Путин акбар

Путин акбар! С този войнствен вик вече са въоръжени мюсюлманите по света, които биха приели Путин за свой говорител, за какъвто днес се кандидатира той, намесвайки Аллах в една своя реч. Заклейми довчерашните си турски приятели като хора, на които Аллах бил отнел разума, щом си позволяват да му се противопоставят.

 

 

В годишното си обръщение към Федералното събрание, нещо като програмна реч за намеренията в краткосрочен план, Путин се постара да не остави съмнение, че ще отмъщава за сваления бомбардировач от „турската управляваща клика”, която доскоро ухажваше на пикник след пикник край „Турски поток”.

 

Интересното е, че в неговата най-нова мания за противопоставяне се зарежда нов виртуален сюжет в България.

 

Българските русофили не се трогнаха от съдбата на малкия, черноморски, православен и традиционно русофилски народ на Грузия, когато върху него се стовари с цялата си непропорционална мощ изпратената като наказание за непослушание армия на Путин през 2008. Аналогиите между Грузия и България като характеристики – по мащаби и по дадености в религиозно, географско и историческо отношение ( припокриващи се напълно с българската съдба) не помогнаха за отклоняването от русофилската линия на омагьосаните ни „патриоти”.

 

Същото се повтори в случая с Украйна. Не Русия, а Украйна е близка географски до България, когато говорим за съседи. В много отношения украинският народ по език, нрави, специфична история (в сблъсъка с османците например и като люлка на християнсвото спрямо азиатстващата Московия), е далеч по-близък , действително братски на българите. Но русофилите тук останаха непоклатими в своята страст да стоят на страната на по-силния.

 

Сега реалността ни изправя пред много по-лесния на пръв поглед избор между Русия и Турция. Русофилите направо ликуват. Най-накрая им се припокриват опорните точки за добро и лошо, за приятел и враг, за турчин и руснак. Не им се налага вече да се гърчат в някакъв теоретичен избор между побойника Русия и неговите грузинско-украински жертви. Защото сега всичко им е ясно до пълен автоматизъм.

 

Това се видя от трогателното единодушие между леви, левеещи, и уж десни коментатори, единодушно и първосигнално взели страната на великата им Русия срещу злодея Ердоган и Турция. На обратното мнение практически (почти) никой не смее да застане, защото веднага бива заклеймяван като продажник, предател и прочее гад, обичаща вековния ни поробител в момент, когато трябва всички да подкрепим като един нашия освободител (от Турция) Путин.

 

Така още веднъж 19 век си подаде тук пропагандно тук с 21-вия, пропускайки „малко” факта, че по документи Русия два пъти окупира България през този период. Първият път с претенцията, че ни освобождава от Турция ( но не като българи, за каквито изобщо не ни признава, а като славяни и православни, готвени да се влеят в руската империя). Вторият път като „освободителка” от „фашизма”, какъвто изобщо не заварва на българска територия- нито като правителство, нито като германско присъствие.

 

Слушайки ден след свалянето на руския бомбардировач депутата от БСП Жаблянов да повтаря едно към едно кремълската опорна точка, „прогледнала” изведнъж за петролните причини Турция да се конфронтира с Русия, се замислих дали хората си дават сметката, че в този миг „говорит Москва”. Никой друг не твърди, че турската държава купува петрола на Ислямска държава, обаче българският депутат, без да се позовава на независими източници, е дълбоко убеден в правотата на тази теза и я поднася за консумация на лековерните като своя.

 

Злодеят Ердоган може да е всякакъв, обаче се зарече да подаде оставка , ако това чисто руско откритие се потвърди с факти. Да сте чували херувимът Путин да е допускал поне за миг вероятността да напусне властта? Не сте чули. Ердоган не случайно му зададе дистанционно въпроса, дали би постъпил така, ако не може да докаже твърденията си.

 

Днес Ердоган преминава в контранастъпление с обвинение, че всъщност мръсният петрол се продава в Сирия на руската марионетка Башар Асад. И също като Путин обеща доказателства.

 

Ако бях „турчин”, за каквто явно ме обвиняват русофилите вн тази ситуация, щом си позволявам да критикувам Путин, щях да се държа като Жаблянов: прегръщам се с ( тезата на) Ердоган и я съобщавам като истина, помазана от Аллах…а, пардон, тази ниша вече е заета от Путин , който говори от името на Аллах. Ще чакам обаче доказателствата- особено, след като Ердоган доказа, че е готов да си сложи главата на дръвника с облога за политическата си кариера, ако бъде хванат в лъжа, а Путин не му отвърна с нещо подобно. Кой заслужава повече респект в този дуел, в който не се очертават любимци ( поне за мен), оставям на читателите да преценят.

 

Колкото до русофилите у нас и тяхната непоколебима вяра в непобедимото зло Путин, привидян като олицетворение на доброто от тях, от днес могат да се обръщат с молитви към Аллах в негова подкрепа.

 

28 мнения за “Путин акбар”

 1. Русофилистиците, чакам обяснения тоя поток дето го местите като градински маркуч сега къде отива: през Луната или през Марс ще минава?

  Специален въпрос към оня конспиративен русофилистик Иван Георгиев или Иван Иванов и вся осталная русофилистичная сволоч: Какви са новите опорни точки за РЕАЛНИТЕ закупчици на петрол от ДАЕШ – Кирсан шахматиста и сирийският гражданин с руски паспорт Джордж Хасуани?

 2. И аз не вземам страна но позицията на Ердоган от морална г.т. заслужава само адмирация. Убеден съм, че сред морето от хора в долният клип единици са фенове на Реджеп. И въпреки това си позволявам от тяхно име да “поздравя” путин акбар (удар в десетката)с една песен която инак, най-вероятно, при други обстоятелства би му се понравила. Но не и сега.

 3. Няма да се уморя да повтарям обосновано: Разликата между Руслямска Държава и Ислямска Държава е само и единствено в символиката – едните ползват полумесец, другите някакъв уродлив “руский крест”

 4. Господин Инджев, българските национални интереси са свързани с Турция. Ако Турция се дестабилизира или не дай Боже рухне като преграда, целият Башибозук от Мала Азия и Близкия изток ще нахлуе в България. Кой ще ги спре, некадърника Борисов ли? Та той трепери от сянката на Путин. Путин ако пръдне, Борисов се насира. Докато НАТО и ЕС се намесят, Башибозукът ще ни изяде с парцалите! Най-важното – Никаква вяра на Русия!

 5. Даден е сигнал и по редакцииите на рубладжийските помиярници – обърнете внимание, че тези дни много често започнаха да пишат за Ердоган “турчинът казал”, “турчинът рекъл”….
  Я си представете, че заменят името на върховния си идол Путин с “руснака”! Ще има “пошьол вон, немедленно!”

 6. За русофоби-фили да не говорим!В
  България има огромен контингент
  руски шпиони-това е почти цялата
  държавна сигурност и голяма част
  от членското блато на БКП БСП!!!!
  Разбира се,че има и други изроди,но
  това е основната маса копои!Вместо
  в затвора те са в управлението на
  нещастна България!

 7. Тази сутрин гледах и слушах глупостите на проруската журналистка(полурускинята) Елена Йончева по Нова ТВ, На тази, заради лъжите които разпространява, е забранено влизането в Украйна. По този повод искам да задам някои въпроси, които „подпяващата” й водеща Ани Цолова не й зададе:
  1. Защо Росийската федерация(РФ) не изпълнява Минските споразумения и пречи на Украйна да охранява ефективно своята граница с РФ? Защо Естония строи ограда на границата си с РФ?
  2. Какво прекарват през тази граница „хуманитарните конвои” на ВОЕНИЗИРАНОТО министерство на извънредните ситуации(МЧС) на РФ към Украйна и какво връщат обратно в РФ(може би „груз 200”)?
  3. Откъде проруските бандити в Донецк и Луганск имат тежко въоръжение-танкове, гаубици, ракети, миномети и др. и къде са се научили да го ползват?
  4. Как се нарича използването на специалните руски части(зелени човечета) за окупирането на украинската територия Крим и за бягството на сваления украински президент Виктор Янукович, за което с гордост говори росийският президент Путин в документалния филм „Крим. Пътят към Родината“?
  5. Къде отиват въглищата от най-големия в Европа украински каменовъглен басейн Донбас, та Украйна, която изнасяше въглища и за България, е принудена да купува и вози с кораби въглища за своите електроцентрали от ЮАР и Австралия?
  6. Защо РФ заплашва със санкции малката държава(600 хил.население) Черна гора, заради поканата да стане член на НАТО?
  7. Защо РФ наложи вето в ООН на предложението да се изпратят миротворци(сини каски) на границата м/у РФ и Украйна и да се направи международно разследване и съд за свалянето на Малайзийския самолет?
  8. Дали не е военно престъпление следния факт, изнесен в росийските СМИ?
  „Потери российской авиации в ходе боевых действий в Южной Осетии (7—12 августа 2008 года):
  Су-25 —сбит ракетой 8 августа южнее Цхинвали при атаке на колонну грузинских войск. Пилот подполковник Олег Теребунский успешно катапультировался. СПУСКАЯСЬ НА ПАРАШЮТЕ, ОН БЫЛ ОБСТРЕЛЯН РОССИЙСКИМИ ВОЕННОСЛУЖАЩИМИ И ОСЕТИНСКИМИ ОПОЛЧЕНЦАМИ, принявшими его за грузинского лётчика.”

 8. Другарят Жаблянов е същи Бойко на БК/СП-то – говори глупости като бабаита от Банкя.

 9. За да стигне до долните меко казано меутишими изводи “любимита” ми мека пропутинска медия газета.ру изводът се налага от само себе си. Отнийде взорът надежда не види. Дали пък в края на краищата прогнозата на Збигнев Бжежински: “Гражданската война в Русия завършва през 2017г. с победа на белите” няма да се окаже неточна. Сиреч, година по-рано.
  Дай, Боже!

  http://www.gazeta.ru/comments/2015/12/03_e_7933259.shtml

 10. Аз да попитам: Докога ще стърчат така грозно идолите на армията нашественик в България?

 11. ================================================================================

  1.
  Междувременно командването на турската армия потвърди доставянето до границата със Сирия на електронна противоракетна система “КОРАЛ”.
  Електронната противоракетна система “КОРАЛ” неутрализира напълно
  руската противоракетна зенитна система С-400, която Русия разположи бързо в Сирия за покриване на своите бомбардировачи от турските ВВС на 1 декермври. Руската ракетна зенитна система С-400 на практика е напълно неефективна !
  2.
  Генералният щаб на турската армия обясни необходимостта от такава своя стъпка с разгръщането от Русия на ракетната зениттна система С-400 в Сирия. Мобилната наземна станция “КОРАЛ” е най-новото попълнение в турския армия за EW (радиоелектронна война).
  Електронната противоракетна система “КОРАЛ” прави руските ракетни системи С-400 “сляпо-глухи”.
  3.
  Същността на работа на електронната противоракетна система “КОРАЛ” се състои в пълното потискане на сигналите на електронното оборудване. Радарната система “КОРАЛ” засича ракетата С-400 и изстрелва ракета, която лети до нея. Така руските ракети стават “сляпо-глухите” и не могат да ударят нищо. В допълнение, електронната противоракетна система “КОРАЛ” е в състояние да дезинформира ракетите и радарните системи на врага, като им дава невярна информация.
  4.
  За принципите на работа на “КОРАЛ” има много малко информация.
  Знае се само, че отговорът на алгоритмите се генерира автоматично и почти мигновено. Ефективният обхват на “КОРАЛ” е около 150 км (това е дори повече, отколкото разстоянието от турската граница до руската военновъздушната база “Тмеймим” в Сирия).
  5.
  За специфичностите на комплекса за радиоелектронна война “КОРАЛ” се казва, че той е ефективен срещу наземни радарни системи и радарни системи базирани на море.
  6.
  Ракетите на руские ракетен комплекс “С-400”, който според руснаците покрива площ от 300 км., не могат да достигнат целта си, след като срещу тях се изстреля съвременната дигитална система за противоракетно въоръжение “КОРАЛ” на страните от НАТО.

  пп
  Путин е издал заповед, в негово присъствие да не се говори никога за най-новия комплекс електронна противоракетна система “КОРАЛ”, защото се насиралнай-новия комплекс от страх.

  ================================================================================

 12. Нека не се забравя, че Турция беше нащ съюзник в Първата световна война и успешно подпомагаше българската армия срещу руските попълзновения в Черноморския регион. Крайно време е да се излезе от допотопните клишета за “вековни приятели” и “вековни врагове”, които обслужват единствено руския империализъм. Колкото да нашите “русофили”, любопитно ми е дали ще останат русофили след неизбежния крах на путинския режим, който според мен вече се задава на хоризонта.

 13. На руснаците им стига само да им загаснат телефоните и компютрите в пустинята и ще си останат там завинаги.
  Защото още няма руски интернет. Ще има да размотават пак полевите телефони от 1938, за да сe чуят.
  🙂

 14. Отбелязвам, работят по въпроса. Следя го и аз интранета на православен халиф путин. Засега полевите телефони са едни (защо пък и те да не са руски) хитри устройства и инсталационните им материали са: 2 одноразовых стаканчика (держать пустые очень безпроблемно) и конец/ връв. Конецът се държи натегнат и колкото по-дълъг е, толкова по-далечна е комуникацията. Също виждам, че работят по превенцията и поддържат междинен контрол по трасето, в случай че изскочи турчин с ножица и спонтанно резне връзката. Мотаят се наоколо заради търговията с олио.
  Иначе в исторически план конецът Площадь Победы Минск – Красная площадь Москва стои опънат от 1954 и работи на 6. Там са със спички и ленен конец, чувствителна работа.

 15. Драги Еveryone else,

  Нищо не ме радва повече от чувството за хумор на приятелите ми. То е дар Божи и е най-силният аргумент срещу агресивното скудоумие. Било то мамутско руско или кучешко русофилско.

  Да си жив и здрав!

 16. Руски мамути.
  Тъпи и на изчезване. Като цяло.
  Чудя се Путин на какво да го оприлича.
  Малко дребен идва за мамут.
  Прилича по-скоро на особен вид северен гризач. Петербургски, от блатата наоколо. Нов вид.
  Всъщност, ако сложим на най-едрите описани до сега гризачи по едни високи токчета, те ще си заприличат.
  По ръст.
  Но и без токчета те си приличат по нрав. И разнасят зарази по света.

  Дератизация трябва. От хигиенична гледна точка. От СЗО-то ще потвърдят. Световната здравна организация.

 17. Сърдечен поздрав Отбелязвам! Канада пак заспа, полегна на лявата кълка. Дано един ден шокът от събуждането да е по-мек, отколкото очаквам.
  Ако намериш време за вечерна разходка до Небет тепе, кажи на камънаците и на досадните двойки по тях, че ми липсват.
  Ще очаквам текста за асеновградските горяни, за които нищо не знам. Бъди здрав!

 18. Драги Everyone else,

  Горяните са били около 20 ПЪТИ повече от шумкарите. И са се сражавали 12 години за свободата на България с натрапената съветска власт. В Архива на ДС намерих един отчетен доклад пред Политбюро – само до края на 1951 “са унищожени 954 въоръжени групи”. Заради тях по съветски образец се създават Вътрешни войски към МВР.

  Текстът за асеновградските горяни е дълъг – книга, която все още пиша. Ще е интересна. Накратко: във всяко село са посрещани като най-скъпи гости. Наказвали са най-върлите комунисти. Заради тях в Родопите така и не са създадени ТКЗС-та. Базата им била високо над Лъки – после там е направена ловна резиденция Карамуш. Но са обикаляли целите Централни Родопи – до границата. Помнят ги навсякъде.
  Със здраве!

 19. Драги Everyone else,

  Предадох поздравите ти на Небет тепе с поглед. То разбра и се зарадва.
  А за Родопа нещо странично, но интересно.
  През 1999 разглеждам Ефес. Беше открита около 1/4 от града. Работеха две археологически експедиции – американска и германска. Спрях се да погледам германската – разкопаваха античния римски некропол от I век. Вадеха надгробни плочи, веднага ги миеха с маркуч и ги нареждаха да съхнат на слънце. Една беше много интересна. На нея пишеше Maria ex Rodopae – Мария от Родопите.

 20. Драги Отбелязвам, благодарност за разходката по тепето.
  Знам за горяните още от дете от дядо ми, но не и за историята на асеновградските горяни.
  Това лято кръстосвах горите между Лъки и Смолян, в големите жеги. Натъкнах се на мутрафонски вили – извън регулация и закон. И тук-там гората е поръсена с партизански статуи. Родопите се нуждаят от почистване!
  За национализацията – в Източните Родопи също е имало села, където не се е състояла. При свличащата се почва и гледката на цялата челяд, заета да укрепва земята и да полива растенията едно по едно с буркани вода в ръце, един кмет казал на баща ми: ‘Такава земя можеш да гледаш само, ако е бащиния. Даже и комунистите го разбраха, че няма да стане на тяхната’.

  А каква ли е историята на загадъчната Maria ex Rodopae…

 21. Уважаеми ОТБЕЛЯЗВАМ
  По повод на горяните.От дете си спомням разказа за случая *Бела * от с. Насалевци Трънско.Баща ми беше ветеринарен лекар по тези места и познаваше всеки селски двор.Седем години този човек се е криел в специално приготвено скривалище.Семейството е изселено и една съседка му носи храна.Друга обаче го издава и той е погнат от милицията.Завързва се престрелка с участието на граничари от близката застава, но той пробива кордона и пресича границата към Сърбия.Установява се в Канада и умира през -90 год.Случаят е описан от инж.д-р Симо Тодоров във вестник *Анти*.Неговият баща е бил приятел с този човек и са поддържали връзка.За съжаление имах отпечатка на тази статия но съм я загубила.Ако трябва ще ви свържа със Симо да ви даде копие.

 22. ГОРЯНИТЕ. С., Главно управление на архивите при МС –
  Т. ІІ. Сборник документи. (1949–1956). 2011. 623 с. ISBN 978-954-9800-920.
  Вторият том от документалния корпус включва непубликувани свидетелства – доклади, рапорти и справки на сътрудници на ДС, протоколи от разпити на задържаните, текстове от следствени и съдебни дела, съхранявани в Архива на МВР, Държавния военноисторически архив и Централния държавен архив.

 23. Има два тома на ГУА при МС за горянското движение
  т.1 Горяните Сборник документи (1944-1949) и
  т.2 Горяните Сборник документи (1949-1956)
  Отделно проф. Диню Шарланов е написал документалната книга “Горяните. Кои са те”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.