Зов към Путин потвърди овладяването на медиите в България като приоритет на Петата колона

(М)истерията на невъзможния избор за прозападния човек в България се задълбочава. За настроения на западна вълна българин нещата не стоят толкова просто, колкото за простия му опонент сред поклонниците на единобожието, чието божество е Путин.

 

Кого да избере прозападния човек в България между от българско политическо потекло, при положение че ЕНП не се гнуси да тупа окуражително по гърба Бойко Борисов и гледа на него като на автентичен свой представител у нас с целия му русофилски патос и популистки плам в обгрижването на всички политически тенденции без разлика от дясно и ляво?

 

Кого да избере западнофилът тук между американския вариант на дясното в лицето на путинофила Доналд Тръмп и на лявото Хилари Клинтън, която е на обратната позиция?

 

На кого да заложи ( ако се наложи) в сблъсъка между „най – добрия българин” Доган и уж най-големия евроатлантик Местан?

 

На чий модел на декомунизацията и десъветизацията да заложи българският антикомунист, след като Полша, в чиито парламент социалистите дори не успяха да проникнат на последните избори, залитането на десния популизъм настрои Европа срещу Варшава?

 

Как да заобича вкупом западните десни лидери обърнатият с поглед на Запад българин, желаещ избавлението на страната ни от московското постколониално иго, след като толкова много символи на дясното, от Берлускони и Саркози, та чак до крайно дясното на Марин льо Пен обслужват Путин като негови рекламни агенти?

 

И коя западна държава с безрезервна прегръдка с политиката й ,която си върви в пакет ( както русофилите приемат руското , ако ще да е изпражнение) да вземе за образец желаещият западен начин живот и просперитет българин, когато дори най-обичаната от българите Германия шикалкави по адрес на руската агресивност заради интересите на 6000 германски компании в петролното шейхство Русия- т.е. биха ни изтъргували с ляво-десните ни парцали в името на течната петродружба и петродоларите?

 

Дааа, сложен е животът на мислещия българин. И въпреки това предпочитам замисления сложен живот пред простото безсмислено живуркане.

 

А за останалите няма никакъв проблем. Днес тяхното представително в медиите лице, собственикът на ПИК Недялко Недялков е изразил общото им мнение за универсалното решение ( нещо като „окончателното решение” на Хитлер по еврейския въпрос).

 

Не искам да цитирам или преразказвам целия му текст, в който той проклина враговете си- не съм им адвокат, а и за хонорар(а им) не пиша ( камо ли за въпросните грантове, за които Недялков толкова яростно завижда, сякаш неговите приходи от проправителствена политическа реклама и от антирекламата на правителствените противници са морално чисти, като Бойкова сълза).

 

Последният абзац на Недялков е достатъчен ориентир по своята представителност за „окончателното решение” в мечтите на „другата България”, наведена и обърната към „спасителя” от Изток:

Недялко Недялков:

А иначе – да живее Путин! Сериозно.

Да можеше да си го внесем за кратко в София, да изхвърли американските и турските агенти, да разпусне „Америка за България” и „Отворено общество”, да запуши устата на кресливите Кабанчета, да стегне войската и полицията, да затвори границите за бежанската измет…

Звучи ми като добро начало.”

 

Разбрахте ли е кое е приоритет в очите на зовящите Путин да въведе московски ред в България: първото и най-важното нещо е завоевателят да унищожи медийната конкуренция на Петата му колона и едва на второ място по значение е да върне съветско-руският ред в армията и полицията, започващ със затварянето на границата за „бежанската измет” ( дали такава измет няма да се окажат след това и милион и половина български бежански на Запад, които да бъдат обявени за „невъзвращенци”?).

По Лао Дзъ е „ за човек с чук в ръка всички проблеми са пирони”. Според лаещите тук, достойни да се снимат гушнати от Путин на календар, е същото, но към чука си мечтаят да има и сърп за „разчистване” от бурените на омразната им западна демокрация.

По ярко и ясно потвърждение на моята теза, че битката за овладяването на медиите в България е най-важната задача за Петата колона на Путин до този момент не бях срещал!

 

А представяте ли си продължението на това „добро начало”? Не? Нека ви помогна. Продължението на това „добро начало” би било следното, според пожеланието, което лично ми беше изпратено днес в ivo.bg:

Човек
real_emo_86@abv.bg
95.158.175.173
Изпратен на 06.01.2016 в 11:24

Боклук, ти защо не си убит още? Ако бяхме нормална държава, ти отдавна щеше да вуснеш на бесилото или да бъдеш храна за прасетата в Белене.Пожелвам ти час по скоро това да ти се случи. Мръсен продажник, колко ти плащат американците за глупостите,които не спираш да ръсиш?

На мен, да уточня, ми плащат единствено читателите на книгите ми и ми помагат само близки и приятели, на които се отплащам единствено с обществено полезния си труд в ivo.bg, включително като се противопоставям според силите си на Петата колона. Дори и в редките случаи, веднъж –дваж в годината, когато конкурентите на Петата колона ми поместят някоя статия, пак не ми плащат. Но подобно отношение към живота не може да се побере в главата на хора, за които светът е бойно поле за войнствения им фанатизъм и с гузната си печалбарска съвест не могат да повярват, че има хора, които не са като тях.

 

27 мнения за “Зов към Путин потвърди овладяването на медиите в България като приоритет на Петата колона”

 1. За тези слова Нидялкото заслужава най-малкото една солена глаба за антидемокротична и ксенофобска реч. В нормална държава де…

 2. По тази гнус изпратих коментар към предишния текст, но гледайте какво юбилейно честване готвят на Ботуш Каишев! И къде!

  http://www.mediapool.bg/mo-shte-priyuti-chestvane-na-dobri-dzhurov-news243876.html

  Министър Ненчев,

  Не гневни декларации, а изхвърляне на съветската измет от Военния клуб ще реши въпроса!
  Иначе си оставаме пак с думи- куршуми и стомана и действия-шекерен памук!
  Комунистът и сесесерският агент разбират само от бой. А също от мариз, кютек, тупаник, сатър, брадва, трион, въже, куршум и напалм!
  Изявени антикомунисти- практици са прилагали и други социално очистителни техники, Сухарто в Индонезия например- цоп!пляс!- и комунягите -маоисти и полпотисти в “луанг-прабанг”- това на индонезийски значи “крокодилска яма”, ама като у нас крокодилите са само по парцалките на ЛАКОСТА, какво да правим!…

 3. Г-н Инджев,
  Честита Нова година!Много здраве на Вас и цялото Ви семейство,много щастие,радост и късмет!
  Вярвам,че Бог бди над Вас, защото сте ни нужен,защото Истината търси и намира пътя към хората!
  За злобата на простаците нямам думи!Зная, че душата Ви боли,но “равенството” роди ненавист към умните хора и резултатите се виждат ежедневно в цялата ни държава.
  С най-искрено чувство на уважение!

 4. Абсурдът в който уж про-европейски партии играят ортаци на Путин е описан прекрасно в статията: ‘Кого да избере прозападния човек в България от българско политическо потекло, при положение че ЕНП не се гнуси да тупа окуражително по гърба Бойко Борисов и гледа на него като на автентичен свой представител у нас с целия му русофилски патос и популистки плам в обгрижването на всички политически тенденции без разлика от дясно и ляво?’ Когато Европейците или уж такива като ЕНП ни тикат в прегръдките на националното бедствие, на повечето мислещи хора не им идва друго да направят освен да стегнат куфарите и да търсят свобода от руснаците и техните местни подлоги другаде.

 5. Жалка и дребна душичка е русолюбеца в България. Концлагери и смърт само витае в главата му! Каква скотщина – типично руска! Точно както болшевишкия “съветски човек” на другаря им Сталин!!!
  Тези човекоподобни болшевишки продукти дори не могат да проумеят понятието СВОБОДА! И че за нея не е необходимо да му плащат на човека, за да се бори за нея – със слово и дела!

 6. Понеже стана дума за измет в статията, не трябва да съм чул или чел друго от недялко н., за да ми е ясно че е едно голямо миризливо рускопоклонно л.й.о!

 7. Шокиран съм! Не можах да повярвам и отворих ПИК (което обикновено избягвам да правя, за да не се чдосвам) за да прочета тази комунистическо-фашистка-путинофилска- шизофренична-идиотична глупост, която се опитва да ни върне обратно в началото на 50-те годни… Защо този драскач не се премести да живее при Путин вместо да зове Путин да дойде в България? Неам нерви…

 8. На всички поставени въпроси и подвърпоси,Българската държава всеки ден и всяка нощ отговор дава.
  Дори някой да има съмнение,Мочите и Альочите го вадят от двоумение.

  Хилядите киловати ,които Държавата вади от джоба на българския народ осветяват комунистическо-съветския октопод.
  Осветяването не се прави случайно или по инерция ,а демонстрира вечността на комунистическо-руската секира,българчето обаче не увира.
  Никакъв Местан или Доган да могат да разградят комунистическия бостан.
  Каквото и да се случи в България,то е осветено ден и нощ от съветско-руската мощ.

  Наивността обаче е взела такива размери,че държавата и народа ги движат само абстрактни химери.

  С каква страст само някои чакат да дойде през следващата година Дядо Мраз,идва стареца и всички Мочи и Алоьочи разрушава,комунистите ги изпарява и благоденствието се настанява и залива заспалия народ на комунистическата морава.
  Кой като нас в този звезден час,кой като нас ще празнува освобожеднието от комунистическо-съветската символика,България ще стане център на скъсването с глупостта,както навремето беше съборена Берлинската стена.Съмнително,дори презрително,няма кой,вечен е комунистическия порой.

  Не,не,не,нито през 2027 година символите ще бъдат разрушени,те дори ще са увеличени….

  Европейска ориентация и съветска окупация-ей че наивност е обзела българската псевдонация……

 9. @ Стамбо:

  Примерът, който давате е доста неадекватен – Луанг Прабанг е град в Лаос, на брега на река Меконг, някога столица на Индокитай.
  Това, което имате предвид е Лубанг Буая, краен квартал в Джакарта, където предполагаемото комунистическо движение “30 септември” отвлича и убива 6 офицера от индонезийската армия в опит за преврат, потушен в последствие от Сухарто и послужил като повод за масови убийства не само на комунисти, а и на китайци, атеисти, и всеки който е бил неудобен. Но независимо от това, че сте объркали почти всички факти, само по себе си да се дава за пример човек отговорен за избиването на половин милион души е проява на лош вкус.

 10. Недялко Недялков, първо е милионер, така се самоопределил от “писателска дейност”. Той не се смята за забогатял Юда. На мен във физиономията ми прилича на хипертрофирала простатна жлеза. Но е на второ място в класацията, На първо място по хипертрофия е Слави Трифонов.Абе, фалирал човек. Иначе има един руски авангарден художник – акционист Пьотър Павленко.И се чудя би ли могъл да направи следната инсталация. Да събере вещи на убитите от Путин, знайни и незнайни хора и тези вещи да бъдат отляти в прозрачна материя във формата на кресло за гледане на телевизия. Композицията ще се нарича “Креслото на Путин” и ще съчетава медииния комфорт и удобство и студената истина на непоправимото отнемане.

 11. Тодоре,

  Извинявам се най-искрено за езиковата грешка, лаоският град се промъкна в словосъчетанието! Комунистическото движение от 60-те години обаче никак не е “предполагаемо”, а възможността Индонезия да предхожда като експеримент полпотова Камбоджа е била съвсем реална , като се вземе предвид разсипията на отвеяния Сукарно, онова, което ПОЛ ДЖОНСЪН нарече “духът на Бандунг” и маоисткия натиск(има солидна библиография по въпроса, която Ви е известна). Да, съгласен съм, във висши морални категории реакцията на Сухарто не е за кадене с тамян, но какво е могъл да противопостави той в този момент на червената напаст? Дружеска беседа и молитва? Няма да отстъпя от убеждението си, че борбата срещу комунизма е абсолютно еднозначна в морално отношение, колкото и в нея да има грешки, както във всичко, което вършат грешните хора.

 12. Глупостта, както и кривите дървета нямат свършване. Продажниците също, дори се увеличават прогресивно с некадърността.
  Ами този Недялков какво може,(да пише, разбира се), освен глупости?
  Рублите намаляват. Първо им пада цената, второ те трудно се и изкарват в Русия. Още по–трудно в бъдеще ще се могат да се разплащат в иностранството.
  Направи ми също впечатление едно изказване на Борисов, относно (о)позицията, на Радан Кънев.
  По смисъл, дори (Радан) да получел някакъв успех на евентуални нови избори, то от него съставеното правителство щяло да бъде недостатъчно за да можел да създаде мнозиство, защото тогава Герб щял да се окаже в опозиция!
  Хайде холан, май сметките му трябва или да са грешни, или прокламираната му западна ориентираност сега са камуфлаж, направо опашати лъжи.
  Ами когато една партия (също европейска и прозападна) спечели убедителни гласове независимо от къде те са стекли, няма да има вече никакъв проблем, дори те да са за сметка на Герб. Най–многото приливът дори да се засили, защото тогава става ясно, че движението вече не е алтернатива. Особено след като главният им лидер непрекъснато се осира и неговата ориентировка става все по–явна.
  При това, една обща насоченост не би трябвало да бъде пречка, дори за коалиция.
  Вероятно вдетинения им лидер със средновековен патос си мисли, че пак ще бъде център на вселената и вероятно си въобразява, че ще останат го–голямата сила…
  Бих казал, блажени са верующите, точно след препиканите реформи и след като се разбра, че главната причина да не се състоят реформите се крие в Герб. Иначе защо трябваше да подават оставки Христо Иванов и Радан Кънев?
  Не, времето вече показва, че ни предстоят мълниеносни развръзки. Кой знае, дали руската гаднящина ще продължи да живее в същият си вид или ще се срине, както съветската.
  Много е показателно че вече в боя се хвърля всичко, което до сега беше държано скрито и замаскирано.

 13. Недялков очевидно не е наясно какво се случва, когато руснаците ти “дойдат на гости”, щом лелее “внасянето” на Путин в България.

  Първите жертви са точно тези като него – полезните идиоти, помагачите.

  По три прости (и практични) причини: знаят някои неща “от кухнята”, за които може да се разприказват; представляват потенциални досадници (изнудвачи), опитващи се да изтъргуват “заслугите” си срещу привилегии; предатели са – универсално схващане, дори и за руснаците, които все вървят по някакъв техен си път – днес предават опонента ти, утре ще предадат теб.

  По-любознателните, които биха искали да разберат повече за руската (КГБ) технология за дестабилизиране на държави и последствията от това може да видят това интервю:

  https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4

  Колкото до “журналистическото перо” на Недялков, прочетох… (за малко да напиша “статията”) материала – досущ мяза на заводска малотиражка от 1947 година.

 14. ех,Недодялко Недодяланов…рубладжийче си ти недодялано..с други думи-ИЗМЕТ,МЪРША!!!

 15. Този прасурс (както е видно от снимките му на разни КОЙкоктейли) Недялко Недялков е малкият син на поета Недялко Йорданов. Големият се казва Асен Йорданов и е основател на респектиращия със смелостта на журналистическите разследвания сайт Bivol.bg, заради които авторът няколко пъти е пребиван почти до смърт.
  За мен продължава да е загадка как е възможно тези двамата
  да носят един и същи генетичен материал и да са възпитавани от едни и същи родители!?

 16. Честит имен ден уважаеми г-н Инджев!Бъдете здрав и успешен в нелеката мисия на просветител на българите!На фона на картинката на нашата политическа и морална действителност описана в публикацията Ви,тази Ваша мисия става все по- необходима!Споменатата картинка е твърде песимистична и трудна за преглъщане от такива като мене,но за жалост,фактите са си факти!!
  Успех и приятно прекарване на празника!
  ЧНГ!

 17. До SMS
  И аз се чудех, даже пуснах подобен коментар като вашият тук. Оказа се, че Достойният Асен е от първата жена на НЙ, а прасето недялко е от втората-Ивана. Самият баща който по инфо на негов близък като всеки българин си гледа келепира, е заявил езуитски: “Аз държа на фамилията си” когато му “търсят” сметката защо са толкова различни синовете.

 18. Интересно как тези нормалници желаят една партия, един вестник, един вожд и заплашват всеки, който не мисли като тях. Те разбира се всички са “православни” “християни” и твърди почитатели на Путин. Путин и той е “православен” “християнин”. Обаче много ми се иска да зная на чий Господ се кланят тези “православни” нормалници??? Кое евангелие четат и чии закони почитат ???
  Ако Господ беше комунист като тях на земята щеше да има само едно дърво с червени листа, само едно животно с червена кожа, само една риба с червени люспи, само един океан с червена вода и само една червена маймуна като тях, която да яде само червени банани като тях.

 19. @Georgi Nikolov
  Благодаря за инфото, този факт за различната генетична информация на двамата братя определено дава отговор на загадката:)

  Може би тези по-лични подробности обясняват и раздвоеността в поезията на Недялко Йорданов, част от която е добра, особено по-ранната лирика, и кичозният елемент в “по-зрялото” му творчество, където се долавят смешни политически пристрастия.

 20. @ SMS | ЯНУАРИ 7, 2016, 13:55

  Недялко Йорданов е стихоплетец, а не поет. Малка му е душичката, за да бъде поет.

  Стихове без поезия. Рими.

 21. SMS, тълкуването Ви е перфектно. И за двамата полубратя и за поезията на баща им.

 22. Тодор и съфорумци

  https://en.wikipedia.org/wiki/30_September_Movement

  Ето доста обективен в оценката на събитията и добре информиращ линк по индонезийския ни спор с Тодор.
  Ако опит за прокомунистически преврат (позволен от Сукарно) не е активност, която трябва да бъде обуздана, не знам какво е трябвало да чака ген. Сухарто или да чакаме ние. Да ни натикат в Белене, в ГУЛАГ или в Полетата на смъртта?
  Пропуснах, че в Лубянг Баая първо хвърлят свои противници комунистите- (Пол Джонсън. История на света, с. 641, англ. издание) та, каквото повикало-такова се обадило)!

 23. Стамбо и Тодор

  Заради вас, от тъмни доби пия кафе със Суехарто, който изблъска дневните красавици Местан и Доган. Стамбо е прав за тениските ‘lacoste’. Не вършат работа. А, че покрай сухото изгаря и мокрото, така е. В Ирландия, преди години срещнах човек, който живееше от една резиденция на друга, гледаше само да е в Европа. Имаше смъртна присъда в Индонезия. Не беше комунист, но пишеше поезия. Изпуснал контрол върху интерпретацията (ирония) и властта го погва по политически причини. ‘Голямата ирония е’ – казваше той – ‘че зорлем ще ме направят комунист’.

 24. Сарданапал, точна литературнокритическа оценка!

  Смешни страшки,
  страшни смешки,
  злободневки, еднодневки…-

  Това е, общо взето, читалищното стихоплетство на този поетичен титан!

 25. Благодаря, Стамбо!

  Знаех си, че сме на един акъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.