“Къде се намираш, бе”, като в НеРеБе

Премиерът Борисов потвърди днес за сетен път няколко неща, характерни за днешния руски начин на управление в България:

 

Че политиката управлява икономиката, включително частния бизнес, а не обратното

 

Че това управление се осъществява еднолично от него, както в Русия от Путин

 

Че единственият начин да не бъдеш компрометиран и публично унизен лично от властелина на държавата, дори и да си голям милионер, е да му бъдеш безпрекословно верен

 

 

Всичко това произтича от отмъстителния коментар на премиера Борисов по повод дързостта на един от най-приближените му български олигарси, поискал оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова в случай, че не бъде разкрито убийството на друг бизнесмен. Срещу това искане на Кирил Домусчиев, направено от името на организацията на работодателите в България ( КРИБ), Борисов изригна с нещо, като „ ти къде се намираш, бе”, напомняйки на бизнесмена, че му е искал милиони за стадиона в Разград. Как къде- в продължението на НеРеБе ( когато „къде се намираш, бе” беше характерно изригване на правоимащите срещу безправните роби в НРБ).

 

Борисов щедро даде исканите милиони от джоба на държавата и резна поредната лентичка на стадиона в Разград на 15 май миналата година. Но днес, когато заинтересованият от онази инвестиция собственик на местния клуб „Лудогорец” си позволи отклонение от благодарността за щедростта му, Борисов изведнъж извади онова субсидиране като упрек към провинилия се пред него бизнесмен, призовавайки го да си спомни как му се е молил за пари.

 

Борисов е верен на навика си да се снишава в момент на буря или просто да игнорира упреците, каквито имаше за изсипаните пари в проекта на близкия до него олигарх. Но същевременно той обича да вади от услужливата си памет някоя подробност и да я употребява за свои цели по-късно без обяснения, защо не е реагирал тогава, когато е трябвало. Например на Костов припомни, че му е носил букет с цветя в болницата, за да го унизи в момент, когато беше критикуван от него. Напоследък взе да си спомня дори кога му се бил карал Путин, но само защото по този начин се опитва да отрече руската намеса в големия скандал с разрива в ДПС, в който взе страна на руската бухалка Доган.

 

Този филм, в който от всички се очаква да целунат ръката на големия бос, но да знаят, че подлежат на удар през зъбите от нея при най-малко неподчинение, сме го гледали. Казва се „Кръстника”.

 

17 мнения за ““Къде се намираш, бе”, като в НеРеБе”

 1. Аман с тези руски туристи! Ето дребен пример за руска манипулация… Гърция била “визова”, но за Болхарската Задунайка сигурно товарищката е казала, че е бивша сесесерска република и настояща руска губерния. И не е много далеч от истината…

  http://trip.dir.bg/news.php?id=21442352

 2. ========================================================================================================================

  ДОБРИ НОВИНИ ОТ (И ЗА) РУСИЯ !

  12.01.2016 год. 09:22

  1.
  Политическият коментатор Олег Пономарьов намекна на Путин:
  – Ако Кремъл допусне да се случи скандална “Трудна капитулация на държавата”, на Русия няма да ѝ позволят да спаси дори лицето си.

  2.
  Денят, 11.01.2016 год. стана поредният “Черен понеделник за руската икономика”. Цените на петрола рязко спаднаха, а рублата и индексът на руските фондови борси се сринаха катастрофално надолу – написа на страницата си във Фейсбук политическият коментатор Олег Пономарьов.

  3.
  “Вчера за руската фондова борса беше “Черен понеделник”. Индексът на РТС (основен индикатор на руския фондов пазар ) падна надолу с 5.12% ”
  Рублата днес, 12.01.2016 год. се разменя вече за $ 76.21. Цената на нефта продължава своето пропадане надолу – сега цената за барел “Brent” падна до – $ 30.69 “, а цената на руския нефт “Урал” падна под $ 30 за барел” – пише коментаторът.

  4.
  Това бързо натрупване на гибелни финасови събития за икономиката ѝ, принуждава Русия трескаво да търси възможност да изпрати пратеници в Киев за водене на преговори с Украйна за “Мека капитулация на Русия”. В противен случай ще дойде позорната “Минута на капитулацията на Русия” под светлините на телевизионните камери. Тогава никой няма да позволи на Русия искането ѝ да си спести поне малка част от срама и тя ще бъде принудена от цялото човечество “да изпие до дъно чашата с отровата”
  – подчерта политическият експерт.

  5.
  “Аз ще си позволя – написа Олег Пономарьов – да дам съвет на ръководителите на Русия:
  – Бързайте, другари капиталисти, защото цената на петрола толкова бързо пада, че утре ще бъдете готови да се откажете от нещо по-голямо, а от световната коалиция за Украйна ще ви кажат:
  – Днес това вече не е актуално !

  6.
  Олег Пономарьов нарече посещението през декември в Москва на държавния секретар на САЩ – Джон Кери, “продължаване на мисията за меката капитулация на Путин”, защото Русия няма нито военни, нито дипломатически или икономически средства да се противопостави на Световната антируска коалиция.

  7.
  Искаме да припомним, също така, че вчера в Киев със специален самолет пристигна Борис Гризлов, новият представител на Русия в тристранната контактна група за разрешаване на ситуацията в Донбас.

  ========================================================================================================================

 3. баце е взел на ръчна единствено някои от спортовете и най-паче футбола. За останалото, примерно в сферата на сигурноста е главен изпълнител на КОЙ. В икономиката важното е, редовно да постъпват в сметките МУ в офшорните зони които сега лихтенщайнската прокуратура разследва “договорените” отчисления. В случая с домус бей е налице битов скандал между ортаци. Тиквата дебело “намеква” кой кара влака във взаимноотношенията им.

 4. Премиерът Бойко Борисов и Ненчев забравиxa, че сме в НАТО, ще купува нови двигатели от Русия за старите МиГ29!!!!

 5. По-точно и право в целта няма кой друг да го каже,Иво!
  Браво!
  И моля Ви,пазете се от “Кръстника”!

 6. Няма свежи пари за крадене и започнаха един друг да се рекетират и трепят!

 7. @ Минчо Стоянов: “И без Борисов, положението е трагично…” а с борисов – трагично…

 8. Какъв “кръстник” може да е този простоват мошеник? Кръстник им е самия дявол. И на него и на всички, които прегърнаха комунистическото учение с една единствена цел. Да преобърнат нормалното развитие на обществото и да внесат хаос, нещастия и мизерия в живота на планетата а себе си да видят на пъпа на света. Какъв друг шанс да забогатеят имат тези простовати мошеници в нормална конкуренция със интелигентни, благородни, мъдри и културни човеци, еманация на хиляди поколения преди тях? Техните родове преди комунизъма бяха ратайчета и обикновени крадци, най-мизерстваща и мързелива част от Българския народ. Тяхната безмерна алчност, страшна жестокост и невероятна простотия се превърна в средство с което сатана продължи битката срещу Спасителя, Божия Син Христос! Комунистите поставиха планетата на ръба на унищожението но тяхната съдба и съдбата на “Кръстника” им ще бъде тежка! Змея беше свален, сега идва техния ред!! Слава на Божието Царство! Слава и Поклон пред Божия Син, Спасителя Христос! Слава и Поклон пред Великия Създател и пред Светия Божи Дух!

 9. Отговор на въпрос, как влиянието на Русия се отразява на нашето общество – “120 минути” бТВ:

  “България е една от страните, срещу която се води най-остра пропагандна война, почти наравно с Украйна и Полша. Тази пропагандна война води до изкривяване на почти цялата дейност на българските медии и българския обществен дебат. Толкова е мощна, че в България не може да проникне достоверна информация и онези, които се занимават с това, дори не им остава време да сверят с фактическите обстоятелства това, което идва като новини.”
  И. Костов

  Ах, този Костов, ах, този русофил, който заедно с Доган “откри изведнъж колко страшна е заплахата от Турция, щом тя е вече скарана с Русия”!

  🙂

 10. Текстът на логорей №1 по-долу не съдържа нито 1 дума, различна от абсолютни баналности. Но важното е да се поддържа канонадата. От непрестанното 24 часово дърдорене на логорея №1 вече някой хванал ортикария, друг- римува се!, трети- алергия, четвърти- нервно разстройство, но не- логорей №1 изпълнява задачата да рубладжийства “от десни позиции”, да трови истинската десница в интерес на мутренско-милиционерската шайка и да си инкасира във финикийски знаци рубладжийството от рубладжийската партия, на която слугува ревностно!
  И да го заплюеш, ще е чест за него вече!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5228618

 11. А, ето и другата изява на логорей №1 тази сутрин, пропуснал съм я! И какви прозрения…Всичко върви от добро към по-добро в най-добрия възможен свят, стига герб да е на власт… По-хубаво е да си здрав и богат, отколкото беден и болен… и т.н.

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-news466966.html

 12. Докато за кой ли път громим изверженията на един откровен ….. каквато и квалификация да му лепна, слаба е)
  http://www.mediapool.bg/borisov-razzhalva-domuschiev-i-obvini-golemiya-biznes-che-klati-darzhavata-news244101.html
  неговият политгуру е направен на 5 девалвирани копейки.
  http://censor.net.ua/news/368765/putin_sdelal_7_ljivyh_zayavleniyi_v_intervyu_nemetskim_jurnalistam_rossiyiskie_smi

 13. БГ – държава в която разбойниците биват избирани за народни представители, а съдебната и прокурорска системи са направени импотентни, за да не може да им се търси сметка за нищо. И накрая разни там уж европейски партий (ЕНП или тази на станишев) ги подкрепят като им дават легитимност. Ако имаше как да видим днешната карикатура на псевдо държавата БГ преди 25 години, мнозина от тези които сме днес още в държавата щяхме отдавна да сме имигранти – търсещи човешко достойнство другаде. Радостното е, че младите поне разбират гротеската и нейните дългосрочни последици, нямат илюзий като нас че нещата ще се оправят в рамките на техния живот, и се изнасят да живеят в страни с нормално население.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.