Петата колона на Путин вече не се крие

Свикнали сме да се съгласяваме общонационално само по една оценка за политическата ни „класа” или „ елит”: че няма класа и никак не е елитна. Обаче се осмелявам да поспоря: в политическите интриги , в които се прелитат лични , корупционни, клиентелистки поръчки на чужди държави с туземната балканска злоба, нашенците в много случаи са поне на средно, ако не и най-високо световно ниво.

 

Връх на тези умения показват ( за пред политически зрящата публика) двамата върховни интриганти Георги Първанов и Бойко Борисов. Навързани са неразривно с размяна на позициите през годините. Първанов направи охранителя генерал и го изстреля в политиката, а генералът му охранява амбицията да вършее по политическите върхове и днес, приютявайки партийката му в правителството си в момент, в който уж големият му противник по въпроса за руските енергийни проекти би трябвало да го мрази смъртно заради пълния провал на мегаломанските му обещания пред Русия, „спрени от Бойко” ( както подмазвачески към шефа изтъкват гербаджиите, когато трябва да защитят поредното слагачество на Борисов пред Русия)

 

Между тези двама изпечени интриганти попадна от политическото небитие президентът Плевнелиев. Стигна се до момента, когато Борисов откровено му казва в прав текст да си затваря устата – да си мерел приказките, когато говори за Русия. Първанов се включи и дори не се опитва да внесе нюанс в тази защита на Русия от българския президент, настоявайки направо Плевнелиев да подаде оставка. Днес той повтори искането си от екрана на БНТ. Поводът е все същият, по който неговият авер от задкулисното делене на порциите Борисов: Русия.

 

Получава се странен руски карамбол като в голямата международна интрига, при която Русия бомбардира в Сирия, а терористите отмъщават не на Москва, а в Париж. След което Русия мълниеносно предлага на Париж бомбено приятелство срещу общия враг – „почти” както през Втората световна война, когато Франция е разгромена от поощрявания с дипломация, суровинна и логистична база (полигоните на СССР са били използвани за подготовката на Вермахта за войната) и т.н. от страна на нацистките ортаци на Сталин. И в българската политика е така: Плевнелиев отправя критика към Ру,сия, а уж прозапдния премиер и руския му авер Първанов го атакуват координирано в гръб ( като турски изтребител руски бомбардировач, би казал Путин).

 

С риск да предизвикам отново недоволство сред онези, които смятат, че самотният в прозападната си позиция Плевнелиев не бива да бъде критикуван, за де помагам на враговете му, ще повторя отново: голяма грешка направи той като не изпълни направеното в деня на заклеването си като президент обещание да „проветри” поверената му институция. Единственото обяснение за този фатален пропуск, който позволява днес на Първанов да дефилира като легитимен политически интригант на най-високо ниво в държавата, е, че Плевнелиев не е могъл да направи нищо по разкриване на истината за управлението на своя предшественик заради симбиозата му с Борисов. Разобличаването на Първанов би означавало да откачи скаченият му съд Борисов.

 

Плевнелиев си няма партия, която да го защити. Само един Радан Кънев ( и предизвика срещу себе си нова лавина от свинщини в свинстващите медии, хвалещи иначе безсрамно властта на Борисов) се осмели да каже добра дума за него в ситуацията, когато фронтът срещу президента стана особено креслив в целия парламентарен и извънпарламентарен спектър- от маргиналната Татяна Дончева, до изпечения политически побойник Румен Петков, който обяви действащия ни президент за ненормален. Общото между всички крещящи срещу Плевнелиев, подчертавам за неразбралите, е пламенната защита на Русия от прозападния ни президент.

 

Цяло чудо е, че изобщо го има в страната, която се управлява от Петата колона. Тя вече не се и крие, поради което слагам точка на този коментар- от толкова години я изобличавам и съм подложен на тонове ругатни, подигравки и заплахи по този повод. Вече от усилията ми няма нужда. Мога да се „отдам на заслужен отдих”. Уж невидимата ръка на Путин, за която ехидно говорят мнозина тук, открито дирижира българската политика и това би трябвало вече да е видно и без специалното осветяване на предкулисието.

 

 

33 мнения за “Петата колона на Путин вече не се крие”

 1. Арест за ген. Михо Михов и ген. Ал. Александров за действия подронващи отбранителните способности на републиката.

 2. Мисля, Путин съвсем съзнателно е изпратил самолета над турска територия именно за да бъде свален. Това, според него, ще внесе разкол в НАТО. А знаем, че руското джудже години наред се занимава с плетене на плитки интриги. Освен това човешкият живот в Русия никога не е струвал и пет пари. Но пари за подкопаване на българската държавност винаги има.

 3. Г-н Инджев, с риск да си спечеля недоволство, смятам, че извън прозападната ориентация на Плевнелиев той е един безхарактерен човек, който добре разбира, че бе буквално “сложен” на този пост от Борисов и затова си наляга парцалите и търпи всевъзможни унижения. Учудвам се, че не си задавате въпроса защо президента знаково мълчи по темата за колосалния скандал, който тече в съдебната система в момента? Откакто ГЕРБ се върна на власт мухте ли поне веднъж той да говори за задкулисието, за модела “КОЙ” и т.н. )ухте ли поне една критика към управляващите през последната една година? Предполагам не сте, аз също. Ето защо казвам, че е абсолютно безхарактерен и едното му прозападно говорене далеч не го прави особено авторитетен като личност.

 4. Г-н Инджев,ние които споделяме вашите виждания не сме така гръмогласни като “петата колона”но смятам че сме по-многобройни!Смятам така защото на мен ми беше нужно доста време преди да се реша да се “обадя”така да се каже ,та мисля че има и други като мен.А другарите имат задачи за изпъление и го правят с комунистическа вярност и послушание.Ние недругарите сме по -тихи,по-спокойни !А може би трябва това да се промени?

 5. С цялото ми уважение към Иво искам да напомня някои общоприети истини.
  Първо змията хапе когато я настъпят.
  Путинова русия е настъпана много здраво и ние сме близка цел. Така че трябва да се пипа здраво с кадифена ръкавица.
  Нека Иво си спомни първите дънки. Тогава партийните секретари побесняваха при вида на дънки. Причината е много тривиална: В България се произвеждаше малко памук и той едва стигаше за бельо. Всеки долар похарчен за дънки означаваше евентуално търсене на памучни дрехи и следователно внос на памук срещу долари. А долари нямаше . . . те идваха по “второ направление”.
  Сега чета какви санкции ще наложи Русия на Турция. Забележете 50% от доматите в Русия са от Турски произход. Накратко Русия налага диета на руснаците. И причината според мен е като дънките. Само за наши дичица. За да не правим коментара прекалено дълъг ще предложа да си помислите по въпроса за евентуален фалит на Руската държава. В същото време има известен арсенал на склад който може да бъде използван от някой изпаднал в истерия. Примката просто трябва да се стяга бавно, плавно и постоянно. Като приказката за жабата която се сварила . . .

 6. В България има много големи паметници на съветската армия обявила война и окупирала България. Един памятник на американските летци бомбандирали България и едно малко паметниче на германски летец защитавал София. Това показва всичко!

 7. Според мен, Плевнелиев (БКП) има задача от Борисов (БКП) да създава впечатление на съюзниците ни от НАТО, че България е прозападно ориентирана, докато той се умилква на Путин и Русия. Да застане на две абсолютно противоположни позиции едновременно с цел да се хареса на всички е характерния начин на управление на Борисов, а не трябва да се забравя, че именно той издигна Плевнелиев на този пост.
  Бившите комунисти са постигнали съвършенство в старата игра на доброто и лошото ченге.

 8. Проблемът е, че президентът Плевнелиев “послуша” бабаита от Банкя и в последната си публична реч вече включи и империята на злото в коалицията срещу терора?!?
  Как ще се бори сама със себе си Русия е ясно – точно както ЦацАров се (само)разследва за безобразията, които върши!

 9. Крым наш – бензина нет http://varlamov.ru/1524180.html

  Но пък ток и място за зомбификация винаги има https://i.imgur.com/8T3ln0L.jpg

  10. Вчера целый день обсуждали, какие турки плохие и как мы теперь им отомстим. «Интересно, а Путину доложили, что у нас тут катастрофа?» — шептались в толпе. «Да разве есть ему до нас дело! Нужны мы ему больно, он и знать то не знает, что где-то есть Щелкино!»

  http://www.varlamov.me/2015/krim6/10.jpg

 10. Когато всичко е бзнадежно в настоящето остава ни само бъдещето.

 11. Съдбата на Русия по Божия Воля ще бъде тежка но освободителна. Змиите в Русия ще бъдат победени. Нашенските кресливи павиани да четат и да треперят! И до 20 коляно ще страдат!

  http://frognews.bg/news_82325/CHudoto-Prepodobna-Stoina-fakti-i-sravneniia/

  Преподобна: „Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне… Ке шушне и ке въздиша… Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България… Внуците ви ке го доживеят.“

  Интересно съвпадение съществува между пророчеството на Нострадамус и Преподобната за ХХI в. и за съдбата на Русия. Всички предсказания на световноизвестния французин са изразени в четиристишия:

  В края на октомври двайсет и пета година,
  двайсет и първи век е в най-тежка война,
  съкрушителите на вярата ще се засрамят от своите народи,
  а шахът на Персия – смачкан от египетската вражда.

  Руските тълкуватели на Нострадамус смятат този куплет за най-важен относно съдбата на държавата им. Като използват данните на астрологическата математика, те твърдят, че през 2025 г. за последен път в Русия ще се споменава Октомврийската революция. Тогава страната ще бъде въвлечена в тежка война и ще излезе от нея разбита, за да се превърне скоро след това в родина на религиозното възраждане на християнския свят.

 12. Русия в един момент взе много да се позовава на международните закони и да вярва в ефективността на икономическите санкции. Да се неначуди човек..
  Ще подкрепя Стоев относно президента Плевнелиев. Харесвам прозападната му позиция, но имаше някои действия от негова страна които потвърдиха съмненията че той е все още зависим от ГЕРБ и Борисов и не може да бъде принципен президент.
  Един такъв пример бе липсата на каквато и да е съпротива от негова страна относно спорни моменти в кандидатурата на Цацаров както и опорочената процедура по избирането му. Направи одобрението буквално часове след избирането му без каквато и да е мотивация, обяснение и т.н. а става въпрос за един много овластен пост.

 13. Преди седмица някакви ченгьовци от ДС, предвидливо създали още през 1995 г. Асоциация на бившите контраразузнавачи “Сигурност” (за кого?) официално обявиха, че “Автоматите “Калашников”, с които ислямстките терористи в Париж на 13 ноември застреляха над 120 души са българско производство”. Думите са цитирани в публикация на в. “Телеграф” (издание на “Кой?”) и от БНТ. Полковникът-клеветник Чавдар Петров бил служител на бившата Държавна сигурност, но се пенсионирал като зам.-шеф на “демократичната” НСС. Полковникът разказал как България е обучавала и въоръжила бойци от сирийската опозиция, които вече били преминали към Ислямска държава. Той дори призовал да се търси отговорност от български политици.
  ТА:
  1. Съгласен съм да се търси отговорност от български политици. За всичко!
  2. След като се оказа, че калашниците на терористите са китайско производство и са купени в Германия, да се ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ и от български ченгета от ДС. За клевета срещу българската държава. За разпространяване на неверни данни, порочащи доброто име на Република България, вредни за достойнството, самочувствието и апетита на бедния, ограбен и оклеветен български народ.
  Няма ли родната цацаратура най-сетне да свърши нещо?

 14. Много грешки направи Плевнелиев, но не трябва да забравяме, че е сам. Аз го подкрепям.

  към Бай Бальо:

  Чувал съм от дядо ми, че в англо-американската ескадрила, бомбардирала у нас е имало и руски самолети. Нали са били съюзници.

 15. На кого ,ако не на г-н Президента е ясно чия е държавата функционираща на територията,именувана България.Държава ,чийто основен закон е “Мълчанието “ с първи член:“Който не мълчи,умира.Той и родата му-до крак“. А пазителите на този закон са безмилостно жестоки и коварни,умъртвявайки не само физически ,но и духовно. Не го ли доказва големият брой живи мъртъвци,щъкащи из територията ни.Заради всичко това г-н Президента заслужава пощада и се нуждае от силна подкрепа

 16. Това за съветските паметниците лесно може да се види и в Google.

  За МОЧА се води Княжеска градинка
  https://www.google.de/maps/place/Knyazheska+Garden/@42.6906955,23.3346575,17.75z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x18a003962757979b?hl=en

  Докато във Варна си е откровенно Паметник на Българо-Съветската Дружба, адругият е маскиран като пантеон.

  https://www.google.de/maps/place/Park-+Pametnik+Na+Balgaro-Savetskata+Druzhba/@43.2175493,27.9474965,16.5z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xc0950184177497c2?hl=en

  https://www.google.de/maps/place/%D0%9F%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%B0/@43.2095346,27.933279,18.25z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0xa7cd29ef7dfd1517?hl=en

 17. Към Тодор Тодоров:

  В “Течна дружба 3” , позовавайки се на разследване на Янко Гочев, съм посочил по дати въпросните непризнати и до днес съветски бомбардировки в България.

 18. За да “проветри” президенската институция беше нужно да се изхвърлят 98% от сганта настанена там от Гоце. Това не беше реалистично да стане. Допълнителен удар срещу президента беше и внедрената от Борисов и руските петоколонници вицепрезидент. Не му е лесно на Плевнелиев, така че има нужада от подкрепата на всички, защото “Сама птичка пролет не прави”. Добронамерената критика е добра помощ, но преди да се използва трябва да се осигури пълната подкрепа за единствената Българска институция, която демонстрира прозападна ориентация. А прозападна и натовска ориентация не е избор на този етап, а задължение за България.

 19. ЗВЕЗДОЧЕЛИ ПЕТОКОЛОННИЦИ
  „Без авиация няма нация!”, с гордост твърдят стари и млади военни пилоти. Прави са. Всеки, който изучава военна теория, знае, че без въздушно превъзходство или поне паритет не могат да се водят съвременни бойни действия нито по суша, нито по море.
  Сигурно затова националните предатели, маскирани като български политици и военни експерти, вече 14 години правят и невъзможното, за да съсичат крилете на българската бойна авиация, да я държат на къс синджир, да доведат до отчаяние и най-сърцатите потомци на майстор Манол. Ето неколцина:
  1. Льотчик-касманавт, герой на СССР и НРБ Александър Александров, наречен Сашо Пичката още във Военновъздушното училище в Долна Митрополия.
  Сашо П. се пенсионира като полковник, след което получава званието „бригаден генерал” от ВВС за заслуги към българската и световната авиация и космонавтика. Законно. След няколко години запасният бриг. генерал отново е произведен в звание „генерал-майор” за същите заслуги. Незаконно. Защото в армията никой няма право да наказва или да награждава ДВА ПЪТИ за едно и също провинение или отличие.
  Но др. Сашо П. вече е станал дистрибутор (сиреч, официален представител) на съветската/руската фирма РСК МиГ у нас. И влиза в дълбок конфликт на интереси. Като български офицер би трябвало да милее за родната авиация и за въздушния суверенитет на РБ. Но крясъкът на рублите заглушава тихия гласец на патриотизма. Сашо лобира яростно, открито и непрестанно за руските авиационни интереси. Защото при военните сделки комисиончето е 20 %, а не само 10, както е при цивилните.
  В рубладжийския печат Сашо П. лъже и маже, че ремонтът на българските самальоти в Полша е незаконен, че поляците нямат технологии да ремонтират недостижимата съветска техника, че летците ни са изправени пред гибел, ако се качат на изтребител, модернизиран в Полша. Нищо, че Полша вече 20 (двадесет!) години ремонтира руските таралясници и досега нито един не е паднал. Докато аварираха повече от 20 (двадесет) броя Миг-29 в самата Русия. Само през тази година паднаха два.
  Сашо П. се прави на разсеян, когато го питат за проваления ремонт през 2003-2004 г., когато министър Снинаров сключи договор и 6 двигателя на МиГ-29 заминаха за Русия, стояха там 10 месеца и ни ги върнаха, без да са ги пипнали. Но си удържаха пари за транспорт. Не доставяха и резервни части. Зам-министърката на отбраната Соня Янкулова пита представител на РСК МиГ: “Защо не си изпълнявате договорните задължения по доставките и ремонта?” Той отговаря: “Че защо да ги ремонтираме? Нали с тези самолети после ще воювате срещу нас? Нали сте в НАТО”.
  Да бъдат ремонтирани български самолети в Русия е същото, като да дадеш пари на крадец да ти оправи бравата на вратата.
  Руски генерали твърдят, че 85 % от останалите на въоръжение МиГ-29 са си изпели песента и трябва да отидат за скрап. Въпреки че на книга остават „щатният изтребител на руските ВВС”. Самолетът е създаден преди 40-50 години и влиза на въоръжение през 80-те години на миналия век. Техническото им състояние в Русия се смята за прединфарктно. Най-сериозната им слабост е катастрофално ниският ресурс на двигателите: 300-400 до 700 часа експлоатация срещу 1 500-2 000 часа за основните изтребители в НАТО F-15, F-16 или F/A-18. Анадънму? Ашколсун.

  2. Още по-пъстър е генералният хвъркат генерал Михо Димитрович Михов, депутат от АБВГ(оце) и председател на Комисията по отбрана в парламента.
  Малцина знаят, че бившият шеф на Генералния щаб доста време е бил на заплата (ясла) като стратегически съветник в пловдивската фирма-подизпълнител на РСК МиГ.
  Ако Ненчев беше сключил договор с РСК МиГ при техните условия, съветското лоби щеше да гушне за 14 двигателя над 9 млн. евро, а с другите екстри – почти 12 млн.евро. Затова за Първанов-Гоце министър Ненчев е „слаб” и трябва (немедленно!) да бъде сменен с Михов. Поради имперското високомерие на РСК МиГ обаче маските паднаха и видяхме озъбените нови рубладжии в нова полуда.
  Цялата дандания не е само пари и даже не толкова за пари. А предимно за влияние. За стратегически позиции. Най-неприятната перспектива за Москва е да загуби грижливо пазената зависимост на българските ВВС от Раша. Затова е сезиран Михов, архитектът на тази зависимост. Като началник на Генералния щаб той не залага подмяната на руските самолети в План 2004, изготвен още през 1998 г. Следващите началници на ГЩ, предложени и подпомагани от Михов, правят същото в по-новите планове за организационно изграждане на Въоръжените ни сили. Чак до 2009 г., когато при първото правителство на Борисов стартира промяната.
  Руските “бизнесмени” имат чинове от КГБ и ГРУ. Не умеят да правят търговски договори, а да убиват дисиденти, да пъхат се клечки под ноктите, да фабрикуват компромати, да крадат поверителна информация. Защото са бойци от “тихия фронт”.
  3. Генерал Румен Радев (Хитреца). Действащият командир на ВВС се прави на най-загриженият в държавата за съдбата на ВВС. Затова влиза в задочен конфликт с министнър Ненчев и „компетентно” опровергава негови становища. В унисон с приказките на червените другари, че Ненчев бил „земеделец, който нищо не разбира от военни работи”.
  Когато става напечено, ген. Радев театрално подава оставка и още преди да я е депозирал в МО, праща копие в летище Граф Игнатиево. Намек към летците, че „ако няма ли ген. Радев – няма хляб”. Летците се опитват да спретнат нещо като митинг, но междувременно др. Радев е оттеглил театралната си оставка след сърдечен разговор с фелдмаршал Тиквоций Борисов.
  4. Партии и медии от системата „Раша Тудей”. Днешните дебати в парламента безжалостно разголиха рубладжийските партии: БСП, АБВ и „Атака”. Другите се поослушаха. Патриотечин фронт демонстрира ярка антируска риторика. Не се знае докога.
  Ето цитат от руски източник: ”Кстати, представители четырех партий, отнесенных экспертами к «союзникам Путина», — французского «Национального фронта», болгарской «Атаки», итальянской «Лиги Севера» и австрийской «Партии свободы» — присутствовали в качестве наблюдателей на прошлогоднем референдуме в Крыму”.
  Да се питаме ли защо Волен С. направи митинг пред турсксото посолство и заяви, че Турция била обявила „война” на Русия точно в деня, когато Лавров заяви, че заради сваления самолет Русия няма да воюва с Турция?
  5. Медии: безчет. „Дума”, „Труд”, „Стандарт”, „Телеграф” и другите изтривалки на Пеевски, „Сега” и големите телевизии, „националното” радио „Масква предава за Болгария”, огромен брой сайтове и сайтчета, финансирани с копеечни преводи от неизвестно направление.
  Ето и няколко НПО-та:
  Български антифашистки съюз,
  Национално движение “Русофили”,
  Форум “България-Русия”,
  Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,
  Дружество “Александър Невски”,
  Българо-руската търговска промишлена палата,
  Българо-руски клуб “Шипка”,
  Славянско дружество в България,
  Дружество “Найден Геров”,
  Федерация на съотечествениците,
  Фонд “Устойчиво развитие за България”,
  Съюз на ветераните от войните,
  Съюз на военноинвалидите в България,
  Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
  Съюз на българските писатели,
  Съюз на архитектите в България,
  Съюз на филмовите дейци,
  Съюз на българските журналисти.
  Тези хорица не са и чували за руския поет Игор Губерман, който пише: «Сегодняшняя Россия – произведение идиотизма и злобы».

 20. Към стратегиос Велизарий Трибониан:

  Към изчерпателната Ви информация добавям една малка, но съществена подробност: Михо Михов е наложен като шеф на комисията по отбрана от Борисов като компенсация за това, че не успя да сложи за министър на отбраната политик от БСП, която се отказа от офертата му за 4 министри в този кабинет. По своето вероломство спрямо прозападната ориентация на България този ход е най-малкото от калибъра на реверанса на ББ към приятеля му Първанов не просто чрез включване на негов министър ( който е един от вариантите на Първанов за кандидат-президент догодина), но и с открояването му като вицепремиер.
  Обърнете внимание, че Борисов непрекъснато хвали Калфин, помпайки реномето му за следващи важни ходове с негово участие.

 21. СБИТыЙ ЛЕТЧИК

  Мне жаль тебя,
  подбитый подполковник.
  Твоих детей, родителей, жену…
  “Герой России”, но уже покойник
  Бомбил чужую жаркую страну…
  Мне жаль тебя, подбитая страна.
  Ты без конца воюешь и воюешь.
  Как “Курск” утонешь и дойдёшь
  до дна.
  Губами мёртвыми детей своих целуешь.
  Мне жаль тебя, покойный мой отец.
  Полковник, ветеран-орденоносец.
  Ты понял только жизни под конец,
  Что мир не принесёт ракетоносец.
  По людям отбомбился бомбовоз
  И сбит ракетой на чужой границе.
  Так было надо? Это не вопрос.
  Клюют друг друга яростные птицы.
  Прервался неоконченный полёт.
  И не спасла пилота катапульта
  Сбит подполковник… Но, увы – не тот.
  Другой стоит у ядерного пульта…
  Илья ЭКШТУТ

 22. Ето какво мислят някои в рАЗЗИЯ:
  В моей стране все есть: есть в ней нефть и газ в ней есть
  Уголь есть и никель есть, алюминия ни счесть.
  Есть в ней: золото, алмазы, изумруды и топазы,
  Как же так в стране всё есть, а народу нех*р есть,
  Как же так всё есть в стране, а неарод живет в г*вне.

  А в моей стране все есть, есть зерно и мясо есть
  Есть лосось и осетры, в них полным полно икры.
  Есть и овощи, и фрукты, и молочные продукты.
  Как же так: продукты есть, а народу нех*р есть?
  Как же так: все есть в стране, а народ живет в г*вне?

  А в моей стране все есть, губернаторы в ней есть,
  Мэры есть, зам.мэры есть и у замов замы есть.
  ФСБ и МВД, и в кустах ГИБДД, и из Форбса пацаны за пределами страны.
  Генералы, депутаты, коммунисты, демократы.
  Как же так: они все есть, и им всем не нех*р есть?
  И отлично жить в стране, где народ живет в г*вне.

  Весь народ живет в г*вне, а г*вно живет вполне.

 23. @Posted by ringup | ноември 27, 2015, 21:36:
  Това е песен на Семьон Слепаков:
  В моей стране все есть
  https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE

  Със същата тематика е и “Купи говно”:
  https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI

  Всюду в магазинах
  Импортный товар,
  Запад получает
  Сказочный навар.

  Качество товара
  Крайне высоко,
  С ним соревноваться
  Крайне нелегко.

  А на товар российский
  Крайне низкий спрос,
  Всюду мы отстали,
  Кроме папирос.

  Обувь для мутантов
  Мебель для горилл,
  А машины будто
  Дьявол сотворил,

  Для хромых дороги,
  Мода для слепых,
  Бритвы для бесстрашных,
  Фильмы для тупых.

  В этом положенье,
  Сложном для страны
  Все объединиться
  Вместе мы должны.

  Поддержи отечественного производителя…
  Незамедлительно.
  Даже если то что произвел он отвратительно,
  Ему простительно

  Если не безразлична
  Страна родная тебе
  Ты поучаствовать лично
  Должен в её судьбе.

  Купи говно и поддержи Россию.
  Купи говно, ведь ты же патриот.
  Купи говно и поступи красиво.
  Купи говно – толкни страну вперёд.

  Подари своей девушке на день рождения
  Не серёжки от Тифани, а говно,
  Ну а чтобы повысить ей настроение
  Пригласи на российскую ленту в кино.

  Отдыхай не в Италии, а в Анапе,
  (плохо отдыхай)
  Надевай не Армани, а просто штаны
  (сшитые в Твери)
  Подари холодильник маме и папе
  (весом в десять тонн)
  И наполни продуктами нашей страны!
  (и звони в ноль-три)

  Поддержи отечественного производителя…
  (говна родителя)
  И носи зеленый плащ из кожзаменителя
  (будь отвратительным)

  Пожертвуй своим комфортом
  И здоровьем родных,
  Чтобы экономика наша
  Смогла остаться в живых.
  Купи говно и поддержи Россию,
  Кури говно и езди на говне,
  Носи говно, плевать, что некрасиво,
  Дари говно детишкам и жене.

  Купи говно — пойди на этот подвиг
  Оно — говно, зато своё оно
  Купи говно, страна тебя запомнит,
  Не будь говном, скорей купи говно!
  Купи говно!

 24. Maтериал – “трепач”, както и коментара на СТРАТЕГИОС ВЕЛИЗАРИЙ ТРИБОНИАН.

  Позволявам си само едно малко уточнение – петата колона не се крие още от 2008-2009. Още тогава решиха, че всичко им е в кърпа вързано. Само дето не бяха предвидили курса 100 рубли за долар и 39 долара за барел петрол. А и пустият му долар, дето го погребват от 1990 всяка година, не ще да мре и това си е!

  Респект!

 25. Ето още нещо от Г**няната лирика(като да прекаляват,ама явно така го усещат хората-онези които имат нещо между ушите си):
  Кушай, кушай, ешь, ешь, ешь!
  Если Родина прикажет есть говно!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай, кушай, кушай!
  Если Родина прикажет говно!
  Кушай, кушай, ешь, ешь, ешь!
  Если Родина прикажет есть говно!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай, кушай, кушай!

  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай как надо!

  Кушай, кушай, ешь, ешь!
  Кушай, кушай, кушай!

  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!
  Если Родина прикажет говно!
  http://pesenok.ru/10/Koleso-Dharmy/tekst-pesni-Esli-Rodina-Prikajet-Est-Govno

 26. С позволението на стопанина на блога, потвърждавам за гинекологичния прякор на др. “генерал-майор” Саша П. – лепнат още в първи курс на ВНВВУ “Бенковски”. Това е като зеленчуковия ник на банкянското ни нищощество, гудено за премиер на републиката – подземния свят го никва РАПОНА, така го е преценил. В тези среди няма дипломация, нещата са право куме та в очи. Но пък са верни 100%.

  Някой ден ще напиша и как Саша П. постъпи в отряда на космонавтите. Защото трябва да се знае. И да се знае също, че русифилистиците са не само в медиите и политиката, армия, милиция и съд. Те са навсякъде, дори в образованието и горското дело, дори на средно управленско ниво (общини, всякакви учреждения и пр.) Седят си, папкат заплатки, искат индексации в евро. Но по същество са си спящи клекти на рАЗИЙския маймунарник. А ние ги оставихме безкрайно дълго в зона на пълен комфорт. И ще си плащаме за това – когато толерантността се превърне в толерастия, сетнините са не просто печални, а страшни.

 27. Относно коментарите за Ал Александров: Родом съм от Омуртаг и съм учил в същата гимназия, която е завършил и той. Дълги години в училището ни имаше кът, посветен на Сашо, както го наричаха в града. Обаче, през размирната 1989 г., точно по време на протестите на турското малцинство, Сашо се провиква, по адрес на мирно протестиращите хора, носещи портретите на Горбачов и лозунги в подкрепа на “ПЕРЕСТРОЙКАТА” и за връщане на турските имена: “Бийте ги!” Протестите са смазани с участието на местната пожарна обливаща хората с водни струи и с милиционерски шпиц-команди. Да, но на свой ред Ал.Александров беше “бит” на изборите за ВНС през 1990 г., когато не съумя да спечели в изборите като кандидат от БСП. За мен той си е бил и ще си остане завинаги едно руско мекере, продажник русофил!

 28. “Според мен, Плевнелиев (БКП) има задача от Борисов (БКП) да създава впечатление на съюзниците ни от НАТО, че България е прозападно ориентирана, докато той се умилква на Путин и Русия. Да застане на две абсолютно противоположни позиции едновременно с цел да се хареса на всички е характерния начин на управление на Борисов, а не трябва да се забравя, че именно той издигна Плевнелиев на този пост.
  Бившите комунисти са постигнали съвършенство в старата игра на доброто и лошото ченге.”-Мика

  Отново няма втори,който да като Мика да вникне в комунистическите обори.

  С три изречения тя вади на показ съвременните комунистически умопомрачения.

  Не е възможно ДЪРЖАВА с прозападни ориентации всекидневно да се стресе от комунистически машинации.

  БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА

 29. “Първанов се включи и дори не се опитва да внесе нюанс в тази защита на Русия от българския президент, настоявайки направо Плевнелиев да подаде оставка. Днес той повтори искането си от екрана на БНТ. Поводът е все същият, по който неговият авер от задкулисното делене на порциите Борисов: Русия.”- Иво Инджев

  Понеже в краткия и съдържателен цитат се споменават трима високопоставени държавници-двама президенти и един министър-председател,плюс названието на държавната телевизия на “европейско”ориентирана държава,реших че няма да е лошо да тествам лоялността на читателите на нашия сайт към тезите на неговия домакин.

  Моята консервативност и ретро-мода ме отвеждат до статията на Иво Инджев преди две години ако не се лъжа.

  Става въпрос за квалификацията му на държавната БНТ като “комунистическа”.
  Моя милост ирази незабавна и категорична подкрепа на неговия извод. И нито една друга личност от сайта и извън него не ме подкрепи.Не само че не ме подкрепи, в което няма нищо смущаващо,но се получи,че и никой не упрекна Иво Инджев че е допуснал грешка.

  Нямаше нито “Иво прав си,дявол да го вземе”,нито пък “Иво абе не си прав”,или поне “Иво ама не си съвсем прав”.

  Извън сайта не се намери втори журналист или публицист,който да се съгласи с него,или да го обори.

  Мълчи всичко живо-отгоре до долу и обратно-ОТДОЛУ ДОГОРЕ.
  Все пак “някой” е казал нещо за нещо “ДЪРЖАВНО”.Не може никой от тази ДЪРАЖВА (комунистическа-б.м.) да не е прочел квалификация за държавната телевизия.Не се намира всеки ден някой журналист да дава квалификация на държавната телевизия на една “проевропейска държава”.

  Минаваха дни седмици,месеци и много месеци,но никой не казва нищо.

  Не е възможно Кабинета на Държавния глава да не е забелязал този факт. Кабинет на Държавен глава да не знае кой какво казва за ДЪРЖАВНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ на Неговата държава. Да не би у нас да има сто държавни телевизии и сто държавни глави и поне десет известни журналисти,които да квалифицират по професионални,повтарям ,ПО ПРОФЕСИОНАЛНИ КРИТЕРИИ скромната БНТ.
  Какво открих-пълно единоначалие,пълна подкрепа,пълно единство и пълна неподкрепа на единствената засега квалификация на единствения журналист ,определил БНТ за комунистическа.

  Говори ли този факт нещо?-говори,дори крещи,тезата на Иво Инджев мълчаливо е обявена като невярна и невалидна-както от неговите “лоялни” читатели и съмишленици,така и от неговите противници-комунистите и подобията им.

  В синтез-каква унифицирана подкрепа на мълчанието-Държавен глава,Правителство,БНТ,БНР,СБЖ и хилядите читатели на сйта.

  Чак такава пълна сплотеност под крилата на ДЪРЖАВНИЯ и НАРОДНИЯ гняв против една “скромничка” квалификация е чиста проба деградация и профанизация.

  Теста ми не е единствен и едностранен ,въпреки че комунистите тук ме смятат за нахален,извинявайте другари,стойте си зад същите комунистически дувари.Всичко е ваше-не само БНТ,времето е ваше,народа е ваш,затова преживя яваш-яваш…..

 30. Бързам да задоволя неукротимото любопитство на най-будните читатели на сайта.Прочитайки горното проучване те биха се възмутили,че няма второ…
  Не,не,не,както казва Иън Гилън,има и втори ,дори по-голямо,по-здравословно,по-“европейско” и пр.

  Става въпрос за лъжата,ГОЛЯМАТА ЛЪЖА,а аз я наричам КОМУНИСТИЧЕСКАТА.
  Обяви един журналист преди вече доста години,че България(Българската държава-б.м.) е залята с голяма и висока лъжа.Да,тя е още многобройна,гранитна,мраморна и монолитна.
  Да,става въпрос за монументите на СЪВЕТСКАТА ОКУПАЦИ

 31. ненарочно пействане,умолявам Г-н Инджев да направи съединяване преди публикуването,за което благодаря.

  Да,тчоно така,става въпрос за СЪВЕТЕСКАТА ВОЕННА ОКУПАЦИЯ и КОМУНИСТИЧЕСКАТА БОЛШЕВИЗАЦИЯ на Българската нация.

  Това са двете най-важни и трагичниза хората(не за комунистите) събития през 20-ти век в Българската история.

  За тези събития,всъщност в уважение на техните последствия НРБ построи и днес строи съответните символи,които много от нас скромно наричат Мочи и Альочи.
  Тези две събития са определени като “освобождение”,”революция”,”въстание”,”победа срещу капитализма и фашизма”,”начало на комунистическото строителство”(неуспешно),”формирането на нов човек и нов живот(неуспешно),”начало на съединяването на пролеатриите по света и у нас(напъно неуспешно,дори смешно)”,”налагане на социалистическия релизъм в областта на изксуството и културата”(напълно идиотско налагане),”ликвидиране на “враговете на народа””(бяха ликвидираните лидерите на народа)……

  Та тази комунистическа “истина” и днес бие по всички шевове самата истина,но в друга държава,наречена Република България..Казано с други думи,комунистическата лъжа,официално обявена от един журналист пред столичния й символ засега е и завинаги ще бъде над истината.

  Налице ли е единство по подобие на масовото единство на мълчание към квалификацията на държавната телевизия?

  Пълно единство,пълна солидарност ,масова екзалтация под КРИЛОТО НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.

  Което е много по-обидно и угнетяващо от единството под крилото на БКПартия.
  Защо???

  ЗАЩОТО ДНЕШНОТО ЕДИНСТВО Е НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО и ДЕМОКРАТИЧНО и МНОГОПОЛИТИЧНО…

  Навремето комунистическата сган съвсем открито и заплашително принуждаваше НАРОДА да стои под КРИЛОТО НА ПАРТИЯТА.

  Сегашното,”проевропейското” крило е ДЪРЖАВАТА и разбира се ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА.

  Не може да има ДЪРЖАВНО МЪЛЧАНИЕ към ДЪРЖАВНАТА НРБ-ЛЪЖА без благоволението на Държавния глава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.