Руски фундаменталисти искат църквата да утвърди “Молитва към Путин”

В Германия преди малко по-малко от век е настъпило необяснимо и до днес за здравия разум ( който е бил преди това понятие, равно на понятието „германец”) масово полудяване. Характерното за него е било обожествяването на един а(вст)риец.

 

Днес историята все по-зловещо се повтаря в руски мащаби с друг дребосък, претендиращ за величие на шовинистично-месианска основа. Към останалите белези на този рецидив се добавя руската специфика в култа към фюрера да се вграждат религиозно-мистични основания за него.

В цитата по-долу можете да се убедите на ( почти ) чист старобългарски език ( какъвто е използваният от молителите), как култът към Путин започва да се превръща в религиозна догма. Руски прокремълски фундаменталисти напълно сериозно са основали „национален комитет” в Крим, с цел да помолят патриарха да утвърди „Молитва към Путин”.

Инициативата си има адрес и регистрация:

Россия, город Севастополь, ул. Ад. Октябрьского 15, зарегистрирована в
Роскомнадзоре (свидетельство ЭЛ № ФС 77- 60943 от 05 марта 2015.

 

Следва без редакторска намеса текстът на инициаторите, които смятат, че молитвата към Путин може да стане духовната опора на православните хора, от която те „остро се нуждаят”.

* * *
АКТИВИСТЫ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ «НАЦИОНАЛЬНЫЙ КОМИТЕТ +60» ОБРАТИЛИСЬ
К ПАТРИАРХУ МОСКОВСКОМУ И ВСЕЯ РУСИ КИРИЛЛУ С ПРОСЬБОЙ УТВЕРДИТЬ ТЕКСТ
«МОЛИТВЫ ПУТИНУ» НА ЗАСЕДАНИИ СВЯЩЕННОГО СИНОДА РПЦ

«К тебе, Владимир Благоверный, дерзаю вознести свой глас,
очисть меня от всякой скверны, услышь меня в сей скорбный час.
Прими теплейшие моленья, мой дух от зол и бед избавь,
пролей мне в сердце умиленье, на путь спасения наставь.
Не буду чужд твоей я воли, готов для Бога все терпеть;
будь мне опорой в горькой доле, не дай в печали умереть.
Ведь ты защитник всех несчастных, родной молитвенник за нас!
О, помоги, когда ужасный услышу судный Божий глас, когда закроет
вечность время,
звук трубный мертвых воскресит, и книга совести все бремя грехов моих
изобличит.
Святой России ты награда! К тебе молюся всей душой.
Апостол наш Петрова града, умилосердись надо мной!»

http://ruinformer.com/page/patriarha-kirilla-prosjat-utverdit-molitvu-putinu-tekst-molitvy

8 мнения за “Руски фундаменталисти искат църквата да утвърди “Молитва към Путин””

 1. Е лудницата е отворена за всички путински фенове. Вярващите християни се отличават преди всичко с разум и мъдрост а горната “молитва” е някаква ужасна лудница и няма нищо общо с преклонението и учението към Живия Бог Иисус Христос! Тези дето са я писали нямат и най-малка идея за Божието Царство и съществата, които го обитават. А тяхната сила и благост са с космически величини. Ние пред тях сме като малки мравчици но все пак сме Божии твари и те ни обичат и уважават, макар и милион пъти да не го заслужаваме. Жал ми е за тази сган черна, която се е продала дотам, че да изгуби разума си. Огън да ги гори до 9-то коляно!!!

 2. И по други начини (иначе известни особено на нас) поздравяват своя кумир:
  …”7 октября, в день рождения Путина, четыре ракетных корабля Каспийской флотилии произвели 26 пусков ракет “Калибр-НК” по целям в Сирии. По данным “Ведомостей”, эти пуски обошлись России в сумму от 500 миллионов до 1 миллиарда рублей.

  Спустя два дня министр обороны США Эш Картер подтвердил, что 4 из 26 российских крылатых ракет не долетели до своих целей в Сирии и упали в Иране. Причиной падения снарядов, по предположению Картера, стала их неисправность”…
  http://grani.ru/Politics/Russia/m.246765.html

 3. Какво може да очаква човек от безбадеждни тъпаци?!? Нищо нормално, нищо умно!

 4. В допълнение на поста на г-жа ТОДОРОВА.
  След окупацията на Крим и Севастопол, Росийската фрдерация(РФ) строи в Санкт Петербург 6 дизелови подводници за Черноморския си флот.
  1. „Новороссийск” – пусната на вода на 28.11.2013 г. От 21.09.2015 г. се намира в мястото на основното си базиране – Новоросийската военно-морска база на Российския ЧФ.
  2. „Ростов на Дон” –В момента, съгласно публикацията на Грани.Ру се намира в Срдиземно море и обстрелва позициите на “ИГИЛ” с крилати ракети “Калибр”, след което ще отпътува за Черно море.
  3. „Старий Оскол” – В момента е на изпитания в Северно море, след които ще отпътува за Черно море.
  4. „Краснодар” – В момента е на изпитания в Северно море, след които ще отпътува за Черно море.
  5. „Великий Новгород” – Ще бъде в Черно море през 2016 г.
  6. „Колпино” – Ще бъде в Черно море през 2016 г.
  Повече подробности на:
  http://ru.wikipedia.org – Подводные лодки проекта 636 «Варшавянка»
  Някой да познае от раз, срещу кого ще воюват(кого ще обстрелват) тези подводници в Черно море? Спомнете си варварските бомбандировки на Варна и Балчик през 1-вата световна война от Российския ЧФ.

 5. А, щом кремълското ченгенце вече е Христос, значи, че и върлите руски подлогани в Болгарската Задунайка трябва да побързат с молитвите си към Путинайкинските апостоли тук, че са много, не може ги побра Канонът! Например:
  1.) Акатист молитвений за гоцэ сырыщнык преподобний
  2.) Тропар за волэн сыдэрав, Кремльовский клозетолизец безподобний
  и т.н.

 6. Не приемам немската униформа на Путин, както и сравняването му с Хитлер. Повече ще му подхожда сталинската, със звездата и сърпа и чука.

  Хитлер е имал достоинството, като се е провалил, да се самоубие, а Сталин го отровиха като бясно къче !

 7. От това се вижда, че замъглеността е летална.
  Както неотдавна Виктор Суворов се изказа в едно интервю, относно изборите в Донецк и Кри, откъснали ги от Украйна. Той смята, че тези области би трябвало да бъдат без прекословно отстъпени.
  Аз предполагам, че това е пресилено, но ако останат в този си вид, без финансова подкрепа от Украйна, те сами ще се върнат, защото Русия финансово вече не е в състояние да прави големи разходи.
  Според него те не представляват особена полза за Украйна, в този си вид и най–вече с това население. Те са безнадеждни като един тумор, поради умствената промивка действаща там вече от десетилетия, точно както и в Русия.
  За съжаление това се отнася и за русофилистиците в България. При нас обаче ние нямаме какво да отдадем, защото за щастие нямаме обща граница.
  Единствения изход тук е, да ги „изрежем или избием“

 8. Дори да бях с височината на Айфеловата кула и глава колкото Слънцето, подобна простотия трудно ще влезе в главата ми. И не влазя, мамицата му!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.