Меди и медиите му пак разиграват България по руска рецепта

В настървението си да облъчат публичното пространство с изпреварващата версия за скандала на в ДПС с проруския й прочит, говорители та Москва поеха риска да станат за смях при евентуално проговаряне на Местан, ако той се осмели да извади доказателство за руската връзка в операцията по неговото брутално отстраняване от върха на партията. Ето защо те сега се опитват да го сплашат да си затваря устата с намеци, че ще бъде разследван за национално предателство.

 

Във виртуалния официоз на властта , т.н. агенция ПИК, „мнение” по точно този въпрос днес изразява главният овластен русофилски тълкувател на историята в България Божидар Димитров. За да придаде повече острота на заплахата към Местан той се ангажира с твърдение, че българските служби са подслушали турския премиер Давутоглу ( и Местан), след което са предоставили записа на Доган.

 

И това най-безнаказано го твърди държавният служител Димитров, разкривайки всъщност обществената тайна, че местните служби са на подчинение на Москва и правят внушение на Доган да свали от власт политик заради това, че е заел позиция, неугодна на Кремъл! След като такова нещо може да бъде изречено от толкова приближен до Борисов русофил ( за него опасността, че издава държавни тайни и може да бъде подведен под отговорност по този повод явно не важи!), можем да си представим докъде са готови да стигнат представителите на Петата колона в изпълнение на задача, която им е поставена от Путин.

 

Това , че един (български) турчин, брани руския интерес и се прави на повече руснак от българските русофили дори, с което става за смях, не е прецедент обаче в нашата история. Ето документалното свидетелство на кореспондента на влиятелния по онова време „Кьолнише цайтунг ” Артур фон Хун за натегачеството пред Русия на турския консул в Пловдив Гадбан Ефенди по повод изнасянето на портретите на руските царе от Българското народно събрание в знак на протест срещу руската намеса чрез преврата срещу княз Александър през август 1886 г. Фон Хун иронизира турчина:

 

”На този изряден Гадбан Ефенди, на този прочут хуморист на нашия век му блясна великата идея да вземе под своя защита руските величества. Той заяви на народните представители, че не са направили добре, че са махнали портретите на руските царe; но неговите заявления останаха напразни и не се взеха под внимание от твърдоглавите българи” ( Артур фон Хун, „Из българските бурни времена” , Балкански културен форум, Пловдив 2014 г., стр. 175)

 

Едно е обаче турската върхушка, друго са били още тогава българските турци. Те са се включили сърцато в защитата на България от нападението на Сърбия, подстрекавана от Русия при мълчаливия отказ на Турция да удари българите в гръб, както руският император Александър ІІІ е искал от султана с аргумента, че Българите са нарушили Берлинския договор и на практика са отхвърлили васалното си положение към Високата порта със Съединението от септември 1885 г. Германският кореспондент свидетелства:

 

„Колкото по-ясно се очертаваше намерението на княз Александър да се споразумее с Турция, толкова по-приятелски стана и отношението на мохамеданите спрямо княза и българския народ. Турците бяха единствените, които имаха причина да покажат враждебност към българите, но те не направиха това и останаха мирни. А еднокръвните и единоверните братя руси, на които българите не са направили нищо лошо, те показаха враждебност към българите и държавния им глава. Какво противоречие! Следствието от това беше, че стана едно голямо изменнение в политическите убеждения на българите….” ( Артур фон Хун, „Борбата на българите за съединението си”, Български културен форум, Пловдив , 2013 г., стр. 80 )

 

По нататък журналистът описва включването на българските турци в подстрекаваната от Русия освободителна война на България срещу сръбското нашествие и ефекта от това за съжителството между българите и турците:

 

„При гърмежа на топовете от Сливница се роди истинското разбиране за „отечество”. При гърмежа на топовете се сляха народните елементи на България в едно тяло. При гърмежа на топовете се помири християнството с исляма. Като брат с брата турците и българите при Сливница се бориха против общия си враг. Ако липсващият кръст по калпаците не беше различавал турците от българите, то никому нямаше да дойде на ум, че тук се намират последователи на две противни религии, които още преди няколко години се мразеха и колеха по най-грозен начин помежду си. …Тези мохамедански войници се бориха също така геройски, както и другарите им българи. Да, мохамеданите в много случаи показваха славни примери на другарите си българи. Но мохамеданите бяха тържествено наградени от другарите си българи за жертвоготовността и храбростта си. При раздаването на военните декорации, малочислените мохамедани ( около 3-4 процента от българската войска, но в някои полкове и до 10 на сто от нея- бел. ivo.bg), получиха почти толкова кръстове, колкото християните, и то чрез избора на другарите им. Първостепенният кръст за храброст украсява гърдите на един мохамеданин. Не е ли това най-истинския знак за другарството, които българските войници питаят към другарите си мохамедани? Не е ли в това основана надеждата, че този дух ще се пренесе и в гражданския живот?” ( пак там, стр. 152, 153 )

 

И днес, 130 години по-късно, звучи актуално въпросът на германския българофил. Той е направил много за европейското популяризиране на българската кауза в борбата за независимост от новия поробител Русия, но тъкмо поради това остава напълно неизвестен за съветизираните днешни българи. Чрез интригите и местните си колаборационисти руският неоколониализъм в България прави всичко възможно да вбие клин между двете общности в България на банално известния, но все така прилаган от нея имперски принцип „разделяй и владей” – вече и по отношение самата общност на българските турци.

 

Ние българите обаче, ако сме честни към себе си и историческата истина, трябва да признаем, че след смазването на въоръжената борба на българските горяни и настъпилото за близо три десетилетия затишие на активната антикомунистическа съпротива в България, именно българските турци се превърнаха в най-важния вътрешен фактор за краха на комунистическата диктатура. И питам по този повод: пак ли ще чакаме те да ни поведат срещу руската намеса в България? Защото сред тях вече се чуха първите гласове на омерзение от политиката на Москва, осъзнали ролята й чрез активирането на руската маша Доган.

 

Нямам предвид гласа на Местан. Той ще трябва доста да се постарае, за да убеди скептиците, като моя милост, че наистина е скъсал с кръга на руската агентура в ДПС, към който досега по дефиниция принадлежеше, щом е търпял цялата тази кремълска камарила, обърната срещу него в момента. За целта ще трябва да даде доказателства, като се противопостави активно на „мероприятията” й, а не да се държи като безпомощна жертва на активните й мероприятия и да повтаря мантрата за евроатлантизма.

 

Докато това не стане, Меди ( Доганов) и медиите му ще разиграват България ( на покер с турско блъфиране) по руска рецепта.

 

P.S. За всеки случай публикувам подзаглавието на официоза ПИК, в което се цитира казаното от Божидар Димитров за подслушването на турския премиер, за да не го свалят от сайта , ако някой в тази държава се досети, че приятелят на Борисов е сгафил- и после да се окаже, че нещо си измислям.

 

Тайните служби записаха срещата на Местан с Давутоглу, той се скри в посолството, защото е негов агент! Борисов е прав да не се намесва в кризата в ДПС

Автор: Ивайло Крачунов

10:12 | 28.12.2015

http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BB%D1%8E%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%BA-news458916.html

29 мнения за “Меди и медиите му пак разиграват България по руска рецепта”

 1. Брилянтна препратка към недалечната ни история с много аналогии и поуки! На риторичния въпрос дали българските турци ще поведат битката против Кремъл, моят отговор е не! Българските турци избраха за пореден път Пееф и г-н Ментата за депутати и в този парламент. Какво можем да очакваме от тези отрудени, сплашвани и смачкани от немотия хора? Според мен процесът на десъветидация в обществото се случва. Когато свършат парите за путинофилска пропаганда, този процес още повече ще се ускори.

 2. Аз лично ще повярвам в катарзиса на Местан, когато извади кирливите ризи на Пееф и ко. Но не вярвам това да се случи.

 3. Захари Стоянов – от записки по… Сава Пенев, ботев четник –

  “В 1878 г. Савата заедно с всички други осъдени се завърна в родния си град Търново здрав и читав, пак същият. Вечерта още един казак дошел дома им, почнал да псува и пр., а на Савата казал презрително, че той е „лавочник братушка“ „дрянь“ и „тряпка“, кръв се пролива за него. Същата минута още Савата го грабва през кръста и – долу из стълбите в яхъра. Та думата ни е, че с първия освободител, с когото се той срещнал на къщата си, по тоя любезен начин се разправил. Но точка; по-нататък имаме време да запознаваме читателите с тоя наш другар, който е до днес жив. Колибата му, или дачата му на лозето, е до севлиевския път, гдето му работят все негови противници от турско време, в това число и Селим чауш, най-заклетият му враг, който го гонил и прогонил в турско време. Щом се връща Селим чауш от бягство из Турция в Търново, най-напред, преди да го видят, представлява се на Савата.
  – Когато аз бях силен, а ти рая – казал той на Савата, – гонех те, изпълнявах своя дълг към отечеството си, защото ти му копаеше гроб. Днес ти си силен, а аз рая, твоят народ е господар. Дай ми правото като човек бабаит и ми помогни.
  – Ние сме братя! – отговорил Савата и приел под свое покровителство достойния си противник.”

 4. Нищо чудно, че Местан се скри за няколко часа в турското посолство за закрила.Той знае много добре какво става с тези на когото Доган се заканва.Самоубиват ги.

 5. Въпросът на въпросите, архиважно е, това по бащицата на разпаднолото се сесесере е доколко местан ага ще се разграничи от партията-майка с новата политформация. Извади ли всички кирливи кремльовски ризи на доганците може и да може да събуди критична маса бг граждани от турски произход които да пометат първо ад а след това и ортаците му във власта. На всичкото отгоре яко е замирисало на предсрочни парламентарни избори. И тогава, защо не и две в едно. Още повече, че в раззия нещата отиват към изуй гащи.
  http://glavpost.com/post/28dec2015/opinion/73682-aleksandr-sotnik-vremya-varvarov-putinizm-kak-carstvo-zhivotnyh-instinktov.html

 6. @Иван Лозев

  Иване, вярвай ми, определението БЛЕСТЯЩ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРАЛЕЛ беше първото, с което прочетох текста на ИВО! Поздравления, жив и здрав бъди, но пиши по-често!
  Когато вчера драснах нещо за оста София-Анкара имах пред вид и свидетелството на Артур фон Хун, на което ИВО придаде остра актуалност.
  Дали това единство пред разпасаната агресия на вечния кремълски хищник ще се постигне първо от националните „елити” или от „обикновените хора”-българи и турци ? Не знам –особено като гледам кой съответно минава за „елит” и сред двата „етноса” именно с една цел- да манипулира и да държи в невежество и страх цялото българско общество.

 7. Не знам доколко българските турци си избраха ментата и пееф за депутати. От доста време в ДПС тече процес на подмяна на избирателите с такива от една друга малцинствена /и май по-евтина за закупуване/ група. Някой, който има преки контакти и впечатления нека сподели как българските турци приемат тази електорална замяна.

 8. Иво, аз „сензационно”, „взривяващо”, „ексклузивно”, „смазващо”, „разтърсващо” „изригвам” и „взривявам нета” като предлагам за въпросните „медии”, начело с рубладжийската отходна яма „пык”, неологизма АХМЕДИИ…

 9. Жалкото е че българските турци днес се предвождат от агенти на ДС, агенти които със сигурност са участвали активно във възродителния процес. Това е все едно евреите да подкрепят нацисти.

 10. А ако в дърдоренето на този патологичен логорей* намерите 1 (словом една) идея, теза, че и словесна формулировка, която НЕ съвпада с опорните точки на официалната рубладжийщина в България, моля, посочете ми я!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5197693

  *Логорея
  (гръцки λογορροια, от logos — слово, реч, и rhoia — течение, изтечение) е неудържимо, превъзбудено говорене, многословие; в нервологията/психиатрията е симптом при патология на речта – съчетание на скорост на говоренето и в същото време многословие/празнословие и/или безсмислен поток от думи. “Пациентите нямат стремеж да изслушват събеседника, дори не му дават възможност да се изкаже. Нерядко просто не спират да говорят без прекъсване.” Като симптом се наблюдава при сензорната афазия, маниакалните състояния и шизофренията.

 11. Може и да съм наивна и сигурно е така.

  Но си мисля, че щом КГБ (ФСБ) толкова безцеремонно и явно свали маската на своя агент Доган, може би има надежда българите най-сетне да прогледнат и видят в цялата й безогледност руската пропаганда у нас.
  Която премина вече всички възможни граници на търпимост. И само слепец не би могъл да я види.

 12. Не съм такъв оптимист! Време поотмина,раснат млади будали приспивани с мантрата “а как си имахме всичко при бай тошо…”. А парите по направление №5 от към началото на миналия век та до сега не са спирали да “подслаждат” дружбата! Само със слънцето и въздуха не става…!

 13. Ще разбера, че България излиза от съветско иго, когато цената на бензина в България преди облагане с каквито и да е данъци и акцизи стане малко под средната за ЕС !!! До тогава ще съм убеден, че България се управлява от кремъл , ЗА ОГРОМНО МОЕ СЪЖАЛЕНИЕ !!!!

 14. Книгата на Артур фон Хун за детронацията на княз Александър Батенберг беше издадена скоро в Пловдив,но не я видях по софийските книжарници.Всеки българин трябва да я прочете и да стои на видно място в библиотеката му.Първото издание беше в Русе преди повече от сто години в превод на Карл Драгутин Валтер.Българският политически елит преди 100 години знаеше добре какво е Русия,кой е Артур фон Хун и Драгутин Валтер!

 15. Не знаех, че фон Хун вече е преведен на български. Щом се е случило, значи не всичко е загубено.

  Респект, г-н Инджев, за цитирания пасаж, дано повечко русофилстични кратуни го прочетат и дано влезе в повечко от тях. Защото когато е ставало дума за защита на Отечеството, българи християни и мохамедани винаги заедно са ляли кръвта си още от 1885, та през Междусъюзническата, Първата световна и чак до т.нар. Отечествена войни. И дори в последната отличията за храброст, раздадени на български турци процентно са доста повече, отколкото на българите (понеже турците като бройка са около и под 10% от войниците, а офицери практически няма). Това не им пречи да се проявят като истински българи и патриоти – да не се бъркат с циганина ахмед-меди доганов (сава)!

  Та кремльовско-милиционерската опорна точка за разделяне по етно-верски принцип никога не е работила тук!

 16. Към СТАМБО:
  Благодаря за отправката!
  три пъти препрочетох “мъдрите слова” на “професора”. Ами, че тепегьозлията си е чиста проба агент-петоколонник. От вида САМООСВЕТИЛ СЕ. Дори русизмите в речта му избиват като въшки на чело:
  “Ние сме съюзници по НАТО – да, …”
  “… хващаш една мирна държава и я разбомбваш, …”
  А как мазно пропълзя в началото на “прехода” гадината /под формата на математик/!
  Очевидно “матушката” е хвърлила в бой всички резерви – тотална мобилизация на кьопаво и кьораво. Бой последен.
  А часовникът на Съдбата неумолимо отброява…

 17. @ СТАМБО | ДЕКЕМВРИ 28, 2015, 16:52

  …”особено като гледам кой съответно минава за „елит”…

  “Вече няма висше общество (елит) и народ. Има бедно простолюдие и богато простолюдие.”

  Н. Г. Давила

 18. Не вярвам на Местан. Никак.

  А българските турци, с които от 137 години живеем в хармония и разбирателство, сега могат да направят много за родината си – в техните ръце е с един замах да развалят лошата магия ДПС и да освободят България от наложената от Москва 26-годишна прокоба.

  И, разбира се, могат да разчитат на нашата, на българите подкрепа, както беше точно преди 26 години, през декември 1989. Утре, 29 декември е Куртулуш Байрам, празникът, който извоювахме заедно.

 19. Има две физиономии в българския ефир, които приличат на хипертрофирала простатна жлеза. Едната е на Божидар Димитров, а другата на Слави Трифонов – естествено.Е и Недялко Недялков им съперничи, но все пак двамата са класици.

 20. Наистина в момента в боят вече се хвърля всичко налично.
  Това, че Б. Димитров дава подкрепа, на Борисов не е за чудене. В момента тя наистина му е необходима.
  Поради страхливите си покривания по изключително важни теми в моментната политика, Борисов вече търпи загуби, които фактически се числят на Герб.
  Набеденият историк, свикнал да бъде пробутван като капацитет по форуми и предавания, сега пак ни излиза в защита, като разбира се, не забравя да присъедини и себе си.
  В друго интервю по повод изказването на Путин относно беззъбото ни правителство той защити Борисов, и се определи като негов познавач. Той бил като него, воркохолик и поради това го познавал! Изтъква, че поради това Борисов все нещо трябвало да върши, колко идеен и предприемчив бил…
  Само не разбирам защо не му дойде на ум да ни обясни тогава, защо Борисов бездейно се крие и маскира. Примерно, когато трябва да се взимат решения по важни теми както съдебната реформа, не защити министъра си Христо Иванов, не скастри протестиращите и некадърни, бездействащи ченгета, не даде рамо на Радан Кънев и реформаторите.
  И сега, ако поне не иска да се меси във вътрешнопартийни кавги при чужда партия, защо не каже ясно и отчетливо, поне от правителствена, натовска и европейска гледна точка, коя от двете страни, Русия или Турция, трябва да подкрепим.
  Значи снишаваме се и траем, въпреки принадлежност в алианса, ама помощи и подкрепа от тях приемаме.
  Къде е тук работата му бе Аланколу? На това се казва тъп бъзливец, симулиращ работа. Плюс това, не е важното да работиш, а да има видим резултат от твоята лична работа. Да риташ топка през работно време не е работата за която сме те избрали.
  Но избрахме те, направихме грешка, сега гледай да останеш някак си още във властчицата, защото на това което се задава, някои му казват скоро ще я гледаш през крив макарон!

  Направи ми впечатление и дебюта на още един петоколонник от АБВ, ген. Атанасов днес в предаването на Ризова. Там той изрази безрезервната си подкрепа към руската политика и разкритикува Местан, който иначе добре познавал и поради това бил учуден от него. Смятал, че би могло да се търси съдебна отговорност, понеже се крил в турската легация, вместо да търси подкрепа от МВР или ДАНС. При това му дава насмешлив съвет, да ползва поне 3 месеца хапчета! Ама изглежда самият той трябва да ги взима, след като посочва от кой да търси помощ. Все едно да му каже, да използва прийома на щрауса.
  O, tempora o mores!, хич няма да е скучно бъдещето. Само ще трябва да си взимаме бележки и да ги отмятаме в списъка.
  Прав е генерала а и Гестапото, необходим е процес за национални предатели!
  Само, че те не знаят, че за това е необходима специална подготовка, за да да ги подредим в съответните партийни, научни, правни, икономически и ред други бандитски подразделения.

 21. АКТИВИРАХА И МИШО КОНСТАНТИНОВ
  Ето какво съм писал за него през 2009 г.:
  “Никога не било късно… Ето че се случи и с Мишо. Почти икона на младата ни демокрация. Някак ненадейно и полека… Малко Яне, малко РЗС, малко британски консерватизъм. И изведнъж – целият в сфинктера. Следват жалби, обяснения, интервюта. Късно. Поне да бе срещу солидна сума. След толкова сини години на приблизителна праведност, в една късна доба звънът на сребърниците заглушава всичко друго.
  Боя се, че дори така не е. Че е банално, вулгарно вербуване с компромати по семейна или служебна линия. Банално и вулгарно като изнасилване в кенефа на третокласен вагон между Перник и Волуяк.
  Смрад.”

 22. Стига тези бивши не българи ,а руски агенти не хора,а ченгета като Димитър Иванов Гестапото са ни тормозели.В полза на чужда държава -Русия.Малко ли им бяха 45 г.Вместо да са в затвора или забегнали в Русия за терор и насилие над българският народ в това число и турският етнос те си развяват байряка и дават тон на нацията що е то национална сигурност.
  Защо им позволяваме това.
  Кой ги е сертифицирал за преподаватели на студенти.
  Министерството на образованието да им отнеме правото да преподават като бивши идеолози и изпълнители на бившият репресивен апарат на комунистическият режим.Комунистическият режим е забранен със закон в България.Да се отнемат веднага правата да преподават на младото поколение.
  Ето това е престъпление към нацията.
  Що се отнася за Местан и криенето му в резиденцията на турският посланик.Напълно нормално след като знаем колко хора изби Доган и не му беше потърсена сметка от нашите служби за сигурност.
  Каква сигурност като кадрите ги обучава Димитър Иванов Гестапото бивш служител на Държавна сигурност.
  Той знае да унищожава хората физически – явно и тайно.
  Ето затова се е скрил Местан.
  А самият той до сега е участвувал в такива престъпления.
  Нека ги разкаже.Тогава ще му повярвам.

 23. Изборите за Свищовското Народно събрание си остават своего рода уникум като “свободни” избори. Във всяко населено място, където се провеждаха избори, правителството изпращаше по един руски офицер-комисар, който да “провежда” изборния процес. Три дни преди датата на изборите в Самоков дойде един руски полковник. От селата в околията се стекоха шайкаджии, за да получат от този полковник съответни инструкции. В изборния ден – беше хубав летен ден – гледах как десетина-двадесет селяни нанесоха побой на едного. Пребиха го с юмруци и го оставиха. Въпросният пострадал от насилието беше моят учител Сичанов, възпитаник на Робърт колеж. По-нататък, пак в двора на околийското управление видях да бият другиго. Оставиха го едва ли не пребит от бой. Беше нашият съсед Христо Дюкмеджиев, опълченец от Шипка, носител на руски орден за храброст. Този човек лежа 10 дни след побоя вкъщи, за да се съвзема. Същият този ден беше жестоко пребит и фотографът Карастоянов, бивш кмет. След една година той се удави в Искъра, когато се помъчи да отклони придошлата река, за да спаси част от града. Очевидци впоследствие свидетелстваха, че всички тези побои са били извършени от една група шайкаджии и nota bene пред очите на комисаря-полковник, който наблюдавал техните действия от балкона на конака. Така изглеждаше изборът за народни представители през лятото на 1881г. (Д-р Георги Чакалов, Гочо Чакалов, „Такива бяхме”, Болкан пъблишинг къмпани, София, 2015 г., стр. 67-68).

 24. Киркегор
  Браво.Много силно.Така трябва.
  Благодаря Ви.

 25. Борислав Витев
  Не беше Атанасов при Ризова ,а *пикаещият във фонтана* от АБВ Румен Петков

 26. @ БОЖО
  Това е най-голямата истина! Всичко останало са дрънканици на говорителите на “КОЙ”. Вижте как тласкат хората да протестират срещу винетките, а не срещу обирджиите от рафинерията! Като само с три, четири резервоара гориво се компенсира повишението на винетките. Друг е въпроса, че винетките са лош и несправедлив модел на облагане. Но ако се включи стойността на винетката към цената на горивото, което е и по справедливо, т.е – караш плащаш, не караш не плащаш, дори и най-големите тъпанари ще започнат да си задават въпроса защо горивата са ни по скъпи от тези в ЕС. А сега за някои е по трудно да вдянат, акциз, макциз, тъпунгера гледа само какво му излиза от джоба, и вижда че пенЦията на майка му е малка. Той, BG тъпунгера никога не може да направи връзка между акциза и “пенЦията”. “А, бе не знам какво, ама едно време при бай Тошо…”

 27. Туй че ББ е страхливец съм съгласен. Туй че БД се опитва да бъде Болшой учьонны също съм съгласен, ама че требва да се взема отношение към конфликта между двама противници, малко се колебая. Какво сега БД зае позицията на Доган, което е най-малкото глупаво защото е проруска. Е дай сега да застане в подкрепа на Местан. Аз на него и отрова не бих му дал. Нека си спомним злобата която пръскаше.
  За мен единственото решение е да поискаме да направи самопризнания. Разбира се да се поведем по самопризнанията му също би означавало да изпълняваме Местанов дневен ред.
  Древните затова са сложили превръзка на очите на Темида – за да бъде безпристрастна.

 28. “И това най-безнаказано го твърди държавният служител Димитров, разкривайки всъщност обществената тайна, че местните служби са на подчинение на Москва и правят внушение на Доган да свали от власт политик заради това, че е заел позиция, неугодна на Кремъл! “-Иво Инджев

  Напълно правилно-местните служби са на подчинение на Москва.

  Но кои са местните служби?-явно всички служби,защото ако е само една или няколко,ще бъде сезирана прокуратурата,Правитеслтвото,Президента.

  Местните служби са ДЪРЖАВНИ.Те са подчинени на ДЪРЖАВАТА и отговарят по закон пред ДЪРЖАВАТА.

  Математиката е проста наука и води само до верни отговори,в нашия случай единствения верен отговор е че Държавата Ръ.Бъ. е ПРОРУСКА.
  И едва ли има нещо нездраво една такава държава да бъде разигравана,иронизирана и излекувана.А щом нещо е проруско в посока служби,държава,политика и др. то задължително е НЕцивилизовано,нехуманно.

  Всички тези гимнастики са планирани по агентурен път за да прикрият истинските кукловоди-комунистите.
  Какво се получава-двете най-силни партии-комунистическата и ГЕРБ(която също е комунистическа) не издават подобни декларации,а по-слаба и по-незначителната партия ДПС се ангажира към неразрешения конфликт между Турция и Русия.
  И най-представителните държавници мълчат,та от Москва да не ги гълчат.Нищо ново…

 29. Благодаря за поправката на госпожа Савова.
  То човек не може да ги запомни, уважаема.
  Всичките така си приличат по русолизтво, като две капки вода.
  По някога се чудя защо ги канят тези призраци от миналото. Само вмирисват студиото и ефира.
  В същност този Петков, какво каза? Той дори и повторно попитан, пак не отговори на въпроса. Само многократно споменаваше с малкото име РАДАН, за да демонстрира неуважението и простащината си.
  Да си призная, точно от този разговор имах полза, защото бях пропуснал това изказване на господин Кънев, което трябваше да се коментира.
  Хареса ми, вероятно в бъдеще ще го избирам!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.