В руско-турската дипломатическа война България попада в компанията на Сирия и Ирак

Статия на руския коментатор Валерий Савелев в сайта Русский мониторhttps://www.facebook.com/valery.saveliev/posts/924927524257382 може да послужи на съзнателно обърквания български гражданин като ориентир в коя ниша се опитват да ни набутат московските началници на Петата им колона в България в рамките на руско-турския сблъсък. И успяват на този етап!

С ббегъл прочит на галопиращите факти Савелев изброява многобройните дипломатически победи на Турция, която държи далеч по-умерен тон спрямо Русия от войнствената реторика на Москва и печели съюзник след съюзник в дипломатическата надпревара. Авторът отбелязва например онова, което е „пропуснал” да забележи изваденият от руския нафталин „мъдрец” Ахмед Доган. В прехвалената му реч той твърди, че Турция нямала подкрепата на НАТО след свалянето на руския изтребител на 24 ноември, но руснакът отбелязва тъкмо обратното.

В обобщението си авторът прави равносметка какви съюзници на международната арена са спечелили двете противоборстващи държави. Получава се следната картина:

На страната на Турция са САЩ, Германия и Саудитска арабия, с която Турция сключи междувременно споразумение за сътрудничество в енергетиката, военната област, търговията. Нещо повече, Турция стопли връзките си с Израел след дълъг разрив в очевидно взаимно изгодно усилие за транспортиране на израелски газ от новооткритите находище в Средиземно море. На всичко отгоре Анкара „посегна” и към отколешния руски съюзник Сърбия, поканена да помага за помиряване с Русия от премиера Давутоглу, който при посещението си в Белград засипа сърбите с ласкателства за величието на тяхната държава. Докато София получи руски предупредителен шамар да не използва предимството си чрез своето многобройно население от турски корен да гради привилигировани отношения с регионалния икономически великан Турция, то Анкара реагира с обходна маневра за урок на туземните ни пишман „геополитици”.

А какъв е активът на Москва в надпреварата с Турция за международна подкрепа? Изчерпва се с васалната солидарност на Сирия и на клатещия се ръба на сектантските размирици Ирак, който протестира срещу турското нахлуване в северната част на страната, без обаче това да предизвика желаното от Москва и Багдад заклеймяване от западните страни, игнориращи този факт толкова, колкото и руските твърдения, че Турция търгува с петрола на Ислямска държава.

И тук руският автор допуска един малък пропуск, защото явно става дума за трудно забележим в тази голяма игра фактор. Такъв изглежда в геополитиката е България. Тя се предпоставя като незначителна държава чрез поведението на своя премиер, зовящ най-редовно през отиващата си 2015 г. „големите да се разберат” помежду си и така да не му създават главоболието да позиционира страната ни с ясна позиция по болните въпроси на деня.

Истината е, че единствената страна, в която Русия успя да постигне някакъв видим резултат на своето влияние в сблъсъка й с Турция беше именно България. От върха на партията на българските турци, както единодушно определят в чуждите издания ДПС, беше брутално отстранен политик, който си беше позволил да не се хареса на Москва в контекста на спора й с Анкара. Жалките опити на участниците в тази операция в България да отрекат съпричастността на Кремъл бяха имперски обезсмислени от триумфалните отзиви в руските медии, които съобщиха за събитието като за руска победа над Турция в България.

 

 

Самият премиер Борисов се опита в предпоследния ден на отиващата си година в типичния му стил да неглижира темата „на крак” между няколко самохвалства при откриването на пореден пътен обект, построен със западни пари. Това, че има геополитическото противоборство в рамките на конфликта в ДПС било „внушение”, което било „нечестно”, оплака се той. Същевременно обаче видя „опит за намеса на Турция” в казуса, който започна с официализирането на една инспирирана от руското посолство в София реч на уж напуснал политиката български турчин, призоваващ единоверците си да внимават в руската картинка, предричайки възход на Русия и залез на съюза от държави, които финансират транспортните проекти на Борисов, превърнали се в негова главна платформа за политическа автореклама.

Докато Турция успя мълниеносно да привлече на своя страна фактори от величината на САЩ, Германия, Саудитска Арабия, Израел и дори да покани Сърбия на своята дипломатическа трапеза, Москва се ограничи с успеха да мобилизира подкрепата на две държави с колабирал интегритет, като Сирия и Ирак и на една държава с ограничен ( от руския неоколониализъм) суверенитет в рамките на ЕС, на която самият руски премиер Медведев миналата година се присмя безнаказано ( от гледна точка на националната гордост на българите) като „най – бедната” в рамките на този съюз.

Чия е вината, че се оказваме в такава компания? Само на Москва ли?

Ето случай, в който ще се съглася, че Русия си гони имперските интереси и ние не можем да променим този факт ( защото сме твърде малки). Но сме достатъчно големи да опазим достойнството си, стига да не позволяваме на интелектуални дребосъци със страхови комплекси от кремълски компромати да ни управляват.

39 мнения за “В руско-турската дипломатическа война България попада в компанията на Сирия и Ирак”

 1. слагай феса Ивайло-Ибрахим,и куфара,гарата и Истамбул.,ахахахах продажник..лираджия,заанадолчик….предател.саамо си направи сюнет,преди да тръгнеш…жалък си с тия напъни да накаарааш българина да обича тУРЦИЯ….ОТВРАТ

 2. Скъсване с Русия!

  Като скъсаме с Русия, всичко ще си дойде на мястото.

  И тогава ще се види кой подарява на Путин кученце, вместо два пъти да свали руските самолети тук. Вместо да ръмжи на репортерките, които му се усмихват с цялата си обич, тъпото от Банкя трябва да знае, че НАТО му приспада от пропорционално от доверието.
  Доколкото го има.

  В крайна сметка мутрата от Банкя не може до безкрай да играе на въже.

  И за Нова година я поздравявам мутрата от Банкя с любимия и хит от младостта: “Миговете падат!”

 3. Към SIRieca
  erik92@abv.bg
  5.53.137.5:

  С малко думи си успял да кажеш много глупости и си заслужи своите 10 секунди “слава”.

  1. В Истамбул бих отишъл с удоволствие, дори и за по-дълго време от една екскурзия, защото е космополитен туристически център от световно значение, докато ти едва ли ходиш на поклонение на Путин в Москва, където има милиони мюсюлмани, най-голямата джамия в Европа, студ, скъпотия и изчезващи стоки от рафтовете на магазините – плюс агресия по улиците срещу “черногъзите”, както биха те наричали, ако си наистина ” sirieca”, за какъвто се представяш тук.
  2. От фес имаш нужда ти, защото превърнаха Доган в твой кумир. Казаха ти, че е повече българин от теб. Аз възроптах срещу това,а ти си нахлупил феса-невидимка криейки се страхливо под чуждо име. Подчиняваш се да приемеш Доган за повече българин от теб, защото заповедта идва от Москва, откъдето те командват – защото си по-малко българин, отколкото си руснак.
  3. “Анадолчик” ( каква руска думичка само!)няма как да бъда.
  4. Щом съм ти толкова важен, че ми пишеш в блога, трябваше да знаеш, че според други кретени съм обрязан отдавна ( защото претендират да знаят, съм евреин, какъвто не съм).
  5. Ни най-малко не се опитвам да “накаарам” българина да обича Турция- няма нито една дума в текстовете ми, която да потвърди и тази твоя глупост.
  6. Теб обаче са те накарали да обикнеш за един миг Доган,обявен за по-голям българин от теб и защитник на Русия от Турция на българска земя, както се вижда от коментарчето ти.
  7. С толкова много тъпотия, колкото демонстрираш, ми правиш комплимент за посоката на моите разсъждения- срещу агресивната тъпота трябва да се оказва отпор и съм радостен, че с глупостта си доказваш моя избор.

  Забележка към желаещите също да ме нала(з)ят с надежда да си видят ехото тук: не си правете този труд, времето ми е твърде ценно, за да обгрижвам малоумието ви.

 4. Според мен, последиците от „опраскването“ на Местан тепърва ще бъдат публикувани. Особено ако сега той, в своят „изтънчен“ стил, направи признания и истински осветли причината за това моментално отстрелване.

  Достатъчно е той да направи един обстоен коментар на тези причини или в парламента, или в някоя западна медия. Още по–добре и на двете места.

  Достатъчно е само да оповести как, предполагам с методичен ритъм, всяка една българска партия бива посещавана от емисар на руското посолство, с който се координират съответните им действия.
  Че такива срещи се осъществяват говорят фактите, че винаги има малко забавяне на техните решения, така да се каже, нещата да се дотъкмяват. При това те изчакват кукловодите да им представят режисурата.
  На това вече отдавам и лъкатушенето на решенията на Борисов. Също така, че винаги се получават спорни компромиси, които в крайна сметка никога не са оптимални за гражданите, а са в полза на статуквото.
  Това особено ясно пролича при съдебната реформа. Там кастриха реформаторските предложения, протакваха я кой колкото може, винаги със сменящо се мнозинство, докато ги окастриха до желаните от кукловодите резултати.
  Ако Местан иска истински да им покаже среден пръст, и да е сигурен, че ще има ефективна защита, трябва да се обърне към американците с едно разкритие. Нещо подобно на Сноудън. Положително той има какво да им разправя, иначе няма да е бил толкова уплашен, та да припада и да търси убежище в турската легация.
  Предполагам, по същите съображения Бойко винаги се таи в миша дупка и не смее да издаде гък, особено по повод на Русия.

 5. Немного глупавият човек рядко обича и мрази по принцип (дари кагато е засукал с майчиното си мляко някои стереотипи). Аз например мразя Турция, когато бомбандира кюрдите вместо Ислямска държава и я обичам, когато сваля руски самолети. Между другото, ако отговорът на въпроса трябва ли да се сваля самолет, нарушил за минути въздушното пространство (например при заход за кацане, както се оправдават руснаците) не е еднозначен (дори по-скоро е отрицателен), то отговорът на въпроса трябва ли да се свали самолет, бомбандирал цивилно население еднозначно е ДА! Все едно турски самолет да бомбандира Струмица, а нашето ПВО да мери на колко метра е навлязъл…

 6. Я вижте, колеги, какво кремълско топ-ченге пак се е затъркаляло към България!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/12/31/2678090_ruskiiat_patriarh_se_gotvi_da_poseti_bulgariia/

  А, бе докога тези продажни кешиши от т.н. БПЦ ще слугуват на Путин и Мамона, вместо на Бог и България?!

  Ето какво пише за един такъв като тях ДИМИТЪР ПЕТКОВ в НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ през 1886 г.:

  Разказват, че негово преосвещенство отец Климент все още не стоял мирен и си позволявал да върши работи, недостойни за негова сан. Позволявал си например да влачи населението в руското агентство. Ний съветваме дяда Климента да си свива полите на расото, додето не е опитал народния гняв. Да не се види един ден с оскубана брада!… Какъв е тоя духовен пастир, когато отива да става предател на своето отечество? Има ли нещо подобно в евангелието?”

 7. /по повод пост към предходната статия в блога/
  Драги, СТАМБО!
  По мое мнение, обидно е всякакво сравнение на упоменатите личности, доколкото категорията „личност” е подходяща като определение по отношение на бат бойко. Тревожи ме по-скоро нещо друго – дали пък банкянското чудо не е събрало в себе си квинтесенцията от качествата, изключително присъщи за природонаселението, населяващо земите български?! Дали ние, нехаресващите бойко, цецко, доган, местан, делян, майчето, мишето, гестапото, дучето и внучето не сме онова неприятно /за племето/ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, което идва да потвърди правилото?! Но, както и да е.
  Като отвори дума за „Граматика на цивилизациите”, предизвика ме да се поровя по темата и попаднах на находка, която затвърди опасенията ми. Ето категоричното заключение на Дизраели:
  „ Хората са биологичен вид, а едно цивилизовано общество е нация. Нацията е творба на изкуството и на времето.Една нация се създава постепенно чрез влияние на различни фактори – първични форми на организация, климат, почва, религия, обичаи, нрави, инзвънредни исторически моменти и събития, знаменити личности, с тяхната индивидуалност. Тези фактори създават нацията, те оформят националното мислене и с течение на времето водят до създаване на цивилизация от висока степен. Ако разрушим политическите институции, които тези фактори са довели на власт и които са механизмът на постоянното им действие, ще унищожим нацията. В състояние на анархия и разлагане, нацията се превръща в народ и когато в резултат на това изпие до дъно горчивата чаша, тя започва отново да се изгражда като нация, подобно на рояк пчели, които са напуснали царицата и са лишени от своя кошер.”
  Хайде да не си разваляме предновогодишното настроение. След часове ще отброим още една година, която ни приближава към 2017-та /на Бжежински/. Мисля, че това е достатъчно основание за оптимизъм и повод за наздравица. На всички приятели да е честита Новата 2016-та!

 8. Стига сме се тровили с тези уроди! Да си кажем:

  ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2016 година!
  ДАНО 6-ИЧКАТА НАКРАЯ ДА Я НАПРАВИ КАТО 1886 .- КОГАТО БЪЛГАРИЯ СИ ОТДЪХВА ЗА 9 ЩАСТЛИВИ И ГРАДИВНИ ГОДИНИ!
  НА ИВО, НА ВСИЧКИ СЪМИШЛЕНИЦИ И ПРИЯТЕЛИ- КОМЕНТАТОРИ ОТ БЛОГА, НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА-ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, ЕНЕРГИЯ И БЛАГОПОЛУЧИЕ
  Пожелава искрено
  Ваш

 9. Господин Караиванов,

  Пише се и се изрича “бомбаРдира”, а не “бомбаНдира”.
  Неправилният правопис омаловажава написаното в очите на грамотните четящи.

 10. Г-н Инджев,

  Човека не е виновен,той е от комунистите отровен
  Фразелогия от дълбоката помийна яма,недостижима от никаква геология
  Щом като за обич на държави говори,идиотизма го мори
  Не е само той,почти целия народ е в комунистическа зной,дори гной
  Умолявам те персонално,дори да е нахално
  Видиш ли за обич и омраза изписани слова,автора им е комунистическа будала
  Същото важи и за всевъзможни религии-живота на нормалните хора е извън идиотските идеологии
  Какво стана с най-голямата държава, в обич обляна-Съветския Съюз е отдавна в помийната яма
  Което означава,че с обич и омраза нищо не се решава
  Българската държава и народа продължават Русия да обичат,но пак за смях ще заприличат
  Който цели държави и народи обича,в истината не може да наднича

  Започвам да завиждам-толкова досади изписах,толкова коментари не ми се появиха,а никога не бях наруган така подробно като комунето безродно.
  Повече тук няма да пиша,та публиката спокойно да диша

 11. Много уважавам и споделям до голяма степен гледището на г-н Инджев, но то често губи обективност и залита в крайности. В тази статия например – как Русия да събере поддръжници сред натовски държави и Израел ? Кой не знае, че щатите и Израел и щатите и Турция са съюзници? Това са аксиоми на които Русия се опитва да се противопостави. Разбирам тезата за лошото и пагубно влияние на Русия, но не мисля, че западните разузнавания милеят за нас повече.

 12. Честита Нова година, приятели!

  На Иво и всички съмишленици пожелавам здраве, късмет и повече свят!

  А на обичащите Русия – да преживеят гладомор, да си изядат обувките от глад и да попаднат в ГУЛАГ!

  Който за каквото мечтае – това получава!

  Честита Нова година!

 13. Още един русолюбец Sierieca си пусна вонята тук!

 14. Към Иван Златев:

  Моля? Къде съм казал, че Русия трябва да спечели САЩ или която да е конкретна държава на своя страна? Казвам “само”, че Русия загуби подкрепата на ВСИЧКИ държави с влияние и тежест в международните дела.
  А пък за това кое разузнаване колко милее за нас съвсем не е ставало дума в моите текстове, но явно си имате нещо свое наум. Не ми го приписвайте на мен, моля.

 15. ЧЕСТИТА НОВАТА 2016 г. на обичания от нас българите и в частност софиянци, БРИЛЯНТЕН журналист Иво Инджев и на близките и приятелите му. Супер готин си Иво !!!! /извини ме за фамилярноста/

 16. Иван Златев,

  Знаете ли какво отличава цивилизования човек от дивака, циганина и руснака?

  Че не иска да открадне всичко, което му харесва.

  Вие цивилизован човек ли сте?
  Не, Вие сте русофил.

 17. На Стопанина на БЛОГА ни, на всички приятели-коментатори тук, на семействата и близките им пожелавам от цялото си сърце и душа през 2016г., лично щастие, професионални успехи и в обществен (геополитически план) прогнозата на Збигнев Бжежински да се сбъдне с една година изпреварване. Всичко останало, с нашите усилия и божията помощ е постижимо.
  ДА БЪДЕ!

 18. Да не забравим на Нова година да напишем:

  “Да живее България! Зло на враговете, смърт на Русия!”

 19. Честита нова година г-н Инджев,желая на Вас и цялото Ви семейство много здраве и радости.

 20. Цецо и Боко вече доградиха РСО-то на Тато им.

  Разбрах каква е причината Тато им да не успя – нямаше валута. А те вече имат от ЕС. Иначе го карат по Татовски – Като Григор Шопов и Тодор Живков. Единият бди някой да не гъкне и веднага се появява с неандерталската си физиономия и мимики по всички ТВ да обяснява, а другият строи, кради и ръмжи като го питат защо българите са бедни.
  “Няма да ма питате защо сте бедни! Постоих ви тука нещо и ша давате по сто лева отгоре, да да не питате много!
  “Ама, г-н Борисов, защо толкова много крадете от народа?”
  “Аз не крада, мен ме уважават всички партньорски служби. И ме награждават. А народът много да не знае – мамата съм му е…, е – уважил!”

  “Ами за Русия?”
  “А-ааа, който говори против Русия, криво си е направил сметката. Мен може да ме награждават партньорските служби, но аз ги мамя. Голям измамник и хитрец съм. Това ми е навик от бандите. Те и другите борчета мислеха да ма питат, ама всичките ги надцакАх!”

 21. Към горния ми пост на “православна” тема- ето и нещо много комично от официоза!
  Какво да прави Негово (и кремълско) Блаженство -100 годишната школа – ЧК, ОГПУ,НКВД, МГБ, КГБ, ФСБ и крилатите завети на отеца -основател Ф.Е.Дзержински не се забравят току-тъй! Молодец!

  http://pik.bg/%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%80%D1%85-%D0%BD%D0%B5%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5-%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BB-news460527.html

 22. 1.
  Чем чудовищнее ложь – тем больше она похожа на российские новости.

  2.
  Названо главное условие снятия санкций с путлеровской недоимперии:
  “Не будет России – не будет санкций”!

  3.
  Как выяснилось, Минские соглашения напечатали на обратной стороне Будапештского меморандума –
  бумагу жалко зря изводить…

  4.
  На московской улице:
  – Не подскажете, как попасть в Кремль?
  – А вы из чего стрелять будете?

  5.
  Зимы стали короткие и не холодные – назло “Газпрому”.
  Просто какие-то бандеровские зимы…

  6.
  Чуркин на Совбезе ООН:
  – Россия отправила на Донбасс 46 гуманитарных конвоев, что составило около 500 000 тонн в тротиловом эквиваленте!

  7.
  В Кремле прокомментировали состояние здоровья Путлера:
  “Владимир Владимирович вовсе не болен – он гибридно здоров!”

  8.
  Цитата “великих людей”:
  Наша власть сильна, как никогда!
  (А.Гитлер, апрель 1945)
  (В.Янукович, январь 2014)
  (В.Путин, декабрь 2015).

  9.
  Путин обратился к российским силовикам:
  – Значит так: кто не поедет отдыхать в Крым – поедет в отпуск на Донбасс!

  10.
  Во всем мире наличие лишней хромосомы называют “синдром Дауна” и только в РФ – “синдром Путина”…

  11.
  – Почему Арку дружбы народов киевляне называют “ярмо”?
  – Что для русских “дружба”, то для других народов – ярмо…

  12.
  Стали известны некоторые подробности покушения на ‪ ‎окно Шокина:
  Менты схватили снайпера фактически на месте преступления.
  – Ты правосек или корбанец? – с надеждой спросили правоохранители.
  – Нет, я из Партии регионов! – гордо ответил злоумышленник и предъявил членский билет.
  Пришлось отпускать – эти неприкасаемые, для них закон не писан.

  13.
  – Владимир Владимирович, прокомментируйте, пожалуйста, ваш визит в Минск и договоренности “Нормандской четверки”.
  – Буду краток: ни в каком Минске я не был…

  14.
  В аду, куда Путин скоро отправится, он будет вечно находиться под обстрелом “Градов”-“Ураганов”-“Смерчей”-“Торнадо”.

  15.
  Пасхальная шутка:
  – Товарищ Гундяев, у вас погон на рясе отклеился!
  – Здорово Вы меня, Владимир Владимирович, разыграли – я чуть было не забыл, что погоны у меня ПОД рясой…

  16.
  Путин:
  – Санкции против России – это карательная операция Запада!
  Запад:
  – Не карательная, а антитеррористическая.

  17.
  Меркель потребовала от Путлера наказать виновных в убийстве Немцова.
  Пуйло задумался: “Так мне что теперь – застрелиться?!”

  18.
  В Украине запретили пропаганду фашизма, коммунизма и симбиоза этих течений – путинизма.

  19.
  Разговаривают два наблюдателя ОБСЕ:
  – Вы знаете, коллега, мне кажется, что жители Донбасса очень прожорливы.
  – Почему вы так решили?
  – Я подсчитал количество путинских гуманитарных конвоев, умножил на грузоподъемность “КАМАЗа” – получается, если россияне везут на Донбасс продовольствие, то на каждого жителя выходит почти по тонне продуктов …

  20.
  Жители Украины – самый культурный народ в мире. Их заветная мечта: посмотреть “Лебединое озеро” по всем федеральным каналам России!

 23. От друго интервю:
  “И за храма няма да ма питате! Той си носи нашто българско име Невски”.
  “Къде е река Нева, г-н Премиер?”
  “Абе де да я знам къде е реката, ама черквата тука ша са казва “Невски”!
  Ето тука днеска питах другарите от синода – и те са съгласни”. Нали другари?

  И Светият Синод пее химни на Бойко.

 24. Борисов каза нещо доста по-съществено. А именно, защо не е приел турския външен министър. Припомни за заплахата от Анкара, когато Путин и Ердоган ни посочиха с пръст като непослушни ученици. Именно Путин и Ердоган.Къде му беше евроатлантическата солидарност на Ердоган, когато поддакваше на заплахите на Путин срещу България? И когато прегърна турския поток /руски, по-точно/А когато въртеше милиардна търговия за сметка на Европа с руснаците? Тези неща припомни Борисов, чудейки се каква евроатлантическа солидарност очакват турците.

 25. Не го знам тоя Борисов какво е чел, но като се каже “каки”, това се разбира “проститутки”. Никола Алваджиев, “Пловдивска хроника”:

  “Тогава, през 1901, всичките пловдивски каки всяка сутрин задължително трябваше да минат преглед при лекар, който да им разреши днес да работят като келнерки, певици или съдийки”.

 26. По принцип началниците на СДВР-то и РДВР-тата ги нямам за нищо.

  Обаждам им се да ги питам за нещо – те не могат да говорят на български.

 27. Като контратеза.
  През 1924 в София се отваря първото в България Полицейско училище. Видях му програмата – учене на чужди езици, бални танци, стрелба и говорене със заподозряни.
  И Клетва на учебника:
  “Служа на България!

  Сравнете с днешните.

 28. Наскоро писах във фейсбук следното:
  Някой хора моVе да са против Ердоган, но той не позволи тяхното Черноморско крайбрежие да бъде изкупено от руснаци. Веднага “фантома” Чавдар Цеков / наричам го фантом защото имаше 366 приятели и всички до един ни бяха общи/ ми контрира с информацията, че поради кризата руските имоти в Анталия / не е на Черно море – бел.стеф./ и други турски курорти масово били обявени за продан и вървели на 50%. Фантомас дори написа “пишеш ги едно, “към лампата””.
  Тогава му отговорих с цитат от 2012 г. от сайта:
  http://niva.bg/bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F-%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F/

  Ето цитата:
  “Ограниченията
  Никакво недвижимо имущество в Турция не могат да притежават гражданите на Сирия, Армения, Северна Корея, Куба, Нигерия и Йемен.Руснаците и украинците не могат да купуват имоти в крайбрежните райони на Черно море. Като причина за забраната се изтъква нежеланието на властите да стимулират заселването на чужденци в пограничните зони.”
  Тогава Фантомас се покри като “Пръднал в рейса”.
  Ясно е, че с лъжливите си постове и внушения неуморните троли искат да противодействат на реала. И това им е работата, как иначе да се обясни моменталната им реакция и нахъсеност.
  П.П. Остава да се потърси отговор на въпроса как да се справим с това “нежно” нашествие по нашата Черноморска граница? НАТО HELP!

 29. ЛЕДЪТ СЕ ПУКНА! Изпращам 2015 година с удовлетворение, защото на 09.12.15 и непосредствено след това се случиха неща, които известиха началото на края на „КОЙ“ и началото на ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Появиха се мъже, достойни, можещи, с висок морал, които с действията си потвърдиха, че единствената, но изключително трудна пречка за БЪЛГАРИЯ по правилния и път към СВОБОДА, НЕЗАВИСИМОСТ и БЛАГОДЕНСТВИЕ е премахването на модела „КОЙ“, показвайки структурата му, начина на действие и участващите в него, поименно и детайлно.
  „стабилност за България“, любимата мантра на председателя на герб-б.б., неговото правителство и всички, които пледират затова, ОЗНАЧАВА ЗАПАЗВАНЕ НА СТАТУКВОТО, ОЗНАЧАВА все повече дългове на държавата, все по-беден, безпросветен и мизерстващ народ и обезбългаряване на БЪЛГАРИЯ, ОЗНАЧАВА управление на „КОЙ“. Никакви реформи, липса на независима съдебна власт и безконтролна прокурорска власт. По отношение на безконтролната прокурорска власт вижте какво казва през 2006 год. в интервю за сп.“Тема“, най-мразениятq обаче и най-уважаваният човек в БЪЛГАРИЯ, единственият държавник след 1944 год. сред толкова много политици – Иван Костов:
  „ Вие медиите сте затлачени с информация за започнати проверки. Но нямате информация, че дадена проверка е приключила с констатацията, че не е нарушен закона. Точно това е политическа злоупотреба на прокуратурата. Ако гл.прокурор отговаряше пред НС щеше да бъде принуден да каже какво е направено по конкретните проверки……..няма и теоретична възможност да се повдигне обвинение срещу прокурор…Бидейки недосегаеми, прокурорите стават дълги маши за влияние върху общественото мнение, политическия живот и правосъдието. Правосъдието се корумпира в такава значителна степен, защото гл.прокурор разполага с неограничена власт. Никой не може да му каже: Дотук! Той пред никоя институция не дължи обяснение………….и всички граждани плащаме за тази липса на правосъдие. Това съсипва страната.“
  Кавито и опити да правят ( случаят с агентите павел и сава) нищо не трябва да отклонява вниманието ни от пътя по който вървим. Колкото по-силен е воя на агентите и българските граждани с руско самосъзнание , отчаяно биещи се за място на руската хранилка захранваща се с БЪЛГАРСКИ средства раздавани по системата „КОЙ“, за газ, за горива, за аеци и южни потоци, толкова по сигурни и уверени трябва да бъдем, че посоката, която избрахме и пътя по който вървим води до БЛАГОДЕНСТВИЕТО на БЪЛГАРИЯ и агонията на „Кой“.
  Затова нито за миг не трябва да намаляваме натиска върху „КОЙ“, този чужд и зловещ за БЪЛГАРИЯ модел. И да правим така, както и досега, стъпка по стъпка, всеки според силите и възможностите си, всеотдайно и неспирно този модел на запазване на статуквото час по-скоро да бъде разрушен. Или както казва Радан Кънев: „ …ако не ни харесва това, трябва да се борим за промяна.“
  А борба за промяна, според мен, означава:
  Приемане на закона за електронното гласуване
  Предсрочни парламентарни избори
  Съдебната власт НЕЗАВИСИМА. Никакви политически квоти при определяне на висшите съдии. Те сами да определят най-достойните между себе си. Прокуратурата в изпълнителната власт.
  Да си върнем словото. БНТ и БНР за БЪЛГАРИТЕ
  Всички съветски символи премахнати
  ………………………………………………………………………………………
  Критичната маса активно гражданско общество вече я има. Водачите също. И затова натиск, непрекъснат натиск до успешното осъществяване на стъпките водещи ни все по-далече и все подалече от русия и все по-близо и по-близо до Завета на ДЯКОНА и до нашата свещена МАДАРА-БЪЛГАРИЯ.
  Пожелавам на Стопанина на блога, на БЪЛГАРИТЕ и на всички свободни по дух и демократи по убеждения СУРВА И УСПЕШНА 2016 ГОДИНА!
  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 30. Честита Новата2016г.,г-н Инджев и приятели-коментиращи тук!На Вас и семействата ви,желая здраве и успехи в начинанията ви!С уважение Марга.

 31. На домакина на блога г-н Инджев и семейството му желая от сърце Новата 2016 г да ббъде здрава,щаслива,късметлииска и успешна,съштото пожелавам на съмишлениците и учстниците на блога.

 32. На всички съмишленици честитя Новата година с най-добри пожелания за здраве, щастие и светлина в тунела! На Иво Инджев добавям и да продължава да е най-четен, най-обичан, но да стане отново и най-гледан на екрана. Дано!

 33. До STEFOR
  Закони колкото желаеш, ама, няма кой да ги спазва.
  http://www.investbg.government.bg/bg/pages/starting-a-business-general-principles-119.html
  http://www.lex.bg/laws/ldoc/2134455296
  http://haskovo.mvr.bg/Administrativni_uslugi/Migracia/izd_razresh_post_prebivavane.htm

  Всички срокове за пребиваване на неевропейски граждани се спазват и проблемът се разрешава цивилизовано.
  Ако централната и местна администрации си вършат съвестно работата и провосъдието от друга страна разбира се, дадената и съществуваща правна и законова уредба има всички механизми за недопускане на анклавни чуждоземни районни формирования.
  Зайгравката на големите стройтелни фирми с Руската мечка на основата на ниски цени и дъмпинг на пазара на имоти в региона, ще има разрушителни последици във всички сфери на общ. живот в България.
  След всичко това следва въпросът:
  Кои са по опасни, Руските или радикал ислямиски спящи клетки?

 34. Честита Нова Година на г-н Инджев и семейството му, на всички приятели и съмишленици в блога, както и на техните семейства! Пожелавам Ви 2016г. да бъде много здрава и щастлива за всички вас и дано малко поне държавата да отлепи, че е заприличала на старчески дом.

 35. Чета в архивите и снимам историята на Българската жандармерия /Je suis en armie/ 10 01 1944 – 09 09 1944.
  Герои, защитаващи България от злото.
  Доброволци. Запасни офицери от трите войни и синовете им.
  Пазещи си нивите, имотите и семействата.
  Почти всички са избити без съд до края на окт. 1944. Малкото осъдени измират в затворите.

  Българската история трябва да се пренапише! А да ми се появява всяка вечер Божидар Димитров по всички телевизии и да ми преиначава документите и историята!

 36. @STEFOR

  Благодаря Ви за постването на изключително полезния (най-вече ЗА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!) линк с ноу-хау информация в закона и подзаконовите актове, с които Турция надеждно е защитила държавния си суверенитет и националните си интереси от руските имотни попълзновения.
  Хърватите също имат свое нау-хау, с което са успели да разрешат проблема с руското нашествие: ако руски гражданин иска да си закупи имот на тяхното море, то това може да стане, но само ако държавата получи възможност да закупи същия по големина терен, където си избере на територията на Русия-една формулировка, с която трайно и окончателно попари ентусиазма на руските “държавни мафиоти” да купуват терени в Хърватска. Гърция също има строги протежиращи ограничения, свързани с
  екологията и презастрояването, които трайно отблъскват руските “предпиемачи”, дори Македония не пуска чужди собственици край Охридското езеро!
  Фактът, че българските правителства досега не са правили и не правят опит да озаптят руската инвазия по Черноморието ни, планинските курроти и минералните ни извори, говори недвусмислено, че Борисов (както и всички онези преди него)тихом -мълком са взели решение (срещу нещо, разбира се!) да предоставят най-атрактивната част от територията ни на руснаците! Иначе досега да се бяха възползвали от опита на съседите, ако нямат собствен интелектуален потенциал да измислят български закон, възпрепятстващ купуването на терени от чужденци поне в граничните ни зони! Напротив! Продажни туристически босове и министерски “експерти” почти всеки ден бодро рапортуват по медиите за увеличението на процентите на закупените от руснаци имоти, безсрамно внасят нови предложения в ущърб на бюджета за улесняване на този пагубен за България процес.

  НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО е в ход! Управляващите ни са национални предатели и не може да се очаква от тях да защитят българския интерес!

  Тогава какво още чакаме? Да бъде доразпродадена за жълти стотинки земята ни?! Няма кой друг да защити единствената ни Родина!
  Можем поне да започнем непрекъснати протести с искане за СПЕШНОТО гласуване на закон за защита на територията на България и най-вече на пограничните райони, където опасността от етническо и физическо отцепване е най- голяма!

 37. На стопанина на блога, съмишлениците и семействата Bи пожелавам здрава, спорна и щастлива 2016 година! Нека по-малко пишем по форумите и повече дишаме в дебелите вратове на “народните избраници”, дoкaтo върнeм нормалността в райското кътче, в което сме се родили.
  ДА ЖИВЕЕ HAШAТA БЪЛГАРИЯ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.