ЕС подкрепи Турция и отново провали замисъла на Кремъл

Ледът ( под краката на Путин) продължава да се пука на принципа “къде го чакаш, къде се пука”. Това се случи вече веднъж, когато спря евроинтеграцията на Украйна буквално в последния миг през ноември 2013 г. с предложение за подкуп към украинския президент в невиждани пред очите на човечеството размери. Така избухна кризата с протестите в Украйна, радикализирани след побоища и отвличания на демонстранти, довели до всичко останало и в крайна сметка до…циментиране на европейската солидарност с Украйна, която Путин се опита да взриви.

 

Проявявайки своя нрав Путин си въобрази, че с Турция може да се държи по същия начин, както с Грузия и Украйна. Каквито и да са споровете около секундите и метрите в руско-турските воюващи помежду си версии за свалянето на руския бомбардировач, ескалацията доведе днес до подобен резултат, противен на желанията и намеренията на Путин.

 

Заради съмнителната местна демокрация до преди седмица в Турция никак не миришеше на евроинтеграция. Днес за нея се заговори с езика на ускоряването. Ройтерс съобщи от Брюксел, че европейските лидери готвят такова ускоряване като отговор на ситуацията с бежанците ( и както се подразбира- в резултат на принудата да се вземе страна в противопоставянето с Русия). За целта предстои да бъде оповестена резолюция, с която се предлага отварянето на нова преговорна глава с Турция през декември. Нещо повече, задава се пробив в дългогодишните усилия на Турция да постигне безвизов режим за своите граждани в страните от ЕС при това не в неопределено бъдеще, а още от следващия октомври 2016 г. И още и още – като нови средства за Турция за овладяване на бежанската криза и за приобщаването на Турция км срещите на върха на съюза „поне веднъж годишно”.

 

Това, след обратния ефект от руската агресия в Украйна, е второ подобно поражение за Кремъл. В сравнение с него самото сваляне на руския бомбардировач от Турция е дребна закачка.

Ще бъде интересно сега да видя бързаците у нас, които жадно се ослушваха за всеки жест и дума на Запад, за да се включат веднага на руската страна в спора с Турция. Сред тях особено се открои Цветан Цветанов. С настроени на тази вълна пеленгатори доста се изхвърлиха нашите коментатори, на които им изби руското. На базата на няколко първи реплики от страна на някои западни лидери веднага избуя най-свидното на Петата колона у нас: от окопите се подадоха окопалите се във властта нейни дейци, внедрени във властта, която мимикрира като евроатлантическа по нагласа.

 

Изненадата е особено неприятна за местните русофили поради факта, че ударът срещу очакванията на Путин Турция да бъде захвърлена и изоставена на мечките дойде именно от ЕС, а не от проклетия Вашингтон, първосигнално подозиран, че може да направи нещо толкова лошо за руската политика.

 

Предстоят сега верноподаническите коментари на същите нашенци, които лягат и стават с поклони към Брюксел, но избързаха с издайническите си проруски подвиквания.

 

Часове по-късно след изтичането на информацията за новата позиция на ЕС българският ветропоказател Борисов моментално смени плочата и дори благодари на Русия ,че е спряла да ни ПРОВОКИРА по въздуха.

Ето гъвкавата му моментална реакция в духа на променената ситуация, когато подмазването на Русия отстъпва място на реверансите към Турция ( цитатите са от приятелския сайт Faktor.bg, който не може да бъде заподозрян в неприязън към Борисов):

“Би могло да се направи изключение на Турция за либерализация на визите за държавните служители и бизнеса”. Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов пред журналисти преди срещата между Турция и Европейския съюз за справянето с притока на мигранти.

“В Малта защитих позицията, че всички трябва да преговаряме на срещата на високо равнище с Турция и днес тя е факт. Позициите ни не са различни оттогава, напротив – това, което предупреждавахме, че ще се случи, е факт”, заяви Борисов в отговор на това какви са очакванията му от предстоящата среща.

“Няколко са темите, които бих извел пред скоба. Би могло да се направи изключение на Турция в либерализация на визите. За държавните служители, за общинските служители, за бизнеса – би могло да им се либерализира визовия режим. Второ в третия списък на сигурните страни спокойно можем да включим Турция”, коментира Борисов

“Това като начало би било достатъчен знак за Турция, че оценяваме нейната грижа и това, което полагат до момента ,за да задържат близо 2 милиона мигранти на тяхна територия”, каза още премиерът.

“Няма да подкрепя средствата за фонда на ЕС за бежанците в Турция да бъдат от кохезионните фондове”, категоричен беше Борисов “.

46 мнения за “ЕС подкрепи Турция и отново провали замисъла на Кремъл”

 1. Въпреки натрупването на неоспорими факти и все по широката изолация на Северноазиатската империя на злото, миналата седмица, в едно от обзорните предавания, Баш историкът на Републката- Божо Созополски ,изказа твърдението: ” за мое учудване, въпреки санкциите Русия демонстрира възстановена икономическа и военна мощ”!
  За мое удивление, водещата въобще не отреагира, поне с въпросът: На какво се основават изводите му?
  Това е нагледен пример за малките, отровни стрелички забивани в обществената медийна среда, с цел незалязване на червената петолъчка.

 2. Путин е един от най слабите управленци в Русия.До какво й да се допре,то се обръща срещу него.Крайно време да си взема торбичката и да заминава в омразният Запад за да си харчи парите натрупани през годините.
  А нашите нещастници с уши като пеленгатори насочени към Брюксел кешки чуят една добра дума за Русия.Особено се надяваха на Оланд.Но не би.Как да бъдат видни *евроатлантици* и да ласкаят Русия?
  Задача непосилна.

 3. Иво и нашата не е лесна. Аз, примерно, не мога да насмогна на четене на брилянтните статии, а ти на всичкото отгоре ни приканваш и да коментираме. Каква работоспособност, организация и самодисциплина може да има човек който твърди и го вярвам на 100%, че между къпане на бебе и коктейл предпочита безусловно първото.
  Конкретно по темата. лилипут.ин образно казано в скъсването на достлука с може би, изключвам пуделите от рода на лукашенко, с единственият си значим политаркадаш в странство ритуално се гръмна в крака. А колкото до нашенските петоколонци (платени) и полезни идиоти (гратисчии), те са в патова ситуация. Ни напред, ни назад и хоризонтът отнийде надежда не види.
  ДГД за всички споменати!

 4. Слугинско подаване на “топката”, от водещият на 120 минути към руската, проправителствана журналистка Оксана Бойко, отпреди минути:
  Вярно ли е твърдението на нашият президент Плевнелиев, че Русия води хибридна война с България? Отговорът е естествено -Не!, и бе даден за пример премиерът Борисов, който, за разлика от агресивният президент, се изказвал за умерено и балансирано отношение към Русия!

 5. Хората ни дадоха шанс – от 2004 в НАТО, от 2007 в ЕС.
  Нашите корумпирани управници се интересуват как да крадат фондове от ЕС и как да не си развалят близките отношения с Русия, защото повечето от тях дължат просперитета си именно на съветска Русия.
  Ето ни и наградата за двуличната позиция.

 6. Разбрахте ли сега какво стана?
  Със един свален руски самолет и хоп в ЕС + 3 милиарда евро за бежанците!
  А нашият евро-клоун Борисов ги пуска защото не му се вадели руски пилоти от морето!
  Разбрахте ли сега кой работи в интерес на държавата си?

 7. Но ако Турция влезе в ЕС и с тия управници в България хич няма да ни е лесно.

 8. Голямата грешка на дребния тъп кагебист Путин /и на съучастниците му/ е, че изобщо не може да проумее както западния начин на мислене, така и функционирането на западната демокрация. Това го кара непрекъснато да е изненадан и да се държи като Алиса в Страната на чудесата. Някой може да каже, че той е живял в чужбина. В никаква чужбина не е живял – живял е в ГДР.
  Човек съди за другите по себе си. И точно затова Путин страда от манията, че всички западни лидери го лъжат и всички искат да го нападнат. Но когато той напада Чечения, Грузия и Украйна – може, нали?
  Психопат като Хитлер. Когато и да бъде отстранен от власт – все ще е късно.

 9. Иване,

  Турция има ресурса да бъде геополитическа единица сама за себе си с много повече характеристики за принадлежност към западната геополитическа сфера, въпреки неоосманистките тенденции от последно време.
  Дали ще бъде в ЕС или не, това не е въпрос на тази минута или утре сутринта. Милионите турци в Германия и Западна Европа са там от времето, когато никой не е и мислил за еврочленство на Турция.Важното е, че в най-критичните моменти от т.н. Студена война (аз не съм фен на този термин, защото всъщност става дума за отбрана на цивилизацията пред варварската агресивност на съветизма!) Турция се е доказала като активен, лоялен, ценен съюзник в НАТО и твърд бастион на антикомунизма. Трябва честност – много хубава беше Турция, когато биеше севернокорейските комунистически изверги и когато с огромната си армия десетилетия плашеше съветските фуражки, за да могат европейците да си благуват и добруват на спокойствие, а такива политически евродебили като мадам Ащън например да си протестират безопасно срещу “войнолюбеца РОНАЛД РЕЙГЪН”.
  Та, драги Иване, “фес” ли е според теб нобелистът Орхан Памук, да речем? Знам, че не го знаеш, но вземи, прочети го, ще ти станат ясни важни работи за битката между фесове и бомбета в турската история, пък се и разходи до комшиите като турист…
  После,драги Иване, виж и в историята на българската политическа мисъл какъв държавен проект за дуална държава са замисляли ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ и СТЕФАН СТАМБОЛОВ (силно се надявам, че и ти ги почиташ като велики български патриоти).

 10. Г-н TheRock, тия 3 милиарда евро за диктатура Ердоган ще дойдат от вашия джоб и от джоба на другите европейски граждани, всяка страна ще внесе пари в този фонд за бежанците, който ще отиде в Турция.Та на какво точно се радвате?

 11. В ПОМОЩ НА НЕПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ (Тервел, Телериг, Кардам):
  Другарю Шибидар,
  Според официални данни, Русия се нарежда заедно с Нигерия и Киргизстан на 136-о място от 174 страни в класацията на Transparency International за равнище на корупция. При идването на Путин на власт заемаше 82-а позиция.
  По отношение на сигурността на частната собственост и независимостта на съдебната система Русия е съответно 109-а и 120-а от 144 държави в последния Доклад за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум.
  Прогнозите на руската централна банка са, че икономиката няма да се върне към растеж до 2017 г. Ако те се сбъднат, това би била най-дългата рецесия в Русия за последните две десетилетия.

  Апропо, в сутрешното предаване на Българската “национална” телевизия лекенцето Георги Любенов питаше събеседниците си къде сме ние между натовска Турция и братска Русия. Братска без кавички. Нищожеството още не е разбрало колко “братски” са се държали с нас убийците от царска Русия, СССР и от днешната путлеристка полуимперия.

 12. А при нас :

  България – резерват за бивши доносници и информатори

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=35914871

  Самият факт, че никой от ДС не прояви смелост, поне малко да разкрие истината за прогнилата структура, показва, че не трябва да им се дава власт.
  А случаят Путин, трябва да е в основата на лустрационен закон, както и в учебници по психиатрия.

  А между другото ни си имаме висококачествения продукт ББ. Поведението му на отчаян страхливец, когато, двама от най-уважаваните от него се скараха, едва ли ще събуди избирателите му.

 13. Понякога ми става жал за нашенските петколонци и полезни идиоти. Често им се налага да изпадат в положението на алековият Бай Ганьо. Когато диктува до княз фердинанд петиция от името на “гражданството” на Н. Горе-долу Стамболов. Свършвайки най-сетне мазхара БГ дълбокомъдрено заключава: “На маймуни ни обърнахте, маскари с маскарите”. В момента в раззия се превъртя на 180 градуса отношението им към ердоганова Турция. Подлогите тук само поддакващо кудкудякат.
  Ето как вижда нещата там общественикът Алексий Лапшин.

  Реакция кремлёвского агитпропа на сбитый турками бомбардировщик, конечно, невероятно истерична. Ещё неделю назад этот же агитпроп преподносил Турцию вполне дружественной России страной, почти союзником, а Эрдогана здравомыслящим трезвым политиком, в чём-то даже похожим на Путина. За несколько дней пропаганда развернулась на 180 градусов. Нет оказывается более гнусной и враждебной нам страны, чем Турция. Эрдоган же просто невменяемый тиран. Даже «украинская хунта» как-то померкла. По всем основным каналам льётся тотальный негатив: Анкара — пособник ИГИЛ и вообще террористов, турецкие продукты сплошная отрава, на товары невозможно смотреть и.т. п. Если это действительно так, то неужели всё это стало известно за одну неделю или даже за один день?! Почему раньше нам об этом не сообщалось? Наоборот, всё было ок. Понятно, что после сбитого бомбардировщика пропаганда не могла не измениться, но ведь всё доведено до абсурда. Держались бы уже хотя бы линии «удара ножом в спину». Дескать «друг оказался вдруг». По крайней мере не было бы таких диких противоречий. Впрочем, с противоречиями, даже такими очевидными, здесь давно не считаются.

 14. към TheRock:

  “Хората ни дадоха шанс – от 2004 в НАТО, от 2007 в ЕС.”

  Ако Иван Костов не го беше “поискал”, “хорота” може би още да не ни са го дали.

  Мечтая си “хорота” да направят “Нов съюз – на жертвите, щавени от руския империализъм” –
  http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/52132-nuzhen-e-nov-sayuz-na-zhertvite-staveni-ot-ruskiya-imperializam.html

 15. Не е по темата, но не мога да се стърпя да не споделя с тукашната сериозна аудитория един наистина изчерпателен анализ на картината в Сирия. Впечатляващо изследване на анонимен автор, което слага ред в разпознаването на “кой кой е”:
  http://www.argumentua.com/stati/voina-v-sirii-i-irake-chto-nuzhno-znat

 16. На петоколонците им се привидя дори “изхвърлянето на Турция от НАТО”– ех, мокри сънища……

 17. Щурман-атлантик,

  Великолепно определение на лекенцето, браво!… И аз наивно очаквах поне кавички пред “братска Русия”. Но не- в медията, плащана от нашите данъци, се вихри най-разпасана рубладжийска пропаганда, бетер чисто руските и проруските туби и бурии! В конкретния случай от тази сутрин по БНТ дори имаше …”плурализъм на гледните точки”, разбиран като участие на две мекерета, които съответно представят два нюансирани стила на лакейство пред Кремъл.

 18. Ще приемат Турция в ЕС с нереформирани институции отговарящи за правата на човека, с дългогодишна водена политика от Анкара на мачкане на цял един етнос (кюрдите), с гонения и убийства на дисиденти, а една Украйна, която с война едва се отскубна от мечата прегръдка ще чака. Не мога да повярвам, че повечето от коментиращите в този блог приветстват приемане на Турция в ЕС в този си вид на управление.

 19. В Москва не знаят какво да правят! Те са в блатото! В Париж Путин ще се опита да пробие. Ще видим какво ще направи Оланд!

 20. Очевидно в “Европа” не бързат, но подкрепят съюзниците си.

 21. @ GEORGI NIKOLOV | НОЕМВРИ 29, 2015, 17:02

  Извинявайте, ама споменати са също и Иво, че и бебето.

  Как да го разбираме?

 22. В Полша са демонтирали паметника на съветската армия в град Мелец! Възможно ще от предадат в музея на миналата епоха в Руда- Шльонска. Докога ще търпим съветските идоли в нашите градове?

 23. Да, там където няма мисъл има замисъл, който в крайна сметка винаги се проваля.

 24. “И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла.
  Но Русия ни освободи, ще да ни се каже. Да, но тя освободи и татарите, и черкезите, и бухарците, и поляците, и грузинците и много още други. Ако тя ни е освободила, то е било само за това, за да ни тури на гърба нов самар.”

  Захари Стоянов,
  1886

 25. Бойко Борисов е човек без политическа ориентация и без житейска позиция. Жалък мошеник, който е способен да променя мнението си по няколко пъти на ден.

  Спомнете си как при театралната деполитизация на МВР /ха-ха/ през 1990, за да запази членството си в БКП, напусна МВР и стана проста мутра с красноречивия прякор “Рапона”. И когато България стана член на НАТО, а той – генерал от МВР /!!!/, се сети че има дядо, “убит от комунистите”. Абе аланкоолу, ти ако имаше такъв дядо, кой щеше да те пусне да припариш да МВР преди 1989? Лъжец на дребно си.
  И после стана “десен политик”, но не спря да се възхищава на верния кремълски слуга Тодор Живков и да го хвали с повод и без повод.

  И така – до днес. Парите за строежите и всичко идват от ЕС, “партньорските служби” много го уважавали и награждавали, но Борисов продължава да се подмазва на подиграващите му се Путин и Лавров. Защо бе, жалко нищожество? За малоумния му прислужник и ординарец Цветан Цветанов просто не си струва да се говори.

 26. До Сарданапал, Вярно е, малко двусмислено се е получило. Постът ми все пак отчетливо смислово е разделен на две. Увод и конкретно по темата. Сигурно трябваше да изпратя два отделни коментара. ДГД-то е естествено, има си хас да бъде друго се отнася категорично и безусловно за лилипут.ин, споменатият мимоходом лукашенко, Ердоган, петоколонците и полезните идиоти. Извинявам се искрено и дълбоко за небрежнноста.

 27. До АРХВН, Благодарство за линка към статията. Всичко е казано, при това прекрасно структурирано, хронологично и желязно аргументирано, подкрепено с числа и графики за картината в Сирия и Ирак които трудно, да кажа е невъзможно могат да бъдат отделени днес една от друга.
  Самият сайт е на изключително високо ниво. Чак по-малките часове се откъснах от него. Статията пусната от вас тук трябва да сложи за настолно четиво на нашенските анализатори. А дано, ама надали.

  http://www.argumentua.com/

 28. До Стамбо, снощи гледах за първи път по местната телевизия “Гран Торино”. Далеч не съм с френският на “ти” но филмът е изключителен въпреки езиковата бариера и посланията му достигат 1:1. Многопластов и толкова богат на идеи, чувства и размисли които поражда, че познавайки себе си дни наред ще съм обсебен (в най-добрият смисъл на думата) от впечатленията които породи у мен. Убеден съм, тук се връщам към ключовата сцена от филмът на Клод Соте “Нещата от живота” че, дори когато си отивам, когато Бог повели и ако ми даде шанс да запазя съзнание няма как да не си спомня и за ГОЛЕМИЯТ, ВЕЛИКИЯТ КЛИНТ ИСТУУД и него филм плюс “Американски снайперист”. За което и ти имаш значителна заслуга. Благодаря ти!

 29. Путин вкара Русия в такава световна изолация,че ми става жал за руснаците,Вече и до Турция да не могат да отидат,турски зеленчуци да не могат да си купят.Нещастен народ.Чудя се истинските русофили не ги ли боли за руснаците?
  Днес във в. *24часа* има статия от проф.М.Констатинов /и той станал виден политолог/ за ползите на Русия от сваленият самолет.Загубите били нищожни /стар самолет/ и две жертви /на война като на война/,а оставали базите в Средиземно море.Голяма работа,благодарение на която животът на обикновените руснаци става по тежък.Явно поръчкова статия .Да даде криле на Путин да върши нови глупости в ущърб на руският народ.
  Ето това са истинските русофоби.

 30. ПП
  СТАМБО
  И този път си точен и откровен до болка.Показваш разликата между ерудит/ти/ и обикновен неподготвен коментатор ,какъвто е Иван.

 31. @ Ивайло Александров

  Драги Ивайло,
  усещам се като един от критикуваните адресати на твоята тревога. Съгласен съм по принцип с написаното от теб, само без категоричната увереност, че “ще приемат Турция, а Украйна-не”. (Щото нали, ние бяхме цъфнали и завързали откъм реформираност на институциите, ефективност на ред системи и пр.!)
  Въпросът е дали Турция още иска еврочленството, а Украйна-дали вече го може. Май и на двете условия отговорът е “не”.А за кюрдите- съжалявам, не си съвсем прав. Виж колко депутати кюрди има в Меджлиса, колко кметове, има ли проблем да говориш и да пишеш книги на кюрдски, да пееш по радиото и телевизиите, спира ли те някой да бъдеш световен режисьор като кюрда Фатих Акън и т.н.! ПКК -имам и някои лични впечатления – е (самодефинираща се като “марксистко-ленинска”) терористична банда, а не бореща се “за народни правдини” партия!

 32. Natalia Novozhilova
  преди 15 часа

  Есть среди российских военных аж два порядочных человека! (Может, таких больше, а мы о них не знаем?).
  В России двое летчиков отказались бомбить Сирию
  На российской авиабазе Халино под Курском взбунтовались военные летчики. Два пилота отказались выполнять преступный приказ и бомбить мирное население Сирии. В итоге обоих офицеров с позором выгнали…
  by24.org

 33. Според мен Борисов трябва да благодари на Турция, за това че Русия не ни провокира повече по въздух.

 34. По фантасмагоричности это все больше напоминает 1916-й год

  1. Питерские «дальнобойщики» после переговоров с министром транспорта объявили о походе на Москву.

  2. Их требования помимо экономических включают политические: отставка премьера и разгон околовластной камарильи — «друзей престола».

  3. Антитурецкие санкции лишают Россию 20 % овощей, четверти цитрусовых, а также массового качественного отдыха. И еще миллиардных контрактов.

  4. Наемников для войны уже не хватает.

  А, ну да, есть и светлые пятна. 25 ноября — столетие со дня рождения чилийца Аугусто Пиночета. Он смог всем идиотам выписать билеты на стадион

  оригинал — https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1656143404656039&id=100007811864378

  автор — Валерий Соловей

 35. @ GEORGI NIKOLOV | НОЕМВРИ 30, 2015, 09:09

  🙂 Just a tease.

 36. @ БАЙ БАЛЬО | НОЕМВРИ 29, 2015, 23:47

  Отговорът се съдържа в самия ви въпрос и по-точно в думичката “търпим”.

  Докато търпим този позор, никой няма да го премести.

  Когато започнем да ДЕЙСТВАМЕ за преместването му, тогава ще има и резултат.

  (Признавам, че и аз не съм направил нищо по въпроса, освен минималното усилие да присъствам на организираните от Иво прояви в подножието на монумента на нашето унижение.)

  Не може все да чакаме все някой ДРУГ да свърши това, което НИЕ искаме.

 37. До Георги Николов

  Чудесно, скъпи Жорж, радвам се, че си гледал този великолепен филм с ВЕЛИКОЛЕПНИЯ КЛИНТ ИСТУУД (който е и от нашата кръвна група, да е жив и здрав!) Аз имам и шърт от “Гран Ториньо”, като се видим един ден, живот и здраве, ще бъда с него!
  Но-ще се съгласиш, че ако всички “мулти-култи” кухи кратуни на световни постове бяха го гледали, бяха разбрали и приложили поуките от него, много днешни бели можехме да си спестим!

 38. До Георги Николов и другите съмишленици- за подгряване

  Любимият ми цитат от КЛИНТ ИСТУУД:

  “… Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика. Но когато видях в Корея какво комунистите правят със собствения си народ, ако след това някой американски комунист ми каже, че сме били там напразно, ще му счупя мутрата!”

  Музика за десни уши!… Ех, да беше по-млад, че да влезе в Белия дом, че да ги подпука!…Но ето ГО до КОГО е!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Clint_Eastwood#/media/File:ClintEastwoodReagan.jpg

 39. @ ОТБЕЛЯЗВАМ | НОЕМВРИ 30, 2015, 05:15

  “…се сети че има дядо, “убит от комунистите”. Абе аланкоолу, ти ако имаше такъв дядо, кой щеше да те пусне да припариш да МВР преди 1989?”

  “Дедо” му, казват запознатите, е убит при свада – пиянска ли, по “тънката част” ли – не е ясно.

  Ако казаното от Борисов е истина, то той задължително трябва да отговори на въпроса: “Що за „човек” би станал член (а не вечен враг) на партията, която е убила дядо му?”

  В тази пошла история има само един факт (неоспорен от никого и потвърден от ББ, който дори призна, че още къта партийната си книжка) – членството в БКП и два възможни изхода за Борисов:
  или да признае, че е излъгал (за „дедо” си), или да си признае, че е човешки провал – в морално и в духовно отношение. Боклук.

  „…малоумния му прислужник и ординарец Цветан Цветанов…”

  Цветанов е квинтесенцията на милиционерщината в България – интелектуална немотия + фатмашки mindset.

  Той е и милиционерът, изповядал на Георги Чунчуков край сградата на Народното събрание своето си верую, и милиционерският началник от СДВР, който си държи портрета на Ленин на стената, и началникът, и личният състав на Първо РПУ, охраняващи по заповед на Исаков топоса на петоколонниците.

 40. До Сарданапал

  Развесели ме – благодаря.

 41. “Договор с Русия не струва и хартията,на която е подписан”
  Бисмарк

 42. Стамбо, знам цитата, но пак ме хвана с него! За кой ли ми път се застопорих в това изречение: Бях на 19 години и нищо не разбирах от политика. Инстинктивно знаех кое е справедливо, кое не е, кое е човешко и кое не е, с кое не мога и не искам да се примиря.
  Не трябва ли това да е cut and dry, в добрия смисъл, на всяка политическа воля?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.