САЩ дадоха заявка за включване в българската отбрана срещу хидрата на хибридната руска пропаганда в България

„В България се дават пари за проруска пропаганда, каза номинираният за посланик на САЩ”, гласи днес заглавие в сайта „Дневник”, което със сигурност ще вбеси русофилите, готови, както винаги, да отрекат очевидното.

НА СНИМКАТА: Ерик Сет Рубин

 

Това заявява обаче публично Ерик Рубин, номиниран за нов посланик на САЩ в София в изказването си пред Сенатската комисия по външна политика, която трябва да одобри кандидатурата му.

Не вярвам дипломатът да има нужда от скромната ми подкрепа, но за онези, които веднага ще го охулят още преди да е стъпил тук като посланик, припомням само един публичен факт ( сред известните, но държани в тайна многобройни руски подкупи за медиите под масата), който дава пълно основание на всеки да твърди, че Русия се радва тук на платената любов на своите емисари.

Една изпреварваща реплика към дежурните козируващи на руската пропагандна, които папагалски повтарят указанията за нападението като най-добрата отбрана ( любима философия на съветската военна школа):

Не, не е едно и също да те награждава руският премиер за заслуги към една отделно взета държава и за налагането на нейното влияние и да получиш финансиране от западна фондация (в открита конкуренция с други кандидатстващи с медийни проекти – два пъти съм кандидатствал за „Америка за България” и двата пъти не получих подкрепа), която не плаща за пропагандиране идеологията на „руския свят”. Западните фондации отпускат средства за свободно слово, за медийно качество и т.н. Не ми е известен нито един случай западна фондация да е отпускала грантове за пропагандиране на някаква американска правда, освен ако рубладжиите не искат да заявят по този начин, че защитата на свободата и демокрацията са чисто американски ценности, които те не споделят от името на Русия като символ на обратното- на несвободата.

 

Ето както пише прокремълският български вестник „Стандарт” на 13 януари 2015 г.:

 

„Москва. Премиерът на Русия Дмитрий Медведев награди издателите на в. “Русия днес-Россия сегодня” д-р Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов. Той им връчи държавна премия на правителството на Руската федерация. Церемонията бе в Дома на правителството в Москва. На нея бяха връчени годишните награди в областта на медиите. В присъствието на министри и главни редактори на обществени и частни медии Медведев обяви десетте издания, които са отличени за 2014 година. Годишните премии са равностойни и са придружени с грамота и почетен плакет.

 

За първи път в историята сред отличените е и чуждестранно издание – в. “Русия днес-Россия сегодня”. “Първият победител в новата номинация е българският вестник “Росия днес-Россия сегодня”. Изданието получава отличието за разпространението на руския език и култура зад граница”, каза в приветствието си Медведев. Шаренкова благодари на президента на Русия Владимир Путин, на премиера Дмитрий Медведев, както и на Комисията по селекцията, за голямото признание. Тя подчерта, че вестникът 17 години работи в една противоречива и сложна среда, но успява да поднася точна, обективна и своевременна информация за това, което се случва в Русия. ( standartnews.com)

НА СНИМКАТА: Усмивки за милиони ( рубли) в Кремъл при награждаването на Светлана Шаренкова и Димитър Иванов лично от руския премиер Медведев за заслуги към руската пропаганда

 

Известният със сервилността си към Москва „Стандарт” „спестява” обаче една „малка подробност”- размера на „премията” от 1 милион рубли, с които се легитимират русофилските пропагандни харчове в България в далеч, далеч по-големи размери- нещо като пране на пари в интерес на една чужда държава в местната й перачница тук.

 

„Дневник” цитира на следващия ден съобщението на „Стандарт”, но го доразвива, разкривайки истината:

 

 

„Премиерът на Русия Дмитрий Медведев награди издателите на вестник “Русия днес-Россия сегодня” Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с държавна премия на правителството на Руската федерация, съобщава в днешния си брой “Стандарт”.

Двамата са били отличени по време на церемония за връчване на годишните награди в областта на медиите в страната, състояла се в Дома на правителството в Москва.

Според официалния сайт на руския премиер наградата, в която е отличено изданието на Шаренкова и Иванов, е първа за новосъздадената категория – за най-добро чуждестранно рускоезично издание. Целта на този приз е да насърчава употребата на добър руски език и извън границите на страната, е обяснил в речта си премиерът Медведев в словото си  при обявяването на наградите.

Годишните награди на правителството в областта на медиите се връчват от 2005г., като целта им е да стимулират развитието на средствата за масова информация и насърчаването на професионализма в тях, се казва в сайта на руския премиер. Всяка година се присъждат 10 премии, всяка от които на стойност 1 млн. рубли, което, според актуалния валутен курс, се равнява на 12 835 евро”.

 

Подкупването на лакоми български слуги е стара руска практика. Сред най-известните случай, разкрити в „Авантюрите на руския царизъм в България” ( , книга, която има стойността на документ, цитирам обилно в моята поредица „Течна дружба”), е лакомията на Драган Цанков, на когото русофилите тук поставиха паметна плоча наскоро в началото на едноименния булевард, водещ към руското посолство в София.

 

За опресняване на паметта прилагам подробен цитат.

 

Този път обаче преднамерено се позовавам на автор, който трудно може да заподозрян в пристрастие поради това, че се е постарал да вплете в разсъжденията си „за баланс” някои стандартни упреци към американците по почина „ и американците са маскари”.

 

 

В книгата си „ДУМИ НА КРЪСТ”( 2102 г.) писателят Петър Доков между другото твърди например, че американците не ни разрешават(!) да издигнем в България паметник на пилота Димитър Списаревски, макар да знайно, че на този летец в България има наречени улици, поставени поне десет паметни плочи и паметници в София, Пловдив, Шумен и т.н. ( най-новият паметник на Списаревски беше открит в Пасарел край София на 20 декември миналата година).

НА СНИМКАТА: Паметникът на Димитър Списаревски в Пловдив, един от многото в страната.

 

Авторът твърди следното:

 

„Дали не е време да си пожелаем и ние, българите: пред нашето посолство във Вашингтон да бъде вдигнат паметник на военния летец Списаревски, врязал се в американска летяща  крепост ( за сведение, Списаревски е получил посмъртно знаци на уважение от американски пилоти, участници във фаталната за българина въздушна битка, като един от оцелелите американски свидетели е предложил на майката на Списаревски ордените си- бел. ivo.bg)? Това би било проява на добра воля от американска страна и в съзвучие с прилаганата в такива случаи реципрочност. Е, ако не във Вашингтон, то поне в София? Ресто, не струва, и тук няма да ни позволят”, твърди авторът.

Същевременно той се спира на истината, премълчавана и дори отричана от русофилите, за категоричната съпротива на Левски срещу руската намеса в България и на подкупността на Драган Цанков.

Ето цитат от книгата му , поместен в сайта obshtestvo.net http://obshtestvo.net/%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82/

 

 

 

„Левски открито изразява недоверие към руската намеса в българските работи, споменава дори, че е изгонил дошли при него шарлатани от Одеса. В писмо до Филип Тотю той пише: „Българите, ако бяха се повлекли след четите, щяха да принесат полза на руския цар, пък за тях си щяха да загубят най-добрите си юнаци“.

Книгата с автентични документи  „Авантюрите на руския царизъм в България“ е издадена по идея на Георги Димитров и Васил Коларов с величавото одобрение на Сталин. Внимателно подбрани документи на  Азиатския департамент имат една цел: да покажат на българите с какви средства е действала царска Русия и колко продажни са били българските буржоазни политици. Потокът от документи секва с приемането на Борис Трети в лоното на православието  и последвалото императорско признаване на Фердинанд. Няма как в сборника да има документи и данни за политиката на съветска Русия към България, не ни казват на каква издръжка са били българските служители в Коминтерна и наследилите го организации.
Годината е 1885-а, част от България е донякъде свободна, а Драган Цанков е забравил войнствената си омраза към Русия, вече е зрял политик и знае къде зимуват раците. Руският дипломатически агент в София пише на началника си в Азиатския департамент в Одеса:
„Имайки предвид ползата, която можем да извлечем за собствените си интереси, като обвързваме към себе си Цанков с материални изгоди, аз си позволявам да подкрепя неговото ходатайство за оказването му на парична помощ от сумите на окупационния фонд. Като начало, като лично подпомагане би следвало да му отпуснем от 10 до 12 хиляди франка. Впоследствие също би могло да го снабдяваме със средства, необходими за борбата с неговите политически противници, които сега са и наши най-опасни врагове“.
Забелязахте, нали? Годината е вече 1885-а, по незнайни причини днес считаме, че по онова време България е била свободна страна. Извадка от инструкцията на руския министър на външните работи Лобанов до дипломатическия агент в София Чариков обаче ни кара да се замислим: „…да настоявате пред българското правителство за изплащане на руското правителство на окупационния дълг, чиято капитална сума бе установена с конвенцията от 28 юни 1883 г. на 10 618 250 рубли и 43 копейки, от които към 13 юли 1886 г. остава недобор от 5 018 250 рубли и 43 копейки.“
Доста точно, до копейка, са изчислени освобождението и следосвобожденската братска помощ. По незнайни за българските русофили причини Русия счита тези разходи за окупационен дълг.
Освен окупационен дълг Русия създава и окупационен фонд, той е финансовият инструмент за установяване на руска Дунавска област – потайно име на бленуваната от руските царе Задунайска губерния. Естествено в тази схема българските земи отиват под върховенството на сръбския крал.
От този фонд идват средствата за издръжка на панславистката Пета колона у нас и в съседните държави. През 1887 г. щедра Русия задълбочава сътрудничество, в знак на коленопреклонна благодарност Драган Цанков подписва обръщение до Александър III. Документът показва добре платената лоялност на група български политици към Господаря, уверете се сами:
„Ваше високопревъзходителство, окупацията на България от руснаците е необходима и неизбежна. Тя е така неизбежна, както и последната освободителна война. Ако на славянството и на православието им е необходимо да разчитат на съществуването на България, то трябва да побърза и възможно най-скоро да изтръгне страната от това гибелно и убийствено положение“.
Русия, естествено, не може да остане безучастна на горепосочените молби на българските патриоти. Край нашите брегове се появяват братски канонерки, но до схватки не се стига, международното положение не е подходящо за военна интервенция в България.


Няма какво да се добавя в полза на патриотизма на Цанков и неговите другари, но след този прочит подвизите на Стефан Стамболов след Освобождението будят по-малко недоумение и негодуване.
И днес в българската столица един булевард носи името на известния българин на руска издръжка Драган Цанков.”

 

 

Факт, както и нахалството на русофилските организации, които маркираха предателството към България на един от най-известните политици в прохождаща по онова време по пътя на свободата България с паметна плоча на бул. „Драган Цанков”, на която изрично подчертават, че Цанков бил „виден русофил”- за поощрение на днешните му последователи.

41 мнения за “САЩ дадоха заявка за включване в българската отбрана срещу хидрата на хибридната руска пропаганда в България”

 1. ДА, ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ТАКИВА ОФИЦЕРИ! (ДА СЕ ПОКЛОНИМ НА СИМЕОН РАДЕВ ЗА ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ РЕДОВЕ!)

  …Каулбарс продължаваше пътуването си безпрепятствено и безславно. В Свищов излезнаха да го посрещнат всичко на всичко 20-30 души: мъже, жени и деца, между които и някой си поп Милан с кръст в ръка. И пред тях Каулбарс разви исканията на Русия, но с по-мек тон.
  Вечерта Рачо Петров, капитан Маринов и дружинният командир Мандаджиев седяха на една маса в кафенето, когато при тях се яви директорът на търговското училище — един руснак на име Красилников. Той се обърна към Мандаджиева:
  — Негово превъзходителство императорският комисар ви моли да се явите при него с всичките ви офицери.
  — Аз имам тук началник — каза Мандаджиев, като показа на полковия си командир.22
  Маринов отговори:
  — Тъй като генерал Каулбарс пътува из България с политическа мисия, аз като военен не мога да позволя никому от своите офицери да се явят при него без особено разрешение от моето началство.
  — Да предам ли тия ваши дума на генерала?
  — Непременно

  БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ТАКИВА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ:

  Щом се малко поокопити, Каулбарс прати да викат окръжния управител. Той бе слушал за него, че е дързък човек, и искаше да го спечели още отначало с добро или да го уплаши. Мантов бе в сладкарницата на Юр. Ганев, когато драгоманинът на консулството, покръстеният евреин Якобсон, се доближи до него и му пошепна, че генералът иска да го види. Мантов отговори високо, за да го чуе публиката:
  — Генерал Каулбарс трябва да ми направи първата визита. Това го изисква редът.
  — Но той представлява Русия.
  — А аз представлявам тук България.
  — Той е превъзходителство.
  — И аз съм превъзходителство — отговори Мантов, като повдигна главата си.

  БЪЛГАРИЯ НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ Е ИМАЛА ТАКИВА ВЪНШНИ МИНИСТРИ!

  Нотите на Начович съдържаха за ползуването на руските дипломати кратък курс по държавното право. С първата нота той казваше на Неклюдова:
  Колкото се касае за „енергическото порицание“, което негово превъзходителство генерал барон фон Каулбарс ви е натоварил да ми изразите от негова страна, имам чест да ви моля, господине управляющи, да благоволите да осведомите негово превъзходителство, че българските министри могат да получават порицания само от народното представителство, както е установено във всичките конституционни страни.

  …И ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ:

  Още от първия брой Петков посочваше на обществената мъст Цанкова и Климента.
  За Климента той пишеше:

  Разказват, че негово преосвещенство отец Климент все още не стоял мирен и си позволявал да върши работи, недостойни за негова сан. Позволявал си например да влачи населението в руското агентство. Ний съветваме дяда Климента да си свива полите на расото, додето не е опитал народния гняв. Да не се види един ден с оскубана брада!… Какъв е тоя духовен пастир, когато отива да става предател на своето отечество? Има ли нещо подобно в евангелието?15

  За Цанкова:

  Преди няколко дена Д. Цанков, който от някое време играе една предателска рол спрямо отечеството, ходил по консулатата и искал да се проводи в България европейски комисар. Ний препоръчваме на г. Цанкова да си наляга парцалите, защото ако правителството му прави още хатър, то народът един ден сам ще се разправи с него. Подобни предатели във всяка страна се наказват.
  На всяка страница, във всяка колона на вестника Петков се занимаваше с Каулбарса. Той пишеше за генерала, както бе писал едно време за Марко Балабанова или за Н. Шивачева.
  Два-три дена става, бележеше той, откак циркулират по улиците неговите ноти, които той е дал на нашето правителство. Прямата негова цел с това е да бунтува населението, за да произвежда смущение. Това се осъжда отвсякъде. В други страни подобен агент би бил арестуван минутно и изпъден от княжеството…
  Когато Каулбарс тръгна по провинцията, той, Петков, се провикваше към него:

  Обикаляйте вий, колкото щете България: негде може да ви изругаят, може да ви оскърбят, може да ви замерят с гнили лимони и със запъртък яйца, може да драснат на гърба ви с тебешир, може да ви окачат и някое парцалче; но никога не очаквайте да чуете негде, че искат да дойдете вие да ги управлявате. Живяхме ний петстотин години под такава държава, както вашата, видяхме й сладостта.17
  Заглавието на статията бе: „Каулбарс бунтовник!“

  По случай това пътуване Петков обнародва и следния позив:
  Към българите.
  Братя! Генерал Каулбарс тръгна завчера по провинцията. Неговата цел е да агитира, да ви склонява да се откажете от своето отечество, от неговата независимост, да се откажете от всичко българско, от своята история.
  Отваряйте си очите прочее, ако искате да ви не проклина потомството. Покажете на тоя безшабашен генерал, че обичате отечеството си повече от всичко. Той идва да ви лъже с името на императора. Пазете се от него като от чума. Не забравяйте, че очите на целия образован свят се обръщат днес към нас. Ако ний не се покажем като народ, достоен за независимо отечество, то нашата земя ще бъде разграбена. От самите нас зависи да се защитим. Ако ний доброволно не повикаме руска окупация, то никой не може да ни я наложи.
  А вий, български офицери и солдати, които неотдавна проливахте кръв за независимостта на отечеството, покажете се, че сте достойни синове на България и че не се подкупвате от руските рубли. Вас ще дойде Каулбарс да ви мами, да ви лъже, да ви подкупва, не се поддавайте! Спазете и тоя път честта на България, за да ви бъдат имената вечно хвалени. Дръжте високо честта на българския войник.

  ЕТО ЗАЩО НАКРАЯ КАУЛБАРС СИ ВДИГА ДЪРМИТЕ И БЪЛГАРИЯ СИ ОТДЪХВА В НАЙ-ЩАСТЛИВИТЕ СИ ГОДИНИ, ИЗТРЪГНАЛА СЕ ОТ ПАСТТА НА СЕВЕРНИЯ ХИЩНИК! ДАНО ДОЖИВЕЕМ РИМЕЙК НА ВЕЛИКАТА 1886 Г.!

 2. Брей, виж, това не го предполагах, но-знайно е!- необятна е руската душа и съответния й творчески гений!… Само да пазят произведението на изкуството от БГ-русолизци, че са го изблизали моментално-за двойна наслада… Пфю-у-у, че гадост!

  http://www.mediapool.bg/statuya-na-putin-v-tsyal-rast-ot-shokolad-shte-bade-izlozhena-v-sankt-peterburg-news242711.html

 3. Стамбо, спасибо за информацията, макар и это да не променя мое мнение за тебя как нехороший человек и яростный руссофоб!) Замечательно! Владимир Владимирович из шакалада! АЭРОФЛОТ, помогите мне да бронирам, извините, да резервирам, билет за Ленинград, как неприятно, че променили имя на этот прекрасный город!, тайно ночью да оближа и оглозгам великолепную скулптуру!

 4. Хмм, надписът на тази плоча е оксиморон – няма как да си едновременно “български държавник” и “радетел за славянството и русофилството”, или си български държавник, отстояващ националния интерес, или си руска подлога, служеща за проводник на интересите на московската сатрапия!

 5. За Драган Цанков

  Като навършил пълнолетие на 21, Драган искал да приеме исляма /Артур фон Хун/. Приятелите му българи в Цариград няколко пъти го били сериозно и го отказали от идеята. Извадил поука да не казва на никого за намеренията си, Драган Цанков официално станал католик в католишката черква в Галата през 1858. Руският посланик в Цариград граф Игнатиев “такива български курвички” /З.Стоянов/ и търсил. Пратил да му го докарат и му платил 60 златни лири, за да се откаже от папатада стане руски православен и да започне да се бори против създаване на Българска Екзархия. Пак няколко пъти ял бой от еснафа и Екзархията става.

  На 7, 8 и 9 ноември 1885 /най-трудните дни от Сръбско-българската война, боевете при Сливница/ по заповед на руския консул, Драган Цанков като луд тичал из София и викал: “Сливница падна! И Перник падна! Да викаме Русия да помага!” Доста уплашил населението. Но като печелим войната и войската се връща, Рачо Петров и Стамболов го търсили пак да го бият. Цанков станал невидим, избягал в провинцията и няколко години се крил.

  Паметната плоча на този мерзавец е подигравка с България!

 6. Ей, ама как е грейнала на снимката гер-труда шаренкова. И оперението е подбрано на цвят; бомба.
  Напред към тъмното съветско минало и нека бог Перун и Сталин я закрилят!

  Ето и един хронологичен поглед върху реставрационния процес: http://www.stopfake.org/bg/svetskata-antichnost-po-dati-i-v-kartinki-kakvo-ot-minaloto-na-sssr-se-vzrazhda-v-svremenna-rusiya/

 7. Руснаците наистина са много безмозъчни.Как може да дават награди на тези комични фигури-грузинската снаха Шаренкова и шефът на политическата полиция от времето на комунизма с прякор Гестапото за разпространение на руски език и руска култура в България.Аз съм убедена,че те знаят руски език и познават руската култура,така както Бойко Борисов знае английски език и познава английската култура.Смешни,гротестни фигури.Без всякакъв авторитет в обществото.
  Любовта към Русия е наложена на нас ,българите като изнасилване.
  Великите българи,революционери,държавници,интелектуалци винаги са призовавали за *далеч от Русия*.
  А Драган Цанков сигурно се обръща в гроба,ако узнае,че истината за него като продажник е излязла от руските архиви.Хубаво е че на плочата пише *от русофили* а не от *признателни българи*.
  А Американският посланик ,като представител на най мощната държава във света носителка на съвременната цивилизация ни помогне да се справим с лъжливата руска пропаганда,кибер атаките,фалиране на финансови институции,корупционни проекти,които винаги са против България.
  И накрая ще кажа ,че Америка не ми е кумир,но България може да се справи с руските предизвикателства само с нейна помощ.

 8. БИ ЛИ МОГЪЛ НЯКОЙ ОТ ТУК ЧЕТЯЩИТЕ И ПИШЕЩИ ДА МИ ПОМОГНЕ ДА РАЗТЪЛКУВАМ СМИСЪЛА, ВЛОЖЕН В СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО

  МЕЖДУНАРОДНА СЛАВЯНСКА ОБЩИНА “ПЕРУН” ?!?!

  Ще му бъда благодарен!

  Поне това трябваше да направи правителството на ОДС – със специален закон да инкриминира изявите на подобни продажни уроди-безродници!
  В предходен материал СТАМБО беше споменал нещо за семейство РОЗЕНБЕРГ …

 9. Още близо една година ще се наложи да траем Обонго преди да дойде некой по-хард негов заместник.Обаче ако и той продължи в подобен(на Обонго) дух,пишете ни бегали!

  ПП По-долу пускам видео вариант на една по-стара публикация на г-н Инджев.

  https://youtu.be/6Yr7BXuHZps

 10. От хирургична гледна точка човечеството е болно от рак.
  Ракът е Кремъл. Ракът дава метастази, русофили.
  Как се лекува? Реже се със скалпела да здраво, до здрава тъкан, била тя кост или мека тъкан, която после евентуално да зарастне и да заздравее, зашива се и се чака.
  Но най-важното е да се отстрани основният злокачествен тумор, даващ метастазите.

  Военно-полеви хирург

 11. Пропуснах, извинете:
  военно-полеви хирург, ВОС 315.

 12. ‘Zankoff as a young man was a very smart lad, a certain European culture gaining him a good deal of respect among his countrymen. Towards the end of his fifteenth year he formed the intention of embracing Islamism, but found it more paying to become a catholic, and to enter the service of the Jesuits, who at that time were attempting to catholicise Bulgaria. Zankoff’s practical mind however soon told him that there was nothing to be gained in Bulgaria with catholicism. He accordingly repented him of the error of his ways and was received back into the Greek chirch.’

  Translated by Captain F. Beaufort, Royal Artillery

 13. Ще споделя едно интересно, на пръв поглед формално наблюдение: ако Светлето (Шаренкова) си свали обувчиците (токчетата), тримата на снимката ще се изравнят по височина, ерго – и тримата са дребосъци…Известно е, че Путин си избра Медведев да е послушко, но и да не е по-висок от него…Започам да си мисля, че и нашичкият “пръв между равни”-разбирай бай Тошо е избиран по същите критерии…Не случайно Наполеон е ненавиждал ниския си ръст и в пристъп на самоирония е казвал “Няма грозни мъже, има ниски…” Е, докато ни управляват комплексари, ще си тънемв тинята и ще бълнуваме за нормален живот. А ББ, който няма комплекси по отношение на ръста си, има такива по отношение на …интелекта си, което не е по-маловажен комплекс. Момченцето от Банкя страда от закуските с мас и сол и/или мас и захар, а възстава срещу сланината. Не, драги Боко, не ти е проблемът в това, че си ял такива филии-по наше време почти всички сме ги яли, важно е кой ни ги е давал и с каква приказка ни е приспивал вечер…Аз не помня филията, а ти не помниш приказката, аз обичам да чета книги, а ти ….

 14. А сега нещо към блогъра – Иво Инджев – г-н Инджев, Вие сте почти апокрифен, излезте на светло, дявол да го вземе! Поискайте от нас да се включим в издаването на нещо по-мащабно – как вече има телевизия “БИТ”, а Вие разчитате на …не знам точно кого и какво…може би на съпругата и децата си. Не е лошо, но не е достатъчно, и Вие го знаете. Аз чета с най-голям интерес Вашия блог и коментарите на г-н Илиян Василев във фейсбук. Дали не е време заедно да правите публикациите си? Не съм съвсем наясно, само питам…

 15. Абе я стига с тоя Цанков – той отдавна е презрян.

  Като о.з. капитан в две армии – българската и американската – да
  кажа нещо интересно.
  За калибрите.
  В US Аrmy калибърът е процент от инча /2.54 см/. Инчът е мярка нещо като педя, лакът и пр., но е дефиниран като “последната фаланга на десния палец” – 2.54 см.
  Например стандартните полицейски пистолети .38 калибър са 2.54 х 0.38 = около 9мм.
  В Европа се използва германското мерене на калибъра – в милиметри.
  В Германската полиция /и там съм стрелял на учебни стрелби/ се смеят, че този инч отговаря на техния цол, но това е друга смешка.

 16. Един прелюбопитен документ на вниманието на г-н Тинков:

  file:///home/chronos/u-9c5e79504dc9f19ff013a0e085312e320991d86c/Downloads/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%20%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%83%D0%BD.pdf

  Панслависти от вси страни, отчитайте нулева финансова година! Вижте печата долу вдясно, за обхвата на инициативата.

  И да бъде добавено в джобната енциклопедия на мистериите, буква ‘П’.

 17. След като англисйкия вестник приложи възможно най-тънка ирония при интервюто с президента Г-н Плевенлиев,показвайки “за показ” всичко читатели и на българските държавници пловдивския символ на съветската окупация,сега наред са и американците.

  Такъв високопоставен дипломат да изрече тези думи,това е същата ирония като на британците.

  Той затова казва “в България”,без да посочва определени среди,което означава,че се намеква лекичко из а държавата.Само най-внимателните ще се досетят,че стартова точка е издръжката на паметниците на съветските агресори за сметка на държавата.Ами ако тя не се грижи,кой тогава ще дава толкоз пари.

  Лека-полека ще се стигне до изричане на самата истина-България е Млакта Русия на Балканите, пък и в Европа.Таквоа второ чудо няма и няма да се роди.

 18. Освен за”платена любов към Русия” се дават пари и за разрухата на здравия разсъдък у българина. Как иначе да тълкуваме тв предванията на руския галош Сидеров ,в които “доказва” че в Париж не е имало никакви атентати. Това е дезинформация, което не е ли наказуемо от СЕМ. Иначе Радой Ралин си го е казал за медиотите: “Здравейте плюнки, подайте кунки, ето ви пари – всеки да твори!”
  ПС.Снахата на Радой Ралин – Таня Стоянова /автор на книгата” Радой”/ и следеният и осъден от Държавна сигурност негов син Стефан се оказаха персони нон грата за предаването “История Бг”, посветено на Радой, което ще се излъчи на 07.12.2015 г. по БНТ1.

 19. “Авантюрите на руския царизъм в България” може да се прочете безплатно тук:
  promacedonia.org/arc

 20. На т. нар. у нас “русофили”, а всъщност “рублофили” искам да напомня, че тяхното “русофилство” е зле прикрита мимикрия на съветофилството, маскирано днес като путинофилство. Може много да се разсъждава около онзи трагичен период в историята на следосвобожденска България и кризата в българо-руските отношения в първите десетилетия на Третата българска държава – 1878 – 1898, но едно днес трябва да бъде ясно – днешните “русофили”, чиито деца и близки живеят в “омразния” на рублофилите Запад, нямат нищо общо с уважението към многострадалния руски народ, руската култура, руската духовност. За тези наши еничери е важно само едно – да служат на постсъветските имперски амбиции на днешния кремълски самодържец, който се стреми да възроди духа на времената от Империята на Злото.

 21. Ето затова винаги съм твърдял че националния празник на България е Шести Септември

 22. Искам да припомня и още нещо по повод на отношението на американските пилоти към нашите. Маринополски(не помня за жалост първото му име) е приет като почетен пилот на мястото на единствения загинал в свалената от него “Летяща крепост”-кръстена е била “Описония”. След войната същият този Маринополски е бил в лагерите “Белене” и “Куциян”. По-късно успява да емигрира. Е, пилотите от сваления от него самолет го посрещат с червен килим. Без коментар….

 23. Не е по темата,извинявам се ,но гневът ми е толкова голям,че не мога да се сдържа.
  Великият ни Министър председател каза,че Прокуратурата ни работи отлично.
  След всичките провали на обвинението ,след шумно започнати разследвания по КТБ,Бисеров,Костин.
  бродската афера и т.н. и всичко да завърши с оправдателни присъди поради липса на доказателства е най малко скандално .
  Веднаж сме ограбени от престъпленията и втори път от пръснатите ненужни средства за разследвания.На чиновници с огромни заплати.
  Защо ни е тази прокуратура ,която не върши нищо ,само консумира пари на държавата.
  Четох от едно изследване ,че видна прокурорка от Софийската колегия Бозова,или Бонова 90 % от делата й са завършили с *прекратени заради липса на доказателства*.А тя била*отличничка.*
  Или са некадърни или са продажни.Едно от двете.
  Да чакаме Брюксел да ни кажел.
  Е ,ние малоумни ли сме.

 24. Да идва по-соро мистер Ерик Сет Рубин. Да му правят и преглед всеки ден на БЛОГА ни. Догодина Марко Рубио Президент на САЩ и да се сбъдва прогнозата на Збигнев Бжежински: “През 2017г. гражданската война в Русия завършва с победа на белите”.
  А междувременно, безпредел в домашна Сирия.

  http://www.gazeta.ru/politics/2015/12/03_a_7932467.shtml#comments

 25. към Павел Тинков:

  СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО става още по-завързано след последното откритие, че ватниците, освен че говорят и пишат развалин български, не са и славяни – “Генетично руснаците се оказаха фини, а не славяни” – https://ivo.bg/2015/10/24/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B0/

 26. Навремето, когато взривиха автомобила на Иван Тодоров – Доктора (лека му пръст), намериха едни снимки на които министри от правителството на т.нар. “цар” си другаруват в Монте Карло с известни лица от подземния свят.
  Тези лица сега са на руска служба.
  Тогава Борисов спешно отлетя за Москва с неясна мисия.
  Интересно кога е вербуван за руските служби, преди това или тогава???

 27. към Борислав:

  Да разбирам ли, че в текста си визирате:

  1. “многострадалния руски народ” – Този, който под предводителството на “цар освободител” оковава 300 000 хиляди добруджанци, продадени в робство в Сибир; този, който вероломно нападна България и беще сразен ат ген. Колев; този, който окупира България 1944 – списъкът с набезите на “многострадалния руски народ”, с цел унищожаването на България е далеч по-дълъг, но се ограничавам с тези факти.

  2. “руската култура” – Освен че Руската Академия на Науките публикува свое изследване, в което доказва, че руският език е развален български;
  руската култура, културологията поставя в графа “паразитна култура на подражанието” – средновековната им литература е 100% на български, а “класическата” е 46% на френски и немски. – „Калинка-малинка и културата на подражанието“ – http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

  3. “руската духовност” – Моля, не ми хвалете духовността на народ, подкрепящ кървав диктатор като Путин. Несъстоятелно е.

 28. Към Irina,

  Irina, моите уважения, но как може изобщо да се споменава думата “апокрифност” по отношение на Иво Инджев, при положение, че той определено е най-известния журналист в България!?

  При това, неговото журналистическо слово е на такова високо равнище, че да му се предлага да пише общи статии с Илиян Василев, е просто кощунствено! Не подценявам И.Василев, но и за двамата е безсмислено да пишат заедно!?

  Друг е въпросът, двамата да разработят някакъв общ проект, финансиран от фондация “Америка за България”, или друга фондация. От това страната ни наистина има нужда.

 29. Да се бори някой от територията на Р.Б. срещу каквато и да е война от Русия при наличието на стотина огромни паметници на съветско-руската агресия е напълно невъзможно, тази “борба” може да се включи в рубриката “наивност”. Точно затова британците попитаха задочно Българския президент как ще се съпротивлява на Русия под сянката на толкоз много символи на руската агресия.
  Тези паметници държавата ги подържа съвсем целенасочено та един ден да ги ползва.Не е възможно обратното-прави разходи по тях просто по инерция или за удоволствие.
  Впрочем за комунистическо-руската държава това си е чиста проба удоволствие, особено когато нощем ги осветява с мощни прожектори.
  Но и тези прожектори влизат в общия комплекс на символа-българската неземна глупост.

  Ако има изследване в световен мащаб на тема “къде има най-много и най-силни прожектори на глупостта и идиотизма”, без никакво съмнение, Република България ще заеме “ПЪРВО МЯСТО”.
  Впрочем “второ” няма да има, у нас не може и да има такова , затова сме отново в режим “и ние сме дали нещо на света”.Каквато глупост в Р.Б. има на световни ниво, тя е ЕДИНСТВЕНА.
  Както е единставена СВЕТОВНАТА ГЛУПОСТ на Българския Министъра-председател Бойко Борисов.Втори като Българския министър-председател няма , няма и да и има.

  Та нека тези , които смятат, че може да има борба срещу войната от Русия да помислят как ще бъде водена при наличието на тези руски паметници и под ръководството на този ПРОРУСКИ мининистър-председател. И неговото проруско правителство.Или той няма да участва…, може, всичко може у нас, ние сме в тотален захлас!
  И пак ще бъдем единствените и пак ще сме за смях, нас не ни лови грях.
  Наивността убива……

 30. Как никой не пита българските държавни момчета(мъже все още не са станали), какво прави България в Европа и НАТО.

  За каква “проевропейска ориентация” говорят много под символите на комунистическата окупация.
  Сега няма да ползвам “течния метод” за да не отегчавам верните читатели на блога и ще припомня подобен метод в книгата на Джоузеф Хелър -“Параграф 22”.
  Каквото и да станеше, героите от нея и читателите задължително прилагаха този “параграф” и всичко ставаше ясно.
  Но става въпрос все пак за живота в една военна част на Американската армия по време на ВСВ.
  В български условия този параграф спокойно може да бъде назован като “Наивност 22”.
  Всеобщата масова наивност , глупост, бездушие и русосвинщина без никаква условност може да се впише под нашия , роден и неповторим параграф на наивността.

 31. До EVERYONE ELSE:
  Благодаря за отправката!
  Феноменална регистрация… Остават открити обаче въпросите ми:
  – Що за „животно” е регистрирано – фирма, партия, гражданско движение /съответният закон не предвижда регистрация на международни формации, още повече, с ръководен център извън България/, дружество с идеална /нестопанска/ цел, стопанска задруга /еснаф/, племенен съюз или пропагандна централа, действаща срещу интересите на РБ и в полза на вражеска държава?!
  – Защо е регистрирано като община, като се има предвид, че в съвременния свят /21-ви век!/ тази формулировка се отнася до териториално-административното делене на държавата? Осмислянето на понятието община като общност /група от хора/, обединявана от определена група интереси и цели /в т.ч. – политически/ е било присъщо за някои племена и народи от древността /далеч преди християнското летоброене/ и отдавна е загубило гражданственост.
  – Съотнесено към горния исторически период, упоменатото в регистрацията езическо божество Перун е недопустим анахронизъм, доколкото първите сведения за него се намират едва в преговорните апокрифи между Византия и Киевска Рус, някъде в 9 – 10 век и още по-късно в рускоезични източници от 14 век.
  – Сведения за българска държава датират още около 7 век, но в старобългарските източници никъде не се споменава подобно божество!
  – И като стигнахме до славянската компонента в състава на българските етност и държава, а от там до панславизма, как се вързва с „славянското” преклонение пред езическото божество ПЕРУН, с обоснованите предположения на редица авторитетни европейски историци, относно немския му /алемански/ произход /бог ТОР/?
  – Дали пък не е прав световно известният историк Ален БЕЗАНСОН да твърди:
  “/…/ славянофилията на 19 век в действителност неосъзнато е внесена от Германия и Франция. Славянофилите внасят концепцията на национализма, премахвайки всичко, сочещо страната източник. След това те продължават и създават славянофилската „идеология”, като я обръщат срещу Европа. По този начин се стига до изграждането на измислена действителност, измислена история, измислена религия и измислена политика във всякакъв аспект.”
  Ето такива мисли се въртят в главата ми и като в оня стар виц, в който три пъти сглобявали детайлите на детска количка и все тежка картечница се получавала, и аз все стигам до прозрението на СТАМБО за съдбата на сем. Розенберг!

 32. Харесва ми тази заявка на, дай боже, бъдещия посланик на САЩ у нас Рубин. Но от нас българите най-много зависи дали и до колко ще продължава тази хибридна руска война с такива оръдия като “национално движение русофили”. Дано обаче излезе доста по-мъдър днешния български народ отколкото по времето на Алеко Константинов. Самият той иронизира русофилите като Др.Цанков и храни надежди, които и днес изглеждат несбъднати: “Не са руските агентства и консулства,от които честните българи занапред ще черпят надежди и мощ, а е българският народ и добре разбраните негови интереси. Що се отнася до самия дядо Цанков, всички са на мнение, че той трябва да снеме вече доспехите на държавен мъж, защото с неговите зевзеклици и масали пред българи и иностранци няма много да помогне на отечеството си, както не помага и с това,като втълпява в главите на и без туй невежествените по нашите работи руски кореспонденти,че България била страдала вследствие на съединението си с Източна Румелия…”
  И на такива русофили се издигат паметници, позволяваме им самите ние да правят мощна пропаганда и да мътят главите на млади и стари. Очевидно до Алеко назад във времето трябва да се връщаме всички като първолаци. А в училищата този урок да бъде задължителен – и по история, и по литература.

 33. “Но от нас българите най-много зависи дали и до колко ще продължава тази хибридна руска война с такива оръдия като “национално движение русофили””-Киро Проданов

  Абсолютно вярно е ,но зависимостта,за която говори колегата е хроничен и хронологичен статус на народа.

  Никаква война не може да се води срещу мизериите на Русия докато не се декомунизира и дерусифицира държавата.
  Засега декомунизацият не е отчететна като завършила,а за дерусификацията ще се монат поне две поколения,но тогава не се знае дали ще има България.

  С други думи “тази хибридна руска война” засега е перманентна -позиционна.

  Какво се получи след интервюто на Г-н Плевнелиев и неговите думи.г-н Борисов го репликира в смичсъл да се коригира,но Президента не му обърна внимание.Възможно ли е Държавния глава да не обърне внимание на тази иронична реплика,все пак един министър-председател репликира държавния глава.Следва познатото мълчание-нито Г-н Плевнелиев коментира г-н Борисов,нито последния предявава желание Президента да му отговори на репликата.
  А света следи какво казват двмата най-високопоставени държавници в България.Налице е провидно противоречие,което застива на повърхността на държавно-политическата помия.
  Резултатите са ясни-комунистическите кръгове са доволни от министър-председателя,антокомунистическите от Президента…И всичко заспива в комунистическо-проруската нива.
  Скоро такава размяна на реплики няма да има….

 34. Често си задавам въпроса как може да се преодолее “спонтанното” русофилство на ЧАСТ от българите, което е основната причина за застопоряването на бедствието, наричано”освобождение”, споходило България преди около 120 години?
  Тъй като и домакинът на блога, и участниците във форума споделят убеждението, че русофилството на ЧАСТ от българите е резултат на простотията и невежеството им, би било уместно да се акцентира повече върху 2-3 “опорни точки”:

  1.НЕПРЕСТИЖНОСТТА ДА БЪДЕШ РУСОФИЛ, все едно публично да заявяваш, че си прост и невеж! (като изключим някои патологични изяви на гордост от простотията, демонстрирани от знакови публични личности)

  2. Следване на изстраданите съвети на будителите ни, които винаги са настоявали, че “ПРОСВЕТАТА МУ Е МАЙКАТА!” Просветата в момента наистина е и майката, и бащата за спасението на българите от хибридното руско нашествие, тя е, може би, единственото ефикасно лечение за подобно масово, хронично психическо заболяване с признаци на епидемия в някои “патриотични” шизофренни общности.
  В това е съдбоносната мисия на Иво (чрез блога и книгите му)и на още шепа български спартанци, които се опитват (всеки чрез силата си)да бъдат лечители на едно специфично за българския етнос, психическо страдание. Лекарството вече е факт и е достъпно БЕЗПЛАТНО по форумите, но не всички знаят къде да го търсят, а и българите още не използват масово интернет като източник на информация, защото се доверяват на “традиционните” медии- телевизии, радиа, вестници, които, за съжаление, са тотално превзети от русофилската хибридна пропаганда.

  3. Решението е в принуждаване, ако се наложи и със силата на протести “до дупка”, министърът на образованието ни и екипът му ДА ВКЛЮЧАТ В УЧЕБНИЦИТЕ истинската история на българо-руските отношения.

  Мисля, че ТОЧНО СЕГА, ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ СЕ ДИСКУТИРА СЪДЪРЖАНИЕТО НА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА ДОГОДИНА, Е ВЕРНИЯТ МОМЕНТ ЗА НЕОТЛОЖНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ.

 35. СМС,
  За какви неотложни протетсни действия говорите, кой ще протестира и срещу кого.
  Модата на протестите е почти напълно утихнала, хората нямат душа за протести, периода на протестите е превъзмогнат от управленческите кръгове, държавата не се интересува и не се влия от протести.
  За какви учебници говорите, когато никой не се интересува вече от изучаване на истината.
  Истина не се изучава под блясъка от светлината на символите на лъжата.
  Самата България е лъжлива и измамна държава, в политическите партии няма нищо политическо, то и имената им не са политически, с изключение на комунистическата партия БСП.
  Така че за преодоляване на спонтанното русофилство времето е отминало. Русофилите са комунизираните българи, които са изключително много на брой, пък и държавата с основите е комунистическо-русофилска.
  Засега нищо не може да се направи по въпроса.

 36. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Въпросите около мистериозното средство за съветизация назовано ‘международна славянска община перун’ остават открити. Затова предложих да внесем феномена в джобната енциклопедия на мистификациите, буква ‘П’. Съветизация – мистификация; и много точна интуиция от Ваша страна – добре ги разбираше големият френски историк.
  За Розенберг темата действително е монументална. Аз сглобявам детската количка, получава се танк и даже работи, обаче ми остават излишни части отсрани и не знам какво да правя с тях.

 37. По повод възстановяването на съветско-комунистическите символи от Пут-ин, Ето подигравката с един от тях, за която са изпращали в Барнаул:
  “С лево молот, с право серп,
  ето наш державний герб.
  Хочеш жни, а хочеш куй,
  все равно получиш х-й.”

  П.С. Нямам руските букви е-оборотное и еръй.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.