Бойкоугодното доносничество

Предислов: този текст не цели да оправдава ничие минало, а да покаже претворяването на миналото в настоящото свинство, с което никое овластено прасе, разбира се, не се бори в поверената му кочина.

 

 

Доносът до Борисов чрез електронно съобщение по телефона от анонимен член на Висшия съдебен съвет, прикрит от самия премиер, както нищо подобно досега вади пред скоби въпроса с какво днешните доносници са по-добри от бившите и особено от набедените за такива в контекста на онова време, когато само по партийна, комсомолска и ОФ линия по своя потенциал доносничеството беше превърнато във „всенародно дело”. Днес е вече дело на елита на конци, дърпани от рафинирани мутанти на онзи комунизъм.

 

Колко доносници са внедрени в медиите, за да обслужват днешната Стабилност на Държавата (СД) , т.е. Държавната Сигурност ( ДС) на триадата във властта Борисов, Първанов и Пеевски?

 

Ще бъдат ли изобличени с отварянето на досиетата им?

 

Когато от екрана на една телевизия на държавна издръжка говори водещ на предаване с „ангажимент” към днешните служби, изразеното мнение на водещия ли принадлежи или е на водещия офицер от службите, към които водещият принадлежи?

 

Днешните служби ли пишат сценариите и списъците с бойкоугодните гости във влиятелни телевизионни предавания?

 

Въпросът е конкретен. Произтича от демонстративното сътрудничество на близки до властта медии, мобилизирани на „правилната страна”, определяна от службите при отиграването на скандала в ДПС чрез разпространявана информация кога, къде, защо и т.н. се намира врагът, набелязан за морално унищожаване с изразните средства на клеветническата съветска преса от времето на „Крокодил” и неговите сълзи по загиващия Запад.

 

Чия мода следват службите и политическите им чадъри у нас? Тази на ограничаването и дори на забраната службите да се месят в медиите, както е на Запад сред официалните ни съюзници http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2006/06/02/265123_moje_li_jurnalisti_da_sa_chengeta/?

 

Или , риторично да попитам, по навик подражават на съветско-руския чадър в точно обратната посока, както стана видно от разкриването на провокаторка на руските служби в една от малкото опозиционни медии в Москва? http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ruskata-Mata-Hari-kak-zhurnalistkata-Lesia-stana-agent-na-Kremal_610034.html

 

Доносниците в медиите ли звънят първо на Борисов да му докладват какви опасности го дебнат във връзка с евентуални разкрития? Или за нежеланата от Началника поява на участници в предавания и прочее неудобства за властта Му Той изпреварващо им спуска опорните точки със забраните кого да не канят и какво да не питат в телевизиите? Подписвам се под факта, че Борисов не се е отказал от дългогодишния си навик да навиква медийни началници за пропуски в цензурата спрямо омразни за него телевизионни гости.

 

(Забележка на автора като свидетел по този въпрос: още като главен секретар на МВР Бойко Борисов, пропуснал поради някое мачле дадено предаване, се обаждаше редовно в БТВ да пита кой какво е казал по негов адрес, а Николай Бареков беше от онези, които на висок глас гордо му рапортуваха с уважителното „господин генерал” та всички да чуят на кого докладва- същият Бареков по онова време стигна дотам да предложи в едно спортно предаване на Бойко Борисов да бъде кръстен приживе националният ни стадион ).
Днешните доносници получават ли заплати за доносите си или донасят от патриотични подбуди, което е равносилно на национално предателство, понеже тук патриотизмът е равнозначен на любов към една държава, обявила в столицата си Москва в края на миналата година натовска България за враг в рамките на новата (?) си доктрина за национална сигурност?

 

За какво още, освен за ставащото в ( уж) независимата съдебна система, доносничат на Борисов днешните доносници?

 

Колко доносници има властта в съуправляващите и имитиращите опозиция партии?

 

Ако предишните доносници биват обобщавани като слуги на СССР, с какво днешните им подобия се различават в държавата, в която службите слугуват на руските господари – видно най-малкото от отказа на службите да се противопоставят поне на публичната дейност на московската Пета колона в нейната хибридна пропагандна война?

 

И с какво демонстративно слугуващите на властта журналисти ( списъкът попълнете сами, той ни се демонстрира всекидневно чрез неизменното им присъствие на екрана като любими гости на най-гледаните телевизии), защитавана яростно от тях не само с комплименти към началството, но главно чрез охулване на противниците му, са по-добри от подмолните доносници?

 

Използването на шумни журналистически наемници със склонност към просташки език и агресивно поведение от телевизионния екран да вършат мръсната работа по дискредитиране на врага по-достойна практика ли е от някогашното тихо отстрелване на волнодумци със средствата на „тихия фронт”? Що за подлост е политиците да се правят на зализани проповедници със смирен дух и поглед, а техните протежета да бъдат пращани да лаят най-невъздържано в студията да им изпълняват указанията по ръфане на вражеското политическо месо?

 

 

Като става дума за недосегаемостта на влиянието на чуждата държава, предопределяща тези гадости като всекидневие в пропагандата тук, ето един пример: на последния Консултативен съвет по националната сигурност при президента Плевнелиев е било докладвано, че тъкмо в Русия е източникът на кибератаката срещу националната ни сигурност в деня на изборите на 25 октомври. Сривът на сайтовете на институциите, докладвано е на този форум, е бил постигнат чрез генериране на гигантски трафик, който е по силите само на съответната по мащаби злодейска сила. Да сте чули за някаква официална реакция, за нещо като нота, подобна на онази, връчена миналата седмица на турския посланик заради участието му в случая с Местан?

 

Впрочем- встрани от темата, но не много: понеже Петата колона е нагла, тя се опитва да контрира с обвинения за някакво платено американско влияние тук.

 

Може ли някой да посочи поне една проамериканска партия, едно многохилядно проамериканско сборище, един напън да се рекламира дружбата с Америка по подобие на вълните от организирани „мероприятия”,с които ни заливат за подклаждане на съветско-руското манифестиране на влияние в България с всичките паметници, знамена по време на проруски митинги и прочее ?

 

Или привлекателната Америка не се нуждае от платени „мероприятия”, докато непривлекателната Русия си пазарува любов от платените й субекти тук на принципа, че проституцията от този род не е забранена, а дори се поощрява като държавна политика (вижте кои учреждения са сред спонсорите на сборището на русофилите край язовир Копринка година след година, като Изпълнителната агенция по горите)?

 

Какво противостои, ако ще мерим на същия кантар на количествените измерения, срещу прословутия двуметров, един единствен паметник в България на американски загинали пилоти (пилоти-антифашисти, съюзници на Сталин, поощрявал бомбардировките над България с пълното съзнание за съветската полза от неизбежния гняв на българите срещу резултатите от бомбардировките, нали така, другари) на кантара на съветската монументална окупационна пропаганда тук?

 

Как да наричаме днес мили(ци)онерите в брой и под строй, които са собственици на медии, но с доносите си срещу противниците на многоглавата ламя начело на руската тройка във властта Борисов-Първанов-Пеевски (може и в обратен ред по значимост ) се изявяват като най-долнопробни доносници, изживяващи се обаче като борци срещу…доносниците ( но само против онези , които не уважават днешната власт и не й служат лакейски- своите ги титуловат като „професори”, „уважавани разузнавачи” и т.н.) от времето на любимия им иначе комунизъм?

 

Къде са бедните антикомунистически борци ( горди с връзките си някогашни ченгета като основен източник на информация за тях) срещу агентите от времето на комунизма да се възмутят от днешните напращели от лой доносници, които се возят с лични шофьори, получават кредити за милиони да купуват нови и нови медии, обогатяват се чрез връзки от рекламни поръчки по линия на властовия си слугинаж , списвайки доноси срещу посочените им врагове в държавата от най-вулгарно естество в притежаваните от самите тях медии и в притежаваните от …западни инвеститори телевизии?

 

Не трябва ли да има лустрация и за тази мутация?

19 мнения за “Бойкоугодното доносничество”

 1. Днес вече няма нужда да се вербуват сътрудници/доносници. Няма нужда от “картончета”, декларации и досиета. Осъществен беше ГМО /генно модифициран обект/. При сътрудниците/доносници беше внедрено бригадирското движение. Създаден беше хибридът доносник-бригадир /да не се бърка с Бригадир Аспарухов/. В стройните хибридни редици спонтанно, доброволно, и възторжено се вливат хиляди политици и “независими” магистрати!

 2. Написано е прекрасно, но ще си остане безрезултатно, уви. Положението е като след девети септември – всичко отново се командва от Москва.

 3. А междувременно, Свинщините в България продължават да валят като януарски сняг, въпреки успокоителното грухтене на апаха Прасе Номер 1 на републиката и неговата побратима г-жа Винетка. Явно на него всичко му е ОК. Нали “Винету” ??

  Цитирам само част от поредната покъртителна история.

  “Докато чакахме на светофар, просто ни нападнаха въоръжени мъже без видима причина. Колата беше потрошена, биха ни, заплашиха ни с пистолет, с нож…”, разказа Стефан пред bTV.

  “Полицаите дошли след 40-50 минути на мястото на инцидента. Здрависали се с биячите, вкарали двамата млади мъже в патрулката под заплаха, че ще има сложат белезници, ако не влязат доброволно, и ги откарали в Пето РПУ.”

  Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2016/01/15/nov-boi-na-pytia-prebiti-momcheta-posle-i-arestuvani.289742

 4. Много силен текст! Надявам се повече хора да го прочетат и да си дадат сметка какво точно ни заобикаля и определя живота ни.

  Но някак си това с есемесите остана незабелязано на фона на десетките криминални престъпления извършени и обнародвани от медиите в последните дни, в това число и побоят над журналист и политик от Поморие късно снощи.

 5. Доносниците , те са професия в България.
  Щатни, нещатни и всякакви ,носещи дарбата да предават.Да предаваш , пречиш и вредиш ,изглежда вече е здрава генетична нишка при нас българите.
  До скоро мислехме , че етническата партия на доктор Сава е турска .Но ни отвориха очите , на нас слепите.И доктора и партията му се оказаха по-български от българските.Самият доктор Сава , като истински българин покоси за минути, поставения да го представлява Павле.Подлостта на доктора така е изненадала Павлето , че дума не можа да гъкне , този доскоро позиращ с първенюшки , псевдомодерни изрази демагог.
  Последвалите доктора , послушни партийни слуги ,не изненадват никого обръщайки посоката на теманетата си към истинския господар.И те се оказаха българи прикрити зад турски имена.

  ……………………………
  В исторически план , като се вземе днешната демагогска какафония , излиза , че Левски се е борил за свободата на турците поробени от българите, каращи ги да предават.
  Самият той е предаден от турци ,които са били българи , но не са били турци.
  Нещо се обърках ….. добре знам само че доктор Сава е по-българин от българите и командва мафията , другото не е важно. Това ми го каза прасето Саш ,когато го хванах на тясно , че чете “тефтерчето на Златанов”.Което всички знаем е забранено и изгубено.
  Тогава Саш ми призна, неговия шеф на времето Плъха му го дал за да говори против ББ.
  На плъха пък му го дал Павлето , нали си имаха интимни отношения на времето.
  На Павлето пък му го дала главната дребна- дебела морска рибка , по заповед на баш бабаита доктор Сава.
  Но откакто доктора натири в Брюксел Плъха , да харчи праните пари на жена си , има заповед към Саш да не говори против Буда .И от тогава тефтерчето се счита за изгубено , а то си стои при Саш, който е готов по заповед да се задейства веднага и да го” намери”. Откраднали го докато пикаел следователя , когато потрябва ще накарат друг следовател да пикае за да го намери в тревата.
  ……………………………..

  С радост много от нас са забелязали признаците на предателството и слугинажа , в тази етническа партия , такива каквито са си от както се помним и в българските организирани структури за облаги , наречени партии.Да ДПС е чисто българска партия и за да я направим още по-българска , потока от подбрани и обучени българи предатели и доносници към нея трябва да продължи.За да я обогатим и развием.

  Един от фаворитите на тази партия Мустафа , е впечатляващо интелигентен , с изказ подобен на Павлето. Дълбоко философски , изискан , както се полага на елитен политик от българска партия , готов да предаде по команда .

  До скоро блестящия с предателството си Петър Москов , взе да бледнее ,пред уменията Мустафа.Е, не че му отстъпва по качества , но се позагуби напоследък, защото вероятно няма магистрали за откриване , та и той като Мустафата , да се мерне около господаря си Буда за точки .По едно време, както всички помним , Петьо беше изпреварил по рейтинг самия господар на Простакия , което не е лесно, а е и опасно .

  ……………………………………
  Като го гледам нашия Петьо , как отговаря на въпроси от парламентарния контрол и ми се топи сърцето то радост , че и ние десните имаме такъв ярък политик.Ма то умен, умен, образован , да му се ненарадваш.Те му зададат един въпрос ,той отговаря на два на три въпроса .Те отново му задават въпрос, той отговаря задъхано като за пет въпроса.Талантлив , кадърен ,способен е нашият Петьо , нашата гордост.Истински десен политик , принципен , човек с ценности .
  Нашият Петьо ми напомня за един мой състудент, все вдигаше ръка като ученик, беше особено силен по Полит икономия и история на БКП.Вдигаше ръка и ставаше да говори , бр.бр.бр… цял час едно и също имаше страхотни умения да говори и нищо да не казва .Особено му вървяха задачите по Политикономия .Имаше едни задачи които доказваха предимството на социалистическата планова икономика.Смазващата логика на социалистическия реализъм газеше стихийността на капитализма.
  Да не говорим по история на БКП , колко беше начетен , това за пленумите за конгресите , да ти ги изрежда , беше цар.Априлски пленум , това 20 ти конгрес на КПСС, двата декемврийски пленума , а да не говорим за 10-тия конгрес на БКП.66666666 ,САМО 6 получаваше и го освобождаваха от изпит , а ахмаците като мен ,дето не вдигаха ръка им пишеха двойка и за пасивност наказани на изпит на есен .
  Та може и нашия Петьо да е бил като този мой колега , талантлив и начетен , като го гледам как задъхано отговаря от парламентарната трибуна.Ще я свърши той , ще я свърши всичката работа по здравеопазването , така че и кариес няма да имаме .
  …………………………………..
  Но все пак , кой е по добър предател и подмазвач, ще реши бъдещето.До тогава тези , и такива като тях ,ще ни тровят с примитивната си долнопробност.
  За издигане на предателските качества на двамата , бих им предложил , нашия Петьо да отиде при доктор Сава за обмяна на опит ,като си носи сапун , а Мустафата при Буда ,с ножица , лентички и мазна усмивка като на Лилетата.

  И да се надяваме , след като набере достатъчно предателски опит , нашия Петьо да оглави един ден , истинска дясна партия , заедно с Даниел Вълчев, Лукарски, Кунева , Петьо Блъсков –задължинтелно , за която всички ние , четящи блога на г-н Инджев , начело с него , ще гласуваме с двете си ръце.
  И няма да останем излъгани , както до сега!

 6. Убийствено и много песимистично, т.е.- реалистично… В линка има позоваване на Уотъргейт. Цялата истина едва ли ще бъде разкрита някога, но точно тогава не другаде, а дори в образцовата демокрация САЩ определени обстоятелства задействаха зловещата комбина между антиамерикански хейтъри, истерясали “пацифистки” медии, самозабравил се безконтролен и безотговорен съдия и разпасала се легислатива на олевялото демократическо мнозинство. Към тези фактори добавяме и кресливите деморализиращи кампании на разни “миротворци”, бобдилъновци, джейнфонди и пр., както се разбра- щедро “подпомагани” от съветския и кубинския шпионаж. В историческата наука тези събития вече еднозначно се определят като “медиен пуч”, а свалянето на РИЧАРД НИКСЪН и последвалата неописуема трагедия на цяла Югоизточна Азия под комунистическия сатър, полетата на смъртта, фабриката на смъртта Туол Сленг и тигровите клетки са преки отвратителни заслуги на изброените негодници.
  Вече като президент Джералд Форд отчаяно моли Сената да реагира на северовиетнамската агресия и зверства, забележете, за да не изгубят вярата си в Америка борещите за свобода народи. Но, притиснат от бързите законодателни поправки, които вече не му дават право да заповяда поне смазващ комунягите въздушен удар, и от подивелите “либерални и пацифистки” медии, той остава безсилен.
  Почти колкото Плевнелиев, макар и с много повече формални правомощия.

 7. Само новина като долната ще турят в ред и кондиция мамковината.

  Первым китайским покупателем американской нефти стала государственная нефтегазовая корпорация Sinopec Corp, сообщает Лига.net со ссылкой на Reuters.
  Груз будет отправлен в марте из порта на побережье Мексиканского залива. Эта сделка может стать началом длительных отношений по поставке нефти из США в Китай – второму по величине покупателю нефти в мире, который стремится к диверсификации своих источников энергии, сообщает Reuters.
  Вероятно, размер первой поставки составит около 600 тыс баррелей на сумму примерно $20 млн,р добавил источник.

 8. Стамбо, думата-дума отваря. Онзи ден гледах, прекрасен, абсолютно неизвестен за мен досега филм “Rеscue Dawn” (голям
  киноман съм) за войната във Виетнам. С няколко изречения. Главният герой е немец на служба в американските ВВС-пилот на Б-52 базиран на американски самолетоносач в Тонкинският залив. Ескадрилата им получава задача да нанесе удари по прословутата пътека Хо ШИ Мин. Свален е и попада в плен. После, все едно гледаш документални кадри. Извергите правят
  невъзможно да ги сломят физически, психически и най-вече морално. Германецът обаче се оказва костелив орех. Изключително жизнен, с невероятна жажда и енергия да оцелел съхранявайки същноста си, широко скроен, уникално чувство за хумор и роден лидер. Мобилизира останалите петима пленници, избягват и накрая се спасява само той. Всичко това е по истински случай.

 9. Не само доносници, но и полезни идиоти.
  Едвине Сугарев, Едвинеее…

 10. Вынесу свой же комментарий к посту одного Варламова.
  Ждет продолжающееся падение России в нищету.
  Разрушение экономики.
  Массовые протесты по экономическим причинам (сегодня в Сочи и Краснодаре пенсионеры уже перекрывали улицы).
  Полное безумие в политической системе (хотя куда больше уже).
  Начнутся сепаратистские движения.
  Правительство будет вынуждено в целях дать возможность населению прокормиться самому отпускать “вожжи”, в связи с чем вновь начнут появляться различные стихийные торговые точки, работающие, разумеется, “вчерную”.
  Также будет происходить плавная замена рыночных инструментов нерыночными. Например, введение талонов. Или привлечение студентов к полевым работам (в Крыму уже планируется студентов на виноград).

  Транспортный коллапс, отмены электричек, автобусных и трамвайных маршрутов.
  Возможно большое количество техногенных катастроф, просто из-за недостатка финансирования на обслуживание инфраструктуры.
  Продолжится схлопывание бизнеса, бегство человеческого капитала.
  Вполне вероятно свержение Путина в результате заговора в верхах. В то же время репрессивная деятельность усилится.
  Доллар дойдет минимум до 150 р.
  Нефть до 20 долларов.
  Наблюдаем. Процесс пошел.

 11. “Медиите” на дебелака пееФски дишат във врата на гурутата от североизток и все пак още мъничко трябва да се напънат. Щото баце може и да опраска някои не дотам старателни джурналисти и най-паче дащни репортерки. Каквото и да означава това.

  http://censor.net.ua/news/367416/top10_feyikov_uhodyaschego_goda_rossiyiskih_smi_pyanye_negry_v_debaltsevo_boevikyatsenyuk_i_rodinamat

 12. Даа, нерадостна картина….
  Но от време на време някой светъл лъч се прокрадва…
  Например, може да се окаже, че най-прясната жертва на цензурата в България, др. Волгин, не е нарушавал никакви закони и дори да се върне на бял кон (червена кобила) в ефир.

  PS
  Червената кобила е метафора, а не В. Дърева

 13. http://frognews.bg/news_105369/Saiuzat-na-sadiite-do-EK-Eroziiata-na-darjavnostta-u-nas-zastrashava-tseliia-Evropeiski-saiuz/
  Съюзът на съдиите до ЕК: Ерозията на държавността у нас застрашава целия Европейски съюз.Писмото, кеото е изпратено близо десет дни преди публикуването на поредния доклад на ЕК за страната ни, подчертава, че магистратската организация се обръща с трегова към Брюксел заради фактът, че „дълго дефинираният проблем за слабостите в съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност бива прикриван и остава все така нерешен. От ССБ призоваавт комисията „да постави акцент при изготвянето на препоръки към действието на българските управляващи от политика на предприетите действия да преминат към политика на постигнатите резулатати“.Обърнато е внимание и на събитията от вчерашното заседание на ВСС. „Проведеното на 14.01.2016 г. заседание на ВСС, в което се обсъждаше съдбата на проверката по скандала, допълнително показа невъзможността на съвета в този му състав да отстоява независимостта на съдебната власт. Стана ясно, че е възможно членове на ВСС да информират министър-председателя за обсъжданията по време на заседанието на съвета чрез изпращане на текстови съобщения от мобилен телефон….Вместо да изясни фактите, свързани с изпратеното съобщение и мотивацията си да го препраща на председателя на ВКС, премиерът отправи обвинения към председателя на ВКС за осъществяване на политическа дейност. Мнозинството от ВСС не прояви интерес кой е уведомил министър-председателя за случващото се в заседанието на съвета, не взе отношение към отправените по недопустим начин обвинения, нито демонстрира дължимото в тази случай отношение на орган, призван да отстоява независимостта на съдебната власт“, категорични са от ССБ.

 14. Georgi Nikolov,

  Да, драги Жорж, но колко са филми като този, които показват ИСТИНАТА за Виетнам, а не се гаврят (като любимият на Кастро и Путин компанйеро товарищ олывэр стоун) с паметта на американските войници и виетнамските мъченици?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.