Българската медийна жаба реагира като жива на руската пропагандна дисекция

Руска телевизия сглоби с кадри от български телевизионни архиви „разследване”, за да обяви, че терористи в Париж и в Сирия стреляли с български калашници. Който от зрителите се е хванал, хванал се е на това квакане в блатото.

Руската атака срещу днешните български конкурентни производители на съветски оръжия не е нова. Но антибългарското обобщение при подобни пропагадни кампании досега не водеше до никакви медийни реакции в България.

Желаещите да си намерят оригинала на руския компромат могат да го намерят в мрежата.Омръзна ми да призовавам българските медии ( например държавни) да отговорят на руската хибридна пропагандна война. За други държавни институции дори не се надявам, но нали медиите, макар и държавни, все пак претендират за някакви медийни рефлекси по стандартите на демокрацията и националния интерес.

От години настоявам за реакция спрямо набезите на руската пропаганда, но се „радвам” на абсолютна глухота.Все повече.

Понеже съм загубил ТЪРПЕНИЕ, а търпението, според най-новата робска мантра на Бойко Борисов, било най-ценното качество на мъжа, отбелязвам, че по въпроса за отпора на руската пропаганда си говорих с Вяра Анкова на 4 юли 2015 г.. Резултатът след това беше, че още по-категорично бях забранен в БНТ, където вече съм табу дори и в маргиналните предавания ( в които се коментира политиката, вътрешна и външна), където преди това бивах допускан в името на имитацията на плурализъм.

Питам само: чии интереси за милиони от продажбите на оръжия по съветски лиценз настъпи този път руската информационна агресия, че най-после умрялата българска медийна жаба показа нещо като рефлекси на тезгяха, на който е разпъната от мангизите и скалпела на зависимостите от Петата колона?

Само питам и отговор по навик не чакам. Но ТЪРПЕНИЕ ще проявя, щом това се оказва принципът, на който днес се управлява страната ни.

16 мнения за “Българската медийна жаба реагира като жива на руската пропагандна дисекция”

 1. Аз вече не се учудвам на нищо . Още след като стана сакатлъка при които загина един американец у нас и покрай този инцидент стана ясно че България продава оръжие на някаква си опозиция в Сирия.Всички знаеме каква опозиция има в Сирия и в чий ръце попада това оръжие

 2. Присъединявам се към Иво с друг въпрос към т.н. български средства за всеобщо осведомяване – национални и местни, електронни и печатни, големи и малки, които се впуснаха в бясно коледно-новогодишно промотиране на някой си Ахмед Доган като “по-българин от българите” и още “поставящ интересите на България над всичко”:

  Има ли дори един случай когато Доган е действал в интерес на България? Някакъв факт, нещо, което да подкрепи лансираните от вас лъжи?

 3. Изумявам се от тая постановка с автоматите. Ами нали до падането на яшар замфиркьов продавахме и подарявахме оръжие на всички “братски” и “прогресивни” режими по света. Сиреч, не е никакъв проблем български автомат да се озове в Париж, бидейки преди 30 години подарен на “Полисарио” в Мароко, например. Впрочем, оказа се, че въпросните са купени онлайн от Германия, сиреч не минава без топлата връзка с милиционерите от ЩАЗИ, назначени (повишени в чин) за бизнесмени.

  Ама явно идиотизмът е най-непобедимото нещо на света.

 4. И без българските медии нещата лъснаха като калайдисан тиган на месечина.
  Москва и Путин вбесени от нищоправенето на българските си слуги и агенти ги освети ярко.За респект и назидание.
  1.Доган е първият.Най скъпият/сараите,сватбите,луксозният живот./
  -най подлият анти българин.Спомнете си фразата*пътят към ЕС минава през Босфора*.Демек станете турски поданици и тогава-никога.Е влязохме в ЕС въпреки Доган.
  -най жестокият.Спомнете си хората поръчал да убият.От неговото обкръжение.
  -най двуличният,най преданият на Москва и ДС и КГБ.Спомнете си шута,който би на първото анти комунистическо правителство/1992г,заради което България изостана с десетилетие/.
  2.Местан -уплащен,безличен,смазан от високият *наратив* Доган.Заложил на антикремълската карта Ердоган.
  На Коледа бях на гости при близки.Там се срещнах с дъщеря на български изселници в Турция.Завършва медицина в България.Спомнихме си как топло бе посрещнат български министър председател в Бурса на среща с изселници, и извиненията му зя възродителният процес.Тези хора не подкрепят партията нА Ердоган и неговият нео османизъм и ислямизъм.Те искат да са европейци.
  3.Бойко Борисов.Треска го тресе.Колко ли задачи са му възложени от Путин,които той не може да изпълни.Като знаем интелектуалният му капацитет и игрите на *тука има тука нема*.А знае съдбата на Трайчо Костов,Луканов,Илия Павлов и други знаини и незнайни агенти на Кремъл не изпълнили норъченията.
  4.Патриотите от *патриотичните партии. също са на дневен ред на Кремъл.
  Подсказано им беше да се равняват по *най големият патриот Доган*.Какво мислят по въпроса?
  5.Треска тресе и журналисти руски агенти,бизнесмени,държавни служители – предатели на българските интереси ,че Кремъл ще ги освети.Парите ще им загорчат.Нищо съществено не са направили за Кремъл,с изключение на изпълняване на поръчката за фалита на КТБ/щях да напиша КГБ/.
  Списъкът може да продължи.
  Въпреки тях БЪЛГАРИЯ ШЕ Я БЪДЕ.А ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НА БУНИЩЕТО.

 5. М-д-а-а. Каква трибуна изпускате! Днес най-сервилният на Путин канал БТВ беше поканил за пореден път светилото от Библиотекарския институт, Гестапото ли му викаха?
  Като поканят така няколко пъти някой бивш баш доносник и той вземе, че стане професор. Нали и Борисов така стана кмет.
  Относно господин Гестапото, който е къде-къде по-компетентен коментатор по всички въпроси от Вас, много се зашеметих от неговата лична изповед, публикувана в един вестник преди около година. Ръководил уникален отдел в ДС, посветен на следене на децата на Живков. В никоя друга държава от соц лагера нямало такъв. Един вид – принос към световната конспирация. Или по-точно уникална проява на българската простотия и нечистоплътност.
  И този човек се гордее с това, което е правил и го приемат да се показва по телевизора повече от 25 години след като уж падна комунизма.

 6. Господин Инджев,
  Оказахте се прав относно участието на дейците от Библиотекарския институт Дим. Иванов и Стоян Денчев (също мултак, масон и ченге) в акцията срещу Местан. Днес сабахлем Дим. Иванов официално потвърди Вашия анализ. Др. Иванов „развива настъплението” на кадрите от КГБ, като предлага Местан да бъде подведен под отговорност за държавна измяна. С какво доскорошният лидер на ДПС изведнъж стана „изменник”? С ходенето си в турското посолство или в резиденцията на турския посланик? Че всеки български гражданин може да отиде там, стига да го поканят или да го пуснат. Още повече Местан е депутат и има имунитнет. Може пък да е лобирал за по-широки икономически връзки със съюзната съседна държава? Само червените дипломати и ченгета ли имат право да разговарят с турски представители?
  Всъщност акцията на др. Иванов-Гестапото напомни за едно друго ходене на Доган в турското посолство преди 24 години, когато Доган (уж или не уж, не се разбра) бил предал на „вековния ни поробител” имената на близо 1 400 български разузнавачи и сътрудници на нашите разведки в Турция. Голямо дране падна срещу Доган тогава, но не му се случи нищо. Значи и той не е бил предател, само дето БСП-ДС-КГБ вдигнаха шум, за да му напомнят кой командва в БГ и да намекнат, че ако не слушка, може и да му се случи застрахователно събитие. Като на Свилен Капсъзов.
  Та сега предстои да видим на кого се подчинява цацаратурата: на Н. В. Закона или на КГБ.
  ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

 7. Препечатка:
  “Димитър Иванов е декан на катедра “Национална сигурност” в Библиотекарския университет с ректор Стоян Денчев! Катедрата подготвя кадри за ДАНС! Имат Договор! Катедрата има “аналитичен център “за Нац. сигурност”! В катедрата са преподаватели освен горе упоменатите: Светлин Йовчев, Писанчев, Семерджиев (син на ген. Семерджиев) и др. бивши ДС офицери и ръководители на НСС-ДАНС! Те “галят” ДОГАН по главата! Държат за “шлифера”, “опраскват” и кадруват посредниците за управление на Държавата, Партиите, Съдебната система, медиите и Олитархията и т. н.”

 8. Do D.SAVOVA

  “БЪЛГАРИЯ ШЕ Я БЪДЕ.А ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НА БУНИЩЕТО.”

  Няма, уважаема, САМИ никога няма да отидат, зер тази власт с кръв са я взели и със съветски “Шпагини” и танкове.

  Ще трябма да запретнем ръкави и да им помогнем. Справка – киевският Майдан.

 9. @ АЭРОФЛОТ | ДЕКЕМВРИ 28, 2015, 18:07

  Точно така!

  Ако искаме България да бъде просперираща демокрация от западен тип, ще трябва да си свършим работата. На площада.

  Докато си седим уютно на мекото диванче и мрънкаме беззъбо пред телевизора или монитора на лаптопа, МОЧА ще си стои все там, където е в момента, “мислителят” Доган, Големият член Гоце и останалите соц-шмекери ще си правят каквото искат и ще ни се присмиват.

  Вижте само как си разиграват картите: насочване на съдебната реформа в глуха линия, сезиране на КС за давността на престъпленията на комунизма, усиля за откъсване на България от естествената ѝ среда – ЕС и НАТО и превръщането ѝ в умален модел на Русия.

 10. Do D.SAVOVA

  “БЪЛГАРИЯ ШЕ Я БЪДЕ.А ТЕ ЩЕ ОТИДАТ НА БУНИЩЕТО.”

  Няма, уважаема, САМИ никога няма да отидат, зер тази власт с кръв са я взели и със съветски “Шпагини” и танкове.

  Taka е Аерофлот, много хора у нас живеят в бъдещето-ще,ще,ще бъде,ще отидат,ще изчезнат,ще се оправим….и като погледнем горния ъгъл вдясно на блога,същото си е.
  Ама Савова не го гледа….

 11. PanAmm,
  Знаете,че съм наясно с *нещата от живота*.Както е казано в един виц *дай да не се дебнем.защото ,ако се дебнем и ще се хванем.* Ставаше въпрос за прелюбодеяние.

 12. ЗАВЕТЪТ НА ЕСХИЛ

  Не правете роби
  вашите подобия.
  Всичко е превратно
  и се помни всичко!
  Зарад злобата ви сляпа
  и тиранството ви глухо
  роби ще са утре
  вашите потомци.

  Свилен Капсъзов

 13. От свиня мас и от комунист власт се взема по един начин!!!

 14. Леле и Лукашенко е предател:
  =======
  Беларусь не собирается ссориться со всем миром из-за прихотей России и будет, несмотря ни на что, далее проводить свою независимую и взвешенную внешнюю политику. Такой недвусмысленный вывод можно было сделать из выступления белорусского президента Александра Лукашенко на международном саммите в туркменском Ашхабаде, где присутствовал и его турецкий коллега Реджеп Эрдоган, передает информагентство БЕЛТА.
  http://by24.org/2015/12/13/lukashenko_said_friendly_country_about_turkey/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.