“Светлина, повече светлина” върху Доган

Почти като във вица за Иванчо на черната дъска в училище, където бил накаран да се извини за думите си, повтаряйки три пъти с въпросителна интонация „Марийка не е мръсница?” и „извинението му” с обобщението „Е, много се извинявам”, изглежда все повече и кампанията на русофилите в опита им да отрекат лъсналата му принадлежност на Доган към Петата им колона.

 

Колкото повече го бранят от тази очевидност, толкова по дълбоко го набутват в русофилската ниша, от която той се показа по указание на руското посолство.

 

Днес и Искра Баева наля масло в този огън. Тя много се постара от телевизионния екран на Bulgaria on air да „докаже”, че Русия нямала нищо общо с речта на Доган ( в която той застана на страната на Русия срещу Турция уж от патриотични български позиции – по формулата на Калфин от 2011 г. за русофилството като задължение на българския патриот). Постигна обаче обратния ефект с „аргумента”, че Доган не е ходил в руското посолство ( което е трудно за проверяване от аудиторията – бел. авт.) и в Русия, което може и да е вярно, но не доказва нищо. Тъкмо напротив, опитът по този начин да се отрече поклона на Доган към Москва в речта му от 17 декември доказва колко отчаяно се опитват да замажат този неоспорим факт говорителите на Петата колона.

 

Като наблюдател на тяхната активност смея да твърдя, че кампанията им е безпрецедентна. Може да се сравни само с охулващата канонада срещу президента Плевнелиев миналата пролет във връзка с това, че както и останалите европейски лидери, той не откликна на поканата на Путин да застане до него на Червения площад в Москва на 9 май.

 

Сегашната пропаганднабомбардировка на русофилите в защита на Доган от „догадките” за неговото русофилство, превърнали се в неоспорим факт, надхвърля обаче многократно по активирания ресурс очернянето на Плевнелиев. И колкото повече рият, толкова повече го закопават в руския окоп и му нахлупват ушанката с георгиевската лентичка на изобразявания години наред от русофилите Ахмед Доган като турчин с фес.

 

Да кажеш, че Русия нямала нищо общо с Доган, защото той не е ходил в посолството й лично, е не просто глупост, а форма на самопризнание за липсата на защитима логика в търсенето на опровержение на цитатите, публикувани в самия сайт на ДПС на 23 декември миналата година в стенограма на речта му от 17 декември. Отгоре на всичко, за трети път ще напиша, че инструктажът му за въпросната реч е извършен лично от Димитър Иванов – Гестапото и Стоян Денчев след като са били привикани за целта в руското посолство.

 

Тази информация за совалката на Гестапото и Денчев е известна не само на мен. Но нито един път нито един от интервюиращите говорителите на руската пета колона не пожела да провери реакцията на другарите пред камерите какво биха казало по този повод. Не се съмняват, че ще отрекат, но за протокола ще остане лъжата им. Отказът от спазването на този протокол е вид съучастие на медиите, което ги улеснява да обикалят медийните трибуни с лъжите и манипулациите си.

 

Другата линия от същия сюжет е хоровото пеене в един глас (без нюанси) на русофилите срещу същата тази Турция, която даваха за пример на България по повод отличните отношения между Ердоган и Путин, преди двамата да се скарат. Вече направих сравнението с юни 1941 г., когато българските комунисти изведнъж откриват Хитлер като най-големия сатана, но само след като той напада изпреварващо своя съюзник СССР. Един коментатор в ivo.bg добави и друга, напълно основателна историческа прилика с нагнетяването на очакванията Турция да нахлуе в обединена България след съединението от септември 1885 г., когато обаче нападението идва от Сърбия, подстрекавана от Русия.

 

С настървението си да отричат очевидното говорителите на Петата колона осветиха още повече Доган. Прожекторите на това напъване само добавиха допълнителна светлина към обекта , пазен толкова дълго в сянката на предположенията и изваден вече на припека на „опроверженията”, осъдени на провал пред фактите.

“Светлина, повече светлина”, промълвява в безсмъртното произведение на Гьоте на смъртния си одър доктор Фаус , който си е продал душата на дявола. Колко “гьотино” звучи и в случая с доктора по философия Доган!

14 мнения за ““Светлина, повече светлина” върху Доган”

 1. ——————————————————————————–

  Китай сказал «Газпрому»:
  Спасибо, вы нам больше не нужны !

  Российский проект «Сила Сибири», в рамках которого планировалось поставлять природный газ по трубопроводу в Китай, утратил всякий экономический смысл.

  Главная китайская топливо-энергетическая компания Sinopec Group объявила о запуске в коммерческую эксплуатацию крупнейшего в стране месторождения сланцевого газа в провинции Сычуань.

  Его производственная мощность составляет 5 млрд куб.м в год. Об этом сообщает издание China Daily.

  К 2017 году здесь планируется удвоить добычу «голубого топлива», усилив общую мощность юго-западного газоносного бассейна. Однако, как сообщает китайское издание, и нынешней добычи более чем достаточно для покрытия ежедневных потребностей примерно 32 млн человек.

  После запуска в эксплуатацию месторождения Фулин Китай вырвался на второе место в мире по добыче сланцевого газа. Первое пока что занимают США, однако уже в следующем году, после запуска второй очереди газоносного месторождения, ситуация вероятно изменится.

  Китай обладает самыми большими в мире разведанными месторождениями сланцевого газа: на сегодня их запасы составляют 26 триллионов кубов, а тем временем геолого-разведочные работы продолжаются.

  Кроме избавления от зависимости импорта из России, развитие добычи сланцевого газа в Китае решает и еще одну проблему — экологическую. Использование каменного угля для получения электричества существенно вредит окружающей среде.

  Запуск в эксплуатацию газового месторождения Фулин позволил властям Китая наложить давно планируемые ограничения на добычу в стране каменного угля, а также отказаться от него полностью.

  Единственным, кто неизбежно пострадает от такого развития событий, будет русский газовый вор-монополист «Газпром».

  Глава «национального достояния всех россиян» Алексей Миллер был вынужден объяснить Путину, что добываемые в России объемы газа существенно выше ограниченных возможностей его продать, и впору вести речь не о разведке новых скважин, а о консервации и даже полном закрытии некоторых существующих.

  ————————————-

 2. Опроверган съм и това е един от малкото случаи когато съм доволен, че не съм познал. Местан ги цели яко петоколонците и присъдружните им полезни идиоти.

  Исках да препозиционирам ДПС от ролята и на партия, която изразява руските интереси
  През трите години, докато бях председател на ДПС опитах да оборя митовете, че сме етно-корпоративна партия, партия на олигарсите и руските интереси. Провеждах последователна евроатлантическа политика. Но ми бяха вменени няколко смъртни гряха: последователната ми позиция за конфликта в Украйна, за убийството на Немцов, за Страсбург, където настоявах да бъде зачетено правото ни на идентичност и майчин език, за отстраняването на правителството на Пламен Орешарски.
  Исках да препозиционирам ДПС от ролята и на партия, която изразява руските интереси.
  Играл съм ролята на наивен сапьор и преди Коледа стъпих на руска мина. Знаете какво се случи след това, на какво охулване бях подложен”, заяви бившият председател на ДПС Лютви Местан на първата си пресконференция след изключването му от партията.
  Местан обяви, че няма да напусне политиката.
  “Не приемам нито мотивите, нито начина, по който бях екзекутиран, по примера на най-добрите сталински образци. Декларацията за самолета беше написана в стаята на парламентарната група и там присъстваха и членовете на тричленката, която управлява сега ДПС. Открито ви заявявам, че на мен ми беше отказан достъп до мястото на “екзекуцията”-сараите. Но съм горд, че стотици избиратели без страх ме подкрепиха. Това ме кара да остана в политиката, а в каква форма-ще решим с избирателите”, заяви Местан.

 3. Местан каза днес, че е стъпил на руска мина по Коледа. Виждам в Бояна черни джипове пикап марка Шевролет на които е написано на руски ‘Мъй своих не бросаем’ – руските мини престанаха да се прикриват още по времето на местните избори. На ход вероятно са зелените човечета.

 4. Иво, честит имен ден. Да си жив и здрав. Пожелавам ти също да срещаш по-малко лаещи двуноги (даже хич да не ги срещаш), а да срещаш само засмяни лица и вдигнати палци.

 5. Честит Имен Ден, господин Иво Инджев! “Един за всички”. Жив и здрав!

 6. В дневната злободневна суетня,забравих да Ви Честитя именния Ви ден,г-н Иво Инджев!Жив и здрав да сте и дай Боже да има повече позитивни неща за коментиране!
  Иначе двуногите кучета нека си лаят,ние си ги знаем.

 7. Chestit Imen Den g-n Injev, jelaia zdrave i mnogo kasmet v jivota, ostanaloto Vie go mojete. Bog da e s vas.

 8. “Мъй своих не бросаем”
  🙂
  всички ги ивждамепо цяла София…
  само интересно защо Шевролет а не НИВА!?!?!?

 9. “Мъй своих не бросаем”

  Дали така мислят и роднините на нещастниците, които продължават да “служат” в подводницта “Курск” вече 16-та година след потъването ѝ.

  Поредното руско изхвърляне – лозунг без покритие в реалния живот.

 10. “Като наблюдател на тяхната активност смея да твърдя, че кампанията им е безпрецедентна. Може да се сравни само с охулващата канонада срещу президента Плевнелиев миналата пролет във връзка с това, че както и останалите европейски лидери, той не откликна на поканата на Путин да застане до него на Червения площад в Москва на 9 май.”

  Все пак се питам, ако всички други европейски лидери по някаква причина се бяха съгласили да отидат на 9 май до Москва, Плевнелиев пак ли щеше да отклони поканата, или просто си е взел урок и гледа вече да не се набива на очи, както при срещата му с Путин в Сочи, по време на руската инвазия в Украйна.

 11. За да не я пропуснат от “тяхното посолство” и тя се нареди в компанията на пикливите ( а защо ли не се прекръстят на “ДРИС”):
  Велислава Дърева сензационно пред ПИК и “Ретро”: Доган спаси България от пожар!
  Той знае нещо, което ние не знаем, и прави на пух и прах „Стратегическата дълбочина”

 12. Велислава Дърдорева повече от сензационно и много показателно по БТВ тази сутрин: “Ако не беше Доган по време на косовската криза американските бомби нямаше да падат в Белград, а в София”. Как да коментираш туй?!

 13. Наистина е необходима повече светлина, дори само и само, за да се прогони мрака в мозъците и душите на все още много наши сънародници.
  А тази светлина ни я дават даром много достойни българи, като ИВО Инджев, за което му благодаря и му пожелавам ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
  Бих желал също да поздравя още един Иво, също толкова надарен с прекрасна изразителност и убедителен талант в писанията. Става дума за господин Иво Беров и неговата скорошна статия „Трепти в морфичен резонанс тялото на многополюсния тъпипутинизъм(?) (последната дума не можах да запомня и вероятно я пресъздавам неправилно).
  Има все още не малко просветени българи, които не знам поради какви причини отказват да употребят интелекта и образованието си и да ги използват, за проумяване на окръжаващата ни обстановка. Ако не за друго, поне в полза на България.
  Дали им плащат толкова много, след като хич не са прости и не би могло да бъдат лишени от информация, но ей така, като магаре на мост, се инатят и изопачават фактите.
  Днес в предаването „Пещерата“ на Сугарев имаше една непозната ми гостенка, редакторка във вестник Гласове, с която тя и той (Сугарев) водеха диалогичен спор, относно изказването на Доган (извинявам се, изпуснах титлата му „Доктор“, а също така и каскаден експерт.
  Та и там дамата с (ра)финес се опита да го защити и хич и не искаше да допусне енергичната опозиция на Водещия, като умишлено изкривяваше редица факти, като „явната намеса“ на турският президент в религиозните мюфтийски работи на нашето мюсюлманство(?)в Истанбул. И когато беше попитана, какво предизвиква това у нас, не можа да ни каже, само се позова на критикарско изказване на Борисов, което за нея било меродавно, защото е НАШ премиер!
  Е добре, ама и Борисов по думите на Сугарев не е казал нищо особено, защото не искал да се меси в чужди работи…
  С една дума нямам мнение, ама и други, по–високо стоящи, също нямат. Е, щом получават указанията си от едно и също място, поне са еднакво (дез)информирани, явно са в упоменатият от господин Бедров резонанс.
  За тях московската следа, пошушната малко преди това в изказване на Путин, няма значение. Това го заличава в неспиращото словолеене, по мотото, че щом говоря, нищо друго не чувам!

 14. “Досието на Доган”.
  Поучителна, но гнусна книга.
  Доган е писал доноси в ДС за всички, до които се е докоснал, попадайки в София.
  Всъщност, той започва да пише доноси още в казармата.
  В книгата са публикувани Десетки факсимилета от доносите му.
  Предавал е всичките си приятели, включително и приятелките си.

  КАКЪВ МРЪСНИК!
  КАКЪВ БОКЛУК!
  КАКВА ИЗМЕТ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.