(Без)лично мнение окончателно демаскира подкрепата на Борисов за Петата колона на Москва

Европейското лице на управляващата партия на Гражданите за европейско развитие на България в изпълнителната власт Томислав Дончев нарече антиевропейската и проевразийска реч на Доган от 17 декември 2015 г. „твърде европейска”.

 

„Твърде европейска”? Може да се изтълкува като „прекалено европейска”, т.е. като ирония или забележка.

 

И за да не си помисли някой, че министърът, натоварен да държи лоста с еврофондовете като най-важен инструмент за управление на България в ръцете на премиера Борисов, случайно е изтървал тази реплика, той поясни, че лично бил съгласен с оценката на Доган за Европа ( без обаче да коментира възторга на „най-добрия българин” Доган от възхода на Русия, обрисуван насред руската икономическа и финансова криза и небивалата международна изолация на тази държава).

 

Дончев със сигурност има лично мнение.  В магазините за сувенири в Ню Йорк се продават  сувенири с шега по въпроса: ” Всеки има лично мнение, то е като задни..”.

Но може ли личното мнение на когото и да било, оцеляващ в обкръжението на Борисов,  да бъде различно в партията, в която личното мнение на лидера е всичко, а личностите- нищо?

 

С изявлението на Дончев по телевизията на Пеевски „Канал 3” окончателно падат съмненията, ако изобщо някой е имал такива, на чия страна е Борисов в разлома по върховете на ДПС: на страната на Доган, което значи и на Москва.

30 мнения за “(Без)лично мнение окончателно демаскира подкрепата на Борисов за Петата колона на Москва”

 1. Никога не съм го харесвал този човек – Дончев.Врътлив, мазничък и тиха вода…

 2. @ СТАМБО | ЯНУАРИ 10, 2016, 21:03

  Излиза, че ГЕРБ са в голяма криза, щом започва изтичане на мозъците…

 3. Да не е било ГАБРОВСКА ШЕГА?

  (“Произход и политика”, глaва ‘Габровци в ГЕРБ’)

 4. СТАМБО И САРДАНАПАЛ:

  Разбихте ме с материала и коментарите за този неочакван hard blond brain leakage.
  Надявам се, незабавно ще се изработи някаква програма за задържане на този КАПИТАЛ в границите на ГЕРБ! Имаше едни подобни стари проекти, могат да се пренапишат, да се добави нещо по-така. Докладвано ли е на банкянския ни съфорумец? Не ми вдига телефона 🙁

 5. Лакеят Борисов винаги е бил фен на Путин. Лъжец и слуга готов на всичко за да заслужи одобрението на комплексираният самодържец на империята на злото! Пожарникарят никога не е оставял съмнение, че е лично привъран към начина на употреба на властта, която демонстрира дребосъка, възкачен на кремълския “трон”.

 6. Маските паднаха.Б.Борисов и цялата камарила на Герб са опасни за България.
  За съществуването на България.
  Къде не е разграден двор?
  -във службите за сигурност.Командите идват от *Кой*.
  Днес на *Кой* не му харесва довчерашен любимец и го праща на килърите.Няма президент,няма премиер.*Кой* дава команди.
  -министър председател Б Борисав не вдига телефона на президент и премиер на друга държава.Вместо да им отговори подобаващо,той се крие.
  Какво искате от такъв страхливец?
  Вън от властта.Никаква власт повече.
  – министър председател Б.Борисов се лигави и поляга пред един агресор Путин.Какво иска да каже?
  Да го покани да се настанят руските губернатори по Черноморието.Ще строй Южен поток ,за да даде петкилометрова ивица в ширина от край докрай на България в най ценната земя Дунавската равнина да се охранява от руски войски?
  – министър председател и камарилата му /Дончев,Павлова/раздават европейски пари на мафията /Пеевски/ за некачествено строителство.
  Б.Борисов вън от властта.
  – министър председател главен прокурор подчиняват и съдебната система на мафията.С върховенството във властта на главният прокурор.
  Б.Борисов и Цацаров вън от властта.

 7. Прочетох във форумите.
  *Защо се съгласяваме с побърканият простак от Банкя да е Министър председател*

 8. Аз се чудя пък в коя друга държава се случва подобен Цирк, като в нашето “народно” събрание. Еххх “Българи”! Миришете ми на Турски лири и Руски рубли. Цялата държава се разтресе заради един самальот. Направо война стана! Да не би да са свалили български пилот !?
  Трябва всички да ви обяват за Персони Непотребни и за народа вредни !!! След което, да ви натварят като мат’рял на пристанище Бургас и айдеее, кой от къде!

  http://news.bg/bulgaria/dps-i-bsp-sblaskaha-deklaratsii-za-svaleniya-ruski-samolet.html

  “Темата за сваления руски военен самолет от Турция влезе и в пленарната зала на родния парламент. Опозицията от БСП и ДПС „премери” декларации от името на парламентарните си групи с два противоположни прочита на случилото се.

  Депутатите на двете политически сили дори решиха да не уважат декларацията на колегите си и играха на „влез-излез” в пленарна зала. Социалистите излязоха, когато звучеше декларацията на ДПС, а техните колеги от ДПС напуснаха залата, когато се четеше документа на левицата.”
  Край на цитата.

  Въпроса е… А какво всъщност трябва да се случва в Народното Събрание ?? И докога няма да се случва !? Спи “народното” събрание по въпроса за европейското развитие на гражданите. Ама и граждани не му трябват. Най-добре Вакли Овци, дето ядат кюфтета по изборите и блеят одобрително беесееепееее, дееепееесееее, сееедееесееее, гееееерб.

 9. Докато ние тук яко бъхтим клавиатурата, баце, за н-ти път възкреси юп. Представяте ли си колко от КОЙ са наредени на хранилката с комисиони, повечето (щото вече са взети и даже някои са ги усвоили) от които не стане ли работата трябва под заплахата да ги гръмнат да ги връщат. С лихви. Впрегнато е куцо и сакато. Ляво-дясно, управляващи и мимикрираща опозция, обслужващи медии, пишман експерти и вся осталная сволочь. Вкл. и няма да му напиша името за да не взривявам акерим форума. Вижте и днешните изхождания- на лилипут.ин. НАТО-вци са му виновни, че се противят да си прави каквото си иска в Донбас и Крим. Лидерите на Франция и Германия, завоалирано (донякъде) тъпи парчета,че не го разбират. И т.н. и т.н.
  А за България, оказа се, че най-големият й дерт е турският посланик. Местан го “отстреляха”, гоним негово превъзходителство (в момента ми бяга името) и всичко у нас става на 6.
  Луди ли са, нас ли ни броят за балами но така повече не може и не бива да продължава.
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/64206-moskva-vrasta-yuzhen-potok-do-sedmitzi.html

 10. Граждани за евразийско развитие на Балхария

 11. Тиквата доволно потривал ръце онзи ден и не смогвал да се хили, защото – след многократни совалки през последните 2 месеца – Путя отново пуска Ю паток през България. И всички крадливци във властта, начело с незаконния син на Илийката Павлов – Делянчо мамин Пеефски, са озверели от кеф и се чувстват още по-неотстраними от властта, отколкото досега. Защото зад гърба им е Путя с милиардите…

  http://clubz.bg/32978-po_traseto_moskva_sofiq_iujen_potok_se_vryshtal

  Злочеста Българийо…

 12. поправка: “не смогвал да спре да се хили”

 13. dir.bg:
  “”””””””””””””””””””””””””””””””””
  Москва връща проекта “Южен поток”, се похвалил премиерът Бойко Борисов в най-близкото си обкръжение, съобщава и в. “Стандарт”.

  В края на миналата седмица министър-председателят бил толкова щастлив от възстановяването на проекта, че радостно потрил ръце и възкликнал:

  “Сега ще видят всички те дали Ердоган е добър, а Бойко – лош!” Според експерти, работата по газопровода “Южен поток” ще бъде подновена до няколко седмици.

  “”””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Без коментар

 14. Паричките оредяха и “ледът се пука, господа съдебни заседатели”. Трапезните лапачи логично също трябва да се поразредят. Едни ги отстреляха вербално, други – съвсем буквално. И за глухия цар стана ясно, че за герберните гражданЯ зорът е да се възроди поточната хранилка. Дали е южна, северна или на …онамти посока, все тая, важното е да си лапкат. Като казвам “герберни” имам предвид всички разпасани хулигани, които са живи, само защото се захранват от кремълските системи. Това ГЕРБ, Атака, ПФ, ДПС, АБВ, ония Барековите- отдавна са ми нАедно пред очите. Обаче да не пропускаме Кукувицата, седенкаря Вълчев, трикаджията Лукарскаго, наш Пепи, Зеленогорского; не разчитат на едната заплатка само, защото титанът Влади Горанов отдавна заяви, че тя не е достатъчна къща да храни. Като казвам “къща” имам предвид тяхната, не нашата къща. Каквото и да правят или казват си е тяхна работа. Нашата работа обаче е да не допуснем да не става “тяхната”. Ако ще, с котки на оране да излезем, но руски поток от тук не бива да минува. Ако ще турско да стане…За последното се шегувам, ‘ма такава е приказката.

 15. “Що се отнася до българските либерални гурута и прогресистки говорители, ослушах се тия дни, огледах се и с изненада установих – подла тишина. Дали е случайно, питам се.”
  Мира Баджева, клуб Z

  Да напишем нещо за Кьолн, а?

 16. Завистта на Боздуганов към Костов е понятна, разбираема, тя минава през завистта на Ф Димитров към същия -дребнавост, осъзната липса на управленски капацитет -това е отношението на “забравения” ФД към Костов. Тази липса на капацитет си личи дори от превратното тълкуване на Виенската конвенция.Не посещението на МЯСТОТО, а участието в МЕРОПРИЯТИЯТА на ДПС. Не ИЗПОВЯДВАНЕТО на исляма, а НАМЕСАТА чрез Дианет-а, и чрез Гьокче при избора на мюфтии в България! Не е толкова сложно, но това винаги е била драмата на Костов, вдигне летвата, пък после чакай да те разберат… Друго си е да изръсиш някой тъпизъм “Ахмет ми се обади посред нощ…” просто, разбираемо.

 17. @ Georgi Nikolov
  Поздрав за точния коментар в 10:49

 18. Преди малко при двете джуки в бТВ министърът ЛукаВски опроверга слуховете за Южен поток.
  “Нищо нямало от руска страна”. Нещо неубедително, но едва ли конюнктурец като него импровизира…

 19. СТАНДАРТ не е вестник а вид хартия с тоалетни функции и ветрило за властта. Но как си обяснявате това “иди ми-доди ми” и “има-нема” с Южния поток в продължене на часове! Че това трябва да е някаква активна медийна операция на кремълската ченгеджийница и някакъв пиАр на ББ- ясно, но все пак не са ми ясни детайлите.

  http://dnes.dir.bg/news/uzhen-potok-krajat-zhen-potok-21431979?nt=9

 20. Слушам по телевизиите са загрижиле некой хора за Германия, за Запада как сме щели да интегрирами новодошлите гости от Арабия, ми ний просто нямаме никакъв проблем, дзащото това са идеаллните имигранти – млади силни, потентни и искат да имат айФон и ЕксБокс!!! Ний Запада интегрирахме вече мильони далече по-тежки случаи от Източна Европа, на първата страница на дипломите на които пишеше че са учили ОСНОВИ на Марксизма-Ленинизма, тест, ОСНОВИ НА ТЕРОРИЗМА и пак всички тези хора дошли през 90-те и 20-те години вече са си нормални задоволени западни хора с имоти, банкови сметки, кредити и пътуват по цял свят, даже хранат посткомунистичесите си държави, и изобщо не им е до марксизъм-тероризъм!!!

 21. Току-що в централната инфорционна емисия на БНТ лицето поли златарэва, която не може да бъде обвинена в обективност или евросимпатии, съобщи, че рАЗИЯ официално е отрекла каквато и да реанимация на патока.

  Сиреч – поредно натягане на целувачите на газопровода в Милиционеристана. Седят си тук едни аклиматизирани (подвид българска подобрена) сибирски павиани с пеликански гуши и сънуват с отворени очи как по патока плуват шлеповете с комисионни и с държавни поръчки. Ех, мечти…

  Доста гнусничко е, че сред тях се оказва и вдигащият летвата “капацитет” с вид (май и с акъл) на индийски биволар, “стожерът на демокрацията” и пр.

 22. Иван Костов: Абе, др. Луканов, нямате ли за мен някоя службица по-така?

  А. Луканов: Не, ние имаме други, съвсем други планове за теб, Иване!…

  (Из подслушан разговор в кафенето на партера на “Позитано” 20, февруари 1990 г., преразказвам по памет, нямаше как да го стенографирам…)

 23. Аерофлот, това е покъртително!! Но чудни времена ще дойдат за България и за света! Лъжците и Мошениците ще изплуват от тъмните дупки на обитанието си и ще бъдат пречистени. Тъмните облаци покрили земята ще бъдат разкъсани, за да може човека да поеме дъха на свободата!!

 24. @ 1 НАУМ | ЯНУАРИ 11, 2016, 12:40

  Винаги когато прочета или чуя, че Пеефски е син на Илия Павлов, се сещам, че за да е вярно това, трябва Павлов да е правил sех с мамата. И изпадам в потрес!

  Освен ако 10 е вторият след Христос, който… Ама в това дори Недялко не би повярвал.

 25. До Сарданапал, мамата е била съвсем прилична по онуй време. А и разликата между хубавица, става и караконджул е няколко водки. Но да не разводняваме темата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.