Депесарите от “тоя списък” дават заден ход и се умилкват на Анкара

Надменността на осветената руска върхушка в ДПС започна да се изпарява. В последните часове на годината, вместо да си консумират луксозната субсидия ( както правят смълчаните им огледални събратя от „Атака”, онемели пред инструкцията да хвалят руския депесарски шут на Доган), шефовете на официализираната руско-турска дружба в България дадоха пресконференция. Целта: да се оправдаят за глупостта си с упреци към зрящите хора, че били разбрали неправилно техния завой към Москва. Нямало нищо подобно.

 

Един бърз прочит на ситуацията след изтрезняването от пиянските брътвежи на Доган явно е накарал началниците по веригата да преосмислят „триумфа” си и да започнат да се подмазват на …Турция. Как иначе да обяснят на бай Хасан разкритието, че вождът Доган тегли към Москва и сваля от върха на партията свое протеже заради това, че си и позволило да говори за правото на Турция да се защитава от Русия.

 

Ето защо на пресконференцията от ръководството заявяват, че ДПС „ще продължава своите стратегически партньорства с Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности”.

 

Междувременно обаче има един свършен факт: историята с „оня списък” от 1992 г. получи своето продължение. Тогава Доган беше шантажиран, че е изнесъл в турското посолство списък с имената на български ( т.е. известни и на Русия, ако не и на нейно подчинение) агенти. Шантажът със заплаха Доган да бъде съден доведе до метаморфозата му срещу СДС и свалянето на правителството на Филип Димитров.

 

При сегашния политически трус в ДПС Доган освети на практика „тоя списък”: списъкът на агентурата на Москва във върхушката на ДПС. От 36 души в парламентарната група на ДПС в „тоя списък” към момента се числят 32 последователи на линията на Доган в полза на Москва. Бяха 34 на брой в деня на политическото покушение срещу Местан, но двама депутати с български имена го напуснаха междувременно и разбиха обобщението, че Местан и обкръжението му са върли ислямисти и неосманисти.

 

Онова, което истински тревожи осветените промосковци в депутатската листа на „тоя списък” обаче е не само вероятността да се усили лагерът на техния нов враг Местан с политически физиономии, а фактът, че превърнаха в свои врагове редовия бай Хасан сред избирателите- и най-неукият сред тях е схванал вече, че „светецът” Доган играе в полза на Русия. Ето защо от централата на победилата дружба с Кремъл вече дават заден ход с надежда да излъжат пак наивните си избиратели, изпращайки жалостиви сигнали към тях и към Анкара.

28 мнения за “Депесарите от “тоя списък” дават заден ход и се умилкват на Анкара”

 1. Тепърва има да се гънат от доганското депесе. А и раззия я закъса отвсякъде. Рублата чупи рекорди с отрицателен знак, вълглеродите евтинеят ежедневно, ежечасно, ежеминутно. лилипут.ин прави и неъзможното да възкреси кризисният план на Пентагона след разпада на сесесерето. При нов подобен трус да окупира матушката за да предоврати попадането на ядреното оръжие в още по-нечисти ръце.
  И трите материала са супер но мен особено ме изкефи интервюто на националиста Александър Невзоров. Явно е чел и БЛОГА ни. 1:1 разбива безостатъчно мантрите за величието на руският език и култура.
  http://glavpost.com/post/30dec2015/WorldPolitics/74232-avraam-shmulevich-putin-vse-delaet-sovershenno-po-idiotski-on-na-samom-dele-krayne-neeffektiven.html

  http://glavpost.com/post/30dec2015/Society/74230-aleksandr-nevzorov-velikoy-russkoy-kultury-nikogda-ne-suschestvovalo.html

  http://glavpost.com/post/30dec2015/opinion/74184-evgeniy-platon-chto-tyanet-rossiyu-ko-dnu-sem-glavnyh-itogov-2015-goda.html

 2. Скърбя за хората в света
  не могат все да се намерят
  и всеки ден – все пустота
  и само пишките си мерят
  и все надолу се катерят…
  Радой Ралин

 3. А пък самата Анкара в лицето на Ахмет Давутоглу с предложението си към Сърбия да бъде стратегически посредник в отношенията с Русия, отправи убийствено презрителен жест към нашенската политика на „хем … хем”, „да се снишим, ей”, „да се ошумолим” и пр. правешки номера и мутренски тарикатлъци. Излиза, че Сърбия – такава, онакава – е уважавана и предвидима като партньор и за двете страни, за разлика от България, която е и натовска, и комшийска, и с голямо турско малцинство, и русофилска. Но такава е участта на никаквеца във външната политика- да бъде презиран от всички. Вече наистина сме за никъде!

 4. с такива “политици” няма да скучаем. Ще стане голям сеир, както е казал бай Хасан. ама нали затуй ги избрахме!… пък който иска нещо друго … Ай Сиктир оттук!

 5. Аз мисля, че г-н Инджев надценява способността на “бай Хасан” да осмисля какво му се случва. Искам да разкажа една случка, която е показателна за тази способност. Аз съм помак и съм живял сред турци през по-голямата част от живота си. През времето, когато “възраждаха” турците и беше забранено говоренето на турски език полагах нетипични за мене усилия да науча езика. След години на емиграция попаднах случайно на турски гражданин и се заговорихме с моя обеднял турски език. Господина, като разбра, че съм помак и фамилиарно ми поднесе съчувствие за това, което са ни причинили българите. Аз го поправих, че това не са го причинили българите, а комунистите. Та в подкрепа на тезата ми, че се надценява способнстта на “бай Хасан”, в съзнанието на един незасегнат лично битува мнението, че злините идват не от комунистите, а от българите, а представете си какво битува в съзнанията на засегнатите и близките на жертвите. Разбира се, че би било прекрасно, ако “бай Хасан” разбере, че бедите идват от Кремъл през агентите, за които гласува, но е прекалено хубаво за да се случи. А и за да не се случи се грижат цели армии от платени клакьори по ТВ студиа и всички видове (Ах)медии. Разбира се вина за битуването на това мнение носят и всички останали политически сили, защото имам спомен, че преди да емигрирам всички политически сили бяха дефинирали кърджалийския район, като бастион на Доган, и сякаш се гнусяха да направят опити да се сближат с хората и да им спечелят симпатиите. И тази гнусливост налива вода в мелницата на Кремъл и гласове в урните на агента им Доган. Твърде вероятно е пак да претърпят някаква метаморфоза турските ребята от руската партия ДПС, но злото, което причиниха с първата си метаморфоза няма да го поправят. А и със сигурност метаморфозите и катарзисите винаги са в полза на Кремъл.
  При всички случаи много бих се радвал, ако греша и на следващите избори “бай Хасан” ритне един депесарски шут на московските блядки в ДПС!

 6. “Снощи тук тайно се сбрахме неколцина от Привремения комитет и решихма на знамето да пише: “Смърт или Свобода!”

  Захарий Стоянов

 7. Няма ДПС, БСП, АБВ и ГЕРБ!

  Има ЕС, НАТО и Свободна България!

  И Митьо Гестапото в затвора!

  Исаков, ти си persona non grata!

 8. Припомням:
  “Турция няма място в ЕС, защото ако тя влезе в ЕС, негова външна граница ще стане Близкият изток.”

 9. Струва ми се, че гърчовете тепърва предстоят. Още никой не се е сетил да пита колко е законна тази смяна на Местан. Аз съвсем лаишки погледнах какво пише в устава на ДПС и с невъоръжено око се вижда, че процедурата не е спазена. Не че те са се напънали да спазват законите, но нали са членове на някакви европейски алианси и тинтири-минтири. Интерсно ще ми бъде да се коментира случилото се от правна гледна точка.Или с други думи, ако Местан заведе дело, дали има вероятност да го спечели.

 10. Към GEORGI NIKOLOV:
  Напълно сте прав. Нещата скоро след първоначалния “бум” идват на мястото си и цялата тупурдия /както вече писах/ ще се окаже буря в чаша вода. ДПС се изчерпва, Атака окончателно се маргинализира, образуванието на дудука се спихна преди да се е родило, АБВ-то няма да дочака “изгрева”, а със залезът на БСП-то вече се примириха и комунягите. Кремълската банда прави всеки свой следващ ход, все по-идиотски, с две думи – ЦУГ-ЦВАНГ.Или казано по български /с извинение/ – колкото повече шават, толкова повече им …
  Краят е предизвестен. Тече обратното броене.
  Лошото е, че Западът не бърза /пък и няма причини/, действа внимателно, прецизно и пестеливо, а в това време у нас свинете крадат с бесни темпове и в чудовищни /за мащабите ни/ размери! Крадат бъдещето и на неродените!
  Скоро срещнах някъде из руската е-преса версия, според която Путин бил дълбоко засекретен агент на ЦРУ, поставен със задачата да затрие матушката и дори руснаците като нация?!
  Звучи смешно, нали? То май вече не остана място за конспиративни теории. Всичко е безпощадно ясно – “тотально обосрались”.

 11. Както винаги точен анализ на г–н Инджев……

 12. че ДПС „ще продължава своите стратегически партньорства с Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности”.-цитат

  Ето тук е мястото българските държавници и държавни институции да се намесят и да изяснят нещата по изискан и законов път.

  Да запитат Ръководството на ДПС:
  1.Какви партньорства има българската политическа партия ДПС с държавата Република Турция?
  2. Кои са стратегическите и кои не са стратегическите партньорства?
  3. Съгласно кои закони и кои правила на Наридното Събрание една политическа партия се обвързва с партньорства с друга държава и нейните структури.
  4.Българската държава упълномощила ли е дадена партия да се обвързва по партийна линия с държавни институции на друга държава.
  5.ДПС да посочи кои са институциите,органите и пр. в Република Турция,с които то изпълнява партньорските си отношения.
  6. ДПС да предостави в Народното Събрание на какви форуми са обявени тези партньорства?
  7. ДПС да предостави в Народното Събрание или на оторизиарани държавни институции документи-съглашения,договори и др.,в които са посочени тези партньорства.

  Подобни въпроси да се зададат и по отношение на “другите страни от региона”.За кой регион става въпрос и кои точно са държавите,попадащи в него.

  Основен въпрос-ДПС имало ли е консултации с държваната власт да реализира партньорства с тези държави.

  Кои са евроантлатическите и европейските ценности според Ръководството на ДПС.

  Каквото и да се каже,ДПС е политическа партия и трябва да се занимава с вътрешнополиотическия живот в страната,регулиран по конституционен и законодателен път.
  Политическите,икономическите,дипломатическите,военните,съюзническите и пр. партньорства с други държави и междиународни институции и организации не са прерогатив на нито една политическа партия,а на ДЪРЖАВАТА.

 13. ЦИТАТ:

  “Събитията в края на годината подсказват, че предстоят тревожни възможни развития, коментира политологът от ”Галъп” Първан Симеонов.
  ”Самата идея, че е възможно трайно да свикнем с мисълта, че в България ще има политическа сила, която е видимо предана на друга държава, е неприятна, леко стряскаща и е нещо, което не сме виждали до този момент..”

  ХА-ХА-ХА-А-А! Ами че, батков, ние 70 години, кажи-речи, сме управлявани все от такава партия (или нейни клонинги)-видимо,зримо, страстно, всеотдайно, агентурно, робски и кучешки предана на Москва- и к`во ни е!

 14. Светият Синод на Руската православна църква тази сутрин е обявила приживе Владимир Владимирович Путин за Пръв светец на Православието.

  Защото доказа, че целият свят е крив, а Той е прав.

  Светият Синод на Българската православна църква в София тази нощ по спешност е бил събран с линейки, полицейски коли и други помощни средства от бърдаците, кръчмите и други свърталища, за да гласува за преименуването на “Св. Александър Невски” на “Св. Владимир Путин”.

 15. В подкрепа на прекрасното мнение на Стамбо, дежа вю, пускам коментара на Валерий Савелиев
  http://rusmonitor.com/chto-to-delaet-nas-turciya-diplomaticheski-da-no-ochen-serezno.html
  Изключително точен анализ на плюсовете (само за Турция) и минусите (само за раззия) на дереджето на двустранните им отношения. И в тази връзка искам да питам за отношението на баце, дето се изхвърли кат чекия на сгурия наскоро, че Кирил Лавров бил най-големият дипломат на всички времена и народи. Само дето всички факти и то само на цитираната плоскост са срещу него. Слънчо, не ставаш и за кръчмарски политик. И помни, лихтенщайнската прокуратура забавя но не забравя. Това не са ти тукашните цаци.
  Ще се съглася и с г-н Шумаров. Наистина туският етнически вот не е онзи от 90-те години. Дисциплинирано-монолитно за депесето. Но в голямото си мнозинство на тях им стига, имам преки наблюдения, че доган върти номера на българите, “отмъщавайки” им по този начин за възродителният процес. Истина е, че има и всички предпоставки този път разцеплението да не е буря в чаша вода и всяко чудо да е за три дни. Кърджалийско се командва от аги подбрани от местаня. Въпросът е, доколко той ще реши да къса без да спести нищо. Проблемът е,че и неговата, ама никак не е чиста. Фактът и тук отговарям донякъде на питането на СИЯ, че веднага след “отлюспването” му, лм заяви, че няма да го оспорва формално не окуражава, че е готов да отиде докрай. Убеден съм, че всичко на среднощноият запой е било джаста-праста. И все пак, на съдът ще му е невъзможно да оформи, освен ако флагранно не погази Закона, смяната на досегашният лидер.
  Ще да видим.

 16. Честита Нова 2016 Година,г-н Инджев. Благодаря Ви за хубавата година прекарана заедно. Дано следващата е оше по-щастлива.Живот и крепко здраве за всички!!

 17. Спокойно, СИЯ!
  Дела няма да се водят. Цацарката ше свива уши и ще кротува. Всички вкупом ще си късат ризите и ще реват патриотични, проевропейски и евроатлантически лозунги /но никой от тях – срещу путландия!/
  Мисля, че и разцепления няма да има – никой от оплетените “свински черва” няма интерес да клати лодката, защото обърне ли се ще им свърши далаверата, а и кирливо бельо ще се вее на мегдана.
  Целта е да се печели време за лапане. До новия “22-ри конгрес” на матушката. Пък после – пак преобличане в бяло и преориентация спрямо новосъздалата се обстановка.
  И така ще бъде, докато /като в оня виц/ не се намеси “горският”!

 18. Скъпи Жорж, Павле, Отбелязвам и всички колеги,

  Какво да говорим – сядат да преговарят двама премиери. Единият (Ахмет Давутоглу) пише ТАКА:

  Първа част
  Геополитически теории:
  Турция след Студената война

  І. Усещане за място, географски понятия и карти
  В книгата си „История на цивилизациите” Фернан Бродел описва ислямската цивилизация и споменава, че „истината е в географските карти ”, за да подчертае реалното значение на физикогеографските условия за възникването на цивилизациите. Наистина, главният фундамент, върху който се базира чувството за взаимна принадлежност на отделните личности, на съставените от тях общности или в по-голям мащаб на цивилизациите, е пространствено-времевата перцепция, съчетана с обективиране на собственото съществуване посредством себеусещането на цивилизациите .
  Обществата, които предвождат епохалните промени в историята на цивилизациите, от своя дебют до утвърждаването си като важен актьор на историческата сцена, създават свои специфични правила и изграждат представата си за света, като вземат за отправна точка своите автохтонни територии. Картите са най-красноречивият израз на този мироглед, възникнал в дадена физикогеографска среда и прераснал в познание за света. Както отбелязахме по повод формирането на стратегическия манталитет, географските дадености може да са обективна реалност, но картите са нейно субективно проявление, пречупено през призмата на дадена цивилизация.”

  Другият – Бойко Борисов приказва…вие знаете как.
  Резултатът от такива преговори е предизвестен!

 19. Ххахаа, Асиметрията, която Стамбо описва е непреодолима! Докато един говори за културата на миграционната паша, другият само пасе; и гледа все да му е зелено.

 20. Г-н Инджев,
  На Вас, семейството Ви и всички Ваши почитатели пожелавам весело посрещане на Новата година!
  И да я изпратим още по-весело, отколкото сме я порещнали!

  Вестник Стършел ни пожела за Коледа “Тиха нощ, свяСтна нощ!”… дано и годината да е такава… и все повече българи да осъзнаят, че Турция ни е съюзник (и то досто непоколебим – ашколсун), а посещението на турския посланик не е криене в посолството. И че няма нищо по-естествено от това както българските организации, движения или партии (ако има такива) в други държави да поддържат връзка с българското посолство, така и турските такива у нас – с турското …. не може всички да ходим при арменския поп я…

 21. Силен коментар, поздравления, г-н Шумаров!
  PANAM, всичко изброено може да има смисъл в едно разследване, но за някакъв практически резултат от него съм абсолютен песимист-възможно ли е според теб да се проследят връзките на атака, абв и БСП с Кремъл? Просто – в камионетката- и за национална измяна-зад решетките!
  От друга страна един куп документи на ЕС и Съвета на Европа регламентират статута на националните малцинства, квотите на представителствата им, езиковите им права и т.н., както и формите на ангажимента на съответната страна, където те са “държавотворно мнозинство” към тях (например- на Унгария към унгарците в Словакия или на Германия-към немците в полския Шльонск). Само че нашата Конституция не съдържа понятието “национално малцинство” и тук вече всичко става мъгла и мътна вода. Така няма как да се докаже юридически, че ДПС е етническа партия.

 22. В процес на преглеждане съм на трудът на А.Давутоглу.Книгата е издадена в Турция преди 14 години.Прави впечатление изключителната ерудиция на автора и неволно правя сравнение със скудоумието ,липсата на въображение и беднота на изразните средства на нашия премиер Бойко Борисов,който мимоходом с отрязване на поредната лентичка,подхвърля …….на Ахмет нещо за независимостта на държавата която по волята на народа ни управлява.Интересни са ми причините,които карат Борисов да интимничи с НЯКОИ от лидерите:ето на Турция,на Англия,на Франция.Но не си позволява да прави това спрямо Меркел,Путин и Обама….

 23. Няма дефиниция за ‘национално малцинство’ и в ‘Рамковата конвенция’. Единствено са посочени условия за посочване на малцинство, пожелателни процедури за защита на неговите права и т.н., та чак до загатнати възможности за автономна администрация. Въпреки политическата воля, не вярвах навремето, че България ще подпише тази конвенция. Представях си пещерния ужас на населението от новинарските емисии на турски език. Но изглежда тогава населението от пещерата не се задълбочи в европейската документация и затова това условие за членство в ЕС беше спазено, и то без особен проблем.

 24. В последните часове на годината,може би ще има някакво приветствие в името на българското достолепие….
  С какво е по-различна таз година от предишната политическа зима
  България се намира в състояние на война,водена от Русия и посочена от Държавния глава
  Да,хибридна,ама война,поне засега
  Ще се отчете ли този факт в новогодишния мрак-не,няма как, НЕ ПОЛОЖЕНО, у нас всичко от русия е заложено
  Война на фона на добропожелания не е взъможна
  Война без съпротива няма алтернатива
  Война без противници не съществува и затова на наивността се робува
  Може ли някой да говори за война водена от Русия,а в същото време да се вдига паметник на руски окупаторски месия
  Само сме за смях,всеки Божи ден сме в грях
  Отново ще учудим света-има война срещу нас,а никой не се опълчва дори на глас
  Обратното у нас е на почит-БДЛ (Българската Държавна Лъжа) е на постоянен прочит
  Прожекторите на ЛЪЖАТА отново ще осветят Новата година и народеца български пак ще тъпка комунистическата пъртина,и така,

  ДО АМИНА…..
  Да му е честита Новата 2016 година!

 25. Драги Стамбо,

  За последните 70 години българинът е изял толкова шамари зад врата, че е вече е научен да гледа само в източна посока.
  Това е целта на Кремъл. “Русия или Турция?” Изберете сами. Това се предлага. Само Азия с цялата си изостаналост.

  Да гледаме на Запад!
  Да гледаме към Свободата и Демокрацията!

 26. Отбелязвам, както добре забелязвам, не е виновен изялия шамари,а удрящия шамарите.

  Но и ти като Българския държавен глава не го посочваш…..
  И непредубения читател ше се чуди кой ли е този герой, който на българина удря шамари на порой.
  Не, нито ти, нито Президента дори не го посочвате този разбойник, аз обаче с моята примитивност отново вдигам напред Течния метод и истината
  полита и лъжата помита.
  Това са старите добри комунисти, които днес са вече социалисти-капиталисти.
  Почита Г-н Плевенлиев паметта на убитите от комунистите българи невинни, но не посочва техните убийци.
  Ами и те и твоите шамаро-удрящи са едни и същи смрадове, да,да, да, това са комунистическите гадове.
  Крийте ги драги, правете се че ги няма, изчезанали са, изпарили се в небесата, а все още на народа ядат месата.
  Модата на БДЛъжа сега е да не се говори за комунисти, а за русофилисти.
  Каква българска екзотика-след 70 годишен комунистически режим няма сега нито един комунист у нас. Телевизии и радиа, вестници и безброй журналисти, но никой не вижда никакви комунисти.
  Родиха се русифили , рубладжии и путинисти, но никой не вижда кимунисти.
  Ама дайте някой комунист от чужбина да внесем и радостта да разнесем.
  Поредно чудо-в комунистическа България днес няма нито един комунист.
  Осиротя нашата страна-под символите на съветско-българския комунизъм няма нито един комунист.
  А кой ги храни тези символи на комунистическия реализъм-как кой, българския нихилизъм…
  Стига в тази Новогодишна нощ да говорим за комунистическата мощ….
  Да са живи и здрави всички непукисти,
  които не виждат българските комунисти, но и никой не ги търси та на наивниците косите да поръси.
  И стои ли стои търпеливото българче да му удрят шамари, а то мълчи послушно само и само да не му е душно.
  Получава шамари всеки ден, но не иска да види кой му ги дава, въпреки че до болка е ясно кой ги раздава-как кой,
  БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА.
  БКМ =БДЛ

  Да открием викторина-да намерим поне един представител на комунистическата пасмина, ето, още една година безславно отмина, а в българия няма нито една комунистическа гадина……

 27. На Стамбо колегиалното предизвикателство е знак на тежка безизходица.
  Да, няма да има практически резултати, защото нямаме истински съдебни магистрати.
  Няма и държава, няма и Държавен глава, който приятелски би поканил лидерите на ДПС и лъжата да се изнесе, мълчи момчето мило, само да не се види че всичко е гнило.
  Една партия се в държавна власт изживява и никой на място не я поставя.
  Кой е Местан или Доган, че партньорства с други държави да изпълняват и руските лъжи са развяват.
  Не, няма драги Стамбо оправия в тази комунистическа помия.
  Всичко води засега до съсипия….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.