Срамнителен анализ за руското проникване от Балтика до България

Балтийските държави, за разлика от България, водят истинска освободителна битка срещу руската пропагандна война.

НА СХЕМАТА: КОИ ОРГАНИЗАЦИИ В БАЛТИЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ КАКВИ ПАРИ ПОЛУЧАВАТ ОТ РУСИЯ

 

В някои отношения руските методи за дестабилизиране и влияние в трите републики напомнят на познатата ни тук картина : щедро финансиране на медии, неправителствени организации и протестни прояви, най-вече под антифашистки етикети. Има обаче една голяма разлика: Петата колона на Русия в трите страни, чиято окупация от СССР никога не беше призната от САЩ и това съхрани надеждата на балтийците за освобождение, се гради предимно на руските малцинства. У нас- в страната с прекършена воля за съпротива срещу съветската окупация и нейните днешни последици- мръсната работа на Кремъл вършат не просто българи, но такива, които претендират това е да е върховна проява на българския патриотизъм.

 

Специалните служби и други институции в балтийските държави следят, разобличават подривната роля на Кремъл и информират обществото за това. У нас аналогичните си затварят очите, указание за което публично дава лично премиерът Борисов с призива си към президента Плевнелиев да си „мери приказките” за Русия, те. да си затваря устата.

Докато в Русия е в сила новият закон срещу чуждите неправителствени организации, посочени лично от Путин в една негова реч като …пета колона на запада ( в резултат на което поне 10 големи фондации се оттеглиха от Русия , а подлежащите на прогонване са общо 70), то в същото време в трите малки балтийски държави функционират 40 руски подобия на неправителствени организации, занимаващи се с проруска пропаганда. Властите в Талин, Рига и Вилнюс обаче затягат „гайките” им – някои от най-кресливите кремълски емисари имат забрана да влизат в трите страни, а други биват екстрадирани.

 

Какво (не) се случва междувременно в България?

 

Фактът, че дори няма институция, която поне веднъж да засегне темата, а още по-малко да благоволи да информира обществото с някакви статистически данни ( както редовно се прави в Балтика), говори сам за себе си. България е превърната в нещо като офшорна зона за руската пропаганда, данъчен рай за препиране на вековни лъжи и митове срещу щедро заплращане, ескпериментално поле и развъдник на паразитиращи върху рублите безчет ( доколкото за тях няма отчет) „творчески” и други подобни структури, които налагат в съзнанието на българите онова, което Кремъл иска да се знае за историята, политиката, културата , двустранните връзки и най-вече за „лошия Запад” и добрия Дядо Иван.

 

На руската пропагандна инвазия в България не само не размахват пръст институциите, призвани да бранят националния суверенитет от евразийските ледени ветрове като в страна, член на НАТО и ЕС, а се случва обратното. Ето един пресен пример от миналата седмица- един от многото през изминалите години на възход на тази тенденция, рязко засилена със самото идване на власт на Путин в Русия, малко след което Петата колона в България започна да дефилира предизвикателно по най-различни сборища и други платени с руски безотчетни пари публични прояви, свързани с исторически дати.

 

/КРОСС/ Членовете на Координационния съвет „България-Русия”, обединяващ организации на приятелите на народите на Руската федерация у нас, решително осъждат санкциите срещу Русия и призовават Президента, Правителството и Парламента на Република България да прекратят провежданата конфронтационна политика срещу братския православен славянски народ.

Икономическите и политическите санкции срещу Русия не стреснаха Кремъл и не поставиха Москва на колене, а мобилизираха руския народ и държавност. Санкциите срещу Русия нанесоха и нанасят тежък удар и на българската икономика. Почувстваха го вече осезателно селскостопанските ни производители, търговците, туристическият сектор. България загуби възможността да построи втора атомна електроцентрала и да изгради „Южен поток” заради безпринципността на нашите управници и послушанието им пред САЩ и Брюксел.

България трябва ясно да заяви, че населението на Крим самó избра да се присъедини към Руската федерация. Това е негово суверенно право и не е нужно от чужбина да учат народа на Крим как да живее! Раната в Европа – Украйна, беше отворена от режисьорите, любители на т. нар. цветни революции с нежни имена и катастрофални последици.

С думи и действия висши български политици конфронтират България с Русия, а в последните дни президентът Плевнелиев прекали с агресивната си антируска риторика. С Русия и руския народ ни свързва не само общият славянски и православен корен, но и общата ни история, решаващата роля на Русия за Освобождението от османско иго, огромните жертви, които народите на Съветския съюз дадоха в битката срещу фашизма, помощта в икономически план в годините между 1944 и 1989 г., тесните културни, образователни и човешки връзки.

Апелираме към управляващите в България – в името на историческата дружба и уважение към Русия, в името на бъдещето на нашите два братски народа, прекратете санкциите и нормализирайте отношенията ни с братска Русия.

Членове на Координационен съвет „България – Русия”:

Проф. д-р Валентина Аврамова – Председател на Дружеството на русистите в България
Доц. д-р Желю Добрев – Председател на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата
Проф. д-р Захари Захариев – Председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД
Любомир Коларов – Председател на Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”
Николай Малинов – Председател на Национално движение „Русофили”
Д-р Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”
Снежана Тодорова – Председател на Дружеството на възпитаниците на съветски и руски университети „Найден Геров”
Станка Шопова – Председател на Фондация „Устойчиво развитие за България”

Заявлението е подписано и от присъединяващите се към Координационния съвет „България – Русия”:
Симеон Игнатов – Председател на Сдружение „Български антифашистки съюз”
Стоил Фердов – Председател на Славянско дружество в България
Ген. Стоян Топалов – Председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва
Боян Ангелов – Председател на Съюза на българските писатели
Симеон Симеонов – Председател на Отечествения съюз
Минчо Минчев – Председател на Политическа партия „Нова зора”
Александър Паунов – Председател на Комунистическата партия на България
Васил Коларов и Минчо Минчев – съпредседатели на Партията на българските комунисти
Евгений Унанов – Председател на Българската работническа партия (комунисти)
Петър Велчев – Председател на военноинвалидите и военнопострадалите
Спас Панчев – Председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски”
Чавдар Стоименов – Председател на Международна фондация „Георги Димитров”
Елка Няголова – Председател на Славянска литературна и артистична академия – Варна
: http://www.cross.bg/predsedatel-rysiya-bulgariya-1490627.html#ixzz3tYcApM2G

 

 

 

Както се вижда по-горе, дейността на въпросните организации никак не е спонтанна. Тя си има „Координационен съвет” (председателстван в момента от Любомир Коларов, под чието вещо просителство в София никнат нови и нови паметни плочи, бюстове и прочее пропагандни жалони на руското влияние тук).

 

В координационния съвет, по данни от 16.11.2010 г. , влизат гордо следните афиширани структури ( за мимикриращите като „творчески съюзи”, редовно мобилизирани от руския посланик Исаков за подкрепа в избрани от него моменти, да не говорим).

КООРДИНАЦИОНЕН СЪВЕТ “БЪЛГАРИЯ – РУСИЯ”:

Българо-Руска Търговско-Промишлена Палата
Председател: доц. Желю Добрев

Дружество на русистите в България
Председател: проф. Валентина Аврамова

Дружество на училите и специализиралите в
Русия и ОНД “Найден Геров”
Председател: Снежана Тодорова

Национално Движение “Русофили”
Председател: Николай Малинов

Сдружение на приятелите на Русия “Александър Невски”
Председател: Любомир Коларов

Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД
Председател: проф. Захари Захариев

Фондация “Устойчиво развитие за България”
Председател: Станка Шопова

Форум “България – Русия”
Председател: д-р Светлана Шаренкова

 

И още нещо: в България има утвърдена от съветско време традиция най-изявените руски протежета официално да бъдат награждавани или в руското посолство, или да бъдат командировани направо в Москва за получаването на всевъзможни дрънкулки , с които да се гордеят за дейността си в полза на чуждата държава ( такива имат от кмета Софиянски, до Бойко Борисов също).

 

Няма подобен аналог западна държава да награждава българи по подобен начин за пропагандиране на нейното влияние. А и няма защо – милион и половина българи сами са избрали да живеят учат и работят в ЕС, САЩ и Канада. В същото време Русия подкупва масово българи, за да я обичат, но и най-продажните бенефициенти на тази корупционна практика български граждани не горят от желание да се запътят към топлите сибирски прегръдки на живота в Русия.

 

Най-скандалният случай за тази година беше подплатен с един милион рубли, връчени за особени заслуги към руската пропаганда у нас на Светлана Шаренкова и Димитър Иванов в Москва на червения килим в Кремъл лично от премиера на Русия Дмитрий Медведев.

 

Най-новото награждаване тази година се състоя през юни. Между останалите беше отличена журналистката Елена Йончева, която междувременно получи черен печат от Киев да се посещава повече Украйна и много се възмути от този факт.

 

В. „Дума” 15 юни 2015 г. :

 

„София

 

Призът за журналистика отиде при Елена Йончева за нейните репортажи и филми за събитията в Украйна.

 

“Остана ми голяма тъга, че колкото и да сме обективни, нямаме механизъм, с който да променим онова, което се случва в Киев, в Одеса, в Мариупол… Но нашият екип се опита да приобщи хората към случващото се там и да ги направи съпричастни и по-критични”, сподели Елена Йончева при получаването на наградата, връчена й от председателката на СБЖ Снежана Тодорова и Николай Малинов.

“Благодаря на Елена, че не смени позицията с поза”, подчерта Малинов.

XXI церемония на “Золотая муза”

 

Ето с такава безцеремонност текат тук прономеровани и прошнуровани руски демонстрации на безнаказано прокарване на примери за подражание на руското послушание.

 

А как се прави обратното, можете да видите в преведената на английски статия за руските милиони, вложени в пропагандата в балтийските държави и за съпротивата на балтийците срещу тях: http://m.en.delfi.lt/article.php?id=68908408

 

13 мнения за “Срамнителен анализ за руското проникване от Балтика до България”

 1. След списъка и имената тичам към аерогарата, там има пликове за повръщане, но ако не намеря, дано хвана самолет за Прибалтика!… Я, любамыр каларав насреща ми…как дела, бе рубладжийски урод?

 2. … не обиждайте меня, аз вам не бых и атветил, но съм объективен и изразявам глубоко удовлетворение ат таво, че вашият Блог единственный, макар субъективно и тенденциозным образом инфармира за моята активна деятельность в името на Масква и мировата революция, патаму что, вы видите сами, агромна е канкуренцията в нашия руссофильский лагерь, невераятно жестокая, спаделял съм с вами-Ива Хрыстав, Елена Йончевная теперь са на мода,вот и заради тях меня телевиденията често пренебрегват…

 3. Всичко зависи кой ще бъде новия Президент на САЩ! Русия заграби територии в Грузия и Украйна, сега е в Сирия, но Шрёдер, Саркози, Берлускони, Нормандския формат и колко още… В Балтийските страни не дават на руснаците гражданство, а тук ги докараха за пари. Докато не бъдат хванати няколко руски шпиони и информационни терористи руската отрова ще продължава.

 4. Списъкът е налице!!!
  Кога ще започнат арестите?

 5. помощта в икономически план в годините между 1944 и 1989 г…..
  след 1990 г.се оказа , че “братския” СССР…ДЪЛЖИ НА НАШАТА СКАПАНА ЧЕНГЕДЖИЙСКА ДЪРЖАВА 160 МИЛИОНА ДОЛАРА, които великодушно Царското правителство опрости…..

 6. @Любамир Каларов

  Не с такими номерами на меньой, товарищ Любамыр Каларов!
  Мы вас давно разсконспировали! Вы пишете кажый день в сайта под прикритии псевдонима Стамбо!

  Но разведка сайта не спит! Сейчась придьот прокурор D.Savova и сразу вас заклеймит как Antikomunist/Panam и враг Камандира и эсли не продолжите писать, перекрестит храм “Александър Невски” на другой мюсюлман и так у вас не будет патрон аутсорсинг сдружения алкоголиков без границ !

 7. Дори не знаех,че съществуват толкова искрени и предани дружества…..Само не разбирам каква е разликата в ” Дружество на русистите в България ” , ” Национално Движение “Русофили”,Сдружение на приятелите на Русия “Александър Невски”,че горе-долу и другите наименования.Да няма разцепления в любовта към Русия ,защото ми звучат еднакво.Или е толкова голяма любовта ,че не може да бъде побрана/ФИНАНСОВО/ в едно сдружение или каквото и да е ?

 8. Драга СВЕТЛАНА, и аз на това се чудя, защо е нужно толкова различни наименования за едно и също деяние – престъпна противодържавна продажност. Но може би се стараят да не обидят някой от тези най-заслужили слуги и така всеки да оглавява с наименование по избор някакво измислено сдружение от изменници. А може би е и по-пригледно при разплащане с рублите.

 9. Да-а, това възвание си е пар ексаланс самопризнание в национално предателство и саморъчна молба за лишаване от гражданство и екстрадиция в рАЗИЯ. Въпросът на THEROCK кога почват арестите е много уместен.

  В този ред на мисли, ето два линка относно “кой кой е” – за правосъдния ни министер в оставка:

  http://kanal3.bg/news/comments/21233-Kak-se-stava-ministar-bez-edin-raboten-den

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4497620

  Автентична информация за сведение и ограмотяване на всеки, който е с отворено съзнание. Също и за баш фенове на Синята джука и приемниците му (които без изнедада се оказват също партизански синчаги и внуци, или сексуални девианти, или и двете).

  ПП до СВЕТЛАНА
  Улучили сте точно в десетката, че любовта към рАЗИЯ ФИНАНСОВО не се побира в едно сдружение. А и явно опорната точка е да има повече крякащи жаби в русифилистичното блато – за шумов фон и евентуално преброяване.

 10. Дорогой sms,

  Виноват! Хотя и я старый разведчик, старательно усвоивщий опыт Штирлица, я уже рассконспирован!
  Теперь у меня исход только один- пуля в лоб!
  Прощайте, друзья и товарищи!
  Я умру с именем Партии, Кремля, Ленина, Сталина, Брежнева, Андропова и Путина на устах!

 11. Към Aeroflot-е няма що,В.Велева е най -точният човек!Само като видях,че е нейна информацията и се отказах да чета.За да оплюете този министър ли се позовавате на нея?

 12. @@ АФРОФЛОТ & KILIEVA:
  Не знам как Вие четете, предложените от Вас линкове, но след като се запознах подробно с тях /за разлика от г-жа KILIEVA се насилих и издържах/, бях силно впечатлен и обхванат от възхищение и уважение към фамилия Бойкикеви . Благодаря Ви – успяхте /с помощта на валерия велева/ да ме убедите, че Христо Иванов е бил правилния избор на Президента Плевнелиев!
  За мен по силен аргумент, по стабилен атестат от махзара на горепосочената пачавретина едва ли е възможен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.