Аве, Цензоре, гладените (от Путин) няма да умрат от глад

 

Честито на „прогледналите” за съществуването на цензура в България!

 

Проглеждането се състоя вчера, избухна сякаш от нищото като при възникването на Вселената, сътвори се като едно Рождественско чудо, озарило челата и мозъците на внезапно просветлените.

 

„Големият взрив” ( the Big bang, т.е. Большой взрыв – като за Волгин и компания) се оказа спирането на предаването „Деконструкция” на преименувания доброволно с руска фамилия Волгин. Това се вижда и от реакцията на събитието от страна БСП, която изригна възмутено като откривател на цензурата с вчерашна дата , излъга в нарочна декларация, че никога нищо подобно не била вършила тяхната партия, и безсрамно призова своите гербаджийски съзаклятници от властта да се засрамят.

 

И по какъв повод? Ами сложиха край на един пропаганден руски еквивалент на АЕЦ „Белене” в националния радиоефир с приблизително същото закъснение, както при атомния руски проект. Щетите от закъснението едва ли някой някога ще изчисли и компенсира, както стана и с щетите от съветския ядрен облак над България.

 

Идеше ми да отида и аз днес в 12 ч. пред Националното радио, където съм забранен като коментатор от години, за да се снимам с протестиращите срещу закриването на руския проект „Деконструкция”. Да си ги имам за спомен. Да им се подиграя с присъствието си, както те ми си подиграват с отсъствието на елементарна журналистическа солидарност толкова много години. Но реших , че ще е под достойнството ми да демонстрирам очевидни неща, които са известни дори на днешните откриватели на цензурата.

 

Когато уволниха Георги Коритаров от Нова телевизия написах коментар в ivo.bg със заглавие „ Против Коритаров и неговото уволнение”. Бях против Коритаров заради диаметрално противоположната му позиция на моята по въпроса за ДС, но и против уволнението му. Сега не мога да напиша същото оксиморонно заглавие за Волгин най-малкото заради това, че той дори не е уволнен. Спират му само руския проект, но не го изхвърлят на улицата, както през изминалите години постъпиха с мнозина- от Коритаров ( дали заради досието му или всъщност заради острата му позиция срещу режима Путин?), до когото се сетите ( ако се досещате за какво и кого намеквам).

 

Обаче мога да размахам друго „дървено желязо” като определение на случая- това е „успешният провал на Волгин”. Той се постара като никой друг да се превърне в първия в новата ни история „репресиран” руски пропагандатор в очите на своите жертви, за чието промиване на мозъците даде всичко от себе си. Обаче се провали на фалшивата клада, от която се вдига пушилка, но без огънят на уволнението, на който изгоряха доста негови антиподи през годините на неговото безнаказано хулиганстване в държавния радиоефир. Човекът си остава на държавна заплата, но в позата на утвърдения туземен Че Гевара.

 

Иначе Волгин и подобията му се скъсват да говорят и пишат за политическата шизофрения на онези, които се обявяват за опозиция, формално оставайки в същото време ( макар и не лично, като него) в отбора на властта.

 

Не ми е (не)удобно да припомня, че при несъгласие с началството си, някои журналисти си ритнаха големите медийни заплати и останаха на улицата. Изчислено в пропуснати финансови ползи от БТВ за един от тях, когото виждам понякога в огледалото, това прави около 300 000 лева за последните 9 години – за любителите на статистиката, които обичат да мерят достойнството в пари.

 

Не изключвам първият „репресиран” в най-новата ни история рупор на Москва да се покатери нагоре към някакъв друг проект със същия възложител, за да се изкачи на още едно стъпало към пиедестала в старателно градения му образ на мъченик на „руския свят” в България.

 

Коварството на руската пропаганда, която тук се крепи на корените си от 19 век, е в нейната далновидност- ако забелязвате, тя изцяло се завърна към тях, изоставяйки взривената от рухването на комунизма (де)конструкция с надпис „9 септември 1944” . Сега руската ментална агресия залага в България изцяло на (митологичната интерпретация на) миналото в руско-турска черно-бяла схема на манипулиране българското вътрешно противопоставяне заради бъдещето на руското влияние, което може да бъде поддържано не чрез притегателния пример на отблъскващата действителност в днешна Русия, а чрез манипулативното конструиране на лъжливия и деструктивен образ , свързан с нейната претенция на „закрилник и освободител”, разгадана още от Раковски и Левски като пагубна за България още преди да бъде задействана.

 

В този смисъл Волгин го очаква (от)лично бъдеще! Заложил е на просто на печелиш кон, а направо на обречен на (финансов) успех руски златен телец. Ако утре Путин бъде сменен начело в Кремъл от откровен руски „толераст”, „еврогей”, „соросоид” и „грантаджия” , абе направо от либерал и глобалист, Волгин и подобията му в миг ще се превърнат в първи следовници на либерализма и глобализма. Вервайте ми, както би казал откривателят на монархо-социализма Симеон Сакскобуртски(й).

34 мнения за “Аве, Цензоре, гладените (от Путин) няма да умрат от глад”

 1. Много добре казано.
  Волгин ще продължи да облъчва с предаването си промитите от ядрената ни мощ мозъци. Просто предаването няма да е в събота, а във всеки ден, в който той води 12+3.
  Добре е казано и тук, под заглавие “Спирането на “Деконструкция” – защо не изпитвам истинска солидарност”, автор Мария Черешева – член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти – България. http://e-vestnik.bg/24196/spiraneto-na-dekonstruktsiya-zashto-ne-izpitvam-istinska-solidarnost/

 2. От това, което видях преди час от прозореца на колата, докато карах нагоре, пред Саветското Информбюро, пардон!- пред БНР се бяха събрали тумба доста дисциплинирани на вид друзья и таварищи. Явно личи твърда апаратна ръка в организацията на протеста “срещу цензурата”-като се има пред вид, че организационният център е само на 600 м. нагоре.
  За Посольства Российской федерации ми е думата.

 3. Много хубаво казано, Иво! Дано радостта и задоволството от махането на тази “Деконструкция” никога да не секва. Да не вземе да се превърне в някой друг подобен проект, защото до колкото разбирам от недоволния глас на “мъченика” Петър В. той още не е разбрал за какво всъщност го свалят от ефир(или поне така му отърва да бърбори). Но бидейки в националното радио като едното нищо може да се опита да играе по нечия друга свирка. И да създава ядове на колеги или с поведението си да подклажда недоволството на своите червени русофилски покровители.Все едно, важното е,че най-сетне от СЕМ се сетиха да затворят един микрофон на анти европейското бърборене в България.

 4. Спирането на тази помия от ефира не ще да е станало само поради глобичката на СЕМ. Enfin някоя здрава сила се е намесила, Господ здраве да й дава. Нямам представа от кога този хулиган се подвизава по БНР да деконструира не знам си какво, но съм убедена, че прекалено дълго е търпян. Не е уволнен, а трябваше. И не за друго, а просто защото е отявлен некадърник. Като ти е платено да свършиш “една работа”, вземи та я свърши качествено, а не така урболешката, с прийоми от гьобелсовата пропаганда. Обаче и на възложителите не им е лесно. Като няма читаво нещо да си подберат, залагат на едни малокалибрени мъжлета, докъмто метър и петдесет, я Волен, я Волгин, я Сашко, в краен случай Андролова. Тая поне е по-височка.Едно време ни тиражираха карикатури на прогнилия Запад във вид на бесни кучета на синджир, от устите им с излизащи плюнки. Е, точно това ми е оценката за нашенските кучета – на синджир /познайте от кого опънат/, но разпенени до възбог. Присмех за тях и нищо друго.

 5. Представям си в руското държавно радио /те всички са / на ДЪРЖАВНА заплата да има човек, който да ругае путин и кремълската върхушка , какво ли ще му се случи и въобще възможно ли е ??? Освен това да се казва Искърски и да плюе руската политика и да защитава българската , например :)))

 6. Нечувано нахалство е една от чертите на родните ни рушофили. Те са се врекли, да рушат и саботират България и в съшото време искат да бъдат на държавния щат. Това и един пчелен кошер няма да търпи чуждите агенти. Волен, Волгин, Овчаров… /списъкът беше изнесен в неотдавнашната публикация на г-н Инджев/. Тези търтутняци трябва да бъдат отстранени от и без това оскъдната народна пита. Пресичането на тяхното двойно счетоводство не е накърняване на свободата на изразяване.

 7. Газдов и другите джелати не получиха
  възмездие!Нека това човекоподобно говори само по някое руско радио и
  не мръси повече българския ефир!

 8. Поздравления,г-н Инджев!Глътка чист въздух в замърсения ни ефир.Боя се,че няма да е за дълго.Много радиа и телевизии са на подобна вълна и ще приютят другаря.

 9. Този продажен руски пропагандист, елементарен като всички рупори на болшевишките лъжи, сега ще става “герой”?!?
  Това безобразие отдавна трябваше да бъде прекратено (както и забраната на Атака и другите руски политически проекти), но къде ти! Все пак по-добре късно, отколкото по-късно!

 10. Споделям с голямо удоволствие малко хумор.
  Чичо,може ли да се забременее от анален секс?(пита детето)
  Разбира се,моето момче!Как иначе се е родил Петър Волгин?

 11. Чудесна новина!Преди време се излъгах да чуя това предаване,ДЕКОНСТРУКЦИЯ,И ОТВРАТЕН не повторих опита си.Имайки предвид обаче практиката на хемелиона успешно използвана от БСП и другите адепти на путиновата политика,предполагам ,че ще се появи друго предаване със същият водещ,който бидейки на щат на БНР,ще си разиграва коня….Дано да греша!

 12. Още едно червенобузесто прасе беше заколено! Подарък за Нова Година !

 13. Блога работи ли или пак сгазихме котето по опашката ??

 14. Волгин не е първия „репресиран” в най-новата ни история рупор на Москва. През 1998 г. беше свалена от ефир Виза Недялкова с нейния “Постфактум”. Причината беше точно същата, както сега и това стана точно по същия начин. Разбира се, имаше протест на БСП и “будни граждани” срещу цензурата и т.н.

 15. Човека има проблеми със сексуалността. От там идват повечето световни катаклизми . От хора със повредено либидо.

 16. YES, YOU CAN, CEM… Но свалянето на “Деконструкция” е само първата крачка в правилната посока. Следващата крачка трябва да бъде връщанетo на Иво Инджев в радиоефира на мястото на Волгин с предаване със заглавие “Реконструкция”.

 17. Калоян Паргов, председателката на Асоциация “България-Русия” Светлана Шаренкова, евродепутатът от левицата Илияна Йотова, журналистката Велислава Дърева, Анжел Вагенщайн…
  Това са протестиращите пред БНР маладци и сесесерски плазмодии. Всичко е ясно, тревожи ме само защо не е отбелязан в тайфата и алэксандр сымав.. Може би се радва потайно, че най-страшният му конкурент в путинайкинската пропаганда има проблеми с трибуната.

 18. der Führer
  pornhub.com
  adolfh@diereich.de
  91.193.157.35

  Това е електронният адрес на поредния агресор в блога- ако някой го познава, да го съобщи на антифашистките власти в България, защото се има за Фюрер.

 19. Дано да има още репресирани руски измекяри като този в идващите години. Ако беше българин поне би се нарекъл Булгин, защото исконното име на тази река не е Волга а е Булга (българската река). Този руски смръдливец Волгин говори пълни глупости по Нова тази сутрин, плиткоумен и алогичен е точно като руските си господари.

 20. Ами, като чуя антифашист се сещам инстинктивно за комунист.В този смисъл какво им е различното ,че да го погват?Сещам се за Сидеров ,но най-вероятно от споменаването на думата фюрер…..

 21. “Деконструкция”-та на Петър Волгин шокираше с антибългарския си патос.
  Но какво друго да очакваш от един антибългарин с деконструиран морал, който публикува порнографски роман и го посвещава на майка си!
  В един от ТВ репортажите от “протестите срещу цензурата в БНР” го зърнах между Снежана Тодорова и Велислава Дърева!
  Беше вдъхновяващо! Закъсняло, но вдъхновяващо!

 22. Да ви кажа, за пръв път видях Волгин във фоайето на Националното радио. Посрещаше някакви свои, високо поставени гости / не знам дали бяха руснаци/, но той ги гледаше така любовно, като истински, неформален педераст.Дето казва “Весел” в горния пост от 16.25 часа за него и немуподобните. Убеден съм, че той не го прави това за пари, а при него е една чиста мазо-перверзност – това сътрудничество с окупаторите на Отечеството. Макар и да е маняк, Волгин го прави по любов, това предателство към България…

 23. Признавам, не знаех кой е волгин. И понеже се заговори тук преди време за него, отворих сайта на БНР, за да видя анонса на предаването. Две-три нелепи (нелепиест) изречения, с които радиото може да се гръмне в лицевата част. Проблемът е, кой е приел национално предателство, невежество и липса на етика (3 във волгин) в ефир? Кой е одобрил подобна ‘концепция’ за предаване?
  Апропо, споменатият по-рано тук хекимян също е неизвестен за мен, но дрънчи в същата октава. Явно генеалогията на ГАЗПРОМСКИТЕ КОПЕЛДАЦИ (точно го каза Огнян Минчев) изисква непрестанна антропологическа работа.

 24. Статията е на съвсем високо ниво,плюс истинска колегиалност,повтарям, непредвзета!

 25. Снощи Слави Трифонов покани Петър Волгин да напусне радиото и да отиде в неговото шоу. Изненадващо добра идея.Крайно време е ляв и десен,както сами се определят,да слеят своето единомислие, изразяващо се в единодействие.То е за добро.Шоуто ще бъде пълно.

 26. Странно Инджев, като се гледаш в огледалото кого точно виждаш.Ти май се вземаш за десидент,или низвергнат.Явно 300 000-те на неспечелени пари не ти дават покой. Сега наричаш колегата си ФЮРЕРА. Ами ти когато беше шеф на БТА как се усещаше драги ОБЕКТИВЕЦО

 27. СВАЛИХА ли я вече тази пиеса “МОНОЛОЗИ НА ВОЛГИНАТА”? 🙂

 28. Към rumyana kiryakova
  kiryako1@yahoo.com
  81.36.88.195

  Когато ти липсва логиката ( за да не кажа “акъла”), не се обаждай и не обиждай, защото се издаваш като примат с примитивизма си.
  Ако ми липсват парите\бананите, щях да си ги гарантирам с маймунджулъци като приматите в клетките, а не да ги загърбя заради нещо, което за обитателите на клетката е неразбираемо. Но едва ли ще схванеш тази истина пред огледалото , което те лъже, че имаш право на чувство на превъзходство.
  Ако Фюрера ми беше “колега”, щеше да ме хвали.
  Ако си била в БТА, както май намекваш, щеше да си грамотна, а не да пишеш дЕсидент.
  Ако се смятах за “низвергнат” ( и какво ако съм- логиката!!!), щях да дам знак, а не да чакам да ми преразказваш несъществуващите мисли.
  Призовавам в твое лице приматите: не хвърляйте храна от клетката по свободните хора-не ви щем отпадъците при всички затруднения, които свободата носи във вашия зоопарк, чиито решетки толкова много цените. Не че ще разберете,но се налага да напомняме да се държите малко по-прилично от висотата на клона , на който висите в клетките.

 29. Мислих че си ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ,сега не !

 30. Към rumyana kiryakova:

  Ако си можела да мислиш, “интелектуалко”, щеше да помислиш преди да се натрапваш и да ми фамилиарничиш от позицията на някакво ( незнайно по какви заслуги) свое превъзходство. Логиката?? Не съм ти “интелектуалец”, но държиш да ме четеш и да се заяждаш?!Може да не съм ти “ителектуалец”, но не си позволявам простотията да поучавам някого в собствената му къща, където не съм добре дошъл.
  Така че, пиши си с някое “съветско другарче” на твоето интелектуално ниво, което ще бъде съгласно с подигравките ти ( за огледалото и т.н.).

 31. Мисли само този, който може.

  За жалост, повечето хора само си мислят, че мислят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.