Д(р)ами и господа, политикът на годината е…

Генералният директор на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) Ирина Бокова и кметът на София Йорданка Фандъкова станаха политик на 2015 г. в традиционната класация на “Дарик “радио.” ( Дарик)

 

Може би ще учудя някого, но ще се съглася напълно със справедливостта на тази награда без да оспорвам статистическата представителност на номинациите и гласуването за тях чрез една медия. Е, малко е съмнителна методиката. Но кое пък не е съмнително у нас? И защо номинирането и избирането на най-влиятелния политик Бокова –Фандъкова да се отличава по нещо от затвърждаването на главния прокурор като Господ, на което станахме свидетели чрез неговото препотвърждаване в тази роля само преди 4 дни?

 

Имам все пак съмнения, че превес в гласуването за политика Бокова-Фандъкова са имали онези руски собственици на 400 000 имота в България, които логично подкрепят една учителка по руски и една руска кандидатура за шеф ООН. Шегувам се, бе. Тук си имаме достатъчно по-руснаци от руснаците за тази цел.

 

Но пак казвам, нямам съмнения, че изборът на политика Бокова – Фандъкова е реалистично двуличностно отражение на двуличието, което ни управлява и поради тази причина е напълно резонно именно политикът Бокова-Фандъкова да оглави класацията на годината, измествайки Цацаров, Доган, Борисов и Първанов. Това е квартетът, който всъщност би трябвало да спечели наградата, на политика в едно лице Цацаров-Доган-Борисов-Първанов. Но правилата на омертата диктуват квартетът да бъде сведен до тандем.

 

Чрез бламирането на съдебната реформа и оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов видяхме как Първанов и Борисов вече напълно открито разиграват заедно държавата, като си подават пасове в мачлето, чиято цел се „оказа”(?) на всяка цена да се съхрани дон Цацаро над закона. Нима център-нападател(к)ите на двамата играещи треньори да не заслужават дължимото им фасадно награждаване за головете, които ни вкарват?

 

Ако разчленим на съставните му части победоносния политик Бокова-Фандъкова ще видим, че всяка частица от него си заслужава наградата.

Бокова беше едноличен публичен избор на Президента Първанов за шеф на ЮНЕСКО- без никаква обществена дискусия или алтернативни кандидатури. Той я разхождаше по света (на предимно маргинални разходки, например в Латинска Америка). Тя обаче беше скритият ( чак до 9 май тази година, когато цъфна до Путин на Червения площад) руски коз в онази надпревара и това я направи печеливша кандидатура в международен мащаб. Защо същото да не се случи днес и с някаква си класация тук, в руската губерния, когато играта с нейната кандидатура буквално се повтаря, но с по-висок залог- вече за поста начело на ООН?

НА СНИМКАТА: БОКОВА НЕ МОЖА ДА ОТКАЖЕ НА ПУТИН УЧАСТИЕТО СИ В НЕГОВОТО ШОУ, НА 9 МАЙ 2015 Г., НИТО ОФИЦИАЛНАТА СНИМКА ПО ТОЗИ ПОВОД

Логично е Първанов, откроен и осветен като маша на задкулисието за вадене на кестените от огъня и на Христо Иванов от правителството, да получи в лицето на протежето Бокова заслужената си награда.

 

Същото се отнася и до другата половинка от наградения политик Бокова-Фандъкова. Кой щеше да я знае, ако не беше Борисов, който днес чрез тази награда надгражда собственото си унизително за Фандъкова изказване от 24 октомври 2011 г. , започвайки с това, че трябва да се разграничаваме- и ето, че днес се разграничава. Наградата получава тя, а той скромно остава в сянка.

 

Ето още веднъж какво каза тогава Борисов за разграничаването и за Фандъкова- и обърнете внимание на целия цитат, защото той е забележителен в своята пълнота с бруталната откровеност на цинизма, чрез който ни управлява тук Победителят, заявил следното на 24 октомври 2011 г.в отговор на въпроса на Нова телевизия дали победителят на ( първи тур) на изборите за президент се казва Росен Плевнелиев или Бойко Борисов:

Бойко Борисов: Аз ще ви отговоря по-простичко. Когато Плевнелиев е победител, победата е за Плевнелиев и Попова, ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен и аз мисля, че трябва да престанете и вие с лицемерието си. Кой политик в България, кой политик е дошъл и вие сте го познавали? Всеки политик има някаква история, с която е станал известен, хората са видели неговата работа. КОЙ щеше да знае Росен Плевнелиев, ако не беше министър на регионалното министерство, ако не му беше дадена възможността да участва в изграждането на тези инфраструктурни проекти, КОЙ (курсивът мой-бел. ivo.bg)?

Разбира се, че партията, и аз почвам вече да се дразня в желанието си всички да се изкарваме надпартийни ( за какъвто настояваше да бъде възприеман самият Плевнелиев преди изборите- така че и по тази линия Борисов го жегна със задна дата- бел. ivo.bg), нищо по-добро от политическите партии не е измислено в света, господа и дами….

Трябва да се разграничаваме един от друг във всеки един момент. Кой щеше да знае госпожа Фандъкова? Беше директор на гимназия. Сега вече е кмет на София с труда си и хората са я видели и разпознали. Но за да е така, първо аз съм бил преди пет години на кметските избори, създадох движение, създадох партия и виждате каква дълга резервна скамейка има, колко сериозни управленски кадри има.”

Както виждате, дори въпросът КОЙ го е измислил ТОЙ. Така че няма нищо чудно, че неговото протеже получава награда за политическа безличност, зад която надзърта пак ТОЙ.

 

В заключение, като се разграничавам от всякаква ирония- дори и от себе си се разграничавам, подкрепям определянето на политика Бокова-Фандъкова за номер едно в България в момент, когато стоящият зад него политик Борисов-Първанов ни показа ясно своята значимост в добавянето на законови по(д)правки в казана, край който сливащият се в едно Борисов-Първанов вече демонстративно играе ролята на охранител и раздавач на порциите според послушанието на по-низшите гяволи.

 

 

 

 

 

 

 

34 мнения за “Д(р)ами и господа, политикът на годината е…”

 1. А боковица как приема вината, с мезе ли без мезе. Дали към кандидатурата си ще добави и кратка семейна биография…убийци, пияници, крадци. избирането и или само кандидатурата и за какъвто и обществен пост е форма на опрощаване и реабилитация на комунистическите престъпления. Това има знакова стойност, срещу нея лично нямам какво да кажа.

 2. Пак ще кажа – не е толкова голям проблема, че имаме гнили ябълки, лошото е, че Тиквата е гнила.

 3. Нито самоковската принцеса, нито Бокова имат някакви особени политически качества.
  И двете са абсолютен пример за това колко високо може да те качи съветския шут!!!
  Също така и доказателство за това как “кадърността” трябва да яде гнили ябълки а най-хубавите принадлежат на “некъдарността”!!!
  Фандъкова усвоявайки хилядите пачки с които я замерят от ЕС успява да наложи впечатлението че я бива за кмет!!!
  Да София видя някой и друг пооправен булевард и някоя и друга нова спирка на метрото!!!
  НО дори и там си личи онова останало от болшевизма, комунистическо-кадровашко некадърие.
  Булеварди който 3 месеца след като са предадени,вече имат слягания и автомобилите трябва да намаляват в някой учатъци за да не политнат а, а тези които не забележат пропаданията, задират гърне и стават неуправляеми!!!
  Метро, което когато аварира, 30минути няма кой да съобщи на пътниците че се е случила авария – т.е метрослужба която показва че няма никаква процедура за извънредна ситуация!!!
  За измерените 49 градуса в мотрисите лятото няма да коментираме!!!
  И разбира се на фона на това един опит да се прокара една такса за паркиране на всеки нормален човек живеещ в тази столица,която такса оказва се надвърля в пъти същите такива такси в други западни градове с доста по-висок стандарт на живот.
  Типична, кому-болшевишка инициатива командвана от полузаспали БКП кадровици с представител И.Ф!!!
  Дълго време не знаех че е и учител по руски., наш човек :-)….мизерна история!!!!

 4. От тези сливания и преливания от един в друг ,се получават чудовища.По -лошо е ,че сами си ги отгледахме и прехранихме.

 5. Отново материал от “Европейска” България, който справедливо може да бъде вписан в рубриката “И ний сме дали нещо на света”.
  Избрани са за “политици на годината” две жени, които не заемат политически длъжности и не провеждат политическа дейност.
  Техните длъжности са административни и самите институции които оглавяват не са политически по характер “юридически тела”.
  ЮНЕСКО е международна организация за “образование, наука и култура” , което напълно изключва политическа дейност в рамките на организацията, както и в рамките на всяка държава, неин член.
  Втората жена е на длъжност “председател на столична община” и както се знае по традиция , пък и по закон нито една община не се занимава с политическа дейност.Общините и кметствата не са политически органи( институции).
  Масовата правна неграмотност в страната води до подобни абсурди.
  Все едно е някой художник да бъде избран за “футболист на годината”, или някой журналист да бъде избран за “кмет на годината”.

  Успешно родължава напред българския наивитет.

  P.S. Двете жени са комунисти по убеждения и служат на комунистическата пропаганда.

 6. ПАДЕНИЕ СЛЕД ПАДЕНИЕ!

  ДОБРЕ ЧЕ ИМА ДОСТА ХОРА, КОИТО ГО РАЗБИРАТ. НО СА ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЯТ В ЕДНО НЕПРЕКЪСНАТО И БЕЗКРАЙНО ОМЕРЗЕНИЕ.

  Единственото, което можем да правим, е да говорим и разпространяваме истината.

 7. ==================================================================================

  Г-н Борисов, аз и моето семейство сме гласували десетина пъти за теб…и от тази си позиция на твои избиратели ти казваме:
  – МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ, ЗАЩОТО РУСИЯ Е ВЕЧЕН ВРАГ НА БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРИЯ !!!
  ==================================================================================

 8. Това е само половината гадост… Цялата е, че възможна българска алтернатива е друга тьотка – др. КриСталинка Георгиева. Явно ПиАр центърът е един и същ. И тя е (беше?) с рейтинг 99,99% одобрение, и тя е най-любимият, най- обичаният, най-желаният български политик да оглави всичко едновременно, без да сме чули от нея политическа реч, без да е участвала в избори, без да знаем за кого гласува!
  Нейните речи остават в историята на политическото ораторство като модификации, вариации, комбинации и пермутации на горе-долу следното:

  “Нека да се чувстваме, мислим и действаме едновременно българи, но и като европейци! Да чувстваме, да мислим и да отстояваме европейското като неразривна част от българското, а българското – като неразривна част от европейското! Защото България е Европа, а Европа е България. Ето защо, казвайки “Европа” ние казваме “България” и, казвайки “България”, ние казваме “Европа”. България върви в правилната европейска посока. Предизвикателствата пред България са и предизвикателства пред Европа, но те няма да ни отклонят от правилната посока, защото ние сме българи, но и европейци, за които европейското е неразривна част от българското, а българското – неразривна част от европейското, в една обединена Европа,където е и България!”

 9. към Кики.Р:

  “За измерените 49 градуса в мотрисите лятото няма да коментираме!!!” – в руски “съоръжения” е така – Москвич, Запорожец и т.н.

  Освен това руските мотриси на метрото са изключително грозни и неудобни. Но учительница какви да поръча – свои, разбира се.

 10. Подавам торбичка за повръщане на THEROCK, на сингапурските авиолинии е, отвън с дракони. И втора за мен.

  Парафразирам Илия Троянов (2009) към днешна дата:

  Кандидат генералният секретар на ООН Ирина Бокова принадлежи към една малка, могъща прослойка, която съсипа България и ще играе на демокрация само дотогава, докато нейните неправомерно придобити привилегии не бъдат застрашени истински.

 11. Бивш телохранител, настоящ Министър председател на България. Банкянски Андрешко, управлява България.
  КОЙ е ТОЙ?

 12. Ако пак трябва да се намеся, това е заради Данчето. Не я назовавам фамилия защото фандък, ако правилно познавам значението му, е нещо маловажно остатък недовършено.
  Драги господин Инджев, една унищожителна критика, особено при Вашите стилистични възможности е като мощен ураган, на неподходящото место.
  Това, че ТЯ е завършила руска филология за мен е странно, защото бих го сравнил с примерът, човек да се гади, и въпреки това да приеме да работи в кенеф. Да го чисти и поддържа, както на запад правят това хора по магистралите.
  Освен това когато по онова време трябваше да се следва, трябваше всеки да се съобразява с това, къде ще те приемат. Къде ще МОЖЕШ да влезеш (така се казваше тогава). А това вероятно не е било местото, за което много са се натискали.
  Съдейки по мен, защото в бележника ми класната ми пишеше, че ученикът бяга най–често от часовете по руски, и това трябваше родителите ми да го прочетат и подпишат!
  Значи, ял съм много калай по този въпрос, но не защото са държали на руския, а да завърша образованието си. Дори да спомена и единственият си поправителен изпит, веднага ще познаете по кой предмет.
  Но ползата я установих в последствие, защото сега го владея някак си и благодарение на това, имах още една полза, можах да се разбирам със строителите на моя къщата в западна Европа.
  Без нито на йота критика, и Вие доколкото съм дочул, ако е вярно, сте следвал в Съветския Съюз.
  Това за мен няма, освен синдрома ми за гаденето, никакви други причини за отричане на личните Ви качества. Дори съм сигурен, че много техни випусници, ако не са били завербувани, са станали добри специалисти.
  Освен това със сигурност е било много по–лесно там да се сбъдне мечтата за следване, отколкото примерно за в Харвард или Станфорд.
  Питам освен това противниците й, не свърши ли досега безупречна работа?
  Да ме извини Кики Р., но критики за някакви пропаданията на пътната настилка и някакви там климатични недостатъци с аварии и задръствания, не са нейни грешки, а на изпълнителите на проектите и на обслужването.
  Единствено може да се осъжда корупция, или поръчки на тъмно, ако ги има, предполагам кандидатурите и кондициите са били явни.
  Знаете ли, на времето, като дете, ме впечатли една приказка на моят баща, за някакъв си шапкар. Той трябвало да направи от парче плат фес (явно е била турска мъдрост).
  Поръчителят отшиел след известно време при шивача и казал, че друг майстор можел да направи от него дори два.
  Е, казал майсторът, и аз мога да направя, дори толкова много, колкото искате. Колко да направя? Направете десет се полакомил поръчителя!
  След като продукцията била готова, майсторът казал, сега за всеки пръст имате по един. Предполагам, изпълних желанието Ви!
  Да сравнявам примерно германски изпълнители на проекти с българско плащане не си заслужава, защото няма да се получи реален анализ между разноските и максимално желания ефект, както и за начина на изпълнение, точно поради приказката за фесовете.
  Хайде да са научим да бъдем реалисти, още повече, че Фандъкова, за сега не може да се сравнява с никой предишен кмет, пък дори и с Бойко.
  Може да не съм прав, но не съм срещнал до сега и случай, тя да лансира руски строителни фирми.
  Единствената основателна критика е за бездействието и относно премахването на МОЧА. Вероятно и това ще стане, доколкото съм осведомен в общината се се появила една дама, която е искала да се запознае и задвижи проблема!?
  Коментара за Бокова, и случая с мезетата го споделям напълно.
  Драги съблогъри, не се сърдете, известна критика и самокритика, трябва да сме в състояние да преглътнем, и то точно без мезета!

 13. UNESCO e агенция на ООН натоварена със задачата да разпространява комунизма по света. Това е причината България да взема толкова активно участие в нейните мероприятия. Нека си спомним Знаме на Мира.
  Дарик Радио или ДС радио. Те първи обявиха демонстрациите в София на 17 Януари 1997.
  Какво прави там Фъндъкова? Ами може ли някой да ми каже има ли един идол на престъпните нашественици и техните помагачи премахнат от територията на София по време на нейния мандат?
  Нека погледнем на нещата по-практично. Като оставим антагонизма настрана, трябва да се съгласим че политиката е изкуство на възможното. Просто след това силно облъчване в което е поставен народа, просто има нужда от пробуждане.
  Не е достатъчно човек да декларира че мрази комунистите. Империята на Злото затова е империя на злото защото прави всичко с омраза. Затова и нещата там са в такова тежко състояние.
  Нещата трябва да се правят практично. Спомням си колко пръски имаше по Джими Картър когато каза че неговото президентство ще бъде основано на Прагматизма. Колкото и да им е мъчно на социалистите той постави основата върху която стъпа после Рейган за да прати в небитието ССССР.

 14. Не разбирам този анализ уж се говори за Бокова и Фандъкова,а се замесват други одговорни другари.И коментарите под него показват пълна неосведоменост.Хората ясно ви обясниха:Това са просто две каки,които си говорят пардон занимават се с политика.Вие какво пак се впрягате.

 15. TAZI NO6T OT FACEBOOK:
  “Emil Vulkov
  преди 24 мин. ·

  За да е “купона” завършен тази вечер, Георги Драганов, Деница Аврамова, Георги Мишев и our one and only Manol Glishev са арестувани и се намират в 1-во районно в момента, защото са поискали ” Лустрация, правосъдие, съдебна реформа сега!” в писмен вид върху любимото на всички табло за обяви в центъра, а именно – МОЧА…

  Естествено, установено е вече, че това не представлява престъпление като частен случай, но закона изисква от ченгетата да ги арестуват въпреки това. Чуден закон.
  Скоро ще науча повече.”

 16. @гео Лошото е,че такива”одговорни другари”са лицето на България пред света!Или пък внушението е,че няма достойни хора,българи,които да ни измият лицето,поне!

 17. КАМЕНЕ,

  100% съгласие, писал съм и аз по темата ЮНЕСКО! Това е прокомунистическа бърлога, воняща на марксизми, троцкизми, кастризми и пр. гнусотии, обилна хранилка за корумпирани типове, за всякакви далавераджии от Третия свят и за дресьорите им от соцлагера по линия на масковския институт за подготовка на бандити и терористи “Патрис Лумумба” (сегодня това е… очень симпатичният и миролюбив Руски университет за дружба на народите (?) Не случайно РОНАЛД РЕЙГЪН тегли якия прът на комунистическите разсипници от ЮНЕСКО, това трябваше да се случи и на мегарушветчийската бърлога- ООН, но не стигнаха времето и решителни политици като РЕЙГЪН.

 18. to be continued
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/62353-izbraha-margarita-popova-za-ritzar-na-2015-godina.html
  Омерзен съм! Откровеното недоразумение (човек, юрист и политик), надхвърлило с “пъти, пъти повече”, да вляза в лексикона на ментора й баце, нивото си на некомпетентност и тя с “престижна награда”. От някакво си измислено образувание на ченгенджийницата.
  ДГД!

 19. Да се чуди човек на политическите безличия, както съвсем точно ги охарактеризирате г-н Инджев! С коя точно част от тялото си трябва да “мислиш”, че да продължаваш да се подвизаваш в политическото блато след подобно “представяне” на публиката от баш бабаита на България, безподобен лъжец и голямо плямпало Бойко Борисов?!?
  Не им прави чест нито на Плевнелиев, нито на Фандъкова, нито на Бокова! Никакви добри намерения не могат да бъдат оправдание!

 20. Докладвам. Преди малко се отзовах на призива на премиерът Мануел Валс и сефте, жив да не бях, доживях и този “звезден” миг Фърлих за мен и булката (законът позволява при отсъствие с мандат от жандармерията да гласуваш и за друг(и)) оцветената в червено бюлетина за да помогна за т.н. републикански бараж за стопирането на пуделката на лилипут.ин Мари(о)н льо Пен. Пренебегнах и повече никога няма да го направя да дам вота си за аутсайдера в трилотожа днес в нашият регион, човекът на пудела на джуджи1 Саркози. За комунягите съм готов да дам гласа си, щото на тях още Горби им спря “помощите” но за всеки, независимо от етикета щом е на хранилка на Кремъл-никога. На всичкото отгоре, водачката на листата на традиционната левица Фаща очото. Не че има Бог знае какво значение но защо пък не да приплюсна и този дребен мотив в публичната ми изява днес.
  Допълнително се нахъсах и след като вчера слушах по Дарик правещият се на геополитик старши треньор на нацобора по волейбол-мъже, пламен константинов. То бива, бива русофилство, но да правиш абасолютно неадекватни изводи в крещящо противоречие на фактите ми дойде свръхнанагорно. Само си спомних прочута максима: “Обущарю, не по-високо от обувките”.

 21. Уважаеми Г-н Борислав Витев.
  Първо по въпроса за личното ми впечатление от изказването Ви.
  Аз лично не зацепвам накъде биете или по скоро биете натам, че и Вие сет бил там в Москва и сте се измъкнал на запад и сега можете да “ни предложите” една гледна точка която ние тук нямаме…:-)
  Ами и ние сме поживявали на запад все пак , а също така сме сърбали доста руски попари тук по центъра на София, например на улица Георге Георгиу-Деж, където вирее и сем Станишеви!!!

  ПО въпроса за Фандъкова,

  1во – примера ми с пътищата беше съвсем ясно разписам, цялата тази супер некадърност, ще се повторя, кому-болшевишка-кадровашка-МВРейска некадърност строй със пълна сила от всичко което се строи и от столична община.
  Ниското качесто и огромната степен на безотговорност поотношение на пост контрола завършват и се обособяват в един връх наречен ГЕРБ и Иорданка Фандъкова!!!

  По отношение на винетките за паркиране – защо тази тема за мен е болезнена, ами защото съм лично запознат с някой особености.

  1во-центата на съответната винетка за регистрирани по местоживеене в Берлин е 22Евро за 2години,
  в провинция Хесен е средно около 30-35евро на година (важи за големите градове). Най скъпо е в Мюнхен – около 50 евро за централната част и 75евро за абсолютния тесен център.
  За сравнение в София е 100, на 150 лв, т.е Дани ни определя като за Мюнхен – тук вече започвам да си мисля за Путин….:-)

  От групата “Не на данък паркинг”
  неколкократно правихме официлани запитвания към столична община защо не се дават финансовите отчети на ЦГМ!!!
  резултатът:
  Столична община е глобена два пъти за “мълчалив отказ” вседствие на нашите питания.
  Най интересно беше обаче един отказ на Фандъкова да предостави обществена информация за издадените нормативни актове- (пак свързани с темата)

  Резултатът от този отказ на фандъкова след обжалване от наша страна беше следният – цитирам решение на съда – “налице е строго нарушаване на закона за достъп до обществена информация от страна на Столична община”

  Изводите си ги правете сам!!!

 22. “Олицетворение на идеята за честност, родолюбие и благородство” е “дамата” Маргарита Попова според “рицарите темплиери български”???!!! И това, ако не е подигравка и майтап, изглежда много пошло, жалко и просташко!!!

 23. @ Борислав Витев:

  За да продължават упорито да я лансират и държат на кметското място невзрачната учителка по руски, значи им е полезна и послушна, прави УСЛУГИ на руското лоби в България.
  Напр. “урежда ги” с европроекти! Иначе евросредствата, предназначени за българската инфраструктура и добруване, ще отидат при местните туземци! Откъде накъде?! Я марш да пият по една минерална вода, че скоро и нея ще я каптираме!
  С вътрешни източници в Общината със сигурност би излязла потресаваща информация за мащабите на грабежа, за обилното участие на русофилски фирми и индивидулани техни представители в проекти, финансирани от еврофондовете. Дори и в най-дребните проекти!

  Съвсем случайно, с изумление установих,че в представянето на един малък европроект (българо-австрийско партньорство) участваше като “консултант” от австрийска страна една “гнила белоемигрантска ябълка”, която мълчеше и се правеше, че не разбира български, при положение, че цял живот е живял в България! Естествено след 1989 г. “гнилата ябълка” често прескача до Виена, една от столиците, основна дестинация за депозиране и пране на крадени кагебистки пари след Кипър и някои други офшорни зони…
  Изводът от тази СЛУЧАЙНА случка е, че щом дори такива мизерни проекти не минават без руско подставено или пряко участие, какво остава за големите инфраструктурни европроекти ????

  Затова, г-н Витев, мразя разцъфналите й градинки и фонтанчета на учителката по руски, с които се опитва да прикрие корупционната воня и предателството на българските интереси в София!

 24. @ Борислав Витев:

  За да продължават упорито да я лансират и държат на кметското място невзрачната учителка по руски, значи им е полезна и послушна, прави УСЛУГИ на руското лоби в България.
  Напр. “урежда ги” с европроекти! Иначе евросредствата, предназначени за българската инфраструктура и добруване, ще отидат при местните туземци! Откъде накъде?! Я марш да пият по една минерална вода, че скоро и нея ще я каптираме!
  С вътрешни източници в Общината със сигурност би излязла потресаваща информация за мащабите на грабежа, за обилното участие на русофилски фирми и индивидулани техни представители в проекти, финансирани от еврофондовете. Дори и в най-дребните проекти!

  Съвсем случайно, с изумление установих,че в представянето на един малък европроект (българо-австрийско партньорство) участваше като “консултант” от австрийска страна една “гнила белоемигрантска ябълка”, която мълчеше и се правеше, че не разбира български, при положение, че цял живот е живял в България! Естествено след 1989 г. “гнилата ябълка” често прескача до Виена, една от столиците, основна дестинация за депозиране и пране на крадени кагебистки пари след Кипър и някои други офшорни зони…
  Изводът от тази СЛУЧАЙНА случка е, че щом дори такива мизерни проекти не минават без руско подставено или пряко участие, какво остава за големите инфраструктурни европроекти ????

  Затова, г-н Витев, мразя разцъфналите й градинки и фонтанчета на учителката по руски, с които се опитва да прикрие корупционната воня и предателството на българските интереси в София!

 25. Чета защитната пледоария на подписалия се с ник “БОРИСЛАВ ВИТЕВ” в подкрепа на “Данчето” и много се забавлявам – с рАЗИЙСКИЯ му словоред, типичното за сибирските павиани пропускане на пълните членове (толкова си могат маймуните, научени да говорят на осакатено старобългарско наречие), че дори и запетайките е поставил по рАЗИЙСКИ тертип.

  Да-а, едно време какви “езиковеди” се люпеха в КГБ. А сега само запъртък до запъртъка. И нефтът отново върви надолу…

 26. SMS, поздрав за точното посочване на проблема!
  Превърна се в канон, още от Борисов – пълненето на дупки по улиците и зацветяването на София ‘естетизират’ лицето на едно коруприрано, продажно управление.

 27. Към всички уважаеми господа, които бяха благосклонни, да ме удостоят с честта, да ме поправят и с факти да ме поучат за нещата, при които правя грешки.
  А грешки прави всеки от нас, важното и лошото е когато ги правят такива, които са поставени на високи позиции, последиците ги виждаме.
  Аз, поставен пред отговорността от неадекватната ми намеса в този сайт, мога да призная и коригирам само тези направени от мен грешки, когато осъзная, че не съм разбрал или „дешифрирал“ нечии деяния“ с което съм се подлъгал. Директно казано съм станал баламурник, (на това гърците му викат будала– прилагателно което сме приели от тях,)на оставил се да го премятат.
  Примерно защото гледам и слушам личности и мненията им (а съм се нагледал и наслушал на купища такива) и за най–голямото съжаление, разбирам, че ме лъготят, едва след като „каруцата“ се катурва.
  Ето, при избирането на ГЕРБ и неговите лидери не само аз, а и милиони като мен, решихме да изберем по–малкото зло. Както в англосаксонците ще кажат, „налага се пак да глътнем жабчето“.
  Хайде, сега и аз вече критикувам Борисов и заявявам имали сте право в критиката си, но не ли видно, че точно по неговия вид поведение той постави на преден план, на витрината, госпожа Фандъкова понеже, в сравнение с всички нейни предшественици, направи много повече от тях, което е положително. Това му казвахме с чужда пита прави помен!
  В този вид беше и цитираното от господин Инджев, изказване на ББ, че ако не го е имало него и Герб, никой е нямало да знае за Плевнелиев и още някои други там.
  За мен трябва да призная, беше така, а вероятно и за останалата част от не чак толкова осведомените ми съграждани, тези които ги избрахме.
  Много неща също трябва да призная, воден предимно от това желание да направя правилния ход, се оказаха „фата моргана“. Един непрестанен наниз от подплатени лъжи и изказани полуистини. Аз наистина също така виждах, че ГЕРБ направи неща, които противниците им не направиха въпреки, че пряко и коалиционно бяха по–дълго в управлението на страната.
  Перчене е, но в него има изказана известна истина, или да разкрия полуистината, можах да сторя едва когато лъсна задника на демагогията.
  Бих желал обаче бегло да попитам, кой избрахте Вие приятели, партията която да се противопостави?
  Ако са господата реформатор, като Кънев, приемам имали сте пак право, ама бяхте доста малко. Дадохте му незначителна поддръжка, ниска квота.
  Относно мен, всякакви твърдения за московско влияние (крак не ми е стъпвал в Русия), ДС и БКП принадлежност са пълен Нонсенс. Това е все едно да се мъчиш да вкараш дявола да живее в манастир.
  Прочее, честа комунистическа практика и български прийом да се очерни някого е, да го изкарат ченге (ДС), комунист или педерас.
  Честна пионерска, защото само пионерче и комсомолец (и то от немай къде съм бил), още повече, опазил ме Бог от останалата деградация.
  Единственото, което важи при мене е, че приемам фундирана и обоснована критика.За мен тя е просветителна, защото подпълва загубите и пропуските ми от българското ежедневие.
  Относно граматическите грешки в изявленията ми, те са продукт на една щастлива емиграция, която ми даде свобода и живот, като същевременно ме лиши от по–тесен контакт със родината ми. Трябваше много неща от българския да оставя на по–заден план и да позабравя.
  Както установявам обаче, за съжаление и при Вас да бях останал, пак нищо нямаше да мога да променя, пак за съжаление, както и Вие пребиваващи тук, пак не успяхте да направите много.
  Единственото положително за мен сега е, че ми давате полезни поучителни съвети, за което Ви благодаря.
  Е, както се казва, „Шаро е с групата“, удряме задружно крак, аз се уча от по–подходящите между Вас, а предполагам някои от Вас биха могли (въпреки общобългарската всезнайковщина) да понаучат нещичко и от мен.
  Има един лаф, „не питай учило, а питай патило“ На този метод англоговорящите му викат Learnibg by Doing. Това, защото времето за учене при много от нас мина и замина и сега вече се налагат само действия. Ученето явно трябва да се осъществи пътьом!

 28. Аерофлот, дано моторът ти да не е руско производство, защото макар и крадена техника, е made in Russia.
  Знееш ли, преди години на запад разправяха, как ришите пленили някакъв „вражески“ самолет построен в САЩ и бащицата им Йосиф, наредил да го прекопират, преди да го предадат обратно.
  На крилото имало някаква дупка от 6мм бургия.
  Ръководителят на „изследването“ не се опитал дори да запита, какво да прави с дупката, но от тогава всички произведени руски самолети имали на това место дупки. Когато един от тях паднал в ръцете на западни изследователи, те установили приликите, но тази дупка ги озадачила много.
  Сигурно още се чудят и зверят, грандиозен Аерофлот, извинявай в тастатурата нямам е–оборотное, sorry!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.