Коментаторите в местната медийна каруца на проруската пропаганда

Малко предистория от последните няколко дни за това как работи проруската пропаганда в България и доколко нейните прогнози са „достоверни”. Прилагам цитати само на коментатори, мобилизирани да бранят руската гледна точка пред българската публика, а не на действащи политици- на политиците някак е прието, макар и бутафорно, да им се търси сметка за лъжите. По този начин повдигам за пореден път въпроса за отговорността на лъжливите прогнози и манипулации, правени в публичното пространство от свързани с руското влияние „авторитети”.

 

Не претендирам за изчерпателност и все пак от примерите, които давам тук, се вижда колко внушителна е коментаторската проруска Пета колона в България, срещу която в българските медии практически…не стои никой и нищо. Телевизионните водещи като правило кимат с глава в съгласие като тигърче на задната седалка на москвич по времето на НРБ. Някои се опитват да изобразяват спор. Други ( като например в едно предаване на ТВ7 преди два дни) направо не могат да сдържат възторга си от русофилската солова интерпретация на събитията от страна на журналиста Иво Христов ( който се чудеше защо, разпадащият се всеки момент, според него, ЕС не предложи членство на християнска Русия, сякаш не знае, че за да спечелиш от тотото трябва първо да пожелаеш, да пуснеш фиш). Но като цяло картинката е изцяло пропутинска:

 

Понеже най-много на този фронт, може би неочаквано за мнозина, се изяви не друг а бившият военен министър от „костово време” и бивш посланик на България в НАТО Бойко Ноев, твърдейки, че Русия в момента удря шамар на Турция ( !) , която нямала подкрепата на НАТО, пада му се в този случай по право първият цитат:

 

„Не вярно, че НАТО стои зад Турция. Декларацията, която беше изчетена от генералния секретар преди няколко дни е стандартна декларация, която заявява, че съюзът седи зад своя член, но НАТО никак не е доволна от това, което Турция прави на своя глава в Сирия. Това заяви в предаването “Неделя 150“ на БНР бившият посланик на България в НАТО Бойко Ноев.

“Турция отиде далеч отвъд своите възможности, опитвайки се да се състезава с велика ядрена сила като Русия и получи съответния шамар”, заяви Ноев. http://novinite.bg/articles/103017/Bojko-Noev-V-NATO-ne-sa-dovolni-ot-samodejnostite-na-Turciya-v-Siriya#sthash.jUnLaACb.dpuf

Ноев разви тази своя(?) позиция във всички телевизионни студиа, които се надпреварваха да го канят да просветли аудиторията в същия дух.

 

Като подкрепящ тази опорна точка, но с по-малко медийно ухажване (понеже е отявлен русофил и някак не е голяма сензация от неговата уста да се чуе същото), беше вкаран в пропагандната схема в полза на Русия и дежурният говорител на кремълската правда доц. Иво Христов.

„Доц. Иво Христов: НАТО не застана зад Турция – тя се провали дори като регионална сила”, гласи заглавие от русофилския сайт КРОСС на 27 Ноември 2015

http://www.cross.bg/tyrtziya-rysiya-siriya-1489729.html#ixzz3t9puDRlq

 

На 30 ноември 2015 г. „На въпрос дали Турция се опитва да въвлече НАТО към челен сблъсък с Русия, Иван Гарелов заяви, че това се прави с цел Русия да ограничи периметъра на своите действия в Сирия, тъй като тя бомбардира тези части, които са близо до границата.”

Източник: NovaNews.bg

На същия 30 ноември в „Лице в лице” по БТВ Тома Томов, който вещае разпад на Турция и руско превземане на територии в Сирия, се изяви в БТВ:

„Ердоган се държи като султан, ще се извини на Русия”

Елена Йончева написа специално за “Труд” 30 ноември 2015 г., че „В стремежа си да създаде контролирана от Анкара зона за сигурност в Сирия, защитена от руските авиоудари, Ердоган е готов да забърка и НАТО”. Явно й се виждаше невъзможно Турция да „въвлече” НАТО, защото опорната точка на Москва беше такава- че едва ли не ще има ета световна, ако това стане.

 

Ето каква е развръзката към днешна дата, само броени дни по-късно. Тя е обратна на пророкуванията на коментаторската Пета колона у нас, от която никой тук май не очаква извинение и няма намерение да търси опровержение. Зрителите, слушателите и читателите са оставени сами да се оправят в това блато от манипулации. В държавата, в която монументално стърчи в столицата й лъжата за собствената й окупация като форма на освобождение, това е закономерност.

„Съюзниците подкрепят с неизменна солидарност Турция, заявиха в общо изявление външните министри от НАТО след преговори в Брюксел, предаде ДПА.

Запазваме решимостта си, в духа на единството и солидарността на 28-те страни в съюза, да продължим да разработваме допълнителни натовски мерки за гаранции.

“Нашият съюзник Турция е буквално на фронтовата линия”, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Обсъждаме как можем да продължим да увеличаваме въздушната отбрана на Турция, как можем да продължим да използваме установените отбранителни планове за Турция”, посочи той.

Очаква се мерките за подпомагане да бъдат решени до седмици, допълни Столтенберг.

Някои страни от НАТО настояват за по-активен диалог с Москва. Алиансът преустанови изцяло практическото си сътрудничество с Русия, след като тя анексира Кримския полуостров миналата година, въпреки че продължи да поддържа политически и военни контакти.

Вчера министрите от НАТО одобриха нова стратегия за хибридна война. Столтенберг заяви, че хибридните атаки може да предизвикат задействане на член 5 от договора за колективна отбрана. Съгласно този член въоръжено нападение срещу една от страните в НАТО се разглежда като нападение срещу целия алианс и той има право да отвърне.

Нашата концепция включва три елемента: подготовка, възпиране и отбрана. Ние трябва да осъществим и трите. Хибридните нападения предполагат широк спектър заплахи, затова НАТО се нуждае от широк спектър възможности да се защити. При хибридните атаки например се използва дезинформация, измама, поради което времето за ответни действия е много ограничено, затова ни е нужна много висока степен на готовност на силите ни, каза Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Друг елемент е всеобхватното възприемане на ситуацията, разузнавателните възможности, за да се преодолее маскировката, която заедно с тайните операции се явява част от хибридните атаки. При такова нападение не става ясно веднага това война ли е или все още мир. Затова са необходими значителни разузнавателни възможности, използване на сили със специално предназначение.

Кибернетичните заплахи са още един аспект на хибридната война, отбеляза генералният секретар.

На въпрос дали НАТО смята, че понятието за хибридни заплахи се свързва само с Русия, Столтенберг отговори, че хибридните заплахи не са свързани с една конкретна страна или район.

Хибридните заплахи за НАТО идват от различни части на света, не са свързани с конкретна държава или район. Те съчетават пропаганда, спецоперации, използване на военна сила, кибератаки и дезинформация за постигане на конкретни политически цели, обясни той.”

Източник: БТА

 

Това е реалността в НАТО, където за хибридната война ( вкл. за кибератаките, на които станахме свидетели на 25 октомври тук в деня на изборите) се говори с посочване на същите компоненти, които посочи и президентът Плевнелиев, но тук проруският премиер Борисов му заяви да си „мери думите” ( по отношение на „великата ядрена сила”- по Ноев). Като се знае как една сюрия медии обгрижват Борисов и нападат Плевнелиев , не е чудно, че и коментаторският им корпус е подбран така, че да поддържа същата пропагандна линия.

 

Руският българомразец император Александър ІІІ е проявил откровеност с признанието си преди 135 години, че Русия има само двама съюзника в лицето на своя флот и на армията. Явно той не се е интересувал от факта, че самопризнанието за руската самоизолация не говори добре за милитаристичната империя и днешните руски шовинисти, издънки на имперските традиции, обичат радостно да повтарят неговото „остроумие”.

 

Днес Русия, благодарение на император Путин, може да се похвали с трима приятели- с флота, армията и самолетите си. България е четвърто колело на платената любов, с помощта на което скърцащата руската каруца се опитва да се състезава за статута на „велика сила”. Ето защо от българските трибуни за масова дезинформация можете да чуете обилни безкритични твърдения, че Русия удря шамар, когато получава такъв: че Русия вбива клин в НАТО и ЕС, когато тя постига обратното с агресивната си политика: че Турция е пред разпад след сблъсъка си с Русия, когато самата Русия се тресе по шевовете от глупавата политика на Путин да наказва за пореден път народа си с нови санкции, засягащи прехраната на руското население и т.н…

 

Р.S. За отбелязване е ,че явните защитници на руския интерес чрез прокарването на кремълските опорни точки биват канени като правило или без опоненти или в смесена компания, в която звучат в дует. Докато на “русофобите” ( когато ги пускат в съотношение едно към десет в полза на руската пропаганда), за каквито тук са нарочени от русофилите българите, дръзнали да защитават западната ориентация на България, задължително им се търси някой русофил насреща, който да разкаля терена с лични нападки и обиди. Защото тук е възприето правилото, че да защитаваш Русия от България е патриотично, а обратното е “екстремизъм” – напълно в духа на това да говориш за “руски шамар” в момент, когато Русия си е изпросила световен порой от шамари и самоизолация.

 

 

 

30 мнения за “Коментаторите в местната медийна каруца на проруската пропаганда”

 1. https://informnapalm.org/bg/ruskite-okupatori-razstrelvat-vav-vazduha-katapultirasht-pilot-gruziya-2008-g/Руските окупатори разстрелват във въздуха катапултиращ пилот, Грузия 2008 г.
  Новини Снимки и Видео доказателства20 hours ago
  Screenshot004
  Languages:
  Русский
  Українська
  ქართული
  След унищожаването на руския Су-24 в небето на Турция и разстрела във въздуха на руския пилот вече в съседна територия от сирийско-туркменските опозиционери, много в Русия се обидиха и веднага си спомниха за конвенция и надигнаха вой, как е възможно така да се разстрелва пилот, след като е напуснал ударен самолет.
  Нека си спомним малко от историята и се върнем в 2008 г. в първите дни на руската агресия срещу Грузия, където военнослужещи от руската 58-а армия, без колебание разстрелваха във въздуха катапултиращи пилоти.

  Случаят с разстреляния руски пилот на бомбардировача Су-24 на границата с Турция и Сирия напомня на случая, когато на 8 август 2008 г. руските нашевственици, нахлувайки в Грузия свалят щурмовика Су-25, летящ над тях, взимайки го за грузински самолет. Пилотът-подполковник Олег Теребунски – катапултира.

  Както може да се види в първото видео, руските военни от земята откриват масиран огън със стрелково оръжие по спускащия се с парашут пилот, мислейки, че това е грузински летец.
  Въпреки, че тогава руските телевизии показват няколко пъти кадри от падането на самолета в различни версии, че това е грузински самолет, или че това е руски самолет свален от грузинци. Едва през 2011 г. руските журналисти признават, че руснаците са свалили свой самолет. За опита за разстрелване на пилота във въздуха, разбира се, руските телевизии не казват нищо.

  Не по-малко забележителен е втория видео репортаж – откъс от програмата „Бастион“, в която са включени кадри от първото видео, както и репортаж припомняйки за сваления пилот Теребинкий и кадри за втори свален руски щурмовик. В този репортаж отново е пълен хаос – свален самолет, руснаците мислят, че е грузински и се хвалят, че са го свалили с въздушната си отбрана, но когато се изяснява, че е руски щурмовик, моментално прехвърлят отговорността и вината на грузинските зенитни артилеристи. Ето някои откъси от това видео:

  епизод от първия свален самолет – разсъжденията на руските нашевственици на глас пред камерата, която се придвижва към мястото на приземяване на пилота: да вземат в плен летеца или да не го вземат, за което някой си полковник дава разпореждане: „Застреляй го по пътя…“ от 0.25 – 0.45 минути от видеото;
  епизод от второто видео със сваления самолет: в кадрите се регистрира командващия на 58-а армия СКВО (Южен военен окръг на Руската федерация) Хрулев, който по-късно е прострелян в задника от грузинските специални части. Генерал Хрулев дава заповед свързана с авиацията, на която радиста отговаря, че самолетите работят самостоятелно, тоест в този момент силите за инвазия от 58-а армия нямат никаква координация с авиацията си ( в 2.0 – 2.10 мин).

  В този епизод се разкрива и новината за втория свален самолет (в 2.15 минута), в който генерал Хрулев се хвали пред журналисти, че този самолет е свален от неговата въздушната отбрана, обобщавайки: „Не бива да се лети над 58-а армия…“ (2.40 минута). Въпреки, че по-късно се изяснява, че отново е руски щурмовик Су-25, и според руските телевизии, разбира се е свален от грузинците.

  Всичко това ни напомня и за сваления над окупирания Донбас граждански самолет Боинг през лятото на 2014 г. В първите часове след падането на самолета Стрелков и други, мислейки, че са ударили украински военно-транспортен самолет се хвалеха и радостно разпространяваха информацията за това. Но когато става известно, че това е чуждестранен пътнически самолет, моментално казват, че е свален от украинските военни.

  В материала е използвана информация от записите на Giorgi Cyxymu Jakhaia и др. публични източници.

  © Материалът е подготвен от Ираклий Комахидзе специално за сайта InformNapalm. Превод: M Dian. При копиране и използване на материала е задължително поставянето на линк към автора и нашия проект.

  (CC BY 4.0)

 2. За мен това е хибридната война.Вече не е важно отявлени русофили като Малинов ,Сидеров,Ангелов,Симов да защитават Путин.
  Важно е довчерашни десни активисти и политически фигури като М.Констатинов,Б.Ноев в един глас да говорят с руските поклоници Тома Томов,Елена Йончева,Гарелов.
  Как Турция вече пропада и се разпада,а НАТО няма да й подаде ръка.
  Как Русия жъне успехи и се вадят примери от историята, как едва ли не Русия е спасителка на света.И журналистите отсреща мигат и трепкат и не смеят да зададат елементарни въпроси.
  А истината е съвсем друга.В момента най потерпевш/русизъм/ от ситуацията е руският народ.По заповед на Путин е лишен от правото да пътува по най евтината и достъпна дестинация Турция.Лишен е от голямото количество храни от внос/предимно плодове и зеленчуци/
  Путин иска изтегляне на руските студенти от Турция и връщането им.
  Как един от нашите коментатори не попита *за какво е всичко това,какво е виновен руският народ да търпи лишения за удоволствието на един сатрап пък бил той и Путин.
  Какво получава руският народ от цялата тази работа,
  Само омраза.И лишения.
  Но нашето продажно племе от коментатори и журналисти са непоносими манипулатори.
  Тома Томов само повтаряше ,че той знаел какво ще стане страшно.Страшно ще стане.Особено на Балканите.Знаел но не казвал.Манипулатор..
  Не каза и една дума ,че сме в ЕС и НАТО.Явно той не признава това или смята,че те вече са минало.Продажник.

 3. Шокиран съм от атмосферата в българските медии.Говорят се и се пишат само врели некипели.При рашките е ясно.Те са си една аномалия.Ама нашите!Поне малко да засукват лъжите опашати.Нивото им е Рогозин,Дугин,Жириновски.Обидно е някак си.Велика,ядрена не знам си каква.В един момент Путя ще прекали и ще им се случи случка.Изказа на Бойко Ноев е ниво хоремаг.Ако Турция започне Русия ,да не дава господ,ще гледаме сеир.Мяколкото батальона които е екипирал Путя няма да са му достатъчни.Или пък тия лакардии за оръжията руски- уникални,без аналог в света,хахахах.Отдавна е ясно какво е оръжието,което използва Путя.Той самият го е казал в интервю.Шантаж,подкупване,манипулации.И това работи не зле в Европа.В България-х10.

 4. Facebook co-founder Mark Zuckerberg has announced he has become a father and pledged to give away his fortune to make the world a “better place” for baby daughter Max and others.

  Sravnete (ako e vyzmojno vyobshte) gornoto s blqnovete na Putin i shajkata mu pyk i na nashite rodni ‘bisnesmeni’ i ‘politici’ deto doskoro hodeha samo s maratonki i ancuzi.

  Izvineniq za nepolzvaneto na Kirilica.

 5. Аз знаете се застъпвам за демонтиране на идолите на Руските окупатори на България. Този въпрос трябва да се поставя всеки ден пред всички институции и да се поставя на предно място при всички избори.
  Трябва да се поставя въпроса така:
  Моля изразете вашето отношение към идолите на Руския окупатор! Моля споделете Вашите планове за тяхното демонтиране!

 6. Апокалипсис за Русия е по-близо от всякога. Казва се 20 USD за барел + санкции а ла “Марко Рубио”

 7. Несменяемата от 20 години “Посланик на РБ” в Washington D.C. госпожа Поптодорова в предаването на Нова “Комбина”: “Не случайно според мен Ердоган пожела да представи инцидента със свалянето на самолета не само като Руско-Турски проблем, а като проблем на NATO”… Госпожата не знае, че Турция е действащ член на NATO?

 8. V dnevnik 4etoh dnes 4e irakskata armiq shtqla da vouva s amerikancite ako obama prati voiski v Irak da se srajavat s isis. Vliqnieto na Iran trqbva silno da se ograni4i v blizkiq iztok

 9. Като първа стъпка бих предложил арести за ген. Михо Михов и ген. Александър Александров с обвинение – “За действия насочени към намаляване отбранителната способност на републиката”
  Втора стъпка арести и разследване за корупция на върхушката на ДПС, ГЕРБ, АТАКА, БСП и АБВ.
  Защото има политици от гореизброените партии които се държат все едно са в СССР!!!

 10. Много навременно казано,г-н Иво Инджев!

  Не знам защо това са все едни и същи обичайни заподозрени,които като цветарки обикалят от ТВ на ТВ.Нещо като смешен плач,както казва Ботев.
  Днес ме смая един репортаж,показващ “спонтанно” организирани руснаци и българи,извозени до един паметник в Сливен да оставят червени карамфили в памет на загиналия руски пилот над Турция/Сирия,както и на жертвите от самолетната катастрофа на руския самолет в Египет.Щеше да е тъжно,ако не беше смешно.

 11. Кучетата да лаят, кервана си върви! Новините днес. Черна Гора ще влезе в НАТО. Жителите на град Керч в Крим са се разбунтували и блокирали улици защото няма електричество. В Оренбург са обстреляли и подпалили вратата на компанията Платон – шофьорите на тирове са поставили на Путин ултиматум.

 12. Ето и още един щатен коментатор по всички възможни въпроси:

  “Русия печели на няколко фронта. НАТО са бесни на Турция. Истината е че около 5000 пъти на година Турция нарушава чуждо въздушно пространство. Русия в момента монтира в Близкия Изток супермощния комплекс С-400, който може да сваля всичко във въздуха. И виждате, че няма никаква реакция от НАТО”

  проф. Михаил Константинов

 13. Проруската медийна каручка подготвя следновогодишния добре познат пуч предизвикан “неочакванно” от високите токови сметки, което неслучаино проруските енергиини лобита предизвикват заедно с естественният им хегемон ВВП, още наричан -геополитически интригант.
  Нестабилитетът или вероятно липсата на правителство ще задържи прелокацията на силите на НАТО по линия на програмата за циркулация м/у Балтика-Източна Европа от една страна, отговор на самодървецът за влизането в НАТО на Черна Гора от друга и частично блокиране на трансазиатския транспортен коридор ( Китай-Грузия- Турция-Европа) , които байпасира Русия.
  Местното Балканско хип-хоп, алабалско пладнешко обиржийство през времето за задействане на процедурите на Брюксел по спиране на европрограмите остават екстра, дори няколко банки да фалират и да се самоизперът си е направо мечта на апартаментите от ЦУМ до МОЧА и нагоре къде Бояна.

 14. И той Б.Ноев какво да прави?! Тая къща на камбаните пари иска за поддържане. А не се знае и дали я е изплатил, дали не му тежат заеми. Ако не демонстрира русофилщина, “КОЙ” ще го допусне до коритото, зер у тях е и “ножо и лебо”.

 15. Г-н. Инджев, наскоро прочетох течна дружба-3. Винаги съм се учудвал на дупките в нашата история, вашата книга ми отвори очите. Да ви призная трудно я прочетох на моменти ми идеше да я подпаля от яд. Как сме били заблуждавани и как работи Руската пропаганда. От момента, в който прочетох книгата чета новините по друг начин. Продължавйте в същия дух. Чета блога ви с интерес. Не съм съгласен, че трябва да демонтираме паметника на Съвецката армия поколенията трябва да знаят, че сме правили и страшни глупости и да не ги повтаряме и няма нищо по-добро от това да имаме паметник на собствената ни глупост. Или на това какви братушки са Руснаците. И последно не мисля да коментирам но чета с интерес. Продължавайте на колкото повече хора отворите очите толова по-добре.

 16. Искрено ви благодаря, г-н Инджев, за елегантния начин, по който наритвате края на гърбовете на русифилистичните медийни измекяри, които тези дни (май ден година храни) така се надвикват по студия и вестници, че човек се чуди чадър ли да отвори или направо плащ-пелерина, за да се опази от плюнките им.

  Добрата новина е, че изявите на тези видни българомразци и майцепродавци отдавна не са меродавни и не “хващат дикиш”, както казва коалиционния партньор.

  Напр. съществото бойко ноев – партизански синчага от Пирдоп-Златишко, комсомолски секретар в МГИМО-Москва и член на делегацията на Виенските преговори за съкращаване на въоръженията. Според някои източници, агент едновременно на СССР-рАЗИЯ, Великобритания и САЩ (според други на Изсраел). Само дето оценките и прогнозите на момчето с черкезките мустачки хич ги няма, явно са го отрязали от достоверни източници на информация. И е решило да се върне на първата хранилка, дето е закърмено, израсло и взело диплома. Явно рАЗИЯ има с какво да го задържи най-здраво или това е съдбата на всички провалени агенти.

  За съществото тома николов томов направо не ми се отваря дума, но заради “Лице в лице” ще преглътна погнусата – синчагата на коменданта на концлагер Белене, милиционерският кап. Никола Томов явно пропуска важния факт, че златните години, когато можеше да препише секретния бюлетин на БТА и да се подпише отдолу като “коментатор” или “анализатор”, безвъзвратно ги няма. Прочее, направих си труд да поровя стари вестници и др., и отговорно заявявам – съществото томов няма НИТО ЕДИН верен анализ или прогноза за последните 23 години. Сиреч, това че ни ги навират у дома чрез продажните медии не е основание да се заслушваме насериозно в бръщолевението им.

  Добре е обаче, че вие вдълбавате като с длето в трите мозъчни гънки на матряла имената им – заради оня Видовден, който неминуемо ще дойде и тогава на всички тях ще им потърсим сметка.

  Бъдете здрав и респект за всичко, което правите!

 17. Медиината каруца на проруската пропаганда здраво се е настаенила във всички възможни медиини институции в българското медиино пространство! Не ви ли прави впечатление с каква охота, желание, страхопочитение и съпричасност от страна на водещите, се подвизават утвърдени “коментатори” с проруске (просъветски симпатии), антиевропейски, антиамерикански и антинатовски настроени “политици и коментатори”, без да се дава възможност за изява на опонентите им! Като слуша и гледа човек различните политически (понякога и неполитически) предавания, човек се чуди в каква държава живеем – член на ЕС и НАТО или такава, противник на всички държави членуващи в тези организации????

 18. За всички, които се притесняват от превръщането на България в епидемично огнище на вирусната инфекция Russophilia Vulgaris, предлагам един прост (и безплатен) тест:

  Ако сте преживели свалянето на руския Су-24 като СВЕТОТАТСТВО, това означава че имате сериозни причини да се опасявате, че вирусът е преодолял имунната ви система. За щастие, лечението е елементарно – за пълното излекуване, при това без прилагане на медикаменти, е достатъчен 3-годишен престой в някой от сибирските санаториуми. Не е скъпо (като в швейцарските), персоналът е много friendly – направо братски.

  А ако смятате, че от “нанесения на Турция шамар” Русия тупна по задник – бъдете напълно спокойни. Вашата имунна система работи безупречно.

  П.П. Русофилите всъщност са много уплашени от факта на десакрализация на Матушката (им).

  Започнаха да бият Паниковски. Вече.

 19. Посочените български журналисти и дипломати са доказани комунисти и несъмнено застават на страната на проруската пропаганда както в България, така и в Русия, а тя е отново “братска ” и “вечна”. При комунистите всяко нещо е “братско и вечно”, независимо дали са включили страната в НАТО или във Варшавския договор.И дали строят комунизъм или капитализъм.
  Като допълнение( нищо повече) бих казал, че в България не съществува друга официална пропаганда, освен проруска, сиреч прокомунистическа.
  Комунизирана държава и комунизиран народ раждат и творят проруска пропаганда. Друг вариант просто е нелогичен.Няма кой да го реализира, както няма кой да събори паметниците на лъжата.
  Пък и никой не издирава такива силни фактори.

 20. На Бойко Ноев, На Иво Христов и на Тома Томов отдавна всичко им се пише на задника. Особено на Иво Христов.

  Да не се чудят и тримата защо като натоварим един влак с русофили за кочината, те са останали тук да пишат в Следствието.

  Нищо няма да ги спаси – нито Международния хелзинкски комитет, нито потестите на международната прогресивна общост.

  На Иво Христов – 8 години, на другите двама – по 5.
  Путин капут и тримата в затвора.

 21. Дарогой АЭРОФЛОТ,

  Много разволнува меня еще с името си – на мен е очень приятно да си вспомня как толькова годы летях с АЭРОФЛОТ в первый класс -хайвер, икра, московский котлет, “Брежневская крепкая”… по широкия мир, за да отразявам от гостиниците за специальни гости барбата на прагрисивното человечество против световния империализм, ваглаве с США!
  Но, сега ми е тъжно, пичальна и грустна! Эти дни са залатые за един настаящ московски журналист-международник как аз, но се е паявило едно по-агресивно пакалание млади конкуренти и никто не паканил, нито пригласил меня в нито едно телевидение да разгромя турецките враги и американските им гасудари!

 22. Уважаеми г-н Инджев чета редовно вашите коментари,защото искам да бъда информирана от журналист,съизмерим със световните критерии за тази професия.Определено смятам,че българската журналистика,с малки изключения е дълбоко провинциална и сервилна,неграмотна и проруска,неинформирана/не владеят западни езици в степен да се информират от чуждестранната преса/и манипулативна.Българските журналисти нямат познания по международна политика,икономика и социален живот,но компенсират със завидно самочувствие.Познанието носи мъка,а те са веселяци!

 23. Искам да допълня,че Тома Томов владее много добре английски език,но защо ли?Защо не канят Дмитрий Иванов?Той е по умен,ама не е техен на 100%,нямат му доверие,да не обърка конците.25 години минаха,много българчета завършиха политология в чужбина,защо не ги канят да коментират политическата ситуация?Или те “мият чинии”по света,защото Тома Томов и други подобни десетки държат четвъртата власт в България?

 24. Любамыру Калараву

  Как Вам не стыдно шутытесь с нашим самые дорогие былие вещи – Икра, Котлет и тов. брежнев?
  Кроме того, пожалуйста, не обижайте и сегоднешная наша борба за правду, хлеб и еще несколько територии, що бый мый не работали никогда! Сколько надо человеку – кусок хлеба, стакан самогона и уважение всего мира.
  Это много? Не думаю.

  Ваша Россия
  Ради Бога, подайте!

 25. До Mika

  Истината е, че проф. Михаил Константинов през последната година се появи осоло 5 000 пъти по всички български телевизии, за да се осере тотално.

  Циганите се продаваха за по 50 лева. Този се продаде за по-малко.

 26. Do любамыр каларав и Отбелязвам

  Сполай ви, колеги, направихте деня ми доста по-весел.

  Апропо, др. Коларов (първи съпруг на др. Бокова) отразяваше световните новини и от България. Например, правеше страхотни “репортажи от предната линия” за сандинистките партизани … от Ботаническата градина.

  Абе “професионалисти” и “дялани камъни” отвсякъде!!!

 27. Аэрофлоту и Заметил (отбелязвам по болхарский)

  Спасибо за паниманието на моята житейска и проффесиональна драма! Аз не уверен, что напримéр этот Ива Хрыстов люби Рассия больше меня, аз любя Рассия и СССР повече от всех, но… сейчас се развличам със “Златния тельонок” на Ильф и Петров и там читаю на болгарски:

  “…Той изостана от живота, беше политически неграмотен и младите конкуренти лесно го подбиваха.”

  Това е сказано за ребусника Синицкий, а сякаш, как будьто, за меня… Оставьте Иво Христов, Елена Йончева, Боян Молотов, извините!-Чуков, Дмитрий Йончев и т.д., куда могу я да се меря с техни анализы, но се паявилась и очень серьозна канкуренция, так сказать, от дясно, с правой стороны- Миша Канстантинов, Бойка Ноев… Тяжело мне, товарищи!

 28. Отново двоен образ-читател чете и се впечатлява положително от книгите на г-н Инджев, доволен е от материала в тях , ама не е сългасен да се разрушат паметниците на съветските окупатори.
  Ами нали точно от тях започва лъжата в България след Девети, нали точно срещу нея и нейните последващи лъжи са написани тези книги….

  Това е поредната двойна еквилибристика на училия и живелия в Русия и САЩ.

  И никой няма да му противоречи,нито да се съгласи с него.

 29. Любамыру Калараву

  Дорогой,
  Представте себя, появились вредители. Они пишут, пишут и хотят свободу. Какая же свобода вам, суки недокланые?
  Вот один из них. Называеться он Варлам Шалавов. Для восемнадцать лет в лагерях мы не изправили эго. Это ошибка несколько особистов – их уже нету. Вот:

  “О какой жалею доле?
  Чья эта рука
  Сжала горла мне до боли
  Как тоска.”

  Варлам Шаламов, “Колымские рассказы. Стихотворения”, Москва, 2008, стр. 804.

  Понимаете мне, тов. Каларав?
  Я ненавижу их, почему что они очень болтают. Как поступить надо? Этого уже нету, но эго стихи живые. Помогите!

  Восстановитель СССР

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.