Суперлъжите на Путин и неговите медийни слуги

Путин изтърси на пресконференцията си вчера в Москва лъжата, според която „Южен поток” бил измислен от Русия , за да помогне на България. Тази глупост вероятно ласкае комплексираните му поклонници в България. Но предизвиква смях навсякъде по света, където хората не се хващат като шарани на плитко на елементарната кремълска пропаганда.

 

Сред цитатите от пресконференцията по подобен начин се открои я(р)ко и хулиганската му реплика, че турците май искали да оближат САЩ по едно място, сваляйки руския самолет. По този начин Путин напомни кой е персоналният законодател на пошлостите, разпространявани в руската хибридна война срещу цели народи, ако не и континенти като европейския, обявен за „еврогейски”.

 

С такъв пример за подражание не е чудно, че сервилните руски медии се държат „подобаващо” нагло, подигравайки се с интелекта на зрителите . Телевизия НТВ например излъчи свое „разкритие” за разработването на нов страховит руски бомбардировач. Той щял да лети с 11 000 клм в час по крива и неуловима за ракети територия и прочее …нахални лъжи. Защото придружаващият „разкритието” репортаж за „суперсекретния проект” е разконспириран с лекота като кражба на кадри от световния видеобмен, показващи сглобяване на поредния нов модел американски боинг.

 

Че на лъжата краката, както и на самия Путин , са къси, е известно. Лошото е, че бруталната пропаганда на Кремъл разчита и на късата памет за съветския пропаганден примитивизъм. Дори и той обаче май не си е позволявал толкова долнопробна и лесна за „бомбардиране” манипулация.

 

Ведеото с „разкритието” на НТВ за сглобяването на уж руския „суперсамолет” можете да гледате на този линк.

http://videochart.net/video/40470.43b1a90138aec8894348e74dd0b6

4 мнения за “Суперлъжите на Путин и неговите медийни слуги”

 1. Иво, Благодарство и за статията и за клипа.
  Предлагам на пиарите на баце да му предата с думи прости съдържанието на поредният брилянт на ИИ и да му демонстрират клипчето.
  Пак нека после отново да се изхожда колко ги любим “братушките”. От свое име да-може като му толкова сече пипето но не и от мое и вярвам на още милиони българи по света и у нас-НЕ!
  И още нещо. Да не се прави и говорител на левскарската общност. През самолетонасача ми е дали ЦСКА ще играе финал за купата и дали ще я спечели. Рапона, “наздраве мише”, водевилнатата спецка-пенкилер по всичко и нищо т.дончева са срам за привържениците на Отборът на народа. ДГД!

 2. Свалям шапка за каламбура, но по мой прочит джуджи1 с тази си пресконференция отправя няколко послания към българската си Пета колона. Неслучайно тя съвпада с изявленията на др. Мария някоя си от Харвард, с шествието на една полугола руска мурва из няколко ТВ студия, обилно гарнирани с храчки и подигравки срещу рсдината ни. Главното е, “Исках да ви дам 400 млн. евра, ама вие не рачихте да ги вземете”, демек нахъсва се русофилистичният български читак-еничерин. Предстоят може би нови извънредни избори догодина. Дано да греша…

  Респект и весели празници на вас и семейството ви, г-н Инджев!

 3. Поредното годишно предколедно шоу на Путин събуди очаквания за скорошна развръзка в Русия.

  На пръв поглед всичко е както в предишните 10 сезона – форматът и сценографията отново са пряка заемка от класическото политическо шоу на презокеанския кръвен враг, съчетани за някаква все пак автентичност с елементи на традиционния руски кич.

  Президентът излиза на сцената с енергична походка, лявата ръка все така се стрелка високо до пояса – неотстраним навик от хилядите часове строева подготовка в младежките години.

  Казионният журналистически корпус аплодира появяването на изпълнителя на централната роля. Представителите на СМИ съучастват. С предварително съгласувани въпроси и аплодисменти в точно определени от сценария моменти. Ролята им е поддържаща, но важна. Те знаят, че той ще лъже. Той знае, че те знаят.

  Всичко е много глупаво, но няма как – такава е играта. Представлението е предназначено за поне стотина милиона руснаци. Може би за последен път…

  Какво е различното в тазгодишното издание.

  Лицето на Путин е видимо подпухнало – не ми се вярва да е от пиянство.
  Макар да изпълнява съвестно ролята си, не се усеща заряд. Изпълнителят не изживява репликите си, изглежда леко отстранен. Прилича на мъж, излязъл на вечеря не с някоя новосвалена хубавелка, а със съпругата си, с която имат 15-годишен брак. Това – на ниво възприятия.

  А по същество? По същество – нищо. Безидейност, усуквания, малко твърдост (самият той не си вярва), повечко арогантност плюс грубоват език и много, много лъжи и небивалици. (Прилича ми на някаква руска версия на популярния у нас в близкото минало Георги Петрушев, a.k.a. Жорж Ганчев)

  Струва ми се, Путин е наясно, че корабът Русия се носи вече свободно по вълните. Спокоен е – каналът за безопасното му оттегляне е договорен и подсигурен. Остава само да дочакаме края на представлението.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.