Борисов се изложи ( на показ) с руския Първанов и се мазни за баланс на прозападния Плевнелиев

Ако бях майстор на колажите ( или карикатурите), щях да илюстрирам текста си с разменени роли между Борисов и Плевнелиев. Бих изобразил картинката как президентът посяга към премиера с покровителствен жест, който изглежда като да го погалва по главата.

Невероятно, но това се случи днес, когато Борисов се подмаза на Плевнелиев. При откриването на обект, емблематичен за президента, Борисов за първи път обърна палачинката си на покровител, ментор и началник , без когото Плевнелиев нямаше да го има на този пост. Борисов каза следното:

 

“София Тех Парк ( една инициатива, свързвана изцяло с Плевнелиев – бел. ivo.bg)) е пример за успехите, които се раждат, когато всички заедно работим в една посока, дори и да имаме различия в характерите. Затова съм истински щастлив за приятелството, което имаме от години с президента Росен Плевнелиев.”

Ок, за момент ще оставя настрана факта, че само преди седмици същият Борисов публично се опита грубиянски да забрани на президента Плевнелиев да говори срещу любимата му Русия. Различие в характерите ли? Не, това е различие по основния разлом в политиката в днешна България.

Да се върнем обаче към времето, когато Борисов се държеше с Плевнелиев по обичайния за него мутренски начин. В нощта, когато Плевнелиев беше избран за президент, изживяващият се като ревнив бащица Борисов вулгарно заяви следното унизяващо новоизбрания глава нещо в отговор на журналистически въпрос:

„ Аз ще ви отговоря по-простичко. Когато Плевнелиев е победител, победата е за Плевнелиев и Попова, ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен и аз мисля, че трябва да престанете и вие с лицемерието си. Кой политик в България, кой политик е дошъл и вие сте го познавали? Всеки политик има някаква история, с която е станал известен, хората са видели неговата работа. Кой щеше да знае Росен Плевнелиев, ако не беше министър на регионалното министерство, ако не му беше дадена възможността да участва в изграждането на тези инфраструктурни проекти,

 

Днес Борисов е ПРИНУДЕН да смени тона с нотки на подмазване към Плевнелиев. Защото си дава сметка кой от двамата е длъжник и всъщност- КОЙ на кого по новото счетоводство.

 

Борисов дължи обяснения за заиграването си с мафията на българските граждани за европейско развитие. В последните дни той започва постепенно, леко, уж случайно, да вкарва нотки на разграничаване от Москва в денонощното си говорене пред публиката.

 

В едно от изявленията си Борисов се сети вчера да се възмути със задна дата, че са ни били посочили ( т.е. Путин ни посочи от Анкара на 1 декември 2014 г., но премиерът ни не смее да го посочи поименно, както самият той беше нашибан вербално от Сергей Лавров), като виновници за спирането на Южен поток.

 

Борисов внезапно си спомни и за газовия ( руски) рекет през януари 2009 г., което Му създало проблем с отоплението на поверената му София.

 

Някой да може да предложи цитат от изказване на тогавашният кмет Борисов, който да се е възмутил на правилния адрес по подобен начин тогава? Няма такъв цитат. Софийският кмет от Банкя си играеше мачлетата с московския си колега мафиота Лужков, както и изобщо игрите с руския корупционен фактор в България изобщо.

 

Това , да напомня, се случва, след като премиерът се озъби наскоро на Плевнелиев да си мери приказките по отношение на Русия.

 

Какво се случи , та се налага сега Борисов да си криви душата и да обявява колко е щастлив да е приятел с Плевнелиев?

 

Обоснованото ми предположение е, че прословутата интуиция на „политическото животно” Борисов му подсказва колко здраво е загазил с двата крака насред най- важния разлом в българската действителност.

 

Разломът е между източния и западния му крак. Поради което е решил да се наклони този път за баланс към представителя на прозападната политика Плевнелиев, който е антипод на своя предшественик на поста Първанов. Борисов се надява по този начин да компенсира западното презрение\прозрение от поклоните му към Москва, станали особено срамотни чрез показното му навеждане пред стария му ментор Първанов в кризата около употребяването на контрола над съдебната сласт за целите на руско-мафиотското сладострастие в поверената му губерния.

 

 

25 мнения за “Борисов се изложи ( на показ) с руския Първанов и се мазни за баланс на прозападния Плевнелиев”

 1. В една нормална държава, каквато нямам илюзията да сме, за това което направи Борисов, а именно да рита топка при гласуване на изключително важни промени в конституцията (най-важния закон в държавата) и така да бламира собствения си министър, щеше да отлети в небитието на политическото забвение. Ама на балканския тарикат Борисов май пак ще му се размине (за кой ли път). Прав е обаче за едно нещо Баце…”материала е прост”.

 2. ================================================================================

  Г-н Борисов, аз и моето семейство сме гласували десетина пъти за теб…и от тази си позиция на твои избиратели
  ти казваме:
  – МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ, ЗАЩОТО РУСИЯ Е ВЕЧЕН ВРАГ НА БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРИЯ !!!

  ================================================================================

 3. А е възможно Камерън да му е набил канчето. Като знам колко е страхлив ПапиГал-ът, показа го недвусмислено със спортните си изяви по време на най-приоритетното от приоритетните гласувания в Парламата, нищо чудно да е усетил “погалване” зад врата от британска страна…

 4. Не съм се много интерсувала много от промените в конституцията, но Хр. Иванов ми става все по-симпатичен като гледам какъв ресурс се изяви по телевизиите да го критукува колко бил некомпетентен по материята. На Близнашки му хвърчат слюнки от устата, дори се задъхва като говори против него. Това Михнева, Велева, а и самият Първанов се изказа за него като за умрял… как да не ти стане симпатичен. Двама западни посланици се изразиха подкрепа за реформата, за тях личността на министъра едва ли е от голямо значение, но добре функционираща държава им е важна.
  Забележителен е напънът да се представи съдебната реформа като самотно дело на Хр. Иванов, който се бил провалил, ти да видиш. Само ги вижте как се обясняват по телевизиите. Борисов се държи сякаш това не го засяга и си рита мачлето, но явно са му дали да разбере, че тая работа така няма да стане и сега веднага обръща палачинката да се мазни на Плевнелиев. Ще видим, както каза френския посланик.

 5. Напълно е възможно Президента на Република България да има прозападни политически убеждения-това е негово право и право на всеки да го определя като “прозападен държавник”.

  Но както казва легендарния Виктор Суворов,това,”че Хитлер е човекоядец съвсем не прави Сталин вегетарианец”.

  Тази разумна дисекция е напълно приложима и към Г-н Плевнелиев-той може да си е с прозападни убеждения и ориентировка,но това не го прави човек с антикомунистически,антисъветски и антируски убеждения.Две-три немотивирани реплики срещу руските провокации съвсем не го правят такъв.
  Днешна Русия и нейната политика не може да бъде разбрана,ако не се познава (и прилага) спомена за комунизма и за Съветския Съюз.Страшно е неприлично,дори обидно и пренебрежително към истината и справедливостта да се анализират днешните действия на Русия,а да не се изучават вчерашните действия на Съветския Съюз.
  Затова е всевалиден и всеобхватен “течния метод” на Иво Инджев,който аз безброй пъти ползвам и споменавам,но досега никой не се е впечатлил от него.Уникалността му не може да се игнорира дори от най-недорбросъвестните изследователи и обикновени читатели.Валидността му няма да бъде игнорирана и в бъдещето,защото той има стойност на научен принцип в науките политология,история,право,междудържавни отношения,дипломация и др.Дори е валиден и за специалните и разузнавателните служби.
  Както винаги съм казвал,Президента и неговите съветници са запознати с него,както и с книгите на автора,но досега не са и намекнали,че е полезно за държавниците и политиците да го изучават.
  Българската държава и държавниците съвсем методично и принципно пренебрегват всяко едно постижение на независими изследователи и наблюдатели на процесите в България.Това е хронична и хронологична практика.Тя е насочена единствено към опазване на лъжата у нас,за да не се разобличат нейните създатели-българските и руските комунисти.Да,има страхотно много лъжци и в двете държави-на всички нива,но като руските и българските комунисти подобни няма.

  Прозападните убеждения на всеки човек се доказват,а не само казват.

  Днес за безброен път ще припомня споменавания факт от мен за Деня на Независимостта на България и тазигодишното откриване на същата дата 22-септ. на паметника на Маршал Фьодор Толбухи,който като Командващ Трети Украински фронт на РККА ръководи нападението на съветските войски срещу България и нейната окупация.(8-16септ.1944г.)

  Ако някой искрено допуска,че Г-н Плевнелиев не е знаел предварително какво мероприятие подготвят комунистите на територията на Неговата държава,значи са пълни наивници.
  А пък тези,които допускат,че след откриването на паметника също не му е било докладвано,,,значи ….нямам думи.
  А тези,които допускат,че и сега той не знае за това събитие……, е-е-е-е,народе-е-е-е-е-е ,НЕнароде,каква Европа те тресе по комунистическото трасе.

  P.S. Ako някой смята,че “прозападния Плевнелиев” ще спомене този факт,далеч ще са от истината.
  А тези,които пък сметнат,че един ден ‘прозападния Плевнелиев” ще разобличи тази комунистическа провокация,направо са наивници.
  Неговото мълчание има стойност на одобрение към съветско-руската лъжа,носена високо от българските комунисти и подкрепяна от ДЪРЖАВАТА.

 6. http://www.blitz.bg/news/article/380412

  Че България е абсурдно-проруска държава,косвено говори материала за десетте абсурда през тази година.
  А едва ли има по-голям абсурд,българи да строят паметник на българска територия,посветен на руския окупатор Толбухин на тази територия и този народ.

  Поредна пледоария в комунистическа България.

 7. Напълно вярно! Всички знаехме, че съблогърът ни Банкянско човекоподобие ще даде задно-западен ход, но след като оцвъка всичко с изгодни за прокремълската мафия у нас решения. Точно в този момент е много важно ясното дистанциране на прозападните политически сили и фигури (т.е. хора, които ще изберат политика и ценности, а не някой министерски или генерално-консулски пост) от мутро-милицонерската шайка.

 8. Г-н Инджев, да не сте в грешка и това да е от друго събитие или паралелно време?
  Нима свръх човекът от Банкя не е казал, “Е построих ви…”?
  Има нещо странно, без да влизам в теория на коснпирацията, но какво му е направил Дейвид?

  А относно разлома и баланса, най-добре е бате да отиде при Нешка да го научи на шпагат, щото да не вземе да скъса някое сухожилие и после да ходи като ….

 9. Вижте само как действат руските агенти по повод договора за ремонта на самолетите МиГ в Полша.
  Проследете цялата сага и ще разберете как действат руските служби в България, кой как действа и колко е важна прокуратурата в случая.
  И всичко това пречупете през призмата на случващото се около съдебната реформа напоследък!
  Борисов – Първанов – Доган, това е руската тройка теглеща България към Сибир!

 10. Как няма да е доволен Борисов!
  Та този “парк” ще го напълнят с руски програмисти дошли в България със “синя карта” издадена от Калфин.
  Та този “тех парка” ще стане “джурасик парк” на руските рептилии в сърцето на НАТО-вска България!

 11. Игричките на Борисов са временни и не отразяват главното. Тази нощ при Милен Цветков се се появи познатата фигура на редактора на незнам кои вестници (не ги чета) Москов.Темата беше съдебната реформа.Ни в клин, ни в ръкав Москов употреби повече от отреденото си време в хули и хвърляне на кал срещу бившия премиер Иван Костов сбора,на които е добре познат.Девня,Балкан,американските централи,американски агент,враг на Русия и т.н.Само дето не каза,че е циганин.Думите му бяха яко гарнирани с злоба,която е трудно обяснима. Но не това е най-важното.То е познато. В контекста на пороя от изявените мръсотии се откроява заплаха срещу всички,които се осмеляват да тръгнат по пътя на Иван Костов като се опитат да направят нещо добро за България,т.е. ще ги постигне неговата съдба. Друго-освен зле прикритата заплаха е явната (вече) на бойна нога организираност на мафията да ни задържи на пътя към безкрайния преход към по-добро. Мафията добре си прави плановете. Само дето не може да разбере накъде вървят нашата икономика,решаваша всичко,и естествения ни стремеж за повече справедливост. И най-важното за нея-накъде върви Русия,нещата за която са супер проблематични.

 12. До момента са “осветени” поне трима руски агенти:
  1 Ген. Михо Михов.
  2 Ген. Александър Александров.
  3 Адвокат Ромил Светозаров Златанов.
  и прокурор от СГП Д. Пиронева – със съмнения за принадлежност.

 13. Мисля си, че това трябва да е краят на Борисов. Такава би трябвало да политическата, а и житейската логика. Би трябвало, но като се сетя за манталитета на народонаселението, гласуващо за него, леко се отчайвам.

 14. Милион лева харчат ГЕРБ годишно за пиар на банкянското слънце. И резИлтатите са налице. Като гледам натежалата МУ фигура излъчваша безмерно самодоволно его и слушам неспирният поток на съзнанието: “Аз дадох, аз направих, аз разпоредих, моите министри, моите депутати, вие сте проЗти и аз съм проЗт и ще се разберем и т.н. и т.н” не ми стига акъла ако и тази милка беше насочена по “предназначение” в офшорна зона, какви висоти на примитивизъм и простащина на логореята щеше тогава да цепи бб.
  Та, конкретно по темата. Това че, се мазни днес на Президентът на България е част от ежедневните практики на Рапона. Той, продължава, при това искрено да си вярва, че след като е толкова готин в собствените си очи и при многобройната кохорта от измекяри около него, “вашата терца бие моята кварта, шефе”, няма как всички да не го любят и тачат. Ето, пееФските медии които до момента на първият му избор на премиер го наричаха еднозначно, само тиква, мутра и прочие, още в нощта на изборната победа за тях и читателите им стана, “генерала” и бойко”. Инамек на критика няма.
  Спомнете си и Местан ага и ко как го наричаха в началото в парламента прясно миналият в опозиция експремиер. бойко методиев борисов. Намеквайки МУ, че ако не склони да преразпредели “бизнесите” го чака кауша на Развигор.
  Опитите на биспремиерът да поднови ортаклъците си с бареков, майна и болен лидеров и прочие сволочи след като и двамата го отцепиха също подсказват само едно. За него са важни единствено личните Му интереси и в подобни случаи явно ги е почувствал застрашени. Нищо друго не е било водещо в опитите за помирение.
  Нещо повече. Склонен е да си плюе на сурата и да извърти салтоморталета дори в отношението с единствената публична Личност която неизменно и последователно е била най-големият МУ критик от принципни, човешки и политически позиции. Иде реч за Стопанинът на БЛОГА ни. Припомням три знакови случки. Обаждането по мобифон от страна на бб след заседанието на МС взело най-сетне решение за спиране на АЕЦ Белене което Иво да обяви пръв. Година по-късно пълен обрат. Иво Инджев е наречен и то 3 пъти, в рамките на минута “идиот”. Преди месец и нещо, отново позната картинка. Иво Инджев става “уважаем журнаклист”. Негов “пратеник” в БЛОГА “съветва” Стопанинът да инициара конспиративна среща, да се “разберат като мъже” и заедно да почнат “борба”, така и не разбрах срещу кого и за какво.
  Всичките МУ работи са все в този дух. Вкарал се в някаква холивудска сапунка, мята се като риба на сухо, импровизирира незнамкаквоси, а страната ни кучета яяли.
  Българио, едничка те за теб умряха!

 15. Боко ритнитопковеца, е бита карта, само дето още не го знае…

 16. Във връзка с погалването по главата от “тримата папи”,мисля,че премиера иска да каже ,че не е бил един вид благославян от трима ,а те са били благословени от възможността да го погалят.
  А за западния крак и източния крак си е позиция “разкрач”.

 17. Мисли по въпроса, дали съм „пратеник“ на Борисов защото, с уважение към господин Георги Николов, предполагам, че той в случая е имал моя милост пред вид. Поне друг тук в този Блог, не съм забелязал да направи това предложение.
  И понеже г–н Николов не е „разбрал срещу кого и за какво“ бих желал да се води борба, бих желал да започна от тук и същевременно да изясня някои неща.
  Основното обаче е, точно нашата стана да не я ядът кучетата. Използвам Ваш израз господин Николов.
  Вероятно, Вие и други, не забелязвате моята изключително голяма загриженост от безпътицата в която е страната ни.
  Вече 25 години наред теглим САМО късата клечка. Това, което обаче до тука съм проумял е не, че жребият на съдбата е виновен, което би трябвало в такъв случай да се предполага, а фокусникът от гилдията на КГБ, който подаваше винаги клечките.
  И да знаете, посмях да си помисля, както и многото избиращи ГЕРБ, че за един момент, този фокусник, така да се каже, в случаят с Бойко, изпорти номера.
  Да се доизясня, като в математиката изкарвам пред скоби обобщаващото, следват– БИВШ (комунист, милиционер, охранител на баш сатрапа и последвалият го принц, (за малко или много) мутра, некултурен…) все показатели, че е „наш“ (не съм от групата им, а отявлен противник), значи „Може да се избере“! и го избират.
  Всичко добре, ама нещо не се получи, не слуша, бори се против престъпниците, търси начини за благоденствие, явно не слуша(ше) предаването „Гаварит Масква“!
  Значи, казва си фокусника, трябва да го сринем, (вероятно дори–да го ликвидираме, ако е нужно). Първо ще опитаме с купените.
  Правим демонстрации, Бойко МЕТОДИЕВ Борисов бил незнам какъв си (Тази употреба на бащиното му име не е случайност, там се крие значителен интелектуален прийом.
  Саботират го с боклуците като кмет, после като шеф на правителството, страната при управлението му станала полицейска (понеже разкрива убийства и престъпност, а те са така заложени, както в Русия, вместо да ги гали с перо).
  Накрая нареждат да се хвърлят камъни за да се предизвика кръвопролитие с точно тази „милиционерска“ държава.
  Е, свалиха го! Много бяха доволните, тези които изброих, но и много от тези, които ЗА МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ, стояха на правилното място в неразбраната „битка“ за която споменах.
  Заинатих(ме) се и пак го избрах(ме), по мотото, че „Враговете на моите врагове, са мои приятели“.
  Това, е бил комунист, при милиони такива СЛУЖБАРИ, нароили се след пословичният „Девети Септември“, не би трябвало, тук в нашата България, да притеснява. Бог ме запазил от тази напаст, ама не бе запазил много други, МИЛИОНИ, които не са искали нищо повече, освен да станат примерно професори, главни лекари и какви ли не други специалисти. Вероятно малко още знаят, че за станеш обикновен студент, трябваше тогава да си ПОНЕ комсомолец и отявлено да правиш какви ли не лозунги!
  Сериозен въпрос е какво да ги правим всички тези заблудени сънародници?
  Тях сега, пак с кръв ли да ги премахнем?
  Дори някои от тях, все още заблудени твърдят, че е по–достойно и мъжки, не да признаят тази си грешка (разбира се, ако я осъзнават), а да я отдадат на „истинската“ идея за братство и равенство. Тогава вървеше лафа „от всекиго според възможностите, на всекиго според нуждите!“.
  Не, господин Николов, нито съм пратеник, нито имам поставена от някой си задача.
  Ако има нещо, което да ме задължава, това е моята съвест и желание да спомогна за взаимното добро.
  Да дам принос личностите от които, по моя преценка, ще има полза за България, да намерят обща спойка, както го пише на входа на парламента.
  Моето мнение беше и продължава да е това.
  Водете си записки уважаеми приятели опоненти, и ако обичате ми дайте отговор на многото въпроси които ме мъчат, защото аз, след поредните разочарование (критиката към Плевнелиев и войните на Христо Иванов), се питам сега какво, и с КОЙ (не в контекста на прочутото мазно съществително)?
  Мислех (понеже мислех, че съм го измислил), трябва с малки стъпки, или примерно две напред, и (евентуално) една на зад, но все пак в прогрес.
  Мислех, че МУ липсва подкрепа, пак в тази прословута „борба“.
  Е, каква по хубава, дори ПРЕКРАСНА, подкрепа, ако тя идва от изявени личности, такива които имат в повече от сетивата нужни за тези цели.
  Господин Инджев отново усеща някакво разместване, лъкатушене, да го наречем и шикалкавене или даване на заден ход. Не съм го чул и установил, но то е познато при Борисов, а може и да е просветление.
  Аз самият съм писал вече лично на Борисов и съм заявил скъсване на подкрепата си. Вероятно са го направили и много други, дори от неговото обкръжение, което има много по–голяма значимост, дори само поради това, че аз не съм имал възможност да го виждя на живо.
  В момента сравнявам ситуацията ни като на такъв, който се е провалил на абитура и има чувството, че трябва да започне пак като първолак, вместо да поправи грешките и пропуските, които е направил, като продължи!
  Е, има ги Христо Иванов и Радан Кънев, ама техните действия достатъчни ли са за да започнем отново като първолаци?
  Трябва ли да се опустоши пак тази енергия като на СДС в неговата начална фаза на орлов мост и този потенциал прелял се в момента в Герб?
  Задавам сериозни въпроси, които са и тактически. И е хубаво някой да се опита да даде конструктивен отговор, защото само с критики, макар и безусловно правилни, такива, каквито аз също правя, трябва да се връщаме назад.
  Надеждата която храня е, там горе да го разберат, осмислят и поемат в правилната посока.
  Сигурно много мнения, бих желал да ги ВИДЯ!

 18. @СВЕТЛАНА
  “Нащият” геройко не се изразява така литературно – “трима папи”(това е непосилно за него), а думите са му в нелитературен негов формат – “три Папи са ме галИли …”

 19. До Борислав Витев. Най- точно кой какъв е показва отношението към съветските идоли! По делата ги познаваме!

 20. До Борислав Витев.
  Съжалявам но не запомних, че идеята която предложихте на г-н Инджев за конспиративна среща с баце е ваша. За което и искрено се извинявам.
  Това, едно на ръка. Реагирах по-горният начин защото предложението ви да обединят усилията си двамата които са несъвместими от всяка г.т. ми се вижда меко казано наивно. Та, бб на мига ще забрави за всякакви договорености (ако въобще се стигне до каквито и да е) стига да му хрумне нещо “по-така”. Нима не сте забелязали, че на ден си сменя поне по веднъж изцяло мнението стига да забележи или МУ пошепнат (все тази), че към него се е събрала критична маса отрицание. На всичкото отгоре, това го забелязаха и отразиха дори в грамите на американското посолство бързо губи концентрация. И най-важното за мен. Идеите, принципите, вижданията които изповядва Стопанинът на БЛОГА ни са диаметрално несъвместими на кашата (“чудовищната некомпетентност”) която е в главата на биспремиера. С две думи, кауза пердута е вашият идеалистичен порив за “освестяване” на бб.
  С най-добри чувства.

 21. David, Well done!
  Струвало си е, да биеш път до БГ, за което ти Благодаря !

  Очевидно, David е показал жълтият картон на нашия ритни-топковец, с обещание за още един, при първи негови изяви (нови про-руски простотии).

  От своя страна, “нашия” с остро развитото си животински първично, политическо надушване на реалните опасности, е усетил, че вероятността, да му духнат под опашката е непрекъснато нарастваща и веднага е развял другия байрак.

  Както и да е.
  Това бе една добра новина за Българската Демокрация !

 22. Все пак Поздравления за г-н Радан Кънев, Христо Иванов и съдружниците им! Въпреки “Апокалипсиса” с който Джелатина на Червената Мафия – бойко, подсилен от “предсказанията” на пепелянката местан, ги заплаши, те са застанали смело, като Лъвове! Дай Боже този Дух, да се събуди в по-голяма част от Българския Род!!! Не може да има държава (а само това е което пази рода от унищожение) без Истинска Справедливост! Калното Чучело – Главен прокурор не може да бъде глава на Държавната Справедливост а Съдиите негови подчинени роби! Апокалипсиса, който вещае Мафията отдавна гори Родината, подпалван бвзмислостно от нейните кадри! Радан е приел игра с дявола но дали ще го изиграе, зависи изцяло от силата на духа му и вярата му в Спасителя!!

 23. Борисов е лакей и като такъв дори на господарския стол, седящ същността си му остава лакейска! Да се подмазва на “господаря” си му е длъжностна характеристика. И това, че му набутаха да “управлява” България няма да го поправи.
  Мутрата си е мутра, макар и със смокинг!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.