Ето защо Бойко не дава да закачаме руски самолети

Ако си спомняте бунтовете в арабските страни от декември 2010 г. ( Тунис), началото на 2011 г. (Египет , Либия) и Сирия ( през март 2011 ), които по-късно бяха наречени „арабска пролет” , започнаха след разкрития на Уикилийкс за безобразията на арабските режими. Разкритията бяха изцяло антиамерикански доколкото разсекретяваха откровенията на американски дипломати.

 

Интересно: как пък в нито един от хилядите изтекли секретни документи нито веднъж по никакъв повод не беше направено разкритие , свързано с Русия, с нейната политика, с корупцията там и относно прочее нередности, които биха засегнали руския интерес поне на една стотна от вредата, която контролираният ( от кого ли?) теч на информацията удари американската дипломация.

 

Тези факти, разбира се, не пречат на кремълската машина за лъжи да вменява вина за „арабската пролет” на потърпевшите американци само заради това, че те се видяха принудени да признаят правото на арабите да се бунтуват срещу корумпираните си режими. Какво друго да кажат от името на една държава, която вместо паметник на британските окупатори, пред който да изразяват благодарността си, имат статуя на Свободата на входа на града, който ( за разлика от нашата столица, приспана и застинала в съветския си период по отношение на съветската символика) никога не спи!

 

„Малката разлика” между онази държава и нашата е, че там никога не е имало „култ” към личността ( на един прост селянин от Правец и неговото днешно превъплъщение), а винаги са робували на култа към свободата.

 

Ето защо е интересно да се види как самата Русия, останала напълно незасегната от цунамито на Уикилийкс, през последните няколко дни изведнъж рязко се изяви чрез своето държавно ръководство като откривател на кривиците на една съседна и държава и нейния елит, с който се лигавеше буквално до преди седмица.

 

Не минава ден без Кремъл и лично неговият властелин да не направят някое удивително откритие, резултат на чудотворно проглеждане относно Турция и турците, на които се мазнеше наистина до преди няколко дни. „Проглеждането” започна със свалянето на един руски бомбардировач, който поради малко недоглеждане малко понаруши спокойствието на Турция и турците взеха, че го свалиха, вместо да го оставят да си прави каквото си иска.

 

Оказа се, че възмущението от тази самоотбрана оказа вълшебно въздействие върху сетивата на руския елит. Напълно сляп за това, колко отвратителни са южните им съседи и лично техният вожд Ердоган, който Путин поради незнание на този факт покани на 23 септември братски да открива заедно с него в Москва най-голямата джамия в Европа, шефовете на руската държава изведнъж получиха колективно прозрение.

 

Първи се обади по право най-просвет(л)ения. Путин направи епохалното откритие, че колегата му Ердоган ислямизира Турция и изобщо е много вреден тип. И се започна…

 

Безчет руски чиновници последваха примера с проблясъците на своя самодържец и погнаха турци, пристигнали с туристически визи с вероломното намерение да правят бизнес, вместо да се излежават на прочутите руски плажове по бреговете на река Москва под горещото руско ноемврийско слънце.

 

Но и това не е всичко. Путин лично забеляза още няколко незабележими за него и поданиците му страхотни турски безобразия, като търговията на Турция с петрол с Ислямска държава, снабдяването на главорезите й с оръжие от Турция и пропускането на същите през границите на Турция. Всичко това Москва не виждаше преди да бъде осветено от пожара на падащия руски бомбардировач.

 

Сега турците в самата Турция имат всички основания да са благодарни на Путин, че ги осветли за свинщините на турския му колега, с когото доволно се гледаха с малките си очички на какви ли не двустранни и международни срещи, преди Путин да прочете в тях „ няма да се из(с)виня”.

 

Тук му е мястото да прозрем и ние, защо нашият вожд Борисов е толкова щастлив, че не сме свалили руски самолет, който ни провокира. Ами представяте ли си ако това беше станало, какво внезапно просветление щеше да получи Путин за Бойко и неговата свита? Камък върху камък нямаше да остане от каменната им репутация на чисти като сълза управници, които никакъв компромат не ги лови, освен ако е руски?

 

Путин може да е спокоен. Ако ще и да се снабдим с най-модерни изтребители, няма опасност за неговите въздушни провокатори в България. Нашата ( управляваща) милиция ги пази!

23 мнения за “Ето защо Бойко не дава да закачаме руски самолети”

 1. Удоволствие е да се чете.Прозренията са много точни.

 2. “Наложи” ми се да чуя по Дарик двама световно неизвестни “анализатори”. Дюлгерова и Николов. Един подир друг, явно за да има “плурализъм”. За нула време оплюха Президентът на България за биенето на камбаната за руските хибридни войни срещу нас. Поискаха “баланс” във външната ни политика между Анкара и Москва. В момента сме водили силна протурска политика. Само забравиха (голям пропуск, ще има рязане на надника) подобно на сродните им души от масква по време на “контранастъплението” на бандформированията на лугодоганската нр и най-паче на “отпускарите” по линията на военторг през лятото на 2014г.да не помолят и те коленопреклонно: “Путин, въведи войски”.
  Отврат!
  Сега, все си мисля, че материали показващи истинското лице на съвременна раззия затънала в корупция като долните два не са само четени и коментирани в БЛОГА ни. Стигат и до КОИТО трябва в Брюксел, Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин и др.
  Първият линк е за статия-ехо на реакцията на Кремъл и същевременно с удачни успоредици с гейропа и пиндостан за генпрокурорът Чайка и ко.

  http://rusmonitor.com/slava-rabinovich-udivitelnye-veshhi-tvoryatsya-v-kremle.html

  Втората, показва че кражбата според нивото, силите, възможностите и уменията е норма на живот за ватниците на 100%.

  http://rusmonitor.com/vladimir-titov-nikogda-my-ne-budem-bratyami.html

 3. Да не ги закачаме като летят?
  Дано не свръх-интерпретирам, но адресатът тук е движение ‘Русофили’. Борисов им казва в прав текст: докато руските изтребители профучават над България, не бива с подскоци да ги галите по фюзелажа, дори при много силно либидо, защото първите са тръгнали по работа. Не ги закачайте, да няма после обяснения.

  И извън и в темата- доза хумор в огледалната версия на ‘Sputnik’ https://twitter.com/Sputnik_Intl

 4. Изключително правилна съпоставка.
  На руските мурафети, въпреки, че сме им свикнали, майката му е твърдо отстояване, ала Ердоган.
  Съвсем явно е, че Борисов трябва да е доста сплашен от евентуална реакция на Кремъл, защото дали го питат или не, дори и лично да не е предизвикал някакво осветляване на руските безобразия, винаги взима руската страна.
  След като обаче, в повечето случаи става въпрос за накърняване на български интереси, при което България търпи изключително големи загуби би следвало, като държавен служител на най–високото ниво, да взима твърда позиция против тези руски домогвания, дори когато под техен диктат други рубладжии са направили престъпните договори.
  Това означава, не да се извинява и прави раболепни метани, а както турският премиер, да назове виновниците и страната им. Дори да обяви както него, че не може и да става дума за извинения, защото се касае за безобразия.
  Направо е смешно, да твърди, че външният им министър бил най добрият. Ако искаше да си тежи на местото трябваше поне да сложи нашият преди него, дори само защото той сам го е поставил, а и по този начин да го постави на мястото му и да не се мешави там, където не му е работата.
  Или могат да бъдат наречени по друг начин всички договори в сферата на енергетиката (газовите и ядрените сделки), руската намеса против отстраняването на паметниците, които сме издигали по принуда и без историческо основание?
  Дори трябва и да преименуваме най–голямата наша катедрала, в Св Св. Кирил и Методи.
  Между другото, това трябва да бъде нашата първа стъпка. Първо, защото Александър Невски не е никакъв светец, още повече не може да се свързва с българска признателност. Така трябва да започнем, след което трябва да последва разтурянето на всички останали мочове и альоши!

 5. Да, няма в Уикилийкс никакви сензации за Русия, Северна Корея, Иран и др. образцови държави – идеали на уродливи изроди и изродени уроди като волэнь сыдэрав, никалай барэкав и пр.
  Изобщо тоя гнусен предател Асанж трябваше отдавна удобно да бъде настанен на електрическия стол както сесесерските шпиони Розеберг някога…
  И една ракета в Ал Джазира също ще свърши добра работа!

 6. Плувналото в наследствена милиционерска лой банкянско нищожество, гудено ни за премиер, е известно с пословичната си бъзливост. За нея в подземния свят се разказват какви ли не вицове. Ама той е все напълнил пампеерса само като чуе “Путин”, вие искате да издаде заповед за сваляне на самолет-нарушител!

  А и при 2(словом два) работещи самолети няма как да последваме примера на г-н Ердоган. Който пример иначе си е за следване 100%.

  Иначе, относно кой продава-купува нефт от ИДИЛ, ето едно линкче, което мернах другаде (съжалявам, на павиански език е):

  http://www.fbr.bg/read.php?n=37782

  Респект, г-н Инджев, за материала, и благодарности на колегите-съфорумци ЕВРИОНЕ ЕЛС и БОРИСЛАВ ВИТЕВ за коментарите!

 7. Поправка – на чист български си е, нещо се обърках…

 8. Сирийските въстаници са получили системи за ПВО! 5.ua

 9. Анализа е изключително дедуктивен и разкрива психологическата съставна на властта в България, сиреч на Правителството и Министър-председателя г-н Бойко Бирисов.
  Тази съставна е проруска и прокомунистическа.
  На този фон лесно се разгадава спорадичната стойност на репликата на Президента Г-н Плевнелиев за “хибридната война на Русия срещу България”.
  Ако той е убеден в нейното съществуване и наличие на противопоставяне, сега или в близко бъдеще би трябвало отново да я коментира. Недопустимо е Президента на държавата, срещу която има ( и според него) наличие на “военни набези” да не осведоми гражданите как се развиват “военните набези”. Ако не стори това, логиката би ни довела до предположението, че тази “хибридна война на Русия” е прекратена, или в режим на затихване.
  Или че репликата на Президента е била прибързана и неточна.
  Не бива никой разумен човек да очаква, че ще се намери повече от един журналист, който да го попита “Г-н Президент, как се развиват военните действия на руснаците срещу нашата държава, кой побеждава и кой търпи загуби, или войната е позиционна”.
  Впрочем никой няма да го попита……
  У нас втори път няма, второ нещо не се случва, каже се нещо и тишина.
  Същия маниер го е демонстрирал и Г-н Бойко Борисов със своя спорадичен и конюнктурен антикомунизъм.
  У нас всичко е премерено и добре обмислено от “централата”, която движи белота на живота на българите.

 10. Отново ще плагиатствам и ще приложа на Иво Инджев подхода към манталитета и на Б.Б.-квалитета.

  Краткия ми анализ може да се включи нескромно казано в неофициалната рубрика “Наивноста в Р.Б.”

  Както хората,така и комунистите си мислят че след Десети държавата много се е променила- в смисъл държавното управление-структура,манталитет,цели и пр.

  Тоталитарната явна,легитимна комунистическа диктатура бе прекратена и на нейно място се появи ,неявна,неконституционна(нелегитимна) посткомунистическа диктатура-тиха,демократична,капиталистическа и мултиполитическа.През 1947г. комунистите насилствено стопиха политическите партии,а днес ги стопиха по съвсем мирен и спокоен начин.С пари…

  Точно новата диктатура се води от старите комунисти и техните нови сурогати-псевдополитическите прокати.Преди всеки избори се появяват все “нови” партии,носещи съвсем неполитически названия.
  И всички са опасани от движения,съюзи,блокове и др. само и само за пореден път да заблудят наивния българин.

  И той винаги отново гласува за нещо “ново”,което се оказва задължително проруско и прокомунистическо.Да,защото несъмнено има много нови разработки на проруските и прокомунистическите пориви в Р.Б.
  Но по този начин расте и броя на НЕнаивниците в България,които гласуват на всякакви избори с негласуване.

  Всичко у нас пропорционално се топи-както населението,така и гласуването.Края е един и ясно предвидим-след няколко десетилетия българския народ ще има символична популация,начело с комунистическата аристокрация….

 11. “Ето защо Бойко не дава да закачаме руски самолети”

  Светът се справи с Нацистка Германия с всичките и научни открития. Та със Средновековна Русия ли няма да се справи. С Горната Волта с ракети? Ще се справи и още как – и то скоро. А Бойко ще остане като екскремент на паважа на историята.

  Между другото, дядо ми обясняваше, че Германия нямала колонии, защото вековната и колония била Русия. Така е – Русия винаги е била и ще бъде суровинен придатък на Европа и най-вече на Германия. И днес най-паче.

 12. Qui citо dat bis dat – който бързо дава, двойно дава.

  НАТО, хайде бързо го махай Малкия Мук, че се самозабрави.

 13. Не мога да намеря клипа, на който Малкият Мук заедно с другия Мук откриха скоро в Москва ной-голямата джамия в Европа. Познат от Америка не вярва. Моля, дайте линк.
  Благодаря.

 14. Маладци! Такь держать! Колкото повече, толкова повече. А раззия, в киреча.
  Иран няма да се подаде на натиска и да намали добива си на петрол след отмяната на санкциите, въпреки падащите цени на суровия петрол, каза иранският министър на петрола в четвъртък, предаде AFP.
  „Ние не приемаме никакви дискусии относно увеличаването на иранския добив след отмяната на санкциите“, каза министър Боджан Занганех пред репортери, пристигайки във Виена за срещата на ОПЕК. „Наше право е“ да добиваме повече петрол“, подчерта той.

 15. Към Отбелязвам, воала:
  http://www.mediapool.bg/putin-i-erdogan-otkriha-v-moskva-nai-golyamata-dzhamiya-v-evropa-news239555.html
  По темата. Прочетох наскоро коментар (или анализ, не мога да го определя) от руски автор. Отношенията между Русия и Турция винаги са следвали подобни схеми. Сътрудничество и конфронтация. Като в “1984” на Оруел.

 16. Rusofilistikus Bulgarikus е зaразна болест която подлежи на лечение макар и трудно, но основното изискване е наличието на поне малко желание от стрaна на болния да бъде излекуван. В по-стари времена лечението е било големи дози лекарство “Александър Цанков”, а сега в модерни времена: лекарство “Марко Рубио”

 17. Как всегда, таварищи осрались. Желязно опровержение за алъш-вериша с петрол между Турция и ИДИЛ. Голям примитивизъм, пълна некадърност, слабоумие. Не че откривам нещо ново но няма как да не го припомня. И за това никой сериозен чужд политик (некупен) не им вярва за нищо. “Голяма коалиция като стоманен юмрук” ли? Както обикновено, лилипут.ин получава от трите, най-дългото.

  http://censor.net.ua/photo_news/363494/genshtab_rf_poyimali_na_lji_po_povodu_pokupki_turtsieyi_nefti_u_igil_fotoreportaj

 18. Много благодаря на Georgi Nikolov и Николай!
  Веднага пратих свинщината в Америка.
  Хората там не могат да повярват, че Путин е коректен. След такава подлост. За три часа получих над сто мейла, в които Путин е руган, псуван и обиждан.

 19. И от мене много благодарности на Georgi Nikolov и Николай. В един десен форум тук дето посещавам са се навъдили едни мурзилки. Обикновено не си губя времето с тях, че им плащат на пост, но като им пусна клипчето, ще се по.ерат, а и нормалните хора ще видят.
  Иво, чудесен анализ за цялата Уикилийкс афера. Само искам да добавя още един участник, главата на мюсулманското братство в Америка, куклата на конци, недоразумението, което за сега носи името барак гусейнович обамович (по Стамбо и с малки букви), което беше наето да понамали САЩ, по възможност с една глава.

 20. Отбелязвам, за мен е чест и удоволствие да помогна с нещичко във войната с “империята на злото”.

 21. До .500 S&W

  Напълно прав сте за ислямиста др. Обамич.
  Току-що ми се обади приятел от US да ми каже за стрелбата в Калифорния. Който не знае – американец с пакистански произход убива 14 и ранява повече невинни. Скоро ходил в Пакистан. Общото мнение там е, че това е тероризъм, но Обамич се изтъпанил и казал, че това е битов инцидент. Защото самият той е мюсюлманин и не е удобно, нали?
  Айде по-бързо да му изтича мандата и да върви по дяволите, че много беди донесе на Америка и света!
  Нещо ново по този случай?
  Поздрави!

 22. До Отбелязвам, чак днес се усетиха да го разследват като тероризъм, но иначе веднага ссе разкрякаха против това, че нормалните хора инат оръжие и могат да се защитават. Това е последната пречка пред диктаторчетата в изчакване тук, която не им позволява да установят диктатурата на “прокетариата”, дали в ислямски или руслямски вариант, няма значение. Та тази точка втора от американската конституция много им бърка отзад на всичките -исти тук.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.