Москва и Анкара развалиха дружбата, която русофилите тук даваха за пример

Един антисемитски виц намира за смешно как по германското нацистко радио предавали състезание по плуване от концлагер и дикторът осведомявал за бързото потъване на състезателите във всички коридори на басейна. „Даа, трудно се плува в сярна киселина, уважаеми слушатели”, възкликнал коментаторът.

 

На антисемитските вицове, които бяха особено популярни в СССР ( Кисинджър споменава в „Дипломацията” как Брежнев се опитвал да разсмее Никсън с подобен анекдот), могат да се хилят доволно само антисемити. Не бих ги преразказвал, но в случая има аналогия с антизападните нагласи, каквито се опитва да формира устойчиво в България проруската пропаганда чрез отровната среда, която налагат.

 

Налага ми се съответно и на мен да плувам сред кисели и злобни хора.

 

По принуда съм си формирал нещо като собствена улична социология. В зависимост от това, което съм си позволил да кажа публично по адрес на руската политика срещу България или изобщо каквото и да било критично за нея, нарастват и заплахите на минувачи към мен. Предполагам , че нещо подобно са изпитвали евреите , когато са били дамгосвани с жълти звезди. За мен омразата на русофилите е персонална, произтичаща като ефект от „популярността”, свързана с телевизионния екран ( колкото и рядко да се появявам в сравнение с всекидневното присъствие на десетки телевизионни звезди и отявлени петолъчки).

 

Личната ми социология бележи нов връх на уличната русофилска омраза. Откъде знам, че е русофилска ли? Първо, от съдържащите се в заканите словесни храчки. И второ, логиката го подсказва заради факта, че не съм коментирал друго в телевизионния ефир, освен руската политика срещу Украйна, намесата й в Сирия и сблъсъка й с Турция. Това ме канят да коментирам ( както от ЕС ме поканиха да стана част от екипа за борба с руската дезинформация), това и коментирам.

 

Защо ли от стандартните за мен от години една-две улични заплахи седмично, вече се натъквам на поне една всекидневно? Какво ново се е случило, че имам честта да бъда облайван от разни примитиви с блеснали погледи по улиците на София двойно и тройно повече от обикновено? Що за „Сталинград” се е случил на Източния фронт, че тукашните следовници на московския вятър разпънаха агресивните си платна толкова наперено с обобщението, че всеки противник на Путин е туркоман (т.е. фашист)?

 

Обяснението е в разпалването на черно-бялата искра в българските мозъци. Активирана беше координатната система „добър-лош”, „руснак-турчин”.

 

Тези мозъци са се възпалили особено от международната обстановка. Ако по отношение на руската агресия срещу Украйна все пак са малко объркани по славянско-християнска линия, то рязката промяна в отношенията между Русия и Турция ( чиято политика буквално до вчера русофилите ни даваха за пример за рационално, добросъседско, уважително отношение към Москва), предизвика истинско облекчение в обърканите души на русофилите. За тях сега вече всичко си дойде на мястото в чер(ве)но- белия пъзел. На примитивите не им се налага повече да се гърчат в търсене на обяснение за дружбата между Путин и Ердоган, които заедно откриха на 23 септември най-голямата джамия в Европа именно в Москва.

 

Кеф! Кремъл отново позволява българите с промити мозъци да мразят Турция официално. Путин даде сигнал за това, както Сталин за началото на въоръжената съпротива на българските се слуги през юни 1941 г. срещу българското правителство, съюзило се с Германия в периода, когато СССР имаше договор за дружба с Хитлер и караше комунистите по цял свят да повтарят, че националсоциалистите са работническо-селски братя по оръжие.

 

Ако съобщиш факта, че Русия е провокирала многократно Турция, веднага попадаш в полезрението на агресивната простотия, която има нахалството да се пъчи от патриотични позиции. Излиза, че не само не обичаш Русия, но и си влюбен в Турция и нейния днешен султан Ердоган.

 

Опорната точка на Москва за дългогодишното напрежение между Турция и Гърция, която обаче не е довела до сваляне на самолети, изведнъж се превърна в любима на промосковците тук. За тях няма значение „малката подробност”, че в руския случай не става дума за съюзник от една военна организация и за маневри, а за реални, масирани бомбардировки край турската граница от страна на външна сила, решила по своя воля да се разпорежда наблизо и доказала в Чечня, Грузия и Украйна, че действа безцеремонно с военна сила от позицията на силата за налагане на своята воля на слаби съседи и противници. Турция за поредната подобна покорна жертва ли трябваше да се обяви или Путин се надцени поради това, че му минават досегашните агресии безнаказано?

 

 

Българските политически спекуланти моментално се качиха на примитивната платформа на русофилството, градена с десетилетия като ешафод, на който е екзекутирана българската национална идентичност, заменена с преклонение ( на главичката) пред всичко съветското и руско. Социологическо, този път не „улично” и мое лично, а на Алфа рисърч, открои на първите места по харесване български политици, които правят точно това. Премиерът Борисов не слиза от върха на популярността чрез популизма на шикалкавенето, част от което е най-ярката му русофилска изява досега чрез репликирането на президента Плевнелиев да си мерел приказките спрямо Русия.

 

По петите на Борисов по популярност, според изследването, е „лицето на отношението с Русия” ( както го определя Шаренкова, наградена през януари от премиера Медведев в Москва за заслуги към руската пропаганда в България), е приятелят му Георги Първанов.

 

Ако за двамата раздавачи на порциите в лявото и дясното пространство от десетилетие насам това не е новина, любопитен лакмус е изстрелването към върховните рейтинги на Красимир Каракачанов, качен на руския спутник на пропагандистките приоритети. Формулата на успеха му? Все същата: правото мерене , без да си мери приказките, вкупом срещу лошите бежанци, циганите, турците и техния султан Ердоган. Върху тези три кита на българските страхове и комплекси е стъпил той в публичното си говорене и както се вижда, печели популярност

 

С какво обаче Каракачанов е по-различен от другите русофили, с каквито е пълно в българската политика? Ами с това, че ругаеше турците и Ердоган ( който си е за ругаене като домогващ се до османско величия автократ) още преди Путин да си развали отношенията с него. Другите русофили бяха стъпили изцяло на руските указания за приятеля на Путин да не се говори много лошо, а за турската политика на сближаване с Москва да се приказва с възторг. Ето че едно малко непослушание на Каракачанов чрез заклеймяването на Ердоган ( двойник на Путин по мегаломания и национализъм) го издига на пиедестала с надписа „казах ли ви”. Нищо, че същият Каракачанов не е казал и една крива дума срещу турския аналог на Ердоган в Кремъл—това също му се пише като плюс сред зомбираните по руска линия местни „патриоти”.

 

Какво да се прави, би попитал някогашният руски мислител Черни(шевски)? Бел(ковски) , днешен руски опозиционер, отговоря на този въпроса чрез прогнозата си, че с такава политика режимът на Путин е обречен до година и половина.

 

А иначе желаещите да черпят самочувствие от сбъднатата през 19 век прогноза , че Туркия ке падне, могат да продължават да черпят вдъхновение от целите, постигнати преди два века.

 

 

Иначе падането на Турция, с която сме свързани неразривно географски ( а не чрез влюбване в надзирателя ни в соцлагера, както в случая с Русия ), от края на онзи 19 век досега е последвано от относително добросъседски отношения, каквито не сме имали с никоя друга околна държава. В контраст с тях получихме „добросъветска” окупация. В рамките на едно-две поколения тя промени насилствено по чужд калъп чрез съветизация и русификация българите повече, отколкото ислямизацията и турцизацията по нашите земи за 500 години.

 

To be continued след като руския агресивен режим се срине, подобно на съветския. Тогава ще наблюдаваме как днешните путинисти скачат върху портрета на Путин в центъра на София, както тъпчеха и заплюваха в кошчетата за боклук по улиците портретите на Живков след 10 ноември 1989 г.

 

А дотогава не ми остава друго освен да не се крия – с всички произтичащи рискове от това. Няма да се „снишавам”, за да доставя удоволствие на глутницата, която лае по движещи се по софийските улици цели, разпознавани като вражески заради различното мнение, от това на глутницата, което си позволяват.

 

Когато преди 1989 г. отричах на публични места „възродителния процес” ( например при една моя лекция за международна политика в Разград) като срамен и вреден за България, също ме обявяваха за „национален предател”. После се оказах на „правилната страна”, но гузните завистници заподозряха, че хитро съм се позиционирал навреме. Ето, споделям своята хитрост с тях и сега, за да се „възползват” и те, когато дойде новият „10 ноември” : Путин ке падне ( както и Ердоган), рано или късно.

Путин и Ердоган: минало незабрадимо!

 

За онези, които си мислят, че рязката промяна в руско-турските отношения е моментно хрумване, ще бъде полезно да си сверят часовника с видеото, от което се вижда как Ердоган, доста преди свалянето на руския самолет, демонстративно отказва да се ръкува с Путин и му обръща гръб в присъствието на американския президент Обама.

Кадрите са от срещата на Г-20 в турския курорт Белек на 20 ноември. Домакинът Ердоган изразява презрение към Путин пред камерите, оттегляйки се настрани в момента, когато руският президент се приближава към него и Обама.

http://aig-humanus.blogspot.bg/2015/11/blog-post_55.html

 

 

38 мнения за “Москва и Анкара развалиха дружбата, която русофилите тук даваха за пример”

 1. Ех, господин Инджев, несъмнено Путин ще падне.Руснаците са тъпи, но има някаква надежда да се осъзнаят.Несъмнено ще падне и Ердоган.Вредата, която оставят след себеси, това е страшното.

 2. Българския Народ много ще страда, защото не си уважава достатъчно умните и честните деца! Липсата на уважение към смелите и на преклонение пред мъдрите, ражда безсрамни изроди (сидеровци, гоцета, догановци, бисеровци, барековци, пеевци и прочие полицейски и комунистически мекерата – слуги на сатана) , които продават родината и народа си за една къща и два кокала мръвка. Нищо няма да спаси нацията от унищожение ако няма уважение към всеки свестен човек в България!!! Дори ще дам конкретен пример! Предложиха най-умното и свястно момче за кмет в едно село! Помагал е на всички безкористно! Сам изкарва прехраната си като фермер а рода му е един от най-кадърните и благочестиви в селото! Горди и прекрасни Българи! И кой избраха селяните за кмет ?? Едно дърто полицейско гомно, преоблякло се в дрехите на демократ, ръсещо заплахи за отмъщение към предишния кмет-комунист. Толкова ли оглупяхте бе серсеми ??? Господ ви гледа безсрамието и не ще даже да ви погледне! Не са приказки на луди, предсказанията за тежка съдба, която виси над целия човешки род! Не са приказки, защото ние си го търсим и омразите между нас палят огньове, които не се гасят с лъжи и кражби а с милосърдие, и добри дела! Но вие тачите друго!

 3. Кучетата да лаят, кервана си върви! Путин се държи на европейската корупция, но няма полезен ход. Няма новорусия, няма електричество в Крим, санкциите продължават, скара се с Турция, няма Турски поток! За него не се застъпиха даже военните му съюзници от ОДКБ!

 4. Наистина ми се иска да чуя моден съвет я от руското посолство, я от представител „МИД России“ дали още сме в сезона на прагматизма и реализма.

 5. Е да ,ама САЩ не подкрепи Турция в случая. Да не се окаже накрая,че жертват Ердоган? Освен това Обама упражнява натиск върху Турция да разположи още хиляди войници по границата си със Сирия, за да спре преминаването на бойци на Ислямска държава. Отдавна се знаеше, че Турция не спира бойците на ИД да преминават в Сирия. Сега май турция ще опере пешкира за ИД. Явно се извършва зачистване на творението Ислямска държава. Също така има вероятност и за създаване на независима кюрдска държава.

 6. Жалки са тези русофилски отрепки! И много кресливи!
  Ужасното е, че българската “медийна” среда е много ласкава към тях. Отразяват всяка произнесена от тях глупост по много пъти във всевъзможни “емисии”!
  Изчезна като че ли разумът по тези публични географски ширини! Освен рубладжийското “мнение” трудно и почти невъзможно е да се чуят капацитети, които не страдат от прекомерна любов към фашиста Путин!

 7. Off-topic:

  Днес по сигнал от чужбина (изпратиха ми по-долния линк, придружен от въпроса “Какво е това?”) открих един от бойците-наемници на Кремъл в хибридната му война срещу България.

  Сайтът е абсолютно непроницаем (не са посочени автори, собственици – никакви имена), с което много напомня на “зелените човечета” без опознавателни знаци в Крим.

  Задачата му е да промива мозъците на българите по света и у нас, които биха се подвели от неутралното му, западно дори, наименование.

  Ето, “насладете” се на едно фалшиво (несъстояло се) интервю:

  http://bultimes.com/putin-balgarite-sa-narod-dostoen-za-prezrenie/

 8. ИВАН ИВАНОВ
  Наивник или манипулатор.
  Обама ли ви докладва за отношението на САЩ към Турция,или руските агенти.По кой начин Турция легитимира бойците на ИД и ги пуска в Сирия.По документи или по друго.

 9. Пардон! Като поразрових в сайта открих, че имало било автори – Кеворк Кеворкян и източници – в-к “Атака”.

 10. D.Savova – не само пуска бойците на ИД, но е един от основните им спонсори. Изглежда само вие не сте разбрали че синът на Ердоган купува петрола от терористите, а дъщеря му ги лекува в болницата си.

 11. Поздравления за честната и силна позиция, господин Инджев!
  Ето и моя прочит на събитията:
  ПУТИН СЕ ОМОТА В СИРИЙСКИТЕ КЪЛЧИЩА
  Рано или късно щеше да се случи. Срещу Путин и агресивната му политика се изправиха Теорията на вероятностите и въздушно-космическата мощ на НАТО. Да си спомним:
  23 април 2014: “Руски самолети нарушиха във въздушното пространство на Холандия”;
  1 май 2015: “Руски бомбардировачи нахлуха в зоната за ПВО на САЩ”;
  16 септември 2015: “Самолет на руските ВВС навлезе във въздушното пространство на Япония”;
  20 ноември 2015: ” Британските ВВС съпровождаха руски бомбардировачи над Атлантика”;
  5 октомври 2015: “НАТО: два руски самолета нарушиха въздушното пространство на Турция”;
  27 ноември 2015: „Ресурсът на българските изтребители МиГ-29 бе изразходван, за да излитат при провокационни полети на руските ВВС над българска акватория”, заяви от трибуната на парламента народният представител Валери Симеонов.
  На 6 октомври т. г. президентът на Турция Ердоган предупреди Русия, че може доста да загуби, ако влоши отношенията си с неговата страна. На 8 октомври Ердоган заяви, че нахлуването на руски военни самолети във въздушното пространство на Турция може да доведе до скъсване на икономическите отношения между двете държави. Турското правителство отправи предупреждение към Русия да прекрати бомбардировките в района на Туркменската планина в Северна Сирия, от които страда местното население от етнически туркмени и където няма ислямисти.
  Европейските медии редовно и безпомощно водеха статистика на руското нахалство: „нахлуха”, „навлязоха”, „отказаха да се обозначат”, „създадоха опасност за авиационна катастрофа”.
  Колкото и да е страшен кварталният побойник, рано или късно се намира някой по-силен и по-смел, който да му смачка фасона. Турция има още един силен ход: да затвори проливите за руски бойни кораби и да постави пред крах сирийската авантюра на В. Путин.
  И преди, и след инцидента тежката пропагандна артилерия на Кремъл денонощно бълваше измислени и нагласени съобщения за невижданите победи на „несъкрушимата и легендарна” съветска/руска армия. „Победоносните вести на Генералния щаб за успехите на руската авиация в Сирия силно наподобяват сводките на Совинформбюро от първите дни на Великата отечествена война”, пишат необвързани с Кремъл руски военни анализатори. Както са лъгали преди 75 години, така лъжат и сега. Има такова заболяване. Психическо и политическо.
  Още генералисимус Суворов е обичал да послъгва. В доклад до царица Екатерина за победите в поредната война на Русия срещу Османската империя, Суворов разпалено диктувал на адютанта си: „Бяха унищожени над 10 000 войници и офицери на противника…” „Ваше сиятелство, бяха не повече от 5 000”, плахо възразява адютантът. „Какво?! Ти да не би да жалиш тези неверници?! Пиши: „Бяха убити и пленени 15 000…”.
  Путин обедини необединимото: 41 бунтовнически групировки в Сирия се съюзиха срещу Москва, а вчера са нанесли удар по базата „Хмеймим”, от която излетя злощастният Су-24. Духовният водач на “Джебхат ан-Нусра”, сирийският клон на “Ал Кайда”, обяви награда от близо 16 хиляди долара за главата на всеки руски войник, убит в Сирия.
  Далеч от страната си, руските военноморски и военновъздушни сили са твърде уязвими. Представители на сирийските антиправителствени сили са поискали от САЩ да им доставят ракети „Стингър“, за да се защитават от руските изтребители. Вашингтон едва ли ще им даде противосамолетни средства, но не е изключено Саудитска Арабия да им ги достави.
  Руската армия няма шансове и за военна победа срещу Турция: турските въоръжени сили са в добра кондиция, отлично въоръжени и обучени. Срещу руските около 800 000 военнослужещи Турция може да противопостави 650 000 души. Като прибавим остарелите руски оръжия и ракети, нодообучените и немотивирани войски (видя се в Украйна), даже без помощта на НАТО Турция би могла да устои в конвенционален сблъсък.
  Днес Русия се нарежда редом с Нигерия и Киргизстан на 136-о място от 174 страни в класацията на Transparency International за корупция. При идването на Путин на власт заемаше 82-а позиция.
  По отношение на сигурността на частната собственост и независимостта на съдебната система Русия е съответно 109-а и 120-а от 144 държави в последния Доклад за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум.
  Прогнозите на руската централна банка са, че икономиката няма да се върне към растеж до 2017 г. Ако те се сбъднат, това би била най-дългата рецесия в Русия за последните две десетилетия.
  На 21 май чеченският сатрап Рамзан Кадиров изпраща пищно поздравление до министъра на отбраната Сергей Шойгу: „Желая Ви здраве, щастие и благоденствие! Желая на нашия флот да бразди просторите на океаните и Средиземно море, нашите самолети от стратегическата авиация все по-често да вдигат в небето авиацията на НАТО, нашите военно-космически сили да контролират всяка точка от земното кълбо, а нашите атомни подводници да курсират в океанските дълбини далеч от родните брегове!”
  Както се казва, внимавай какво си пожелаваш.
  Западът можеше да смаже Русия след краха на СССР през 1991 г., но даде шанс на народа й да извърви пропуснатия етап от цивилизационното си развитие. Помогна му с тонове хуманитарни помощи. Инвестира милиарди долари в модернизацията на руската индустрия. Помагаше на Русия, както през Втората световна война я спаси от гибел в сблъсъка с хитлеристкия райх.
  Неблагодарната КГБ-истка усойница се поохрани от високите цени на енергийните ресурси, вдигна оръжие срещу благодетеля си, планира и осъществява политически и военни провокации, плаши Запада с ядрения си арсенал, върши подлости срещу бившите страни от социалистическия (конц)лагер, подпомага и насъсква най-върлите врагове на цивилизацията – Северна Корея, Иран, режима на Асад и разни терористични шайки.
  Днес Путинова РоSSия е феодална плутокрация, прикриваща се зад паравана на авторитарна империя. Кратката рекапитулация показва, че стъпките на Путин от последните две години, извадени от пропагандния контекст, са пагубни за РФ. Тя бързо се лиши от възможността да стане пълноправен и цивилизован член на групата от водещи нации. Вместо алтернатива на Обама, Путин се превърна в нещо средно между Никита Хрушчов и Махмуд Ахмадинежад.

 12. Не е по темата, но е актуално.

  “Двете каки” се скарали,
  ноя от тях е по-по-най.
  Първата пари подава,
  втората не се продана.

  Боби Баткото

 13. На територията на Руската педерация живеят 130 народности.
  Това са 130 ПОРОБЕНИ народа.
  И какво ще остане от “тюрмата на народите”, след като всеки от тези народи си вземе земята? След неминуемия разпад на тази скапана държава.
  Ще остане Москва до Околовръстното. Горе-долу територията на Московското княжество на Иван Грязны.
  Това е реалното бъдеще пред Русия.

 14. Здравейте всички след седмица раздяла по технически причини! Разкъсването на руско-турския дружеский достлук (особено за наш масраф и счьот) е най-добрият предколеден подарък за милата ни Родина. Разбира се, ако се намери кой да го осмисли и използва както трябва. А това вече е нещо, в което основателно много се съмнявам.

 15. Преди време ВВП го каза простичко и наивно: Петербургският период ме научи, чце ако се наложи да се бия трябва да ударя пръв. Сега Реджеп ТЕ, истанбулският антипод на ВВП лекичко го изпревари и му нанесе як тупаник между очите пред очите на всички хулигани в махалата. Като истинске петербургски хулиган ВВП е длъжен да му отговори. Но той се поуплаши малко и отиде в районното и се оплака на дежурния милиционер. Т.е., излезе, че в момента РТЕрдоган е по-коравият. Дали това няма да изиграе лоша шега на ВВП в самата Русия? Поживем-увидим.

 16. А в същото време, някъде в България “ДАНС потвърдила руския произход на кибератаките в изборния ден” http://www.mediapool.bg/dans-potvardila-ruskiya-proizhod-na-kiberatakite-v-izborniya-den-news242402.html.

  Та въпросът ми е как се нарича когато една държава саботира друга държава, чрез нанасяне на вреда на инфраструктурата и по специално на държава ни и стотици.

  Отговори

  А. Диверсия
  Б. Тероризъм
  В. Хибридна война

 17. Днес в Украйна е Ден на памет за жертвите от голодоморите.

 18. До Иван Иванов.
  Бихте ли коментирали статията по-долу.
  Сега давате силни опорни точки за участието на фамилията на Ердоган в алъш-вериш с идилци. Защо не огласихте тези опорни точки преди бастисването на су-то. Аз отговорът го знам, ама…
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/25/2656734_sasht_sankciioniraha_kirsan_iljumjinov_i_banka/
  Или Обама, щото ако ви четем и другите “мнения” в тази връзка лично и начело се наел да с упражнението: :Крадецът вика, дръжте крадеца”.
  Ай, сиктир!

 19. До Иван Иванов
  Напротив,САЩ подкрепи Турция.Трябва да четеш новините каквито са а не каквито ги сервира Раша Тудеи.

 20. До EN ROUTE

  Пропуснали сте
  Г. Всичко изброено по-горе.
  🙂

 21. По темата. Изправени сме пред мечтата на фена когато се срещат двата най-големи конкурента на любимият му клуб. Да паднат и двата отбора. Което разбира се, практически е невъзможно но в нашият случай-да. За това Стамбо, както обикновено е от прав, по-прав, най-прав. Удряме дюшеш след развалянето на дослука между цар лилипут.ин и султан Ердоган.. Стига които трябва майсторски да изиграят картите ни. А дано, ама надали.

 22. Как на Путин докладват руската операция в Сирия. В началото помислих, че някой е скалъпил видеото,за да си прави майтап, но то си е напълно автентично.

 23. Ние сме в НАТО и ЕС.
  Те ни осигуряват военна и икономическа сигурност.
  Защо изобщо поддържаме връзки с въшлива, крадлива и опасна Русия? От там идват само омраза, корупция, бандитизъм и дестабилизация на България.

  Repetitia mater studiorum est – повторението е майка на знанието: СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!
  След като бъде прекъснато зловредното руско влияние и стотина видни русофили бъдат лишени от гражданство и изгонени, България за няколко години може да настигне Полша и Унгария.

  Не е много сложно.

 24. Г-н Николов, държавата е на 80% поробена от васали на руските бандити. Вече няма павилионче, което да не е собственост на Пеевски със името Butka! Армията от поробени души е огромна но това е армия от умрели хора!!

 25. Отличителна черта на руското поведение е “както е казал поета силно да люби и мрази”. Аз не го зная дали е Ботев или някой по-късно, но:
  Ако човек иска да разбере дали този който говори с него е всъщност ДС доносник или какъвто и да е проводник на руските интереси просто трябва да забележи че отсрещната страна подкрепя някого докато му изнася и при първа съпротива го намразва. Това е гарантиран индикатор че отношенията не са честни. Такива хора се знае че “сутрин мразят другите – вечер мразят себе си. Затова са ги нарекли Империя на Злото. Те са отявлени противници на толерантността. Такива /antagonist – от Английски/ са зашити с червен конец и се виждат и без бинокъл.

 26. Не мога да не дам, “потърпевш” съм, малко или повече, линк към статия на “компатриота” Димо Райков. Само като си помисля, че дори в един минаващ за бастион на десницата форум (няма да му правя излишна реклама тук) първата реакция на мастит виртуал след 13-ти петък беше да “поиска” оставката на Оланд. Сега, не съм гласувал за него но стига да съм жив и здрав и ако се кандидатира за втори мандат май 2017г. дори той сам за себе си да не хвърли има моят глас. Първо, за разлика от десният Сарко и ултрадясната Марин льо Пен не се подаава нито на ухажванията, нито (далеч по-същественото) на блясъка на кремълското злато на лилипут.н. Като прибавя, че е и изключително адекватен по време ча кризи на мен това ми стига. Един от най-сладките мигове тук ми ги донесе именно той. Анулирайки договорът за доставка на мистралите на рашистите. Да, колеба се, търсеха се “вратички” ама резултата е налице. Ватниците получиха любимият им кукиш.

  http://e-vestnik.bg/24070/balgariya-rodinata-na-nay-golemite-kapatsiteti/

 27. “Западът можеше да смаже Русия след краха на СССР през 1991 г., но даде шанс на народа й да извърви пропуснатия етап от цивилизационното си развитие.”-Щурман

  Нищо подобно колега ,Западът даде шанс на комунистите-КГБисти да се пообръсант и попречистят,да се пооцивилизоват и друга болшевишко-диктаторска държава да образуват.

  Империята на комунистическото зло беше победена,но впоследствие възстановена.
  В най-добрия слуичай унищожена,но комунистическото зло си остана.

  Не по-различно е у нас-народа продължава да живее с комунистически захлас,дал Бог достатъчно запас.

  Нито бългатрските нито руските комунисти останах без власт.

  Запада и досега не може да разбере,че неговата толерантност не се възприема от комунистите като такава,затова все разчитат на комунистическата жарава.

  По всички държавни писти,летят като за световно младите комунисти.

  Трудно е да се предположи,че на Запад ще се намерят здрави сили и твърди проекти за укротят безумието на Русия.Впрочем какво се занасям с Русия,ние не можем да се измъкнем от нашата комунистическа помия.

  Колко са у нас като този герой дето написа “Смърт на комунзма-свобода на народа”.
  Но никой не казва за кой народ става въпрос-изглежда за този,дето ляга и става със своите мили Мочи и Альочи.Такъв народ не е достоен за свобода и повече му отива да си е сред комунистическата мъгла.

 28. “…ние не можем да се измъкнем от нашата комунистическа помия.”

  “Такъв народ не е достоен за свобода и повече му отива да си е сред комунистическата мъгла.”

  Pannam,

  Спри да обиждаш българския народ! Спри да пречупваш порива му към свобода!

 29. В Русия става нещо, на което Иво и всички ние трябва да обърнем внимание, защото това може да се окаже искрата, която да запали всенародния бунт срещу престъпната фашистко-кагебистка хунта. Да си спомним, че и революцията от 1917 г. тръгва от нищо и някакъв си бунт на опашка за хляб.Ето един много интересен анализ и съм уверен, че всички трябва да следим този процес наистина от по-отблизо: http://rusmonitor.com/dalnobojjshhikov-vmesto-omona-vstretyat-bratki-budet-krov.html

 30. Да господин Инджев,
  Руската завоевателна машина, за съжаление, е проникнала твърде дълбоко в душевните недра на нацията ни.
  Трудно е да се оперира този тумор, защото той е научен да унищожава в зародиш всеки порив на родолюбие и критичност към действията на партии и нейните партийци, които застават на позиция противяща се на руските домогвания. Точно поради това Ви атакуват непрестанно, още повече с Вашето перо сте прекалено много възвисен.
  Ето още един пореден пример, в едно интервю на изданието Bulgarian Times, как наглото джудже вече открито не ни признава за държава, след като, добре осведомен от резултатите на тяхната подкупна рубладжийска доктрина, ни сринаха икономически и ни докараха да просешка тояга.
  Ппочетете само някои от цитатите–
  „ ИНТЕРВЮИРАЩ– И, какво трябва да направим за да променим това?

  ПУТИН– Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие.

  ИНТЕРВЮИРАЩ– Да не би да намеквате за революция?

  ПУТИН– Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.“
  Само да прибавя, пример на „чест и достойнство“ му показа турския президент и то така, че го засърбя някъде.
  Сега да се попитаме има ли Путин право в изказването си?
  ОТГОВОР ОТ МЕН– О, има пълно право! Но ще добавя, защото идеално ни е оценил, че сме продажници. Защото сме се продавали на Русия още от времето на двете ни „освобождения“, та до ден днешен. И добре да се знае, един предател и користен изменнник на нацията си, никога не може да бъде ценен от кираджията. Той е маша и прислуга. Бива ползван само докато е нужен и подходящ, след което се натирва. А за България целта на руснаците е ясна, тя трябва да бъде до такава степен васална, за да бъдат постигнати имперските визий на Екатерина и Петър, или да е като троянски кон, за да бъде разрушена Европа. Ако ли не, България трябва да се унищожи напълно!
  Това в момента явно е последното му решение.

 31. Абе многилики коментаторе,никой не е в състояние да обижда,обича или мрази цели народи,така и аз-нито го обиждам,нито мога да го обидя,нито пък ти да го величаеш или унижаваш.

  Той сам е избрал неговия обиден статус-безволие,простотия и спане в комунистическата помия.

  Няма по внушителни и многобройни монументи в неговия двор от съветско-комунистическите екскременти.И скоро няма да има.
  Молих те да отвориш сайта на Ангел Грънчаров за да видиш озарените в сляпа светлина Мочи и Альочи,но явно не си ги видял.Както и унилеия народец….ОК,ваша работа

 32. Не е възможно да се чупи никакъв порив за свобода на българския народ,защото не е възможно да има такъв.

  За какъв порив за свобода говориш при тотална окупаторска символика.
  Народ тръгнал да се бори за свобода начело със символите на чужда окупация.Ами кой ще му обърне внимание на този “порив”.Дай да се посмеем под сянката на порива.
  Ти познаваш ли друг такъв народ-напред към порива за свобода с образите на ликвидаторите на тази свобода.

  Я направи списък на желаещите да се включт в порива.

 33. Нещо се разтлоли и тук, не съди по себе си за другите! Българите сме силен и достоен народ! Ти, не си българин, ти си ЧЕБУРАШКА!

 34. @ Иван Иванов

  Извинете интимния въпрос: oт кой кремълски глашатай се информирате за делата на сина и дъщерята на Ердоган: от RТ/ William Engdahl, от ‘zerohedge’, или от някои кремълски говорител, които e успял да ни убегне?

  PS: Възможно е и да е истина, но дайте надежден източник.

 35. да се чете:
  ‘или от някой ДРУГ кремълски говорител’

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.