Къде зимуват раците и къде да плажуват руснаците

 

След като главната санитарка на Русия призова преди два дни от радиоточката ( която и да е телевизия, изпълняваща днес тази функция в Русия) руснаците да не пътуват в чужбина вече, защото било заразно, човек все пак можеше да допусне, че просто не си е пила редовно хапчетата. Стават такива работи при определени заболявания.

 

Обаче се потвърди, че болестта й е част от държавата епидемия, която се нарича всеобщо оглупяване по заповед от Кремъл- т.е. вместо масово туризъм на хоризонта в Русия се задава именно масово чиновническо оглупяване при повтарянето на идиотщините на пропагандата.

Днес тази диагноза се потвърждава от интервю на шефа на Ростуризъм за официоза „Росийская газета” Олег Сафонов. В него той обосновава същата теза за вредата от пътуванията в чужбина, но този път се позовава на „исторически аргументи”. Според Сафонов руските предци на днешното поколения не са пътували масово в чужбина на почивка, което е абсолютно вярно най-вече за съветските крепостни селяни и граждани. Вярно е и за руснаците от предишните векове, когато понятието масов туризъм изобщо не е съществувало дори и за далеч по-отворени към света нации.

 

За да не бъде обвинен обаче в пълно замъгляване на съзнанието Сафонов е дал ясен знак каква е причината за неговото прозрение, че „плажният туризъм в голяма степен е наложен стереотип” ( вероятно от американците, евреите и техните естествени съюзници в Египет и Турция), всъщност е продиктуван от приливната вълна на руския шовинизъм, предизвикана от истерията „кримнаш”. Сафонов приканил руснаците да превърнат почивките в Крим ( вероятно през зимата, защото и там има плажове лятоска) в алтернатива на „плажния стереотип”. За целта дал пример със себе си- щял да води за Нова година семейството си в Крим.

Сафонов, впрочем, може и да си вложи парите там, ако е вярно, че междувременно си е продал двете къщи на Сейшелите, които доскоро притежавал. Да го ожалиш като си представиш колко “доброволно” се е отказал от олигархичния разкош заради единия “патриотизъм”!

У называющего себя апологетом Крыма главы Ростуризма нашлись две виллы на Сейшелах / Но он говорит, что уже их продал

 

http://newdaynews.ru/tourism/551317.html

32 мнения за “Къде зимуват раците и къде да плажуват руснаците”

 1. След чудесния коментар и тази смешно-тъжна карикатура, ми иде да цитирам пак Вазов от “На руските вóйни”…
  “О, колко ви, братя, жалея!
  О, как бих желал, братя клети,
  да имате нашта свобода…”

  Но не ми се разнежва с лирика. А дали този народ, руският, не си докарва перманентното робство сам? Чугунен русофоб съм. Но съм споделял с колегите в блога- за мен като дете белоемигрантите Забородини (от твърдо антиболшевишкия Ставропол) бяха едни от най-добрите, фини и интелигентни хора. Те напълно се отличаваха от подчовешкия вид хомо советикус и от “каскетите”, както компанията на родителите ми (тогава 30-ина годишни ) наричаше тъпите соцпитекантропи.
  Доброта, европеизъм, аристократизъм, финес, АНТИСЪВЕТИЗЪМ и АНТИКОМУНИЗЪМ! И от тях съм го прихванал малко, Бог да ги прости, казвал съм ви, оттогава ми е останал в главата тъжният папагал в романса на Вертински “Он говорит jamais и плачет по-францусский!”
  Затова без патетика и особен шанс да ме чуе някой, казвам-
  НОРМАЛНИ РУСНАЦИ, ВЪСТАНЕТЕ! ПОМЕТЕТЕ КРИМИНАЛНАТА ШАЙКА НА ПСИХЯСАЛОТО КРЕМЪЛСКО ДЖУДЖЕ! СПАСЕТЕ СТРАНАТА СИ И СВЕТА!
  ИМАТЕ КОЙ ДА ВИ ВДЪХНОВИ ПРОТИВ ТИРАНИЯТА -ЧОВЕШКИ, ЕВРОПЕЙСКИ И ГРАЖДАНСКИ- ЕДИН МИХАИЛ ЛЕРМОНТОВ СТИГА!

 2. Докато раците пак ще си плажуват,
  руснаците ще моржуват !

 3. А този анализ показва за пореден път, че комунизмът не е толкова политическо, колкото психиатрично явление. С важната разлика, че в нормалния свят пациентите ги държат в усмирителни ризи, а в ненормалния-те самите управляват. Като във Венецуела, в случая.

  http://www.mediapool.bg/venetsuela-ikonomika-na-raba-news242764.html

 4. Руснаците ще бъдат наказвани като средновековните монаси – за всяко безцелно шляене по света. Само руските шпиони ще пътуват, и путин с двете възглавници.

  Не знам какво искат руснаците, но се оказа, че така желаните мигранти не искат да дойдат в Канада. Смях се с глас на публикацията в ‘The Globe and Mail’: http://www.theglobeandmail.com/gloe-debate/no-surprise-here-canada-a-turnoff-for-some-refugees/article27600848/

 5. Ех, Стамбо, съгласен съм с теб птиятелю, но май нормални руснаци останаха много малко. А иначе единствения вариант за останалата паплач да се надигне е, ако им надигнат цената на водката.

 6. Нефт за $20 за барел ще ги вкара в пътя! Друго нищо не им трябва. Дори нормални на пръв поглед руснаци и рускини, след 5минутен разговор се оказват зомбирани путинофили!

 7. Здравей, СТАМБО!
  Като стана дума – аз също отраснах в тесен контакт със семейство на белоемигранти – фамилия Юхновски. Семейството беше еталон за почтеност, скромност и трудолюбие в квартала и за всички севлиевци, които го познават. Както вярвам, се досещаш, те също бяха украинци.
  И си мисля, четейки поста ти – убеден ли си, че този нищожен процент рускоговорящи, към който е насочено обръщението ти са част от “руския народ”? Че са руснаци?
  И, че руското/?/ дворянство, управлявало крепостните диваци-мужици,не е загубило отдавна и безвъзвратно властта си над тях и шанса да очовечат тази страна, превръщайки се днес /по смисъла на френската поговорка/ в “изключение, потвърждаващо правилото”?
  Защото, какви руснаци са били киевчанинът ВЕРТИНСКИ и потомъкът на шотландеца ТОМАС ЛЕРМОНТ?

 8. “Руският либерализъм свършва там, къдетно започва украинският проблем”.

 9. ХОР “ТУРЕЦКИ”
  Някъде през това лято у нас гостува популярният в Русия хора “Турецки” (хор Турецкого), наречен на името на собственика. Щом е популярен в РФ, значи трябвало да гастролира и у нас. Не съм им фен, но хванах запис от концерта по Българската “национална” телевизия. Хората са добри певци, танцьори и артисти. Изпълняват кавъри на познати песни от Западна Европа и САЩ. Знаете, че руски поп и рок е нещо комично. Но… конферансът бе твърде политизиран. Някакъв бодър съветски чичко уверяваше зрителите, че сме били братя “от веки веков”, а Западът да си… Двама-трима танцьори нещо се сбориха, един падна на пода и другите започнаха да му правят изкуствено дишане. Добър скеч, който конферансието коментира така: “Този (умиращият) е като Европейския съюз”.
  Стигнали са дотам, че мобилизират даже музиката и танците в защита на болшевишката “правда”. Защо ли излъчиха този съветски концерт по БНТ?

 10. На 9 септември т. г. пред параклиса на жертвите на комунизма (до НДК) се събрахме трийсетина души, близки на избити от комунистическия режим и политически съмишленици от десния сектор. След панихидата и огненото слово на епископ Геврасий, след мълчанието и плачещите свещи около скръбната стена се почувствахме умиротворени. Сякаш бяхме осъществили душевен контакт със скъпите покойници и с хилядите невинни жертви на болшевишкия сатър.
  Когато си тръгвахме, се разминахме с грамаден поток от ченгета, дърта комунистическа номенклатура и охранени представители на днешните болшевишки партии: БСП, “Атака”, АБВ. “Да не би да отиват да запалят свещица на жертвите?”, горчиво се пошегува някой.
  Оказа се, че в същия ден, 9 септември, в НДК започва концерт на ансамбъл “Александров”. Сега така се нарича Ансамбълът за песни и пляски на Съветската армия. Другарите бяха организирали кощунствен концерт върху костите на мъченици и герои на България. Ансамбълът вече 70 години си пее все същите песни: “Вставай, страна огромная”, “Несокрушимая и легендарная” и пр. съветски бълвоч. Но съветските българи бяха организирали концерта напълно конспиративно: без обяви в медиите, без шум извън кръга на съзаклятниците. Проверих и никъде не срещнах информация кога и как е бил обявен концертът, как и по колко са стрували билетите. Истинска болшевишка конспирация.
  Оказа се, че съветският ансамбъл обикаля бившите соц. страни от Източна Европа. Но в Полша отказали гастрола им, защото патриотични организации предупредили, че ще освиркат завоевателите с ватенки. В Литва, Латвия и Естония първоначално приели да посрещнат червената агитка, то после отказали под натиска на общественото мнение. Само у нас “братушките” са пели на “здоровье”. Болшевизъм ли бе да го опишеш…

 11. Скъпи Павле,

  Прав си напълно, онези хора с руски имена, които ценим и обичаме, са чуждо тяло в руското туловище, което бързо и безпощадно ги отстранява. Именно затова истинските въплъщения на “руската душа” с неизлечимата й параноя- да мрази Запада и отчаяно да съизмерва с него- са Иван Грозни, Аракчеев, Ленин, Сталин и жалкото им днешно подражателче.

 12. Добре, че Ким Чен Ун не чете на български, иначе, ако види това интервю, ще разстреля горките си журналисти за изоставане от върховни образци на подлизурство и венцехвалене! Обърнете внимание на екстазното”какво е да спасяваш най-близкия човек на ББ-Б-БРАВОС!”

  http://pik.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%82%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-21-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-12-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B5-%D1%87%D1%83%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0–news448365.html

 13. Но като съм подхванал “Бг” “медии”-те, ето рядко постижение от днес по съдбоносно важна тема и концептуална с мнението си персона… Следващото интервю- със зълвата на комшийката на въпросния бай!…

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5161311

 14. СТАМБО, а как се въстава с голи ръце срещу властта, въоръжена и безмилостна към теглата и живота на хората? Та те ще потушат евентуално въстание веднага с няколко откоса без да им мигне окото. Може би подходът трябва да е друг – дружно да престанем да плащаме данъци. Това само би ги засегнало. За година – две и са изметени. Някак не върви да ни стрелят по къщите. А тези, които ги пазят, те данъци и осигуровки не плащат и НАП няма с какво да им пълни гушките. А и тези, които си продават вота, те данъци и сметки не плащат.

 15. А в Русия сега действа нов подход за засилване на автоцензура – усилено се пускат слухове, че съкращения или други наказания ще следват за тези, които ползват почивките си на места, които не са за препоръчване. Просто слухове, казани с поглед нагоре.

 16. Що се отнася до т.н. “Бяла емиграция” в България, тя се отличава и с екстремно възвисяване,но и с екстремни падения на духа.
  Как, освен като гнусно падение на духа да наречеш действията на белоемигрант, работил като екскурзовод на съветски групи у нас, който след отпътуването на всяка група доносничил директно на резидента на КГБ за онези руски туристи, които, имайки предвид неговия дворянски произход и трагичната съдба на “белите” невъзвращенци, наивно са му се доверили да споделят “еретични” мисли и вицове я за генералния секретар на КПСС, я за членовете на политбюро или за икономическия крах на великата си родина. Доносничил е с ясното съзнание, че при завръщането им милицията ще ги прибере направо от гарата…
  Това е двойното падение да станеш съучастник в престъпленията на палачите си, които са те прогонили от родината ти, отнели са ти собствеността и са избили близките ти…
  Познавах и други белоемигранти, които заради отказа си да “служат” нямаха работа, пенсии, нямаха свой дом, но не се оплакваха и не молеха за нищо. Често ги виждах в една мизерна соц.закусвалня, докато изчакваха (на топло) някой капризен или бързащ клиент от съседната маса да тръгне без да довърши яденето в чинията си, за да се преместят достолепно на масата му и да се нахранят с остатъците. Хранеха се без да бързат, с достойнство, използвайки свои прибори, въпреки че сигурно са били страшно гладни. Казваха,че били някакви артисти.
  (И аз знам един Юхновски, но за разлика от севлиевският познат на г-н Александър Тинков си е чистопороден, рижав кагебист та дрънка! 🙂

  Но може ли човек да зачеркне цял един аристократичен род, останал с делата си в историята, само защото последният му потомък се е продал на дявола и от мижав инженер, след завръщането си от “квалификация” в Москва, изведнъж става министър ?!
  Как да заподозреш един белоемигрант като Ю.Захарчук, популярният софийски командир на пожарникарите, който на 10 септември 1944 г., след стъпването на Червена армия в София, се самоубива, защото не би могъл да понесе отново униженията на болшевишките затвори? Но дали същото се отнася и за потомството му?!
  Така че, потомците на Бялата емиграция по кариерите и публичността на “успехите” им ще ги познаете! Това е критерият!

 17. Г-н Тинков,
  Иван Юхновски ,наш колега,преподавател по физико-химия в ВХТИ ,доктор на науките.
  Беше председател на БАН в края на -90 началото на 2000 год.Наш съмишленик.
  Произхожда от белогвардейци от Украйна-петлюровски офицери.
  В 11-ти клас ходех на частни уроци по руски за да си вдигна оценката в дипломата при една белогвардейка украинка.Синът и беше лекар в Пирогов.Тя ме научи да рецитирам Лермонтов,Блок,Есенин,Ахматова в оригинал.Беше много фина и интелигентна жена.Живееха на Руски паметник.Когато влязох при изпитната комисия,учителите се втрещиха.Учех в 18 гимназия.Учителят по руски имаше кисела физиономия и му казвахме *щи*.Беше от *новите*.

 18. ДЕСЕН ХАЛФ,

  Тази история – в различни формати – е изживяна множество пъти от всеки от нас тук. Едва ли някога ще да спре да горчи и тежи. Вероятно заради това написаното от Вас е така емоционално силно.
  Поздрав!

 19. севернокорейската звезда е навлязла твърдо в руския хоризонт!

 20. sms , г-жа Савова, Здравка,

  Във всичко, писано от вас, скъпи колеги, има много истини и човешки опит, който щедро споделяте, благодаря ви! sms, изуми ме с точното си наблюдение върху достойнството на достойните хора сред бялата емиграция. Моите старци Забородини бяха точно такива- гледал съм ги 7-8 годишен, но помня- една баничка и едно бурканче кисело мляко делят от сиромашия, завалиите, но с маниери. Над тях в библиотеката-Бодлер на френски, Хофман на немски, кожени подвързии! Бягали са като 20-ина годишни, той юнкер, бързо произведен в поручик при Врангел, но с книгите, смътно си спомням и за скрити книги в някакъв сандък. Вероятно ненадминатата на Сергей Мелгунов “Красный терор в России” от 1923 е била сред тях и други подобни. Ето ви я, приятели, прочетете я! Тя е мазващ аргумент в честото ми повтаряне на една очевидна истина: никаква сталинщина няма, ами има само ленинщина, чиито зверства надвишават -точно като зверства!- сталинщината! каква е разликата ли? Много съществена. ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ УГАРТЕ- между другите големи личностни качества, интересен геополитически писател и интелигентен човек с точен усет за езика (французин е по произход, което обяснява това) никога не говореше за “комунисти”, а за “марксисти”. Разбирате смисъла. Кажеш “сталинисти”, “маоисти”, “живковисти” и пр.-а-а-а, ама, чакай, те “марксистите” са друго нещо, автентично, тези “прекаляват”, “изопачават”- тази песен я знаете! ТАКА ЧЕ-ОТ КОРЕН! Както въплъти теорията в практика самият АУГУСТО ПИНОЧЕТ-ВЕЧНА МУ ПАМЕТ И СЛАВА!

  http://scisne.net/a-1048

 21. Само добавка към езиковата подробност в стила на АУГУСТО ПИНОЧЕТ. Той не беше оперетен латино-каудильо, дори и най-големите му врагове признават това. И номерът не беше “да се избият комунистите”. Комунисти избиваха всички латино-диктатори, кой повече, кой по-малко, но нещо с икономиката и обществото не им се получаваше. (Че кой е избил повече комунисти от Сталин?) Докато в Чили управлението на ПИНОЧЕТ донесе просперитет, социална държава, обществена стабилност и образцова демокрация, защото, казвайки “марксисти”, ударът е в основите на онази зловеща идеология, която пречи да се постигнат всички тези блага. “Комунизмът не може да бъде победен, без да се премахнат причините, които го пораждат”-още една вярна мисъл на АУГУСТО ПИНОЧЕТ.

 22. @Стамбо
  От уважение към участниците във форума, на които съм безкрайно благодарна, обикновено не влизам в диалог или спорове, но този път не мога да се въздържа да не благодаря на Стамбо за хубавите думи във връзка с наблюденията ми върху достойни представители на Бялата емиграция. Надявам се да е така, защото освен с разума си, съм ги на наблюдавала и със сърцето си.
  Но годините след 1989 г. ми разкриха и една друга истина, истината за “гнилите ябълки” сред Бялата емиграция, онези с неочакваните и странни кариери, с привилегиите, резултат на могъщи протекции и предателство.
  Истината за Бялата емиграция, също като монетите, винаги има две противополижни страни и, ако държим на честта, трябва да говорим и за двете.
  Noblesse oblige!

 23. За раците не съм много сигурен (в подмоли май зимуваха), но много се смях как руснаците се припичат на жаркото декемврийско слънце по знойните плажове на Москва река, Камчатка и Колима (в друга статия на г-н Инджев).

  Ген. Пиночет в Милиционеристан няма как да имаме, драги СТАМБО – щом имаме ген. Михо Михов, ген. Бриго Аспарухов, ген. любен гоцэв или пък “ген.” бойко борисов-РАПОНА. По-реално ми се вижда предложението на ЗДРАВКА. Чрез бойкот и неплащане на данъци Махатма Ганди изгони британците от Индия без капка кръв. Но нали трима българи сме отряд с предател, а 4-ма – 16 активни борци, та и това май няма да стане. Макар светлият пример на Поморие (с указателните табели през зъбите на руските павиани и техните петоколонски еничери) да ми дава все още някакви надежди.

  Чии съмишленик и какво точно съмишляват с акад. Юхновский някои колеги съблогъри, не знам. Но имах един приятел, който веднага след дворцовия преврат 1989 г. замина за САЩ, там в момента макар и на пенсионна възраст продължава успешно да ръководи заедно със сина и внука си малка семейна иновационна фирма в областта на физико-химията и електрониката. Та той някога ни събра да ни почерпи по случай патентоването на свое изобретение в кръчмата на езерото “Ариана”. И ни разказа как др. Юхновский едва изчакал оформянето на документите, и предал всичко където трябва на “съветските другари”. Безплатно! Неслучайно тоя беше президент на БАН 4 мандата, ако не греша. Ставаше дума за иновационно реактивно гориво, което естествено “гениите” от СССР не можаха да направят без приятеля ми, затова пък днес НАСА продължава да ползва услугите му. Толкова за разните юхновские, легкоступовци, портнихци, родионовци и прочее.

  Не ме разбирайте криво, “такова беше времето”, а и НКВД/КГБ винаги здраво е работила с бялата емиграция. Наскоро ми попадна, че дори менторът на Никола Вапцаров, представял му се като Борис Миллер, майор от императорската армия, наистина бил майор, но в НКВД, с истинско име Борис Николаевич Маленков. Сигурно много се е гордял, че успява да отрови с марксизъм талантливия млад поет и син на един от най-заможните българи, личен приятел на Н.В. цар Борис ІІІ. Надявам се за награда и този майор да е заминал на дълъг отдих под жаркото арктическо слънце я в Колима, я в Северодвинск или други такива местенца от санаториалната система на ГУЛАГ. Където впрочем трябва да изпроводим доста народ от политико-интелектуалния ни “капитал (не само сидоров, шаренкова или гоцэ). Ако искаме България да я бъде…

 24. Стамбо и всички приятели от форума, за съжаление марксисти много по света, а такива като ген. Пиночет рядко се раждат. Май на повечето им е по-лесно друг да бачка, а те да крадат. И тук в Щатите ни трябва един Пиночет, но както е тръгнало сами ще трябва да си свършим работата. бго (гусейнович) и марксистката му шайка много натискат да започнат втората гражданска война тук, но не разбират, че като ги почнем ще плачат за Пиночет.

 25. Към колегите от блога
  Прави сте ,голяма част от белоемиграцията е вербувана от Москва особено по време на 2-св.война.Книгата но Анри Троя за Марина Цветаева ни дава картина за бел.емигрантите във Франция.Семейството на Цветаева също се подава,връща се в Русия и всички загиват.Мъжът й е бил белоофицер.Оцелявя само дъщеря й,която се връща от Гулаг през -50 год.Не ги съдя.Платили са скъпо за лековерието си.

 26. Аэрофлот
  Познавам кариерата на Юхновски,която беше доста спъвана по ком.време.Що се отнася за вашите познати от БАН изобретили реактивно гориво се отнасям доста скептично защото специалистите от БАН не работеха по горивата.За тази цел имаше специален Институт по горивата.Първоначално се намираше в кв.Орландовци ,а после му построиха сграда на Цариградско шосе до Бриколаж.Много пъти съм ходила там да се консултирам.Имаха прекрасни специалисти и оборудване.Сега не знам дали този институт съществува.Беше към Министерството на химията и нямаше нищо общо с БАН .

 27. D.SAVOVA,

  Колко и дали е била “спъвана” кариерата на вашия съмишленик Юхновский, колко работлив, умен, елегантен, изискан, забавен, с добри маниери, чаровен, талантлив, и пр. е бил тоя последния, са ВТОРОСТЕПЕННИ детайли от пейзажа. (Прочее, от каталожната и електронната информационно-справочна система на НБ “Св. св. Кирил и Методий” узнах, че в каталога за научните публикации на името на “великия български учен-химик” са записани само две авторски монографични изследвания: дисертация от 1967 г. в машинописен обем от 241 стр. заедно с илюстрациите) и с тираж от 3/три броя; и дисертация от 1982 г., обем 348 стр. (заедно с таблиците и диаграмите), и макар че тиражът не е посочен, от обстоятелството, че издателската форма (както при почти всички дисертации по онова време) е машинописна, следва категоричния извод, че той не е повече от броя на тримата рецензенти. От същия каталог научаваме, че през 1968 г. “геният-химик” е реализирал и една съавторска публикация, която, обаче, изрично и ясно е характеризирана като “Записки по лекции” за студентите, което обстоятелство подчертано ясно и категорично я изважда от какъвто и да е евентуален списък на т. нар. “приносни публикации” и я причислява към букварите. Друго от сферата на науката просто няма! Има един сравнително дълъг списък от заглавия на текстове, характеризирани като “писмо”, “интервю”, “изявление”, “доклад” и “слово”, или най-точно казано “бръщолевения”!)

  Второстепенен детайл е и къде е бил институтът по горивата, какви са мебелите в кабинета на директора му и какви вратовръзки е носил последният.

  Това, което е важно и съществено, е че вашият съмишленик Юхновский е милиционерска гад и кагебистки агент на влияние, нанесъл и нанасял НЕПОПРАВИМИ И НЕИЗМЕРИМИ ВРЕДИ на българската наука и държава, бидейки ЧЕТИРИ мандата повишен в чин председател на БАН.

  Понеже май само вие НЕ СХВАЩАТЕ (или СЕ ПРАВИТЕ) това обстоятелство, казвам ви го директно! С което смятам темата за изчерпана.

  Г-н Инджев, моля да ме извините за оф-топика.

 28. АЭРОФЛОТ
  Манипулирате и лъжете като истински кагебист.Не смеете да излезете и с името си защото са ви поставили такава задача.За разлика от мен.Писнало ми беше цял живот от такива доносници уж съмишлъници.Яла съм им попората на такива.Юхновски стана Председател на БАН ПО ВРЕМЕТО НА ИВАН КОСТОВ.Това не можете да преживеете вие кагебистките агенти ,защото по това време бяхте вкарани в ъгъла и сега отново се разпищолихте.
  А сега подръжаите новия на БАН Воденичаров от свитата на Живков,академик Балевски.
  А за изпитване на ракетното гориво трябват специални стендове.Къде ги видяхте вие.
  Простотията в България няма край.

 29. Към D.Savova:

  Госпожо Савова,

  Може ли да се съгласим по един въпрос: по липса на истински врагове в този блог да не си измисляме такива от средите да коментиращите?
  Ако сте съгласна, ще ме улесните в ролята на домакин, който се опитва да балансира , но не между антагонистични мнения ( ляво-дясно, Русия-Запад), а между воюващи помежду си съмишленици по основните проблеми на деня, седмицата, месеца и века.
  Не ме улеснявате с Вашата позиция в ситуацията, когато и без това бивам обвиняван за пристрастие към Вашата позиция в постоянните препирни тук между коментатори, които се различават само в нюансите.
  Не държа да бъда улесняван, но в нападките трябва да има някакъв резон извън факта, че Вие наистина атакувате с името си напред.

  Благодаря предварително.

 30. Стамбо за сетен път по абсолютно категоричен начин доказва тезата за истинския и единствен фактор в България, който е пречка за добруването на хората- това е фактора на комунизма. Припомнените цитати от Аугусто Пиночет нескромно казано съвпадат напълно с моята позиция-комунизма може да бъде отстранен само от антикомунисти.
  Друг начин просто няма и не може да има.
  Бих се осмелил да пренасоча призива му към руснаците и към други народи, на първо място към нашия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.