Цветанов се зарадва на левия капан срещу десния Радан

Наречете го лична суета, но обичам да получавам потвърждения на констатациите в анализите си от самите субекти на разсъжденията ми- при това само часове по-късно, след като съм ги публикувал.

 

Едва ли Цветан Цветанов, изявил се като архитект на интригите за катализиране на интригите срещу ДСБ сред реформаторите и извън тях, е запознат със статията ми, публикувана от снощи. В нея посочих, че БСП тичат на помощ на ГЕРБ в момент на изпитание, когато се появи заявка за дясна опозиционна алтернатива на Борисов. За целта столетницата се „сети” изведнъж да поиска вот на недоверие на правителството и то тъкмо за здравната реформа, с което услужливо да постави в неудобно положение новите десни опозиционери в парламента.

 

Ето че тази сутрин интригантът Цветанов едно към едно потвърди моето обосновано предположение. В интервю за Нова телевизия той тържествуващо постави въпроса как ли ще гласуват Радан Кънев и останалите депутати от ДСБ, ако БСП внесе вота за недоверие за здравната реформа.

 

Както се вижда, „най – случайно” другарите от двата отбора на Москва се допълват и подкрепят тактически заради стратегическата цел да не допуснат да бъде застрашен монополът в дясното пространство на един толкова удобен за Кремъл „десен” премиер, като Борисов .

 

Сговарянето зад гърба на клиентите за тяхна сметка от търговците и производителите на стоки и услуги се нарича картел, който се преследва от закона ( там, където той се прилага). А сговорът зад гърба на избирателите между уж противопоставени формации , от които публиката очаква здравословна конкуренция в полза на обществото, е престъпна фалшификация на самата демокрация.

 

Ето за такива престъпления трябва да има съд. Съдебният фарс със скъсаните чорапи на Живков или с апартаментите на Цветанов цели профанизиране на въпроса за справедливостта, служейки всъщност за параван, зад който се крият истинските големи престъпления.

 

Фактът, че тези мащабни измами се вършат пред очите на всички, ги прави престъпления, извършени с особена дързост. Само че кой да накаже престъпниците? Избраният от тях главен прокурор също участва в далаверата по отклоняването на вниманието. Видя се вчера как „прогледна внезапно” за корупцията в митницата със зрелищна акция по арестуването на цяла смяна митничари на Капитан Андреево. С това демонстрира събудена ефективност, за да отбие упреците към себе си и така да помогне на политическите си родители да раздават шамари на „непослушните” момчета от новата дясна опозиция, която си позволява да се съмнява в ефективността на прокуратурата.

 

Някой ще каже, че няма доказателства за такъв троен съюз между ГЕРБ, БСП и прокуратурата. Така е, няма. Омертата не допуска пробиви. Можем да съдим само по онова, което ни показват, включително, за да ни стряскат с нахалството на своята демонстративна недосегаемост и да си налягаме парцалите, защото е ясно, че справедливост не можем да очакваме от такава сговорна дружина.

 

За големите далавери в бедната ни България никога не се намират доказателства и въпреки това знаем единодушно, че ги има, макар извършителят да си остава „неизвестен”. Не си правя илюзии той да бъде арестуван, но поне обръщам внимание, че е на свобода и че от него трябва да се пазят наивниците, повярвали на гербавото шоу в Десниленд.

 

 

 

 

7 мнения за “Цветанов се зарадва на левия капан срещу десния Радан”

 1. Не искам да упреквам никой но си мисля, защо толкова малко десни срещу толкова много червени българо-кръвопийци ?? Поне емигрантите можеха да родят нещо като хъшове в изгнание. Все пак комунизма е забранен със закон а по документи сме член на ЕС. Гледам ги, радват се на всеки изблик на патриотизъм но участието им в развитието на политическото развитие на България не се забелязва. Много от тях имат големи резерви но кой може да преодолее тези спънки ако не те самите с повече вяра и желание?? България не трябва да се оставя в гнусните ръце на съветските отрочета. Моля за извинение ако съм засегнал някой несправедливо!

 2. Това вече и фасадна демокрация не е.
  Това е путинизация на България.
  Особено в областта на прокуратурата.

  Ало, Брюксел, виждате ли какво става тук? Я бързо спирайте парите – заради огромните кражби, липса на правосъдие и отказ от реформи.

 3. Добър разказ си беше това със скъсаните чорапи на Живков.Много народ го повярва,че и се просълзи.И за това сега наистина си кърпим чорапите ,защото вярваме на комунистически приказки.Днес дори повече от всякога.

 4. Е, да, но ДСБ почти сигурно няма да отиграят топката правилно. Умният им ход е с високи децибели – без да изглежда че нещо ги е срам – да обявят, че ще подкрепят вота за недоверие на БСП (могат и Чърчил да цитират за това как при дадени обстоятелства и с Дявола биха се съюзили). Това е умният ход, защото сега най-важното е да се откроят силно и възможно най-бързо да издърпат всички симпатизанти на РБ към себе си.

  Но те няма да направят това. По стар български обичай те ще се смотаят някакси и ще обявят някаква суникаква, обаче високо принципна, позиция (като например “ще се въздържим” при гласуването, или “ще излезем от залата”). От което народът нищо няма да разбере и ДСБ ще поемат пътя към оттичане в канализацията наред с останалия РБ. Просто хората ще решат, че ДСБ играе някаква двойна игра и продължава реално да подкрепя правителството…

 5. Ами като Цветанов толкова се чуди как ще гласуват, да ги помоли по Интеркома, да го внесат.
  Така и ние ще се кефим на кал.

 6. Пепи,

  Нали знаеш – който предаде четата, го чака проклятието на кръста и камата. Ти да му береш гайлето.
  Поредното потвърждение си на homen nomen est си, Московски.
  Продаде се за още няколко министерски заплати – какво падение на фона на народния гняв.
  На МОЧА тези дни децата ни справедливо написаха “Борисов на съд!” А ти поддържаш мутрата от Банкя.
  Презрян си.

 7. Като чуя за социализъм, замочва да ми мирише на изгоряло.
  Равенство в доходите?
  Няма такова нещо. Няма и как, защото хората са генетично различни. Просто не е справедливо умните и работещите да хрянат цялата мързелива паплач, искащо “Равенство”.

  Цялата мързелива паплач, живееща в чуждите къщи на избитите. Комунизъм.

  “Дайте да дадете, дрОгари, за да живеем ние!”

  “КомунизЪмът се оказа едно недоноШче.” Т. Живков

  И пак това БСП да го предлага като претоплена манджа – хайде, бактън, както казват във Франция.

  Само съд за вас, червени боклуци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.