Доган потвърди оценката на NYT за ДПС като руски проект

В последните дни на 2015-та сме. Имам повод да се върна в последните дни на 2014-та, когато се случи нещо важно, проспано от мнозина в спящата клетка на Русия, в каквато е превърната България.

 

Ню Йорк таймс, една от най-влиятелните медии в света, написа за първи път от висотата на вестник с подобен престиж в света ( противно на противната политика на безусловна подкрепа за ДПС ), че ДПС ( както и БСП, което не беше новина), е проруска партия в България.

 

Имах честта да бъда домакин на екипа на NYT, който подготвяше   в София въпросната статия и се чувствам лично съпричастен към неговите оценки.

Лустросаният ( но не и лустриран) шеф на ДПС избухна на 6 януари 2015-та в лицемерно възмущение. Реши да опровергава неудобната истина с тропане на крак като опърничаво дете ( на руската далавера в България) и поиска в отворено писмо американският вестник да се извини.

Последва една година презрително мълчание от страна на Ню Йорк таймс.

Вместо това обаче проговори Ахмед Доган, който потвърди напълно написаното от американския всекидневник.

В реч, произнесена на „почерпушка” в неговата крепост в покрайнините на София, Доган е нахокал Местан за това, че е си е позволил да застане на страната на НАТО чрез декларацията си в Народното събрание, в която ДПС еднозначно защити правото на Турция в спора с Русия за сваления руски самолет на 24 ноември.

Резюме на статията в Ню Йорк таймс можете да прочетете тук:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/12/31/2446420_nju_iork_taims_razsledva_kak_putin_

Няма нужда човек да е анализатор от медия със световно влияние, за да разчете в този сюжет основното:

КРЕМЪЛ ЗАДЕЙСТВА ОТНОВО СВОЯ ДОГАН

Черен гологан не се губи,. Червен Доган- също.

Р.S.  Че Доган е бил напълно откровен ( в своята налудна мания за величие, част от която е признанието му за уж турската, а всъщност великоруска същност на партията му) , е следният автентичен цитат от речта му, разпространена от пресцентъра на ДПС:

“Понятието за “Колективното тяло” ползваме само като метафора. Но Колективното тяло има особена система на усещане, възприятия, оценка, очакване… В етнологията има един интересен термин – морфичен резонанс, който отчита именно вътрешната пулсация на общността. Ето аз просто ви усещам, убеден съм – вие също ме усещате, дори без да говорим. Морфичният резонанс означава без да говориш да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво. Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам.”

А ето и как т.н. агенция ПИК, виртуалният официоз на властта на ГЕРБ ( уж нямаща нищо общо с “опозицията” ДПС), изпадна в раболепен транс от “мъдростите” на Доган:

                
Ахмед Доган! Визионерът на прехода! Създателят на ДПС придаде нов смисъл на политиката, критиците му замлъкнаха!
Дата

Речта на Ахмед Доган пред депутатите от парламентарната група на ДПС възпламени угасналата откъм личности и мащаб родна сцена и придаде нов смисъл на политиката!

Отдавна е ясно, че Доган е надраснал пределите на бутафорната българска политика изразяваща се в размяна на двулични реплики, предателства и лакомия за власт.

Анализът му за положението на България в контекста на международната геополитическа ситуация за пореден път поставя Сокола като единственият легитимен визионер на прехода!

През последния четвърт век, Доган изгради ДПС като национална, а не етническа партия, въпреки дребните тези, които твърдяха обратното. Днес Доган им даде доказателството – че няма по-важно нещо от сигурността на нашите сънародници и благото на държавата.

Отвън тежката критика към Местан, Доган за пореден път показа, че е ненадминат стратег, който мисли с 10 хода напред!

Добре е част от т.нар. политически елит да осъзнае тежките думи на Доган и да вникне в смисъла им, от което само ще спечели.

Същото се отнася и за критиците му, защото ако тяхното мислене е на Земята, то неговото е в Космоса.

28 мнения за “Доган потвърди оценката на NYT за ДПС като руски проект”

 1. Ами прав е Доган според мен . България трябва да спре да служи на чужди господари и да мисли само за собствените си интереси

 2. Не че хаирсъзинът някога е излизал от политиката. Всъщност, тази обява ме докара до отчаяние.

 3. Напъните да се изтъкват забележителните шахматни способности на Доган доведоха до едно буйно и мазно препотяване на иначе одухотвореното му личице. Иначе те си остават твърде самотни и хармонират единствено на руските напъни за реванш, световно господство и традиционно малоумие.

 4. Ще цитирам свой коментар от вчера във форума на “Дневник”
  ………………
  “Нека не се заблуждаваме. Местан беше удобен, докато течеше дружбата между Русия и Турция. След като “ритнаха бакърчето”, Местан зае страната на Турция, “комуникирайки” позицията с НАТО, ЕС и т.н. Но Сава е “спяща кремълска клетка” и тутакси беше активиран да върне блудния син в лоното на правилния брат. Както няма “добри” в конфликта Москва-Анкара, тъй няма добри в тази борба. Въпросът е, кой ще бъде инсталиран начело на ДПС.
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/12/22/2675238_evgenii_dainov_dogan_se_sumniava_che_mestan_sujuziava/?ref=id#comment-64
  Радвам се, че все повече хора ще прочетат и мнението на г-н Инджев, тъй като моето е изразено само като един коментар.

 5. Преводът на многословната “космическа реч” на нормален български език би звучал така: “ДПС е създадено и се ръководи не от ДС,а пряко от КГБ.”

 6. Към Росен: В какво е прав Доган? Вие на неговите думи ли вярвате(само и буквално) или сте повлиян от възвишените оценки на медийния му адвокат Валерия Велева? Мисля, че сега и в следващите два-три месеца ще се наложи май да защитаваме Местан от Доган. Въпросът е накъде ще тръгне да се променя ДПС. Ясно е, че няма да се подменя.За сега.

 7. От ранни зори по телевизиите, начело с познавачката на доган във всички аспекти валэрыя вэлэвая-берьоза е активирана цялата пасмина интерпретатори на “подтекстуалната квазитекстуалност в семантичната интенционална феноменология на кодираното послание, трансфериращо експлицитната трансцеденция в геостратегическата постдискурсивна еманация на социал-либералния вектор”…
  Ориенталският шмекер и този път не пропусна възможността да унизи българското общество с “важни послания”, изречени на някакво си парти, плюскане, кьор софра, галени-малени, чалгарки, кючекчийки и т.н. Но пък и каза ясно, че е руски агент №1 и пръв бенефициент на рубладжийските порции, определяни от Кремъл на България.Да, когато някой заговори за необходимост от “многополюсен свят”, въпросът само е -към ГРУ или КГБ се води по щатно разписание! Мога да кажа без подробности-стратегическият проект на КГБ, който изстрелва доган до сегашната му роля в нещастната ни страна, започва малко след идването на Горбачов, когато за пръв път се поглежда по-сериозно към ислямския фактор в СССР, ангажирани в проекта са “експерти” от централноазиатските републики — толкова засега!

 8. Rosenе, извинявай, но тази приказка за “чуждите господари” е в репертоара на бсп, атака и пр. За такива като тебе само Русия не е чужда, като гледам…
  Имам сензационна новина за теб и съмишлениците ти! От 2004 г. България е член на НАТО, а от 2007-на ЕС!Ние не сме слуги на чужди господари, а сме част от господарите-въпреки такива като доган, волэн, гоцэ и пр. рубладжийски подошви!
  Така че-ако тук усещаш идеен и интелектуален дискомфорт, има и други блогове и сайтове!
  Весели празници!

 9. Тъй като цяла България пцува “прехода”, донесъл замъци, яхти, бентлита и хотелски вериги на БКП “политиците” и тяхнате рода а за народа низки пенсии и заплати, изпосталяване, мизерия и изгнание в чужбина е добре, че ПИК посочва кой е “визионерът на прехода”. Слуга на ДС машината, превърнала се в непосилна тежест за Народа, за когото родните “политици” уж се били много загрижили (особено в ролята му на обслужващ персонал) да не вземе хептен да пукне.
  Стабилността на един жив свят се дължи главно на силите на добрите същества, които го обитават и които го топлят с саможертва на егоизма си, любов към брата до себе си и творческата енергия, която те получат от Създателя, за да прекроят дивия свят в красиво и светло място за обитаване. А нашите “политици” забравят това и предпочитат “мъдрите речите” пред банда от търтеи и разбойници, събрали се да държат енергията на народа в клетка, изградена от насилие, страхове, недоверие и нищета.
  Ако искат наистина стабилност в света, нека продадат съградените с народни пари замъци и раздадат всички крадени пари на народа и се откажат от ролята си на “визионери” и “мисионери” довела България до просешка тояга и срам за народа и !!

 10. ДПС,ГЕРБ, АБВ, АТАКА, България на Гражданите (Пръмова) и още много други са си 110% руски проекти в конкуренция един с друг за кокалите на българския народ раздавани от масква.

 11. Всичко е ясно, русия на путин яростно пази всеки свой бастион. Всички вече са на фронтовата линия.
  Интересно ще бъде да видим коментарите на гербаджиите и как те са за европейско развитие.

 12. Много от така наречените “политици” и хвалещата ги кохорта от благи, низко наведени подмазвачи, гръмко тръбят, колко били мъдри, какво голямо благо за народа и региона донесли с политиката си. Не били допуснали война в България и на Балканите и ние техните поданици трябвало да ги благославяме за това. Нека обаче се замислим!!! Колко жертви взима откритата война и колко жертви взима мизерията, стреса и болестите, които тяхната мъдра политика донесе на родината им. Колко Българи бяха убити, разстреляни, отровени, удавени и смачкани в катастрофи от мафията и наистина ли в България имаше мир??? Ако е имало мир, къде са плодовете му ?? Защо държавата и пътищата приличат на бомбардирани а турците ни се подиграват, че Българската столица приличала на град от 70-те??
  Идете на гробищата и гледайте, колко живее днес Българина в този райски мир, донесен от нашите “визионери”. Лешоядите кръжат над България, като черен облак а ние се хвалим, че нямало война!!!???

 13. Истини, облечени в думи. Това е изказването на г-н Доган.
  Нима всеки здраво мислещ човек не разбира и не вижда геополитическите размествания на пластове и на този фон, безалтернативния безпилотен полет на страната ни…
  Всичко това наистина е тревожно. Но нашите политици са заети с ежедневните си работи, което е всичко друго, извън правене на политика.
  Най-страшната истина в тези думи е това, че в политиката ни няма политици! Има ежедневки, днес съм тук, утре ме няма!
  Няма виждане, поглед, стратегия, позиция… Това е страшната беда! И изход не се вижда!
  Поради това ще продължи безпилотното ни падане.. А какво ще стане с децата ни, това е голямата ми лична тревога!
  Популярният криворазбран израз „Размерът няма значение“ е истина от устоите на политиката според мен. България е малка страна, и обидно за нас – подчертавано от страна на ЕС при всеки повод – най-бедната в пределите й.
  Но това не пречи да вижда, да си помисли добре, да си планира и да заеме позиция, не разкрачено – клатушеща.. А стъпила в здрава стъпка напред с десния крак!
  Няма политик да заеме тази стабилна позиция, с произтичащата от това желязна прегръдка към всичко в тази страна!
  Същият аспект е съотносим и към ДПС. Със същите характеристики и последствия.
  Ще си позволя, по този повод, да изкажа още една лична позиция. Основно правило е, че който много говори, дава много фира.. Г-н Местан може да е виртуоз на българската реч, за който се впечатлява. Но тук не е сцена за изяви. Мисля си, че все трябва да има други места, които са сцени и ще има подобаваща оценка..
  Осланяйки се на оптимизъм и вяра, трябва да се надавяме, че има политици в страната ни, които ще се изправят и ще поведат за ръка тази нация, колкото и мръсна да е ръчичката й! Това е дълг на по-големия!

 14. Може би сега е момента Местан да се “освободи” от опеката на “почетния (си) пред(се)дател”!
  Все пак по-добре лидер със северно-атланатическа нагласа и разбирания отколкото такъв с болшевишка закалка и мислене. Доган отдавна трябваше да е в затвора, където е мястото на мафиотите.

 15. Хи хи хи хи, паднах от смях. Този Ивайло Крачунов в ПИК направо е сравнил Доган с Путин, стратег, 10 хода наптред, космос…едва ли не богопомазан.
  Аз лично нищо не разбирам, когато Доган говори. Без да се смятам за някакъв капацитет, мога да каже, че в повечето случаи, схващам смисъла на думите на другите. Словата на сокола мога да ги сравня едиственно с бисерите на онази странна птица, бившата министърка на спорта по времето на Орешарски, Мариана Георгиева (ако не се лъжа за името).

 16. Весели празници, г-н Инджев,на Вас и приятелите -коментатори в блога.

 17. Не разбрахте ли, че двете кървави империи: Руска и Турска целят отслабването на България до степен на саморазпад???
  Толкова ли не проумяхте, че с влизането ни в ЕС и НАТО нанесохме смъртоносен удар върху интересите и на Русия и на Турция.
  Проследете политиките на двете държави спрямо България и ще прогледнете за какво става дума.
  Не виждате ли двата подхода:
  1 На Русия – брутално поведение като господар към слуга и роб.
  2 На Турция – хитро по “византийски” с бавно и методично въздействие по различни “фронтове”.
  Сега България има уникален шанс да се разправи поне с Русия.

 18. До ROSEN
  Прав, прав, ахмед (боз)доган, колко прав. Зарязваме ЕС и НАТО както предложи на митинга пред 200 “свободни хора” болен лидеров онзи ден, останалите сме “роби” и да поеме смело и безглаво за еас. Давайте, правете референдум, па да видим кой-кого. ДГД!
  А сега, статия която нито един пут.инофил няма да има сила и нерви да прочете докрай. Направи ли го, изборът му е, или сваля окончателно и безусловно “доверието” от бащицата, или се гръмва, на първо време виртуално.

  http://argumentua.com/stati/leonid-usvyatsov-nastoyashchii-uchitel-putina

 19. Ако Доган е визионера на прехода в България както твърдят от ПИК, то тогава българите не трябва да се чудят че прехода в България продължава вечно. Само в такъв хаос виреят тарикати като Доган, политаристократи като Станишев и примати като Борисов.

 20. Весели празници,г-Инджев и на Вас и Вашите семейства приятели от блога!Здраве и до скоро!

 21. ДПС е креатура на БСП/БЙП/,КГБ и ДС.И ръководството на ДПС,не редовите му членове започнаха да подозират това,но се страхуват от Доган и Местан.
  Като добавим и ББ и Цв.Цв. картината се допълва.

 22. Питам се, колко ли „сребърника” получава „българинът”-журналист Крачунов, за да си плюе на сурата и да ръси простотии?! Защото не мога да определя по друг начин словоблудство от десена на: „Ахмед Доган! Визионерът на прехода! Създателят на ДПС придаде нов смисъл на политиката, критиците му замлъкнаха!”
  Тъжно ми е и за армията мастити политолози и иначе уважавани журналисти, които се втурнаха, та разцепиха ефира от дълбокомислени умозрения относно тайнствено-загадъчния, скрития, дълбокомудрия и многозначително-съдържателен смисъл на догановия зов!
  Навремето дотам се увлякохме, че бяхме издигнали авторитета на това смотано селянче, с бутафорна интелигентност и посредствена ерудиция до ранг „проклятието на България”! Гнус!
  На всички славословещи, бих искал да задам няколко простички въпроса:
  – Направихте ли си труда да се запознаете с досието на Меди? Обърнахте ли внимание на оценката, която му е дал вербуващият офицер?
  – Давате ли си сметка, че сополивецът щеше да гледа дипломата си за висше образование през крив макарон ако не беше набелязан /заради податливостта и пороците си/ от службите?
  – Запитвали ли сте се какъв е трудовият стаж на „философа”, какво е дал на науката и обществото, преди да го насадят в политиката? /изключая, разбира се, високоплатената му изява като „хидроинженер-консултант”/
  – Наясно ли сте колко време, усилия и средства от страна на съответните служби е коствало създаването на легендата „Доган”, изкарването му на политическата сцена и поддържането на имиджа му?
  – Къде щеше да е днес „великият политик” ако Конституционният съд на комунягите не беше озаконил ЕТНИЧЕСКАТА партия ДПС? Дали Ивайло Крачунов щеше да е чувал за него?
  – Какво би се случило с „политика-визионер на прехода” след многократните му издънки с „баницата”, „порциите” и „обръчите” ако бяхме нормална държава?

  Единственото качество, с което се отличава махзарът на Крачунов е „космическият” гьонсуратлък! Защото трябва да си особено безочлив, за да твърдиш, че някой „политик от прехода” е успял да надмине Ахмед по
  „двулични реплики, предателства и лакомия за власт”. Или, че обитателят на сараите, когато и да било е поставял „сигурността на нашите сънародници и благото на държавата” пред собственото си благополучие!
  В стремежа си да изпълни поръчката, „джурналистът” Крачунов се е докоснал до тънката граница между трансцеденталност и психопатология, ”възвеличавайки” Доган в качеството му на „единствен легитимен визионер”! Звучи страховито, почти като „велик зидар”, само че тълковният речник твърди нещо не дотам лицеприятно / визионер – човек, който има видения, халюцинации/. Аз пък се сещам за други две състояния на духа, които като че ли в случая повече подхождат – воайор и ексхибиционист /политически, разбира се/.
  Колкото до възбудилата медиите „реч” на Ахмед, по мое мнение нещата са съвсем простички. Местан напоследък го удари през просото, наруши уговорките, които го издигнаха до председателския пост и прави опит да се еманципира /повярвал в собственото си величие/. И тъй като има остър нюх на плъх, а и не е така тясно обвързан /като Доган/ със задгранични повелители, естествено залага на по-перспективната, на печелившата страна /НАТО и Брюксел/. В резултат, Ахмед олеква в качеството си на „Сивия Кардинал”, като какъвто очевидно се изживява. Почувствал се застрашен, а най-вероятно и пришпорен от кремълските си работодатели, заради пропуска и бездействието напоследък, бърза да предприеме своевременни мерки. Какво да се прави – трябва да се спасява кожата! Толкоз. Нищо повече от буря в чаша вода.

 23. Намерих в Интернет петиция и я подписах и разпространих. Не може да имаме поведението на зрители – “Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия” – http://www.peticiq.com/dps_out

 24. Доган е най-злощастната в човешки план публична личност – един човек, който никога (дори като дете) от никого не е бил обичан. Последствията от тези дефицити са чудовищни – в душата му зее празнина с размерите на Вселената, която напразно се опитва да запълни с пари и власт, с които да си “купи” поне уважение и страхопочитание, защото няма как да си купи единственото, от което се нуждае – обич (money can’t buy love). Завършен мизантроп. От човешка гледна точка искрено го съжалявам.

  А отдавна натрапваните в публичното съзнание митове от сорта на “визионер”, “стратег, мислещ с 10 хода напред” и прочие са направо смехотворни!

  За кого говорим все пак?! Философът от Дръндар, Варнеско, куратор на чиито постъпване, следване, завършване и дисертация в Софийския университет е Държавна сигурност (неговото истинско семейство, по собствените му думи). Титанът на ума, за чието привличане (отново по собствените му думи) Оксфорд и Кеймбридж би трябвало да влязат в люта схватка помежду си. 🙂

  Не казвам, че е глупав. И лукавство никак не му липсва. Но – дотам. Останалото – всички тези знаци, недомлъвки, тайнственост и т.н. – е политически маркетингов продукт. Митология.

  Добре е да се знае и другото – Доган играе с “белязани карти”, а тестето е на КГБ (днес, ФСБ).

 25. Че от Москва активириха притихналият си агент е повече от очевадно. Чудя се с какво ли го държат? Чувал съм, че според американската теория на шпионажа агенти се вербуват по правилото SMICE – Sex, Money, Ideology, Compromate и Ego. Кой или кои елементи са сработили при Доган? Вероятно съм много наивен да се чудя именно това… Друг въпрос е защо именно сега? И дали това не е самоинициатива на Доган, за да заеме мястото на низвергнатата Атака като пръв рупор на Москва или поне да възвърне малко позиции като заиграе по руската нота? Много въпроси и конспиративни теории в поредния епизод от сериала “Българска действителност”, сезон 26.

 26. Първия коментирал явно смята, че руските господари са приемливи?

 27. Г-н Тодор Тодоров,

  Благодаря за петицията. И аз я подписах.

  ДПС трябва да бъде разпусната не толкова като етническа партия, колкото като московски инструмент за влияние тук. Също и като банда за крадене на европейски пари и прехвърлянето им в Русия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.