Победителите от ГЕРБ не ги съ(р)дят

Още не е заглъхнало ехото от фанфарите на гербаджийските победи на местните избори и заложените местни мини, наследени от предишните неспирни успехи на популистката партия, една по една гърмят. Но смее ли някой да се обади срещу толкова категорични победители? Нали победителите не ги съ(р)дят!

 

Пазителката на съветските светини в София Йорданка Фандъкова я издигнаха почти на висотата на МОЧА като „политик на годината” заради големия й изборен успех. Как да се „заяде” човек с толкова извисена победителка за някакви дреболии и неразбории около постоянните некачествени ремонти? Само турският официоз „Сабах” си позволи да напише, че столицата ни приличала на занемарен турски град от средата на 70-те години – „меко казано”. Явно турските медии няма да се борят тук за рекламни кампании с европейски пари, за ефекта от които турският официоз се чуди, питайки защо не се вижда той в София. Пък и официозът им може да си позволи да каже някоя истина за комшията, за да компенсира факта, че над бащино му огнище вилнее цензура, на каквато и Путин почти може да завиди.

 

Избирателите обаче възложиха обществената си поръчка за управление на гербаджиите именно в големите градове. Като Пловдив, където от вчера са въведени „умни светофари”, довели до безумни задръствания. Това се видя снощи от беглите телевизионни репортажи от бъдещата културна столица на Европа, доминирана от съветския надзирател „Альоша”, в който местният гербаджийски шеф Тотев се кълне като езичник в наследствен тотем. „Тотев-тотем” е втори по мащаб и важност приоритет в съветско-руския стремеж България да не напуска съветския ковчег по отношение на наложената й окупационна символика..

В Бургас пък, където гербаджиите също са Болшинство, местната управа не само също зорко пази съветското наследство, но и го „освежава” на площад „Тройката” с ремонти за хиляди левове от данъкоплатците. Нали символиката на окупацията от братушките, които имат особено голям апетит към тази част от България, трябва зорко да се пази- като зеницата на окото, както беше завещал съветският ни вожд Георги Димитров по отношение на вечната дружба с покойния СССР.

 

Гербаджийската руска тройка в трите града има с какво да се похвали обаче и във Варна не само на полето на съветската чест, която защитава с нокти и зъби ( които уж липсвали на властта, според Путин). Варна попадна в световните новини с една „иновация” в стил „премиер рита мачле по време на решаващо гласуване в парламента”. Местните победители прославят управлението си с велоалеи, каквито можете да видите само в руските сайтове за забавление, регистриращи разни абсурди във Великата страна.

 

В сайта на в. „Дневник” ( http://www.dnevnik.bg/photos/2015/12/18/2665043_fotogaleriia_absurdut_na_varnenskite_veloalei/) можете да се посмеете и вие- ако не ви се плаче от тъжната илюстрация на нашата герберизация, част от мутиращата съветизация в една уж евроатлантическа демокрация.

 

Зиг-загът на еднопосочната велосипедна алея следва контура на сградите по бул. "Осми приморски полк" като минава на сантиметри от входните врати и стълбищата им. Няколко подобни снимки бяха препубликувани от чуждестранни медии.

17/19 снимки в галерията Зиг-загът на еднопосочната велосипедна алея следва контура на сградите по бул. “Осми приморски полк” като минава на сантиметри от входните врати и стълбищата им. Няколко подобни снимки бяха препубликувани от чуждестранни медии.
Фотограф: Спас Спасов

Умом Россию не понять

 

26 мнения за “Победителите от ГЕРБ не ги съ(р)дят”

 1. Иво, изглежда бъркаш Варна и Бургас. Така наречената Тройка е в Бургас. А за простотиите във Варна си абсолютно прав, но то май простотиите са навсякъде. Бъди здрав! Весели Празници

 2. Нашите днешни политици се държат като малки деца в една игра “хвани ме ако можеш”, а родителите им са предимно руски и български комунсти. Жалко е, че това е нашата реалност и тази игра на тези “хлапета” ежедневно руши Българския ни дух и държава.

 3. Едно на ръка, че са некадърни и толкова си могат. Плюс това от строителство най-много се краде. Ако в останалите страни на ЕС “усвояването” в личните джобове е в рамките на 20-тина% то у нас е точно обратното. 80% разпределени между баце, съответните хора от управлението и “нашите” фирми които винаги “печелят” държавните поръчки.
  С толкоз останали пари, гледайте снимките и се благодарете, че има нещо като нищо.

 4. Филибето е създадено от Орфей! Къде е неговият паметник ??

  Чета и се срамувам!
  Альоши стърчат, забити в снагата на родината, като пирони в ръцете на разпнатия Мъченик! Кога най-сетне ще прогледнете Българи? Кога ще се оттърсите от преклонението пред натрапения идол, погубващ душите ви??

 5. Кой още вярва, че управленците в България ще са против съветските идоли? Те са техни идоли и пазят властта им!

 6. Алеите са три в едно 🙂 Първо за разходка на домашни любимци. Второ за GPS на злоупотребили с употребата на алкол в късни доби. Трето, след наторявана на полетата от домашните любимци култивиране на нов сорт тиква – “EUROTROT” приведено да се чете – ЕВРОТРОТУАРКА или накратко,тиква- тротуАрка.
  Идват ми в съзнанието много повече предназначения на упоменатите пътни съоръжения но предоставям възможности на там живущите да развият гениалноста на екстериорното инженерство по свой начин.

 7. Малък offtopic. – алкол, да се разбира трапезна напитка със съдържание на алкохол повече от 37.5 градуса( алкохолни)

 8. Във Варна си имаме поне два набиващи се на очи обекта, дето плачат да си намерят мястото в историята, като напуснат текущата си география:

  Пантеона в Морската Градина:

  http://visit.varna.bg/bg/monuments/preview/142.html

  Паметника на Българо-съветската Дружба:

  http://visit.varna.bg/bg/monuments/preview/160.html

  Ама като виждам тежкият случай на гербевизъм в Община Варна много ме съмнява…

 9. Фотографиите на ростовските елхи, новогодишно ‘украсени’ със защитна тел, резонират добре с по-горните. В коменатар към елхите, Саша Сотник написа: А защо направо не са ги заминирали?

  Сутринта малкият син пише писмо до Дядо Коледа и ме пита: Ти имаш ли желание? Казвам му: Да, напиши му, че искам Илиян Василев да бъде премиер на България.
  Синът/съдът прецени, че моето желание е по-лесно изпълнимо от неговото minecraft lego.

  http://idvassilev.blogspot.ca/

 10. “Альоши стърчат, забити в снагата на родината, като пирони в ръцете на разпнатия Мъченик! Кога най-сетне ще прогледнете Българи? Кога ще се оттърсите от преклонението пред натрапения идол, погубващ душите ви??”-Джинджифил

  Колега,имаш ли нещо напротив да те запиша в моя отбор,който “играе” против наивниците.Засега те са по-многобройни,но и ние набираме сили бойни….
  Които “Българи са непрогледни”(по Джиджи,) аз им поставям диагноза-наивност.

  Лошото е,че на твоя въпрос в близко време няма никой да обърне внимание.Той остава перманентен.
  Пловдивския Альоч е най-уникалния паменик в Европа и Света,този факт за стотен път ще изнеса.
  Като Пловдив няма друг град-под сянката на комунистическо-съветската смрад.

  Какво осветява неговия отровен мрак-душата на всеки простак.Само пълни простаци могат да дишат под окупаторските му зраци.

  Дори е препоръчително по метода на комунистическата мултипликация,всеки пловдивчанин да има домашен паметник на съветската окупация.
  Софианци са малко по-забързани,но и те за своя Моч са завързани.

  Няма живот извън пипалата на комунистическия октопод.

  Увяхналия въпрос “крайно време” е произлязал от комунистическото бреме.

  И софиянци и пловдивчани са от комунизма пияни.

  За Варна и Бургас-в следващия час,но и тези градове са в комунистически захлас.

 11. Джинджи,по правилото на “втория път” нали се сещаш,че никой няма да повтори твоя въпрос,но и никой няма да ти отговори,защото проглеждането в България е невъзможен процес-всичко е обхванато от комунистически бес.

  Ето и аз ще задам един въпрос,който ще остане бос.
  Нека всеки,който види някой “петоколнник” да узнае дали е извън държавата,извън властта,ей така “факултативно”….
  Петата колона е на ДЪРЖАВАТА трона.

 12. Цитат: „Пазителката на съветските светини в София Йорданка Фандъкова я издигнаха почти на висотата на МОЧА като „политик на годината” заради големия й изборен успех.”
  Същата бърза да си отмъсти на софиянци за „изборния успех”, като предлага и Столичният общински съвет приема “такса смет” да се събира по досегашния начин. Кога Столична община ще започне да събира “такса смет”, както е по закон(ЗМДТ) – “замърсителя плаща” или ще продължава да ограбва бабите да плащат в промили от данъчната оценка на имота? Пак ли ще подкупи съда, както по миналата година, за да й разреши да граби софиянци с “такса смет”още една година? Пак ли герберасткия СОС, както миналата година (на 29.12.2014 г.), ще приеме наредба за боклука, с която ще задължи герберасткото НС да удължи за 3-ти път влизането на закона в сила, за да продължи да граби бабите? ПОЗОР ЗА КРАДЦИТЕ!!! Вижте скандалното „РЕШЕНИЕ № 867” от 29.12.2014 г. на СОС, с което се определя “такса смет” за 2015 г. и приетия с гласовете на герберастите в СОС грабителски „Доклад вх. № СО15-9300-314/16.11.2015 г.”, с който “такса смет” се определя пак в „промили” за гражданите и предприятията.

 13. От тази статия и няколкото на колеги коментари се вижда че властта си е на номунистическите дървари.
  – първи факт, Иво Инджев съвсем справедливо квалифицира Фандъкова за пазителка на съветските светини. А такъв пазител може да бъде комунистически мислител.Нормален човек не може да пази символи на агресия и окупация на своята нация.
  -втория факт е направо уникат-разбира се смрадлив комунистически прокат. Той е представен от варненеца Емил Дмитров. Значи не са само пловдивчани от своя Альоч “напикани”.Варненци явно по-тихо и тайно пазят огромното комунистическо гнездо омайно.
  Колега не ми става ясно, пантеона на загиналите против “фашизма и капитализма” и сега ли стои както си публикувал снимката му.
  – трети факт, подн(м)есен лаконично от Бай Бальо в таз късна есен.Брат Бальо, на въпроса ти лесен-отговора е ясен-само наивника-плесен.Само той вярва, че у нас комунисти няма и управленците не обръщат внимание на идолите на идиотизма-това е основа на примитивизма и комунизма -у нас всички дивеят в един глас.
  Теб те записах в моя отбор без молба-ще поведем срещу комунистическата сган успешна борба.

  За да покажа нивото на наивитета у нас и днес, ще предоставя две “мисли” на български поп-вокалистки.
  Кристина Димитрова в нтервю казва “политическия фестивал Ален Мак”.
  Майко мила, защо си ме в таз идиотска държава родила ….
  Каво четат и ще четат младите поколения-в комунистическа България, облята от кървави заколения е имало в тяхна чест музикални изпълнения. И днес това го казва човек на “културата”, не, той явно е “социалистически реалист”, както казвам аз-оригинален комунист.
  А истината е такава, че по времето на комунистическия ад нямаше нито политически партии, нито политически избори.Криси, Криси, с тез ли глупости тровиш децата си….
  Друг наивитет изказва друг поп-изпълнител -Кичка Бодурова също в интервю казва , че “Америка ми даде “титлата” майка”.
  Тази нейна мисъл е за съвсем сериозен размисъл.Не знаех досега, че континенти и държави имат отношение към основната човешка физиология на детераждането.
  Някой ще допусне, че Американеца днес не обръща внимание на “течния способ”, нищо подобно- в комунистическа България всекидневно се говореха подобни афоризми-Партията ми даде, антифашистката борба ме закали, партизанското движение ме направи борез срещу какво ли не, а за Съветския Съюз какво е “направил” за България, няма да отварям пледоария, оказа се че всеки град си има поне една съветска бетонна ария. За тази нощ стига, че окото ми взе да мига.

 14. антикомунист и мен ли изпитвате? Българите бяха заслепени по волята на дявола, защото на него му е дадена власт да го направи, за да се види докъде ще стигне силата му и колко души ще се съблазнят от обещанията му. Нека всеки Българин се замисли, докъде води пътят, който следва и какви дарове за душата му ще донесе. Смъртта на тялото не е смърт за душата а ново начало за нея и шанс за израстване но смъртта на душата е смърт окончателна и само един е този, който ще я спаси за живот вечен! Мисията на Господ Иисус Христос да пробуди човеците и да им даде пътя за спасение продължава! Сатана беше свален и меча му хвърлен в дълбините на океана!!!

  42 И като се съмна, Той излезе и отиде на уединено място, а множествата Го търсеха, идваха при Него и искаха да Го задържат, за да не си отива от тях.

  43 Но Той им каза: И на другите градове трябва да благовестя Божието царство, понеже затова съм изпратен.

  44 И проповядваше в Галилейските синагоги.

 15. Брат Бальо,
  Умолявам те много да отговориш и ти на моя въпрос, най-малко по една причина-бедното ми съзнание твоя въпрос не отмина, както тук направиха мнозина.
  Имат ли “управленците в България” представители в средите на “Петата колона”?
  Много те моля , донатовари на познанието ми камиона.
  Но имам и допълнителен въпрос-имат ли “Управленците в България” представители и в средите на “Олигархията”?
  Не мога да не ползвам преди обяд течния способ-аз го ползвам като за разсад, където го посядя, винаги истината вадя.
  Има ли връзка между “Петата колона” и “Олигархията”.
  И не мисли, че съм забравил въпроса ти за диагнозата и моите констатации на комунистическите индикации.
  Ти си несъмнено честен човек и ще получиш от истината морален чек.

 16. Извинявай драги Джинджифил, оказа се, че към теб съм съгрешил, сега те разбрах кой си, след като започна да говориш за дяволи и души, тях не искам да коментирам, аз към комунистите все се ориентирам, чрез тях истината намирам, тях прекрасно разбирам…
  Щом като ти Мочи и Альочи наричаш идоли, не си от моя отбор. Засега сме сямо двама с Бай Бальо, него го приех без молба та да започнем срещу наивитета силна борба.
  Дано поне той не се откаже и на наивниците сурата да размаже.Много са, както крещяха комунистите-много сме!
  И досега никой не ги е опровергал-никой не е тих вик надал.

 17. другарю анти…. защо не си направиш един блог и си събирай там отбора. хем ще си явен, хем ще предоставиш на читателя възможност да те залюби според качетсвата на личността ти и според живота който си изживял. Използвайки блога на друг човек да събираш дружина под анонимен флаг ми се струва прекалено нахално и неискрено. така по-ясно ли ти е ??

 18. До Джинджифил. Правилно! Комунистите са слуги на дявола. За да намалее силата на съветските идоли трябва да се извърши ретуал за изгонване на дявола! До PANAM. Отношението към съветските идоли най- точно показва кой от коя страна на барикадата е. Не създавай конфликти.

 19. Бай Бальо, извинявам се и на теб, допуснах че си безкомпромисен антикомунист, но щом и ти говориш за “съветски идоли”, разминаваме се напълно в убежденията си, оставам сам в моя отбор, само на думи оказвам на комунистическата смрад отпор.
  За какви конфликти говориш , какви конфликти може да има между хора , които не се познават, не се виждат и не чуват гласовете си.
  Конфликт между непознати, майко мила…. Същото говореха навремето комунистите-били се борили срещу американските империалисти, които със своята идеологическа диверсия подронвали авторитета на социализма и отношенията между братските страни. На безсилния все борби и конфликти му се привиждат.
  На твоя въпрос преди няколко дни ще ти отговоря конкректно и максимално коректно.
  Поставял със само констатация, а не диагнози. Това е голямо признание към моето занимание- да чукам празните комунистически глави та дано ехото да проехти. Не, няма резултат-твърд е изгнилия комунистически прокат, непокътнат е болшевишкия комбинат.
  Но правилна диагноза се дава при правилни констатации бе да са нужни никакви атестации….
  За сетен път ще спомена аз и само аз без да влизам в ролята на Дядо Мраз, БНТ е дадена на показа.
  Някой е констатирал че тя, ДЪРЖАВНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ НА Ръ. Бъ. е КОМУНИСТИЧЕСКА.
  Аз смятам че тази напълно точна констатация е самата диагноза.
  Напълно справедливо на тази основа, и моя милост даде диагноза:
  Само една КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА може да има КОМУНИСТИЧЕСКА ТЕЛЕВИЗИЯ.
  Това не е ли диагноза на българската визия.
  Моля ви приятелски да дадете коментар на комунистическия инвентар, но не би , лъжата прелива от комунистическия бунар.
  Ако не си съгласен с дадената от “непознатия” журналист диагноза, тай ти своя за държавната телевизия БНТ

 20. Бай Бальо, ще си повторя изречението, което не е написано случайно!

  Сатана беше свален и меча му хвърлен в дълбините на океана!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.