В “Десниленд-бостан” остават Борисов и Местан

Както вече написах по повод факта ( съобщен самодоволно от виртуалния официоз ПИК), че властта и жълтите медии си шушукат, прогнозите на булевардните говорители на Борисов и свитата му у нас трябва да се взимат напълно сериозно в частта, която се отнася до българската политика. Сбъдна се тяхното „пророчество”, за „падането министерски на глави”.

 

Втори министър от втория кабинет на Борисов подаде днес оставка, но за първи път това може да доведе до криза в най-важната за премиера област: западното доверие в него.

 

Когато на 4 март вътрешният министър Веселин Вучков напусна кабинета си след една грубиянска изява на премиера по негов адрес, в самата парламентарна група на ГЕРБ възникна „неофициално брожение”. Кризата обаче бе овладяна чрез запушване на пробойната с най-качествения мат’трял, който от години има край себе си Борисов. За да потуши пожара той назначи на овакантения пост дългогодишния си политически съветник Румяна Бъчварова.

 

Сега на карта е поставено не вътрешното единство в ГЕРБ, а външната подкрепа за кабинета. Подписвал съм се под думите, че тази подкрепа в голяма степен се свързва със съдебната реформа и че евентуалното отстраняване на Христо Иванов като правосъден министър ще има негативни последици за съюзническото одобрение, с което Борисов толкова обича да спекулира.

 

Както през пролетта, факторът ДПС е задкулисно намесен и в тази криза, която по всичко личи ще бъде доста по-остра. Вучков искаше смяната на близките до ДПС шефове на силови постове, като главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Писанчев, Борисов го бламира като заяви публично, че те си вършели добре работата.

 

Днес оставката на правосъдния министър Христо Иванов отново е свързана с интрига в силовия сектор. Изплува от недомлъвките взаимодействието между ГЕРБ и ДПС в общия им охранителен бизнес – Местан и Борисов заедно бранят всевластието на главния прокурор от реформата. Фактът, че не отстъпиха от тази позиция, както се видя от гласуването в Народното събрание, показва до каква степен имат общи интереси в раздаването на порциите. Предстои да ги виждаме все по-отчетливо заедно с големите черпаци и със сатърите, с които, с които делят орташката кобила.

 

Най-невъздържано щастлив от „обезвреждането” на Христо Иванов е ортакът на Местан по отстрел на вълци Георги Първанов. Изпитвал бил удовлетворение ( досущ като Брежнев едно време, който във всяка реч изпитваше „дълбоко удовлетворение”), че оставката на Иванов се е случила- макар и късно, според него.

 

Освен побратимите от Сирищник и Банкя, в солидарна еуфория с тях са и жълтите издания, на които беше подшушнато да разпространяват тези дни блажната вест, че предстои да падат министерски глави.

 

Една говореща социологическа глава от фабриката за слухове , която явно също е била осведомена как ще се гласува днес в парламента, тази сутрин каза от телевизионния екран обаче същото, което твърдя по-горе: че предстои да се види каква ще е западната реакция на спънатата реформа в съдебната система. Там ги стяга ботушът, защото досега заиграваха с десния избирател по темата, но май ще им останат само левите цървули за следващия етап от хорото, на което са се хванали и от което започват ( най-после) да се пускат онези, които ги легитимираха в Десниленд.

ККаквото са си надробили, това ще сърбат.

 

44 мнения за “В “Десниленд-бостан” остават Борисов и Местан”

 1. Мислите ли, че ЕС и САЩ само временно търпят Б.Б. и нямат търпение да се появи друга дясна алтернатива, за която хората да гласуват?
  Втори въпрос: Мислите, че на следващите избори ще се появи тази нова дясна алтернатива?

 2. Предполагах че точно това ще се случи, но вътрешно в себе си се надявах да не стане. Не за друго, щеше да е по-лесно за страната ни. Сега ще слушаме истеричните крясъци на ПИ(с)Кливите медии, които опротивяват като сапунен сериал.

 3. Провала на “реформаторите” които прикриха наглата си лъжа, че няма да подкрепят правителство на Борисов, с глупави оправдания за “исторически компромис”, е новина само за тези, които си мислят че бившите членове на БКП могат да се променят и изведнъж да станат демократи.
  Според мен, най-важното е сега да се спаси ДСБ, единствената партия в този парламент, която все още има макар и малак потенциал да защитава интересите на десните избиратели в България. Да се спаси ДСБ от Радан Кънев, Петър Москов, Атанас Атанасов и другите, които въпреки волята на избирателите си, крепиха досега правителството на члена на БКП Бойко Борисов.
  Оставка на цялото ръководство на ДСБ!

 4. Ха дано и протестиращите срещу винетките и тези в защита на казаните за варене на ракийката да се присъединят този път към протестите срещу спирането на реформата!

 5. Коалицията БОСТАН успя да извърши пълзящият преврат иницииран още в ноща след местните избори от Догановци (чрез протежето му Местан) и впоследствие със “скритата” подкрепа на Гоце, Боце и “патриотарите” Каракачански и техните приятели атакисти! А за АЕЦка, Цецко и Боко, това било “добър ден за българската демокрация” (потвърдено и от “пъпеша” по БНТ???)!

 6. Всичко е казано в текста на Иво и коментарите на колегите! ТРЯБВАШЕ ОБАЧЕ СКЪСВАНЕТО С МУТРЕНСКАТА ШАЙКА ДА СТАНЕ МНОГО ПО-РАНО! Бъдете сигурни, че съблогърът ни Банкянско човекоподобие – известен като голям страхливец, сега ще започне маневри на заден, НО!- не се поддавайте! Твърда опозиция! Те така и така си управляват с гоцэ и мэстан-нека бъде явно!
  С линка само допълвам карнавалната галерия политически уроди! Много им мяза, биографично и всякак на червените цървулани…

  http://pik.bg/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B6%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC-news386447.html

 7. Днес е много тъжен ден за България.
  По природа съм оптимист,но сега имам усещането,че ни сполетя непоправимото.Въпреки компромисите,въпреки отстъпките и унижението на редица политици.Целта е да ги няма ДСБ.
  Мафията тържествува.Начело с Първанов.
  Бойко Борисов не го броя.
  Той е измекяр от най долно качество.
  България се тресе от поредният колапс,а Борисов отишъл да си играе мачлета.Нямам думи.
  Видяхте ли -мафията не иска да отстъпи и сантиметър.Тържествува със силата си.
  ДОКОГА.

 8. “Затова тези избори са важни – и то много по-важни, отколкото ни се струва на пръв поглед. С тях страната ни загърбва един тягостен период от новата си история, доминиран от стари и нови национални предатели. Те стояха зад усилията за установяване на фасадна демокрация, за концентрирането на целия властови ресурс в олигархичното задкулисие, за превръщането на корупционните практики в наше ежедневие, за привикването с пълния произвол в съдебната система и липсата на справедливост в българския живот.

  Всичко това бе поддържано от БСП и нейната ченгеджийска мрежа – с отпадането на нейната мощ се възстановяват и шансовете ни да заживеем нормално – и нашият нов статус в цивилизования свят да започне да произвежда тъй насъщните нравствени ценности – и качество на живот.

  И затова е добре, че столетницата преминава в историята. България бе последната страна от бившия източен блок, която търпеше една изцяло нереформирана комунистическа партия да вършее във властта и да определя параметрите на общото ни битие. Не че с нейната окончателна деградация всички проблеми автоматически ще изчезнат. Не – ще продължим да ги изстрадваме – най-вече в драматичния недостиг на гражданско самосъзнание, който е естествено следствие именно от просташките модели на обществен живот, налагани в последните 25 години от БСП и нейните сателити. Но все пак стигнахме до един предел, в който камбаната бие за бившите комунисти – и никакви политически възкресения не могат да бъдат възможни.

  Прекрасно знам колко много достойни хора са разочаровани от управлението на ГЕРБ – и колко сериозни основания имат да бъдат такива. Но нека признаят едно – добри или лоши, привържениците на тази партия довършиха това, в което СДС въпреки всички свои усилия не успя: разчистиха сметките на България с натрапените комунистически властници. Тези местни избори са десетата поред тяхна победа – с нея, струва ми се, съдията е преброил до десет – и нокдауна се е превърнал в нокаут. И тази победа над комунизма е важна, тя е победа за България – и заслугата за нея заслужава да бъде призната и запомнена.”

  Едвин Сугарев

  Сега да попитам г-н Сугарев, все още ли смята, че комунистите не са вече на власт? За какъв го има Георги Първанов – Гоце, след като Борисов (ГЕРБ де..) прие неговото предложение за разпределение на квотите в полза на прокурорите?!

  Ама нали вече сме консул…

 9. Статуквото има 204 гласа в Парламента и победи. Разбира се, това е Пирова победа. А Ц. Цветанов е много глупав човек. Един ден Цветанов ще плати за строшените грънци на ГЕРБ.

 10. Добре казано,г-н Инджев!
  ГЕРБ и ДПС,ведно с АБВ ченгеджийницата се оляха.Но мисля,че никой разумен човек
  не вярва на управляващите от ГЕРБ.Такова безотговорно лежерно,меко казано поведение,ще изяде главата на Борисов!

 11. Тиквата отишъл и вкарал гол.И това новина по медиите.А може би е добра аналогия, че вкараха гол на съдебната реформа и я отстраниха . но с 200 на 15.Е, всъщност това е най-голямото доказателство за броя мафиоти в НС.
  Дано да има протести.Колко милиарда трябва да откраднат тиквениците, че да проумее народа – без независима съдебна власт НЕ МОЖЕ.

 12. Днес отново “Играещият футбол” и “Стрелящите по вълци” (единият от тях дори ги отглеждаше) ни показаха нагледно какво е демокрация. Това е общество, в което гласът на образован човек, тежи толкова, колкото на един необразован (за да обхванем всички “образовани” добавяме дори тези прочели поне една книга на Карл Май). Понеже “омайването” дори на четящите бавно изглежда доста непосилно усилие, фокусът в целия свят е върху тези, които могат да бъдат приведени в състояние на гласоподаване само с една или не повече от три ключови думи (льо Пен, Фараж, Боси, Тръмпи и т.н.). Предимството на “вечно снишаващия се” български народ (или както там му е името) е, че няма да падне отвисоко и дори не забелязва падащите, по които върви. Мъдър народ (извинете ме, че използвам това словосъчетание в неизборна обстановка).

 13. До Mika Съгласен съм с първата част от постинга Ви,че трябва да се спаси ДСБ ,от ” създаването” на СДС /създаването съм го сложил в скоби тъй като след спретнатия “преврат” от ЦК на БКП /. се нароиха доста партии -ДПС,СДС-пълна с ченгета отДС ,няма да ми стигне мястото да ги изредя,но до създаването на ДСБ съм гласувал само за СДС,след което и досега и за в бъдеще ще давам гласа си за ДСБ.Не трябва да се пипа ръководството на ДСБ,а трябва да се работи за привличането на още демократично мислщи за кузата.

 14. Маските паднаха… и ухилената физиономия на Първанката..
  Иво, няма смисъл да си хабите перото за ББ – на умряло куче нож не се вади.

 15. Публична тайна е, че в министерствата на ниво заместник министри и директори на дирекции е пълно и продължават да се пълнят с кадри на ДПС. Аз лично не мога да преглътна съюза на ДСБ /респективно РБ, за който гласувах с почти запушен нос поради наличието на хора като Даниел Вълчев и Божидар Лукарски там/. Искам да кажа, че няма сила, която да ме накара да изляза и да гласувам за РФ след историческия позор да подкрепят правителство на ББ, легитимирайки “европейски” този индивид, този нов Тодор Живков. Няма как правителство на ББ да бъде реформаторско, това е изключено, това би бил исторически абсурд. Реформаторски настроеният човек е влюбен в Истината, ББ е влюбен в себе си. Реформаторски настроеният човек е смел, ББ е страхливец. Ще му гледаме саира скоро с нов Орлов мост и с нова КТБ.

 16. Не, госпожо САВОВА!
  Днес е един добър ден за бъдещето на България!
  Циреят се пукна!
  Прав е САМБО – трябваше да стане много по-рано. Дори бих добавил – и с гръм и трясък!
  Тайно се надявам, че все още има шанс да се затръшне с хъс министелската врата,така че да отекне и у европейските комшии!
  Стига мимикрия, стига колаборационизъм, стига Игрички на “вътрешна опозиция” и “мътене на водата”

 17. И отдавна ми се иска да кажа, че не бива да наричаме Гоце с това име, защото това е името на една от най-светлите и безспорни личности в българската история – Гоце Делчев. Мисля, че Гоци би му отивало повече. И също така: всички авджии, без изключение, са комплексари, страхливци, а някои от тях – и откровени негодници. Нищо по отвратително от въоръжен страхливец, стоящ срещу абсолютно беззащитното животно. Обичам да си представям тези лица невъоръжени, лице в лице с някое гневно диво животно.

 18. …стига “коалиционни бракове по сметка”, съпътствани от “шведски/руски/ тройки” и групов политически секс, стига подсмърчане на “разбити авари”, стига СИНИ БРОШКИ ВЪРХУ ЧЕРВЕНИ РЕВЕРИ!
  Така я караме половин век! Животът ни изтече!Повлече ни далече надолу по течението, някъде горе в бистрото се укрепиха комунягите, а ние пляскаме в тинята и се успокояваме, че им “мътим водата”
  Баста!
  По-добре украинци! По-добре триста спартанци!…

 19. E, приятели, макар и да сме генетично свързани с хората в северна Италия, няма да можем да осъществим техния начин на живот, тяхното държавно устройство, защото на тях, за разлика от нас, не им е било нужно да се освобождават от задушаващата прегръдка на руската мечка! Наивно е да се мисли, че хората, крепящи сегашното българско политическо статукво, биха се променили сами и биха осъществили така необходимите за България реформи. Прекалено дълго реформаторите ги търпяха (по-рано ги извиних донякъде с провеждането на местните избори) и изгубиха маса време, в което техните симпатизанти искаха да чуят истината за управлението на държавата ни, за спънките в реформаторския процес, за гнусотиите в българската политика и ролята на Кремъл в нея. Как иначе да разберем, че Реформаторският блок е нещо различно от това, което виждаме в изявите на останалите политически сили? Маските трябва да паднат!

 20. Бойко днесКА вкарА гол. У коя врАта?!

 21. А някой тук си въобразява, че за баце има нещо по-важно от егото му и евентуалната РЕАЛИЗАЦИЯ на щението МУ да направи голям шлем, т.е. към всичките си досега политико-адмистративни длъжности догодина ме прибави и липсващата- президент на ръбъ, препоръчвам да смени блога.
  Днес беше изтъргуван последният шанс, това парламентарно мнозинство да хване влака за тъй дълго гласената съдебна реформа.
  За да може най-сетне да видим КОЙ, кой е у нас. Защото ако в другите държави има мафия, в България мафията си има държава.
  Цацата и корпулентният форевър.
  Остана ли ДСБ в управляващата коалиция отиват у киреча. Завинаги!

 22. Днес Местан започна да говори за Велико народно събрание. Очевидно само от Д.П.С осъзнават, че няма да им мине номера или се застраховат. Мисля, че ще сме свидетели и на нова звезда и тя ще е на Христо Иванов.

 23. Не са само Тиквата и Наместан – ей ги Пръмовица и Лукавия, че и Ненчев с новата коса, Митов и Московлията – всички са налапали цицка и не им се пускааа…

  Нещата, както казвате, са били предизвестени от поне 10 дни, включително и със съгласието на предателите Кунева и сие. И затова Тиквата е отишъл да играе мачле, за да се изгаври за последно и с Радан , и с Иванов, напълно спокоен, че всичко е под контрол…

  Тъпо племе са това българите, тъпо…

 24. Преди да почне България да се оправя нещата трябва пак да станат много зле. Е почна се потапянето, да видиме дали Боко ще задмине Луканов или Виденов

 25. Благодаря за публикацията на автора Иво Инджев, радвам се да чета и коментарите на уважаемите читатели на този блог. Споделям всички оценки, тревоги и предположения. Сега наистина трябва да стане ясно кой на какво държи и дали иска да има истински реформи. Маски ще падат още защото много са маскираните . Държавната администрация е пълна с хора, които освен заплати получават и високи пенсии като бивши служители … в службите за сигурност, най-общо казано. Калфин е хвален министър, именно защото не си мръдна пръста да се премахне тази аномалия. За това трябват и други оставки, трябва да има и граждански натиск. Навсякъде хората се чувстват зле защото имаме лошо управление – и като система, и като личности, които не се подчиняват на правилата, а ги създават така, че да са угодни за тях самите. До кога ще ги търпим да ни правят на будали??!!

 26. Още един протест който не отиде до съветския идол, а Злото е там!

 27. Каква е ползата и за кого ,че някой министър е подал оставка и друг ще подаде. Кандидати за министри има безброй, днес един “пада”, утре друг ще го смени, какво тук значи някаква си “Б.Б.”-личност. Личности много, но всички б(ледо)езлики, начело с пародията на най-безликата личност Бойко Борисов.
  Народа все него избира , което означава че все негови личности ще гледаме. Просто в България всяка личност си има своя безмозъчна ария.
  Кой български политик има изискан и достоен лик.
  Всички са лик-прилик!

 28. планиран ход на Борисов , спечели си време и спокойствие за местните избори ,паричните потоци по европрограми ще минават през общински структури изцяло контролирани от тях , просто си гледа интереса,неговия и този на партията ,който е очаквал нещо по различно,не знам..очаквах от Плевнелиев , но безсмислен референдум вместо готови законопроекти ,подготвени и подкрепени от авторитети,широка кампания , обсъждане…а не отбиване на номера

 29. Мога само да подкрепя колегите MIKA и ПАВЕЛ ТИНКОВ.

  Идиотското търпение на матряла ще се свърши, когато почнат да го бият често и по много по джоба. Да гладува. Да студува. Да мре по опашките.

  Понеже и днес протестиращите с/у новите цени на винетките не обелиха и зъб за несъбраните руски данъци. Що да притесняват министер Горанов? Безумията на дялания камък Калфин, дето се тъкмеше да ни води руски програмисти със сини карти, също не са спирали и за ден. Но пък министер Ангелкова отново се гласи да ни ощастливи с руски туристи идното лято. Ако цената на петрола не продължи към $20/барел, жална ни майка. Русофилистичната помиярница отново се вихри, а едничък Мартин Димитров не е в състояние да стори много. ЕС е затънал в собствените си проблеми, колко му е да подкрепи банкянското нищожество-наследствен милиционер? Нужни сме им като буфер срещу бежанците, като нищо ще преглътнат новата изцепка на РАПОНА. Жалко за министър Иванов, поредният приемлив кадър на ГЕРБ, предаден от ритащия “мачлета”, дето още си пази партийния билет за БКП…

  Респект, г-н Инджев!

 30. А и Украйна май са тръгнали по нашето нанадолнище-натискат ги от Брюксел за реформи,ама и те нещо се ослушват…

 31. Падна Главата на министъра на Правдата в България! И кой е най-доволен !??? Че даже и широко ухилен по всички сайтове и вестници.
  Поздравления за г-н Христо Иванов!!!! Съюз със слуги на злото не може да има. Първанов и Местан са точно това! А Бойко е само момчето с което лъжат Българите, кой всъщност управлява РБ. Не трябва да се заблуждаваме. Злото винаги ползва кукли и глупаци, зад които да скрие гадната си мутра.
  Да се надяваме, че ще се намери разум и сила в Българския род, която да противостои. Годината не е 1944 и Червената Армия не е в София!!!

 32. “Каква е ползата и за кого ,че някой министър е подал оставка и друг ще подаде…”
  Панам, пак я докара до “всички са маскри”! Положителното е,че този път само с 5-6 изречения, а не както винаги с 56.

 33. Г-н Тинков
  Дай Боже да сте прав,че след подобни лъжи и лицемерни съглашения ще дойдат по светли,по честни дни за България.Аз обаче едва ли ще ги доживея.
  Вижте само как тържествува мафията.Че е смачкала един министър.И как тези които го подкрепяха се отметнаха от него.Кой е този луд утре да си сложи главата в борба с мафията.Нали на първата пряка ще го предадат.
  Аз за разлика от Мика смятам,че ръководството на ДСБ трябва да остане и сплоти всичко свястно и разбира се се обнови в бъдеще.Има много свестни хора в България,а и идва ново поколение.
  Физиономиите на Борисов,Първанов и техните клики не мога да ги донасям вече.Те са обида за българите.
  Дано дойдат нови хора.За нас.За българите.

 34. “Ама нали вече сме консул…”!!
  Г-н Терзийски, с това последно изречение сте направил най-краткия възможен анализ на стремежите, идеите и мечтите на “големия български дисидент”- Господин Едвин! Той е живото доказателство, че разстоянието между гладуването и преяждането, е на не повече от една добре протегната ръка, към правилния човек.

 35. Подкрепям напълно Павел Тинков

  Една работа трябва хубаво да се развали,за да се оправи.
  Според мен най-после дойде времето когато вкисналата полуреформа се пресече и сега бистрата истина излезе на повърхността.
  Време е днес всеки един от нас не само да направи своя избор но и да го подкрепи публично.

 36. За сведение и ограмотяване на някой Христо Иванов никога не е бил кадър на Герб.Той е независима кандидатура подкрепена от Реформаторският блог по специална от ДСБ и Радан Кънев.Това трябва да се знае, за за се знае кой,кой е. Аз съм безпартийна.Подкрепям тази партия,която ми харесва.Нямам идоли.Имам принципи,които следвам безкомпромисно.

 37. Към госпожа D. SAVOVA:
  ГОРЕ ГЛАВАТА, ПРИЯТЕЛКО!
  Сама казвате: “Има много свестни хора в България,а и идва ново поколение.”
  Не са малко и “лудите”, готови да рискуват себе си в битката с мафията! И се множат.
  Права сте в едно – на нашето поколение животът изтече. Навремето П. Манолов с болка възкликна:
  “Ех, как много закъсня свободата!
  С цял живот закъсня –
  с моя живот!”
  Но какво да се прави – някои процеси, въпреки волята ни, изискват технологично-необходимото време. А и увредата, нанесена от половин век болшевизъм върху психиката и ценностната система на българина се оказа по-ужасяваща, по-смазваща от това, което очаквахме!
  Не ни остава нищо друго, освен да поемем ролята на катализатори, ускорявайки според силите си процесите на пробуждане, ориентация и осъзнаване на необходимата критична маса от зомбираните.Останалото ще свърши новото поколение. И, надявам се, спасилите се зад граница читави българи, с помощта на разширяваща се и помъдряла Европа…
  За такъв един ход на събитията са безусловно и неизбежно необходими СЪТРЕСЕНИЯ /едно от тях е случаят с Министър Иванов/. Защото с крепене на статуквото в името на пълзящи квази-реформи,с консенсусна политика /”съгльасие”/, с “исторически компромиси” и живуркане в Парламента на “тихи обороти” няма да стане!
  Отдавна е казано – “ортаклък с комунягите /явни и проевропейски предрешени -бм/ не се прави!”
  Ни жилото – ни меда!
  Много са наивниците, които все още припознават в бойковата камарила /ГЕРБ за благозвучие/антикомунистическа политическа сила. На тях трябва да отворим очите.
  И НИКОГА ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ:
  РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ МИНАВА ПРЕЗ
  М О Ч А!
  И ХИЛЯДИТЕ МУ МЕТАСТАЗИ, РАЗТЕРЗАЛИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!

 38. Подкрепям изцяло Христо Иванов и ДСБ. Ако не беше Христо Иванов – нямаше така ярко да бъде осветена истинската същност и размер на мафията българска, и така нависоко. Ако реформаторите и по-конкретно ДСБ не беше влязло в тази коалиция, нямаше как мафията да бъде принудена да се представи пред обществото в целия си “блясък”, недвусмислено и категорично. Сега всички, които имат очи и уши, видяха и чуха истината за гигантския размер на октопода.
  Христо Иванов каза, че ще продължи да се бори за реформата в съдебната с-ма, може би не трябва да губим надежда.

 39. Хайде – по-добре ужасен край
  отколкото УЖАС без край.
  Това трябваше да се случи още с края на парламентарния сезон.
  Какво животно е РБ не знам , но ми прилича на една басня от Лафонтен.
  Останалата презряна паплач в т.нар.
  народно събрание – е мълчание .

 40. “За сведение и ограмотяване на някой Христо Иванов никога не е бил кадър на Герб”, пише една колежка – член на ГЕРБ не е бил, но Е КАДЪР, както и сам много пъти РАПОНЪТ се хвали. Кой после го е подкрепял и кой предавал, е друга тема.

  Нали беше назначен и одобрен от него в Близнашкото служебно правителство като зам.-министър, а после предложен пак от него за министър на 7 ноем. т.г.? Прочее, той не е член и на РБ, макар че те го подкрепят, в това е парадоксът. Страхливото банкянско нищожество (“човекоподобие” по СТАМБО)очевидно е и винаги готово на предателство (да си спомним историите около Цв.Цв. миналата година)

  Ето тук един първоизточник:
  http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0219&n=31&g=

  Полезен е за всеки, който търси автентична информация за сведение и ограмотяване.

  “Нямам идоли”, казва същата. Ами Иван Костов?

  При всички случаи оставката е полезна, защото падат много маски и опитът за комун-милиционерската полуреформа се провали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.