Борисов се мазни на Путин по старому и през новата година

В няколко части, като кайма с кокаляци и тлъстини, прекарана през месомелачка и продавана за кренвирши, излиза на порции интервю на премиера бай Борисов с неговия еквивалент в медиите бай Блъсков.

 

От реплика на Борисов пред БТВ тази сутрин стана ясно, че разговорът се е състоял в ранната утрин на самия 1 януари- толкова му е било важно на премиера да говори пред „Труд”. https://www.google.bg/search?q=%D0%A2%D1%80%D1%83%D0%B4+%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=4XGJVqaZN8SWsgGy5bCoAQ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5207718

 

Оставям на читателите сами да преценят качеството на това количество, разделено на части по страниците на вестника. Единственият ми съвет към тях е да обърнат внимание на фамилиарниченето на Блъсков, забележителен с членството си в мафиотската организация Г-13.

 

Г-13 беше учредена през лятото на 1993 г. в кабинета на Стоян Денчев, секретар на Министерския съвет ( 1993-94 г.), начело с Любен Беров, марионетка на Мултигруп. Групата с фаталната номерация беше рекламиранаот Иван Гарелов по БНТ в „Панорама”  в специалната му рубрика „Строители на нова България” (жива гавра с едноименния труд на възрожденеца Симеон Радев) .

 

В Г-13 на Блъсков беше отредена ролята на медиен бос, чийто еквивалент днес е „императорът” Пеевски.

 

Ето списъкът на злополучната организация, която се разпадна толкова бързо, че мнозина вероятно са забравили тази комета от зората на първоначалното разграбване на капитала.

 

 1. Ангел Първанов – „Фърст файненшъл“
 2. Борислав Дионисиев – „Булвар ентърпрайсиз“
 3. Валентин Моллов – групировка „Моллов“
 4. Васил Божков – „Нове холдинг“
 5. Георги Аврамов – „Лекс“
 6. Георги Агафонов – банка „Славяни“
 7. Добромир Гущеров – „Орел“
 8. Емил Кюлев – Туристспортбанк
 9. Илия Павлов – Мултигруп
 10. Красимир Стойчев – „Трон“
 11. Петьо Блъсков – пресгрупа „168 часа“
 12. Степан Ерамян – Издателска къща „Еркюл“
 13. Христо Александров – Агробизнесбанк

 

Двама от този списък, най-могъщите по онова време в тази компания, бяха застреляни демонстративно посред бял ден в София. Двама други обитаваха за кратко затвора, а останалите „минаха в нелегалност” спрямо бомбастичната заявка за тяхната значимост от времето на първоначалното награбване на капитала.

 

Единственият оцелял на влиятелна позиция ( като медиен собственик) е Блъсков, който сега си говори на ТИ с днешния властелин на държавата.

 

Цитат от неговото интервю с министър-председателя на България:

 

„– Вдигни ( курсивът мой, фамилиарниченето-негово, бел ivo.bg) малко завесата на тия чудесни отношения с Меркел.”

 

Останалото в интервюто е фира, но тази демонстрация на близост си заслужава да бъде откроена като всяка „въшка на чело”, която издава нечия нечистоплътност.

 

Колкото до „новия Борисов”, той ни се показа и днес в дълго и също толкова ялово интервю за БТВ. Не само, че не каза нищо ново, но и препотвърди старото си отношение към Путин. Борисов изтълкува появата на подареното от него куче на снимка за календар с руския президент като знак, че „те ни обичат”- явно няма предвид кучето и Путин, а тях, руснаците, от чието име бърза да ни увери в непресъхващата руска любов към него, а това значи – и към всички българи.

 

За всичко останало Борисов се научи да се сдържа, като сипе комплименти най-вече за опозиционни политици, създавайки ( досущ като Блъсков) впечатление за близост с тях. Чрез тази прегръдка съзнателно превръща тяхната опозиционност в посмешище. Радан Кънев беше откроен както в „Труд”, така и пред БТВ, като любимата жертва на тази демонстрация на едностранно преразказана от премиера близост. За пореден път се изяви в това отношение като онези примитиви, които обичат да се хвалят с креватните си подвизи за сметка на другия участник в тях, за да се знае колко са “неотразими” и потентни в собствените очи.

 

Едно обаче Борисов не може да се сдържи да премълчи: демонстрацията си на вярност към Путин и Русия. Обикновено вмъква в изявленията си обобщението за българската любов към Русия, но този път надмина себе си, проговаряйки от името на Путин и руснаците за тяхната любов към българите. И може да бъде сигурен, че в Москва оценяват първата му изява за годината като отличен знак за техните любвеобвилни планове за нас.

 

18 мнения за “Борисов се мазни на Путин по старому и през новата година”

 1. Активното мероприятие “Овергаз” даде своите плодове!
  Борисов се закле във вярност на Путин!!!
  Оставка Борисов!!!

 2. Че Бойко Борисов го е страх от Путин, всеки пеленак го знае. Обаче премиерът да бръщолеви за пълната подкрепа на Камерън, Меркел и Оланд за някакъв “газов разпределител „Балкан“ е пълна лудост. Нищо такова няма да се случи в близките поне 10 години. За да има газов разпределител, трябва да има газ. Откъде Борисов ще намери газ, та да започне и да го разпределя? И на кого да го разпределя? Пръкна се нашенски Путин газ да разпределя!

 3. Камерън, Меркел и Оланд може спокойно да подкрепят Борисов да се покатери на Луната утре.

 4. Ето още едно “интересно” четиво за махленските маниери на тези баячки, гадаещи по руски календари бъдещето на поверената им държава. За мен това си е откровен не махленски а мафиотски език.

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5172859

  Това е и истинската причина в България процеса към демократизиране на държавата да напредва с 3 процента за 10 години. Докато мафията си прави прехода по неин тертип и нарича демократите “лигльовци” на които трябвало редовно да се бият шамари не виждам как България ще постигне уважение сред останалите членове на ЕС и истинско развитие, което се чака от народа а не развитие на мафиотския бизнес, каквото се случва в действителност. Не ли наистина време, щом приказват за шамари, наистина да си ги получат!

 5. Гнус! Не знам кой е по-отвратителен от двамката. петю опола или баце. За това, по равно-ДГД!
  Иво, има леко повторение в първото изречение на третият абзац отдолу-нагоре. Иде реч за БТВ веднъж в средата на изречението и после пак в края.

 6. Не искам да наричам освободител, ни приятел, нито брат това червено нещо, що дебне ме в страни и изотзад!

 7. Да не забравим да споменем, че интервюто с Борисов в БТВ беше в предаването на малкото “Блъсковче”, яко протежираното от самото му медийно пръкване арменче с руска душичка Антончо Хекимянчо, което върти баници, слуша музика и въобще е един СПЕЦИАЛЕН човек ! Същински Прасчо-2! Със самото си идване в БТВ се радва на нежната любов и страхопочитание от страна на ТВ шефовете си, не случайно получава и най- високата заплата (над 7000 без хонорарите!), но без да мръзне по улиците като колегите си !
  Явно много е заложено на него! Големи са очакванията и тепърва ще гледаме арменски сеири!

 8. Всеки император (Путин) си има кучета (и у нас)! Нормално е кучето да обича господаря си, в това няма нищо чудно. Напротив, достойно е бих казал за едно добро, послушно четириного да е привързано. Интересното в случая не е това обаче, а факта, че БГ населението реално си е обожествило това куче. Това показва, че не сме свършили с анимизма някъде преди 1000 години, приемайки христянството, а сме останали верни на старобългарските традиций може би пък на пук на назначения от Кремъл т.н. български патриарх.

 9. И още нешо, г-н Инджев:

  “- То има и текст от няколко реда. Хубаво. Там нищо не правят случайно. И когато ни се карат и ни размахват пръст…
  Винаги съм казвал, че България и Русия в културно-исторически план са изключително свързани. Религията ни…”

  Текстът от няколко реда е… едно изречение за любовта към кучетата. Ако това наистина беше послание към България, то е, че Борисов е… куче? А ние всички сме кучета??

  А за свързаността на България с Русия… и за “религията ни”… – да, прав е Борисов: и нашите владици като московските, обичат да се возят в скъпи коли и се обкичват с Ролекс-и…

 10. Г-н Инджев, един коментар липсва по-горе, вероятно са го изловили по пътя от ФСБ:-)

  Беше по повод подвеждащите думи на Блъсков “Путин пусна календар с вашето куче, това какъв жест е?”

  Те не са верни – календарът не е НА Путин, а на изданието “Звезди – съвети”, пълно с хороскопи и други подобни глупости. С тираж от 200 хиляди, който на 150 милиона население е еквивалент на 10 хиляди за България. Около 20 пъти по-нисък от този на жълтите седмичници у нас.

  Това, че Борисов не поставя Блъсков на мястото му с нормалната забележка за такъв въпрос, че е подвеждащ, е доказателство, че той самият много иска Путин лично да е избрал снимката с българското куче…

  Ето и останалите снимки от календара:

  http://edition.cnn.com/2015/12/28/europe/vladimir-putin-calendar-2016/index.html

 11. Чудя се, защо още не сме обявили 3-дневен национален траур!
  Вижте кого жалее рубладжийската помиярница “пык”! Но пък ги разбирам- умира ти начальникът-шеф на ГРУ, знаеш ли кой ще смени…

  http://pik.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%87-news462142.html

 12. Турците като много глупави сключиха стратегическо търговско споразумение със Саудитска Арабия на обща стойност 613 МИЛИАРДА ДОЛАРА.
  Тиквеника от Банкя продължава с мокрите си сънища за газов хъб Балкан

 13. Ухх, мъка -мъка, но изчетох всички части от интервюто. Предполагам, блъсков го е мислил като версия за намалено зрение.

 14. @Стамбо
  Новината за тази кончина е разбираемо по-пик монументална дори от снощната новина на Адел ибн Ахмед ал Джубейр за дипломатическата кончина. Одобрявам всесърдечно предложението за три-дневен траур, но само след като изтрезнеем от предишния анонс – за осигурените приятели на подсигуряващия се Б.Б. (Държавна агенция „Разузнаване” беше създадена със закон, влязъл в сила на 1 ноември 2015 г., а ръководството й – председател Драгомир Димитров и заместник-председатели Георги Миленов и Ангело Прокопиев, беше назначено в началото на м. декември).

 15. Не съм чела “интервюто” в Блъсковия вестник.
  Гледах тази сутрин лицето ББ в интервюто пред Антон Хекимян.
  Поразена съм от безсилието на Борисов да обясни каквото и да било смислено.Всъщност той нищо конкретно и отговорно не каза/може би това му беше и целта/,само неколкократно повтори,че в казуса Овъргаз Русия е невинна сълза,а за Местан-Доган-ДПС – че не се бърка.Гади ми се от посредствената бай Тошовска простота.

 16. Стамбо, Приятелю, влязоха в серия таварищите с “хладен разум, горещо сърце и чисти ръце”. Онзи ден си замина на 50 и малко командващият зелените човечета при анексирането на Крим. Сега, този “маладец”. Според една народната поговорка: “Няма две без три”. Чистка ще да е. Да цитирам за случаите пак Швейк: “Горе стават големи работи”.
  Специално благодарство на Скарамуш. Разкритието показва едно. Най-банален частпром за който лилипут.ин и ко хал хабер си нямат. баце обаче налапал кукичката. Банкянски БОКЛУК.

 17. Кой знае в какво е “сгазил лука” топ-разузнавачът, та да се спомине на едва 58, тъй внезапно, тъй тихомълком … Все пак – не е Мишо-бирата.
  Лавата под повърхността вече клокочи, тук-там позамириса на сяра /и евтин газ/, зачестиха и предхождащи изригването трусове – на къси интервали, с нисък магнитуд.
  В ход е обратното броене.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.