Москва освети агентите си в ДПС и загуби следващите избори в България заради моментния си интерс в сблъсъка си с Анкара

Политиката е и парадоксален феномен, който често пъти доказва обратното на онова, което се опитваш да отречеш. Точно това се случва в момента с потвърждаването на проруския характер на (върхушката на) ДПС.

 

Както вече припомних, статията на Ню Йорк таймс от края на миналата 2014 година определи ДПС като проруска партия и това възмути силно партийния лидер Лютви Местан. Той дори поиска в писмо от 6 януари 2015 г. вестникът да се извини. Днес обаче оценката на американската тежка вестникарска артилерия се потвърди вече в математически вид: 32: 4 в полза на проруския характер на партията. Т.е. смият Местан потвърди чрез своята политическа съдба правотата на онази американска оценка, според която проатлантическата част от върхушката на ДПС е пренебрежимо дребна величина ( ако приемем проатлантизма на Местан за чиста монета, а не за щит , използван в трудния момент).

 

Заедно с Местан парламентарната група на ДПС напускат след неговото брутално отстраняване „без право на последна дума, като престъпник” само още трима депутати. В групата остават огромното мнозинство от съгласните с формулировката на Доган депутати, че с Русия трябвало да се внимава.

 

 

Елементарната сметка показва колко прав е бил Ню Йорк таймс, че ДПС е проруска партия. Никога преди и по никой друг повод това не е ставало толкова ясно. Но заключението се отнася до върха на топящия се айсберг ДПС.

 

Ясно е, че руската агентура иска да насъска българи срещу български турци чрез образа на злия Ердоган, прероден в Местан- нещо, което с малки изключения, проруската пропаганда тук не беше забелязала докато Путин си другаруваше с Ердоган при откриването на най-голямата джамия в Европа в Москва на 23 септември тази година. Двамата вождове обаче се скараха и изведнъж местните руски шовинисти, представящи се за български патриоти, „прозряха” същото, което и московските слуги на Путин сега тръбят : че Турция се била оказала голям враг, почти колкото американския сатана.

 

Историята наистина се повтаря като фарс, защо сценката наистина много напомня „проглеждането” на българските комунисти за злодейския характер на нацистка Германия след като Хитлер изпреварва Сталин в другарското им работническо – селско надхитряване кой първи ще нападне другарчето си и ще скъса договора за дружба от 1939 година.

 

Пита се в същата математическа задачка ( с единствената потвърдена засега в условието величина 32:4) как бай Хасан гледа на перспективата да гласува за Русия и против Турция.Ще се намери ли обективна социология, извън руските наемници в нея, която да направи бърза снимка на истинските настроения сред Българските турци?

 

Предстои да видим как бай Хасан няма начин да бъде накаран да гласува за осветените московски слуги. Ако все пак допуснем , че залагането при тази алтернатива е като при рулетката на „червено и черно”, ще поема минималния риск да си сложа чиповете на черното, а не на Червения площад. Тарикатите, като Борисов, си мислят, че ще спечелят със залозите на нулата- уж за да избегнат 50 процентната вероятност да загубят, но от това нищо няма да спечелят, освен да спастрят още малко време за интриги и прегрупирания чрез пасуването си в момента.

 

Доган и Русия загубиха битката за следващите избори в една среда, която няма как да бъде пренастроена на проруска вълна, що се отнася до масата избиратели.

 

Дали Местан ще превърне несъмнения потенциал на протурския вот в консолидиран позитив, е сред най-интересните въпроси в новата ситуация. Както и с кого, и как ще се групира в политическото пространство.

 

Борисов засега се пази и той да не бъде обявен от руските рупори за слуга на Ердоган и това явно му е по-страшния сценарий от явния факт, че пледирайки за неутралитет в конфликта между натовска и ненатовска държава на практика настройва кантара си на страната на Москва. Той вече даде знак, че не бърза да подкрепя Местан, но е въпрос на дни да се определи къде ще се позиционира във възникналата координационна система, в която руският натиск ще го дърпа извън уютната тъмна ниша на неутралитета към осветения лагер на Доган.

 

Руската агентура си е купила доста „елитни” депесари, но няма как да си напазарува електората на ДПС за целите на Путин. Нещо повече, лъжците, които плъзнаха да обясняват от телевизионните екрани колко патриотично е постъпил Доган, бранейки Русия от „неосманиста, ислямиста и приятеля на Ердоган” Лютви Местан, не само чукат на затворената историческа врата на българските турци, но и по ковчега на фалшивите ни националисти, които погребват с изискването да съчетаят преклонението пред Русия с преклонената главичка пред образа на Доган, чието демонизиране привлече подкрепата на българите за партийките на промосковския национализъм.

 

Българският т.н. националист, който е по дефиниция руски шовинист, вече трябва да се съгласява да се признава, че е по-долу като патриот от Доган. Той беше обявен за „повече българин от българите” и липсата на реакция сред т.н. български националисти потвърди както нищо друго досега уродливостта на днешния т.н. български национализъм, който е клонинг на руския шовинизъм с българско гражданство.

 

Най-големият парадокс обаче, освен, че Местан се превърна без да иска в инструмент за потвърждаване на отричаната от него руска ориентация на ДПС, е в голямата вероятност в крайна сметка той да се окаже…прав. Когато той отричаше този проруски характер на поверената му временно партия, едва ли си е давал сметка, че ще настъпи сегашната ситуация, когато проруският елит ще го прогони от върха, а низините ще бъдат поставени в положението да избират между Москва и Анкара. Вероятността бай Хасан да избере Москва ми се чини близо до нулата.

 

Отгоре на всичко Кремъл залага на надеждата да преобърне общественото мнение сред българското мнозинство в полза на Доган и кара своите агенти за влияние тук да агитират за тази теза. Всуе се морите, товарищи! Този път хитроумието ви си е чиста проба тъпоумие.

49 мнения за “Москва освети агентите си в ДПС и загуби следващите избори в България заради моментния си интерс в сблъсъка си с Анкара”

 1. Прав си, аз като живял 62 години в Кърджали, мисля, че няма начин турци да гласуват против Турция. Утре по турските телевизии, като им разяснят положението, и най-обикновените хорица ще знаят ,кой, кой е. Примера е мой работник, който в четвъртък псуваше Местан, но в събота вече псуваше “циганина” Доган. При това без “разяснение” по турски телевизии.

 2. Г-н Инджев, говорите много за руската агентура и сигурно има такава, но защо тотално пренебрегвате неоосманистките домогвания на Ердоган? Путин е противник, вълк който държим на ръка разстояние. Ердоган е “съюзник” – скорпион в пазвата.

 3. Иво, защо в България НЯМА истинска , лоялна на гражданите , телевизия, която да може да издържа на натиска на чуждата за Родината ни пропаганда ??? Защото истината , ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, не носи пари на хората с пари !!! Истината носи само загуби на тези, които трупат милиони /не рубли/ от заблудите и страховете на обикновените българи и български турци !!! ТРЯБВА ДА ИМА НАЧИН ДА ПРОМЕНИМ ТОВА !!!

 4. До колко все пак един агент Павел /Местан/ може да бъде искрено пронатовски и проевропейски настроен?!?!На българските мюсюлмани ще им се наложи да избират между двама души,които по собствено желание са ходили да ги топят на ДС.Най-вероятната им реакция е по време на избори да отидат за гъби или риба.Аз поне така бих постъпил при наличието на такъв избор.

 5. Бидейки част от “исконния електорат” на ДПС ме съмнява, че някакси възрастните турци (па макар и да бъдат най – големи националисти) ще гласуват за Доган. Те просто отново няма да възприемат реалността за него, защото това дълбоко в сърцата им означава, че са излъгани по най – бруталния начин. Те не искат да си го признаят. Ще си намерят някакво тяхно си обяснение за това, че трябва да подкрепят Доган. То и за това руснаците си позволят толкова явна демонстрация.
  Много жалко, че (ако няма война) ще трябва да се изчакат още 20 години да отмине неосъзнатото русофилството сред турците и 50г. за да отмине неосъзнатата българофобия (русофилство и изобщо всяко филство, освен свободо и справедливофилството) на българите. Поздрави.

 6. Много хлъзгав момент за “българските” политици от “всички партии”!
  Чакаме да видим,дали камъкът в руското блато България,ще прерастне в цунами!
  Няма ли най-накрая да бъде създаден политически субект,който е извън контрола на Кремъл и който да брани единствено Българските интереси?!
  Явно,че само с американски филми по телевизиите,и с еврпоейски пари потъващи в джобовете на проруската олигархия в България,няма да стане номера!

 7. Към Виктор:

  Нямам претенциите да огрея навсякъде. Имам навика обаче да коментирам преди всичко казуси и теми, които другите или не коментират изобщо, или са силно “смачкани”.
  Изобщо, правя опити да бъда на страната на по-слабия, а силният натиск тук идва откъм Русия, за което “ни вопъл ни, стон”, за разлика от стоновете и воплите, които се носят масово по адрес на турските интриги в България.
  Какво да добавя към тези вопли- да се включа в огромното руско-българско “активно мероприятие”( което е заповядано от Москва след разрива между Путин и Ердоган и в което солидарно участват бивши и настоящи нашенски ченгета, координиращи демонстративно чрез медийно обслужване случая с прогонването на Местан)?
  Или, за да ми е позволено да критикувам руския казачок в България, трябва непременно да се умилквам с участие в хора по турски адрес на принципа “всички са маскари”?
  Същият подход имам и по отношение на други сатанизирани външни фактори в България, като американският. Едно е да съм за прозападна политика, друго е да съм “американски слуга”, за какъвто ме обявяват руските слуги. Западът и САЩ , за разлика от отблъскващата дори за русофилите Русия, нямат нужда от моята реклама, те са огромен магнит за милион и половина българи- доказано е. За разлика от тях обаче никога не съм развявал знаме на чужда държава нито съм правил подобна пропагандна в полза на чужда държава, както тях.Това обаче не означава, че ще им правя кефа да псувам Запада солидарно с тях, за да демонстрирам “обективност”.
  И последно: сигурен съм, че сте достатъчно възрастен, за да си пишете каквото искате срещу когото искате ( и на “правилните” места), вместо да искате от мен да правя това, за да Ви се харесам.

 8. @БЕНАН ФЕТОВ
  Бих допълнил Вашия пост с един елемент който липсва. Замяната на автобусите Турция – България по време на избори с ромски елкторат(ползван от БСП-БКП преди разпадът им миналата година), който електорат както знаем е про-Бай Тошовски-проруски.
  ….Европа очаква отговори или паднали глави, щото няма да има пари за дядо ти Бойко и Делянчо мамин.

 9. Когато ДС /дъщерната приставка и “ръкавица’ на КГБ/ не успее да се справи с харизмата на някой лидер, тя пристъпва към физическо отстраняване, чрез екзекуция. Такъв е случая с убийството на Свилен Капсъзов. Така, че Местан няма да бъде допуснат да продължи линията си, а името на Доган пак ще бъде затъмнено. Медийния хор ще тръби постоянно за новия им лидер. Редовият избирател бързо ще забрави, както се случи със сцената с газовия пистолет.

 10. Към Иво Инджев,

  Смятам, че силно подценявате натиска който идва от Анкара, както и факта, че негов вектор могат да станат 500 хил. български турци. С това не твърдя, че Доган е добър или че няма руско-турска “игра” в създалата се ситуация, но ако връзката Москва-ДПС е била и може би е интересчийска, тази между Местан и Ердоган щеше да се превърне във васална т.е. Турция, която е един от най-страшните исторически врагове на нашата изстрадала държава нямаше просто да има “влияние” в България, а щеше да притежава третата по важност партия в страната. В този ред на мисли фактът, че Местан беше пометен поне на първо време е нещо хубаво, а фактът че ДПС може да се разцепи е нещо също не лошо.
  И моля, не виждам защо намесвате САЩ и “Запада” в отговора си към мен. Говоря само и единствено за ислямистката автокрация, която ни се води съюзник.

 11. А какво да кажем за Болен Сидеров. Сега как ще си изкарва хляба като не може да приказва срещу Московолюбивия Доган? Виждате ли как циганина заби в земята келеша от ТВ Алфа?

 12. Винаги е било някак абсурдно, но затова пък съвършенно нормално че т.н. БГ националисти (всички до един бивши върли комунисти с кремълска звезда в главите), определили се като такива, само защото защитават кремълските интереси в БГ, под предлог че те са и български, и ДС агентите, от които се състои ръководството на ДПС, се подвизават под един флаг – руския – и се борят за все по-големи порции от трупа на българския народ законсервиран в москвската морга и хвърлян на местните политически бесни кучета по изборно време.

 13. Към Виктор: А какво ще кажете за 500 хиляди руснака които постепенно усядат в страната с помоща на многобройния московски политически слугинаж който прави всичко по силите си да натирва българите, че и българските турци извън България, за да може да русифицира страната?

 14. След четвърт век „лабораторни“ опити и неудачи да налучкаме подходящата партия, трябва явно да намерим първо лакмуса. Този индикатор, който да ни покаже при този избор, ще имаме кисел или сладък вкус.
  Явно и максимата „по делата ще ги познаеш“ не дава резултат.
  По това дали крадат или пазаруват, и на кого (ни) продават, също е бавен опознавателен метод. Почти съм убеден обаче, че последния критерий би бил от важност, ако разберем дали похватите имат политически привкус.
  Разликата между руското и западното пазаруване е, че докато при западното въпроса се свежда до висока цена за високо технологично и икономическо ниво, при руското винаги на първа линия стоят стратегически замисли, които също винаги, са в тяхна полза. Явно изгодите по инерция се поделят по братски, а не по равно, което определено винаги е било в наша вреда.
  Като пример, получаваме оскъпена стара (крадена) техника от лошо качество, произвеждаща също лошо качество, което освен това не е конкурентоспособно.
  Значи основен критерий трябва да е да се минимализира руския контакт. Както търговски, така и обществен.
  А що се отнася до лакмуса, той трябва да е ДС–принадлежността. Всички трябва най–после да признаем, че неговото прилагане до сега методично беше избягвано. И сега дай–сетне да бъде прилаган, не само директно, но и при синовете и дъщерите им.
  Особено сега трябва да насочим вниманието си върху събитията и промените, които ще настъпят след като Русия изпадне в неплатежоспособност и да не може да обслужва измекярите си.
  Освен това за напред очаквам за несвършена работа да започнат да си искат обратно капарото, да увеличат натиска за насилия и противодействия срещу държавата и институциите ни.
  Една такава проява е назидателното отстрелване.

 15. Към ULIAN

  Не съм чел статистики в България да живеят толкова руснаци, ако имате такива ще ми е интересно да ги видя. При всяко положение те нямат партия, която да им пази правата и свободите.

 16. Понеже на турците няма как да им се каже да им се каже: гласувайте срещу Турция, доган про-български и местан про-турски се прави разделителната линия доган гледащ националния интерес, местан ислямизиращ. Така че доста турци ще се подведат, те не са и образовани толква много, а и живеят по села, където я няма градската анонимност, обсъждане на политика и тн.

  Колко време мина, от прочетената декларация в парламента? Спонтатнно ли е изказването на доган?
  Все пак и Владо Зидарев си мълча досега… защо чак сега имаше: “свободата (ме)с(т)анчо, свободата…”

 17. До ВИКТОР:
  Един от “…най-страшните исторически врагове на нашата изстрадала държава” е РУСИЯ!
  Ама то, за да се знае, първо трябва да се попрочете и после да се пише.
  С едните връзката била “интересчийска”, а с другите – “васална”??? Да му писне на човек от глупости заявени с менторски тон!
  Това комунягите все още не могат да мирясат, че
  БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО!
  ОСНОВНИЯТ ПРОТИВНИК НА НАТО /В ТЧ – НА БЪЛГАРИЯ!/ Е РУСИЯ!
  ТУРЦИЯ /КАТО ЧЛЕН НА НАТО/ Е НАШ СЪЮЗНИК И НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА НИКАКВИ ТЕРИТОРИАЛНИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ!
  Освен това:
  -не съществува никаква опасност турски ракети да полетнят към български градове или турстки “зелени човечета” да нахлуят на наша територия;
  -България не е подчинено-обвързана с Турция нито енергийно, нито ресурсно, нито по какъвто и да било друг начин;
  – България не е приемник на турската мафия /доколкото такава съществува в авторитарна Турция/;
  – Единствената турско-българска организация /и партия/ съществуваща в България е ДПС и ако имахме действителна съдебна система /и гл.прокурор/ независими от руските служби и петата им колона, не би съществувала;
  -в България няма /и не може да има!/ нито един паметник, увековечаващ подчинеността ни на Османската империя.
  Срещу това:
  – Русия многократно вече ни определя като свой враг и отправя недвусмислени военни заплахи, а руски самолети нееднократно нарушават въздушното ни пространство;
  -България е зависима на повече от 80% от руски енергийно-суровинни монополни източници;
  -руската мафия е трайно настанила се у нас и не само вилнее /ограбената КТБ беше пипало на октопода ВНЕШТОРГБАНК!/, НО И ЗАЕМА ДОМИНАНТНИ ВЛАСТОВИ ПОЗИЦИИ;
  -в България паразитират и хазяйничат повече от 40 проруски “неправителствени” организации, а три четвърти от партиите ни в парламента са проруски;
  – страната ни е осеяна с хиляди паметници славещи руските ни окупатори през вековете /един от тях – побит като кол в сърцето на София!/
  И сега ако не ти е станало ясно, че си в дълбока заблуда – иди си пий хапчетата!

 18. @Виктор
  Ще се опитам с думи прости да ви разгадая пъзела Доган-Местан след отлично описаната ситуация от Г-н Инджев в поредицата си от статии тук в собственият му блог.
  Трите хода на коня( Троянския) по Българската политическа изотропно русофилска плоскост:
  1. Разбиване проевропейската ориентация на БГ( Доганското отричане на Местановата и друга политика на антихибридната война с/у русия.
  2. Поставяне на БГ в следващите месеци на масиран бежанси поток от Турция( поради некъдърноста на ББ да балансира пронатовската си позиция-предварително разпозната тук от библиотекарския институт)
  3 Падане на правителството следствие горна точка 2 и всичко останало произтичащо от това.

  Предполага се че, КГБ ще употреби и УОД( Ускоряващи обстоятелствата действия) под формата на – стачки, пол. убииства, атентати, фалит на банки и прочие от техните си КГБ инструменти за инициализиране на проруска партия справяща се с “безредиците” и финализиране с правителство на същата.

  Следствия: 1.БГ забравя за Кримско- Путиновата епопея и допринася за изпирането на руския образ съзнателно започнат с намесата във въздушните операции в Близкия Изток.
  2. Който не е виждал 2000 емигранти от мъжки пол на възраст 25 години на едно място,Той, никога няма да разбере за какво иде реч и какво ни подсказват статиите на Г-н Инджев.

 19. По-скоро се осветли агентурата на Местан – никого ли не изуми реакцията на турската държава?!? Напълно нормално ли е турски дипломати да се месят в работата на чужда държава и партиите в нея? А бягството на Местан в посолството на Турция не издава ли агентурата му към турското разузнаване?

 20. Чета коментарите и си мисля, как сред нашите предци отпреди 150 години са се намерили достойни и прозорливи мъже, чиито политически визии, планове и дипломация изтръгват България от менгемето със страшните челюсти “Русия-Отоманска империя”. При това не е зле да си припомним сред какви илюзии за Дядо Иван са живели и каква Турция са познавали тези СТРОИТЕЛИ – “болния човек на ЕВропа”.
  Какво са изпитали от нейните заптиета борците за свобода като ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ например?
  И въпреки това-от ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ до СТЕФАН СТАМБОЛОВ те са могли да преодолеят личния си тежък опит в името на една непоклатима геополитическа аксиома: здравата ос СОФИЯ – АНКАРА е спасение за България. Защото другата ос- Белград-Москва чертае само нейната смърт!

  А ето и новина от белокаменната… С валутата- ясно, но май ще се въведат и купоните-като ще се възкресява сесесерския опит, да е докрай!

  http://www.mediapool.bg/v-rusiya-shte-se-obmenya-valuta-s-lichna-karta-i-adresna-registratsiya-news243559.html

 21. Към Алкохолик:

  Изумява ни демонстрацията на симбиоза между българските служби и руската агентура, които захранват с манипулативна информация лековерната публика в България.
  Отгоре на всичко, базисно информацията е менте.
  Например:
  кадрите, показвани в ПИК и в другите пощенски кутии на ДПС ( Делян Пеевски Служби) са от РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ТУРСКИЯ ПОСЛАНИК на “Цариградското шосе” в София, а не от посолството наТурция на бул. “Левски” 80.
  Но в текстовете на невежите медийни слуги непрекъснато твърдят, че ставало дума за ПОСОЛСТВОТО.
  Селски момчета в столицата ( в “онзи смисъл” селски, а не в земеделско-животновъдния, който заслужава уважение), не правят разлика между посолство и резиденция на посланика. Това е “техническа подробност”, но е показателна за нивото на далавераджиите.
  Чакам от няколко дни някой да отбележи този “детайл”, но май няма желаещи…

 22. Общата култура на “екзктния” Местан не му достигна. В желанието да докаже колко верен е бил на неблагодарния Доган, вместо “матросовски”, каза “морозовски”. Т.е продавал е майка си и баща си, за да засвидетелства вярност пред “вожда”. Така че внимателно и с Местан!

 23. Към СТАМБО:
  А ще има ли време да се въведе и
  Н Е П?
  🙂

 24. ДПС не е застрашено от отлюспването на Местан, мисля. Електоратът на ДПС е държан в зависимост от местните бейове чрез безброй схеми. Щом партийната линия е Москва, избирателите им ще ги последват, я от страх, я от политическо невежество, я по инерция… Скептик съм относно разпада на ДПС.

 25. Според мен , залога в “осветляването” на руските агенти от ДПС е много по-голям от “моментната” кавга между Русия и Турция !!! Намесата на Русия в Сирия , засилените връзки с Иран , както и днешните атаки за изостряне на отношенията между България и Турция имат една крайна цел : НЕДОПУСКАНЕ НА НЕРУСКИ ГАЗ В ЕВРОПА !!! Възможното реализиране на газопреносните връзки към Европа през Турция и България , както и наличието на интерконекторни връзки за пренос на газ почти до границата на Русия я поставя в тотална ЕНЕРГИЙНА ИЗОЛАЦИЯ спрямо Европа !!! Това са 70% от днешните приходи на Русия !!! Това е независимост за Украйна , Белорус,Полша, Словакия, Чехия,България,Сърбия,Македония , Гърция и т.н.!!! Това е обяснението за извънредната руска активност в Близкия Изток и Балканите !!! Тази провокация със самолета над Турция не беше случайна , като и провокациите над всички гранични територии на НАТО !!!

 26. Уважаеми т-н Инджев,
  От Вашите уста в ушите на Аллаха!
  Прекалено е хубаво, за да е вярно… Страхувам се, че в ДПС, освен че няма идеология, но и религиозно-етническият елемент е кът. Там зависимостите са икономически. За върхушката – ясно, ама и бай Хасан зависи от местния дерибей. Иначе не вярвам много от тези 32 да получават рубли, но зависят от обръчите на Доган. Все пак това, че тримата (на Местан не му дадоха шанс да избира)са напуснали червения кораб е обнадеждаващо…

 27. Докато съм писал, Иван Лозев ме е изпреварил. Евала!

 28. Разсмяхте ме Павел Тинков! Не се сетих какво е неп, та тръгнах да го търся.
  Ако трябва, ще ги изчакаме още няколко дни, да въведат и НЕП.
  А дано сколасат, че е важно.

 29. Преди да прочета коментара на СТАМБО,исках да насоча уплашения от ,,вековния ни враг”Виктор да прочете Симеон Радев,за отношението на великия ни Стамболов към Русия и Портата

 30. “Елементарната сметка показва колко прав е бил Ню Йорк таймс, че ДПС е проруска партия”-Иво Инджев

  Г-н Инджев,изказаната констатация е напълно справедлива,но нима до публикацията на статията в американския вестник никой не е знаел че ДПС е проруска партия.
  25 години ДПС не е проявявало проруския си характер и никой в България не е разкрил този факт,изведнъж американски вестник установява проруските позиции на комунистическото ДПС и българите вече научават нещо,което никой в страната не го е знаел.

  Кажете сега,това не е ли наивност,ако не,какво е.Ами самия Вие сте доказвал това с десетки,бих казвал стотици статии. Поне аз не си спомням да сте посочил една единствена антисъветска,антикомунистическа и АНТИРУСКА проява на ДПС.
  Въобще ,възможно ли е Ръководството на ДПС което изцяло е от агенти на ДС да заема такива позиции.

  P.S.Знам,прекрасно знам,че коментара ми ще го изхвърлите,както направихте с другите ми днес( не сте длъжен да ги публикувате) ,но поне пред Вас и само пред Вас,действително ли не сте знаел проруския характер на ДПС до появата на статията в Ню Йорк Таймс.
  Аз дори допускам,че автора на статията е чел съвсем сериозно Ваши материали по този повод.
  Едва ли е правил самостоятелни изследвания на характера на ДПС.Нали знаете,че и америкаците и руснаците Ви четат,както и българските служби за сигурност,както и Президента и Министър-председателя,както и всички високопоставени комунисти.
  Вие ги ориентирате преди те да направят някоя акция,но често се провалят.
  Може би случая с ДПС ще остане като най-сложния и най-ненужния в новата история.Смятам,че Русия стои зад всичко и нашите комунисти.Турция просто се хвана на въдицата.
  Който не е усетил мръсните игри на болшевиките,винаги става за смях-те са професори по мърсотия.

 31. Г-н Инджев, за жалост, не вярвам наказанието на избирателите на ДПС да стане толкова лесно и толкова бързо. Основанието: печалната истина, че по-голямата част от гласуващите за тази “партия” са всъщност електорални роби – хора без суверенитет. Да не говорим и за нарастващия “потенциал” на българските гета, които преди избори се разиграват на търг…

  Във всеки случай, струва ми се, ще е нужно известно време, а също и отслабване на корпоративната тежест на ДПС.

  @ ВИКТОР

  Господине, ако наистина се усещате застрашен от страна на Турция, значи плоските внушения за някакъв митичен (в смисъл, че е сделан в СССР-beta) атавистичен страх от Турция при вас работят безотказно – нещо като феномена “телефонни измами/пенсионери”.

  Ще ми бъде любопитно да посочите поне една, дори дребна, проява на агресия от страна на Турция към България в последните години. Обещавам за всяка посочена от вас такава, аз да посочвам по пет с източник Русия.

 32. В районите с предимно турско население, особено в селата, демокрацията още не е дошла. Ако някой си мисли, че там се гласува по убеждение, се заблуждава. По убеждение се гласува донякъде при помаците, в Разград, Шумен, може би. По останалите места си командват бившите партийни секретари, профсъюзните председатели и т.н. Единствения пробив може да дойде по линия на мюфтийството, защото там на руснаците им е по трудно да се месят. Неджим Генчев не можа да изпълни задачата, поставена му от Москва.
  Но ние българите трябва да знаем, че най-големия враг на България това е Русия, това са историческите факти – като се започне от пълчищата на Светослав, през Аксаков и граф Игнатиев, та до Сталин и Путин. Затова е много глупаво когато ни насъскват руснаци срещу някой наш съюзник ние да им се връзваме. Ние с турците сме живяли и ще живеем, но съм скептичен за съжителството ни с белите цигани.

 33. Съвсем до скоро Путин и Ердоган бяха дружки,а България – лошата. До тогава Турция не беше заплаха за нас съгласно принципа “приятелят на нашия приятел е наш приятел”.След историята със самолета двамата приятели станаха врагове,а ние,макар и презрени останахме верни на нашите братя православни,докато Ердоган изведнъж – наш враг. Изработи се нова опорна точка по смисъл “Путин е далече,докато Ердоган е скорпион в пазвата”.Казано достатъчно ясно – Ердоган ни заплашва да върне България в османска Турция. Не съм турчин и съм против всеки,който иска да ни прави част от друга държава,но бих си задал въпроса: с какви неприятелски действия Турция е показала, че иска да превземе България.Ясно е,че тя може да го направи лесно защото е много по-силна от нас. Тогава кой ще ни пази от нея-Путин или НАТО? Русия,този път – Путинова,на драго сърце би ни “освободила” за пореден път.Ясно е,но дали е ясно на петоколонниците,какво означава това? Остава НАТО и то е абсолютно сигурно. С това,разбира се,няма да се съгласят пишман патриотите петоколонници,които твърдят: “вероятно(!) у нас има руска агентура,но тотално били пренебрегвани неоосманските домогвания на Ердоган”.Т.е. страшното е в домогванията,а не в наличието на руска агентура. Дали петоколонниците путинисти биха могли в тяхния многословен стил да изяснят това следствие от новата им опорна точка,отнасящо се за спасителката Русия и заплахата от Турция?

 34. И аз ,като г-дата Лозев и Караиванов съм скептична относно ДПС.Откога се знае за агентурното минало на водачите,Доган живее в охолство ,като бей и някой да се е отвратил и да не гласува?Удивляват ме автобусите ,идващи от Турция-идват и гласуват за тези,които ги изгониха от тук.

 35. До ЖИВКО БОЕВ:
  Кратко, точно и ясно. Адмирации!
  До 1995-та бях в Мадан. На първите избори неизменно печелеше СДС. След това под натиска на икономическата и религиозна принуда, хората на Доган обърнаха вота. Хората от страх гласуваха за ДПС и дори за БСП. И нямаше как да бъде иначе – в Мадан се наложиха феодални взаимоотношения. От една страна новите “бейове” от средата на бившия БКП-елит, пребоядисан в ДПС-активисти, раздаваха “порциите”. От друга страна – предизборната подготовка се организираше от джамийския съвет, а от минарето пет пъти дневно, ведно с молитвата се даваха указания за кого е задължително да гласува всеки ревностен правоверен.

 36. СТЕФАНЕ
  Заклевам се,че досега не бях чел такъв сложен коментар като Вашия.

  Вие пускате тези,които никой официално не ги е обявявал и нито един държавник от Русия,Турция и България не е намеквал за тях.
  Връчщане на България в османска Турция,майко мила,ама то въобще няма денс Османска Турция…
  Кой щял да ни пази от Турция? Не,това е непосилно да за обяснение…

 37. @STEFAN
  Мното точен коментар и в защита националните интереси на България! Поздравления! А това, че Panamамериканският Anticomunit (и горещ почитател на Живковата дъщеря – “атикомунистка”)ни схваща или се прави, че не разбира за какво става въпрос, това си е негов проблем и на тези, които четат глупостите му (и словесните му “бисери”). Но никой не му дава право да “поучава”(или да нарежда) на съфорумниците, какво да пишат за да му се харесат или да изпълнят “разпорежданията” му. Аз отдавна съм престанал да следя неговото “словоблудство”! Не зная, как го търпи и г-н Иво Инджев, тъй като той непрекъснато го намесва (с напътствия, тълкуване, изопачаване, насоки как да коментира и много често с “ласкателство” и сервилничене към някои от коментарите му)!

 38. С риск да повторя казаното от друг коментатор тук, ще кажа, че не става въпрос за никакъв неоосманизъм. Става въпрос за това как да се доставя природен газ за Южна Европа без участието на Русия. Ако си спомняте наскоро Турция и Израел подписаха договор за съвместна разработка на огромно газово находище в източното Средиземноморие. Платформите са вече там, а има и няколко десетки военни кораба на НАТО в региона.
  Откъде ще преминат тръбите от Турция е друг въпрос, няма да ви занимавам излишно. Само бих споделил, че Давутоглу не е говорил с Борисов нито за Местан, нито за Доган. И още нещо в този ред – Румъния прекрати доставките на руски газ за страната, остана само транзита.

  А по въпроса за това дали турците в България ще гласуват за Доган – напълно съм съгласен с Г-н Инджев. Доган ще загуби не само тези гласове, но и гласовете на изселниците. В тази връзка речта на по-българина Доган много скоро ще бъде квалифицирана като грешка, а после и като пиянска изцепка.

  Бъдете здрави, че много интересни неща предстоят.

 39. Сега остава Анкара и Вашингтон да осветят агентите си, за да се наречем истинска държава.

 40. След низвергването на екзатният Местан, практически депесето се раздели на дпс-кърджалийско начело с лм и дпс-делиорман начело с куклите на ад.За бургаско и пиринско където има компактни маси електорат на етническата партия прогнозирам гравитация, по силата на инерцията и досегашната корпаративност към доганистите. Циганският вот, ако не греша е завоевание на местан ага. Въпросът е, дали ще има финансов ресурс да налива в тарторите на цека-та( циганските квартали). И още нещо което нашите пишман анализатори, що ли не коментират, няма да се напъвам да гадая, разни феодали-турци в североизточна България отцепени (причините не ги знам и за мен не са интересни) преди местаня спечелиха категорично последните общински избори. Имам спомен за градчетата Исперих и Кубрат. Може и да има и други. Едва ли на парламентарните избори ще се върнат към партията-майка.
  При всички положения, совите не са това което бяха. Залезът, въпрос на технологично време в обозримото бъдеще на дпс е стартирал.

 41. @ KRASOTA:
  О, красива simplicitas,
  Анкара и Вашингтон имаха нужда от агенти докато бяхме страна-член на Варшавския пакт, сиреч под колониалното робство на СССР.
  Сега нямат нужда от агенти у нас, защото като страна-пълноправен член на НАТО сме
  СЪЮЗНИЦИ!
  Ама вие комунягите не можете да преглътнете този факт и все трябва да ви се напомня.

 42. Бъркате г-н Инджев. Много бъркате. Бай Хасан не гласува за Русия, а за ДПС и то защото Доган бей така е казал. ДПС беше създадена от милиционери, за да уплътни една електорална ниша. Властта им се услади (както става винаги с милиционери облечени във власт) и овладяха държавата. Предвид, че Доган е “на входа и на изхода” на България не виждам как може някой да си позволи да не слуша неговата воля – най-вече феодалният му електорат. Не става дума за България, не става дума за Русия-Турция… Каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари, МНОГО пари!

 43. Не познавам нагласите на турския електорат, но те засега на всички избори показват, че каквито и безобразници да са техните лидери всичко им прощават и гласуват винаги за ДПС. На всичко отгоре ги държат във феодална подчиненост и живеят в едни от най-бедните райони и изостанали райони на страната. Не се уморявам да казвам на всички, че ако ДПС беше турска партия щеше да се погрижи за турския си електорат.

  Наистина ще се радвам прогнозата за бъдещата загуба на избори да се сбъдне, но съм скептичен, защото все още явно са много наплашени турците у нас, а и са много мачкани от феодалите по места. А дано и иншалла!

 44. Към Явор

  Имате право Явор, че става въпрос за много пари, но грешите за това, че Иво Инджев бърка!
  Ръката, която посочва КОЙ да вземе тези пари (разбира се, срещу свършена работа), е в Москва, само в москва и никаде другаде. В случая “етнос, религия и патриотизъм”, са само помощни средства, за получаване на нови мастити суми. Получателите са едни и същи, нови “разрешителни” не се издават. Ако не вярвате, попитайте прокуратурата!

 45. Жал ми е за България!!! Боже, ще ни простиш ли тежкия грях, нанесен от цар Борил и калугерите му върху Българите! Убийството на 450 000 Богомили ни донесе 500 години тежка робска участ ( по думи на Беинса Дуно – прероден богомил) и още десетки години антихристка комунистическа напаст, омаломощаваща народа до крайна точка на оцеляване.

  http://www.extremecentrepoint.com/archives/6964

 46. Г-н Инджев, много добър анализ!Моето скромно мнение е, че роднините на българските турци са някои в Турция, а други на работа в западна Европа и…никой в Русия.И при тези факти, просто се чудя, как на едни предсрочни парламентарни избори, те ще понечат да гласуват пак за Доган?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.