С(р)амотният Борисов след самотната оставка

Няма нужда от пълен запис на днешното интервю на Нова телевизия с френския посланик тук Ксавие Лапер дьо Кабан, за да стане ясно, че Париж ( а както скоро ще стане ясно, не само Франция), гледа на оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов по обратния начин на радостта, която у нас изразяват свързаните открито или прикрито с руския натиск за продължаващо дестабилизиране на България управляващо-опозиционни партии и техните медийни слуги.

 

Ето няколко ключови изречения от интервюто му, които си записах от интервюто:

 

„Ченалова казва много интересни неща…

 

Че бившата шефка на СГС й е казвала как да решава дела.

 

Трябва да сме сигурни, че правилата се прилагат във всяка страна.

Ако има този механизъм, значи, че имаме доверие …

 

Правителството на Франция е притеснено…Една година чакаме реформи.

 

Имаше до вчера явна воля за реформа с министър Иванов…

 

Очакваме новия министър на правосъдието да продължава в същата посока.

 

Припомням, че след моето интервю миналата година, Борисов и Христо Иванов излязоха с общо съобщение, че ВСС трябва да постъпи „както трябва”.

 

Сега НИЕ ( курсивът мой, явно НИЕ означава ЕС- бел. ivo.bg), имаме съмнения…Ще видим…”

 

Запитан дали говори и от името на другите посланици на ЕС , Ксавие дьо Кабан препоръча на водещите да ги попитат за позицията им.

 

И съответно видяхме- видяхме часове по-късно, че не става дума за отделна позиция на отделно взета страна от ЕС. Към нея с подобни акценти ( защото, който не знае, да научи, посланиците от ЕС не само си говорят, но и съгласуват позициите си) се присъедини посланикът на Холандия Том ван Оорсхот. Пред БНР той изрази съжаление за оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

 

Кой е следващият? Трябва ли да чакаме всички посланици на съюзническите държави да се изредят с траурни слова на панихидата на съдебната реформа, за да стане ясно, че радостта на ГЕРБ, АБВ, БСП, ДПС и прочее отметнали се вчера в Народното събрание от постигнатия през лятото „исторически компромис” партии за конституционното обуздаване на всевишния ни главен прокурор е всъщност пир по време на чума?

 

И къде е Борисов?

 

Как къде- на мач. Как по-ясно да покаже, че всичко е договорено в рамките на черното тото, ако не се отдаде на любимото си интелектуално занимание с топката, докато му потъват гемиите пред западните партньори. Той явно е убеден, че и този път ще му се размине давенето, защото е като шамандура, която се носи по вълните на популизма и безпринципните сделки на принципа, формулиран от Радой Ралин: „откак свят светува, все мазният отгоре плува”.

 

Както винаги е измислил „бонбонче” за подслаждане на горчивия хап, обявявайки тъкмо в този момент епохалната новина за начало на строежа на толкова дълго отлагания ( от самия него) алтернативен на руската газова зависимост конектор с Гърция. Само че едва ли подхвърлянето на бонбони ще му свърши работа, защото в клетката е той, а онези отвън, чийто разочарования и гняв се опитва да подслажда, няма да се ловят вечно на такива маймунски номера, забавлявайки се да потупват горилата по косматия гръб.

 

Въпросът е колко дълго ще го търпят да ги лъже в името на прословутата стабилност, която е наложил еднолично в България. Ние, стабилно разнебитените му вътрешни опоненти, също сме извън клетката, в която той се разпорежда заедно с други политпримати от неговото племе, но онези отвън държат финансовия ключ за оцеляването му.

 

„Ще видим”, както каза днес от името на ключодържателите един от тях.

Тандемът Борисов- Първанов  е доволен на стадиона на договорения мач. Смеят се последни или за последно?

 

22 мнения за “С(р)амотният Борисов след самотната оставка”

 1. Никаква реформа не е възможна в неправилната Българска държава, все едно някой да говори за реформи в някаква институция на Русия, където всичко е една бъркотия, да не кажа помия.
  Двете братско-комунистическо-руски държави са погрешни и нецивилизовани,властта е узурпирана от бивши служители на службите за бандитска сигурност, наречени Държавна сигурност.
  Двете държави не можаха да се цивилизоват,двете държави имат по едно силновпечатляващо нещо-Русия е войнстваща, шовинистична държава и само с това се пред света преддставя,докато почти умрялата и обрулена България се представя най-силно пред света с паметниците на руските агресори и ако тук някой каже че научния метод на “течната дружба”, разработен от Иво Инджев не е приложим, значи е пълен комунистически мерзавец.
  Но и никой тук от верните коментатори няма да го приложи-скромняци са нашите …, нека всеки си намери рима, та блеене пак да има.

 2. Крайно време е милиционерската банда заедно с Гоцета, Сави и подобни екземпляри да отидат в забвение. Винаги са правили всичко за да няма никакви реформи в която и да е сфера. Празни приказки и лъжи на корем – това специалитета на Буда!
  От самото начало на това правителство беще ясно, че ще си подават топката до самозабрава марионетките от ГЕРБ с ДПС, АБВ, ЦацАров и подобните им комунистически креатури. Ако и след оставката на Христо Иванов Реформаторския блок не излезе от управлението на бабаита-пожарникар последствията на оставащите в прегръдките му ще съжаляват на следващите избори.

 3. Сещам се, че кметът на града на братя Галеви беше казал, че в него няма престъпност, защото всъщност се управлява от престъпници.

 4. Мисля, че вчера Борисов самозаличи бъдещето си в политиката. Оттук-нататък започва заникът на ГЕРБ и на гласуващия им планктон.

  Засега самият Борисов не усеща нищо, защото ДПС и АБВ го държат в еуфорично състояние – да не буйства много преди обезглавяването. В момента, в който им стане изгодно, ще врътнат кранчето и притокът на анестетици и седативи ще секне и тогава ще разбере, че главата му е паднала.

  Какво да се прави: изпечените мошеници винаги с лекота са успявали да преметнат милиционерите. Така е било, така и ще бъде.

 5. Къде е борисов ли, ами там, където винаги е бил – централен нападател в отбора на русия срещу България.

 6. Сигурно казаното от френския и холандския му колега по повод на оставката на Хр. Иванов има значение.Но ако се върнем на реакцията на Лозан Панов-председателя на ВКС по повод на тази оставка предизвикана от приетото от НС за конституционната реформа,не можем да се не се съгласим че,цит:”това бе една предизвестена смърт”.Отново Панов”стори ми се/за Хр.Иванов/много самотен”….Ами да,така е,никакъв друг член на правителството в залата,когато се гледа закон,основополагащ според всички за развитието на държавата ни!Премиера,разбра се ,че в работно време играе мачле,а останалите членове на кабинета -по важни дела отсътстват.Защо поне Москов,Ненчев,Лукарски и Кунева не се появиха ,за да покажат ,че разглежданото от НС не е отдадено на исполица на Хр.иванов, а е дело на целия кабинет. Че РБ стои зад постигнатото през юли “историческо”споразумение с ДПС!На всуе на всички оптимистични настроения в друга статия на този блог,че ще настъпи най-сетне отрезвяване поне в редиците на”десните”в надеждите им,че е възможно смесване на водата с олио….Такова нещо не може физически да стане ,даже под високо налягане-ще се получи емулсия….Надеждите на г-н Инджев че ЕС ще промени отношението си към Б.Борисов са просто напразни.И дори очаквания доклад на ЕК за напредъка на БГ по пътя на реформите да е песиместичен,това няма да стресне нито Борисов,нито Първанов,нито Л.Местан.Да не говорим за М.Миков….Всички те неотклонно следват пътя на квазиреформите за да бъде запазено почти непокътното състоянието обозначавано с”КОЙ”.И ако на бърза ръка ,в разстояние на часове,бяха макар и частично удовлетоворени справедливите протести на младите майки,можем да бъдем сигурни,че каквито и протести да има пред НС от 500 или 1000 граждани за придвижване на съдебната реформа,резултат няма да има ,защото в България няма критична маса,която да направи това ,което стана в Румъния.Защото българина е страхлив и КОМФОРМИСТ изначално,защото наслоеното в съзнанието на по-възрастните за комунизъма и незнанието и липсата на интерес в по-младите,нещото върху което залагат Б.Борисов и С-ие!

 7. Чувствам се дълбоко омерзена!Снимката за финал ме довършва!Ако не се смеят за последно,то тогава вечна ни памет на всички ,които все се надявахме на нещо прогресивно и пр.Да ни е честит православния комунизъм !

 8. Тягостно,потискащо,омерзение и попарени крехки надежди.Защото народонаселението се вълнува само от ракията и сланината.Избраниците са негови

 9. Партията на ПРОСТАЦИТЕ в БЪЛГАРИЯ, обозначена с абревиатурата ГЕРБ е вечна! Направете си експеримент и попитайте десет герберасти какво аджеба, означава тази абревиатура, като даже им обясните значението на думата “абревиатура”. При мене резултата беше 4 знаещи, срещу 6 незнаещи, като единият “знаещ” горе-долу налучкваше нещата…, но никой нямаше каквото и да е съмнение относно правилността на избора си.
  С две думи – “намериха ни цаката” с тая тиква!

 10. Вчерашния ден бе един от многото тъжни дни за България и вчастност за хората, които се надявахме, че някаква реформа в съдебната система би могла да се случи! Уви, жалко! Песимистите в България се увеличиха с още един в мое лице! Чувствам се смачкан и безполезен, въпреки че съм на 33г. семеен с дете на почти 2 години. Когато бях малко по-голям от сина ми, родителите ми все казваха дано за теб поне дойдат по-добри времена за живеене, за жалост тези пожелания ще трябва да ги изкажа на сина ми, защото за 26г. “преход” България дълбае дъното.

 11. С оставката на Христо Иванов, започва разрухата на ГЕРБ.
  Вече на всички ще стане ясно, че тази партия ще бъде затрита, и то затрита от нейният основател.
  Това безмислено говорене сега, че Иванов водел войни и поради това му се клател стола е гнусно!
  Абе Оланколу, защо позволи да му се клати стола? Този човек не започна ли тази война точно и заради теб, защото тази прокуратура и този прекалено глаДен прокурор само преди по–малко от година така ви бяха поставили на мушката (съвместно с Цецо), че (поне за сега) едва можахте да се отървете.
  Защо изпаднахте в мисловния обхват на щрауса и си заравяте главата в пясъка, като мислите, че ви се е разминало.
  Впрочем, добре ви е известно, че не е така, защото тези подмазвачески мантри на Борисов, че прокуратурата си гледала ПРЕКРАСНО работата показват колко много му треперят мартинките.
  Тук откривам законспирираното качество на болшевика, да прави метани на силният на деня, за да не му се „разклати стола“. Точно, Борисов добре го определи!
  Той позволи и посегна на човека, който започна лютата битка с тази съдебна система, която искаше преди това да го деградира.
  Интересно е, че не можа да разбере защо го лишиха от власт– защото бяха започнали успешната борба срещу престъпността и поради тази политика деривата на БКП претърпяваше такива загуби, че никой повече нямаше да си хвърли и сопола там.
  Той не направи този извод, или още по–лошото, позволи полезния ход на неговия министър за отстраняването на гнилите ябълки на статуквото, да бъде спрян. Сакън, да не се води война, всичко да си остане по старому. Да се снишим докато отмине бурята, добре научено, но неподходящо за времето си!
  Спряха реформите в МВР, сега ще зациклят и здравеопазването, после и образователната система, а тези приказки за газопроводите сме ги чували вече няколко пъти. И от там няма да изкочи заека, защото няма парета, а Европа едва ли ще отпусне такива, само за лигаво говорене.
  Това, че някои политици от запада позволяват да ги потупват махаленски по гърбът не означава побратимяване. Явно това е непознаване на западния манталитет, защото такова държание е признак на лоши обноски.
  Е, щом всичко се свежда до това, в крайна сметка всичко да остане по старому, защо да ги избираме повече?
  Ползата за тях постоянно я виждаме, ама нашата къде е? Нея досега не я видяхме, нито при старите, нито при сегашните.я виждаме.
  Какво си въобразяват избраните сега да управляват, че ще продължаваме да вярваме на приказките дето Хиляда и една нощ трябва да ни баламосват?
  Нима са толкова наивни и не видяха как беше отстранено предишното правителство? На каква коалиция се надяват. Ами в момента, когато се съюзят със БСП и(ли) ДПС падат не, пропадат, те пропаднаха вече. Само гдето не са го усетили още.
  Наистина е жалко, че ще трябва да започваме пак отново.
  Но пък и приказката за петела можем да я кажем и по друг начин,
  Че петела пее много пъти без да се зазори, а когато дойде зората, може да се окаже, че той я е проспал.

 12. Колко е тъжно уважаеми Ивайло, но се опитай поне истината да разбереш, казах я по-горе, никаква “система” в Р.Б. не може да бъде променена, защото всички “системи” са част от държавната система, а тя е тотално погрешна, сбъркана, покварена, мръснишка, узурпирана от комунистическата сган.
  Основите на държавата са гнили и от комунизъм пропили.
  Виновни у нас няма, защото всичко свястно е удавено в помийната яма.

  Без комунистите живот няма, надявям се че вече го вдяна…..
  Не детето ти, ами и внуците ви няма да видят българската земя без символите на руско-българско-комунската змия.Ненаситна е комунистическата анаконда, а народеца дори вече не блее, камо ли да запее….

  Спасение засега няма, гине и гние народа в интерес на октопода.
  Тези, които извисиха глас бяха бити и убити, а остнаналите в забрава обвити.
  Вгледай се в различните еднакви телевизии и ще видиш покъртителни визии, начело с Бъ. Бъ., смутено показвайки си зъба….
  Виж му погледа разоков, обхванат от руско-комунистическия оков.
  Само членоразделно мучене, със стойност на безпаметно жужене.
  Има две достойнства несъмнени-широк гръб и поглед тъп.
  Народеца все него ще избира,дори в пълна безизходица да се намира, а той горкия все позира.Екзотиката ни не умира….
  Човекът-поза,на комунистите обоза…
  Най-силната приказака у нас е “крайно време”, което си е само едно бреме.
  Българското “крайно време”‘е БЕЗКРАЙНО, като комунизма омайно.

 13. Важно е също РБ,, или ппне част от него да напуснат солидарно коалицията.

 14. Не сте прави…:-)
  Шегувам се,
  просто искам да споделя моето сравнително трезво мнение.
  Както съм писал доста пъти, машината върви към MARGIN CALL!!!
  Когато това стане, Б, вече ще се е оттеглил и ще ни обяснява как няма нищо общо.
  Или с няколко думи – ще се върнем към леко позабравеният урок който научихме 90години, че в икономиката с трици маймуни н се ловят!!!
  Лошото е, че ние ЦЕЛЕУСТРЕМЕНО вървим натам!!!

 15. Не е фатално, че има гнили ябълки, фатално е, че Тиквата е гнила!

 16. Тежките въпроси са други!
  1 Защо влязохте в правителството на мафията?
  2 Защо подкрепихте правителство с Борисов за премиер?
  3 Защо правихте “исторически компромиси” с ДПС?

 17. Нито Франция, нито Великобритания, нито Холандия в лицето на техните посланици мога да ни спасят от хватката на ДС, която ни мори вече 26 години. Развитите държави (за добро или за лошо) скъсаха с колониализма и оставиха изостаналите да се оправят сами. Всеки колкото си може.
  Така че освобождението от мафията, простащината и путинофилията може да дойде само от нас самите.
  А това, че не правим усилия, а продължаваме да си живуркаме в кочинката, която ни сковаха „бившите“ комунисти, предполагам предизвиква само учудване в нашите съюзници.

 18. ЕС не е Съветски съюз да удря с юмрук по масата , да размества ‘пешки’ а и Борисов не им създава главоболия по наболелите проблеми – дългове,бежанци,антиевропейско говорене.Не чух Радан Кънев да поиска извинение , че излъга избирателите си , че до онзи ден защитаваше Борисов в скандала Янева-Ченалова , че на местните избори приемаха индивиди със съмнителен морал,затваряйки си очите как им носят гласове,подкрепяха кметове познати с корупционните си схеми…министрите ти за цяла година не показаха дали РБ има идея и потенциал да управлява,да внесе справедливост и морал…и сега изведнъж,изненадан,редовните кухи фрази , при положение , че половината ти депутати не гласуваха ‘за’ .

 19. Мисля, че главната заслуга на 43-то Н.С. и неговото правителство с премиер б.б. ще си остане тази, че те определиха изключително точно и поименно две неща:
  1.Кой защитава инструмента за поддържане на модела „КОЙ“, т.е. разграбването на БЪЛГАРИЯ от една шепа хора и превръщането и в колониална държава.
  2.Кои са хората, на които може да се разчита в битката за унищожаване на модела „КОЙ“.
  Отговор на въпрос №1:
  Всички депутати от 43-то НС и неговото правителство с премиер б.б., с изключение на Реформаторския блок.Тук списъка непрекъснато ще се смалява!

  Отговорът на въпрос№2:
  В.Вучков, Хр.Иванов и неговия екип, Р.Кънев,Гр.Караджов……….Тук списъка непрекъснато ще расте!

  Безкрайно лицемерие и просташки популизъм се използва за поддържане на статуквото и охолното му усвояване от шепа български граждани. Трябва да си кръгъл идиот, ако и за миг допуснеш, че хора управлявани от „КОЙ“ и защитаващи инструмента на „КОЙ“ ще допуснат да се направи каквато и да е реформа. Критерият за осъществена съдебна реформа е-НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ. Сравнявайки дейността на прокуратура и съдебната власт от 1989 год. досега, съвсем категорично може да се каже, че като вещина, компетентност и справедливост съдебната власт многократно надвишава прокурорската. Съдебната власт е много по-близо до това тя да е независима. И ако това досега не е станало причината е, че съдебната власт не може да бъде такава защото практически тя не може да взема самостоятелни решения. Прокуратурата никога не може да бъде независима. Нейната същност и действия доказват това. И за да се прикрие видимото, тя много удобно е настанена в дома на съдебната власт-ВСС. Според мен мястото на прокуратурата не е в съдебната власт. Мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт, там където е милицията. Стане ли това ще имаме независима съдебна власт. Ще имаме върховенство на закона. От тук следва извода, че единствено правилния и успешен път за БЪЛГАРИЯ, е пътя на реформите, най-важните от които са Реформа в съдебната власт, Реформа в ОБРАЗОВАНИЕТО, и Реформа в СИГУРНОСТТА. Хората, които могат до преведат БЪЛГАРИЯ през този не лек път са ни вече известни, доказали скромно и с достойнство принадлежността си към тази кауза. За нас остава да ги подкрепим всеотдайно, кой с каквото може, за да премахнем насадения върху нас БЪЛГАРИТЕ чужд модел „КОЙ“ и да спрем периода на безвремието , единствено изгоден на защитниците му, потрошавайки го на хиляди парченца, така че и помен от него да не остане.
  В тази връзка Реформаторският блок трябва да си направи сериозен извод и да направи в най-скоро време единна структура на управление, която да не позволява да се вземат такива решения , които да водят до различно тълкуване от участниците в него, съответно действия. Ако това не може да се осъществи, правилната крачка за РЕФОРМАТОРИТЕ в Рефрматорския блок е да напуснат невярната си съпруга незабавно. От това ще спечелят и те и ние, защото вече ги познаваме. И още нещо. Реформаторският блок да спре да се колебае, лута и усуква, когато стане дума за русия,а твърдо и безапелационно да защитава истината за огромните ни различия с тази страна-исторически, икономически, генетични, религиозни и културни. От това само може да се увеличи , а не да се намали електоралната им подкрепа, защото заставайки зад казаното от Захарий Стоянов, кои у нас са „…..идиоти и изменници…“ , РЕФОРМАТОРИТЕ ще си осигурят подкрепата на всички БЪЛГАРИ. Мисля, че по-голямата част от досега негласувалите вече ще стигнат до урните, защото видяха, че има такива мъже: неподкупни, честни и можещи. Хора отстояващи интересите на БЪЛГАРИЯ. Така че, РЕФОРМАТОРИТЕ в РБ, ако искат да се радват на доверието ни, трябва да продължат БЕЗКОМПРОМИСНО по този път, почиствайки дома си от всичко боклучаво, лукаво и патогенно. Трябва да се използва всяка подходяща възможност, за да може периода на действие на модела „КОЙ“ да бъде колкото се може по-бързо прекратен. Струва ми се като много подходяща възможността за предсрочни парламентарни избори. А индикатор затова ще имаме много скоро. Януари 2016 год. НС трябва да узакони електронното гласуване. Трябва да дадем всичко от себе си този период на безвремие да бъде прекратен , колкото се може по-скоро, за да чуем приятния шум на часовниците си отчитащи отново радостта ни от това да сме СВОБОДНИ, от това да сме БЪЛГАРИ!
  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 20. Още един дребен наивитет от читателя Гост приет.
  Не чул той някой да се извини на някого, че бил излъгал.
  Значи ако се извини, картината заспива и доброто прелива.

  “Крайно време ” е да започнат извиненията в България.
  И с тях лъжата ще бъде разрушена от постаментите си.
  Комунистическо-проруската държава вилнее като за световно, населението се топи във физически и морален смисъл, а колегата с трепет чака извинение от мръсниците…
  Приятно чакане….

 21. Тервел, като че ли давате отговор за правилната посока и начин за успех.
  Дал Ви Бог истината в устата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.