Един непослушен идиот и неговият подслушан антипод

Не съм длъжен да се оправдавам, но за да изпреваря въпроса „защо чак сега”, ще отговоря още в началото: не съм се включил с нито една дума в обсъждането на скандала с подслушаната и изнесената истина за измамната независимост на съдебната ни система поради нещо елементарно, споделяно от мнозина, ако не и от всички в България: няма смисъл да се обаждам. Няма нужда и аз да се бутам в хора на безсилието.

 

Когато няма какво да изпееш в двугласие, а претендираш да не си хорист, по-добре изпълнявай солово други музикални произведения.

 

Сайтът Биволъ едва ли се нуждае от мен за дует по собствената тема. Той изцяло има заслугата за разгласяването на скандала, чието обозначаване обаче вече беше изкривено с намесата на главния герой . Той пак „открадна шоуто”. Произнесе се, че „каки си говорят” и всички веднага закачиха етикета „каки гейт”.

 

Какво излезе? Тонът отново се определя от онзи, който би трябвало да се почувства поне малко засегнат, ако не може да е гузен ( понеже не знае какво е да чувстваш виновен). Но вместо това демонстрира всевластно дебелокожие. Изплел си е бронебойната жилетка отдавна. „ Тествал я е”, както се казва на модерен български език и знае, бронебойни писания за нея няма открити.

 

Пък и не обичам да коментирам коментари, с които съм съгласен. Какво да кажа- браво Биволъ, давайте все така? Да не би да съм Покровителя, какъвто го играе споменатият Борисов например ( когато му изнася, а не когато някой изнася неудобната истина за него)?

 

Има и още една причина за моето досегашно въздържание. Мразя сюжетите, в които не мога да избягам от противната парадигма „всички са маскари”. В случая тя толкова плътно му приляга, че не се налага и аз да декламирам това в крак с бремето на българската коментаторска многогласност.

 

Толкова пъти съм давал примери за намесата на Борисов къде ли не- дори по отношение на скромната ми личност се е обаждал това лято два пъти след две мои появявания по БТВ да се кара на началници в телевизията, че ме допускат да говоря. И какво последва? Публично Борисов продължава да лъже, че не се меси в медиите, понеже няма кой да го изобличи поне на принципа „дума срещу дума”.

 

На 16 юни миналата година по Нова телевизия заявих, че Пеевски е онзи, който е посъветвал Борисов да напусне на 20 февруари 2013 г. премиерския пост под фалшивия предлог, че не иска кръв ( след една милиционерска инсценировка на Орлов мост в София), за да си запази шансовете за завръщане във властта на бял кон ( или автобус). Последва личното ми обругаване на другия ден от самия премиер. Обади се отмъстително в телевизионното студио да ме нарече три пъти „идиот”- голяма чест, като тази да бъда псуван и заплашван по улиците, което си е комплимент заради факта, че от кретени похвали може да очаква само кретен.

 

Кой сега е идиотът?

 

Не се мъчете да отгатнете, защото ще сгрешите- пак съм аз. Нали затова живея, за да бъда полезен с нещо поне като идиотоотвод в държавата, в която един примитив може да бъде обожествяван и избиран за вожд. Все някой (друг) трябва да е идиот и нямам нищо против това да съм аз. Дори е чест за мен ако точно в този случай идиот означава антипод.

 

Какво можеха да добавят от Биволъ тогава, когато бръкнах толкова болезнено в раната „Пеевски” ( защото е политически убийствено за Борисов да се докаже, че всъщност е съставна, подчинена част дори от модела КОЙ и отговаря на описанието, по което се издирваше персонализирания образ на задкулисието по онова време)? Борисов изтрещя в резултат на думите ми в нервен срив както никога преди и след това. Ще да е било в десетката казаното от моя милост.

 

Нищо не можеха да добавят тогава колегите от Биволъ. Какво да добавиш към демонстративната сомоизлагация на един министър-председател, без да знаеш нищо повече по въпроса? Но ето че сега от сайта предоставят записи на разговори, от които връзката (му) с Пеевски придобива ( доста) плът.

 

Дано не придобие и кръв. Защото предишният път при подобен скандал безкръвно, но достатъчно летално случаят беше погребан със смъртта на обекта на интригата Мишо Бирата. Намериха го безмълвен завинаги в хотела на Златеви в Правец – откриха го внезапно покосен от смъртта, млад и морав. Инфаркт било, казват. Адски удобен инфаркт за инфарктно застрашените от неговото евентуално проговаряне.

 

Не че се имам за петел ( сред доста кудкудякащи носачки на яйца за баницата, разпределяна от моя антипод и съзаклятниците му), нито блогът ми е стобор, но знам, че и без петел, качен на стобора, ще съмне. Продължавам обаче да кълва колкото и където мога.

 

Ако чуете отново, че съм идиот- вервайте, както казва ракетата (в)носител на Борисов в политиката.

12 мнения за “Един непослушен идиот и неговият подслушан антипод”

 1. Една обида, произнесена от негодник, си е направо похвала. Жалки са тези, които хвали.

 2. Изваждането в публичното пространство на СРС-записите от типа “Ало Ваньо” и “Двете каки” подсказват, че в службите има “бдителни къртици”, които работят здраво без да се интересуват, че изнесените факти могат и реално се използват за нечистоплътни и безплодни политически боричкания. Te, “бдителните къртици”, волно или неволно, фактически действат срещу безконтролната власт на управляващите. Но о о, “Мълчанието на агнетата” призвани да се самосезират за търсене на отговорност за очевадните и недопустими намеси на разюздени рамбовци, бе последвано от внезапната (дали), но много удобна кончина на Мишо-Бирата. Дали и разприказвалата се “Кака” няма да я последва същата участ? Още повече, че рамбовците няма от какво да се притесняват, защото “геният” на Рамбо Първи, следвайки заветите на правешкия сатрап и на мадридския измамник- “на всекиго по нещо” от държавната баница, си е осигурил безоблачното властване до пълното фрагментиране на електората на 2-3% свръх богати и останалите 97% оцеляващи.

 3. В момента блатото наречено България се размъти тотално.Дават филма *Кръстникът*.Като си спомня за семейството на Мишо Бирата,студена пот ме избива.
  Аз смятам,че този път каквито и напъни да се правят за прикриване и омаловажаване,нещата ще избият.От само себе си.
  Но като чета ПИК виждам,че *Кой* е на предела.Включена е тежката артилерия.И Румен Петков е задействан.Мафията е ударена в сърцето.Всъщност сама се удари.Нямаше сили отвън.Оказан е натиск чак в ЕС. И там мафията е задействувала своите хора.Залогът явно е голям.Вижте поведението на Борисов в Брюксел. На всичко е съгласен.Забрави за Русия даже
  Ако сега разчистим Авгиевите обори,ще се случи чудо в България.
  Да се измете тотално мръсотията.
  2016 ГОДИНА – НА ЧИСТО.

 4. Днес всеки свестен българин е идиот!
  Товане е обидно-виж Достоевски и
  едноименната книга

 5. Блестящ коментар!!!Не може по-добре!Поздравления,г-н Инджев!

 6. В България модела “Кой” се крепи благодарение на това че повечето от самите българи нямат достойнство за да поискат достойнство и от управниците си. Почти всички хора в България трябва да лъжат или мамят някого (съзнателно или несъзнателно) за да имат какво да ядат те и семействата им. Това е системата – или си в нея, или извън нея – аутсайдер и черната овца. За пояснение давам филма “Да обичаш на инат”. Моите почитания за режисьора и сценариста на филма, успели са много точно да опишат диагнозата – още преди повече от 30 години! Само че техните усилия са били напразни, от тогава нищо не се е променило и в България манталитета си остана същия, а точно това трябваше да се промени, ако не друго. Препоръчвам на всички българи да чуят и разберат песента на Майкъл Джаксън “Човека в огледалото” (Man in the mirror) в която се пее че промяната започва от самите нас. Да чакаш някой друг да те/се промени е като да чакаш да падне тавана на лятното кино. Не го ли направиш, прехвърляш проблема на следващите поколения а ти минаваш в графата “изгубено време”.

 7. Като знаем колко е прост Рапонът и как плещи без да мисли, нищо чудно да има цяла фонотека с подобни записи.

 8. Какви ли не определения и прозвища са давани на ББ. Няма да ги повтарям. От това по точно няма ПРИМИТИВ. Липса на култура и възпитание, селяндурска хитрост съчетана с наглост и пазарски речник/ някои му казват харизма/ . Тъжно и страшно е , че днес това е лицето на на тези, които непрекъснато виждаме по медиите, в разни реалита, в парламент в кметстства и общини. Бойковщината е навсякъде, нагла, агресивна и неизкоренима. Тя “усвоява” фондове, строи спортни зали, които се ползват един път в годината, харчи парите ни за абсурдни вело-алеи и нови светофари с безумен режим за стотици милиони / пример Пловдив и Плевен/ реже лентички , сече вековни гори и новонасадени фиданки, изобщо дейна е е тая бойковщина. После като окраде всичко, аре нови пари за винетки. Чакайте сега данък “боб и леща” щото те вредните емисии ги продадоха ,а боба и лещата си ги правят тия неща. ВРЕМЕ Е ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДА СИ ЗАМИНЕ, да си играе мачлетата и да си цъка белота , само да не се обажда ида не дава мнение.

 9. Чувал съм, че заради простотията си Борисов бил приет с присмех даже и в милиционерските среди, когато е станал Главен секретар.

 10. Не моем да разбéрем т`ва антипод, треба да е нещо против под, подово масло некво, като антиквар ще да е- т`ва е некой, дето не ще да яде тикви…

 11. Борисов, по силата на една неотменима, родова конгениалност, е влязъл под кожата на масовия българин (синекдоха за такива като Божо, Джизъса, Кобрата и стотиците хиляди техни реплики, подражатели и духовни братя и сестри по градчета, села и паланки), който “му гласува” и от тази уютна и безопасна позиция работи неуморно за своя персонален интерес, а също така и за интереса на господарите си.

  Резултатът е скръбен – колапс на българската държавност.

  И така ще бъде докато съмне – с или без петел.

  А дотогава всички ние ще бъдем идиоти.

 12. До Стамбо, пардон до Банкянското човекоподобие: чекай язека да те светнем по антиподо, тоа против под си е чист таван. Требе да се учат чужди езици като конграчулейшънс, ей.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.