Нова година, нови лъжи на Путинистката пропаганда у нас

“На Коледа стават чудеса! Путин поздрави България! Призова ни да сме сплотени, единни и силни!”

 

Това лъжливо заглавие във виртуалния официоз ПИК, публикувано на 25 декември миналата година и опровергано от моя милост като измислица на московските слуги само часове по-късно, беше също така разобличено като част от манипулация, разиграна в доста сайтове, списвани на български и от колегата Иван Бедров в Клуб Z. Въпреки това шумната и неуместна като коледна пиратка лъжа красеше челото на „агенция” ПИК дни наред.

 

Днес, на 3 януари 2016 г., от лъжата на ПИК вече няма и помен. Лъжците са постарали да изтрият следите в интернет. Но такива все пак остават.

 

 

В Eпицентър.bg http://www.epicenter.bg/article/Putin-ni-pozdravi-za-Koleda-Balgariya-i-yuruskiyat-tryabva-da-sa-sploteni-za-da-sa-silni/88598/7/0

 

 

В Petel.bg http://petel.bg/V-Kolednoto-si-obrashhenie–Putin-pozdravi-Balgariya-__138981

 

В Pan.bg http://www.pan.bg/view_article-5-327606-PUTIN-POZDRAVI-BYLGARIYA-ZA-KOLEDA-BYLGARIYA-I-RUSIYA-TRYABVA-DA-SA-EDINNI-ZA-DA-BYDAT-SILNI.html

 

В bgnews168 http://bgnews168.com/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B8/ , на който се позова ПИК на 25 декември 20154-та.

 

Лъжливците обаче не могат да се стърпят нова лъжа да не сътворят- със същия креслив тон:

 

 

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Французите искат Путин за президент

Автор: ПИК

23:20 | 02.01.2016

 

 

“Руският президент се фокусира върху решаването на най-важните проблеми, по-голямата част от руснаците го виждат като лидер, това, което липсва във Франция”, това пише бившият депутат от Народното събрание на Франция, Кристиян Вансте в статия за списание “Булевард Волтер”.

“Французите поглеждат с носталгия и надежда към Владимир Путин. Човек от такъв калибър е необходим в нашата страна, ако искаме да я вдигнем на крака. Френската позиция към Русия трябва да се промени, това е необходимо, ако искаме да сме добре”, допълва още Вансте”.

http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-news460855.html

 

Четейки заглавието човек би си помислил най-малкото, че има заслужаващо доверие социологическо проучване, според което мнозинството французи искат Путин за свой президент. А защо не и да се е състоял грандиозен митинг на площад „Сталин” в Париж, на който направо да е поискано от множеството сталинизмът да се възцари във Франция чрез избирането на новия Сталин за президент на Франция!

 

Бегъл прочит на продължението на изопачената новина показва дори в самия текст, че става дума за мнението на един французин, известен путинист, бивш депутат, глобяван с 3000 евро за пропаганда на хомофобия. Същият се казва Кристиян Ванест \ Christian Vanneste ( а не Вансте, както не особено грамотните лъжци са написали в техния текст). Обаче „карай да върви” пропагандата – който се хванал, хванал! Важното е натегачите на Путин да отчетат дейност пред началниците в лова на български шарани на кривата им кукичка.

 

Давам си сметката, че мога пак да подплаша ПИК, след което да свалят и тази лъжа от сайта си. Това обаче не е толкова важно. По- интересен е въпросът защо Борисов се къпе в жълтата светлина на подобни „медии”, които го величаят с не по-малко лъжливи заглавия и хиперболи, от цитираните по-горе.

 

Ще се съглася, но само частично, с отговора на този въпрос, който в едно студио даде Борисов, заявявайки ловко, че не можел да забрани на никой да го харесва, както той харесвал един испански футболен отбор, макар великите му футболисти вероятно да не са чували за него. Да, обаче е едно да харесваш някого, а друго е да му позволяваш да се самозадоволява публично с името ти и да ти върши мръсната работа по охулване на опонентите, оставайки на този фон „целия в бяло”. При този контраст говорим не за харесване, а за изнасилване.

 

Има „малка” разлика. Или за Борисов е едно и също?

9 мнения за “Нова година, нови лъжи на Путинистката пропаганда у нас”

 1. Освен кикотенето пред идиотизма, простащината, неграмотността, лакейщината, мутрагенщината и рубладжийщината на прасешката (с извинение към милите животни!)отходна яма, наречена “пык”, другата практическа полза от нея е, че с ибрикчийските си комплименти автоматично разкрива явни, тайни и полу-дискретни московски слуги в България-“политици”, “математици”, “интелектуалци”, “писатели”.
  А- и “обикновени хора”! Само в “пык” например може да се прочете:
  СКАНДАЛНО! ЕКСКЛУЗИВНО! СМАЗВАЩО!РАЗТЪРСВАЩО! Възмутен гражданин изригна срещу Радан и Костов! В надпис на вратата на кенефа на Централна гара той поиска оставки!”

 2. Четейки написаното от господин Инджев по повод САМОТНОТО мнение на този самотен французин Вантсе, си припомних един израз, който като виц си разправяхме.
  „Ех, пак ми се ходи в Париж…!“
  Ако някой не го знаеше, поглеждаше странно и питаше, „Кога пък ти си ходил в Париж?“
  Отговора беше „ Въобще не съм ходил, ама миналата година по туй време пак ми се ходеше!“
  То иначе кого от нормалните хорица пускаха гадовете да излезе от страната?
  Не беше възможно да се отиде, просто на екскурзия, дори до Петрич, за Франция да не говорим.

 3. Нашите прасешко-окултни медии са изключително потентни в издирването на маргинал-политически боклук (ако е западен, още по-добре), който рециклират в съзнателно невеж превод. Реанимираната ‘експертиза’ на този боклук служи за каквато и да е прасешко-окултна инициатива по охулване, ожулване и отсвирване на новопосочения (по телефона) враг.

 4. Но като е за “пык”, нека бъдем и обективни в оценката на копи-пействането на ексклузивни, сензационни, разтърсващи материали като този! От този безценен текст се разбира например много ясно, защо България в световните класации по свобода на медиите е на 106 МЯСТО!, гледа гърбовете и диша праховете на- ограничавам се до първите 10-ина държави пред нея:
  Непал, Бутан, Източен Тимор, Гвинея, Израел, Кения, Бразилия, Уганда, Сейшелите, Габон, Боливия…

  http://pik.bg/%D0%B3%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-news461428.html

 5. Едно му признавам на баце. Прозрението МУ, че “умните хора не ме харесват”. Оттам-нататък, пик-льовците, близ-аджиите и вся осталная сволочь, може да се надпреварват, това по алековият Бай Ганьо, ти ще целунеш на едно място, аз пък на едно по-друго” и т.н. и т.н.
  Междувременното, лилипут.ин давал нишани на Рапон. Така излиза от “магистралното” новогодишно интервю на бойко-мухобойко пред петьо сопола. На календар с джуджи1 има и фото с подареното хибридно пале от бочката. При кремльовци случайности нямало. Ерго, окончателно не го е зарязал.
  Междувременно, четейки долният коментар установявам едно. В масква окончателно са скъсали с всякаква реалност.
  http://glavpost.com/post/3jan2016/blogs/74788-licemerie-rossiyskih-politicheskih-dokumentov.html

 6. Нататък в класациите е още по-интересно… 2,5 пъти по-добре от нас са Буркина Фасу, Малави… А! Случайно се сещам, че май тези две малки, бедни, забравени от Бога и света държави осъдиха в перфектни процеси диктатори и диктаторски идеологии… Румъния е 52-ра…я, колко рушветчии натика в пандиза Моника Маковей… Мали и Мавритания я следват, но пък пред тях е проспериращата днес Монголия, където наследството на съветския ибрикчия (монголския Т.Живков)- Юмжагийн Цеденбал е прокълнато от народа и ОСЪДЕНО от закона…, я, Молдова и тя ни изпреварва с цели 34 позиции..
  Спеша към любимата на всяко рубладжийско сърце Русия.. мм-мм-м.. хорошо, вот и она- на 152 място, отстъпвайки на Гамбия и Демократична република Конго! Замечательно! Вперед, т.е.- надолу товарищи и мосю Папион!
  Само 46 позиции ни делят от идеала ни- Матушката!
  Ако междувременно, разбира се, не изтласкаме Северна Корея от дъното!
  Реалистично прогноза

  https://index.rsf.org/#!/

 7. г-н Инджев,
  Честита Ви новата 2016 година. Желая Ви здраве и сили да продължавате в същия дух да поддържате духа на истинската Българщина и родолюбие с остротата на перото си. На вашата блогосфера от читатели пожелавам тази година да се увеличи двойно и тройно.

  На горе изброените агенции и интернет издания (гнус ме е да ги споменавам въобще) им пожелавам Анонимните да им хакнат изданията и да им запушват устите непрекъснато. Пожелавам на европейската агенция за борба с хибридните войни на алфа-карлика да съумее да подтисне и затапи бълвоча и помията с които се облива българското медийно пространство.

  “Лед тронулся, господа присяжные заседатели! Лед тронулся!” Русия се движи “семимильними шагами” успешно към пропастта водена “умело” от КГБ, ФСБ, и вся остальная непьщюая сволочь.

  Ще сме свидетели на интересни и бурни времена.

  Поздрави на всички

  Благословена България

 8. Г-н Инджев,
  И всички приятели пишещи и четящи блога ЧНГ 2016.Здраве и успехи.

  А за ПИК прасешка им работа.Да се валят в калната локва.
  Б.Б да продължава да им дава държавни поръчки,вместо да ги отреже от първият път ,защото те работят не качествено .
  И всичко е за наша сметка.
  А Б.Б. вече не е в бяло.
  Благодарение и на тях вече е опръскан с прасешка кал.
  Да продължава така.Краят се вижда.

 9. Премиерът Бойко Борисов видя знак за “обич” от страна на руското държавно ръководство спрямо България в поставянето на снимка на Путин с българска овчарка в календар за 2016 г.
  http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_1877673564_Borisov:_Putin_dade_znak_che_ni_obicha
  ……
  Този човек не може да бъде повече премиер на България!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.