Ирина Бокова и Георги Димитров – патриоты на Болгария в международните игри на Кремъл

Извинявайте, обаче Ирина Бокова е толкова „българска кандидатура” за Генерален директор на ООН, колкото Георги Димитров е бил избран от българите за генерал-губернатор на окупираното от СССР царство България.

Това е най-краткият отговор на призива да подкрепим като българи българката Бокова.

И Георги Димитров е бил българин по произход, но е служил изцяло на съветския интерес.

Че кандидатурата на Бокова е московска, това най-сетне го написаха черно на бяло в един от най-уважаваните вестници в света „Файненшъл таймс” .

http://www.faktor.bg/novini/balgariya/64624-analizator-na-ft-moskva-mozhe-da-ne-podkrepi-bokova-za-shef-na-oon.html%7D

Московската Пета колона у нас усилено рекламира подкрепата за кремълската кандидатура в духа на онова „научно откритие” що е то български патриотизъм, което днешният вицепремиер Ивайло Калфин оповести на русофилски събор като кандидат на БСП за президент през септември 2011 г. “Да си русофил на първо място означава да обичаш България! ( източник- меродавен, т.е. в. „Дума http://www.duma.bg/node/20229 )

Никак не е случайно, че тъкмо АБВ, партията на Калфин ( нещо като Първанов с човешко лице) поставя ултиматум, потвърждаващ отново , че българите се делят не на леви и десни, а според отношението към Русия. Ако перифразираме рекламата с участието на Ицата:

„ Играеш с Русия – пичелиш, не играеш с Русия -не пичелиш”.

Това ни внушават говорителите на Петата колона, вменявайки ни липса на патриотизъм ако се съмняваме в избора на Москва.

Припомням за услужливо забравилите и за останалите патриоты в Болгария, че Бокова стигна до трамплина за ЮНЕСКО без каквато и да било конкуренция и алтернатива. А също и без никаква обществена дискусия в България за нейната номинация от страна на шефа на московската пета колона Георги Първанов.

Номерът му мина, особено в частта, в която руската кандидатура за ЮНЕСКО беше издигната за заблуда на врага ( включващ заблудения български народ).

Руският кандидат падна за дузпа, за да вкарат Бокова във вратата на ЮНЕСКО- кон за кокошка, както се казва на шахматен език.

За да разчисти пътя на истинския руски коз в лицето на Бокова, заместник-министърът на културата на Русия Александър Яковенко предложи в разгара на петролния руски бум 20 милиона евро „помощ” от Русия за ЮНЕСКО в случай, че (уж) бъде избран. Това автоматично се възприе като опит за купуване на поста и „силната кандидатура” ( по Бокова) Яковенко позорно напусна състезанието.

В едно от многобройните си интервюта в българските медии миналата седмица Бокова спести истината за отпадането на Яковенко , заявявайки лицемерно, че той бил „силна кандидатура”. Това е жива подигравка с истината.

Бокова беше спестила и „малката подлобност”, че не е била външен министър, но се представяше писмено за такава. Беше разкрита от „Ди велт” http://www.mediapool.bg/di-velt-bokova-e-razkrasila-avtobiografiyata-si-news243494.html

Как е спестила също така милионите долари, които струват притежаваните от нея имоти в Ню Йорк, осветени от сайта Биволъ, е допълнителна, макар и не най-съществената, според мен, част от въпроса. Овластените началници си присвояват какво ли не в материално отношение, но малцина успяват да си  присвоят образа на национален деец в името на чужда сила, претендираща за величие.

Този текст не цели акумулирането на всичко негативно, което може да се рече за Бокова, а именно факта, че от българите се изисква да покажат патриотизма си с подкрепата за откровено руска кандидатура.

С компромати през 2009 г. бяха отстранени от пътя на Бокова към върха на ЮНЕСКО Бенита Фереро – Валднер, еврокомисар и безспорен фаворит според всички прогнози, както и египетският министър на културата Фарук Хосни, останал като последна преграда пред тайната руска фаворитка Бокова.

Туземците у нас обаче бяха призовани да ръкопляскат за големия успех на „българската кандидатура”.

За още по-голяма тежест „най-добрият дипломат на света” (по оценка на Бойко Борисов) Сергей Лавров с прозрачна загадъчност се произнесе, че било време представител на Източна Европа да застане начело на световната организация. Иначе казано, подхвърли ни примамката да се гордеем, че чрез Бокова ще избиваме не само своите комплекси, но и ще представяме вкупом бившите съветски колонии, наричани за благозвучие с понятието Източна Европа.

 

Коя Източна Европа ще представя разконспирираната от Файненшъл таймс като „ прекалено очевиден избор на Москва” Ирина Бокова?

 

Полша влиза ли сред очарованите? А Украйна? А трите балтийски републики ? А Чехия ( която не принадлежи на лично очарования от Путин президент Милош Земан) ?

 

Или под Източна Европа се подразбират само енергонавтите в похода им към Колхида за Златевото руно , примамени от русалките и руските им подкупи?

 

Това са бившите държанки на Москва, третирани като такива от РасПутин. Някои от тях\нас в много близко бъдеще ще преосмислят ослушването си на Изток. Тъпите им аргументи в полза на слугуването ще бъдат заглушени. Ще им се пръснат тъпанчетата от тътена на ескалиращата лавина на руската финансова криза. Ще им се подмокрят сънищата от пресъхването не само на Южния и Турския поток, но и на източения инфлационен рублопад от корумпиращи заеми и щедри обещания за съвместни проекти.

 

Ирина Бокова не е нито българска , нито източноевропейска кандидатура. Тя е протеже на своя състудент Лавров. Неговите подчинени у нас дърпат струните на пропагандната путинофилска машина, настроена на партиотична вълна по партитурата на партиотите от партията на Калфин . Patria o muerte ( по Че Гевара).

 

А на онези, които няма да се откажат да заклеймяват „предателите” , несъгласни с руските интриги за българска сметка, предлагам да се опитат да се замислят, пред кой съд ( на историята включително) етническата и националната принадлежност има предимство пред деянията на конкретната личност.

 

Да играеш в глобалните игри на страната на отбора на държавата, която те е обявила за натовски враг ( според обявената в навечерието на 2016 г. Доктрина за националната сигурност на Русия) е не по-малко осъдително, отколкото да се криеш като местен Местан в резиденцията на турския посланик. Доста повече е!

 

Или да търсиш закрилата на турския посланик е по-голямо национално предателство от това да получаваш закрилата на Руската държава в конкуренцията между Изтока и Запада за сметка на (уж) прозападната Родина?

 

Сред любимите гадости, с които русофилите обичат да замерят българските патриоти заради съпротивата им срещу преклонението пред бившите ни окупатори, е изразът „майкопродавци”.

 

Това си е живо самопризнание за тяхното самосъзнание. Та нали за тях Русия е „матушка” и неподчинението на нейните цели им се привижда като предателство срещу истинската им майка!

 

ОФИЦИАЛНО РЪКОСТИСКАНЕ МЕЖДУ БОКОВА И ПУТИН НА 9 МАЙ 2015 Г., КОГАТО ЗАПАДЪТ БОЙКОТИРА ШОУТО НА ПУТИН НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД

 

27 мнения за “Ирина Бокова и Георги Димитров – патриоты на Болгария в международните игри на Кремъл”

 1. G-n Indzhev, shte e interesno da komentirate i drugata bylgarka, koyato se stremi kym posta, Kristalina Georgieva. I tya ima vryzka s Rusiya, no po druga liniya.

 2. (На снимката) с “онази” лента ли са се закичили?

 3. Изключително любопитно съвпадение!

  Снощи срещнах на улицата един симпатичен познат, възрастен чех, историк. Споменах му, че у нас замерваме комсомолската яркост и кремълска зависимост на двете кандидатки за генерален секретар на ООН. Той ме изгледа, разпери пръстите на двете си ръце и ми отговори: ‘Десет неща мога да ти кажа за Георги Димитров’.

 4. Г-н Инджев, аналогията Ви е много силна. Мисля, че Ирина Бокова е наистина политическо поставено лице, която няма нито интелект, нито семейна култура, нито личен пример да бъде кандидат за лидер в света чрез ООН, особено в момент, когато много желаят да видят сериозни промени в ООН особено (трансперантност). Могат да се допълнят някои мисли, които обясняват защо е толкова необходимо не само да се отхвърли кандидатурата на Бокова от българите, а да се изобличи като пореден опит за рекомунизране на света чрез най-корумпирани средства, които носят също със себе си репресии на интелектуалци и дехуманизиране на света. Русия винаги се е крепяла на огромна шпионска мрежа – КГБ наследяват руския царски метод на изграждане на широки шпионски мрежи. Следователно, когато правите всички тези аналогии, те също означават, че с мястото си в ООН Бокова ще стабилизира тази опасна за всеки широка шпионска мрежа, която може да коства моя живот, Вашия живот и на много други! Затова борбата не е против Бокова, а за запазване на нашия живот. Къде Бокова стана Директор? – в ЮНЕСКО, където в началото на 80-те години за били разкрили цяла мрежа КГБ. Мислите ли, че тази мрежа е престанали за съществува? Но Америка винаги е била цел Но. 1 на СССР/Русия. С една Бокова тази цел изглежда лесна за реализиране, поне по отношение на изграждане на още по-широка шпионска мрежа с подривна дейност срещу некомунисти и с цел завербуване на лидери за подривна дейност.

 5. Във връзка с пребития по поръчка журналист ми направи впечатление,че и в Поморие, също както и в София има улица с името на граф/доколкото един мужик може де бъде граф/ Игнатиев- изродът, който издейства пред турския султан обесването на българския национален герой Васил Левски.

 6. Попаднах на публикация въс фейсбук! – Andrey Kovatchev добави 3 нови снимки.
  ·
  Днес, 16 януари, взех участие в церемония, с която беше почетена паметта на българския патриот, антикомунист и дисидент Илия Минев. На днешния ден преди 28 години в дома си в град Септември, където е поставен под домашен арест след 33 години в различни комунистически лагери и затвори, заедно със свои съмишленици Минев основава първата некомунистическа обществена организация в България след 1947 г. – Независимото дружество за защита на правата на човека. Дългогодишният борец за демокрация и човешки права доживява падането на комунистическия режим през 1989 г., но не е допуснат до участие в политическия живот на страната и умира в нищета и забрава в дома си през 2000 г.
  Младите хора трябва да знаят истината за близкото минало на България и имената на достойни българи като Илия Минев, които са се противопоставяли на погазването на човешките права по време на комунистическата диктатура!

 7. Taя, не беше ли чистачката на вход “Б”? Не синът на Радой е чистач на входове!

 8. ДГД и за двамката на снимката (декорирани с колорадската лентичка) плюс скритата в пусия криСТАЛИНКА.

 9. Разкошен текст, има и да се смее човек с горчив смях, особено на “кальфын как гоцэ с человеческим лицом”! Методи Андреев във “Фактор” също каза нещо много точно за тов. Бокова: “не може да обединява нациите тя, която разделя нацията”.
  А наглият шантаж на гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши имцето му с малки букви и руски добавки!) българските дипломати да лягат и стават с рекламата на др. Бокова е възможен само при точен адресат- шикалкавенето, усукването, ослушването и ошумоляването на ББ.

  Интересно все пак, как върви вътрешнодържавната конкуренция с другата червена кариерна тьотка. Повтарям казвани нещо: от тьотката не сме чули никакво политическо изказване, не се е явявала нито един път на избори, макар, че лакейските ни “медии” редовно я ранкират като “най-харесвания БГ-политик”, все едно да наричат някого най-добрия боксьор”, а той да не е стъпвал никога на ринг. Иначе тьотката повтаря във вариации, комбинации и модификации, на български и на английски (и на руски, пропуснах!) едно-единствено изречение, което й осигурява високия жизнен стандарт. То звучи горе-долу така: “Да бъдем европейци, означава да бъдем и българи, но като български европейци, носейки в себе си българското, ние се чувстваме и европейски българи, които влагат българската си европейска идентичност в ценностите на обединена Европа, неразривна част от която е и България със своята европейска същност и българска уникалност, съчетаваща европейското и българското като ценност в европейска България и българска Европа- истинската родина на българските българи, европейските европейци в живота им на европейски българи и български европейци, които влагат българската си европейска идентичност в ценностите на обединена Европа, на Европа в България и на България в Европа, на Европа като България и България като Европа, в която да бъдем европейци, означава да бъдем и българи, а да бъдем българи, означава да бъдем европейци …”

 10. Хич да нямаше друго, ами само заради 09.05.2015г. правителството на гражданите за европейско не бива да кандидатира съветската патриотка. А дано, ама надали –> пред перспективата кукловодът му гоцэ да му развали управленския рахатлък (наричан за по-благозвучно ‘стабилност’) барысав ще предпочете да му клекне. Жалко за… сталинка.

 11. Браво, Лолита!

  Неведнъж съм припомнял ситуацията в прокомунистическата бърлога ЮНЕСКО, и съжаленията на всички нормални хора по света, че РОНАЛД РЕЙГЪН и ДЖИЙН КЪРКПАТРИК не успяха да я разпертушинят, просто не им стигна времето от борба със злодейската империя!
  Стамбо Набоков

 12. Възхитителна статия!
  Само сатира за руските и проруските павиани!

  Припомням, че гнусната Ирина Бокова – дъщеря на убиец и крадец – беше Министър на Външните работи в Правителството на Жан Виденов от 14 11 1996 до 12 02 1997.

  Ташо Ташев, “Министрите на България 1879 – 1999”, С. 1999., 679 страници.

 13. Аз пък се учудвам на невероятното благородство на г-н Петър Дънов. Известно е че другаря димитров е живял в една къща с Великият Българин и е бил покриван не веднъж при обиски на царската полиция. За Благодарност комунистическата сган преследва Бялото Братство и конфискува тайното им съкровище. А другия Велик Лечител и Брат Петър Димков е хвърлен за 10 дни в едно пловдивско мазе на полицията от където го измъкват с голяма доза късмет и едва оживява.
  Ехх комунистически гниди. Никой от вас няма да се спаси. Запазиха ви най-горещото място в Ада, защото си го заслужихте.
  Другарката Боковица и тя няма големи шансове. Препоръчвам и да си разпродаде цялото имущество и да се замонаши. Може би все още не е толкова късно ?!

 14. Да пробавя към клиничния анализ на Иво Инджев, че през 2009 фаворитът за ген. директор на ЮНЕСКО, Фарук Хосни, сам се самоматира с анти-семитски изкавания, с които искаше да контрира обвинения в арабската преса, че е soft и може би гей. След това нямаше шанс и точно това даде възможност на Бокова да се промъкне като сив кардинал на съветската ‘пета колона’. Но не знаех за маневрата с руския кандидат Яковенко и благодаря за информацията за този финт на Кремъл.

 15. Въпросът за чий национален интерес (ще) работи Ирина Бокова има отговор и той не е интуитивен; не е мътна и кървава, организано червена е. Апропо, помните ли EU забраната за пътуване на Наришкин, който (изненада) се сдоби с покана през пролуката accords de siège – споразумението, което свърталището ЮНЕСКО използва, за да получи в пакет през границата височайшия си руски гост; и така постави френската полиция в патова ситуация – хем не трябваше да го пуска, хем трябваше да го пази. Резултатът си струваше: Наришкин получи европейска трибуна за доза кремълско облъчване на французите с ‘Украйна е жертва на Запада и киевската хунта’.

  Ако светът е загубил морален компас, дано поне му е останал някакъв джобен. Морал, не компас.

 16. Има статия, в която се подчертава, че Ирина Бокова е само изпълнява длъжност Министър на външните работи, а не е одобрявана от парламента. И точно Жан Виденов е бил агент на КГБ. Ще направя аналогия с психотронния тероризъм. До смъртта на комунистката-психотронна терористка Х. Тодорова смятах, че всички са нейни жертви. След нейната смърт се установи, че П. Георгиева и М. Гюрова да точно толкова активни и жестоки колкото нея. Наскоро на П. Георгиева и дадоха място на зав. катедра в СУ, в която по време на комунистическия режим завеждащ беше таен агент на червената държавна сигурност и който назначи П. Георгиева. Какво се е променило у нас?

 17. @ LOLITA NIKOLOVA

  Тодорова, Геогриева, Гюрова и психотронен тероризъм? Нямам идея кои са първите три. За последното също мога само да гадая. Много въпросителни от мен, имам конспиративна алергия.

 18. Повече от очевидно става, че Европа е с разкапана имунна система! Това ще ни струва скъпо!

 19. Достатъчно е името им,ЖаБокова или БОКлуКОВА ие ясно каква ГОЦЕ ПУТИНИСКА е ,Да си ходят в Сибир

 20. Голяма Косматка е тракийска могила намираща се на 1 km южно от град Шипка, България, в която на 21 септември 2004 г. д-р Георги Китов открива една от най-величествените и богати тракийски гробници с изцяло запазен гроб на тракийски владетел, погребан със своя кон. Гробното подмогилно съоръжение е едно от най-големите по размер в “Долината на тракийските владетели” и едно от значимите археологически открития на територията на България – предполагаем последен дом на един от най-могъщите тракийски владетели от племето на Одрисите – Севт III.[1]

 21. Най после и аз се доредих.Да кажа две думи.
  Каква Бокова -путинова кандидатура.
  Както казва М.Андреев тя разединява българският народ та ще обедини нациите.В никакъв случай нейната кандидатура.Срам и резил за България.
  А имаме толкова качествени хора.Направили и за страната и за международната общност./Косово/
  Надежда Михайлова-бивш външен министър.От всякъде качествен човек.
  Защо не я предлага никой.Нали десни управляват.
  От завист и страх не я предлага никой.Такива сме ние десните хора.Само намираме кусури и никога не дадохме шанс на наши политици.За разлика от ченгетата,които се крепят един друг.
  Не е късно да се започне кампания за Н.Михайлова.
  По горе една казва ,че Жан Виденов бил агент на КГБ.Не е вярно.Беше некадърен човекът заради идеологията която изповядваше и антуража около него.Иначе отстоя нац.интерес при преговорите с Русия и Мултигруп за газопреносната мрежа.Да бъдем справедливи.
  А Сашо Дончев тогава седеше от към руската страна до Рем Вяхирев,а сега плаче че не му дават газ.Не му дават защото не им свърши работата.
  Апелирам към десните хора да бъдем по позитивни и по активни в подкрепа на качествени хора.Иначе ще се въртим в кръг.

 22. до Г-жа Савова,
  не разбрах дали предложението Ви е ирония.
  Само допреди седмица имах неутрално мнение относно Н. Михайлова, така наречената хубавото Наде.
  В един Тв-архив на нестандартен канал, чието име в момента ми убягва (с три латински букви), различен от тези на държавната ни телевизия, плюс това остро критикуващ комунягите, беше поканен изключителният специалист по досиетата Антон Тодоров, ровил се в катакомбите на ДС, научил и извлякъл доста важни и компрометиращи факти за ред сегашни ръководни фигури, както и за нея и нейният предишен съпруг.
  Ставаше дума за това, че тя е имала значително комунистическо минало от френската гимназия, до някакъв секретариат в комунистическите структури, преминаващ в държавни постове в Египет и САЩ, учене на езици и „мурафети“, та до външна министърка.
  Дори Т. Живков тогава е правил запитване за нея, дали може да оглави съответните служби.
  Останах доста учуден, но относно „ да бъдем по позитивни и по активни в подкрепа на качествени хора“, което също е и мое правило, се сблъскваме постоянно с въпросите дали това им „качество“ наистина е качествено?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.