Изселници от България в Истанбул за първи път откр(о)иха ролята на руската намеса в България

 

 

ДРУЖЕСТВОТО НА БАЛКАНСКИТЕ БЛАГОТВОРИТЕЛИ от Истанбул, което се състои от членове на известната организация на изселници от България в Турция „Балканлар”, разпространи днес своята реакция на скандала в ДПС чрез сайта Faktor.bg.

Това е първият по рода си документ, подписан от свързани с България турски изселници или български турци изобщо, в която основният акцент е руската намеса в България и в частност – в средите на турския етнос у нас.

 

Ето няколко акцента от документа, от който е видно, че авторите му осъзнават напълно ролята на Кремъл и я поставят в центъра на вниманието на разгорялата се дискусия около скандала с прогонването на Лютви Местан от върха на партията. В този смисъл декларацията е прелюдия към онова, което предстои да се случи.

Доколкото декларацията подкрепя позицията на Местан, повече подробности могат да се очакват в началото на първата работна седмица от 2016-та. Най вероятно още на 4 януари Лютви Местан ще даде пресконференция по темата.

 

Ето няколко акцента от становището на авторите на документа, споделящи мнението за разделението по линия на отношението към Русия – вече и в средите на българските турци:

 

 

„.. дефакто въпросите пред България и българските граждани стоят така: “Западно европейска демокрация или Путинска колония”

 

„С този си ход Ахмет Доган по много демонстративен начин си разкри картите като самоубеден, егоистичен и безпардонен диктатор не признаващ устав, правила , канони и вътрешно партиен ред и най-интересното като яростен русофил.”

 

„Декларацията представлява проблем за явно русофилските среди в България и нелегалните русофили като Доган ( курсивът е на авторите на декларация- бел. ivo.bg), които в опита си да се прикриват се опитват да прибягват до опасни политически прийоми като етническата нетърпимост.”

 

„Ако Ахмет Доган иска да продължи със своите русофилски изблици съветваме го на следващите избори да се кандидатира за народен представител от крайбрежните градове, където са в изобилие избирателите от руски произход, а защо не направо в руската ДУМА”, завършва декларацията, която може да бъде прочетена в нейната пълнота на този линк:.

 

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/63543-kakvo-tzeli-dogan-s-noviya-si-tatovski-manyovar.html

 

В помощ на желаещите да се ориентират в изкуствено създавания лабиринт от манипулации в българското публично пространство, чиято цел е да прикрият следите на руската намеса, публикувам също доказателство, че в основата на цялата операция, възложена на Доган с речта му на 17 декември, е изречената от него лъжа за липсата на позиция на НАТО и изпреварващия характер на прочетената в Народното събрание позиция на ДПС от нейния лидер Местан.

 

Истината, която може да се види от официалния сайт на НАТО, е , че още в деня на свалянето на руския изтребител, на самия 24 ноември, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг недвусмислено подкрепи Турция. Прилагам превод само на ключовото изречение, от което е видно, че и България е подкрепила СОЛИДАРНО своя СЪЮЗНИК в НАТО Турция- иначе нямаше Столтенберг да направи съответното изявление.

 

Публикувам част от текста в оригинал на английски без коментар, както и линк към официалния сайт на НАТО.

„The North Atlantic Council has just held a meeting, an extraordinary meeting. And we have been updated by the Turkish Ambassador on the recent events. I have also spoken to Prime Minister Ahmet Davutoglu.

Turkey informed Allies about the downing of a Russian Air Force plane violating Turkish airspace.

I have previously expressed my concerns about the implications of the military actions of the Russian Federation close to NATO’s borders.

This highlights the importance of having and respecting arrangements to avoid such incidents in the future.

As we have repeatedly made clear, we stand in solidarity with Turkey and support the territorial integrity of our NATO Ally, Turkey. ( „Както многократно сме изяснявали, ние стоим солидарно заедно зад Турция и подкрепяме териториалната цялост на нашия съюзник в НАТО Турция”)

We will continue to follow the developments on the South-Eastern borders of NATO very closely.

I look forward to further contacts between Ankara and Moscow and I call for calm and de-escalation.

Diplomacy and de-escalation are important to resolve this situation.

Now I’m ready to take your questions.

Q (CNN): The Russians are saying the plane was shot down over Syrian territory and never went into Turkish territory. Are you convinced that it was shot down indeed over Turkish airspace and that Turkish airspace was indeed violate?

Secretary General: The Allied assessments we have got from several Allies during the day are consistent with information we have been provided with from Turkey. So the information we have from other Allies is consistent with what we have got from Turkey. ( в резюме- различни съюзници разполагат в деня на свалянето на руския изтребител с информация, която съвпада с турската официална версия- бел. авт.)

http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_125052.htm

 

 

 

 

 

22 мнения за “Изселници от България в Истанбул за първи път откр(о)иха ролята на руската намеса в България”

 1. Има една подробност за изключването на Местан от ДПС, която никой не коментира…..”Събрание” на коркорбашиите на ДПС в “сарая” в късна доба, което си е чиста кьор софра , на която присъстват чалгъ певици а защо не и стриптийзьорки – казва ли някой? И при тази обстановка се взима важно решение касаещо бъдещето на ДПС……..

 2. Добре, че сме в НАТО!

  Иначе другарите отдавна да бяха напълнили концлагерите с нас!

  Червени боклуци /визирам гнуста Светлана Шаренкова, гнуста Гестапото и вся остальная сволочь!/, още малко ви остава да прехвърлите мярката!

  А като прехвърлите мярката – директно отивате в затвора!

  Защото комунистическият режим е Престъпен по Закон! Престъпен по Закон, а няма коменистически престъпници, а?

  Искате ли да сте първите осъдени?
  Мръсна сган, първо Доган, после ти пачавро Шаренкова и накрая Митьо Гестапото в затвора!

  Руски слуги, по 10 години са ви малко!

 3. http://fakti.bg/bulgaria/167333-chastica-ot-moshtite-na-sveti-serafim-veche-sa-v-sv-aleksandar-nevski
  Съжалявам не е по темата,но пък е обезпокоително, как тихичко ни заливат с руски светци! Лично аз не съм запознат с “историята” на въпросния светец, но някакси ми идва в повече, че “бил много тачен на юг от Дунава”, а истината е, че обикновенния човек дори не е чувал за поредния светец (този пък родом от Курск)?!

 4. Достойна пробългарска инициатива на мюсюлмани, особено на фона на лакейството пред Русия, в което тези дни се отличават с бесовска активност пишман-“православни християни”!
  Ето поредната акция на рубладжийските кешиши:

  http://dnes.dir.bg/news/moshti-sv-alexandar-nevski-sv-serafim-sarovski-21362267?nt=4

  Забележете – челобитието на нашите КГБстки калимявки пред някакви там руски кокали е извършено с…гвардейци и духова музика!
  Забравих, припомнете ми, България светска държава ли е по Конституция? На кого е подчинен Гвардейският оркестър? Откога е станал част от ансамбъла за пляски и частушки на НКВД?

 5. С извинение, в същото време подчиненият на Кремъл български патриарх, тържествено обяви, че българските енориаши с нетърпение очаквали мощите на руския “светец” Серафим и за това се примолил на московската патриаршия да предостави частица от тях. Явно не са достатъчни мощите, които предлага уж изгоненият от България архиепископ Филип в руската църква в София! Кадрите от “Ал. Невски” предизвикват повдигане. Как ще победим руската зараза, кажете ми, как?!

 6. Една от най-точните дефиниции на формированието ДПС дава Огнян Минчев,определяйки го като руско-турски консорциум,в който Москва има мажоритарен дял,а Анкара разполага с миноритарен такъв.
  И сега след развалянето на руско-турския достлук,е съвсем разбираемо и обяснимо защо българските турци започват да “проглеждат” за истинската същност на уж “турската” партия ДПС.
  Турските емисари явно поемат курс към разваляне руско-турската омерта след като руските им ортаци дадоха тон за песен.

 7. Очакваната хибридна руска атака срещу България започна още от първите дни на Новата Година. Засега обхванала българските мюсюлмани и православни християни. Здраве и живот, сили за добри дела на нашия домакин, семейството му и всички приятели в блога!

 8. Добра новина от комшиите. А за разследващата журналистика на Иво, “бронебойни патрони няма открити”.
  Маските не само падат но и балонът доган спихва.
  А сега, само факти, цифри и числа за днешна лилипут.инова раззия/

  http://glavpost.com/post/2jan2016/WorldPolitics/74633-2015-putin-v-cifrah-i-faktah.html

 9. А не трябва ли да се замислим че Турция почва радикално да се ислямизира ? В момента в районите с кюрдско население в Турция буквално се води война , а по нашите медии нищо не казват за това

 10. Турците в България ще прогледнат по лесно и по бързо, но проблема с българите е далеч по страшен. Зер тях(турците не са ги “освобождавали”. А мрежата за влияние на синодалните полковници съвсем не е толкова безобидна! Те отговарят за бабичките, които не гледат новините и публицистичните предавания по “телевизора”. Изобщо хибридната война се води типично по руски – тотално по всички фронтове, безогледно, безмилостно.

 11. Бай Доганьо бил спяща клетка на Хуйло. Кагда Путя пашол в тюрме, неговата звезда ще се бъгне и ще стане като в оня виц:
  Бай Доганьо отишъл да му присаждат коса, защото искал така да се подмлади. Лекаря го предупредил, че манипулацията е доста болезнена, понеже се изразявала в присаждане на малки *урчета на темето и когато се хванат след година ги ирязват и остават само космите им като коса. Но самото подрязване много боляло и Бай Доганьо помолил лекаря да му присади малки пичета, за да се избегне втория етап с изрязването.
  Така и станало. След година хирургът се поинтересувал за резултата и Доганьо се оплакал:
  – Абе, общо взето съм доволен докторе, но когато си приглаждам косата или се реша с гребен ставам целият в слуз…

 12. До ОТБЕЛЯЗВАМ

  Няма начин да ги осъдят. Има закон, но няма Правилник за прилагането му. Не е разписано никъде какво е “комунистическо престъпление”. Не ме питай защо. Даже удължаването на давността за комунистическите престъпления се атакуват от Главния прокурор пред КС!!!
  Ама Той си го избра!

 13. Фактически внедрения руски шпионин Доган ни направи един безценен коледен подарък с който почиства ДПС от руската си членска маса. Така, че сега каквото там още остане в неговите редици, ще може да бъде ползвано като съюзник за изграждане на нова европейска структура. Никога повече Местан няма да се ангажира с проруска дейност. Вярвам, че вече е излекуван!

 14. Поздравления за това дружество на изселниците от България в Турция и за тази декларация, много вярна и много точна, която са написали!!! Бих искала да се запозная и да се свържа с тях защото споделям и уважавам това, което са и което са направили. Инж.Надежда Михайлова от Мездра, ул.”П.Берон”15, България.

 15. Абе колеги къде живеете бе,къде сте били през 1990г.,ама толкова ли не помните,че ДПС беше създадено :

  -ОТ КОМУНИСТИТЕ
  – ЗА ДА СЛУЖИ НА КОМУНИСТИТЕ
  – ЗА ДА СЛУША КОМУНИСТИТЕ
  – ДА ПОДЪРЖА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА
  – ДА НЕ ВЗИМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ
  – ДА НЕ ДАВА ОЦЕНКИ НА БЪЛГАРИЯ ДО Девети септ. 1944г.
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКАТА СЪПРОТИВА СЛЕД 1944Г.
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ КЪМ КОНКРЕТНИ ЛИЧНОСТИ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДЕЙНОСТТА НА ДС-Държавна сигурност
  – ДА НЕ УЧАСТВА В АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ МЕРОПРИЯТИЯ-ФИЛМИ,КНИГИ,ЧЕСТВАНИЯ НА ГОДИШНИНИ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ Държавания апарат и властта до 1944г.,особено към Н.В. Цар Борис.Към Народния Съд и пр.
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШНИЕ КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ МАРКОВ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЗАПАДНИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ РАДИОСТАНЦИИ И ЗАГЛУШАВАНЕТО ИМ ОТ КОМУНИСТИТЕ
  – ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЗАГЛУШАВАНЕТО на Държавното Радио на Република Турция-TRT от страна на комунистите,дорислед падането на комунизма през 1989г.КОМУНИСТИТЕ ЗАГЛУШАВАХА Радио Анакара в емисиите му на български,руски и турски,включително на СВ(Средни вълни).В пограничните райони и вътрешността на страната където живееха турци бяха изградени заглушителни станции,които нарушаваха Женевската конвенция за радиопредаванията.Комунистите монтираха маломощни предаватели на честотите на турските предаватели на Държавното радио на Турция.

  – ДА НЕ ИЗРАЗЯВАТ НИКАКВИ АНТИРУСКИ И АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ ПОЗЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА Русия.
  – ДА НЕ ИЗРАЗЯВАТ ПОЗИЦИИ КЪМ АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ВЪСТАНИЯ В Унгария,Полша,Чехословакия и др.
  – ДА ПРОВЕЖДАТ ПОЛИТИЧЕСКИ КУРС НА НЕПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ(БСП)
  – ДА БАЛАНСИРАТ И ДОМИНИРАТ В ПОЛИТИКАТА ПО ПОРЪЧКА НА КОМУНИСТИТЕ
  – ДА КРАДАТ ЗАЕДНО С КОМУНИСТИТЕ ДЪРЖАВНИТЕ И ЛИЧНИТЕ ФИНАСОВИ ЗАПАСИ
  – ДА УПРАВЛЯВАТ ОГРОМНИ КЛОНОВЕ ОТ ИКОНОМИКАТА,ПРЕДОСТАВЕНИ ИМ ОТ КОМУНИСТИТЕ
  – ДА ДЕЙСТВАТ ТАКА ВСЕ ЕДНО НЯМАТ НИКАКВА ВРЪЗКА С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ
  – ДА СЕ ПРОТИВОПСТАВЯТ СРЕЩУ ПУБЛИКУВАНЕТО НА АРХИВИТЕ на ДС и други ДЪРЖАВНИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ АРХИВИ

  Това не е всичко,има безброй факти,които ние обикновените хора си нямаме понятие какво става вътре в ДПС и неговото ръководтсво.Тук преди няколко дни Иво Инджев публикува фотокопие от разходна разписка за предоставянето на пари от ДПС на друга прокомунстическо-руска партия.

  ДПС не може да бъде заличено от политическия живот,докато държавата не се декомунизира ,а единственото условие за това е властта да бъде взета от антикомунистически сили,каквито у нас не съществуват.

  Как толкова много хора не разбират дълбоката същност на ДПС.
  Доган свалил Местан-голяма работа,утре ако Местан измести Доган пак същото.Нито една партия не може да се води от един лидер,не е възможно еднолично Доган категорично и безпороблемно да действа ако няма подкрепата от комунистите.
  Дори Русия да има някакво отношение към тези неща,те не могат да прескочат комунистическата централа в България,хайде да я наречем Петата колона или Троянския кон,или пък русофилите.

  Комунистите никога не са обявявали че напускат властта,нито пък че някоя партия ,която не е комунистическа е победила комунистите.
  ГЕРБ е създадена по същата схема,както и НДСВ.
  Основния проблем за нормалните българи са българските комунисти и техните покровители от руските служби.

 16. Според мен, положителният ефект от цялата тази тупурдия е това, че ДПС /на Доган/ безвъзвратно ще загуби изселническия вот.
  “Волът като рие – на гърба си хвърля.”
  Интересно, какъв би бил резултатът ако въпросът “етническа партия ли е ДПС?” се прегласува от настоящия състав на КС?

 17. А още по-голямо унижение за България в канонизацията на руските кокали е, че (както се вижда на снимката) се размотават и някакви руски „георгиевски” униформи. Това е престъпление –или дето му викат юристите-СЪСТАВОМЕРНО ДЕЯНИЕ СРЕЩУ НАЦИOНАЛНИЯ СУВЕРИНИТЕТ!
  Ясно е регламентирано КОЙ може да носи чужда военна униформа на българска територия- военни аташета, членове на държавни и военни делегации и поканени за съвместни учения войници от други държави!
  Другите случаи представляват АГРЕСИЯ!
  КОЙ ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА?

 18. Честита Новата година.Годината,която
  настъпи с безпрецедентна офанзива а
  срещу нашата страна от Русия./путин/
  1.ДПС активиране на САВА
  2.испитаното оръжие ;газпром;
  3.православието/костици от някакъв техен светец и посещение на ченгето
  с расо-Кирил.
  Притеснява ме липсата на реакция от
  Президента,Премиера,Председателя наПарламента,М-тър Митов и летаргията на нацията.

 19. Победа срещу злото се постига само чрез следване на Божиите съвети и закони, защото само Господ Иисус Христос и неговото Ангелско Войнство може да го победи! И Той го прави всеки ден без някой да ни го съобщава. Трябва да се радвате и да благодарите! Да се молите и превърнете тялото си в Храм Божи, за да влезе във вас Божият Дух! Тогава и вие ще се превърнете в участници в тази борба! Сатана беше свален и меча му хвърлен в дълбините на океана но лошотията сред хората не може да се пресече с това. Ако ние човеците не осъзнаем света в който живеем и не направим усилие да запалим доброто в душите си то няма как да порасте между нас. Първата крачка към това порастване е прощаването и отказа от отмъщение, защото е казано, че това е Божие дело! И ние трябва да се примирим с това! Тези, които следват идеята за трупане на материални блага не могат да осъзнаят каква тежка беда причин

 20. причиняват на душите си! Този стремеж към забогатяване спира духовното израстване на човеците и води до обременяване на духа и неговото заболяване. Давайте и Дарявайте! Благославяйте и се учете на Молитва и Уважение към Създателя! А той ще ви благослови и закриля щом види в сърцата ви Чистотата и Благородството!

  МАТЕЯ ГЛАВА 15
  15:10 И като повика народа, рече им: Слушайте и разбирайте!
  15:11 Това, което влиза в устата, не осквернява човека; но това, което излиза от устата, то осквернява човека.
  15:12 Тогава се приближиха учениците и Му рекоха: Знаеш ли, че фарисеите се съблазниха като чуха тая дума?
  15:13 А Той в отговор рече: Всяко растение, което Моят небесен Отец не е насадил, ще се изкорени.
  15:14 Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата.
  15:15 Петър в отговор Му рече: Обясни ни тая притча.
  15:16 А Той каза: И вие ли сте още без разумение.
  15:17 Не разбирате ли, че всичко що влиза в устата, минава в корема, и се изхвърля в захода?
  15:18 А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека.
  15:19 Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.
  15:20 Тия са нещата, които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това не го осквернява.
  15:21 И, като излезе оттам, Исус се оттегли в тирските и сидонските страни.

 21. Един пример за Божието възмездие, което постига всекиго без значение кой е и от къде е.
  1946 Година. Моста на река Марица. Двама братя, заклети Комунисти и зловещи разбойници, чакат Родопските кервани със жито, закупено от Тракия и го присвояват със силата на оръжието и партията дала им власт. Връщат бедните родопчани по селата им, където ги чакат гладните им семейства.
  Не е била дълга радостта на двамата братя. Умират като кучета от болести. А единият от тях е лежал 20 години в кома от инсулт.
  Не трябва да имате никакво съмнение, че ние човеците можем да се разминем със Божията Правда, която ще следва съдбата ни и след 1000 живота.

 22. Този документ трябва да бъде публикуван във всички български медии. Ще трябва да го препратим и на най-гледаните коментарни предавания. Защото тук е цялата неподправена истина, съзнателно изкривявана от повечето медии. Тъжното е, че ДПС не е единствената авторитарна партия у нас. Съчувствам на онези партийци в ГЕРБ, които не приемат вътрешно авторитарния стил на управление на своя лидер, но дисциплинирано мълчат или гласуват. Основната разделителна линия обаче трябва очевидно да бъде скъсване с агентурната зависимост от ДС и сляпата подчиненост на руския диктат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.