“Националистите” ни клекнаха по руска заповед пред “по-българина” от тях

Внезапна ли е атаката на руските инструменти срещу Лютви Местан или е част от операция на руските служби в България, които ( за разлика от автора на тези редове) са приели наистина сериозно декларативната подкрепа на лидера на ДПС за натовската ориентация на България като заплаха за руските интереси тук?

 

Понеже компроматната война в България отдавна е престанала да прави впечатление на облъчваната на порции с нея аудитория у нас, мнозина са забравили вероятно един от нейните поредни епизоди тази година. На 7 февруари медиите цитираха бившия председател на комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев да казва, че е получил папка с документи, които нарече компромат на основание на факта, че визират досие на Лютви Местан , но не са оповестени по надлежния ред.

 

Депутат обясни обаче, че отказва да става пощенска кутия и е предал извадките от въпросното досие на прокуратурата. Иначе казано, върнал ги е в институцията, чиято обвързаност с ДПС отдавна е разконспирирана.

 

Въпросът е коя е тази сила, която едновременно да е извън ДПС и да има контрол до тайните от миналото?

 

В публичното пространство се промъкна отговорът на този въпрос, но той отново увисна във вакуума, създаван умишлено вече 15 години в медиите с цел да служи на онези, който го създадоха методично ,за да го използват за манипулациите си без да срещат реална съпротива.

 

 

“Бивши служители на ДС с научни титли са в основата на скандала с пуснатия плик с части от досието на Лютви Местан. Въпросните представители на академичната общност са близки до ДПС и с акцията целят да дискредитират народния представител от ГЕРБ Методи Андреев”, коментира за “Фрог нюз” депутат, пожелал анонимност.

 

Цитатът е от сайта Фрог.нюз, цитиран от ОFFNews на 7 февруари 2015 г. Към него с днешна дата мога да „разшифровам” две неща: че не става дума само за опит да бъде употребен Методи Андреев, но и наистина да бъде дискредитиран Местан, защото съпричастността към акцията на Андреев като доказан преследвач на агентите на ДС би подсилило усещането за автентичност на документите.

 

Второто и по-важно обстоятелство е свързано със споменатите бивши служители на ДС с научни титли и с изтъкването, че тези „представители на академичната общност” са близки до ДПС. Звучеше объркващо за всеки, който ( за разлика от руските служби) не е бил запознат с вътрешното разделение на ДПС.

 

Днес тази „подробност” от вътрешния пейзаж на ДПС е осветена по инициатива на самите руски служби ( които на практика жертваха Доган, като го осветиха, защото му е изтекъл срокът на годност под прикритие). Свързаните с тях титуловани като професори Димитър Иванов-Гестапото и Стоян Денчев още от тогава са задействани да дискредитират Местан с любимото оръжие на ДС: прегръдката на „приятелското омърсяване”, на „приятелския огън”, който отстрелва „предатели”.

 

Кулминацията на тяхната дейност идва след речта на Местан в Народното събрание за правото на една натовска държава да защитава небето си след свалянето на руския изтребител на 24 ноември. Тя вбесява Русия, която решава да продължи започнатото през февруари с посредничеството на същите двама „професори”. Те са привикани в руското посолство и след това посещават Доган на инструктаж , чиято кулминация е речта му от 17 декември в Бояна, обявена от други руски агенти за влияние в България само часове след нейното официализиране като „ най-великата реч на годината”.

 

Самият Доган бе моментално повишен в ранг на „повече българин от българите”, но това за първи път не възбуди обичайните местни кресльовци, известни със своята театрална докачливост по темата. Защо си подвиха опашката? Ами по същата причина, по която комунистите не защитиха своя Тодор Живков. Защото знаеха, че заповедта за неговото сваляне от пиедестала, на който са се кланяли буквално часове по-рано, идва от Москва, която командва както комунистите тогава, така и техните последователи днес сред т.н. български националисти. За тях Доган се превърна за една нощ в „по-българин от българите” . И щом Кремъл смята така, „националистите” ни на мига се примираха, че са вече по-малко българи от Българина Доган.

 

Ето така руската операция постигна най-съществения си резултат пред очите на мислещите българи – унизи онези тук, които се перчеха до вчера като „националисти”. Да им е за урок и да се готвят да се появят следващият път с портрети на Путин и Ердоган, ако двамата побратими по манталитет решат да плюят пак на разногласията си и да се прегърнат в името на някакви техни общи интереси.

 

На комунистите няма да им е за първи път. Правили са го при побратимяването на Сталин и Хитлер, както и с обратен знак при раздялата на Тито и Димитров по заповед на Сталин. Но на другарите „националисти” им е прощъпулник на руското хоро, на което са се хванали. Особено любопитно ще бъде да им видим казачока, когато самият Путин бъде прогонен от поста си и носачите на неговите портрети в центъра на София ще започнат да ги тъпчат по волята на новия им господар в Кремъл.

 

 

 

Апелирам още веднъж към телевизиите да си пазят кадрите с портретите на Путин, разхождани от местни „националисти”. Ще бъде голямо „шоу” (нали за това се борят телевизиите, може и Пеевски , ако е оцелял междувременно сред останалите акули, да им възложи повече реклами с отчисленията от проектите , които фирмите му са получили на тепсия досега).

 

Интересна беше 2015-та, но 2016-та се очертава направо като шедьовър на тази кремълската драматургия, пълна с драматични прераждания на руските слуги в България.

51 мнения за ““Националистите” ни клекнаха по руска заповед пред “по-българина” от тях”

 1. Браво за анализа!
  И за сатирата пак браво!

  Моите уважения!

 2. Честито Рождество Христово, приятели! Едва ли ще се намери журналист в т.нар. национални медии да направи точния анализ на случващото се в ДПС. Най-много да се задоволят с коментари на “анализатори”, като Велизар Енчев, виден представител на руските петоколонници, който говори тази сутрин как Петата колона на Турция в България била завладяла медийното пространство. Всички знаем, че руската мечка е кръвожаден и отмъстителен звяр, но когато е ранена тя ще става все по-настървена. Така, че и аз очаквам все по-засилващо се влияние на Кремъл у нас през 2016 г. Въпросът е какъв отпор ще получи то от нашите читави хора?! А Иво си е отново блестящ! Поздравления за статиите, свързани със случая Местан!

 3. Атаката среду Местан е операция на руските служби като част от операциите с опозицията в Турция и кюрдите.

 4. Малко за Митьо Гестапото.
  Началник на VI управление на ДС от 1986 до края на ДС – края на 1989. Полковник. Не съм проверявал, но е почти сигурно, че е бил обучаван в СССР.

  Като Началник на Шесто над три години упражняваше масов терор над българския народ. Изразяващ се в следене, подслушване и разправа с всички, изразяващи някакво несъгласие с натрапената съветска бедност и безправие.

  В затвора! В килиите да проповядва любов към Русия, а те по българските телевизии!

 5. #По българин от всички “българи”- защитници на руските интереси и домогвания в България!# А това означава “национален предател” и не е повод за гордост, а напротив за отвращение и презрение към Доган, а така също и към всичките негови медиини, политически, мафиозки и всевъзможни други клакьори и почитатели! Ако някои смята, че националните ни интереси са интересите на Русия (или СССР), то мястото му не е в България и ЕС!

 6. Бахти и резила! Патриотарите, болен, божо, каракачанов, джамбазки, енчев и вся осталная сволочь посрамени от циганина-татарин ахмед доган. Мъка рубладжийска.
  А сега да дадем думата на Марк Солонин.
  http://glavpost.com/post/26dec2015/WorldPolitics/73279-mark-solonin-prigovor-uzhe-zachitan-no-prigovorennyy-esche-ne-ponyal.html

 7. Изпратете на приятели
  ——————————-

  НА РУСИЯ С ИСКРЕНИ ЧУВСТВА…
  (Посвещение от 12 варненски художници)

  РУСИЯ – ОСВИЕНЦИМ НА ЧОВЕЧНОСТТА
  ————————————————————————–

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  РУСИЙО, ТИ “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО”
  РУСИЙО, ТИ ВРЪХ ЕВЕРЕСТ НА ТИРАНИЯТА
  РУСИЙО, ТИ “ГУЛАГ” НА СВОБОДАТА,
  РУСИЙО, ТИ КРЕМЪЛ НА ПАЛАЧИТЕ,
  РУСИЙО, ТИ ТОДОР ЖИВКОВ НА ПРОСТАЦИТЕ
  РУСИЙО, СРУТИ СЕ ЗАВИНАГИ УТРЕ В РАННИ ЗОРИ !

  РУСИЙО, ЗЕМЬО БАНДИТСКА,
  РУСИЙО, ЗЕМЬО ОБСЕБВАНА И УБИВАНА
  ОТ СВОИТЕ ЦАРЕ И БОЛШЕВИШКИТЕ БАНДИ…
  РУСИЙО, ТИ РОДЕН ДОМ НА КРАДЦИТЕ,
  ТИ САТАНИНСКАТА,
  ТИ ПОДЛАТА,
  ТИ ЛУКАВАТА,
  ТИ ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, РУСИЙО, ВРАГ НА ЧОВЕЦИТЕ !

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЪЛНАТА ОТ БОГА,
  ТИ, РУСИЙО – САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ …

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  ОСТАВИ НИ НА МИРА РУСИЙО –
  МАЙКА НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  ТИ РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО,
  ТИ РУСИЙО, СССР НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ РУСИЙО, ЧЕ ГЕВАРА НА ГЛАВОРЕЗИТЕ.
  ТИ РУСИЙО, ЦИТАДЕЛА НА ТЕРОРИЗМА !
  ТИ РУСИЙО, НА ПИКАЕЩИЯТ КЛЕКНАЛ ПУТИН.

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  УДАВИ СЕ ВЪВ ВОДКА, РУСИЙО АЛКОХОЛИЗИРАНА !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ РУСИЙО !
  ВЪН РУСИТЕ ДИВАЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ, ТЕ ПРЕЗИРАМЕ,
  ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО –
  ПОБЕСНЯЛА КУЧКО КРАСНАЯ…

  А Н А Т Е М А РУСИЙО !

  РУСИЙО, ТИ МУТРО ДЕГРАДИРАЛА,
  СРУТИ СЕ УТРЕ ДО ОСНОВИ, ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  АМИН !

  —————–
  пп

  БОГ ДА ЗАСИТИ С КАМЪНИ ЛАКОМИЯТА И АЛЧНОСТТА
  на дебелаците, недодяланите, простаците, глупаците,
  тъпанарите, гащниците, селяндурите РУБЛОФИЛИ
  от БСП, ДПС, АБВ, АТАКА –
  ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ… !

  ———————————————————————————-
  Речник:
  – сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  – “ГУЛАГ” – Главно Управление на ЛАГерите – Затвори за политически репресии в Съветския съюз.
  ( Политическите репресии в СССР – РУСИЯ се практикуват чрез дискриминираща политика, нарушаване на човешките права, злоупотреба с наблюдението, полицейско насилие, затвор, насилствено преселване, лишаване от граждански права, лустрация или насилствени действия като убийство, безцеремонни екзекуции, измъчване, насилствено изчезване и други незаконни наказания за политически активисти, дисиденти и цялото население )

  ———————————————————————————-

 8. Кога ще чуем В.Сидеров по темата?!?!Иначе е много словоохотлив.Парламентарно представена партия е Атака” а мълчат сякаш нищо не се е случило в българския политически живот.

 9. От Беларус до Курилите – бяла крадлива цигания.

  Начело с един дребен злобен Джипси кинг – той най-много откраднал, естествено. Около сто милиарда, чувам. Нали трябва дадава личен пример. Иначе няма да има поддръжка от 90%.

  Въшльовци. И много искат всички да уважават. Иначе се сърдят. И като ги питаш защо крадат, възмутено отговарят: “Ама то всичко чуждо си е мое исторически!”

 10. i rusnak ne bilo prostak, divak, typak i t. n.. Za prilichno otnoshenie s divacite?

 11. Любопитни факти от страната, където се диша най-свободно.

  Тези дни световните агенции разпространиха важните новини, че сибирска мечка успешно е родила две здрави мечета. Кръстени са Волен и Доган. А в Пета градска болница в столицата новородено бяло циганче успяло да открадне венчалната халка на акушерката, докато се раждало.

 12. Лизачи на току що изпълзели от клоаката руски подметки – дал Бог на тая територия БГ.

 13. Когато змията бъде натисната с крак, тя се опитва отровно да хапе.
  В коментарите на критичните рускоговорещи медии, вече все повече става дума, за отстраняването на Путин и какво би последвало от това. Дори вече и от снимките на Путин лъха страх, а и в изказванията му се прокрадват подкани за съюз със запада.
  Явно сега идва на дневен ред организирането на съюзниците за „Бой последен“. Въпреки, че и на най–тъпият българин му е ясно, че всичко е по мотото– интереса, клати феса.
  Предстоят ни интересни събития и развръзки. Дори всичко това, би трябвало да е положителен ход за нас, защото в разгара на този последен бой ще бъдат хвърлени всички налични средства, евентуално за да продължат да съществуват.
  Така ще бъдат изкарани на бял свят всички агентурници, петоколонници, русофили и всякакви продажни твари накачулени на руската хранилка.
  Много от тях ги знаем, но сега е ред на последното салдо.
  Дано този път,пак поради прословутото ни глупашко лековерие, не повторим вековните си грешки за освободителя ни Дядо Иван.
  Най–важното обаче е, „немедлено (по руски)“ да поставим под ключ всичката тази СВОЛОЧ, съобразявайки се с агентурните справки, относно ДС принадлежности.
  Всичко това може би, ще се случи доста бързо. Ето как, само за дни разбрахме какво се крие зад ДС–Местан и –Доган , вероятно още не е напълно ясна КГБ–играта.
  Какво точно се крие зад тези ходове, поради това, че и двамата са от един и същи ДС–отбор.
  Някакъв Дамски гамбит, който евентуално може да бъде така добра да ни обясни отстреляната дама.

 14. Каллеги, с праздником, аз имам один адаш, соименник Георгий Коларов, тоже маладец. Вот част от визитката му:
  Докторант е в Руския университет за дружба между народите “Патрис Лумумба”.
  В Москва преподава “История на ляворадикалните движения в Европа и Латинска Америка”.
  Това е замечателно! Дальше е тоже много хубаво…

  “В периода 1995-1998 година е експерт в направление “Психологическа отбрана” на Аналитичния отдел във военното министерство.”
  Да, в бърлогата на звера, как Щирлиц!…
  Но тук уже скандирам “Вива! ВЕНСЕРЕМОС!” и пея “Ел пуебло унидо хамас сера венсидо!”

  “По темата “Латиноамериканската левица” има три издадени книги – “Мистика и тероризъм – кървавата смес на Сендеро Луминосо” с приложение “Наръчник на терориста”, “Латиноамериканската левица в края на 20. век – между сандинизма и сендеризма” и „Левият радикализъм в Латинска Америка: социално-политически аспекти”
  Ах, моите компанйероси!…
  Но это заглавие на тов. Каларав ме вдохновява больше всичко, и я тоже се надявам да се върнем при Матушката..

  https://eadaily.com/news/2015/12/26/potryaseniya-v-protureckoy-partii-v-sofii-mogut-vernut-bolgariyu-v-krug-druzey-rossii

 15. “Всичко, което не е заварено – докато се обърнеш и го няма.”

  Руска народна мъдрост

 16. Конец эпохи Путина: два варианта будущего России

  “Даже если прохожие на улицах говорят “на камеру” то, что “Россию при Путине стали больше уважать” или “мы все перетерпим — был бы Путин”, это ничего не значит. Они всего лишь отражают телевизор. На самом деле, люди думают иначе.

  Маятник, качнувшись в сторону победоносной патриотической истерики, уже взял курс в прямо противоположную сторону. Россию ждет “суровый отходняк” после лошадиной дозы имперской эйфории. Санкции, обвал рубля, пустая казна, крах государства, новый передел собственности — вот тот неполный набор “прелестей”, которые ожидают россиян в 2016 году.

  Хочу отметить, что “лихие девяностые” никуда не уходили. Самые яркие и живучие фигуранты этого лихолетья попросту легализовались при Путине, уйдя с бандитских улиц в цивильные офисы и министерские кабинеты. Все они превратились в банкиров, чиновников, олигархов, процветающих бизнесменов, судей, прокуроров, далее — по списку. Теперь, когда деньги тают с космической скоростью — понятно, что “бабла” на всех не хватит. И за него начнется большая драка. Вот только отгуляют Новый год — и приступят к последнему дележу в рамках “финального хапка”. А дальше — обрушение последних руин, паника и хаос. И возвращение к первоисточнику: “бардаку девяностых”. Причем уберут Путина физически или отстранят от власти — уже не будет иметь никакого значения. Первое лицо, кто бы им ни был, не сможет влиять на запущенный процесс передела. Даже если Путин и останется формальным президентом — эта машина его не послушается. Она самодостаточна. В отличие от распада СССР, процесс трансформирования России будет происходить намного жестче.
  2016 год станет либо последним годом путинского режима,
  либо превратится в могилу для России, которая вступит в период распада.
  Третьего не дано.”
  http://apostrophe.com.ua/article/wor…go-rossii/2807

 17. Руско зъболечение.

  1988. Млад българин, работещ в Коми. В отпуска тук, идва с болки.
  Горе в ляво липсват четвърти и пети зъби. На тяхно място руският колега между трети и шести здраво набил срязан желязен болт. Пет мм дебел. Вместо мост.

  Снимано и документирано.
  И тези хора имат претенциите, че са много напреднали.

 18. Друг фрапантен случай на руско зъболечение.

  Пак 1988. 40 годишна българка – и тя 15 години работила в Коми. Без зъби – идва за горна и долна цели зъбни протези. Отваря устата и вътре намирам долна цяла протеза, издялана от дърво. Горе няма нищо.
  “Кой ти го прави това?”
  “Ами шаманът от съседното село.”

  Затова като казвам, че Русия е в Средновековието, изобщо не се шегувам.
  Тя си е там.

 19. Според мен нищо особено не се е случило в нашия парламент-от БСП-то се отлюпи АБВ-то сега от ДПС-то се отлюпи малко ДПС-боклуците и противниците на българските интереси пак са колкото преди!Имаме нужда от тотално прочистване!

 20. Последно за руското зъболечение.

  Колега от курса през 1986 замина да работи в Русия. Пратили го да работи в Тюмен, Сибир.
  Върна се и разказа. Милион жители град, градска поликлиника. Занесъл първите упойки в града. До тогава зъбите се вадили без упойка. Всеки зъболекарски стол – с три дебели колана – през краката, през кръста и през челото. Веднага се разчуло за упойките. Пред кабинета му чакали само от Обкома, началниците на милицията и градските прокурори.

  Толкова от мен, че чакам гости.

 21. Важен показател за състоянието на една нация е детската смъртност.

  В момента е най ниска в Швеция – 6.8 на хиляда. Под това не може да се свали, защото това са новородените с такива уродства и малформации, които са несъвместими с живота.

  Тук сега е около 14/1 000.

  До 1947 горната граница на детска смъртност тук е била 15/1 000 – с шарката, туберколозата и без антибиотиците. Ако някъде се е повишавала над 15 – търсели са се и са се отстранявали причините.

  През 1947 в здравеопазването – както и във всичко – се въвеждат съветските нормативи. Допустимата детска смъртност се вдига от 15 на 30/1 000.

  Голям прогрес!

 22. Ето едно прясно стратегическо четиво по темата “русский мир”- сборник писания на “цивилни мислители”. Този род съчинения в Русия е добре да се следят, защото от едно такова като “националболшевизма” на Н. Устрялов от 20-те години например се пръква старлиновият великоруски шовинизъм, че донякъде и сегашната зловредна евроазиатска доктрина на путинска Русия, както и цялата Дугинска галиматия. Ще забележите, че всички автори са на служба някаква. И на СЛУЖБИТЕ, много ясно.

  http://sr.fondedin.ru/Publik.pdf

 23. Току що самоубиха 18-годишното момче, написало това:

  “Всем привет! В первые за долго время относительно хорошее настроение, решил написать пару своих мыслей. Думаю что в России формируется, хоть и медленно революционное настроение. Сейчас, пока рейтинг Путина высок, ни о каких переменах речи быть не может. Но как только закручивание гаек, эмбарго, санкции и новые глупые законы начнут касаться простых людей, думаю ситуация резко изменится. Лично по моему субъективному мнению, я не к чему не призываю, согласно конституции РФ просто говорю свои мысли, в РФ может начаться гражданская война. Что не говори, несмотря на всю нелюбовь к «западной демократии», «европейски ценностям», «майдану», к геям и т. д. Население не хочет нового царя, нового Сталина, нового «хозяина». Стоит людям начать понимать, что «врага» нет, что все что сейчас делается, делается с целью группы людей побольше наворовать и укрепить свою власть и все это делается с ведома и разрешения президента, тогда рейтинг Вовы начнет падать. Как только он начнет снижаться, это будет означать конец эпохи «путинизма». Печально будет то, что в стране все еще будут люди которые будут стоять за него. И те, кто захотят его убрать. И вот тогда, по моему мнению, начнется война. Безусловно я могу ошибаться. Я не эксперт, не политолог, мне всего 18. Но я просто логически сопоставляю факты и действия людей. Пока люди верят что Путин спасает их от «фашистов бандеровцев», от «американских жидов», от ИГИЛ. Но что будет, когда население начнет просыпаться, когда поймет что телевизор много врет, когда чиновники вместе с бандитами и ментами открыто влезут в их карман?”
  http://www.svoboda.org/content/article/27450515.html

 24. Аз пък, кой знае защо смятам, че въпреки конюктурните събития, от двамата читаци по-големия хитрец е Местан. Помнете ми думата – скоро ще имаме изключителната възможност да се насладим на идиотското изражение на току-що сваления тодор живков – този път в лицето на Доган.
  Тече обратното броене! С нарастваща скорост приближава КРАЯТ! Този път истинският.В предстоящата 2016-та плъховете-канибали ще започнат разчистването помежду си…Ще имаме удоволствието да се насладим на още, идиотски изглеждащи днешни “величия”.Няма да мине без колизии, без крайности…
  И после … ще настъпи “роковая” 2 0 1 7-та!
  Путин ли? Не знам…
  А всъщност ще има ли някакво значение?

 25. До ОТБЕЛЯЗВАМ:
  Това е забележително! Въпреки, че като се замисля… 5 мм ми се струва малко – може би М8 или М10…
  Все пак, не е лошо този зъболекар да се издири, постави под закрила и съхрани, за да обслужва след 2017-та бъдещите пациенти от кремълската шайка. Добре е също, още от сега да започне производството и запасяването с достатъчно от въпросните импланти.
  🙂

 26. Харесвам Видин.
  Разкопаната с булдозери от иманяри римска Рациария до с. Арчар скоро ме натъжи, но Баба Вида ми върна доброто настроение.
  Особено след разходката по крайбрежната алея.
  Погалете пак Дунава от мен, г-н Тинков!

  През Новата 2016 – здраве и живот!
  Не вярвам Путин да остане на власт до 2017.

 27. Докатились

  – Ваш прогноз: что будет с долларом, с рублем, с нефтью в 2016 году?
  – Я думаю, что первый квартал 2016 года будет относительно спокойным, даже, может быть, благоприятным для рынка нефти и рубля. А все веселье, думаю, начнется уже после первого квартала, ко второй половине 2016 года: новое падение нефти, новое ослабление рубля, причем серьезное. Первая цель там – 125. Поэтому такой прогноз: начало года более-менее спокойное, даже, наверное, благоприятное, а вот дальше, думаю, ситуация будет складываться все хуже, хуже и хуже.
  – И что делать обывателю, который хочет хоть что-то сохранить в своем пустеющем холодильнике?
  – Ничего. Поздно пить боржоми… За все надо платить. Теперь обыватель будет платить по тем счетам, которые он накопил. И за свое бездействие, и за то, что он просто обыватель. Так было в истории всегда, и так будет.

  http://glavpost.com/post/26dec2015/WorldPolitics/73356-stepan-demura-budet-huzhe-huzhe-i-huzhe.html

 28. @Отбелязвам:

  Вярвам Ви, защото съм свидетел на живота в съветска Русия, особено в провинцията. Но посетих Москва, Киев и др. градове.
  Бях на студентска бригада в Коми през 1988г., два месеца. През тези 2 месеца ми се объркаха понятията за “братушките”, а и на колегите с мен. Станах свидетел на такива абсурди, дето даже в комунистическа България звучаха като гротеска.

  Може би трябва да напиша книга. Ще се замогна. 🙂

 29. Загиналите борци за свободата на България се мятат в гробовете си от тези наши „национал-патрЕоте”!

 30. Честито Рождество Христово, приятели!Честито Рождество Христово, г-н Инджев! Благодаря за блестящия анализ и за разкошната сатира!

 31. @ EVERYONE ELSE:
  ЯКО!
  ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! ЗДРАВА И УСПЕШНА НОВА 2016-та!
  🙂

 32. @ GEORGI NIKOLOV:
  ПРОГНОЗАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТЕГЛИ НАПРЕД ПОНЕ С ЕДИН “КВАРТАЛ”! ЗА СЕГА…
  ЧЕМ ХУЖЕ, ТЕМ ВЕСЕЛЕЕ!
  🙂

 33. скъпи everyone else,

  Явно, Северният Атлантик и канадските езера са те калили! Жив и здрав бъди, защото снимката на двамата руски хранени хора – и то на точното място!- иска много физически и нервни сили. Да, това е проблемът на България. У нас десните, интелигентни прозападни хора ги има в достатъчен статистически отрязък, за да наподобяваме Естония или Чехия. Нещастието на тези десни и прозападни българи обаче е, че на тях вече 25 години им се подпъхват (с малки изключения) като лидери източни кремълски креатури, откровени келепирджии и морални нищожества.

  Публикувал съм в блога този текст. Преди 15-ина години го написа един приятел, смяташе да го пусне някъде, но го разубедихме – “синята едия”, “единството”… Сега е късно, но актуално.

  СТЕФАН СОФИЯНСКИ И СТЕПАН МОСКОВСКИЙ

  Ще говорим за две напълно различни лица. Макар и почти съименници, разликите между тях са огромни – те произтичат от начините на тяхното съществуване. Единият е реален, а другият, както казват – виртуален. Единият изпълва всички масмедии. За другия се знае доста, но не се говори нищо. Стефан Софиянски беше написал на своя предизборен плакат “Вие ме познавате”. Степан Московский, вие, естествено, не го познавате. Софийската и голяма част от българската действителност обаче са общо дело на двамата. Затова ги описваме в сравнителни паралели.
  Стефан Софиянски е потомствен и автентичен антикомунист. Степан Московский е нарисуван антикомунист.Той е главния идеолог на безподобния български политически кентавър: проруска “дясна и антикомунистическа” формация. Московский е умело замислен и стратегически лансиран антикомунист. Който с практическия антикомунизъм има толкова общо, колкото дяволът със светената вода.
  Стефан Софиянски е усмихнатото лице на СДС. Степан Московский е скритото зад вечно ухилена маска лице на онези, които искат заради тяхната собствена изгода и за угода на техните началници СДС да бъде една “прагматична” партия. А това значи да бъде една оплетена в безбройни бизнеси, афери, далавери и скандали безидейна търгашеска котерия. Та като падне от власт, “прагматичните” да инкасират тройна и четворна полза. И тя като съвкупен продукт да включва тяхното материално благоденствие, отблъснатия избирател, повалената под мафиотския диктат България и нейното отпращане във вечна източна орбита.
  Стефан Софиянски е прозападен политик, който на високи международни форуми отстоява ценностите на модерната европейска християндемокрация. Степан Московский се кланя доземи на кремълските кметове (т.е.- на босовете на руската мафия) като на месии и светии.Когато самолетът със Стефан Софиянски на борда излети нанякъде и неутешимата Алиса размаха на прощаване насълзена кърпичка, цялата страна и всички столичани въздъхват в приятно очакване на сериозни западсни инвеститори. Но верен на фамилията си, Московский от улица “Московска” пък иска да види София пълна с руски таксита “Москвич”, с излъскани стари и изградени нови руски паметници, с болшевишки обелиски, с московски банки, с още руски “културни” институти, с още руски улици и имоти, и с още каквото Лужков дал руско, московско, предсъветско, съветско и постсъветско.
  Стефан Софиянски пази достойнството на евроатлантическия български държавник, дори и когато облечен с екипната фланелка на правителството на Москва, рита футбол с кремълски приятели под възхитените погледи на руските спортни и всякакви други коментатори.
  Това поведение е полюсно противоположно на онова, което върши всекидневно Степан Московский. За него можем с право да очакваме, че един близък ден ще затанцува казачок в сибирски валенки, новгородски кафтан, червена рубашка и петолъчна будьоновка пред новооткрития софийски Музей на Матрьошката на площад “Народно събрание”. Разбира се, в името на конструктивния, взаимоизгоден и равноправен диалог с “нова демократична Русия”. В която единственото и съвсем незначително старо нещо е, че пак я управляват членове на ЦК на КПСС, генерали и полковници от КГБ, всъвъзможни цивилни и униформени надзиратели на съветския ГУЛАГ. Бивши, естествено.
  Стефан Софиянски има един свещен саможертвен олтар- благоденствието на софиянци. Степан Московский е този, заради когото същите многострадални софиянци си чупят краката по заледените улици, получават стресове, задух и инфаркти в инвизиторските автобуси – сауни, лепнат от мръсотия, каквато не знаят столиците на Чад и Сомалия, хапят ги подивели кучета, пребиват ги и ги ограбват бандити в непрогледната тъмнина от “икономисаното улично осветление”, пръскат ги с кални гейзери разбитите плочки на тротоарите, падат в неозначени ями, задушават ги нетърпими миазми, пият вода на барови цени, газят планини от археологизирани боклуци, оплакват дърветата от поредната квартална градинка, превърната в бензиностанция…
  Затова и софиянци не избират Степан Московский, а Стефан Софиянски. Защото в неговия собствен ресторант “При кмета” няма нищо от описания всекидневен ад- там е охранявано, чисто, светло и уютно.
  Даже по-наблюдателните твърдят, че колкото по-чисто, по-богато и по-уютно е във всички специални места на Стефан Софиянски, толкова по-безнадеждна става мръсотията във владенията на Степан Московский. Но тази зависимост е съвсем случайна, тъй като още в началото заявихме, че става дума за две напълно различни лица, от които реално е само едното.

 34. Историята наистина доказва, че където е тъпкал руски ботуш трева не никне. Погледнете и бившите руски колонии в Германия, това което беше т. нар. ГДР – преди приемаха с отворени обятия /а и не само!/ соц. утопиите от Русия, а сега по същия начин мръсните им и миришещи на нефт и газ пари. Филма по-долу показва пълзящия от изток октопод в който разследващите журналисти за пореден път доказват че в Русия мафията и държавата са едно и също нещо.

 35. Не само “националистите” клекнаха, а и някои бивши изтъкнати “натовци”, примерно Соломон Паси.

  Написа в Туитър:
  “Речта на Доган е стратегически анализ, каквито са от десетилетие дефицит за Бг+ЕС+NATO лидери.”

  Когато посочих 180-градусовия завой в позицията му по отношение на НАТО и Русия той отговори, че Западът се нуждаел от Русия, за да победи ИД, и направи пълното с логически и морални грешки сравнение между тази предполагаема нужа и това, как Европа и САЩ се нуждаели от Сталин, за да победят Хитлер.

  Щом докараха Соломон Паси да аплодира пиянските анти-НАТОвски бръщолевения на един нашенски кагебеец като анализ, на който не са способни дори световни лидери, и после да опитва да оправдава аплодисментите с това, че той уж за доброто на НАТО, значи ножът е опрял до кокала – всички рублофилски резерви влизат в боя. Пенсионирани агенти, двойни агенти – маските падат и всичко минава в офанзива.

 36. Г-н Инджев, честито Рождество!Светли празници на цялото Ви многолюдно семейство!На Вас лично-пожелание да бъдете оценен по достойнство от обществото ни и да заемете общественото място на журналист и анализатор, което заслужавате, а то е на светлинни години от сегашното!
  С.Паси винаги е бил повече от прагматичен – той няма вечни приятели, има само вечни интереси…Никога не съм вярвала в неговата праволинейност и почтеност.

 37. Павел Тинков, аз съм им дал краен срок, в съотвествие напълно с прогнозата на Збигнев Бжежински-7.11.2017г. Не възразям ни най-малко при предсрочно сбъдване. Още повече, че дори меката пропутинска медия газета.ру капутилира изцяло пред фактите и обстоятелства предопределящи неименуемата катастрофа. Само да сме живи и здрави, за останалото историята си знае работата.
  http://www.gazeta.ru/politics/2015/12/25_a_7991945.shtml

 38. Към Irina:

  Не искам да ровя в стари рани, но когато Соломон Паси вкара Мулигруп като главен спонсор на Атлентическия клуб ( и започнаха едни разюздани почерпки с най-скъпи есетри и отлежали уискита в кристални сервизи), както и заради позицията му на страната на Бриго Аспарухов и Желев срещу СДС, напуснах бюрото на клуба, което се състоеше от 5 човека. Не го обявих публично и години наред след това името ми стоеше на бланките , с които канеха гости на коктейлите, платени от Мултигруп. Поради което няколко години отказвах да разговарям с Паси.Разбира се тази и други мои подобни позиции ( за щастие на личната ми съвест) ме изхвърлира зад борда на властта, облагите и привилегиите, докато него го катапултираха на върха й.
  Но както казах, да не ровя и в тази стара рана, че има и още, дори по-грозни елементи от съсирека й…

 39. Честито Рождество Христово и весело посрещане на 2016г. на всички безкористни български патриоти по света! Бъдете здрави, щастливи и помагайте на България с каквото можете!
  П.П.: А към Донка (=ANTIKOMUNIST-PANAM) имам специалното пожелание да започне да запълва бъдещите си дни и най-вече нощи със смислени занимания.

 40. До “Отбелязвам”:
  Уважаеми господине,
  Данните Ви за Митьо Гестапото не са достоверни. Той е бивш началник на 6-и отдел от VI управление на ДС. Началник на управлението е бил някакъв генерал. Митьо е майор, а не полковник. 6-и отдел се е занимавал с “профилактика” и “вербуване” на агенти от средите на интелигенцията (техническа и художествена). Затова го е избивало и на писателска дейност. Автор е на нелоша биографична книга за Стефан Стамболов. Няма писателска дарба. Бог му е дал интригантски и комбинативни способности на средно махленско равнище.
  Наистина е учил в СССР, където вероятно е вербуван от КГБ. Косвено за вербовката може да се съди по яростната му дейност в полза на Путинова Раша и във вреда на българските национални интереси.

 41. Към Иво Инджев:
  Господин Инджев,
  Понякога се налага де ровим стари рани. В случая със С. Паси ще си позволя да Ви допълня: като агент за влияние на няколко разузнавания, Паси заема противоречиви, понякога взаимно изслючващи се позиции: ту е за НАТО, ту прави четки на Путин и на рублофилите у нас, ту е против православието, ту говори за антиевропейска и „независима” политика на България.
  През 1992 г. посетих една от първите сбирки на Атлантическия клуб, полята с изобилие от уиски и месни деликатеси. Сред гмежта от отявлени комунисти и дърти ченгета срещнах офицер от Второ главно на ДС (контраразузнаването), който е работил срещу агентурата на ЦРУ по времето на комунизма. На въпроса ми какво прави сред проамерикански дейци, отговори, че му били поставили задачата да участва в създаването на Атл. клуб.
  По-късно от името на Атлант. клуб др. Янаки Стоилов кандидатства и получи стипенция от НАТО (6 000 дол.), за да напише някаква нАучна разработка. Явно другарите тогава са получили указания да напират към НАТО, а сега Путлер им проводи команда да съскат срещу „агресивния” блок. А Паси и готов да продаде майка си и баща си за малко властчица.
  Сещам се за подходящ виц: питали Радио Ереван каква е разликата между гръцки и еврейски бизнесмен. Отговорът бил: „И двамата ще ти продадат и майка си, и баща си, но гръцкият бизнесмен няма да ти ги достави”.

 42. През 2009 г. Мони Паси самичък постави кандидатурата си за генерален секретар на НАТО и разгърна рекламна кампания. Тогава The Economist публикува статия, в която посочи, че кандидатурата е слаба, тъй като Мони е твърде неизвестен. “Шофьорът на Трабант и бивш външен министър на България е сред възможните кандидатури. Той би могъл да бъде приемлив за Кремъл, но може да се окаже и прекалено неизвестен: много от съюзниците искат генерален секретар с политическо влияние – някой, на чиито телефонни обаждания ще се отговаря, когато звъни на европейски лидери”, резюмира The Economist.

 43. Скъпи Стамбо, прав си за езерата и Атлантика. Дават ми много. Има дребна заслуга и закаляващата отминала процедура с бял слон роб форд, който плачеше заедно с казино лобистите, псувайки едновременно съветниците за всеки провален казино план. Сцената приключваше с щедро разпиляване на бял прашец и ключова фраза: ‘I аm Rob Ford. It’s gonna be pretty hard to change.’

  Великолепен е разказът. Благодаря. За съжаление (в този случай), написан е от хуманист. Ще ми се да го познавам, но това в личен план. Мен ме гложди една рецептивна подробност; тя е – какъв е людският отговор на описания в разказа онтологически катаклизъм? Не виждам възможност читателят да отиде съзерцателно във ‘всичко, което Бог създава е прекрасно сложно’. Няма такава опасност, защото референтът те отпердашва всеки ден челно.
  Това, че липсва публична рязкост и нетърпимост към ушугването между ‘автентичен’ и ‘нарисуван’ е едно на ръка. Притеснението ми е, че прекрасно описаната шугава макетна овца с кремълска пломба на ухото и на европейски зоб, е най- високо ценената/ и цанена от маса гласоподаватели. Защо? – Ами ‘прави голяма политика’. Доган е умен (нищо по-неумно казано), най-големия политик, играч, класа, няма друг като него. Тази простотия я слушам от години. Шугавелникът Борисов, знае си той работата, бай тошо го понаучи на ‘некой неща’ – ‘евала, голем политик беше’. Да спра дотук, че всички ги знаем. И за атлантиците говорихме, и за позициите на някои от големите френски/български интелектуалци в някаква връзка говорихме тук.

  И ако има единство, то май е в разбирането за шугавост. За съжаление, това е притегателно и за нови лица на политическата борса. Историята ще ги абортира рано или късно. Няма да мисля раздвоените.
  Но какво може да бъде бъдещето на общество, което разбира политическата експертиза по такъв начин?
  Спирам тук. Няма да се отчайвам, защото идва добра година!

  Благодаря ти за сборника, действително важно е да се следи движението на идеи на всяко ниво; при първа възможност ще му отделя внимание.

  PS: уточняващ въпрос – ПАВЕЛ ПЕТРОВ ТИНКОВ – нашият ПАВЕЛ ТИНКОВ ли е?
  С НАЙ–СЪРДЕЧЕН ПОЗДРАВ!

 44. Паси и трабанта ми напомняха на една кучешка сцена с Мая Новоселска в “Улицата’, където актрисата разхождаше трабанта си на каишка и го окуражаваше да се сдружава прагматично с автомобили-мутри.

 45. Към Simeon Mitsev:

  Небивалица е твърдението , че държавата я няма- има я демонстративно на московеца Доган чрез явната намеса на службите, за което днес тържествено ги хвали държавният служител Божидар Димитров. Вижте им само медиите- едни и същи обслужват Борисов и операцията на руските служби чрез осветяването на Доган. Така се оправдава тъждеството Меди=медии, т.е. че медиите са на Меди (Доганов) и неговите друзя.
  Моя милост беше поканен от една телевизия да коментира скандала още във вечерта, когато той избухна, но още преди да се съмне се “оказа”, че е “добре да отложим” моя коментар. И ето вече ден след отлагаме, а в публичното пространство гърми доминиращо тълкуването на “правилните” коментатори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.