Късат ли Борисов и Местан опашката си Пеевски, щом един от тях вече е жертва на медиите му?

 

 

Когато Доган беше изваден от нафталина на балдахина, в който пребивава в някакво царствено самоизгнание, на бърза ръка бяха активирани и традиционните тълкуватели на глупостите, които говори наукообразно ( вмъквайки този път и цинизми, за да не изостава от Борисов).

 

От главния му жрец Андрей Райчев, който винаги се е клел във вярност на невярната теза, че само Доган ни е спасил от гражданска война, не можеше да се очаква друго. Но на теория от Валерия Велева, беше оприличена на съдържателка на публичен дом от същия Доган чрез обръщението към нея в пресата с „Мадам В”, можеше да се очаква поне малко да е свалила патоса на своя персонален слугинаж спрямо този персонаж. Но на практика, по подобие на Бойко Борисов, който отговори на един личен шамар на руския външен министър Лавров с лично преклонение пред него като „най-големия дипломат в света”, Велева също се скъса да се възхищава на възкресението на Сокола в политиката.

 

Ако се вярва на поднесената ни интрига, Доган бичувал Местан пред 100 души свидетели по време на аудиенция при него, маскирана като новогодишно тържество. Акцентът на събитието е измислен ценностен сблъсък между Създателя и Последователя Му на ценностна основа именно по въпроса за Русия, която „българите винаги ще обичат”, разтълкува на бърза ръка тази сутрин по Нова тв със своя добавка Райчев в качеството на самозван говорител на всички българи.

 

 

Сега вече се внушава, че следва неизбежната оставка на Местан, морално прегазен от боянския титан. Ами ако титанът се окаже банкянски?

 

Да си зададем въпроса на какво основание потайната откъм изнасянето на кирливите си ризи организация ДПС разпространи официалния текст от речта на Доган, която в първите часове на изтичането на информацията медийните слуги на властта (например от виртуалния официоз ПИК) се опитаха да поставят под съмнение, ако не и да отрекат. Ако използваме езика на постоянното присъствие на „специалистите по сигурността” в телевизионните студиа, явно става дума за „активно мероприятие”. Въпросът е какво цели то.

 

Отговорът може да озадачи бързаците, които по навик избързаха да се подмажат на Доган. Може да се окаже, че всъщност мнимият гръмовержец участва в ориенталски заложен капан за подготвяне на почвата за официализиране на очевидното взаимодействие между Борисов и Местан, между ГЕРБ и ДПС на основата на „защитата на атлантическите ценности”. Защита от…Доган, който открито пледира за проруска политика. А Местан, видите ли, дърпал повече към Турция и едва ли не откъсвал ДПС от Русия (интересно косвено признание за пъпната връв, нали).

 

Самата претенция за неутрално поведение в спора между Русия (с която не сме съюзници) и Турция, с която сме в НАТО, е достатъчно основание да се каже, че защитниците на тази претенция всъщност пледират да се помага на Москва, т.е. искат България да вземе страната на Кремъл на практика. Досега такъв беше прочитът на гафологичния почерк на политиката на Борисов, наредил от първите мигове на руско-турската криза от 24 ноември насам именно подобно поведение. Но нещо май предстои да се променя и на Борисов му се налага да се нагоди.

 

Борисов така се е забатачил в личните си зависимости от Москва , че не може да мръдне и на сантиметър извън прегръдката на руската мечка. А изглежда му се налага. Промълвява нещичко по въпроса напоследък ( дори си позволи да репликира плахо Путин, на ръба на уважителното помахване с опашката, когато след пресконференцията на руския самодържец и упреците му към България\Борисов в беззъбие, че Путин най-после бил разбрал колко лоялен съюзник на ЕС е България). Трябва да си роден царедворец, за да се досетиш да употребиш такова ласкателство към Царя под формата на възразяване, докато той те налага господарски.

 

Борисов отчаяно се нуждае от легитимиране пред западните съюзници в ситуацията, когато руският корупционен разврат в България става по-малко платежоспособен поради обедняването на самата Русия, навлизаща в спиралата на събития с предизвестен драматизъм, познат от краха на СССР.

 

Борисов, според мен, си отваря спасителна вратичка към комшулука с ДПС вече „на принципна основа”. Всички, включително и шаманите, хвалещи днес Доган, отчитаха наченките на това сближаване и мнозина предричаха неговото задълбочаване. Въпросът беше как ще изиграят развитието този сценарий ( който е и буфер срещу евентуално оттегляне на реформаторите от властта), че да изглежда приемливо хапче срещи къркоренето на стомаха, което да бъде представено като музика за ушите на „спасените” от опасността от поглъщането на ДПС от универсалния злодей Ердоган. Нищо чудно в името на тази цел да са измислили еднополов политически брак между атлантите на демокрацията ни от ГЕРБ и ДПС.

 

От друга страна, Борисов ще застане в позата на защитник на евроатлантическата ориентация чрез закрилата си над тази тенденция, декларирана с такъв патос от ръководството на ДПС за пред западните съюзници, които Доган бутафорно и по споразумение с Борисов плаши с някаква преориентация на ДПС към Русия ( от която всъщност ДПС никога не се е откъсвала).

 

Ако дотук все пак този сюжет е хипотеза, която ( като всички задкулисни комбинации в България) може да вземе и друга посока, то едно е ясно за момента: срещу Местан са насъскани вече булевардните медии, свързани с Пеевски или притежавани от него. Като се има предвид, че те обслужват раболепно самия Борисов, не по-малко валидна става и (хипо)тезата, според която Местан и Борисов си късат бизнес опашката. Дали някой Началник им е духнал под нея или сами са решили да се отърват най-сетне от „успешния млад бизнесмен”, поради което разломът от Бояна в ДПС да е реален, това няма как да знам. Но ще се види, чуе и размирише достатъчно, за да разбере целият свят или поне онази част от него, която се интересува от корупционни кочини.

Тревожното за всички е в аналогията с онова, което се случи последният път, когато “някой” се опита да свали Пеевски от гърба си. Изчезна една банка и 4 милиарда потънаха в дълбоките джобове на държавно-мафиотските диригенти. Ако повторят този фокус, сгромолясването този път ще е фатално дори и за непотопяемия Борисов.

 

 

 

10 мнения за “Късат ли Борисов и Местан опашката си Пеевски, щом един от тях вече е жертва на медиите му?”

 1. Изумителен прочит на “злобата на деня”.
  Краят на знаковият, култовият шпагат на “феномена” бб дойде. Пускам един кандидат-студентски бисер за да може намиращото се в “ступор” банкянско слънце, 4-ти ден ни дума, ни вопъл, ни стон, да осъзнае, че в моменти като сегашните се кове съдбата на страната която премиерства и то не само за обозримото бъдеще. Не ще да е случайно туй отсъствие от прожекторите. За това, много моля бройкащите БЛОГА на Иво пиари на Рапона правилно да му го изтълкуват.
  “Гогол страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствал бъдещето, а между краката му била страшната действителност.”
  По всичкото изглежда, че дори за най-мързеливите и по съвместителство наблюдатели на родният политпейзаж става безпощадно ясно, че за раззия на терена на “16-та република” е настъпил “бой последен”. Само, да цитирам единственият автор на всички времена и народи посветил сътвореният от него порнографски роман на … майка си. Дебил, кво да го праиш, за пд(в) иде реч. Та, на онзиденшната му закана: “Победа будеть за нами” сменяне знак + със знак – и всичко е на 6. Реалности, сър. Ресурсът на лилипут.иновата раша съвсем изтъня и вече минаваха на цикъл утилизация и канализация.
  Като препрочитам статията на Иво ми изплува следният виц. Двама приятели-зевзеци непрекъсното се вземали на подбив. Но веднъж единият демонстрирал висш пилотаж в нещо си. Другият, като никога, изригнал искрено и без втори план:
  -Ти си бил гений!
  Адресатът, на когото квалификацията нищо не му говорила по навик се засегнал:
  – А ти да не си по-Арен.
  С две думи, става върло интересно и нито ние, нито още по-малко на Иво ще му бъде позволено по празниците да скучае.

 2. Пожарникарчето от Банкя е перфектен лакей! Кой ако не той знае кога да помаха с опашка на господаря?!
  Що се отнася до стабилността на България – милиционерската банда направи достатъчно за потъването й с поемането на толкова заеми (външни и вътрешни), че дори учителят на охранителя Борисов би завидял! Живков остави разбита икономиката на страната с 10 млрд. щатски долара дълг, а Борисов вече го задмина. Тежко на “народа”, който (както обикновено става) ще плаща сметката.

 3. Без да преувеличавам скромните си анализаторски и прогностични способности, почти същите хипотези от вчера се въртят в главата ми. Доган остава като “институция”, “върховен авторитет”, “визионер на прехода” и пр. протоколни за публиката функции, кара я в сараите с уискито и чалгарките, дипли куфарчетата с рушветите и комисионните, “загадъчно мълчи” или “произнася исторически речи”-както се подмокрят проститутките с диктофончета от бардака на Мадам В.- и ни дърпа към Русия, другият спец по “подтекстуалната квазитекстуалност в семантичната интенционална феноменология на кодираното послание, трансфериращо експлицитната трансцеденция в рецепцията на геостратегическата постдискурсивна еманация на социал-либералния вектор” – Местан- води битка за евроатлантическата идентичност на България и като такъв е естествен партньор на първия сред гражданите за европейско развитие и т.н.. такава изглежда играта на двамата рафинирани политически подлеци и умилкващия се около тях примитив.

 4. И аз тоже се увлякох в анализ на актуальните перемени в очень близката до меня по масковско подчинение структура ДэПэСэ, но, все таки, нельзя да забравяме и за культурата, за духовната жизнь, друзья и каллеги! Вот, прекрасна инициатива внедряват все по-нравящите ми се таварищи от ГЕРБ- по сути дела, аз пачти не вижу при тях какие разлики с БэСэПэ и атака! Фестиваль на русската поэзия на берегу на Чьорното море… как романтично!… Асобенно с музыка!…Но след като в Каварна много правильна остановили, скъсали с тази империалистическая упадочна музыка рока, нека поканят, пусть пригласят там Йосиф Кабзон, Любэ, Филип Киркоров, Ансамбля за песни, пляски, частушки, римушки и шутки на ВЧК/ОГПУ/НКВД/КГБ, да има вечерь на Муслим Магумаев, ну, да!

  http://www.faktor.bg/kultura/rokfaktor/60466-ot-stolitza-na-roka-kavarna-se-prevarna-v-grad-na-ruskata-pesen.html

 5. Един ВЕЛИК български политик още преди двадесетина години е казал, че Ахмед Доган (агент Сава) е проклятието на България (през времето на прехода), но българските “политици” са глухи и слепи за да чуят и видят тази истина!

 6. P.S. Днес е рожденният ден на този ВЕЛИК български политик, за който става въпрос по-горе! Да е жив и здрав и Господ да го закриля!

 7. Това е самата истина, която предстои да се отиграе. Сценарият е ясен. Изгражда се приемлив образ на Местан като проевропейски настроен, така че “достойно” да се “прегърне”с мутрата Бойко-страхливеца. Цели се официално отдръпване от подкрепата на РБ и здрава спойка на Герб с новия “десен”, “отцепника” Местан. И моментът беше “добре избран”-непосредствено преди Коледа и Нова година-по-малко коментари, по-малко интерес, “по-леко да се приземят”. Всички разумни българи трябва да се отрезвят!! Искат отново да ни “вкарат в кошарата”!! Радан се оказа много прав и действията му са в правилна посока-дистанциране от ББ и изграждане на радикално дясна партия!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.