Борисов клепа дясната опозиция с намеци за минала близост

„Такова животно нема” е вероятно най-известният виц за Вуте, който отказал да повярва на очите си, виждайки за първи път жираф. Тази фраза отдавна е банализирана. Вицът обаче не може да накара чужденец да се засмее, освен ако не знае що за животно е Вуте. Иначе звучи абсурдно, но не и смешно защото не всеки абсурд е смешен.

 

В същата роля се набутва Борисов с днешното си възклицание, че не можел да възприеме ДСБ като опозиция, защото до вчера си били „първа дружба”. Видно е, че владее комунистическото изкуство на окепазяването на непослушните чрез отказ да ги признае за различни от себе си. Обаче става за смях с проявата на висша форма на нарцисизъм, която не му позволява да повярва, че някой „вече” не го обича. Толкова сладък, мил, добродушен, интелигентен, обаятелен ерудит и финяга е, а пък да не го обичат (вече)! Амчи такова животно нема!

 

Всъщност става дума за тежка форма на политическо опияняване (от успехите, както би казал др. Сталин, кумирът на ментора му Путин). То води до другата анекдотична ситуация, при която препилият до пълно оглупяване мъж претендира да знае по-добре от жена си, че това не са нейни деца, заявявайки по този начин, че преценката й за неговото пиянство не е вярна, щом дори не знае, че не тя е родила точно тези деца.

Няма да се учудя обаче, ако Борисов продължи с компроматите за “дружбата си” с ДСБ по начин, по който се държат изоставените брачни партньори с претенция за неотразимост на собствения си чар и да започне да разказва пикантерии от спалнята. Правил го е вече. Например припомни веднъж по адрес на Иван Костов, който беше проявил слабостта да занесе букет на обездвижения със счупен крак след едно мачле софийски кмет Бойко. В пристъп на йезуитски гняв по политически причини по-късно Борисов разказа този епизод и събра овациите на всички долнопробни човечета, които харесват малките мръсни историйки, разказани от някой простак.

 

Някои простаци пускат за отмъщение разголени снимки на довчерашните си приятелки, а други , като Борисов, използват богатия опит на комунистите и кагебистите, които ехидно наказват “предателите” с подмятания за това колко предани на партията и на КГБ били изоставилите ги някогашни другари ( каквито впрочем- да вметна заради острата аналогия – точно от ДСБ не са били спрямо Борисов).

 

Извън вицовете обаче трябва да се извлече една поука: не се доближавайте до Борисов, ако не искате някой ден да се похвали, че ви е изнасилил с ваше съгласие и нямате начин да се изчистите от клеветата. Моя милост се придържа към това поведение от първия миг на запознанството си с този човек – не защото съм много умен, а защото той е много елементарен за разчитане.

50 мнения за “Борисов клепа дясната опозиция с намеци за минала близост”

 1. Ех, г-н Инджев, взехте ми думите от устата.Точно същото нещо повтарям от години- не общувайте с простаци,не се принизявайте, не правете компромиси с ефимерни очаквания и по дяволите, не се излагайте. “Благородството задължава”, но само онези, които имат потребност да го съзнават.

 2. Извинете, но днес явно е ден за гадости – български, но все с руско участие (като гадостта за “Рицар на годината”):

  Бокова удостоена със званието почетен член на Руската академия на науките
  http://www.mediapool.bg/irina-bokova-udostoena-sas-zvanieto-pocheten-chlen-na-ruskata-akademiya-na-naukite-news243091.html

 3. Когато от реформата отпадна компонентата – приватизация на държавните лечебни заведения и “Пепи” не си подаде оставката ми стана ясно че е пробит и купен.
  Сега това се прояви!!!
  Казвал съм го неведнъж “Пепи” не е никакъв десен политик а маоист в здравеопазването.

 4. Обича се той, всички го обичат, как няма и през ДСБ да го обичаме!
  И ако един ден (плюйте си в пазвите), поради някакво нелепо недоразумение, рейтингът му на най-обичан политик (не дай Боже) започне да пада… ЧОВЕШКА ПИРАМИДА ще направим – русофоби и русофили каращисани – и ще го вдигнем пак! Ще го спасим като в патетичния финал на Норман Джуисън, ‘The Russians are coming, The Russians are coming’.

  Как се сетих за филма ли? Сутрешно посегнах към музикалната програма и това изкочи като заглавие на коледен концерт, в съвременен шрифт. Дааа, стресна ме, сутрин човек е по-уязвим.

 5. Да, това с изнасилването е удачно сравнение.
  Те дори заобичаха насилника си! На Москов му проблясват очите , от лудост или от луда обич по футболния клоун.
  Лукарски е като удобен мек килим по който стъпва дебелака във футболен екип.
  Кунева , тя е жена, а изнасилването може и да е споделено удоволствие поднесено като загриженост за стабилност.
  Дали Прошко и Найден Зеленогорски- скрит от лоши думи хорски, се чувстват добре в тази компания от леки политици, или вече са се изкурвили ,вземайки пример от батко си Даниел Вълчев.Вероятно вече да… и те и цялата им дружина усетила власта.
  На историята си можем да гледаме и като хронология от предателства. Затова те отдавна са част от живота ни и не учудват никого , а бардака който сме си обзавели е препълнен с политически ку-ви .

 6. Само борбата ни може да ни помогне! ДСБ трябва ясно да заяви своят антикомунизъм и да започне борба за премахването на съветските идоли. Така ще стане ясно кой какъв е! Трябва да се спре измислината от комунистите игра- ляво, дясно, център. Има комунистическа мафия и антикомунисти, руски слуги и патриоти, бандити и народ! ДСБ трябва да поведе народа на борба с бандитите!

 7. Това журнал–страшилище с име pik.bg напомня на обрив по слабините, където симтоматично избиват болестите.
  Нова форма всъщност, за спикване на новини. Първо се чува журналистическо ехо, след това очаквам да дойде политически гръм. Каузалните вериги колабираха. Никога няма да разбера какво мислят кротките служители на СЕМ! по този въпрос.

 8. everyone else,

  Какво мислят кротките служители на СЕМ по въпроса за най-вонящата рубладжийско-мафиотска пропагандна бурия ли?
  Ама не издребнявай, моля те, пред съдбоносни въпроси като тези: коя папионка ще сложи тази вечер Папиончо, на кой коктейл ще отиде и коя медийна класация ще журира, след което следва коктейл, разбира се, а коктейлният стайл включва папионка, която човек с вкус трябва да избира между доста папионки т.н., и т.н… и..- ето ти я България на 106 място по свобода на медиите, завистливо гледайки към Монголия, Мали, Източен Тимор и т.н.

 9. На Тиквата, винаги десната опозиция му е “пречила”, но клепането му е било основното “занимание”, за да няма конкуренция и той да определя правилата!

 10. http://dnes.dir.bg/news/vladimir-putin-unesko-irina-bokova-21234395?nt=4

  Равно на тази новина би било нещо от рода “Бокова и Ким Чен Ун потвърдиха първостепенната ценност на човешките права и редовното хранене в съвременния свят”.
  Но, нищо чудно, скоро може и това да прочетем!…

 11. Така е, така е!

  Но има и друго – като всеки страхливец, Борисов има свръхестествената дарба да усеща (предполагам, с кожата на задника си) и най-нищожната потенциална опасност.

  Това лъстиво политическо чуруликане означава, че неговите сензори (разположени, както разбрахме по-горе, върху задника му) все още долавят високи нива на заплаха (от ДСБ).

  П. П. Ще изчакам (заради протокола) утрешните коалиционни консултации в РБ, но отсега ми се струва, че ДСБ (евентуално заедно с НПСД и БЗНС) трябва да се оттеглят от ПГ на РБ и да се опитат да съставят отделна парламентарна група. Разбира се, оттеглянето на министри, зам. министри и областни управители (ако имат такива) е абсолютно наложително. Това би било добра политическа инвестиция в бъдещето на десните.

 12. Аз все пак приветсвам позицията на Петър Москов и приемам аргументите му да остане в правителството. Христо Иванов имаше основание да подаде оставка, защото парламентът обезсмисли работата му; Петър Москов (все още) няма такова основание. Не се съмнявам, че в подобна на христоивановата ситуация Москов би постъпил като него. А aко беше подал оставка миналата седмица щяха да тръгнат критики, че реформаторите само чакат удобен повод да се отметнат от реформаторските си обещания, което би билo сигурна предпоставка за пълния им провал на следващите парламентарни избори, особено пък ако са предсрочни.
  А Борисов колкото и лентички в болници да отреже, няма как да събере плодовете от работата на Москов. За успеха или неуспеха на здравната реформа той е отговорен и той ще обере овациите или развалените домати. Естествено, че Бойко Борисов мърси ДСБ и тепърва ще мърси най-вeче Москов с мазната си прегръдка. Тепърва има да слушаме каква любов са с “Пепи”… Но аз не вярвам в това. Пепи остава член на ДСБ, освен това е интелигентен и образован човек; изобщо не го виждам като приятел на оня шопар, който има само футбол в главата си. Не виждам къде може да са им допирните точки. Нека шопарът се кичи с “Пепи” като с брошка върху лекьoсана риза – това само показва, че десебеецът е най-ценният му министър. Аз нямам проблем с това.

 13. Един път, налага се, да не съм съгласен с Иво. Знам че, открай време по земите български битува приказката: “Скромноста краси човека”. За мен тя не е валидна за доказалите се публични личности. В позитивен план, разбира се. След като най-авторитетните медии в света си сверяват часовника по български и някои планетарни проблеми самочувствието е задължително.
  Съвсем друга бира е шампионът на егоцентриците баце. Не случайно той, ти да видиш, сам е направил признанието: “Мен умните хора не ме обичат”. Мъка банкянска.
  Та, няма как Рапона да извади компромат срещу Иво след като последният му е дал да разбере, че може да се катери колкото си ще по върховете на административната стълбица но за хората с чест и достойство винаги си остава нищожество.

 14. Да си довърша мисълта: когато една политическа формация се нарече ‘реформаторска’, това не е същото като да се нарече социалистическа, земеделска, християндемократическа, либерална, еле па патриотична и т.н. С тези категории може много да се шикалкави и това доказва не един пример не само от България. Но когато си се обявил за ‘реформатор’, това значи, че 1. си наясно с недъзите на системата/системите; че 2. имаш воля да я/ги реформираш и 3. че имаш компетентността да я/ги реформираш. Но всичко това можеш да докажеш само ако си във властта. Затова ще подкрепям Москов, докато доказва реформаторска воля и компетентност, ако щé делянпеевските коментатори в скоро време да го сгодят за Борисов.

 15. Ама си и ти Стамбо, не очаквах да приложиш удар ‘право куме та в Очи’, и то по сурдинката ми.
  Но признавам, че си прав за въпросите за подбора и нюанса като съдбоносни по отношения на 106-тото челно място. Затова по тукашните ширини като мислят ’10-те причини да носиш папионка’ имат следните просветления: You look friendlier, everyone assumes you know things (in our СЕМ case, everyone assumes you know better) AND
  YOU CAN GET AWAY WITH THINGS you can’t otherwise!

  Между другото, ‘pik’ e представителен позор за човечеството. ако изпращат в космоса и такъв пакет, нека го включат.

 16. Г-н Терзийски, изказването на другаря бойко, относно качествата и обективността на г-жа Нели Куцкова показва наистина каква омраза изпитва българо-кръвопийската сган към добрите и честни Българи! И колко иска наистина Справедливо Правосъдие. Г-жа Нели Куцкова я знае народа и той като я петни, петни само себе си!
  Всеки честен Българин, трябва да си спомни дълга си към Родината и да не влиза в съюз с такива измамници. И затова ако Москов има чест и достойнство, трябва да се оттегли а не да се крие зад гърба на мафията с оправдания, че щял да спаси България! От кого ще я спаси ??? По критериите на бойко той също е комунист, защото ние добре знаем колко трябва да си верен на бкп, за да те допуснат да пазиш тодор живков. Трябва да си сталински верен на партията българо-кръвопийца! Друг начин няма! Думите на другаря бойко, че бил антикомунист са толкова смешни за разсъждаващите и умни българи, че не е никак чудно, че не ги обича и ги нарича идиоти! Да, бойко копнее за матрял, който да грухти и мучи подире му като оглупяло безмозъчно стадо. На всичкото отгоре, другаря бойко ще трябва да отговори на въпроса, какви са връзките му с генадий зюганов и защо такъв изявен десен антикомунист като него го е обслужвал и пазил!

 17. @ СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ | ДЕКЕМВРИ 15, 2015, 00:34

  Никак не мога да се съглася с вас.

  Институтът на коалицията се гради на взаимен компромис, нещо като брака по сметка – съгласяваш се с неща, които не са ти по вкуса, за да постигнеш някаква своя цел.

  Целта на РБ беше (преди всичко) реформирането на съдебната власт – една фундаментална промяна, която наистина би извадила живота на българите и начина на функциониране на държавата от блатата на 26-годишния преход.

  Е, на 09.12, това (даже не това, а силно редуциран негов вариант) което РБ трябваше да получи в замяна на изтърпяването на бойкоборисовщината, беше безцеремонно (с 204 гласа и с един футболен мач) отказано. Има ли смисъл да се остава в такава коалиция?

  Казвате реформата в здравеопазването. ОК, но аз не знам добра ли е или не – разчитам на това, че се прави от наш (доскоро) човек. Довчера всички (освен Борисов) бяха против нея. Сега, когато Москов стана такъв ценен трансфер, изведнъж всички я подкрепиха. Дай Боже да се окаже успешна! Но, допускайки че и в здравната система мафията има сериозни интереси, съм по-скоро скептик. И този устрем ще бъде размит до някаква удобна на статуквото ерзац-реформа. Гарант за това, както видяхме, е Борисов.

  Моето мнение е, че Москов трябва да подаде оставка като министър. Основите на реформата (му) са поставени, има и алгоритъм за следващите стъпки по нея. Не е проблем един среднограмотен чиновник да я продължи. А ако чак толкова не може без Москов, да продължи с усилията си, но като външен експерт, съветник на министъра на здравеопазването.

 18. Докато русия съществува България няма никакъв шанс да излезе от блатото, защото прекалено много българи се продават на кремъл, останалите пък се подават на техните манипулаций. Затова шансът на страната ни да е нормална един ден е само разпадането на империята на злото. Дано го доживеем!

 19. До СИМПАТИЗАНТКА НА ДСБ, САРДАНАПАЛ:
  Моля ви, обяснете ми:
  1. Какви са до момента “плодовете от работата /реформата – бм/ на Москов”?
  2. Политически коректно спрямо избирателите и морално ли е доброволно да се превърнеш в “брошка върху лекьосана риза”?
  3. Как до момента Москов “доказва реформаторска воля и компетентност”?
  4. Кое ви дава основание да твърдите, че “Основите на реформата (му) са поставени”? Къде виждате тези основи и в какво се състои същността им?
  5. Кой има интерес от размиването на границите между управляващи и опозиция, в името на: “надпартийност”,
  “консенсусност” /”съгльасие”/, “центризъм”, “програмност”, “експертност”, “единство”, “патриотизъм” ….”реформаторство”?
  6. Наистина ли вярвате, че пазителите на статуквото, прогнилата от корупция лекарска върхушка, разплутата в синекурност и далавери здравна администрация /”каса”/ и фармацевтичната мафия /домусчиев, маришки и пр/, ще допуснат който и да било /дори “храбрият рицар” Москов/ да посегне върху техните всевластие, безконтролност и безнаказаност и да им отнеме “кокала”?!
  7. Как смятате ако всички /десни?/ политици от РБ се съгласят да влязат в ролята на “брошка върху лекьосана риза”, ще влезе ли РБ в следващия парламент?
  За откровените отговори, предварително, сърдечно благодаря!

 20. А в същото време се случва това:
  “Скоростно са избрани български строители за 60 км от магистрала “Хемус”
  Обединения начело с Валентин Златев и Делян Пеевски ще вземат поръчките след разрешение от парламента
  Ако всичко това се случи, близо 60-километровата отсечка между Ябланица и разклона за Плевен/Ловеч ще излезе с цена от близо 7 млн. евро за километър. Така българските магистрали, които след пускането им в експлоатация обикновено дават дефекти, вече ще се строят на средните за Европа цени.
  http://www.mediapool.bg/skorostno-sa-izbrani-balgarski-stroiteli-za-60-km-ot-magistrala-hemus-news243113.html

 21. Проблемът на Москов е, че много си вярва.

 22. Драги Огнян Георгиев, много сексистко изказване, честно казано не го очаквах. Изнасилването никога не е “споделено удоволствие” за една жена. Мен лично много ме обижда това ваше обобщение за жените. Пък и жена ли е Кунева, тя е политик.
  Чакам извинение и много ви моля да уважавате жените поне тук.

 23. Има една българска приказка – “Кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си”.
  И още една – “С какъвто се събереш – такъв ставаш”.

  И двете ги приказки ги пиша за Петър Москов, който много се сприятели с банкянския подлец. И даже редовно се хващат на басове за глупости.

 24. Ето каква е казал Конфуций на практика това е дефиниция на хибридната война направена доста отдавна:
  “АКО НЕ ЗНАЕШ, НЕ РАЗЛИЧАВАШ, НЕ РАЗПОЗНАВАШ ИЛИ ДОРИ НЕХАЕШ, ЧЕ СРЕЩУ ТЕБ ВОДЯТ ВОЙНА, ВОЮВАТ, И ТО ЯРОСТНО, ГАДНО И ДОКРАЙ, НО ПРИКРИТО И ПОСТОЯННО ОТРИЧАНО, АКО НЕ ЗНАЕШ КОЙ, ОТКЪДЕ, КАК И ЗАЩО ТЕ НАПАДА И ВОЮВА С ТЕБЕ, ЕДВА ЛИ МОЖЕШ И Е РЕАЛИСТИЧНО ДА СЕ НАДЯВАШ ДА ПОБЕДИШ, ТОЕСТ ДА СПРЕШ УДАРИТЕ СРЕЩУ ТЕБ”!/КОНФУЦИЙ/

 25. След днешната декларация на РБ ще попитам: Наклепани ли са десните и дружбата наистина ли е “минала”. Когато им се провали реформата в Парламента, никак не реагираха. Едва днес се сепнаха да искат някакви нови споразумения, графици, планьорки, летучки с Гражданите. Хубаво е, че искат, ама Гражданите може и да не искат. К’во пра’им тогава. Чакаме март, шестък или куковото лято. Тия съвсем забравиха защо, първо се направиха на Реформаторски блок и защо, второ ние гласувахме за тях. С трик или без него- избрахме ги да ни представляват. Сега нов трик ли ни пробутват? Пак ще изтъкна любимата си метафора- настъпената мотика. Трябва да съм много голям глупак да я настъпя отново. Глупак, глупак, ама колко пък да съм глупак…

 26. Вижте този елемент на хибридната война.
  Интересен като замисъл и изпълнение и точно предназначен за българи!
  http://book.allatra.bg/

 27. До Еveryone else и всички

  За асеновградските горяни.
  Приятелю, няколко дни се бях заровил в Държавния архив и четох. Намерих много. Мамицата им стара на Държавния архив – взимат по 50 стотинки на страница за ксерокс. Снимал съм над 300 стр. за няколко дни. Четох ги внимателно – това е адът. А има още хиляди за снимане и последните изповеди преди смъртта в Пловдивския затвор 1945-1952: “Смърт на болшевизма”, “Да живее свободата”.

 28. Аз подкрепям г-н Москов. Избран е за министър и като такъв трябва да се държи мъжката. Явно се оказва натиск върху каквито и да било реформи правени от г-н Москов. Ако всичко ни беше наред в системата и някой като него да излезе и да говори за реформи, щях да изляза с останалите нормални хора и да го свалим. Но системата ни е болна, корумпирана и остаряла и виждам, че този човек се държи мъжки, както подобава на един министър за да защити интересите на обикновенните хора. Пожелавам му успех и заставам зад решенията му.

 29. “Аз предложих на колегите да имаме обща позиция по силата на която господин Борисов да подаде оставката на това правителство и ГЕРБ да сформира нова дясна коалиция на базата на ценности, които явно досегашното управление не споделя и гаранции, които досегашното управление не можа да оправдае. С участието на РБ. Но това беше отхвърлено и няма смисъл да го коментираме” Нали господин Борисов , ГЕРБ бяха задкулисието,мафия..поредна подигравка от изборите насам.
  Здравната реформа е още по-голяма пародия ,уж електронен болничен но си длъжен да носиш и хартиен , уж отпадат направленията но не отпадат,напротив законово ще те протакат….но пък щом господин Борисов се грижи да имаш висок рейтинг всичко е ОК .

 30. Отбелязвам, беше изчезнал за момент, надявах се да работиш по книгата. Оказа се истина!
  За цената на копирането – това е кожодерство. Снимай с телефон или фотоапарат, аз често го правя. Понякога се налага да коригирам контраста, но текстът като цяло е четлив.
  Сърдечен поздрав!

 31. Вдясно от ’24 часа’ новината на Стамбо, за ‘гебернаторът’ от Пловдив и РАН бейби РАН байби (бокова) се появи рецепта за ЛЕПКАВИ КИФЛИЧКИ С ГНИЛИ ЯБЪЛКИ.
  Не ми казвайте, че няма провидение.

 32. Съгласен съм с позицията на ПАВЕЛ ТИНКОВ за това че Москов трябва(ше) да оттегли доверието си от това правителство и парламент. Ако не за друго то заради това че и неговите политики ще са блокирани заради липса на развитие в другите доста по-важни области като правосъдие, финанси и т.н. Плюс това той няма да е способен да направи нито една смислена реформа понеже е вързан с парламентарно мнозинство което както се вижда е в плен на мафията. Може би само Ненчев трябва да запази поста си като по-стратегически.
  И да не забравяме че Борисов влезна в коалиция с РБ с голямо не желание. Не той беше движещата сила това да се случи а най-вече на усилията на Радан Кънев. Така че сега той най-нагло реве за нещо изгубено за което той не е положил ни най-малко усилие да го има (дори напротив). Да си спомним и че Борисов стана по разговорчив едва след посещението на Жозеф Дол. Преди това само извиване на ръце му се привиждаше но пък за сметка на това се гушна с партийката на Първанов и без да му извива ръце (пък и министерство им даде).
  Извода е че след като толкова копнее (или е зависим) да е заедно с ДПС и АБВ нека му се предостави тази възможност. Това ще неговият и на ГЕРБ край. Онези ще го унищожат доста по-бързо от за колкото го издигнаха на върха. Но страхът и наивността му рано или късно ще бъдат наказани със или без министрите от РБ.

 33. Отбелязвам, прости тази моя наивност, но се чудя, при всички европейски фондове и нарастващ интерес към архивизма, защо този архив не е дигитализиран?Служителите са наясно, че копирането е вредно за хартията. И какво, като сложат 50 ст. цена, ще откажат изследователите да копират ли; или пък ще забогатеят? Знае се каква ‘acid free’ баничарска хартия празнува убийствената болшевишка ‘естетика’. И със светкавица не можеш да снимаш. Остава подходяща дневна светлина, която обикновено липсва. Та не знам колко състоятелно беше предложението ми да си направиш работни копия, а после документите, което влизат в публикацията, да бъдат сканирани с висока резолюция.

  При всички случай, аз съм твой читател в готовност; има празноти в историята на ‘Националния християнски кръст’.


  Към Иво Инджев и съфорумците:
  Моля, извинете още един разговор извън темата.

 34. ВЕТОВ, останалите нормални хора сме на улицата, за да се борим за провеждане на правна реформа, но ти явно не си тук.

 35. VALCHEVA

  Не разбирайте думите ми буквално , те са израз на усещането ми , че политическата ни върхушка е твърде инфантилна !
  Извинявам се ако съм Ви засегнал с изказаните мисли, неудачен опит за остроумничене!

 36. Драги Еveryone else,

  Служителките са добронамерени, но прости. Спазват инструкциите.

  По нашата тема. Снимах цялата книга на Пловдивския затвор за изпълнините смърни присъди в затвора от 1938 до 1958. До 9 9 1944 са 14, основно криминални, двама криминални, починали от туберкулоза и двама политически.
  След 9 9 1944 идва адът със съветските съветници.

  Само в Асеновград “Народният” съд осъжда на “смърт” повече хора, откокото в Нюрнберг. Гадост – повечето са осъдени, за да им вземат къщите и в тях да се настанят въшкарите. Така е било в цяло България – с налъмите в хола. Като Бойко Борисов и прочие московска сган.

  Всъщност, мутрата от Банкя е влязъл с налъмите в ЕС и зули квото може, за да го даде на Русия.
  Това – повишаване на жизнения стандаррт на населението, е бошлаф. Важното е за Русия да вземе, за да бъде България бедна. И всичките русофилски организации като Шаренкова да ходят да му духат, за да да им дава копейки.
  Червени боклуци, махнете си МОЧА!

 37. Произволно избирам тази тема за да акцентирам тук на тези,които смятат че България не е комунистическа държава.

  -Пример първи:” Официалното откриване е насрочено за 18 ч тази вечер на площад “Никола Вапцаров”, на което ще пее група “Акага”.

  Информцията е от Фрогнюз.Става въпрос за откриване на ски-сезона в Банско.Къде ще е откриването?Ами как къде-точно на място,което носи името да криминален престъпник,осъден от Софийския Окръжен военнополеви съд на смърт чрез рзастрел през юли 1942г..Обвинителния акт е основно по два члена-тероризъм и шпионаж в полза на друга държава. Днешна “европейска България” почита паметта на напълно доказан от Съда престъпник,както и от самопризннията на обвиняемия Никола Вапцаров.Всички документи са публикувани съвсме подробно в сайта на Христо Христов.Днешните млади поколения нямат избор-хайде марш на площада на престъпника,после на паменика,после цветя и венци….в името на ЛЪЖАТА.Държавната комунистическа лъжа обявява един престъпник за революционер.Сиреч на статуса на революционера Ботев.Но,но,но що за революцонна дейност е да разрушваш своята си държава,където си роден,израсъл,учил и работиш,дори и стихосбирки издаваш.Що за рев.дейност е да шпионираш за чужда държава,която се бори да унищожи твоята държава(и напълно я унищожи впоследствие).

  А Ботев горкия даде живота си за свободата,в която Вапцаров и такива като него живееха и творяха.Разликата е голяма,но комунистическата пропаганда приравнява достойнството с престъпелнието.
  Ако някой си мисли,че името на престъпника не е толкова известно,лъже се,ама здраво се лъже.Във варна има висше учебно заведение,което подготвя кадри за военния и гражданския флот. Бъдещите български офицерчета ще следват 5 години под покровителството на духа на престъпника Никола Вапцаров.Е,това в Русия го няма,няма го и в Китай,а да не говорим за северокорейския рай.Само в Българията ги им,а тези чудовища на идиотизма,построени от комунизма.
  Е,народе,е народеее,кой те в тази лъжлива люлка люлее и в ушите ти блее….
  Предполагам,че ски-аса Марк Жирардели не знае на какъв площад ще присъства.Докато него всеки може да извини,нито един достоен българин не би трябвало да извини присъствитео на българския ски-ас Петър Попангелов-младши,баща му почина преди няколко години,а наскоро и единия му чичо Ангел.Остана само един от тримата братя Михаил-също легенда в ски-спорта.Та на тримата братя след Девети,комунистите проклети хвърлят в буквалния смисъл на думата баща им в пропаст.Без вина,без нищо лошо да е направил.Но за да е удоволствието им по-силно,хвърлят и брат му-чичото на братята.Пропастта се намира в местността Черната скала вдясно от пътя Боровец-с.Радуил.Петър-старши всяка година ходеше на лобното място на баща си и на чичо си.Има кръст в памет на хвърлениете близо 200 човека от Самоков и района.
  Как ли съчетава 56-годишния Петър Попангелов скръбта си към двата си дядовци с присъствитео му на площад,носещ името на побратим на убийците на близките му.Аз не знам и никога няма да знам,може би единствено знае съпругата му Зоя,все пак тя е завършила философия,говори перфектно руски,защото майка й е рускиня…спирам,спирам,не искам в комунистическата лъжа дълбоко да се навирам,абе все не увирам….
  2.Пример втори иhttp://frognews.bg/news_103670/Geroiat-na-sotstruda-Ignat-Radenkov-Vsichki-zlini-idvat-ot-Dogan-Boiko-i-Parvanov/
  Какво четат в същия портал европейските българчета.Герой на социлаистическия труд.И всички мълчат и тъпеят,разбира се без да тук да блеят-имало е значи социализъм,след като е имало герои на социализма.И всичко заспива на лъжливата комунистическа нива.Прочетете статията за героя и първото нещо,което ще видите е крещяшия “течен метод”.
  Някои ще кажат,ама айде сега ,кой знае какво,това са незначителни факти,”незначителни ” хора и др.Добре,добре,добре,вдигам ръце,но имам досадно сърце и реших да се поразровя и нещо съвсем сериозно да отворя.

  И намирам нещо силно и от силен човек,бих казал един от най-силнитте българи днес.
  3.Приемр трети.По линк даден от наш колега.
  Александър Алексиев категорично завява,че се е убедил в отживялата стойност на монархическото държавно устройство.Монархииите един вид са отживелици,но в Европа те са едни от най-проспериращите държави.Цитира за пример по друг повод британците,но не казва дали е информирал някой британец за отживялата му Британска империя.
  Мислех,мислех,как да го разбирам този човек,усещам че има нещо гнило….Но казвам стоп,защо да се чудя,дай да приложа и в този случай “досадния” течен метод на Иво Инджев.И какво да видя-ами същите думи ги тръбеше комунистическата пропаганда-монархията е отживелица. Добре де,а като е отживелица защо комунистите дадоха толкова жертви за да се борят срещу нея.Убиваха и биваха убивани за нещо,което е “отживяло”.

  Има ли свързващо течение между думите на Алекс с комунистическото умопомрачение.Както казват ескимосите на френски “мо-та-амо”.Политическия емигрант,чийто баща е убит по възможно най-мръснишки начин морално оправдава комунистическите престъпления-абе то монархията е била на отживяване,какво лошо има в това,че комунистите й помагат напълно да отживее.И страшно много хора определят г-н Алексиев като антикомунист.Не,нищо подобно,баща му е бил истински антикомунист-един от първите антикомунисти с перо е четка.Убиха го гадовета,както убиха и Георги Марков.комунист на антикомунист не прощава!

  Това е информация само за период от един ден.Ако някой си мисли,че през останалите 364 дни комунистическата пропаганда ще липсва от медиите,дълбоко се заблуждава.Три комунистически лъжи само за един ден.
  Уважеми мои противници-направи ли ви впечатление че тук става въпрос само за български комунистически лъжи,а не за съветско-руски.

  Та ако Руската държава води война срещу България,не виждате ли че самата България води война срещу истината.

  Кажи сега драги Иво какво да мислят твоите съмишленици(вкл.моя милост).Обявил си борба срещу лъжата,застанаха зад теб няколко стотици достойни хора,може би хиляди,може би десетки хиляди,но тях ги няма,не се виждат,не се чуват…стархувам се че и ти си на същото мнение…

  Все пак дай да видим какъв е баланса в България-коя е по-силна,лъжата или истината?Без оценка на противнаика,настъпление не може д асе планира,поне така е сперед военната тактика.

 38. Горянското движение се появява като реакция на “Народния съд”.

 39. До ПАВЕЛ ТИНКОВ | ДЕКЕМВРИ 15, 2015, 11:58

  Уважаеми г-н Тинков,

  Убягва ми смисълът от самото отправяне на 7-те ви въпроса към мен – сякаш поддържам някаква различна от вашата позиция.

  Ако наистина бяхте прочели коментара ми, щяхте да се убедите, че сме на едно и също мнение.

  Ето, все пак, в отговор на въпросите ви, най-важните извадки, от това което казах:

  “Има ли смисъл да се остава в такава коалиция?”

  “…реформата в здравеопазването. ОК, но аз не знам добра ли е или не…”

  “…допускайки че и в здравната система мафията има сериозни интереси, съм по-скоро скептик.”

  “…ще бъде размит до някаква удобна на статуквото ерзац-реформа.”

  “Моето мнение е, че Москов трябва да подаде оставка като министър.”

 40. Правилно Отбелязвам забелязва,
  Горянската съоротива срещу комунистическата сган започва тогава, тази съпротива е точно срещу лъжата и насилието което комунистите приложиха срещу целия народ. Много антикомунисти загинаха в тази борба, но за какво загинаха-днес паметниците на техните убийци да пробождат паметта им.
  Ще предоставя днес само за читателите -антикомунисти вдин от уникалните борци срещу комунистическата сган, чието име споменах преди няколко седмици.
  Става въпрос за Вангел Акликин. Той воюва в буквалния смисъл на думата до последния ден на живота си, когато е убит на българо-гръцката граница през лятото на 1958г. Комунистите са треперели от страх като са чуели името му.Не бива никой да смята, че той случайно е бил убит-не нищо подобно, убит е по донесение на предател-мръсник. Двете му деца са ридени когато той е бил в нелегалност-Александър и Люба.
  Вангел е човек-легенда в съпротивата срешу комунистическия гнет.Когато около 1956г. американците в Гърция се убеждават че антикомунистическата съпротива е обречена, те му предлагат да замине за САЩ заедно с други негови съмишленици, но той отказва категорично. Усмихва се и казва-не, не мога, аз съм посветил живота си на борба срещу тези мръсници и нищо друго не ме влече освен да се боря срещу тях. Приятелите му казват не недей ще те убият, семейството ти ще затрият, страшно е….
  Не казва Вангел, няма да съм първата жертва, толкова народ затриха…
  Опитват се да го убедят, но той е категоричен и им пожелава приятно пътуване. С тях заминава и един българин от Югославска Макединия, посветил и той каузата си в тази борба.
  След като го убиват гадовете, може ли да познае някой кого викат за “опознаване на убития”. Не, едва ли има човек който би могъл да се досети-за ипознаване освен съоругата му , комунистическите изроди извикват и ДЕВЕТГИДИШНИЯ му син , който е виждал баша си само няколко пъти и само на тъмно. Докарват ги от града в който са интернирани-Сливен или Казанлък не си спомням точно.

  Уважаеми съмишленици -антикомунисти, на вас няма да предлагам да се поставите на мястото на детето, знаете добре какво означава това, но лошото е че изпадналия в делириум народец не прави това. В Петрич и Сандански има улици и паметници на убийците на Вангел и другите загинали антикомунисти. Но на негово име няма-няма и да има.( сина му като младеж избягва с двама негови приятели в Гърция и впоследствие се емигрира в Съединените Щати, пристига в Ню Йорк, учи и работи като зъботехник и се пенсионира. Не иска да чуе за България, защото знае че тя все още е комунистическа държава.През 80-тте години и сестра му избягва със съпруга си Вальо в Австрия и после при брат си.)
  Някой си мисли че тялото на Вангел
  Агликин е предадено на близките му за да бъде погребан, не, но уей, такова нещо комунистическите смрадове не могат да си позволят. Една от най-характерните черти на комуниста е да издевателства с мъртвите. Умираха от удоволствие тези гадове , опияняваха се. Това го потвърждава един ит възможно най-големите комунистически мръсници днес в България-Филип Боков, неговите думи за “вината” и “мезето” са уникални..

  Такива думи аз не съм срещал да ги каже комунист-небългарин. Руснак-комунист също. Затова пак твърдя-нама по-големи мръсници от българските комунисти.
  След като убиват в Пазрджишкия затвор Георги Заркин веднага го заравят и тогава изпращат телеграма до близките му в с. Бели Искър. Те, заедно с малолетния им син Лъчезар пристигат , но късно…..
  А за убития екскурзовод Володя Наков да не говорим…
  Затова морално поздравих автора на думите “Смърт на комунизма” върху паметника на агресорите.
  Стига за днес, съжелявам че написах името на един комунистически пес…

  Някой да се впечатли от досадния ми жест? Не, в никакъв случай…..

 41. За разликата между партизаните и горяните.
  1. Партизаните са служили на вражеска Русия. Тя ги е обучавала, финансирала и въоръжавала, за да воюват с България.
  2. Горяните са обикновени родолюбиви българи. Хванали са се за оръжието в самозащита. Срещу масовите убийства до края на окт. 1944, срещу московския народен съд и срещу отнемането на земята, парите, къщите и имуществото.

  Това са герои, посмъртно заслужаващи Орден “Стара планина на всеки!

  А горянските командири – генералски пагони посмъртно!

  Проклета да е Русия, нашият вечен враг!

 42. Ето едно предложение за тема на нова книга: “РБ (реф. блок) на РъБъ”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.