Москов ни спасява от избори- Москва радостно мълчи

 

Коментирах расистката реториката на Петър Москов тогава, когато беше на върха славата си чрез нея. Тя го изстреля за кратко по рейтинг дори и над началника му Борисов ( да се заканиш на циганите, т.е. на най-слабите и презрените, е най-прекият път към популярността на популистите в България). Възмутих се и от това, че се изказа презрително за своите критици в онзи момент, че били някакви „либерали от центъра на София” ( а в интернетните спорове с него заради позицията му да бъдат избити уличните кучета и така да се реши проблемът с тях, не съм участвал).

 

Отнесох си ругатните от страна на мнозина, които сега вероятно са в шок – бил съм цепил ДСБ и реформаторите. Но не съм си променял позицията. Нямам какво да добавя сега. След многобройни „озадачаващи” жестове Москов се превърна се в част от най-близкия антураж на премиера в рекламните му обиколки много преди днес министърът му да се определи като „спасител на България” от евентуални избори и да предпочете Борисов пред съпартийците си в опозиция.

 

Тази поза не е нищо ново. Още в началото на 90-те години мнозина избраха да останат в БКП\БСП уж, за да й повлияят чрез своята демократичност да се демократизира. Всъщност надушиха, че Партията, окопитила се бързо от шока на краха на откровения комунизъм, още дълго ще предлага най-изгодните възможности за кариера.

 

Водил съм по онова време спорове в това отношение дори и за организации, като СБЖ: струваше ли да се остава в нейното ръководство? Според някои, като Петко Бочаров, трябвало да бъдем там, за да я променим. Обяснявах, че това не е възможно, защо другарите изведнъж станаха най-големите бенефициенти на демокрацията чрез основополагащото й правило „един човек, един глас”, въведено още от Солон в древна Атина. Така че мнозинството избира своето представителство на върха, а абсолютното мнозинство в журналистическата гилдия бяха дълго селектираните мозъци от времето на комунизма, които не можеха или не искаха да се разделят с това мислене. Загубих и този спор в практически план ( а бай Петко, както го наричахме приятелски, го развеждаха да го показват като демократичното лице в ръководството на недемократичната СБЖ, пълна с динозаври- точно както Москов го използва днес Борисов).

 

В наши дни СБЖ е жалка русофилска организацийка, а за БКП\БСП да не говорим…

 

Така че- нищо ново не се случва. Всеки избира как да обоснове опортюнизма си и обикновено, извън явния прагматичен интерес, се намират „аргументи” от „принципно естество”. Например Москов, както виждаме, ни спасява сега от избори със саможертвата си да остане министър.

 

Не очаквайте видими издайнически аплодисменти за Москов от Москва, но тъкмо тя ще се зарадва от стабилизирането на това управление, начело с Борисов. Защото Той е прикритият вожд на московската Петата колона, истинският охранител на съветските метастази в България.

 

А „по-глупавите” се дърпат и искат да спасяват България от Москва. Четирима от тях снощи ги арестуваха за писане на истини върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София. Определено няма да станат министри в кабинета на охранителя на МОЧА.

https://i0.wp.com/www.ploshtadslaveikov.com/wp-content/uploads/2015/12/psa1a.jpg?resize=533%2C400

 

Един от надписите върху МОЧА, заради който МВР отново спази указанията на руското посолство и арестува снощи четирима българи.

66 мнения за “Москов ни спасява от избори- Москва радостно мълчи”

 1. По дяволите, поредното разочарование…

 2. Имам друго мнение по въпроса. Подкрепям безусловно решението на Радан Кънев да оттегли подкрепата си за правителството. Мисля, че всички депутати от РБ трябва да го последват ако искат да запазят собственото си достойнство и идентичността на РБ като самостоятелен десен политически субект. Щом залогът за политическите компромиси, направени през изтеклата година, беше съдебната реформа и тъй като тя беше провалена, логичното поведение на депутатите от РБ е да последват примера на Кънев и Караджов.
  В същото време обаче очаквам и смятам, че е редно Москов да остане здравен министър. Ето защо: би било безотговорно точно сега, когато идеите му започнаха да се възприемат от широката публика, да хвърли оставка и да отложи за неопределено време реформите. България никога не е имала здравен министър с воля и реални действия за реформи в системата, освен това кандидати за този тежък ресор трудно се намират. Затова респектирам решението на Москов да остане здравен министър. Мисля и че ще бъде една голяма точка в полза на ДСБ ако, когато и да приключи мандатът на Москов, той си тръгне от здравното министерство с гордо вдигната глава поради добре свършена работа – спазени реформаторски обещания.

 3. Кой още вярва на приказките му за дядо му и за филиите с мас? Отношението към съветските идоли най- точно показва кой какъв е!

 4. Как може да се говори за стабилна държава, когато Съдебната Система е нестабилна ??? Москов подкрепя бойко но не подкрепя Радан ?! Не трябваше ли да е обратното или може би Москов е на друго мнение относно задачите и обещанията на партията му, която тя е поела пред своите избиратели. Трябва ли ДСБ да се преклони пред бойко местан и първаное и да излъже Българите, че ще се бори за Демократична България, за да нямало избори ???

 5. Трусовете започнаха и бъдещето е по-добро.
  Хр. Иванов постигна два съществени успеха.
  На първо място постави в общественото пространство въпроса за властта на(д) съда и прокуратурата като незаобиколим.
  На второ място, като следствие от първото и чрез оставката си, принуди всички да свалят маските на „зе развитие“ на „за реформи“ и т.н..
  За първи път от 25 години няма вече „леви“ (АБВ), „десни“ (ГЕРБ), „център“ (ДпС) и „патриоти“. Метастазите на БКП се саморазкриха, защото залогът е отнемането на най-мощния им властови лост – наказателната репресия на държавата.
  Само с тоя лост могат са грабят и само заради неговото порочно използване процъвтява корупцията.
  Видяхме, най-сетне, без заобикалки, кои са „ЗА“ непрозрачното (мафиотско по същност) управление на съда и прокуратурата (всички изброени) и кои са „ПРОТИВ“ стауквото и на старната на гражданите. Против статуквото и с гражданите са ДСБ.
  На страната на мафията вече застанаха от СДС и комай и ДБГ.
  Това пак не е лоша новина.
  От две години Р. Кънев се опитва да тика РБ в посока на гражданите.
  Е, най-после и СДС се самоопределиха.
  Идва краят на една от най-твърдите опрни точки на ДС – тая за „разбиването“ на „доброто“ СДС от някакви „лоши демократи“.
  Защото не ДСБ напуска реформаторските сили, а комай всички други се присъединяват към мафиотските!
  И сега къде тук стои Москов?
  Много хора остават объркани от решението му да остане министър.
  Според мен той все още вярва, че има възможност да завърши първта истинска промяна на здравеопазването. В сравнение – предното правителство на „охранителя“ изчерпа „реформите“ с многократни смени на министъра. При което милиарди се наливат („усвояват“) в здравеопазването, но лекарите продължават да напускат България, а пациентите да не бъдат лекувани.
  Москов започна нещо положително. И за това от ДпС от самото начало така настойчиво желат отстраняването му.
  За ПЪРВИ път в тая система мафията е притисната.
  Аз разбирам желанието му и мотивите му да остане на поста в името на започнатото и като отговор на молбата на някой свои колеги.
  Но, както и Иво отбелязва, надеждите това да стане са много малки. Да промениш манталитета в ГЕРБ, е като да промениш СЖБ отвътре!
  Разбирам Москов, без да съм оптимист!

 6. Премиерът има пълно право да е на футболното игрище в работно време, след като и електоратът е бил там в деня на изборите.

  (Народна мъдрост)

 7. Не съм фен на РФ, не съм фен на ДПС, не съм фен на Москов, не съм фен на социалисзма, но не съм и на капитализма, Но за Бога! – спрете се с този Путин и тази Москва те са ни най-малки

 8. Преди време засякох случайно ,гостуването на Москов при Слави.Естествено придружено с обичайното поведение на водещия /тъпо/,но Москов се хвалеше и навярно отъждествяваше себе си с Атанас Москов.Още тогава ми стана много неприятен с хвалбите си.Просто се самопрепоръчваше по този начин.А сега се припозна ,като спасител .Премиера и той се чувства ,като жертвен агнец за българите ,та не знам ,как ще си поделят славата.

 9. Поздравления г-н Инджев за позицията по темата Москов.Към нея ще добавя и факта,че този човек,Москов,никога не гледа събеседника си в очите!!…Ще добавя още в по-широк план -Реформаторски блок.Готов съм да се обзаложа,,че малцина биха били онези от другите партии в блока ,които биха се присъединили към хората от ДСБ и Ст.Караджов.Ами освен деликатно споменатите от Вас причини,а аз ще бъда директен:меркантилност,удобство да разполагаш с кола,и т.н.,Другите,просто няма да помиришат Парламента /в по-голямата си част/след едни нови избори,освен ако съответните им партии не станат присъдружни на онази ,която би имала най-голям процент след такива избори.И като се има предвид “мат,риала”това вероятно би била отново ГЕРБ…Иска ми се да напомня отговора на ген.Атанасов на въпроса ,какво е отношението му към Москов.Той каза”Не очаквайте да хвърля камък към Москов-Той заслужава ДЪРВО”.И като коментар на аргументите на Москов за нежеланието му да излезе от правителството ще кажа две неща:1.Модерно е да се криеш зад смокиновото листо,че не желаеш да дадеш възможност на ДПС да експлоатира некадърността на РБ да управлява/каточели се надява че Миглена Кунева,Даниел Митов,Лукарски и другите ще защитят честта си излизайки от правителството/, и 2.Да си Министър с експертни качества но БЕЗ МОРАЛ са неща несъвместими ,просто несъвместими!!!!

 10. Как така руската възпитаничка и руска съпруга, и самоизбрал се шеф на СБЖ, и Председател на Дружеството на възпитаниците на съветски и руски университети „Найден Геров” и т.н. Снежана Тодорова няма да подкрепи възвание срещу санкциите??!

  Тя винаги е била част от ГКБ “Глутницата на кученцето Бъфи”(подарък на Бойко за великия Путин):

  “Апелираме към управляващите в България – в името на историческата дружба и уважение към Русия, в името на бъдещето на нашите два братски народа, прекратете санкциите и нормализирайте отношенията ни с братска Русия.

  Членове на Координационен съвет „България – Русия”:

  Проф. д-р Валентина Аврамова – Председател на Дружеството на русистите в България
  Доц. д-р Желю Добрев – Председател на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата
  Проф. д-р Захари Захариев – Председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД
  Любомир Коларов – Председател на Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”
  Николай Малинов – Председател на Национално движение „Русофили”
  Д-р Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”
  Снежана Тодорова – Председател на Дружеството на възпитаниците на съветски и руски университети „Найден Геров”
  Станка Шопова – Председател на Фондация „Устойчиво развитие за България”

  Заявлението е подписано и от присъединяващите се към Координационния съвет „България – Русия”:
  Симеон Игнатов – Председател на Сдружение „Български антифашистки съюз”
  Стоил Фердов – Председател на Славянско дружество в България
  Ген. Стоян Топалов – Председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва
  Боян Ангелов – Председател на Съюза на българските писатели
  Симеон Симеонов – Председател на Отечествения съюз
  Минчо Минчев – Председател на Политическа партия „Нова зора”
  Александър Паунов – Председател на Комунистическата партия на България
  Васил Коларов и Минчо Минчев – съпредседатели на Партията на българските комунисти
  Евгений Унанов – Председател на Българската работническа партия (комунисти)
  Петър Велчев – Председател на военноинвалидите и военнопострадалите
  Спас Панчев – Председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски”
  Чавдар Стоименов – Председател на Международна фондация „Георги Димитров”
  Елка Няголова – Председател на Славянска литературна и артистична академия – Варна

 11. Не познавам някой друг, на когото да приляга повече приказката, че е по-добре да мълчиш, отколкото да заговориш и да разсееш всякакви съмнения, че си тъп от Москов.
  Най-неприятното е, че е безкрайно вреден за и без това отдавна умрялото ни и вмирисано “здравеопазване”.

 12. Вероятно Москов се опитва да играе някаква сложна игра. За съжаление това е игра с предизвестен край. Може би за решението си се е допитал до нашия съблогър г-н Б.Ватев.

 13. Москов беше и най-силно говорещият анти-ДПС фактор в РБ(често твърде метафорично и цинично), от което освен личен рейтинг покачи акциите на самото ДПС, (т.е. добре отмени Волен Сидеров в тази роля). Жалко.

 14. Накрая прочетох за МОЧА
  Документирано ли е?
  Има ли снимки?
  Моля публикувайте!

 15. За да се спаси ДСБ е нужно да се освободят от цялото си ръководство, което ги вкара в коалиция с Борисов и Първанов.
  Оставка!

 16. До колегите и специално PANAM

  Вижте коментара за ХУБАВАТА НОВИНА, ЧЕ НЯКОЙ Е ПООБРАБОТИЛ МОЧА!
  Драги PANAM, отговарям на въпроса ти: да, бил съм на повечето протестни събирания пред гранитното чучело на монголоида, може да го потвърдят съмишленици, начело с домакина ни ИВО ИНДЖЕВ!

  http://pik.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F-news451703.html

 17. @ МСМ:

  Напротив! Точно Путин и Москва винаги са ни били НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, ФАТАЛНИЯТ ПРОБЛЕМ, драги МСМ, от който произхождат всички останали български проблеми!

  ТАКА ЧЕ НЯМА ДА СПРЕМ!

 18. Извън темата е, за което моля г-н Инджев за извинение.(

  Но днес е годишнината от варварското рАЗИЙско нападение и бомбардировка на Балчик 1916 г.

  Вечна слава на ген. Иван Колев, командващ Първа конна дивизия; кап. Димитър Радков, командир на бреговите батареи последователно на Галата и в Балчик (убит за благодарност от “народния” съд след 9.9.44); на кап.-лейтенант Никола Тодоров-командир, мичман I ранг Ив. Вариклечков-помощник-командир, и дублиращия командир лейтенант Г. Славянов от подводницата UB 18 “Подводник”; на германския подводничар мичман I ранг Вилхелм Вернер; на летците от морската ни авиация (имената се укриват или премълчават) и немските им колеги от водосамолет N 507 с екипаж младши подофицер Улбрих – пилот, и вицефелдфебел Винике – наблюдател, и водосамолет N 534 с екипаж мичман I ранг Ринсберг – пилот, и старши подофицер Витман – наблюдател; на морските пехотинци на кап.-лейтенант Рашко Серафимов; на българските торпедоносци (имената се укриват или премълчават); на началника на отбраната на Варна ген. Симеон Янков, и на всичките безименни и умишлено потопени в забрава офицери, сержанти и старшини, войници и моряци, участвали в Добруджанската кампания 1915-1916 г.

  Поклон, признателност и благодарности за гражданската смелост на историка Янко Гочев, к.и.н., който пръв дръзна да извади на бял свят тези грижливо тъпкани в килера на забравата позорни за рАЗИЯ факти, и на неговия духовен ментор и научен ръководител, покойният проф. Пламен Цветков.

 19. За Москов- с мечките мед не се яде. Ако е забравил Българския, по московски- в благополучии человек сам себя забывает!

 20. Глей, тиа от НЕНОВИНИТЕ к`во са писáли…

  НА ЗЕЛЕНИЯ КИЛИМ – Премиерът Бойко Борисов, който постави ритането в мач пред промените в Конституцията, защото е смел мъжага, който в никакъв случай във важни моменти не се покрива като дребен бозайник от разред гризачи, определи критериите, по които ще избере следващият правосъден министър.

  “Сички кандидати ще дойдат на Бистрица да развъртиме по едни дузпички, а после моите приятели от ПИК ще организират едно турнирче по тенис” – разкри лидерът на ГЕРБ фрагменти от предстоящия кастинг за овакантената от Христо Иванов позиция.

  Министър-председателят обясни, че не му трябват конфликтни личности със собствени идеи, а такива, с които да може да си прекарва обедните почивки приятно.

  “Само нерви с тоя Христо. Един мач не изритáхме заедно, реформи, меформи. Щеше да ме скара с Цацаров, къде аз си го избрах. Требва си ми некой като Десислава Танева – да не влиза в конфликти и да пазарува жипове за такива като мен” – обяви Борисов.

  Бащата на нацията обяви, че днес цял ден часът ще бъде 4:20.

  zhelyo

 21. В духа на ЛАЗАР МАДЖАРОВ:
  Чудно ми е колко много са бравурно настроените коментатори, по отношение хода на Петър Москов. И как са склонни да оправдаят елементарните му опортюнистични апетити и вечно жадуващото за себеутвърждаване его с “добри намерения”? Сякаш “пътят към ада не е доволно застлан с такива”?!
  Останал бил да завърши първата истинска промяна в здравеопазването. И кога я започна тази промяна, моля ви се? И в какво се състоят първите стъпки, които всъщност бил осъществил? И как ги усетиха българските болни? По озапттяването на хидрата, наречена “здравна каса” ли? По подобрените болнични условия, може би? Или по това че обяви война на фармацевтичната мафия? По това, че реши проблемите в спешната помощ, която предъвква от една година? Най-вероятно е намалил безкрайните опашки от чакащи пред кабинетите, реорганизирал е системата, ограничавайки корупцията сред гаврещите се с хипократовата клетва,ликвидирал е тромавата бюрократична система на “джипита, направления и пътеки”, спрял е изтичането на млади и кадърни лекари и мед-сестри и рязко е подобрил финансовото състояние на подчинения му ресор…
  Не ли? Какво тогава е започнал доктор Москов??? И с какво то е така значимо и важно, че оправдава едно безпринципно политическо поведение?! Защото, като че ли някои позабравиха, че министърът е преди всичко ПОЛИТИЧЕСКО ЛИЦЕ и едва тогава тесен специалист /експерт – както шикалкавят и се опитват да внушат комунягите/!
  Защото,за да си добър анестезиолог са необходими определени качества, които /за съжаление/ за добър министър АКО ИЗОБЩО СА НЕОБХОДИМИ, СЪВСЕМ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ!
  Бъдещето ще претегли ефекта и последиците от този ход на доктора, но аз като севлиевец се сетих за един друг Москов – горд и непримирим страдалец, преживял месомелачката на комунягите без да се огъне, който в последните дни от живота си, необяснимо защо, предпочете пред един достоен край, позора на колаборационизма, легитимирайки като “реформатори” мимикриращите Лилов, Луканов и Младенов!
  Какво да се прави?! “Никога не е късно да станеш за резил”!

 22. Хайде, колеги, да си направим една творческа игра ОТКРИЙ ПИСАТЕЛЯ В СЕБЕ СИ!, като е толкова тягостно положението! Аз започвам, а всеки, който има желание, да добави нещо към следния

  ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ РАЗКАЗ

  Тази прекрасна есенна утрин министрите Ивайло Москов и Петър Московски бързаха по улица “Московска” към бул. “Дондуков” за редовно заседание. Отляво блестеше с отразената светлина на храма, носещ името на московския владетел “Александър Невски” реновираната сграда на Правителството на Москва и Московска област. По медиите на евроатлантическата столица под общия призив
  “Апелираме към управляващите в България – в името на историческата дружба и уважение към Русия, в името на бъдещето на нашите два братски народа, прекратете санкциите и нормализирайте отношенията ни с братска Русия” едновременно гостуваха като утринни събеседници всички ръководни членове на Координационен съвет „България – Русия”, а именно
  Проф. д-р Валентина Аврамова – Председател на Дружеството на русистите в България
  Доц. д-р Желю Добрев – Председател на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата
  Проф. д-р Захари Захариев – Председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД
  Любомир Коларов – Председател на Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”
  Николай Малинов – Председател на Национално движение „Русофили”
  Д-р Светлана Шаренкова – Председател на Форум „България-Русия”
  Снежана Тодорова – Председател на Дружеството на възпитаниците на съветски и руски университети „Найден Геров”
  Станка Шопова – Председател на Фондация „Устойчиво развитие за България” Симеон Игнатов – Председател на Сдружение „Български антифашистки съюз”
  Стоил Фердов – Председател на Славянско дружество в България
  Ген. Стоян Топалов – Председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва
  Боян Ангелов – Председател на Съюза на българските писатели
  Симеон Симеонов – Председател на Отечествения съюз
  Минчо Минчев – Председател на Политическа партия „Нова зора”
  Александър Паунов – Председател на Комунистическата партия на България
  Васил Коларов и Минчо Минчев – съпредседатели на Партията на българските комунисти
  Евгений Унанов – Председател на Българската работническа партия (комунисти)
  Петър Велчев – Председател на военноинвалидите и военнопострадалите
  Спас Панчев – Председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски”
  Чавдар Стоименов – Председател на Международна фондация „Георги Димитров”
  Елка Няголова – Председател на Славянска литературна и артистична академия – Варна

 23. Към СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ

  В наличния формат Москов едва ли ще получи възможност да си тръгне един ден с ‘гордо вдигната глава поради добре свършена работа’. Разбирам основанието Ви, но очакването не е реалистично.
  Илиян Василев, по-рано днес – “Ще видите, че и в здравната реформа компромисите ще се засилват, защото там Кой? също има лоби – търгове за лекарства, оборудване, лицензи за болници, погасяване на дългове и т.н.”

 24. Аз подкрепям г-н Москов. Избран е за министър и като такъв трябва да се държи мъжката. Явно се оказва натиск върху каквито и да било реформи правени от г-н Москов. Ако всичко ни беше наред в системата и някой като него да излезе и да говори за реформи, щях да изляза с останалите нормални хора и да го свалим. Но системата ни е болна, корумпирана и остаряла и виждам, че този човек се държи мъжки, както подобава на един министър за да защити интересите на обикновенните хора. Пожелавам му успех и заставам зад решенията му.

 25. Преди известно време PANAM се гласеше да присъства на конкретна среща пред МОЧА на противниците на МОЧА и най-сетне да се запознае с г-н Инджев и с коментатори от блога. Сигур не е намерил/а тогава пътя към МОЧА, за да пита вчера Стамбо дали е протестирал някога пред годзилата. Най ги обичам такива, които карат на принципа “хайде да ходимe да се биетe”.

 26. Не е прав Ст. Цанев, когато определя комунизма, че „…превърна целия наш народ в народ от страхливци, лицемери и двуличници….“. Всеки един изминат ден от 1989 досега потвърждаваше, че духа на БЪЛГАРИТЕ, че тяхната ОРЕНДА са непреходни. Въпреки притежанието на огромно количество злато, въпреки неограничената власт, въпреки почти 100% контрол върху медиите, въпреки слугинската роля на бпц, въпреки прокаратурата , въпреки денонощната охрана на комунистическите идоли, въпреки лъжите в училищата ни, БЪЛГАРИТЕ казаха „НЯМА ДА МИНЕ“. Няма да мине, защото няма да забравим, че сме народ с почти 2000 годишна история. Няма да мине, защото няма да забравим, че слизайки от Памир и Хиндокуш стигайки до днешните земи КАНОВЕТЕ ни основават 12 държави и всичките до една носещи името БЪЛГАРИЯ. Няма да мине, защото няма да забравим, че БЪЛГАРСКИЯ език е изписван със собствена писменост. Няма да мине, защото няма да забравим, че по времето на Източната римска империя и Империята на франките по сила и мощ е отговаряла Империята на БЪЛГАРИТЕ. Няма да мине, защото няма да забравим, че БЪЛГАРСКАТА азбука е една от свещенните азбуки на Земята. Няма да мине, защото няма да забравим ралото си, което разора половин Европа. Няма да мине, защото няма да забравим , че след историческото решение на КАН ТЕРВЕЛ БЪЛГАРИЯ получава известност и уважение навсякъде, а Римо-котолическата църква го канонизира под името СВЕТИ КРАЛ ТРИВЕЛИЙ, Европа го нарича СПАСИТЕЛЯТ. Няма да мине, защото няма да забравим бкп и дс, няма да забравим и казаното от Раковски, Левски, Ботев, Захарий Стоянов за русия. Така че, това което се случва от 09.12.15 год отваря широко очи и гони страха. Не на страха-каза съдия Л. Панов и слезе последван от колегите си на площада защитавайки върховенството на правото, свещен и непреходен завет оставен ни от нашите прадеди за държавно управление. Не на страха означава смърт за модела „КОЙ“. Както посочих в поста си от ДЕКЕМВРИ 11, 2015, 14:59, списъка по т.2 главоломно ще нараства и за да бъде БЪЛГАРИЯ благоденстваща, статуквото трябва да бъде разрушено, едва тогава БЪЛГАРИЯ ще стане отново МАДАРА за синовете и дъщерите си.
  Това статукво е единствено изгодно за хората внесли и наложили чуждия модел „КОЙ“ и за техните господари създали този модел. Този модел не може да бъде разрушен от правителството на б.б. и от това НС, понеже са основата на съществуването му. Именно затова е правилна постъпката на Радан Кънев и решението на ДСБ-истинските реформатори в РБ. Трябваше да преминат в опозиция. И всички, за които националните интереси на БЪЛГАРИЯ са кауза трябва да ги последват и присъединят към тях. Ние ще ги подкрепим , но този път не поради избора на по-малкото зло. Този път ще ги подкрепим с цялото си доверие. В БЪЛГАРИЯ отново ще се възстанови двуполюсния модел и за първи път в БЪЛГАРИЯ ще има политическа формация с ясно изразени проевропейски и проатлантически интереси, способна да се справи с втората формация, формацията на безвремието ( бкп-бсп, дпс, герб, атака, пф….), подръжници и защитници на статуквото. А първата крачка на тази обгърната с толкова надежди формация би трябвало да бъде предизвикване на предсрочни парламентарни избори през 2016 год. Убеден съм, че този път участие в изборите ще вземат и голяма част от негласувалите досега и заедно ще успеем да разрушим Картаген.
  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 27. С политическта кариера на Петър Москов е свършено, според мен, но знае ли човек. Жалко, все пак внук е на Атанас Москов, но момчето не става!

 28. Аз имам един много ясен въпрос, бих помолил за ясен отговор:
  Кое правителство би било по-близко до Москва (Кремъл) – правителство, в което министри са Петър Москов, Николай Ненчев, Даниел Митов, или ако те се оттеглят, правителство без тях?

 29. Н. Гратери: “Мафиотите са нищожества! Протестирайте! Искайте сметка на властта, защото тази реформа не се е случила… Ако искате, мога да дойда на направя реформа и у вас, не искам пари. Дайте ми само няколко месеца…”

 30. “От ДСБ струи позабравен болшевизъм”, обяви Румен Петков.
  Иво Инджев пише за преди 25 години, а аз ви поствам цитат от вчера.
  Нещо да се е променило от тогава?
  Всеки ще си помисли “намерил кой да го каже.
  Това е демокрацията в България, създадена от такива като Румен Петков и Гоце.
  Другите излъчват позабравен болшевизъм. Идва ми да си кажа “Засрами се бе!”

 31. Стамбо, приятелю, страхотна идея.
  Знаеш ме, от мен нещо стерилно:

  Опиянени от сутрешната рутина, двамата крачеха забързано по Московска. Петър Московски измъкна в движение от джоба на сакото последния бонбон ‘Красная шапочка’ (а уж обещаха да ги внасят редовно). ‘Говорят много за теб’- каза той на Москов – и приятелски предложи да поделят бонбона. Москов отказа, заради стомашно неразположение от миналата вечер. Отново се забързаха. Под точка едно в днешното заседание ще гласуват за мястото на петолъчката от Душанбе, която Софийска община успя да откупи от таджиките чрез подставен купувач, само заради цената. Имаше затруднения, въпреки, че други купувачи така и не се явиха; но това вече е без значение. Важното е, че петолъчката е в София и реставраторският екип приключва с почистването идния вторник. ‘Само ако можехме да откупим и останалите. Има още неусвоени фондове’ – размечта се Московски – ‘Сега е момента, никой друг не ги иска’.
  Вече крачеха по коридора.

 32. Реформата в съдебната система остана някак абстрактна и далечна за обикновения избирател ( силата на Борисов ) ,не е проблем предсказуемото поведение на Москов,Лукарски,..а липсата на граждански натиск,дори на присъствие, Радан Кънев очакваше медиите на Пеевски ли да агитират , за година във властта не осветиха една корупционна схема или порочна практика при цялата пошлост зад паравана на ‘стабилна’ държава .
  Цианите не са на най-слабите и презрените , нито жертва ,не етническата ти принадлежност или вяра те прави такъв.

 33. А аз съм доволна от хода на Петър Москов. Радвам се, че той остава министър и ще понесе отговорността за най-големите глупости, които някой е свършвал в МЗ. Ако Москов си мисли, че Батман ще обере негатива се лъже много. Тиквата от Банкя не носи вини както видяхме. Кокинов-да, Борисов – не! Така за съжаление ние ще сме потърпевшите от реформата му и ще го осъзнаем толкова скоро ( в рамките на 2016г), но този път вкупом ще ревем срещу Москов. Дори Деси тъпото не успя да върне социалистическия модел на здравеопазване – Москов успя.Защото освен Иван Костов в ДСБ всеки друг трябва да бъде претеглян не според абревиатурата на партията, от която е издигнат, а според делата му.

 34. ДСБ в опозиция, а на позиция стотици: 1 министър, 4-ма зам министри, 2-ма областни, 7 зам. областни, шеф на КЕВР, стотици в креслата на министерства, агенции, държавни фирми и на знайни и незнайни служби. И все предатели на ДСБ Хахаха Та съвсем не е само Москов, Радан разиграва театър.

 35. Към Стефан:

  Аз имам един много ясен отговор, подкрепен с десетки статии: мимикрията на Борисов като пазител на съветските скрижали е далеч, далеч по-опасна от откровеното русофилство на …Всъщност няма с какво да я сравня. Защото в този парламент има промосковско конституционно мнозинство, мимикриращо, но действащо в явно, когато се налага. Изключението от това мнозинство, видно чрез новата позиция на ДСБ, го изобличава още по-ярко.
  В този смисъл е вярно, макар и тъжно, че по-лошо не може да стане. Освен ако и от ДСБ не се включат, и от пасивни наблюдатели на МОЧА се превърнат в откровени негови охранители. Надявам се да не стане.
  Когато видя, че една партия е решила поне веднъж да прояви нечуваната тук дързост да свика “мероприятие” пред МОЧА, тогава ще повярвам, че има алтернатива на статуквото на съветския постколониализъм, охранявано от Охранителя така, както охраняваше своите кумири: селския цар от Правец и онзи от Мадрид.

 36. Гледайки надписа,течението на наивитета полъхва,полъхва…..,не е възмжно нормален човек да си отдъхва.

  Кой да даде Борисов на съд и защо,как да стане,по кой закон да бъде обвинен,кой ще подготви обвинителния акт,кой ще му го връчи…

  Това е наивитет първа категория,продиктуван от отчаяние и безизходица.

  Повече от четвърт век постоянни призиви за съд.
  На нивото “крайно време е …”.

  А е крайно време наивитета да бъде излекуван,лошото е ,че за него досега лек няма.
  Най-наивния народ е българския….
  Има ли друга страна,в която да има толкоз прокомунистическо-проруски организации,каквито се виждат в списъка ,публикуван от Стамбо.

  Много е интересно някой да каже,как се връзва духа на “европейска” България с духа на комунистическата о проруска патология.А тя е масова….

 37. Предлагам на Радан Кънев и последвалите го депути, обявили се за опозиция първата им публична изява извън парламента е да се съберат с гражданите пред т.н. пса и всички дружно да извикаме:”ДОЛУ МОЧА”. След това да разискваме и приемем предложение към ОС на София най-сетне да си изпълни решението от 1993г. за демонтажа на тотема на мракобесието.

 38. Поздравления за точния коментар, Г-н Инджев. Приставането на ДСБ на Борисов бе драма с предизвестен край. За жалост началото на драмата получи подкрепа и бих казал бе подтиквана от лидерите на ‘видни’ пан-европейски партий, което всъщност се явява едно от най-срамните/гнусни доказателства на това, че Путин си е закупил на едро и дребно почти всички значими политици в европейското пространство. За нашите т.е. подчинените на москва какво даже да говорим. Ех, матрялее…..!

 39. Иборът на Москов.

  Не е за вярване, но Пепи М. сам пожела от министър на РБ да се превърне в министър на Борисов!

  С което се присъедини към разрастващата се група на методиандрешковците.

  Разбира се, за да се прикрие другото (същественото) ще се използва реформата като смокинов лист, професионалната амбиция, довеждане докрай на започнатото…

  Като (бивш) десебар обаче би трябвало да знае, че от реформата (му) ще се случи само онова, което е “съгласувано” с Главния (като упълномощен представител на мафията в управлението на страната).

  МО например не “съгласуваха” договора за ремонта на МИГ-овете (поне да се бяха вслушали в предупредителния лай на АБВ) и сега сигурно ще им искат оставките.

  Предстоят “съгласувания” в: енергетиката, банковото дело, изборния процес, свободата на изказванията и на събранията, интернет, културата и в други сфери от живота на трудовия човек. Накрая, разбира се, ще бъдат “съгласувани” прическите и начинът на обличане.

  Днес чух Цацаров да казва, че РБ (ДСБ) не искали реформата в съдебната власт да бъде наистина извършена (сиреч, спъвали я нарочно) – това им било нещо като политически лозунг и ако го загубят, един вид ставали политически несъстоятелни…

  Ами, щом мисли така, то тогава най-добрият начин да се отърве от РБ (да избие козовете от ръцете им) е да се направи реформата, а не да принуждава 204 народни представители “да се хванат за палците”.

  Винаги съм вярвал, че човек който смята другите за тъпи е невероятно тъп.

 40. Съдебната реформа бе пречупена в зародиш, за да продълължи необезпокоявано Източното източване на България. Защо Румен Овчаров не е в затвора? Лукойл ще продължи ли да не внася данък печалба при 6 милиарда годишен приход? Оня руски шампион по фигурно пързаляне, бил осъдил прегазеното от самия него момиче.Днес определението за комунизъм /електрификация+съветска власт/ звучи така /мафиотизация + съдебна власт / Карсон, който живее на покрива, трябваше да си отиде след случая Ченалова…

 41. Хахаха:

  МВР се похвали с арест на рисували върху паметник на културата

  Полицаи от Първо РУ заловиха четирима души– трима мъже и жена. Малко след полунощ служители на сектор „Видеонаблюдение“ – СДВР забелязали, че четирима рисуват върху паметник на културата, съобщи официално от МВР.
  Изпратеният на място екип задържал 21 – годишната Д.А., М.Г./32г./, Г.Д./25г./ и Г.М./25г./.У тях е открит и флакон с боя. Наложени са им полицейски мерки за 24 часа. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Работата по случая продължава, добавят от вътрешното министерство без да конкретизират за кой паметник на културата става дума.”

  Не смеят даже да кажат за кой “паметник на културата” става въптос, може би за някой който се наблюдава с камери?

 42. Правосъдието е фундаментът на демокрацията.
  Когато няма правосъдие, има диктатура, автокрация или в нашия случай – клептокрация.
  Обясненията на Петър Москов са направо смешни. Вярно – думата “политика” идва от гръцкото “поли тикон” /приблизително – “многодействие”/. Но да се оправдаваш, че оставаш в това правителство на мафията, за да продължиш здравната реформа при положение, че в обществото липсва правосъдие, е просто глупаво.

 43. Интересно заглавие в Сега ” МВР се похвали с арест на рисували върху паметник на културата”

  Дали става дума за МоЧА и от кога стана паметник на културата?

  “Полицаи от Първо РУ заловиха четирима души– трима мъже и жена. Малко след полунощ служители на сектор „Видеонаблюдение“ – СДВР забелязали, че четирима рисуват върху паметник на културата, съобщи официално от МВР.
  Изпратеният на място екип задържал 21 – годишната Д.А., М.Г./32г./, Г.Д./25г./ и Г.М./25г./.У тях е открит и флакон с боя. Наложени са им полицейски мерки за 24 часа. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Работата по случая продължава, добавят от вътрешното министерство без да конкретизират за кой паметник на културата става дума.”

 44. everyone else, великолепно!

  (Малко преди коридора на МС, когато са още по “Московска”, ми позволи да вмъкна следния пасаж в ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ РАЗКАЗ):

  …Москов и Московски преминаха под голям транспарант от двете страни на “Московска”. На него с червени букви пишеше: “ВЕК НА СЪВЕТСКАТА, ГОДИНА НА РУСКАТА, МЕСЕЦ НА МОСКОВСКАТА, СЕДМИЦА НА ВОЛОГДОСКАТА И ДЕН НА НИЖНИ-НОВГОРОДСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ”. Отстрани по стените, сред безбройните афиши, които канеха на юбилейния 250-ти концерт на Йосиф Кобзон, на песенен спектакъл ЛЮБЭ +бек вокал волэн сыдерав, гоцэ сырыщнык и хор БэСэПэ и на поредния гастрол на хора, балета и ансамбъла за частушки, песни, пляски и шутки на НКВД/ОГПУ/КГБ/ГРУ/ФСБ се открояваше голям афиш за премиера на Националната опера.
  МОСКОВСКИ ВАСАЛ
  (трагикомическа опера в 5 действия)

  Сценарий, либрето, режисура:
  Владимир Владимирович Путин
  Музика:
  Пак той, Бела Роза, Батальон

  Диригент:
  Същият
  В главните роли:
  Московски васал……………….

  Хайде, продължавайте

 45. Жалко за тези, които оправдават Москов, който пък оправда името си.
  Не е нужно да имаш КАПАЦИТЕТА на Илиян Василев , за да знаеш , че няма да има реформа в здравеопазването.Москов,остана само защото пристана на Борисов и то отдавна.Станаха си прекалено близки.Какво ли е усещането Тиквата да те тупа по рамото.Но така е, не е лесно да си ДЕМОКРАТ, иска смелост и отговорност пред избиртелите, защото министър означава слуга, на тези които те избират, а Москов сега е слуга, но на Боко- Тиквата и Гл,прикриватур – Цацата.

 46. КАРУЦАТА ВЕЧЕ Е КАТУРНАТА!
  С блокажа на съдебната реформа и явната неподкрепа на Христо Иванов, бента се отпуши.
  Който е на друго мнение, явно не е видял лицата на протестиращите млади хора и не е разбрал, че връщане назад и замазване на положението повече не може и няма да има!
  Служебен кабинет ще се получи, в момента, когато реформаторите кажат единно НЕ и излезнат от коалицията, защото дори да има подкрепа от ДПС и БСП, тя само ще доведе до бърза и окончателна разруха на ГЕРБ. Ще се повтори случаят с правителството на Орешарски.
  Ако Москов иска да прави реформи и наистина е в състояние да ги проведе, може и след оставка и заявка да продължи служебно, пак да продължи да ги прави. Какво пречи като начало, от позицията на служебен министър назначен от Плевнелиев?
  Плевнелиев, като държавен глава, за щастие в момента седи на правилното место и под негов избор, съгласуван и подкрепен от хора с разбиране и ерудиция, може да подреди походящ кабинет, в последствие в постоянна и да предотврати евентуални сътресения.
  Тогава всичко читаво, което се е пръкнало до сега, може да влезне във временна употреба.
  Сега, по моя преценка, е дошъл момента, с цялото си уважение към господата Иво Инджев и Ервин Сугарев, да ги призова съвместно да учредят нова партия или движение, с точната цел безусловно да прекратят всички руски влияния, намеси, саботажи, паметници и наименования даващи възхвала на незаслуженото им присъствие.
  С едно изречение, скъсване на всякаква обвързаност към Русия, съседна Турция ни даде пример!
  Тогава ще имаме възможност да установим и видим, какъв е материала. Толкова сме чакали и сме били лашкани в измамните посоки. Какво значение биха имали няколко месеца необходими за твърди промени, когато те сега единствено по принуда от улицата, могат да бъдат предизвикани. Само по този начин ще бъдат принудени неподходящи прокурори, съдии и министри да си подадат оставките.
  Ето, разполагаме вече с няколко личности които се позиционираха правилно– Инджев и Сугарев, като идеологичен тандем и кандидати за премиер, Иванов и Ненчев като възможни министри, които дадоха отпор на руски домогвания и влияния.
  Безусловно отстраняване и недопускане на бивши служители на ДС, както и бивши БКП–функционери, пребивавали там на ръководни постове.
  Твърд курс и положително отношение към ЕС и западноевропейските ценности, както и непоколебима принадлежност към НАТО.
  Всичко това като начало, лежащо в основата на прокламация за създаването на това движение.
  От тук на татък, нещата ще се насочат автоматично в правилната посока, просперитета на страната ни ще бъде заложен в правилната посока.
  Тогава ще сме в състояние, като с автопилот, да проведем всички нужни реформи, без да имаме постоянни спирачки и пречки.

 47. Мъка, голяма мъка е за нас, феновете на Москов, решението му да остане министър. Той така или иначе беше нарочен за отстрел, и да беше напуснал правителството, пак го бяха нарочили – първо Костов, сега Москов, после Р Кънев…, лошото в случая е, че той ги улесни. Наистина ДСБ е трън в очите на мафията, може и да е малък, но трън!

 48. Разочарованието на деня се казва Москов, но преди него имаше още и още. Винаги съм се чудела как е възможно уж нормални и интелигентни хора да си общуват с Б.Б, Цв.Цв. и вся остальная, без да повърнат до петата минута. Обаче перлите в короната са неизброими- Николай Младенов /тръгна от ДСБ/, Даниел Митов/също/, Прошко Прошков/също/, Трайчо, Надето, Кунева, Румен Ненков, Сугарев, Плевнелиев, Хр.Иванов, Цацаров /да, и той/, защо не и Кобургготски, а до някъде и Ив.Костов. Каквото и чувство за месианство да имат тези люде, нищо не е в състояние да ми обясни защо се принизяват така грубо. Те ли не разбират, че сдружаването с простак още на минутата срива и твоето ниво, скоростта на армадата е скоростта на най-бавния й кораб. Като казвам “нищо”, не съм съвсем откровена. Има едно “нещо” и ТО Е…

 49. КАРУЦАТА ВЕЧЕ Е КАТУРНАТА!

  Опа,ама за коя каруца става въпрос бе колега Боре,защото каруцата на лъжата все още е недокосната-огромна,многобройна,зловеща……..Сайта на Иво Инджев е подготвил каруца,която да изсипе “комунистическата лъжа” в сметището на историята,но засега тя все още е празна-няма и една песъчинка от лъжата в нея.Каруцата е в режим на ВЕЧНО ОЧАКВАНЕ….

 50. Относно въпроса на Стефан.

  Въпросът съвсем не е дали правителство с Москов, Ненчев, Митов е по-близо или по-далече от Москва. Става въпрос за друго: Борисов управлява задкулисно с ДПС и БСП, а РБ е фасада. Тази игра е отвратителна и аз я схванах много отдавна, от самото начало, въпреки че съм обикновен зрител. Освен това лично познавам хора на ДПС, корумпирани, от които нищо не става, които бяха назначени на доста добри позиции в различни министерства именно в сегашното правителство на ББ с неговата благословия. ББ е тарикат, страхливец като всеки бабаит; човек, който нарича консенсус страховете си; страхливец, който се страхува да нарита онези, които до вчера бяха най-големите му врагове, и по-важното – заслужават да бъдат наритани заради политическата си подлост и простащина. С личната му благословия Мая Манолова, например, беше направена омбудсман. И примерите са много. Въпросът вече е изкривен до нетърпимост. РФ се изчерпа като формат и се видя, че не можа да направи нищо. Трябва да се търсят други пътища и извинението “ама ББ пак ще дойде на власт, защо ни е друг проект” звучи не просто опортюнистично, конформистки и т.н, звучи зловещо.

  П.П. Относно прехваления Митов – имам лично мнение. Още от времето на ДСБ, не можех да си обясня защо е така лансиран, струваше ми се посредствен. Като много посредствени хора бързо скочи при Кунева да прави кариера и т.н. Няма смисъл. А глупостта на Москов беше върха на всичко. Мислех го за по-умен. Въпрос на гледна точка, разбира се.

 51. Наивитета продължава…..

  Задържаните са написали един призив, който няма нищо общо нито с паметника на Съветската армия, нито с неговата символика, нито с тези, които се възхищават от нея и от надписа за “призантелния народ”, нито с противниците на съществуването на паметника.
  Призовават непосочена прокуратура и непосочен съд да съдят непосочен човек за непосочени престъпления.Изписали са само едно фамилно име и са оставили наивниците да се възхищават.И те се възхищават, какво да друго да правят.Същата възхита бе когато преди няколко години комунистически провокатори нарисуваха герои от американски мултипликационни филми върху Мочата и изписаха лозунг, който е подигравка със Съедините Щати и политиката им, както и отношенията им с България.
  И наивниците се кискаха много дълго. Ако бяха изрисувани образите на Рейгън и Татчър всичко ще е на мястото си-това са двамата държавници, които имаха голям личен принос комунизма да падне.
  Но да се прави връзка между фиктивни герои и то от такива филми с държавата България, това е пълна подигравка. Сиреч, няма разлика между двете държави, супер-сили, вчера българчетата са били под дикатата на Съветския Съюз, днес са със Съединените Щати. Така се слага равенство между двете държави,да ама не е така, Съветския Съюз умря та се невидя, докато Щатите са си същите.
  С наивност никой не е прокопсал…/

 52. Към PanAm:

  Признавам си, че наивникът съм аз, очаквайки да се промените и да спрете да обиждате като наивници практически всички , а в този конкретен случай едни хора, които с личния си пример и участие си рискуват рахатлъка и действат, носейки си последиците.
  Идете и напишете каквото “трябва” на проклетия паметник и тогава обиждайте тези смели младежи за тяхната “наивност”.
  Повечето коментатори тук Ви смятат за трол заради упоритото Ви заяждане с тях за това какво и как точно трябва да пишат. Според мен обаче имате някакъв проблем с натрапчива идея в тази посока. Изглежда, че не сте в състояние да го преодолеете и да спрете да се занимавате с другите- обърнете внимание на себе си как изглеждате в очите на ВСИЧКИ коментатори тук като самоназначил се коректор, редактор или коректив на написаното от тях или направеното от други , което Вие самият не правите от анонимната си позиция.
  Това, че спряхте да посочвате конкретните “наивници” , не прави заяждането Ви по-малко дразнещо.
  Щом като всички са наивници и не се подчиняват така упорито на Вашите настоявания да се подравнят по Вашите изисквания, защо изобщо си правите труда да им четете коментарите.Не е ли наивно да очаквате, че можете да промените всички по свой калъп?
  Както вече Ви писах, мнозина, вкл. и моя милост, отдавна сме спрели да четем Вашите дълги забележки и ги подминаваме, знаейки предварително ,че под някаква форма отново ще имат някакъв поучаващ характер не заради темата на статията, а заради мнението на коментаторите, което винаги е “наивно”, каквото и да напишат.

 53. Panam,

  Ако още един път напишеш обидното “наивни българчета”, заслужаваш да бъдеш псуван обилно, дълго, навсякъде, на всичко и на всякакви езици.
  Което няма да направим заради високото ниво на блога, но си го заслужаваш напълно!

  Да те питам нещо, досаднико.
  Какво ТИ ЛИЧНО направи до и след 1989 за добруването на България?

 54. Иво, нарушавам етикецията с цел да се получи поне минимална близост в моите думи към твоята реплика, за която благодаря.
  Първо ,никога не съм те определял като наивник и никога не бих направил това, просто защото не намирам мотиви.
  Второ, толкова ли е трудно да установиш моето принципно отношение към ТВОЕТО ПРИНЦИПНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЛЪЖА В БЪЛГАРИЯ.

  Кой друг журналист обяви на всеослушание че България е потънала сред острови и морета на лъжата. Накъдето и да се обърне човек все лъжа. Твоите материали всекидневно доказват това.
  Четвърто,кой журналист написа толкова книги и статии за съветско-българските отношения както и за българо-руските и научно-публицистично-историческата основа беше същата открита от теб лъжа.

  Аз стриктно съм привързан към тези само няколко постулата и на тяхна основа пиша. Ако ти си се отрекъл от тях, което е твоя право, аз не съм и никога няма да се отрека, защото смятам че са правилни и биха полезни за малкото свестни хора.
  Какви са резултатите от твоята честна и принципна кауза-?
  НИКАКВИ или ПОЧТИ НИКАКВИ.
  Не че ти си в грешка,не че нещо си пропуснал, не че си се отказал от нея и пр.
  Причината е една единствена-тежка деградация на един опиянен от лъжата народ. Точно тази патологична лъжа( която Иво Инджев) я “обнародва” води до тази патологична наивност.
  А тази наивност води до липса на материал , който да се пребори с лъжата. Кой журналист те подкрепи в борбата срещу лъжата, коя телевизия е направила предаване или поне пуснала информация, че има един журналист в България , който независимо от никого е открил лъжата в България и се бори напълно самостоятелно срещу нея. Канят те за да те иронизират и да омаловажават основната ти кауза-борбата срещу лъжата. Надявам се че не си променил квалификацията си за БНТ. Но коя друга телевизия не е комунистическа.
  Ок, греша, но дай да видим , ако не други журналисти, кои среди ти помагат в борбата срещу лъжата, поне аз не съм забелязал да си се отказал от нея.

  Да, имаш известен кръг от твои верни и достойни съмишленици, но те са неорганизирани и слаби, докато ЛЪЖАТА е силно организирана и подкрепяна от държавата.
  Имаме министър-председател, който не знае къде е и какъв е, нарича те идиот, поставяш конкретен въпрос на Президента, а той се прави на гугутка и се опитва да те пързаля.
  Лъжата срещу която се бориш е непокътната, става по-здрава и се увеличава дори. Това мение се самоналага от твоите материали тук.
  Това са седмици, месеци, години, петилетки и повече от четвърт век и всичко е захапало комунистическия геврек.
  Ако това не е масов наивитет, какво е.
  Подозирам че и ти самия си се отчаял, защото към твоята кауза не се записва никой-тъпеенето и блеенето продължава.
  Е, аз не смятам че грешката е у теб.
  Отдели някой път няколко минути и виж каква фразелогия ползват повечето от коментаторите тук-ниво на детска градина. Само няколко човека пишат “здраво”.
  Има един, който стои ден и нощ и е узурпирал електронните редове в блога. Веднъж му установих осем различни ника само до обяд. На кого е нужно това. Аз използвам няколко ника и ги посочвам кои са.
  Посочваш ги и ти-нищо лошо, но само аз ли съм некоректния, остави няма смисъл……
  Според мен основния фактор, който пречи твоята кауза да бъде спечелена е точно наивитета в България.Сигурен съм че ще напишеш още книги, но съм сигурен че наивността у българите няма да се повлияе от тях,повтарям пак причината не е у теб. Засега наивитета е водещ….
  Навремето са гинали дори достойни хора в името на този народ, но техния подвиг не е на мода, не се вижда, не се чува, не се цени. Ами как да се цени сред гора от комунистически лъжи.
  Един ден ако все още се намерят разумни хора,ще кажат “имало едно време един журналист, който се борил срещу лъжата но не е успял да се пребори…..”
  Коя е причината-силата на лъжата и наивността.
  Лъжата и наивността са както сред народа, така и в държавата.
  Ами не можеш да се пребориш срещу тези фактори, няма как да стане.
  Държавата и народа се борят срещу твоята кауза, не че тя е погрешна, нищо подобно-ДЪРЖАВАТА и НАРОДА СА ПОГРЕШНИ, те са неправилни.
  С уважение и твърдо подкрепяне на борбата ти срещу лъжата!

 55. Към PanAm:

  Всичко , за което пледирам толкова пъти, е различните мнения да се изразяват във форума по съответните теми и проблеми, а не да се палят междуособни войни между коментаторите, пък аз да се оказвам в ролята на онзи, който събира гилзите от “приятелския огън” и наблюдава безпомощно ненужните жертви в ненужната престрелка на моя територия.

 56. Още нещо-моите дълги разходки по историята на (комунистическо-руската лъжа) са провокирани и силно основани на твои анализи и методи в изследването.
  Те просто по-мащабно и нескромно казано по-задълбочено и подробно повдигат на показ тази лъжа, обявена от теб.
  Не мисля че е много трудно да установиш , че моята лоялност към твоята кауза е искрена и тотална.
  Що се касае за другите читатели,най-пишещия тънко те иронизира и се опитва да те дискредитира, той е обхванал с неговите стотици никове всичко.
  Аз никого от тях не обиждам. Те се ядосват че казвам, че българите са наивни като цяло.
  Добре, не са наивни-будни, свежи, морални, амбицирани и безкомпромисни към лошото и лъжата.
  Как не се намери нито един българин който да пита Президента или някой друг държавник- Г-н еди кой-си, Република България комунистическа държава ли е или не.
  Ако каже -да! , няма проблем-комунистическа държава подгрява комунистическата лъжа.
  Но ако каже -не!, България не е комунистическа държава следва логичния въпрос-А ЗАЩО СА Й НА НЕКОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ?
  Кой има нужда в нормална държава да има и да се строят нови комунистически паметници, продължаващи лъжата, да, тази лъжа, срещу която ти си се опълчил .
  Е, какво е това чудо, толкова години, толкова надежди, толкова пот и все
  сме си в лапите на комунистическия октопод.
  Ръка на сърце-ти имаш ли поне някаква малка и приблизителна надежда, лъжата ще бъде стопена сред народа.
  Сто пъти съм казвал-народ, който се къпе ден и нощ, в студ и пек под силните лъчи на лъжата не може да не е наивен.
  Ето и допълнителен въпрос-има ли някой в Българията, който би предвидил кога Държавата ще спре освтяването през нощта на Мочите и Альочите.
  Всяка кауза би трябвало отвреме навреме да се отчита, върви ли или стои на място.
  И до днес наивниците масово говорят за някакъв преход, ама никой не казва докъде е стигнал този преход. Ами доникъде, защото няма преход.
  Ако има, твоята кауза щеше да е реализирана и щяхме да сме безработни…

 57. Еииий, PANAM, най-после изплю камъчето с това последно изречение, цитирам:
  “Ако има, твоята кауза щеше да е реализирана и щяхме да сме безработни…”

  Не се плаши, имаш работа засега, пиши си спокойно. Ние ще трябва да четем още некролози, просълзяват ме направо.
  А, и имам опция ‘show more’ след всяко първо твое изречение.

  Със здраве!

 58. До Panam. За да бъде излекуван болният трябва да се направи правилна диагноза и да се започне лечение. Ти правиш само констатации. Трябва да се разбие комунисическата измислица – ляво, дясно, център. Партия трябва да започне борба за освобождението от съветските идоли и руското влияние. Тогава ще стане ясно кой от коя страна на барикадата е!

 59. одата на другаря пан – нещоси ми навява асоциации със следната глава в Библията.

  https://www.biblegateway.com/passage/?search=%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0+4&version=BPB

  Извинявам се на засегнатите.
  другарю пан-нещоси вие сте ужасен!!! от вас лъха тежко на застояла плесен!!!-комунистически мръсник

  Уважеми Иво,давам предимство на горния възпитан коментатор,когото никой не ще упрекне,че ме обижда,но няма проблеми,аз от комунистическите смрадове избягах и имам имунитет срещу всеки техн пиетет.

  Защо определям цитирания коментатор за комунистически мръсник.

  Защото това е същия,който пише с двеста-триста ника и това е същия,който правеше това в сайта на Едвин Сугарев,където пишех с ник Маришка.

  Това е този комунистически изрод,който постояно се опитва да те захапе-хем се възхищавал на твоите книги,хем в същото време ти се противопоставя на каузата срещу лъжата-не искал да се събарят никакво Мочи и Альочи.

  Но нали твоята кауза срещу лъжата беше обявена преди да издадеш книгите си,този мръсник не знае ли че те са писани от теб с дни и месеци,по тъмно и светло точно в подкрепа на тази кауза.
  Oбидата ми този мръсник е напълно обоснована и преднамерена,защото той първо ме обижда без никакви основания.Но понеже го разобличих и сега той отвръща по същия начин както правеше мизериите на сайта на Едвин Сугарев.

  Не е за препоръчване комунистическите плесени да вмирисват този сайт,но както и да е…

 60. другарю пан…………….. хаха ………… екстрасенските ви способности да намирате врага определено имат нужда от освежаване. държанието ви е жалко и недостойно! съветвам ви вместо да се надъхвате маниакално с интигантство и злоба към “този мръсник” (с когото нямам допирни точки) да преосмислите логиката си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.