Санкц Путинбург

 

След като днес на практика започнаха да действат руски търговски санкции срещу стоки от Турция ( която отказа да се включи в западните санкции срещу Русия), ще бъде справедливо да си спомним причините за лавината от двустранни и международни санкции, с новините за които ставаме и лягаме вече втора година.

 

Само факти.

 

През март 2014 г. , възползвайки се от слабостта на миролюбивата Руска федерация, специално подготвени украински части нахлуха на руска територия, с цел да я окупират и анексират на основание на историческия факт, че Киевска Рус е създателка на Русия и има законното право да предяви претенцията си към всяка част от уж руската земя. Оранжеви човечета без обозначителни знаци нападнаха руски казарми и учреждения, които, поради безвластието в Москва и предварително взетите мерки от страна на украинската агентура в тях, бяха заварени напълно неподготвени да окажат съпротива. Могъщата украинска армия се включи по въздух, суша и море, но украинският фашист Порошенко ( избран по-късно за президент милионите украински фашистки избиратели) отказа да признае украинската роля в окупацията, поне до нейното успешно завършване, когато с гордост си призна как е преметнал целия свят с лъжата, че нямал нищо общо с оранжевите човечета.

 

Украинското вероломство, разбира се, породи остро недоволство в ЕС и САЩ. Ето защо те наложиха санкции на миролюбивата Руска федерация, жертва на фашистката украинска хунта. Москва използва законното си право на самоотбрана и наложи санкции на собствения си народ, лишавайки го от вноса на западни храни.

 

В желанието си да отклони вниманието на света от факта, че не участва в западните санкции, Турция реши да се намеси военно в размирния руски кавказки регион, бомбардирайки гранични райони на миролюбивата Руска федерация. Турция се реши на тази интернационална помощ в борбата с кавказкия екстремизъм в резултат на факта, че Русия много иска, но понеже е истински демократична държава, не може да спре свободното движение на хиляди бойци към Близкия изток. Както е известно, Руската федерация няма служби за сигурност и това обяснява защо властите не могат да попречат на този експорт в особено големи количества.

 

В резултат на серията турски въздушни провокации срещу миролюбивата Руска федерация, обяснени лукаво от Анкара като „грешки в навигацията”, се стигна до постоянно напрежение по турско-руската граница, което ескалира до свалянето на руски бомбардировач на граница между Турция и Сирия.

 

Ето така, ползвайки законното си право на самоотбрана срещу турските домати, днес Москва наложи забраната те да бъдат внасяни в преливащата и без това от собствено производство на зеленчуци ( да не говорим за червенчуци) Русия. Ударени са руснаците, които бяха започнали да се правят на ударени и да не подкрепят достатъчно санкциониращия ги ръководител, забравяйки славните времена на Брежнев и постигнатите от него практически 100 процента народна подкрепа.

 

Можем да не се съмняваме, че под мъдрото ръководство на Кремъл руският народ, който вече постигна много в санциите по границата с Европа и ги доразви в посока Мала Азия, ще продължи да жъне успехи в това отношение и в самата Азия. Русия е голяма и възможностите й в това отношение далеч не са изчерпани.

 

Петър Първи би се обърнал в гроба от тези успехи на изолационистката политика на неговия съгражданин Путин Първи, при когото има основание Северната Венеция да бъде прекръстена на Санкц Путинбург и да бъде възстановена в това качество като столица на най-санкционираната империя в човешката история.

Резултат с изображение за Путин корона снимки

35 мнения за “Санкц Путинбург”

 1. Путин е едно хулиганче което някой трябва да напляска. Има такива махленски хулиганчета от които бягат всички деца за да не ги ударят. В един момент обаче някой е притиснат на ъгъла и ги плясва. Така изчезва мита за тяхната непобедимост и в един момент започва да им върви както камъните по бесните кучета. Това просто е началото. Явно ще има новини.

 2. Чудесна сатира!
  Зажалост политиката на кремълския мерзавец Путин има ревностни последователи в България. Много креснливи и много агресивни!

 3. Корабль уродов

  Корабль уродов,
  Где твой штурвал и снасть?
  Я так боюсь упасть
  В морскую воду.

  Корабль уродов,
  Что ты готовишь мне?
  Гибель в морской волне
  Или свободу?

  Б.Г.

 4. Точно “В десетката”!
  Поздравления!
  Щеше да е смешно, но е жалко!

 5. КЪМ ВСИЧКИ РУСОФИЛИ:
  Моля ви, преди да ме убеждавате колко велика страна е Русия и колко велик държавник е Путин, за да ви повярвам че сте истински русофили, направете следното:
  1. Обърнете всичките си пари от Евро или Долари в Рубли и ги вложете в руска банка. Сбербанк става, но има и други …
  2. Веднага си продайте западната кола и си купете Лада. Вече има модели, които могат да се сравняват дори с качеството на Дачия …
  3. Ако случайно някое от децата ви е емигрирало в западна страна, веднага го върнете и го изпратете в Русия … Стига е гнило детето, зер … Нека в Русия се научи на ред, държавност, трудолюбие и православие …
  4. Направете поне един опит да емигрирате в Русия … Ако не ви приберат в психодиспансер, това би било добро доказателство за искреността ви.
  Но докато не направите горните неща, или поне някое от тях, моля ви, не ме занимавайте с глупости …

 6. Русия ще наложела била санкции на Турция. Мяу, мяу, мяу е тяхното руско съскане, типично като притисната котка в ъгъла. Цял свят им наложиха санкции заради Крим. Икономиката и на Русия, е пред тотален разпад. Рублата постоянно се срива. И сега тези техни санкции на руснаците, към турската държава, са от безпомощност, че не могат по друг начин да си отмъстят, за сваленият им самолет, в турското въздушно пространство. И сега буквално си извършват, ритуалното самоубийство, с тези техни, смехотворни санкции. Защото почти единствени, турците търгуваха със затъващата икономика на Русия. Наливайки пари, буквално в бездънна, руска каца. Но за руснака е най-важното. Да се покаже че е победител, дори и да губи. Това за него е въпрос на чест. Гладен, гол и бос ще ходи руснака. Но самочувствието трябва да му бъде имперско, и на победител. Турция не губи! а дори печели в случаят. За това да налагат санкции като искат, те губят, а не Турция. Защото Турция, си има не малко, търговски пазари по света, че да ги мисли сега руснаците. Вярно. Макар и проблемен, руският пазар си е руски пазар. Но важен е принципа, а не нагаждането, и подмазването. Все пак, Турция не е България, да се продава на руснаците за жалки, жълти стотинки, понеже няма други пазари, освен руският, и арабският.

 7. Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!! да ви еба майката HA ALIOCMAH; MECTAH; BOLEH;Проф. Михаил Мирчев; Румен Овчаров: Червеният KPETEH ; председателят на БСП Михаил Миков !!!!!!!

 8. Феноменално!
  В достойно съперничество с ботевите политически фейлетони!
  РЕСПЕКТ!

 9. Освен че не нападна Украйна, Русия също така не нападна и Афганистан през 1979, не изпрати танкове в Чехия през 1968 и в Унгария през 1956. Както не нападна и Грузия през 2008.

 10. Както и друг съм имал удоволствието, да не употребя една много точна турска дума да не ме обвинят четящите н несмеещи да се обадят мурзилки в “туркофилство” е спестявам. Та, Иво може да бъде надминат само от Иво.
  По статията. Сваленият СУ-24 си остава завинаги куп скъпо и никому ненужен повече метал. Даже местните цигани няма как да се възползват от останките. Извод. Битият бит, такованият-такован.

 11. In Soviet Russia, Turkey cooks you.

  Путин:
  -Получихме нож в гърба!
  -Не беше нож! – казал Ердоган и се изчервил.
  -Не беше в гърба! – казал Путин и се изчервил.

 12. Знаете ли, че в русия вече са въвели изходни визи, като по времето на Брежнев? Знам го от мои приятели – руснаци, но не путинофили!

 13. Московский пенсионер написал донос в полицию на свою жену: “Она была недовольна политикой страны и требовала, чтобы я вступил в ИГИЛ”
  65-летний москвич Григорий Бриндинов пожаловался на свою 60-летнюю супругу в правоохранительные органы.
  Об этом сообщает российский пропагандистский канал LifeNews.
  По словам пенсионера, женщина навязывала ему вступление в запрещённую организацию ИГИЛ, чтобы поправить семейный бюджет. Заявление поступило в одно из отделений полиции на юге Москвы. В частности, Бриндинов потребовал от полиции возбудить уголовное дело на супругу, а также проверить ее на связь с радикалами.

 14. Няколко любопитни, или не дотам неща, забелязани по време на сутрешния блок на Нова ТВ на 25.11.2015:
  1. Водещата Ани Цолова си личеше по тона и начина на задаване на въпросите че е путино(русо)филка.
  2. Когато г-н Инджев говореше, постоянно се чуваше пъшкане и сумтене от страна на другия събеседник Тихомир Стойчев. Ако се питате защо, то отговорът е ясен: Защото се разваля рахатлъка на гьонсуратите-русофили, когато някой критикува втората им родина, или по-точно фашистчето което я управлява. Става им неудобно и неприятно, че видите ли, някой се осмелява в ефир да казва нещата в прав текст.

 15. Русия щяла да налага санкции! Сердилась лягушка, да лопнула!

 16. Имаше по-рано през деня една много сладка видеокарикатура на Чавдар Николов посветена на турско-руските
  “мирни” взаимоотношения от последните
  денонощия + ББ+ ТП/тур.поток. Исках да я споделя със приятели по света . Но – няма я вече! Налазена е от русопоклонничестващи , определена е като неуместна ?и е блокирана на всякъде , където я имаше . Колко тъпо ! Това цензура ли е ? Пак ли ще идва “9-ти септември “?

 17. Това с аудиозаписа, ако е вярно, е ужасяващо. В ръцете на какви хора попадат самолетите им?
  За ръководството на държавата им вече знаем.
  Иначе, поздравления за сатирата г-н Инджев!

 18. Към Иванов Иван:
  “Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ”

  А герб благодетел ли е? Да си спомняте през управлението на коя партия хората се самозапалваха изразявайки огромната си благодарност към нея?

 19. На зло куче – зъл прът! Путан стана Спутан!

 20. Не мога да спра да се смея, благодаря ви, г-н Инджев!

  И разбира се, не бива в никой случай да сядаме и да се успокояваме. Напротив, трябва да искаме от правителството (страхливия милицейски плъшок от Банка):

  Ясна позиция по руско-турския сблъсък;

  Съд и лишаване от гражданство на най-отявлените русифилитици-предатели;

  Събиране на руските данъци, неплащани от 2001 (зер, нали дефицит и пари йок);

  Незабавно депозиране писмо за влизане във валутния съюз (т.нар. министер горанов го обеща в първия ден, щом встъпи в длъжност; още нищо не е сторил);

  Пълно и прозрачно разследване на грабежа КТБ;

  Незабавен демонтаж на окупационните капища и депонирането им в музейни депа или изпращане в рАЗИЯ за нейна сметка;

  Пълна лустрация, декомунизация и конфискация на неправомерно заграбеното от народ и държава през последните 70 години (напр. д-р Тренчев да върне откраднатия от всички нас апартамент с 8 спални в Манхатън, където се крие сега). Тук има МНОГО работа, за десетилетие напред, но важно е да се почне.

  Това на първо време, списъкът е отворен за допълване.

  Респект!

 21. В червеното предаване на Д.Цонев по БНТ изкривения мозък В.Енчев ни съобщи точ в точ версията на Путин Велики за отстрелването на “Супатката” над Турция. Там бе казано още, че Русия и Турция били воювали 14 пъти досега. Един по-детайлен поглед към историята показва обаче, че Русия и нейният предшественик есесер е воювал като предимно е нападал не само ТУРЦИЯ, а почти ВСИЧКИ граничещи с него държави с изключение на Антарктида, където сигурно всяко по-голямо събиране на пингвини би било обявено от Руската Дума за военна заплаха с последващи мерки. Дори държави временно граничещи с есесер, като Германия в периода 39-45 година, са били на косъм от мащабна атака с невиждана военна сила, за всеобщо съжаление на световния пролетариат, социаалиста Хитлер изпревари с няколко седмици комуниста Сталин и за всеобщ исторически късмет двете тоталитарни чудовища се омаламощиха едно друго без да засегнат демократичния западен свят.

 22. Приятели, на всички съмишленици, които четат блога като мен, от гнилите USA, честит празник. По традиция днес се споменават някои неща, за които човек е благодарен. Аз съм благодарен за Иво и другите журналисти като него по света, които макар и малцина, пишат истината, без да им пука, на кое диктаторче е на мода да му се целува задника.

 23. Ттудно ми е да повярвам на този запис.Зловещо е в случай че е вярно,и още по-зловещо ако е фалшификат??!!

 24. everyone else,

  да благодаря – това беше!
  Шоколада поскъпва много на Изток от Рая:)

 25. @ ЗЛАТА | НОЕМВРИ 26, 2015, 20:30

  За жалост, прилича ми на фалшификат – което не е добре за Турция. А така излагат и НАТО.

  Зад фразите на “руския пилот” не се чува фоновият звук от летящ самолет, както е когато говори турският пилот. Освен това репликите на руснака са като изпълнение на комедиен актьор.

  Не знам. Дано да се лъжа.

 26. За нас българите постъпката на турското правителство трябва да ни е за пример, как една страна държи на националното си достойнство.
  Как един държавен глава и един президент с гордо вдигната глава обявяват, че са дали нареждане за сваляне на самолета, нарушил тяхната държавна граница. Че това ще го правят винаги, независимо дали от това могат да бъдат повлияни негативно някакви търговски уговорки.
  Само този факт показва колосалните разлики между нашите две страни и техните политици, за които до сега се говореше, че имали еднакъв манталитет.
  Като чели нашия манталитет е определено различен, защото е родажнически и презрително блюдолизачески.
  Желателно е политиците ни да си извадят поука от този пример за достойнство.

 27. Благодаря Ви, г-н Инджев!
  Блестяща сатира! РЕСПЕКТ!!!

 28. Кога най-сетне ще спрат да преподават в училищата огромната историческа лъжа, че руснаците са дошли в България за да ни освободят? Ако е така, защо Сан Стефанския договор предвижда вечно оставане на руските войски в България?!Защо на преговорите не е поканен НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН,по него време са били живи поне 30-40 воеводи,хайдути и прочие СВОБОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!!!??? Отделно на „освободителите” са изплатени за окупирането на БГ парични средства равняващи се на 32.5 ТОНА ЗЛАТО , така че сме си платили скъпо и прескъпо. . . . !!!!За сведение “братята” руси са „ОСВОБОДИЛИ” още много народи :СССР напада Украйна (1920), Грузия (1921), Полша (1923), отново Полша (1939), Финландия (1940), Литва, Латвия, Естония (1940), България (1944), Източен Берлин (1953), Унгария (1956), Чехословакия (1968) ,Афганистан (1979), а Руската федерация напада Ингушетия(1992), Нагорни Карабах(1993),Чечeния (1994) , Грузия (2008) ,Украйна(2014)… кошмарът продължава.

 29. русия – тази бензиностанция с атомни ракети, обгрижвана от маймуна с ядрен спусък в ръката, боготворена от милиони човекоподобни смятащи се за богоизбрани, само защото когато повръщат след поредния запой ,вонята им се струва по-хубава от тази на френски парфюм – та тази същата русия е горещо любена от хиляди българи с психически проблеми, мразещи страната си, роднините си и самите себе си!

 30. От войната в Афганистан се разпадна СССР.
  От войната в Сирия ще се разпадне Русия.
  И ще е справедливо кремълските павиани да отидат където им е мястото – в клетките зад решетките, а Империята на злото да бъде надлежно парцелирана на протекторати под надзора на ООН.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.