Що за ци(о)низъм е липсата на плурализъм да бъде представяна като подкрепа за плурализма?

 

 

На желаещия да се „самоубие”, влизайки в ролята на (само)убития защитник на свободата на словото, не може да се попречи, освен ако не бъде поставен под денонощно наблюдение в обезопасена за целта стая, каквато БНР определено не е .

 

Нямаше да се връщам към темата, ако тя не се натрапва в публичното пространство за партийни цели, паралелни на онези, който Волгин пропагандира от години в националния ефир в нарушение на елементарното правило да не агитира за създаването на политически субект . А той правеше точно това: призоваваше да бъде създадена „истински лява партия” , подобие на гръцката СИРИЗА в България.

 

Лявото, обявено за недостатъчно такова от самия Волгин, реагира в негова открита политическа защита. Лидерът на БСП Михаил Миков подкрепи най –яркото по своя антиплурализъм предаване в националния ефир , за да защити…плурализма в медиите, протестирайки срещу спирането на предаването „Деконструкция”.

 

От националния ефир са сваляни много други предавани. За разлика от Волгин, който си запази работата в БНТ и микрофона да си продължава пропагандата в други предавания, доста журналисти с противоположни възгледи на пропагандираните от Волгин са принуждавани да напуснат работата си. Сваляни са и са уволнявани, но от никого не бяха защитени. И никога не са се доближавали в демонстрирането на възгледите си до кресчендото на Волгин в „неговото” си предаване в държавното иначе радио.

 

Ще бъде лицемерно да не припомня с едно изречение, че предаването в „Десетката” беше свалено по времето на монархосоциализма през 2006 г. от ефира на най-гледаната телевизия след личната интервенция на соцпрезидента Първанов. От негово име в централните новини на БТВ беше изчетена цяла декларация срещу моя милост като водещ на предаването заради това, че съм си позволил да задам неудобен за него въпрос.

 

Същевременно на опитите да бъда упрекнат като водещ на забраненото по волята на социалиста Първанов предаване, че не съм неутрален във възгледите си , отговорих преди да ми бъде отнета думата с оповестяване на статистика за политическата окраска на поканените събеседници. От нея беше видно, че управляващите монархосоциалисти и депесари бяха категорично преобладаващо мнозинство в „Десетка” пред омразните им сини опозиционери.

 

Нищо подобно на полето на плурализма не се случваше от приватизираната от Волгин държавна трибуна за крайно лява и проруска агитация с дежурното му заклеймяване на дясното, Запада, САЩ и прочее сатанизирани от него мишени. Плурализмът в него беше забранен. Ето защо е повече от нахално с демонтирането на „Деконструция” да се спекулира по темата за пострадалия „плурализъм”.

 

А доволният от всичко това Волгин, който си остана на топло на държавна служба, а не на улицата при уволняваните през годините журналисти, търси улична подкрепя за своя триумф в позата на жертвата, която най-сетне се домогна до статута на страдалеца.

 

Като нередовен слушател на неговите монолози в „Деконструкция” не мога да знам дали е обосновал причината, поради която дефилира сега с щампа на основателя на ционизма Теодор Херцъл ( 1860- 1904 ).

 

Защо не на Че Гевара или Путин, което много би му подхождало, а именно на Херцл ( на първата снимка горе)? Може би се изживява като родоначалник на местен проект, съизмерим с обединяването на преследваните евреи? Ако е така, трябва да знае две неща: русофилщината му , видна от факта че дори и фамилното си име е променил на Волгин, никак не се връзва с подобна поза. Евреите са били преследвани жестоко в Русия много преди възникването на националсоциализма. Русия е била ( и продължава да е) най-мракобесната империя, включително за създателите на социализма. Ето защо евреите са потърсили убежище за своето консолидиране не другаде, а в същата тази Запада Европа, където е мишкувал комфортно и самият Ленин.

 

Не се съмнявам, че всичко това е известно на Волгин, а може би и на Миков също му е ясно за какъв ци(о)низъм иде реч. Но западналата партия няма нищо против да се възползва антизападната реторика и музиката на Бийтълс за фон на този ци(о)низъм.

 

 

По въпроса за отношението към евреите в днешна Русия , русофилите могат да прочетат нещичко на руски ( ако могат) :  http://www.7kanal.com/news.php3?id=204690

17 мнения за “Що за ци(о)низъм е липсата на плурализъм да бъде представяна като подкрепа за плурализма?”

 1. Този и с щампа на женски полов орган върху тениската си да се появи – няма да ме изненада. Пък и мисля, че добре ще му седи…
  От такива човек трябва да се пази, да не се изцапа – върху всичко, до което се докоснат думите му, остават лигави следи, като след гол охлюв!

 2. Платен или не това същество Вольгин е еталон за най-долнопробно клякане на Путин и образец за национален предател! Справедливо по времето на И. Костов тази мърша беше изритана от БНР но по-късно господарите му го върнаха и съм сигурен, че и сега ще му помогнат…

 3. Антисемитизмът вилнее в Русия още когато Хитлер си играе на шикалки- руската дума “погром” навлиза и в други езици именно като геноциндна антеврейска ексцесия точно към края на 19-нач. на 20 в., и се употребява до днес. Та нека тов. пьотр вольгын да знае, че ако подефилира сега, или преди 100 години, или по сталинско време, или когато и да е в любимата му Русия с лика на Теодор Херцл, ето какво му се готви там (плакатът е от 1949 г., но актуалността му не е намаляла…)

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82+%D0%B2+%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80&biw=1366&bih=650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2wLqetJ3KAhXFVywKHSE1DywQ_AUIBigB#tbm=isch&q=%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BC+%D0%B8+%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%87%D1%82%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BC+%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8B+%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85+%D0%BC%D1%83%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%BE%D0%B2&imgrc=qWyseeE90wc2LM%3A

 4. Боклук някакъв. На демонстрацията била и Дърлева. Тя е толкова смахната, че човек и да няма мнение за Волгин, веднага ще си състави.

 5. Петър Волгин е ясен, но на кого “залютя” , та “деконструираха” разрушителното му предаване. Папиончестия не вярвам да събере кураж за такова нещо.Никога не съм го слушал ПВ, но явно е станал неудобен – я на усвояващите фондовете, я на някой комунокапиталист. Нещо има. Нали БНР отдавна си е известно като запазена територия на посттоталитарните тоталитаристи. А също така го няма неговия аналог в БНТ – Митко Пъпеша. Отпуска ли е? Или пък любимия му Путин го е издигнал на по горно ниво?

 6. А ну, Вольгин!
  Да иди ты на … Вольге бурлаком!
  🙂

 7. Недейте така, приятели. Ако ние не оценим феномена… кой?
  Имам (вече едномесечен) блян за механично пиано ‘ВОЛГИН’. Представям си как го монтирам край спирката на метрото, на канала. Полагам чиста ушанка на плочките. Перфоролките ще са с всички издания на ‘Деконструкция’, под номера. Сменям каданса, имам пряка инструкция (ще намеря кого да питам) за това, как да протича деконструкцията. Поэзия. Всеки може да си избира желаното предаване; и то много пъти. Волгин лекичко слиза по баира in real time, солидарен с булевард ‘драган цанков’ и останалите, неспоменати елементи в журналистическия дада проект.

 8. Абсолютен Олигофрен-Извинявайте ,но си е такъв

 9. Много важно е да се изясни една подробност:
  Предаването Деконструкция НИКОГА НЕ Е СПИРАНО ОТ ЕФИР ! То отсъстваше в продължение на няколко седмици, докато бъде намерено съответно решение и накрая, всичко си дойде на мястото, от където въобще не е мърдало и на йота.
  Ръководството на БНР, спретна елементарен езуитски номер на българския радио-слушател и той като първи наивник, увисна на кукичката.
  За да замаже очите на критикуващите предаването Деконструкция, за няколко седмици, същото ръководство на БНР разтръби навсякъде и на високи децибели, че “предаването Деконструкция е спряно от ефир, поради (…).
  В резултат на това, путинофилската агитка – два файтона отявлени безродници, бяха активирани, да тътрят крака пред сградата на БНР, и да звънят в ефира на БНР, като се жалват от случилото се.
  За да угодят обаче и на путинофилските безродници, същото ръководство на БНР, разреши и пусна в ефир същото предаване Деконструкция, макар и името му да не бе обявено, (забележете) на връх БЛАГОВЕЩЕНИЕ – Йордановден – Рождения ден на Христо Ботев (без за него да бъде намерено каквото и да е място в програмата) на 6.1.2016 г. маскирано, като част от предаването 12+3.
  Ако някой се съмнява в прочетеното, нека изслуша архива на предаването и ще открие, че: предаването Деконструкция бе излъчено още в началото на предаването 12+3, в същата позната схема, със същия познат водещ, със същия “творчески” екип, със същите познати гостуващи, със същите познати теми, със същото времетраене, в същия час и завърши по същия познат начин с изпълнението на Let it Be.
  Най-голямата наглост, проявена от водещия в предаването бе, демонстративното не зачитане на официално посочените аргументи за “спиране на предаването Деконструкция от ефир”, изразени по същия познат начин, чрез не даване възможност на слушател, да изкаже изразено различно мнение от това на водещия (около 13:07ч.), поради многократно прекъсване и на друга слушателка, по същия начин, която след като бе прекъсвана и заглушавана от гласа на водещия в продължение на близо 5 мин., най-накрая бе изключена от ефир (около 13:15ч.).
  По този начин и с този елементарен трик от страна на ръководството на БНР, на всички, които не харесваха предаването Деконструкция, бе подложена една доста голяма и хлъзгава динена кора, а самите те – пуснати по пързалката.
  На превържениците на предаването Деконструкция, бе удовлетворено искането, като на практика, те получиха своята Деконструкция, която никога не са губили с малка промяна относно деня на излъчването й. По този начин обаче, същото ръководство на БНР, си запази всички възможности, ако протестите вземат връх, да върне “оригинала на предаването” отново в събота, като по този начин гарантира неговото излъчване до този (евентуален) момент или го мултиплицира Х 2.
  По този начин, за лековерните и двете враждуващи страни трябва да изглеждат поне малко примирени, но на практика путинофилите не са загубили нищо, докато не доволните от предаването, очевидно още не са се усетили.
  Това вероятно е (и) причината, поради която водещия на предаването Деконструкция, нито за миг дори, през време на своето “отсъствие от ефир” (той никога не е отсъствал от ефира през този период)не изглеждаше разтревожен или обезпокоен по къкъвто и да е начин от случващото се и предстоящото.
  Сега уважаеми, опитайте се да се досетите, КОЙ загуби и КОЙ спечели от “Спирането на предаването Деконструкция от ефира на БНР” ?

 10. На Петър “Волгин” препоръчвам да прочете “Евреите в Русия. Двеста години заедно /1795-1995/”. Последната книга на Александър Солженицин, С., 2007, 744 стр., изд. “Кама”.

  С която книга Солженицин се изложи в края на живота си, но заради която книга бе приет от Путин като завърналият се блуден син. Разкаял се, опростен и награден.

  Както и да е – обемистита пространно книга “доказва”, че за всички беди на Русия е виновен не неизлечимият руски мързел и изостаналост, а евреите. Местните руски евреи, в заговор със световния ционизъм. Смях.

 11. ДЕБИЛА българомразец волгин да си го вземат неговите с волгата и да си го закарат да живее на волга!

 12. Волгин не е първият защитник на мракобесното комунистическо минало и неговата родина. Преди него същата тази работа вършеше Виза Недялкова със своето предаване “Постфактум” в същото това Българско национално радио. “Постфактум” беше свален от ефир през 1998 г. по същите тези причини както сега “Деконструкция”. Редно е да очакваме трета версия на същото това предване с ново име и нов “журналист” (същият такъв).

 13. @ALEX-DE ?

  Ама Вие се появихте!? Аз пък си помислих, че се загубихте някъде из гарата в Кьолн! Аллаху акбар!

 14. “Но едно е сигурно, заплахата за плурализма в обществените ни медии не е Волгин”, казва Михаил Миков.

  Миков много йезуитски подхвърля това полузаключение,защото истината е друга, но той бяга от нея.

  Заплахата за плурализма
  идва от тези, които продължават да търпят и допускат в държавните медии да се лансира Волгин-щината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.