Да прегърнем бодливия пример на Унгария

МАТ’РЯЛ ЗА РАЗМИСЪЛ В МОМЕНТ НА РАЗМИСЪЛ:

Обикновено хваля Борисов и с това правя голямо изключение от критичната маса български журналисти, които никак не си поплюват с храбрите критики към нашия магистрален пръв партиен и държавен ръководител. Този път обаче съм намислил да го разкритикувам градивно веднъж и аз.

 

Абе, др. Борисов, къде блееш, че оставяш унгареца Орбан да те бие на твой терен? Не беше ли ти първият, който построи бодлива ограда по границата срещу озверелите мигранти, спасявайки България, Европа и света от Третата световна война? Не стига, че унгарецът ти открадна шоуто, но и на бизнес го е обърнал, докато за теб остана ролята на гид за британски туристи покрай бодливата атракция.

Вярно, че Виктор означава “победител”, но и Бойко е задължаващо име, нали!

 

Пиша с патриотична болка тези редове, научавайки ядно, че Орбан е превърнал производството на бодлива тел в изгодна далавера. Фабриката му за бодлива тел е знаково позиционирана в един затвор ( обичам „знаковото”, „позиционирането”, „стартирането” , „адресирането” и прочее думички от българския новоговор).

 

В един телевизионен репортаж показаха от унгарския затвор как листове ламарина в миг се превръщат в режеща бодлива тел за естествените нужди от самоизолация на всяка уважава себе си държава. Щрак, щрак, щрак- като преса за банкноти! Глас зад кадър завистливо съобщи, че фабриката се задъхвала от многото поръчки и се наложило Унгария да внася ламарина.

 

Виктор Орбан е сбъднал мечтата на истинския капиталист- предприятието му да се задъхва от поръчки и той да се бори с всички сили да отговори на огромното търсене. Малко е търсенЕ една цивилизована държава да се хвали с подобни затворнически успехи, но карай да върви- който ти гледа сантиментите. Битка за оцеляване в нашия конкурентен свят е това!

 

А тук Бойко какво прави при тази благодатна конюнктура? Рита топка пак…

 

Понеже явно пазарът вече е превзет от находчивия му унгарски колега, предлагам на Борисов да си спомни доброто старо сиво време в СИВ, когато имахме отлично сътрудничество с унгарските братя ( и сестри). Те произвеждат днес бодли, ние пък си имаме от край време доста прасета, особено диви.

 

Що да не се кооперираме и да излезем на пазара с унгарско-български хибрид „бодливо прасе мобилен граничар” от ново поколение. Пък да им спретнем една хибридна война на мигрантите първо по нашите граници, а после и навсякъде друга. От нас глиганите, от тях бодлите. Марка „Глиганьо Буда(пеща)”.

 

Борисов трябва да поръча поръчката да бъде спечелена от Пеевски, но не заради това, което си помислихте, а за да може бодливото прасе най-пълноценно да се тиражира ( да не се бърка с транжира) от специалиста по прилагане на прогресивния унгарски автократичен опит у нас Георги Марков.

 

Освен всичко останало, така ще преобърнем представата за глигана като най-нещастното животно на света ( защото жена му е свиня, при това дива).

България води европейската класация за най-умърлушена нация,кретаме на опашката в света според индекса на усещането за щастие. Унгарците пък са световни шампиони по самоубийства. Време е да се усмихнем заедно, ако сме в състояние да се посмеем над себе си.

13 мнения за “Да прегърнем бодливия пример на Унгария”

 1. Да, идеята е страхотна… Абе ние сме много тъпи-нали сме “некачествен материал” по думите на Борисов, защо не направим и нови концлагери-в кариерата до Ловеч има още материал за добив. Така и безработицата ще намалее и София ще е още по “чист и подреден град” по думите на Фандъкова. Ама сме тъпи…

 2. Предлагам ‘special edition’ с футболна топка между ушите. С автограф от бб.

 3. Борисов вместо да се състезава по ограждане с Орбан да вземе да се замисли защо почти никой бежанец не иска да дойде в България.
  Това е въпроса който и всички българи трябва да си зададат, особено по Коледа – време за милосърдие и равносметки. Защото може би там се крие и ключа за всеобщата мизерия в България.

 4. Да, прав сте, г-н Инджев, че имаме медии, които само критикуват скъпия ни премиер. И напоследък са се превърнали в истински изобличители на грозното, пошлото, неморалното, криминалното не само в политиката, но и във всекидневието.

  Какъв прогрес само! Особено ако го сравним със състоянието на пресата преди 130 години. Сравнете сами:

  „Печатът, тоя най-силен орган на публичното мнение, … този силен двигател, който тъй високо е въздигнал другите народи, нам е принесъл най-големите злини, у нас си е дал за задавка да ни води по най-късий път в пропастта. Да описваш непростителни и развратни сцени, да лъжеш и изопачаващ истината, да клеветиш и прогласяваш най-съсипителните идеи за страната, да похваляваш най-грозните злодеяния като ги считаш за добродеяния, да предателствуваш и осъждаш честното и похвалното, да черниш доброто, покриваш истината и позориш добродетелите, да скарваш брат с брата и да водиш в заблуждение всичко невинно и честно и то като употребляваш думи и фрази, от които человек се погнусва само като си ги помисли; такъв е почти наший печат, такива са в голяма или малка степен разните ни вестници. Аз не мога да намеря истинското име, което да му дам, но ще кажа, че той може да е всичко само не журналистика.“

  „Българското княжество и конституцията му“ от Ив. С. Войводов, издадена през 1885 г.

  Коментарът е излишен, нали…

 5. “Унгарците пък са световни шампиони по самоубийства.” – това наистина е освежаващо. 🙂

 6. Повярвайте, господин ИНДЖЕВ2
  Сатирата Ви се получава повече от всичко!Мисля, че тя е и най-действеното четиво по отношение на комуняги, фашаги, пишман-социалисти, менте-либерали, центристи, царисти, други “надпартийни” мошеници, “глигани”, “глухари” и лековерни “тревопасни”.
  Е, в стила на градивната критика, все пак трябва да се отбележат и някои пропуски. Пишете: “… обичам „знаковото”, „позиционирането”, „стартирането” , „адресирането” и прочее думички от българския новоговор”. Ами че, пропуснал сте “ВХОДИРАНЕТО” – любимата думичка на “партийния строител” Цв.Цв.!

 7. Генерале, води ни напред!

  И назад ни води, и в страни

  Всеки път е добър за водач

  Който не знае накъде да върви

 8. *Освен всичко останало, така ще преобърнем представата за глигана като най-нещастното животно на света ( защото жена му е свиня, при това дива).*
  Благодаря, Ив за смешката. Днес денят ми е пълен, защото се разсмях с глас.

 9. “Марка „Глиганьо Буда(пеща)”
  Голям смях ме налегна след тая уникална марка на Иво!
  “Майтап бе Уили” – както казваше Алф от сериала!
  И ошашавен да е човек от живота, пак ще се смее след тази статия.

 10. Не съм коментирал много отдавна.
  Но както и много пъти по-рано съм писал:Иво Инджев е БРИЛЯНТЕН журналист!!!И макар да не е по темата:Започвам да се питам:Дали Петър Москов не оправдава фамилията си…

 11. Абе, не знам, ама напоследък започвам да се дразня, като ми набутват в очите за пример Орбан – откак спомена нещо хубаво за Путин и се опъна на брюксела, комунягите взеха да го харесват.
  Само че унгарците могат да си позволят такава екстравагантност – имат си 1956 година, сражавали са се на Източния фронт през ВСВ, изкарали са я достойно докрай. Докато нашите комунисти си бяха продажници през цялото време и сега нека да не ни дават акъл за това, какво е достойно поведение.

 12. А аз съм смърттно “обиден” на ИДИЛ. Обявиха “война” на 60 държави, вкл. на всички балкански но нас ни опущиха. Дали пък в последния миг преди съставянето на списъка не са разбрали, че още преди 2 и половина години, в навечерието на атентата в Сарафово срещу автобуса с израелски туристи от Хисбула за разбрали, че лично и начело баце е успокоил народонаселението, че сигурноста ни е гарантира на 100% от дюнержийниците които са на всеки ъгъл.

 13. Искрен смях и размисъл! – наистина брилянтно съчетание!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.