Парашутите на омразата и невежеството

Имам малка реплика по въпроса за стрелбата срещу парашутисти.

Превърнах се в такъв през 1982 г. Повикаха ме запас. Никога не съм се „скатавал”. Макар наистина да страдам от морска болест, за разлика от стотици други призовани с повиквателни ( с които се видяхме на едно място в съответното Софийско военно комендантство), не се опитах да се измъкна с връзки или с медицински бележки.

 

След подбора на годните между нас останахме един взвод подходящи за хвърляне от хеликоптер като чували с картофи запасняци с шкембенца , призовани за целта в Пловдив. Моя милост  от дете повръщаше в тролей и се налагаше да слиза за ужас на възрастните ми придружители, но се оказах сред малцина избрани екземпляри, отговарящи перфектно на изискванията.

 

На „стари години” , уволнил се през 1975-та като сержант (радист „малка мощност”), скочих „като поп” колкото пъти ми наредиха с парашут, образец от времето на Втората световна война. Специфичното за тези реликви беше, че бяха не просто древни, но и почти неуправляеми, особено от новобранци с две-три седмици опит. С тях падаш предимно там, където са те пуснали от въздуха- може и върху електрически кабели. Което обаче е относително добра новина в сравнение с факта, че съвременните парашути „крило” развиват голяма хоризонтална скорост и могат да те размажат в някакъв обект, ако не си в състояние да ги управляваш.

 

Успях да се заклещя в безпомощно състояние при едно от приземяванията в короната на дърво. Наложи да ме свалят. Не беше много героично. Имаше и запасняци, които се запънаха от ужас на изхода на хеликоптера. Трябваше да бъдат изритани от „спускача”- як сержант, който при приземяването единствен между нас получи травма. След това ни преподаваше следващия урок легнал на масата за сгъване на парашутите.

 

Мога да си представя колко е гадно в безпомощно състояние да стрелят по теб от земята. Това се е случило на един руски пилот в Сирия.

 

Стрелбата по парашутисти е забранена от международното право. Никой никога не го е спазвал обаче в реална бойна обстановка. Не е много за учудване, че и в случая с руския пилот по него са стреляли онези, които вероятно имат причина да мразят падащите от небето бомби и пилоти с парашутисти върху техните села.

 

Дълъг послеслов:

 

В едно телевизионно предаване чух моя познайник ( който по русофилски причини отказва напоследък да ми казва „добър ден”), бившия оперен певец Юлиян Константинов, да твърди следното: българите никога не сме стреляли срещу американци. Каза го екзалтирано в рамките на тезата си за безобразието да има паметник на загиналите американци в България ( които, излиза, са предали Богу дух, от простуда на гостоприемната топла българска земя). С което потвърди за пореден път, че русофилството е преди всичко форма на невежество.

 

Неприятната истината , за сведение на невежите, е , че срещу американските и британските самолети и обитаващите ги военни са стреляли доста българи. Включително и доброволци след населението (въпросът не е дали е било основателно, а дали е факт).

 

На връщане от Румъния след масираните бомбардировки на англоамериканската авиация над германските обекти в Плоещ, част от разнебитените от попадения на противовъздушната отбрана на Вермахта бомбардировачи са били лесна мишена в небето на България, която не е била обект на техните атаки. Но накрая царството ни се превръща в такава, след като надупчените от германски куршуми и шрапнели „летящи крепости” многократно са били сваляни в почти безпомощно състояние. Пилотите са били обстрелвани в случай, че са катапултирали. Оцелелите са били линчувани не рядко на земята. И все пак са оживели десетки от тях в концлагери на българска земя, за да разкажат тази гадна за нас истина.

 

Само че кой ти казва истината днес и тук в пропитата от проруска ненавист към американците и британците България, която им е обявила война, а не обратното. Ние живеем в държава, в която премиерът Борисов може да каже лъжата, че България била обявила война на СССР ( каза го на международен форум в София, чух го с ушите си). Тази „новина” не беше засечена от радарите на нито една медия и остана да събира праха в книгата ми „Премиер на РъБъ” и в този блог.

 

Какво да се чудим тогава на оперетния гняв на оперния певец, който раздава „историческо правосъдие” в националния телевизионен ефир от сцената на русофилското си невежество.

Апропо, по някаква ирония в рамките на този текст, истината е ( не като лично заяждане), е че единственият запасняк, който отказа дори да се качи на хеликоптера в Пловдив ( правейки истерична сцена), беше един  оперен певец, чието име не помня, а и да помнех, едва ли бих споменал.

Напомням обаче това:

Скок в миналото изобличава още веднъж престъпния характер на съветския комунизъм в България

20 мнения за “Парашутите на омразата и невежеството”

 1. ================================================================================

  Американският президент Уудро Уилсън спасява България от унищожение на 27. 11. 1919 год. !

  Планът на гръцкият премиер – Елефтериос Венизелос, шовинист и българофоб да унищожи България, рухва. Той предлага държавата ни да бъде поделена между Гърция, Сърбия и Румъния.

  Един ден преди годишнината от тежкия за България Ньойски договор, (27. 11. 1919 год.) е моментът да си спомним за един човек, който е помогнал за оцеляването на България като държава.

  Първата световна война е най-големият военен ужас, преживян от човечеството към онзи момент. Почти всички участници в нея, вземат оръжието заради имперските си амбиции – да завладеят повече. Почти, защото България влиза във войната само с единствена цел – да освободи поробените си братя, които все още страдат по чужда асимилационна власт.

  Именно тази хуманна причина е обяснението за небивалия ентусиазъм, който събира под българските знамена 800 000 войници. Той е обяснението и за бляскавите военни победи по всички фронтове. За съжаление на България, обаче, победата не е за справедливата кауза, а при враговете. Родината ни се оказва в изключително абсурдната ситуация да загуби войната, въпреки че е спечелила всички битки.

  И както обичайно се случва, победителите започват да делят плячката, мотивирани не от справедливост, а от желание да заграбят повече. Както винаги, победените са осъдени да пият от горчивата чаша на унижението, да затаят злобата и да се готвят за реванш. Тази война обаче е белязана и с нещо различно и положително. Американският президент Уудроу Уилсън. Той е убеден пацифист и като такъв още преди края на войната започва да призовава тя да приключи по такъв начин, че победителите да не изпият кръвта на победените. Неговите призиви предизвикват искри на надежда у загубилите войната и досада у победителите.

  Гръцкият премиер – Елефтериос Венизелос, шовинист и българофоб, чийто дивизии са победени от българската войска при Дойран, като премиер на страна-победител има план, с който държавата му да направи решителна крачка към мечтаното възстановяване на Византия под гръцки скиптър. Той предлага България да бъде унищожена като държава, а територията ѝ да бъде поделена между победителките: Гърция, Кралство на сърби, хървати и словенци (бъдещата Югославия) и Румъния.

  Френският премиер Клемансо, като церемониалмайстор на оркестъра на победителите приема този план и го предлага за одобрение. Съпротива не се е очаквала от никой, тъй като всяка от победените страни е имала твърде много грижи за собственото си оцеляване, а през цялата си история, човечеството е показало, че победителите не ги интересува какво ще стане с победените. Очаквало се този план да бъде одобрен и от САЩ и Президент Уилсън.

  Този път обаче е малко по-различно. Американската делегация, водена от президента категорично не приема плана на Ванизелос и идеята една държава да изчезне от лицето на земята. Уилсън предлага програма за справедлив и траен мир в Европа, известна още като “14-те точки”. На предложението на Венизелос, Уилсън заявява:

  “По-скоро ще напусна конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало”.

  “Плана Венизелос” рухва (“Плана Венизелос” е създаден в Москва) Категоричността на американската декларация е шамар в лицето на алчните ни съседи и Русия – вечния враг на България.

  Президента на САЩ, Уудро Уилсън на 27.11.1919 год. на практика спасява съществуването на България като държава.

  Днес името на този президент не говори почти нищо на българите, а информацията за него, дълбоко укривана тайна от българските комунисти – слуги на Москва, е оскъдна и невярна.

  Уудроу Уилсън, двадесет и осмият (1913 – 1921) президент на САЩ е пацифист, който е направил неоценимо много за да я има днес България и името му трябва да бъде извадено от мъглата на забравата.

  Поклон пред паметта на Президент Уудроу Уилсън !

  ================================================================================

 2. Нека да повторя мнението си по повод обявената от Царство България война срещу САЩ и Великобритания.

  Нека моя коментар да има заглавие

  ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ УЧАСТУВА във ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

  Тази истина,този напълно обективен факт за пръв път се фалшифицира непосредствено след Девети от комунистите и съветската пропаганда.

  Всъщност България участва,но не на страната нито на едната коалция,нито на страната на другата.-нито на страната на коалицията Троен пакт,нито на страана на коалицията от СССР,САЩ и Британия.

  И още по-точно-нито едната коалиция е обявявала война на България,нито последната е обявявала война на някоя от двете коалиции.

  И съвсем точно-напълно самостоятелно,без договаряне със Съюзниците си,Съветския Съюз обявява война на България напълно безпричинно и несвързано с военните действия както на Източния,така и на Западния фронт.Както и с преминаването ан съветските войски през Балканите.

  Съветския Съюз ни обявява война,която НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА връзка както със Германо-Съветската война,така и с цялата ВСВ.

  Досега в България това никой не го е изразил-нито официално,нито нефициално,но това е напълно реално.

  Какво означава водене на война?

  – подготовка за война-планове,съсредоточаване на войските,построяване на съответни транспортни,свързочни,тилови и др. възли.
  – посочване на противника
  – посочване на целите в тази война
  – сондиране и намиране на съюзници-евентуално
  – посочване причините за започване на войната
  – създаване на планове за водене на бойните действия
  – започване на военните действия с или без обявяване на войната.

  Къде са тези елементи в политиката на Царство България?-няма нито един.

  Каква политика води нашата страна в навечерието на ВСВ-неутралитет и пасивност към всички събития.
  Каква политика води нашата страна след започване на ВСВ?-“пълен неутралитет”.Първия е обявен в Декларация на Правителството с Министър-председател Георги Кьосеиванов на 15 септ.1939г. ,само два дни преди започване на Съветскоо-Полската война.
  Каква политика води нашата страна в следващата година и половина,когато двата съюзника ГЕРМАНИЯ и СЪВЕСТКИЯ СЪЮЗ окупират съзседните им страни на запад от границите си?- пълен неутралитет и пацифизъм.
  Каква политика води нашата страна преди и след нападението на Германия срещу Гърция(операция “Марита”) и срещу Югославия(операция “25”) на 6 април 1941г.?-също мирна политика,категорично демонстриарана при подписването на Тройния Съюз на 1 март 1941г.
  Каква политика води нашата страна след започване на Германо-Съветската война от 22 юни 41г.-“пълен неутралитет” обявен от Правителството на проф. Богдан Филов.

  Защо България обявява война на САЩ и Англия,които по географски причини са НЕДОСТЪПНИ за нито един вид войски от България-нито сухопътните,нито въздушните войски имат дори теоретически шанс да бъдат транспортирани до териториите на тези държави.
  Защо България не обяви война на техния съюзник-Съветския Съюз,който е почти в непосредствена близост до страната,още повече,че към 13 дек. 1941г. Герамния жъне победи по цялото протежение на Източния фронт(Германо-Съветския).

  Що за принципност,що за тактическо майсторство,що за приом на водене на война срещу държави,които са недостижими за войските ни.
  Ако България е искала да води агресивна политика срещу тези две държави,защо не изпрати поне една символична част да се сражава в акваторията на Средиземно море,или в Северна Африка,за да подпомогне своите “съюзници” Герамния и Италия.
  Ако България е искала поне мъничко да участва във войната,защо не взе участие във военните действия срещу Албания,Гърция и Югославия?
  Или сле 6 юни 1944г. в помощ на Германия?

  От какво е продиктувано обявяването на войната срещу САЩ и Англия?

  ЕДНИСТВЕНАТА ПРИЧИНА Е КАТЕГОРИЧНИЯ ОТКАЗ ОТ УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЙНАТА.

  Всичко това се движи основно от нашия Държавен глава Н.В. Цар Борис-Трети.
  КАЗВАМ ПОНЕ ЗА 20-ти път;

  Царя е ПЪРВИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА в Света,който заедно с брат си Княз Кирил са убедени категорично още след нападението на Германия срещу Съветския Съюз,че тя ще загуби войната.
  На основата на това убеждение ,България обявява войната като подготовка за незабавно примирие с тези държави,ако те приближат границите на страната.А приближаване на американски и британски войски на Балканите може да има,само в случай че Германия губи войната,както се случва на практика.

  Пълен абсурд е която и да е държава на Балканите да води успешна война срещу арммите на тези супер-сили.
  Това е бил единствения начин България да бъде спасена от съветска окупация и болшевизация,както става за съжаление на практика.

  Необявяването на война срещу Съветския Съюз и подържането на пълни дипломатически отношения с него демонстрират на съветското ръководство,че България не води антисъветска политика.

  Точно това го забелязва съветското ръководство и след няколкократните сондирания на българската дипломация поне в четири страни,съветските комунисти решават да неутрализират Царя.Както и става на практика-отравят го.
  Неговата просъветска политика,или по-точно казано страх и предпазливост от Съюза е отразена в архивите на Двореца,които са откраднати от съветските окуапционни власти и досега се намират в Русия.
  Те не са предоставяни дори на нито един възможно най-високопоставен български комунистически функционер.Нито днес.Те са напълно секретни и за руски историци и изследователи.

  Обявяването на войната срещу САЩ и Великобритания е било ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ОТ СЪВЕТСКА ОКУПАЦИЯ.

  Не случайно англо-американските бомбардировки започват след смъртта на Царя на 28 авг. 1943г.
  Основния виновник за тях е бил британския министър-председател Чърчил.

  Бомбардировките на мирни български граждни и градове нямат АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВРЪЗКА с обявяването ан войната от Българското правителство преди две години.
  Тази “война” е бил просто един дипломатически флирт и покана към тези държави да ни спасят от Съветския Съюз.

  Практически британските и американските военно-въздушни сили са извършвали военно престъпление,защото са унищожавани единствено граждански обекти и гражаданско население в страна,която с нищо не застрашава сигурността и интересите на двете воюващи държави срещу Германия.

  Летците ,които са бомбардирали българските мирни градове са знаели,че убиват напълно беззащитно и мирно население и не могат да бъдат третирани като жертви при военни действия.Те ен са воювали на фронта,а са убивали несъпротивляващо се мирно население.
  Техните цели,нанесени на планшетите им са били само населени пунктове.Има само няколко случая на бомбардировки на военни поделения-Казанлък и др.
  Потвърждение на тази логика дава самия Съвестки Съюз-Сталин отказва на Чърчил съветски бомбардировачи да подпомагат англо-американските атаки срещу България.

  По какъвто и начин да са загинали американски и британски войници,сержанти и офицери във въздушни боеве с българската ПВО ,или на земята,те са играели ролята на агресори и убийци.Не че са виновни персонално,но здравия човешки морал не допуска да се почита паметта им.

  Но тъй като в България няма морал,резултатите са налице-паметници както на съветски,така и на англо-американски военнослужещи са построени и все още се строят.
  А досега в историята няма нито един българин,който да е бомбардирал съветски,американски и английски градове.

  Здарвата логика се регистрира напълно справедливо както в Съветския Съюз,така и в Англия.

  Поне аз не знам да има паметници на германски офицери и войници,загинали съответно на съветска и английска треритория.И не мисля че един ден ще има….

 3. От още един радист от БНА – до цялата русофилско-еничарска утайка:
  ЩЩД!
  За незнаещите – това е универсалната псувня по морза.

  Скъсване с Русия!

 4. Когато се строят паметници на определени личности,нормалните хора правят това когато тези личности са допринесли нещо добро за страната,в която се строят.
  Нормалните хора не строят паметници на лица,които са извършили нечовешки ,антидържавни и антинародни действия.
  Нормалните хора почитат паметта на хора,вкл. и на военослужещи,когато е ясна целта на тяхната дейност или кауза.
  Тук е мястото да се зададе възможно най-логичния и най-елементарния въпрос-каква е била целта на британските и американските налети и бомбардировки на българските градове.С други думи в името на каква кауза са бомбардирали мирни населени места в нашата страна.

  И следва още по-категоричен въпрос-КАКВИ СА БИЛИ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРИ ТЕЗИ БОМБАРДИРОВКИ И С КАКВО СА ДОПРИНЕСЛИ във войната на СЪЮЗНИЦИТЕ срещу Германия.

  Досега в комунистическа и посткомунистическа България НИКОЙ НЕ Е ЗАДАВАЛ ТОЗИ ВЪПРОС.

  Задава го един обикновен читател на блога на Г-н Инджев.

  Никой не бива да очаква,че ще се намери дори едно българче което да даде някакъв отговор.
  Защо?-защото просто няма тактически и военно-тактически резултати от тези бомбардировки. Има само над 3000 убити мирни българи и много повече ранени и осакатени.За материалните загуби е направо наивно да се говори.

  Моята теза за неморалната стойност на паметници на военнослужещи,загинали на българска територия,които са убивали мирни български граждани се потвърждава и от идиотизма на комунистите.
  В Наредбата-закон за съдене на виновниците и пр.
  се казва,че Царство България е обявило война срещу “съюзените народи” и “великите демокрации”.
  Комунистите имат предвид само САЩ и Великобритания.и съвсем не третия “съюзен народ-съветския”. Това означава че комунистите би трябвало да подкрепят тези две държави ,техните дейстия срещу мирното българско население и да подкрепят съществуването на паметници на загинали във военни действия срещу държавата,която са обявили за “враг”-сиреч собствената си държава.Толкова хиляди държавници бяха избити от тях,а се противопоставят на съществуването на паметници на загинали в борбата срещу същите държавници.

  Отделно от това,основната цел на всички комунисти беше да се борят против световния капитализъм,световната буржоазия и световния империализъм.Нима САЩ и Британия не са били капиталистически държави към 13 дек.1941г.И вместо да наградят българските държавници,политици,общественици и Регентския Съвет за обявената война срещу капиталистическите и буржоазни САЩ и Англия,те ги избиват.Но логика про комунистическата сган няма,няма и днес.

  От чисто обективна гледна точка,американските и британските войски са убили несравнимо по-голям брой български граждани,отколкото съветските войски.

  Имало е убийства,изнасилвания,грабежи,инижения,побоища от страна на съвестки военнослужещи на територията на страната,но масови убийства и разрушения съвестките войски не са извършвали.Този факт съвсем не оневинява агресията и окупацията на България от стрна на Съветския Съюз.
  Следва….

 5. Красноречив случай за липса на лопгика и поне минимално достойство в днешна комунистическа България е налчиието на паметник на британския офицер майор Франк Томпсън.Има и железопътна гара.

  Той е спуснат с парашут заедно със своя радист на територията на днешна Македония.Свързва се с бандитска група,която извършва постоянен терор,убийства,палежи,кражби и пр. срещу държавно и лично имущество.Бандитите се ръководят от трета държава-Съветския Съюз и основната им цел е дав завземат властта по насилствен начин,обявен от тях като “социалистическа революция”.длъжността му е била “офицер за свръзка между щаба на бандитите НОВА и Британския щаб в Египет.

  След сражения между бандитите и българските сили (войска и жандармерия) двама британци са унити а к-н У.Ф.Томпсън е арестуван заедно с радиста си.На 4 юни е осъден на смърт и на 10-ти през нощта е екзекутиран заедно с още двама бандити в райоина на с. Литаково ,Софийско.

  Но,но,но както пееше моя любим вокалст Иън Гилън(не съм го виждал от миналата година),
  КАКВО Е ПРАВИЛ британския офицер на българска територия в пълно бойно снаражение и във терористичните,въоръжени банди.

  Ако днес бъде изпратен някой въоръжен и в бойна униформа руски ,или турски офицер от редовната армия и се съюзи с антидържавни бандитски групи,каква би била съдбата му ако бъде арестуван от българската полиция,или войска.
  Или ще бъде убит ,или ще бъде арестуван и съден.

  Не е много привлекателно да бъде убит един 24 годише млад мъж,но чак да му се строят паметници,това вече е прекалено.Той се явява правно бандит ,а не воннопленик,защото на територията на България няма британска армия.Той като офицер от редовната британаска армия влиза в редовете на терорстичните формирования.Каква е била задачата на британския капитан,произведен след войната в по-горно звание?
  Да,г-жа Савова би казла,че паметника е бил построен от комунистическата държава НРБ-с което напълно ще е права,но тогава веднага се обажда “течни въпрос”-лакмус,а защо е необходим днес този паметник на днешна,европейска и цивилизована България?
  Отговорът е лесен-защото и на днешната Република България е нужен този паметник.
  Защо?-този път ще премълча.

  Много жалко е,че такъв рок-музикант като Роджер Уотърс се поклони на паметника на британския офицер,участвал в антибългарски и антидържавни действия.
  Едва ли е поднасял цветя пред паметници на германски офицери,воювали срещу неговата родина Великобритания.Но как интерсно не се е сетил да поднесе цветя пред някой Моч или Альоч.

  Какво ли няма по света…

 6. Линка се отваря..Копирайте го и го поставете в браузера!

 7. Maksim, Благодаря Ви за тази информация! В България има хиляди паметници на освободители и спасители на на този Американски Президент не зная да има! А може би трябва, особено в светлината на огромните усилия, които България трябва да положи, за да се оттърве от мъчителите си. И щом в Прага може да има такъв паметник значи и в София може, за ужас на американофобите. Те отдавна говорят, че САЩ никога нищо не са направили за България. Нека увеличим омразата им с още една истина и с Божия Помощ да допринесем да се пукнат по всички гънки и шевове на мръсната си невежа душица!

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Wilsonuv_pomnik_Opletalova_Praha_5876.JPG

 8. За 500 год. в България, турците не са успели да ни отнемат религията, езика, писмеността, книжовността. За 50 год. руснаците – т.е съветските другари – ни накараха да забравим религията си и ни откраднаха и преправиха историята, тотално смачкаха националното ни самосъзнание. Цели две объркани поколения с промити мозъци се създадоха от този комунистически експеримент. И още не можем да се оттървем от чугуни блеещи и милеещи по всичко, де що е Матушка Рус, но иначе доволно потребяващи предимно западни технологии, стоки, услуги, филми, софтуер, държащи си парите в западни банки, изпращайки си отрочетата да учат и да си уреждат живота на Запад. За капак имаме 4, даже 5 проруски партии в българския парламент!

 9. Според мен (гледах клип със стрелбата по интернет)пилота не е уцелен от стрелящите по него а е загинал от удара на ракетата.
  Женевската конвенция забранява стрелбата по пилоти спасяващи се от поразен самолет, само че паравоенните части на тюркменските бунтовници не са страна по тази конвенция.
  Да не напомням какви ги вършат проруските терористи в Украйна и дали спазват някакви конвениции. случая Надежда Савченко също е доста показателен по въпроса.
  Нооо, както казва мъдрият български народ: “Както се радваш на шарени черги така ще се радваш и на рунтав китеник”
  Има и една турска поговорка но е доста нецензурна за цитиране!

 10. За товам как Президентът Удроу Уилсън е спасил България прочетох за първи път наскоро в една книга за Преподобна Стойна и бях шокирана. Как е възможно това да не е известно и единственото място, където е споменато, да е една книга, която едва ли много хора ще прочетат? И още, ако България изобщо е спасена от турско робство, то е благодарение на британския журналист Джеймс Баучър, който изважда на показ пред света турските кланета на мирно население по време на априлското въстание – нищо друго!

 11. В съветските наставления по стрелба, надлежно преведени и въведени като задължителни в БНА, подробно беше обяснено, вкл. с илюстрации, как се стреля по парашутисти с различни видове оръжие. Никъде не се уточняваше, дали става въпрос за въздушен десант или за самолетен екипаж след катапултиране. Вероятно онези, които са стреляли по руския пилот, са обучавани по същите наставления…

 12. към Иванка:

  Права сте, но трябва да се знае, че Джеймс Баучър пише и за неучастие на турци в баташкото клане.

 13. Съдбата на Русия по Божия Воля ще бъде тежка но освободителна. Змиите в Русия ще бъдат победени. Нашенските кресливи павиани да четат и да треперят! И до 20 коляно ще страдат!

  http://frognews.bg/news_82325/CHudoto-Prepodobna-Stoina-fakti-i-sravneniia/

  Преподобна: „Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне… Ке шушне и ке въздиша… Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България… Внуците ви ке го доживеят.“

  Интересно съвпадение съществува между пророчеството на Нострадамус и Преподобната за ХХI в. и за съдбата на Русия. Всички предсказания на световноизвестния французин са изразени в четиристишия:

  В края на октомври двайсет и пета година,
  двайсет и първи век е в най-тежка война,
  съкрушителите на вярата ще се засрамят от своите народи,
  а шахът на Персия – смачкан от египетската вражда.

  Руските тълкуватели на Нострадамус смятат този куплет за най-важен относно съдбата на държавата им. Като използват данните на астрологическата математика, те твърдят, че през 2025 г. за последен път в Русия ще се споменава Октомврийската революция. Тогава страната ще бъде въвлечена в тежка война и ще излезе от нея разбита, за да се превърне скоро след това в родина на религиозното възраждане на християнския свят.

 14. Към П.С:
  Да, ама генералите от БНА дето учеха в Русия сега са първи натовци, и САЩ няма нищо против това къде са учили. Относно турците – бойците на ИД се лекуват в болница собственост на дъщерята на Ердоган, а синът на Ердоган купува петрола от терористите от ИД. Това си е семеен бизнес. Доходите на сина са спаднали сериозно след бомбардировките на руснаците. Ердоган си затваря очите и за проникването на терористи в Сирия през Турция. Вече и немската преса обвини Турция, Йордания и Кюрдистан в търговия с петрол от терористите. Оказва се,че турски бизнесмени подписали договори за закупуване на петрол от джихадисти, печелят най-малко 10 милиона долара на седмица. Тъй като САЩ са основния съюзник и на Турция и на Йордания и на Кюрдистан,става все по- ясно, кой подкрепя терористите.

 15. Симене,
  Ако “съветските другари” са направили тези лоши неща, какво са правили по същото време българските комунисти-седяли са по пейките и са ръкопляскали, така ли?
  И за днешната масова лудост в България по Русия са виновни “съветските другари”, а кимунистите ги няма никакви.

 16. “Стрелбата по парашутисти е забранена от международното право”. Абсолютно невярно! Ако греша – моля посочете ми съответния акт. Моралната забрана да се стреля по спасяващ се с парашут летец произтича от МОРАЛА на летците-изтребители, наложен още по време на ПСВ. Справка: СТ.Стоянов, “Ние бранихме тебе, София”, ВИК “Св.Георги Победоносец”, София, 1993, стр.247. Впрочем, там пише и за участта на подпор. Иван Ненов Бонев. Има и случай на наш летец, с отнесена от …..мм оръдеен снаряд глава.
  По темата пише и небеизвестният ген-лейтенант Адолф Галанд,един от асовете на Луфтавафе (А.Галанд, “Пръв и последен”, “Атика, 2011, стр. 191.
  Наистина дължите извинение на нашите (вече покойници) герои- изтребители, г-н Инджев.
  Независимо от всичко – продължавам да следя страхотните Ви материали. Бъдете жив и здрав!

 17. ОН2,днес сте с нов ник,но ще изразя скромен протестен вик.

  Катапултиращите се летци са един вид пленници ,или оттеглили се от въздушния бой,те са се обезоръжили,тяхното оръжие е излязло от строя,извън употреба…,унищожено е.

  Летците имат обикновено лично оръжие-пистолет и комплект за самосъхранение(emergency kit)-храна,лекарства,средстава за комукация,кaрта за ориентация,прожектор запалка и др.
  Нормалните противникови войници и офицери не стрелят по тях,а ги чакат за да ги пленят.Причинта е много проста-преземяващия се парашутист на води бойни действия,той не е на бойното поле,той не е във военно формирование.Нормалните противници имат много по-голяма полза от жив летец,отколкото от убит.
  Съвсем друг е варианта ако след произемяването си,летеца окаже съпротива на противника,или сам иницицира агресия.Той тогава се превръша отново във въоръжен противник и нешата стават ясни.

  Това е здравата логика,това е хуманността във войната.Защото освен военни престъпления на война има и хуманност.

  Да призовавате към извинение Иво Инджев е акт на нетолерантност,да, тя не е единчина на нашия сайт,но въпреки всичко можете да оттеглите думите си-не са уместни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.