Пример за безпримерен журналистически позор

Малцина са обърнали внимание вероятно, но Георги Чунчуков,  коментатор в ivo.bg, е забелязал една гавра, която може да послужи като илюстрация на тенденцията на българската журналистика да се гледа у нас и по света с все по-голямо презрение.

Ето неговата кратка реплика по темата “къде сме ние” ( а сме на 106-то място в света по медийна свобода според “Репортери без граница” и на доста по- предна позиция по свободия на медийната простотия).

Нагла провокация!

В броя си от 17 ноември т.г. в-к „Всеки ден“ се изгаври с един достоен българин – Лъчезар Тошев. Как ли? Като написа името му под текст, на който той не е автор. Текст, който е чужд на неговия стил и речник. Текст с каруцарското заглавие „Г-н Президент, обуйте панталона!“ и подзаглавие „Избършете си сълзите и бъдете мъж.“

На такава нагла провокация не бях се натъквал досега! Омерзен съм! Да, такава е България днес всеки ден!! „Съзиждана“ от подобни вестници.

А ето и реалния „критичен“ стил на Лъчезар Тошев: „Съветите, създадени към Президента, макар в известна степен да са полезни, не могат да играят ролята на Форум за бъдещето. Тези президентски съвети днес не могат да решат проблема. То е все едно да се опитваме да гасим горски пожар с чаши вода. Не че е лошо, но е крайно недостатъчно и няма как да реши проблемите! Диалогът по най-важните за нацията въпроси трябва да включва всички обществени фактори, а не само пряко заинтересуваните“. В-к „Лечител“, бр. 51, 2013 г.

Георги Чунчуков

 

 

10 мнения за “Пример за безпримерен журналистически позор”

 1. АХАХАХАХАХАХА ))) Ох, смях се със сълзи, хора, тая страница, дето към нея е сложил връзка Иво, е велика – http://uzoranet.livejournal.com/2053414.html

  Ако не четете добре руски, пуснете коментарите към снимките в преводачката – няма да съжалявате.

 2. Не 106, 126 място заслужава българската клоака наречена – журналистика!!!

 3. И аз се смях от сърце! Веднага разпратих линка на приятели по света.

  По повод провокацията – лошото е, че днес нямаме Левски да освободи България от Русия, но имаме Левчев и Асланов, които държат за Русия.

 4. Откакто излезе новината за сваления Сухой, ПанАмАмерикан изчезнА от блога.

  Това не е ли странно?

 5. ​Светлана Шаренкова: В България русофилите нямат партия, те не са агенти на Путин.

  Еври,
  Отново мерси много за линка.

  Без да иска комунистическия функционер г-жа Шаренкова потвърждава моите тези,че т.нар. “русофили” не са политическа категория,както много хора у нас смятат.
  Второ потвърждение на моя теза се вижда,че тя не казва,че “русофилите” са част от комунистическата партия(БСП).
  Това показва,че иска да представи “русофилите” като някакви хора,за които преди всичко са важни “чувствата им към Русия”. Но всеки разумен човек и особено психолозите знаят,че отделен човек не може да реализира(изпитва) чувство на обич или омраза към цели народи и държави.В културните страни няма такава тема на раговор,дори в комунистическа Сърбия.

  Трето,Шаренкова автоматически измисля противопоставяща се категория на “русофилите”,определяйки ги като “русофоби”.
  Но на “русофобите” им приписва политически окраски,запример на Президент Г-н Плевенлиев.Тях ги заклеймява че водят политика против Русия,но не и чувства.

  Извода ми е познат-новата комунистическа пропаганда и политически машинации са правени с цел да заблуждават наивните и добродушни българи и много от тях упорито вярват на комунистите-има русофили ,има и русофоби в България.Но няма комунисти,за да няма антикомунисти.

  Да,но миналата седмица се намери един ИСТНИСКИ АНТИКОМУНИСТ,който постави единствено нужния призив в България “Смърт на комунизма…”.

  Определно е имал комунизма в Република България,а не в Куба или Северна Корея.

 6. Няма ме многолики колега,как ще ме има,скрих се от комунистите….

 7. Panamm:
  Посочих само маневрата към гоце. Нямах и нямам желание да медитирам върху рускоцентичната дейност на Шаренкова и нелепите етикети, които лепи върху ‘народа’. Един ден ще трябва да поеме отговорност и за това.

 8. Корекция: ‘шаренкова’ да се чете с окастрена първа буква (по съгласието между нас).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.