Страданието на терористите и туристите от политиката на Кремъл

Руското миролюбие е необятно като самата Русия и душата й. Грандиозно е по мащабите си като Чернобилска катастрофа. Но не по-малко е кремълското новаторство и откривателство- например на съюзници, ругани само ден по-рано ( като американците, които изведнъж се превръщат в меродавен източник за руската пропаганда).

 

По примера на господарите си откривателите на правотата на Путин тук днес са щастливи да открият, че САЩ почти подкрепят руската версия за сваления руски бомбардировач. Ройтерс цитира американски източници, според които руският нарушител летял само 3 секунди в турското въздушно пространство. Колко километра прави това при съответната скорост на полета, нека експертите кажат.

 

С подобно потвърждение за „само” 3 секунди Кремъл няма нужда от признание за руската въздушна провокация.

 

Това са „само” три секунди навлизане, сравними със „само” 3 сантиметра проникване на нож в чуждо тяло, на куршум в плътта и да не казвам още какво къде, когато става дума за изнасилване. Има ли обектът на такова проникване право на самозащита или не? Да не говорим за наслагванията от минути подобни провокации „само” 3 пъти от 5 октомври насам.

 

Путин, който в петък 13 -ти този месец откри изневиделица, че французите вече не са еврогейове и нареди на руските бомби в Сирия да пише вече „за Париж”, сега открива също, че в Турция тече ислямизация. Путин, който откри и най-голямата джамия в Европа в Москва на 23 септември в компанията на Ердоган, днес открива, че същият е виновен за въпросната ислямизация. Вероятно е стигнал до това заключение на базата на откритието Путин от преди близо две години, че ислямът е по-близо до православието от католицизма. От много приближаване е получил проблясък, че сближаването започва да прилича на дифузия- само в Москва, където има 4 джамии, тези молитвени храмове не достигат за около 2 милиона мюсюлмани в града.

 

Но и това не е всичко. Путин доразвива откритието си да се бори чрез ( отказ от) туристи с терористи, като българите, взривили мечтите му за „Южен поток”. Приложи го например спрямо България, като нареди на държавни служители от силовия сектор ( т.е. на стотиците хиляди руснаци на заплата в армията, службите и т.н.) да не посещават България. Братушките им тук изпаднаха в екстаз от удоволствие, че ни е натрил носа заради участието в санкциите на Запада.

 

След като в утрото след нощта на атентатите в Париж Путин откри внезапно, че руският пътнически самолет е свален над Египет с терористичен акт, потокът от руски туристи секна и към любимия на почерпените с по-високи доходи през десет годишния петролен бум руснаци египетски топъл рай.

 

Ето че идва ред руските туристи да бъдат употребени и като оръжие на отмъщението за още един руски самолет, който също може да бъде наречен пътнически ( нали вицепремиерът Рогозин се закани на Румъния да прелети с бомбардировач над нейна територия – явно СУ 24 става за лайнер с един лайн… пасажер макар, казва го не друг, а отговорникът за военната индустрия на Русия). Путин лично инструктира днес руснаците да накажат Турция като спрат да посещават курортите й. Речено-сторено като в руска приказка: сякаш с вълшебна пръчка беше изпълнена тази поръчка. Руските големи туроператори спират резервациите за Турция, съобщават информационните агенции.

 

Понеже и предпочитаната от милиони руснаци украинска дестинация за отмора и летен загар Крим „изгоря” в името на висшия руски приоритет „кримнаш”, в Русия се задава епидемия от абстинентна туристическа недостатъчност от съветски тип.

 

Какво излиза? Путин бомбардира Сирия, а уж притиснатите и притеснените от него терористи окървавяват не Москва , а Париж. Накрая го отнасят руските туристи. Как да не се възхитиш на хитрата комбинация, която поддържа високия рейтинг на Путин, желаещ да задържи само за себе си руснаците, вместо да му бродят по Синайската пустиня и други подобни дестинации като за изгнанически нации!

 

Възниква въпросът къде да се пренасочи изкуствено сдържаната близо век руска страст по пътуванията в чужбина. Трябва да очакваме някое ново гениално откритие на Путин, което да компенсира покрусата на руския турист.

 

 

За България решението е лесно: Путин може да покани целия годишен русофилски събор от Копринка на гости, за да не им мъчно на руснаците за братушките им. Колко му е да ги извози като едни таврийски българи в конски вагони на голяма екскурзия с цел запознаване с предимствата на руския свят на място. Така ще ги превърне в руски туристи и ще ги срещне на място с онези, които толкова обичат да им се любуват тук в качеството на обслужващ персонал.

 

Тази идея не е за пренебрегване като алтернатива на курортния комплекс в резервата Камчия. Не за друго, а заради това, че Камчия си е руски анклав, няма тръпка от елемента на досега с чужбина.

 

За Египет и Турция обаче не се наемам да препоръчам такава мярка- там май е доста сушаво откъм желаещи да веят руски знамена.

 

Цар Путин обаче няма да остави нещата така. След като награди народа си за търпението да го понася, като наложи ембарго върху западния внос на храни, с които руснаците тъкмо бяха попривикнали, ще намери начин да го дресира и по въпроса за почивките на чист въздух. Ей го Сибир, милиони руски и съветски терористи (или обявени за такива) е приютявал през вековете, колко му е да отварят врати за туристи от цялата страна отново лагерите от архипелаг ГУЛАГ!

 

На вратите им може да напишат в свободен превод от „Arbeit macht frei” :

 

„Почивай в (руски) мир”!

39 мнения за “Страданието на терористите и туристите от политиката на Кремъл”

 1. А не е ли странно, че броени дни след атентантатите в Париж и откритието на путин ,че руския самолет е паднал в следствие на бомбен атентат , русия и Египет подписаха договора за изграждане на първата руска АЕЦ в Африка. Преди това повече от 6 години се водят преговори, които не са вещаели успех.

 2. Цитат: ” За България решението е лесно: Путин може да покани целия годишен русофилски събор от Копринка на гости, за да не им мъчно на руснаците за братушките им. Колко му е да ги извози като едни таврийски българи в конски вагони на голяма екскурзия с цел запознаване с предимствата на руския свят на място. Така ще ги превърне в руски туристи и ще ги срещне на място с онези, които толкова обичат да им се любуват тук в качеството на обслужващ персонал.ю…”

  Ей това е вече mission impossible !!! Te ще се дегизират като ислямски джихадисти, като сирийски язидки, ако не помогне ще станат и фундаменталисти от Боко Харам, но във влак с посока североизток няма да влязат, даже да е седем звезди.

 3. Насади се на пачи яйца фашисткия дребосък от Кремъл! Турция, макар и “братска” страна (почти колкото “братска” му е и България) съвсем не е безобидна като РБ! Ердоган е също толкова самовлюбен сатрап, колкото и Путин, но все пак Турция има почти вековен парламентарен опит и традиция! Нещо което никога не е имало в империята на злото.
  Може би най-после дойде времето Путин да (из)сърба попарата, която вече 15 години дроби (върху главите на свободния свят)!

 4. Поздравления г-н Инджев,много ми харесва
  тънкият ви хумор!Радвам се че ви има!

 5. 3 секунди са 1000 метра в турско при максимална скорост от 1250 км/час на самолета. Но тъй като едва ли е летял на форсаж най-вероятно скоростта е била 600 – 800 км/час. Или 500 метра в турско.

  И тук все пак идва един въпрос, ако наистина полета в турско е бил само 3 секунди, кога турците са успели да изпратят 10 предупредителни съобщения.

  Ако пилота е бил наистина голям Ас, както казват руснаците с чин подполковник, тогава много е вероятно Асът да е направил провокация но за съжаление е платил с живота си!

 6. Путин и сиренье колко и да ги миеш (миеш), се си миришат…

 7. Като дългогодишен турист мога да кажа, че е срамно да си рукоговорящ в Турция. По-интелигентните руски туристи всячески се мъчат да скрият принадлежноста си. Там, където руснаците се оттеглят, се отваря място за западни туристи, защото никой не обича да е в един хотел с румънци и руснаци.

 8. BRAVO Ivo; zakla go tozi 4ERVEN BOKLUK dnes po NOVATV!!!!!!!!!!BRAVO; nie ne sme POMIARI a tezi na Pozitano 20; mamka im!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Скоро и аз си мислих дали е възможно Путин да отвори отново ГУЛАГ. Защото натам отиват работите, ако го оставят още някоя година на власт.
  Но тъй като това не се очертава, за сега на руснаците им остава да ходят на море само на Северния ледовит океан – в Мурманск и Архангелск. Там да ходят и да поддържат Путин!
  Колкото до нашенските русофили, ако успеем да експедираме само ЕДИН влак от тях за Русия, цяла България ще рахатяса!

 10. @ г-н Dobrev

  Много на място споменавате тази новина. Съвсем разбираемо информационните агенции реактивно свързаха подписаните миналия четвъртък споразумения с разбития руски пътнически самолет. И вероятно има връзка, особено в полза на разгръщане на сватбеното меню и нескритото ликуване на Путин. Самата венчавка обаче беше така или иначе насрочена за есента. (http://www.world-nuclear-news.org/NN-Russia-Egypt-agreement-to-be-signed-within-months-says-Medvedev-06081501.html)
  Шест до седем годишен период на преговори в тази фаза е продължителността, ако страните следват стандартите на IAEA.
  Вероятно знаете нещо, което не знам – споменахте, че преговорите не са вещаели успех? Единственото, което помня е, че преди време в израелските новини се споменаваше за реакции от страна на местното население, но не вярвам много на споменатия ‘проблем’.

 11. Руснаците много пъти са правили подобни провокации, дори и близо до САЩ, но до сега номерата им минаваха и те си бяха въобразили, че никой никога няма да посмее да им се опре. С турците обаче удариха на камък! Предупреждавали са ги още като са били на 12 мили от турскто въздушно пространство, после когато са били на 5 мили, но руснаците по стар руски обичай са игнорирали предупрежденията. Били са в турското въздушно пространство в продължение на 17 секунди. Този самолет и загиналият пилот вече няма да правят нарушения, а на другите да им е за акъл!

 12. БРАВО ТУРЦИ,
  БРАВО КОМШИИ !

  АКО ГАДНАТА РУСИЯ НАРУШИ ОТНОВО
  ВЪЗДУШНОТО ВИ ПРОСТРАНСТВО, ГРЪМНЕТЕ ГИ ПАК !

  МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ОДОБРЯВАМЕ ДОСТОЙНИЯТ ОТГОВОР НА РУСКОТО
  ПОВЕДЕНИЕ !

  ПУТИН Е БАНДИТ !

 13. Изглежда руският самолет е получил предупрежденията с приближаване на турската граница в което има логика, смисъл. След като не променят курса и в крайна сметка пресичат границата те са подложени на обстрел. Според предоставените радари руският самолет пресича една тясна турска ивица около 2 км и при скорост 800км/ч се взима за по малко от 10 секунди. Много е възможно самият удар да се е случил когато руският самолет е бил обратно в Сирийска територия..

 14. Имам един технически въпрос.
  Когато се опитвам да оставя коментар под статия на ivo.bg от къщи не получавам обичайното потвърждение че коментарът е приет и ще бъде публикуван след модериране. Пробвал съм от 2 различни компютъра и телефон. Резултата е същият.
  След първият опит обаче получавам съобщение че не мога да имам два еднакви коментара под една и съща статия.
  Общото при тези 3 устройства е че те ползват един IP адрес.
  Когато мина на Интернет от телефона (а не от домашният Интернет) мога да поствам без проблем.
  Мога да поствам без проблем и от работата.
  Чудя се дали има и други като мен.

 15. Нямало да ходят на почивка в Турция! Голяма работа! Да не ходят! Отморожу уши на зло маме! Турция може само да спечели. Който продава свободата си за пари ще загуби едното и другото!

 16. Съгласен съм руснаците да ни спрат всичко, дори и газа.

  Само да не ни спират шоуто “Милиционер управлява най-голямата в света държава”!

  Пристрастихме се към това риалити като към турски сериал.

  Няма да е честно да изпуснем финала.

 17. Нещата със сигурност имат някаква предистория, която ние няма откъде да знаем. Мисля, че сравнението за ножа в гърлото е доста нелепо. 3 или 30сек – няма значение. Твърде малко за какъвто и да е отговор на Турция. Турската страна в случая е по-виновна, и според мен е опит за показване на мускули в региона.

 18. Имам няколко въпроса.

  Как толкова военна техника се оказа в Сирия? По суша,по въздух или по море?

  Какво е участието на Турция в логистиката?

  Как ще стане връщането на тази бойна техника обратно в Русия или ще си остане в Сирия барабар с личния състав?

  Ако някой има информация по тези въпроси,моля споделете! Благодаря!

 19. Да,точно така,прав е г-н Инджев за “руското миролюбие”.

  Руския историк Михаил Мелтюхов дори го иронизира и разобличава като “патологично”.

  Точно същото “съветско миролюбие” беше показано през септември 1944г. и до днес Българската държава и Българския народ са му ПРИЗНАТЕЛНИ.
  Поне така пише на Мочата в София,който надпис е показван десетки пъти в нашия сайт.

  Руснаците винаги са жертва на нападение и винаги освобождават.

  В тяхната комунистическа и пост-комунистическа пропаганда няма нито една “съветско-руска агресия”.
  Днешната държавана пропаганда в България стриктно се придържа към комунистическата…..,какво случайно,ама съвсем случайно съвпадение.
  България днес е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА в света,която изразява признателност към СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИЯ.И ще продължава да й се възхищава.Не съществуват абсолютно никакви индикации РБ да заклейми съветската агресия преди 71 години.

  Нашия сайт пряко и косвено доказва това.

 20. Бате Иво, по т.Алфа Сидера коментираше ситуацията и каза нещо такова, че Катар и Саудитска арабия имали огромно газово находище и искали да строят газопровод към Европа но Башар и Иран не давали трасето да минава през техните територии. Още каза, че ако имало такъв газопровод Русия какво щяла да прави. Би ли коментирал, защото до сега сякаш ставаше въпрос за петрол. И още една интересна препратка:http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/60721-islyamska-darzhava-i-ruski-svyat-imat-edin-i-sast-ofis-v-moskva.html

 21. На всички, на които не им е ясно:
  Предупрежденията се отправят ПРИ НАБЛИЖАВАНЕ на турската територия. Когато се навлезе, вече се стреля. Така е и станало.

 22. Здравейте г-н Инджев,прочетете статията в газета.ру- так начинается война.Интересното е ,че въпросния сайте е официоз и въпреки всичко в Русия има умни и отговорни хора ,които си дават сметка за случващото се.

 23. За 3 секунди другаря Путин може да целуне 3 момченца по пъпчетата. Така че 3 секунди за руския президент си е бая време.

 24. Към GIST
  А вие прочетохте ли внимателно статията, която препоръчвате?

 25. Има нещо много интересно в поведението на Путин. Сигурен съм, че всички критично настроени хора у нас ще се съгласят, че призивът :”дайте да дадем” е символ на големи амбиции и на липса на лична отговорност. Обикновено това са думи на кариеристи, които не са склонни да правят компромиси със своите интереси, но са готови да жертват чуждите блага. И ето, че другатят Путин изповядва и постъпва, следвайки точно този принцип. Той не прави жертва със себе си и със своите интереси, но без да му мигне окото съветва, наставлява, а може би и направо заповядва на своите … не бих казал граждани, … на руснаците, те самите да жертват нещо свое, пък било то и личната си почивка. Те поемат на гърба си лишенията, те поемат на гърба си куршумите и атентатите, те остават у дома си, вместо да ходят по чужбината. Той къде е в тази игра? Той какво прави и демонстрира като личен пример? Освен да се катери на високи обувки и да се прави на Ив Сен Лоран, като въвежда нова мъжка мода, какво точно прави за страната си? Не е смислено да се каже, че увеличава нейното благосъстояние и нейния имидж. В Русия расте мизерията сред обикновените хора и богатството сред кликата на Путин. В момента Русия се асоциира в целия свят с агресор, натрапник, крадец, а нейните граждани са само красиви рускини, ползвани по едно единствено предназначение и пияни руснаци. Това ако е имидж!!!
  И обратно на въпроса – какво точно прави Путин за своите хора? Или за човечеството, защото руснаците много държат да са отделна цивилизация. Но цивилизацията е носител на нещо. Тяхното Нещо къде е? Може би това е десетилетната подготовка на арабите за борба с евреите, Запада и Америка!

 26. Благодаря KILIEVA.

  Очевидно нещо не е съвсем в ред технически след като и при вас го има този проблем.
  Интересното е че когато успея да постна от телефона аз виждам постинга си заедно с “Your comment is awaiting moderation” от домашният компютър от който не мога да поствам.
  Предполагам въпроса е защо постването с един и същ акаунт е успешно когато е направено от един публичен IP адрес и не съвсем успешно (постинга не се показва, няма го и “Your comment is awaiting moderation”) когато е направено от друг IP адрес.
  Постинга все пак стига до блога от “неработещият” IP защото повторно постване от същият IP предизвиква съобщението “Не може да има два еднакви ваши коментара по една и съща публикация!”

 27. GG2, съвсем лаически съвет но съм почти убеден ще даде резултат. Когато с опитвате от

 28. Без да искам съм натиснал “неправилният” бутон.
  GG2, съвсем лаически съвет но съм почти убеден ще даде резултат. Когато се опитвате от домашният или друг комп да пуснете съобщение след като сте опитали вече от телефона леко добавете текст в началото. Обикновено работи. Успех!

 29. Ето, без да искам нагледно го демонстрирах.

 30. GG2

  Вижте в настройките дали не е активирана опцията ‘block sites from setting any data’

 31. към Христов:

  Ако у вас, господине, някой нахлуе приз външната врата за “3 или 30сек – няма значение”, Вие ли ще сте по-виновен за случилото се?

 32. Признавам си, че намирах сравняването на Путин с Хитлер за пресилено…но след обявяването на търговска война срещу Турция вече считам Путин за опасно луд! Той е готов да пожертва бизнес за милиарди, готов е да причини страдания, неудобства и загуби на стотици хиляди негови съграждани само и само да покаже колко е велика Русия и колко той е твърд?!?!?! Чудя се на търпението на руския народ…!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.