Прокурорската адвокатура и соцдесницата бранят Борисов от общия враг

„Внимание, внимание, всички мишки на събрание, най-големият мишок ще играе казачок”.

 

Тази игрословица от моето детство не значеше тогава нищо конкретно за мен, но днес придобива плът ( за кръв не искам да говоря, защото властта само с кръв се дава, според овластените господа от другарски тип).

 

Политическата криза, която уж не била чак пък толкова голяма, предизвикана от някакъв си Радан Кънев ( а всъщност пак от Началника на всичко в държавата), доведе до някои невиждани проглеждания. Например:

 

Главният прокурор Цацаров, ДАНС и всяко подобно протеже на депесе, слепи до онзи ден, изведнъж съзряха корупцията на турската граница.

 

В момент, когато някакви си либерали протестират срещу спънатата реформа в правосъдието, същото чудодейно прогледна, че на Капитан Андреево имало корумпирани митничари. Борисов също „откри топлата вода” и добре известния корупционен канал, прокопан още от времето на НРБ. За целта той драматично разкри пред медиите технологичната подробност, че корумпираните митничари, арестувани днес, били дори снимани.

 

Тази светкавица кога му светна – кога точно се състоя фотосесията?

 

По негово Охранително, Генералско и Министерско време не беше ли така?

 

Питам, защото жертвите на митничарския шантаж са вероятно хиляди, но едва днес и в тази ситуация, когато някой се озъби на Борисов и на избрания от него главен прокурор заради обезчестената Темида, на бърза ръка й беше свалена препаската от гузната съвест. Напълно прозрачно ( като мотивация в тази ситуация) беше задействана държавната машина за противодействие на граничния рекет.

 

Нали искахме румънски сценарий? Ето ни негова версия. Цацаров се прави на Моника, а Борисов играе подкрепящата роля на Маковей. Маккейн обаче би казал, гледайки ги в очите, че в тях вижда три букви: КТБ. Прозрение за милиарди.

 

Но и това не е всичко. Още по-впечатляващ е начинът, по който БСП се притичва на помощ на своя продукт Борисов в момент, когато той трябва да покаже, че правилно се е отървал от единствения си реален опонент в този парламент. За целта от „Позитано” обявиха, че се осмеляват да внесат вот на недоверие към това управление.

 

Да видим сега как ще гласуват мръсниците, които въстанаха срещу властелина! Ако подкрепят вота, значи Борисов е прав, че са си лика – прилика с вносителите от БСП ( столетницата няма нищо против и друг да е сбръчкан, като нея). Ако не го подкрепят, значи Борисов е прав, че са нищожества, които обаче може отново да приласкае, щом не гласуват с БСП- но само, ако слушкат напълно този път.

 

Главната опорна точка на съзаклятниците в момента е, че в опозиция минават едни предатели на дясното, които се съюзяват с лявото срещу истинския, автентичния, неподправения десен лидер. В резултат на което левите другари услужливо откликват за нуждите на Борисов с изпитание за десните „предатели”, които си позволяват да минат в опозиция на премиера.

 

Номерът на БКП\БСП да дискредитират всеки враг, оприличавайки го на себе си, е в ход отново- този път по колективен признак. Какво по- отвратително може да има в българската политика от това, някой да бъде оприличен на БСП.

 

Вицепремиерът Калфин, чиито имидж Борисов усилено помпа с похвали, също се включи в играта по очервеняването на злодейски разбунтувалия се срещу премиера депутат Радан Кънев. За целта, следвайки опорните точки, Калфин интригантски го причисли към БСП, щом минава в опозиция .

 

Това ме провокира да споделя за размисъл информацията, която не е хипотеза, а факт от задкулисието: Борисов и Първанов обмислят вариант да издигнат Калфин за президент на изборите догодина ( защото, пак ще напомня епиграмата на Радой Ралин, „откакто свят светува, все мазният отгоре плува”).

 

Невероятно? Ще говорим, когато това стане факт, ако самият Борисов все пак не се кандидатира за поста, както ужасно много му се иска , но не му стиска.

 

За момента следете как Борисов надува балона с похвалите по адрес на Калфин и как същият лети в посоката, желана от попътния му вятър на подмяната .

 

Всички мишки наистина са на събрание, а най-големият мишок отдавна играе казачок. В момента той си разменя комплименти с Калфин, автор на прословутата мерзост от предизборната му кампания за президент ( издигнат именно от БСП) от лятото на 2011 г., според която българският патриотизъм се измерва чрез любовта към Русия.

11 мнения за “Прокурорската адвокатура и соцдесницата бранят Борисов от общия враг”

 1. На всичките, до един, съпругите са им енерго собственички, енерго-разпределителки или на държавен щат. Руската тения не остави нито един неосигурен свой симпатизант. А с пари от национални предателства не се върти икономика. С “кърважите” пари на Юда са купили “кървавата” нива.Тези пари, не са ги сложили при другите в хазната./виж Библията/

 2. ГЕРБ не са просто резервния отбор на Путин, те са най-голямото постижение на БСП и КГБ/ДС за целия преход! БойКОЙко и ДПС-дружба завинаги!!!! А гнусното изпражнение Гоце е ‘’дълбоко удовлетворен”” след оставката на Христо Иванов…рубладжийска радост за сирищника!!!!

 3. Така или иначе милиционерската партия си е продукт на комунистическата част от БКП/БСП и най-русолюбската. Може би е дошло време да се гушнат с Гоце (за президентските избори) и да си се обединят. И без друго си управляват заедно.

 4. Припомням: през 1991 министърът на МВР Христо Данов уволни 20 000 /двадесет хиляди!/ офицери от ДС. Голяма част от тях по партийна заповед създадоха организираната престъпност, но повечето влязоха в Правосъдната система като съдии, прокурори, адвокати и нотариуси. При това – юридически дипломи им бяха издадени на базата на ученото в Симеоново/!/ плюс 3-4 приравнителни “изпита”.

  Никаква Правосъдна реформа не може да бъде проведена без лустриране на цялата система на правосъдието и изритването от нея на ВСИЧКИ бивши служители и сътрудници на ДС, както и всички, работили в апаратите на БКП и ДКМС. До ниво партиен и комсомолски секретар включително.

 5. За добро утро и добра седмица като прочитам този пореден анализ ми е леко и приятно. Защото толкова много съмишленици получават духовен кураж от Вашия просветителска мисия, г-н Инджев, че няма как да не нарастват съмнението и презрението към цитираните тук “герои” на прехода. И същевременно видимо нараства разбирането и доверието към моралните стожери в политиката и управлението като Христо Иванов, Радан Кънев, Гроздан Караджов и др., дай боже да се множат в следващите дни и месеци. Много хора смятат, че това малцинство “бунтари” не могат да постигнат кой знае какво. Но в случая към сполучливата илюстрация на тази Ваша публикация съвсем уместно допълнение са думите на американския етнолог Маргарет Мийд: “Не мислете, че неголяма група ентусиасти не може да промени света. Всъщност, само тя може да го промени”. За това и вярвам, че въпреки всички трудности, такива неколцина ентусиасти и у нас могат да променят статуквото. И това вече е повече от ясно относно патриотизма, който мнозинството българи съвсем не измерват с любовта към която и да е друга държава и особено любимата на Калфиновци Русия.

 6. Наблюдавайки ситуацията от последните няколко дни, с тъка установявам колко малко (почти никак) се е променила България през последните 26 години.

  Р. Кънев хвърли камък в блатото и предизвика смут в живота на приготвящата се за зимата блатна фауна.

  Първи изпуснаха нервите си службогонците Лукарски и Танев, вторият от които, облян от студена пот да не би ДСБ “да повлекат крак” обяви че само Борисов може да му поиска оставката – сиреч, гласоподавателите (на РБ), партийният лидер Кунева, колективното ръководство (на РБ) вече нямат никакво значение – ще служи директно на Него! Първият (Лукарски) пък въобще не се нуждае от коментар – той е като прочетена книга дори за неграмотните българи.

  Доктор Пепи (позволявам си да го наричам така, защото той сам се зачисли към “стоката”, към домашния добитък на Борисов. Ще яде от ръката на стопанина, стига да дава мляко, яйца, перушина или “лай на синджир”, а в един момент ще стане на месо. При това положение вече няма как да бъде г-н (или министър) Москов. Ще бъде просто Пепи – като Данчето, Лилето, Цецо и Цецка) дълго време беше атакуван от лекари, болнични директори и всякакви медицински експерти за провежданата от него реформа. Но сега (веднага след 09.12) – о, чудо! – критикарите излязоха с отворено писмо под наслов “Министър Москов, не ни изоставяйте, довършете реформата!”. Ето това се нарича воля за реформи!

  Очаквам и другите гилдии, професионални съюзи, а защо не и трудовите колективи масово да излязат с обръщения и с отворени писма, демонстрирайки идейно правилната решимост за запазване на стабилността (на мафията).

  В това усилие много могат да помогнат (казионните от край време) творчески съюзи. Нищо не пречи СБП да издаде спешно някакво детско книжле за лошия (и страшен) Радан-Гроздан-Торбалан със съответните картинки.

  А гражданинът (с изключение на онези между 800 и 100 будни човеци) спи, дреме или, в най-добрия случай, гледа сеир и се вълнува дали прасенцето за коледната трапеза ще се опече добре.

  Ше се опече, бе – нямайте грижи!

 7. Taka e , започвам от ЗАКЛЮЧЕНИЕТО ..!Аз и много като мен…,защото отделния човек има незначителна роля ,но ЗАЕДНО СМЕ СИЛА…мога ,спокойно да кажа КАЛФИН Е НЕВЕРОЯТЕН ЦИНИК И ДОЛЕН НАЦИОНАЛ-ПРЕДАТЕЛ.! ЧЕРВЕН БОКЛУК Е ТОЙ ,,ОТ “ПЪРВА КЛАСА”.Не съм тук ,да “го” обиждам ,защото не го правя ,а констатирам общо приета истина.Не само аз мисля така.Вероятно ,като комсомолец ,често е цитирал предатеските думи ,на най-големия ,от всички национални изменници -Георги Димитров ,който е казвал че”българо-съветската дружба, била необходима ,за България ,като въздуха и водата ,за всяко живо същество…!” Лай-лошото е ,че Калфин ,се “изхявърля” ..по-точно “изгафя”,но съвсем показателно и нарочно ..в Брюксел..като е казал ,че “родолюбието ни се мерело ,чрез русо-филството”!Но нека ,накрая кажа,защото ,вярвам ,че и много други мислят така..НЕ МРАЗЯ РУСКИЯТ НАРОД,ДОРИ ,ГО ОБИЧАМ ,КАТО НАРОД-МЪЧЕНИК..С ПОДОБНА СЪДБА И ПО-ЛОПША ОТ НАШАТА ДОРИ..! МРАЗЯ И ЩЕ СЕ БОРЯ С ВСИЧКИ СИЛИ И ДОКРАЙ С АГЕНТУРАТА ,НА КРЕМЪЛ И ИМПЕРСКИТЕ ,КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ “АДОВИ”..НА МОСКВА..! НИЕ НЕ ЖЕЛАЕМ ,ДА БЪДЕМ “ПОГЪЛНАТИ”..ОТ ДЕСПОТИЧНАТА РУСКА ИМПЕРИЯ! НЕ ЖЛАЕМ И НЕЙНИ АГЕНТИ ,КАТО ,ТОЗИ ,КАЛФИН ,ДА НИ УПРАВЛЯВАТ..!

 8. Когато от реформата отпадна компонентата – приватизация на държавните лечебни заведения и “Пепи” не си подаде оставката ми стана ясно че е пробит и купен.
  Сега това се прояви!!!
  Казвал съм го неведнъж “Пепи” не е никакъв десен политик а маоист в здравеопазването.

 9. Никога в програмата на РБ не е имало “компонента” – приватизация на държавните болници. Първото нещо, с което го бламираха герберастите, беше отказът им да увеличат с един член представителството на държавата в надзорния съвет в здравната каса, като с това затвърдиха позициите на доставчиците на лекарства и съмненията за нечестни търгове.

 10. Към “отбелязвам”-добро пожелание за лустрацията но не виждам кой ще го направи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.