Между Турция и Русия Борисов избра ( да похвали) себе си

След като дни наред се чуди как да коментира коледното чудо в ДПС и на кой Началник на се кланя, премиерът Борисов се направи на интересен днес и съобщи , че Турция има интерес да се меси в България. Честито на уведомените!

 

Понеже в този сюжет я няма Меркел, че да й се поклони, Борисов реши да се поклони на себе си. Изтъкна, че избира България между Русия и Турция и че това си било неговата политика- да си се грижи за България. Тоже велико откритие на един премиер ( на България, а не на Турция или Русия).!

 

Все пак, мъчейки се да не развали достлука на юг, но и да не изневери на метаните си на Север, нашият премиер избегна прякото обвинение към Турция за намеса, а само констатира, че Анкара се ОПИТВА да (му) се бърка. Дипломат ни е той!

 

Никакви нотки на критика, дори и беззъба ( а именно в беззъбие го обвинява лично Путин) спрямо Кремъл Борисов не се си позволи по повод факта, че Местан беше свален като турски самолет от руска агентурна ракета в българското въздухарско пространство. Храбрец ни е той!

Откривателят на турската намеса, който преди някоя и друга седмица съвсем други приказки разказваше за дружбата с южната ни съседка при посещението на премиера Давутоглу в София, не взе отношение по разкола в ДПС и не стана ясно дали споделя оценките на своите ласкатели за ласкателствата им спрямо невижданата широта на дълбоката мисъл на Доган, обявена от въпросните ласкатели ( малко обидно за самия пренебрегнат властелин на държавата) за реч на годината. Загадъчен ни е премиерът, оставя ни да се догаждаме сами накъде клони и да тръпнем в очакване на нови знаци на мъдрата му политика на снишаване, докато попремине бурята.

 

В този смисъл Борисов сложи още една точка в многоточието на своята 2015 г. Прояви се на фронта на международните интриги в поверената му държава по същия начин, като и в лавирането на вътрешната сцена: важното му е да е добре с всички и да не взима страна. Докъде ще ни доведе това неутрално дередже, предстои да видим през новата 2016 г.- поредна година на гарантираната стабилност на страната ни на дъното на европейските класации по основните показатели на състезанието за по-добър живот между народите.

 

 

6 мнения за “Между Турция и Русия Борисов избра ( да похвали) себе си”

 1. Газпром спря газоподаването за народонаселението…., щото БГ задлъжняла на Русия( защо задлъжня за няколко дни е ясно)следва пуча от 2013г. Пак ще го пързалят дядо Бойко със същите пинизи, ноо този път вместо Станишев идва крепката проруска клика. Снишаващият се ББ изригна днес като, недвосмисленно доказателство че, Давутоглу в речта си вчера в Белград отсвири “стратегическият” си парнъор на Балканите. Путин му прати пък днес га(ъ)зов сигнал че, и той няма да го обичка както Буфи.
  Сега следват стачки или разорена банка или и двете.
  Ехх, Христо, ех Иванов, отпуши ти клоаката, ама, от тук нататък борбата ще бъде люта.Дано не се посрамим и оставим нагледен пример на децата си – борба за прозападна демократична култура.

 2. Докато баце си върти дирника по всички азимути с надеждата и той не знае какво да му се (не)случи, империята отвръща на удара. Както казваше един даскал, в живота няма случайности. Има неопознати закономерности. Тет ти булка Спасовден.
  http://business.actualno.com/rusija-spira-gaza-za-bylgarija-ot-1-januari-news_515924.html

 3. И докато нас ни будалкат с “дребнотемие” идващо, за кой ли път от североизток, горе стават големи работи. Това, последното, по храбрият войник Швейк.
  http://glavpost.com/post/30dec2015/blogs/74069-oleg-ponomar-esche-odin-udar-v-spinu-rossii.html
  А междувременно, “оръжието на възмездието”, каквото и да означава това, порази когото трябва.
  http://rusmonitor.com/umer-general-rukovodivshijj-operaciejj-po-anneksii-kryma.html

 4. Все повече си мисля, че проблема не е в ББ, а в хората които го търпят.
  На поста му за очакваното внуче има над 3300 коментара честитки, като някой от тях са започват с “Честито Генрале…”
  Та как се става генерал от пожарникар, без да си водил и една битка или да си предвождал армия?
  Милиционерската култура е навсякъде и това ме отвръщава.

 5. Бойко Барисов Ftirius pubis /пуча въшка/, бозаеща европийски пари за личините си сметки от името на българския народ.

 6. Американското разбиране за живота е:
  “Работи, печели, живей, но оставяй и другите да живеят!”

  А рускато е – “Дай всичко и умирай!”

  Какво да изберем?
  Естествено – Америка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.