Руската валута беше надута, но (дори пред лева) е кауза пердута

„Според данните за периода януари-септември 2015 г. броят на бедните в Русия се е увеличил с 2,3 млн. души и е достигнал 20,3 млн. души, т.е. 14,1% от населението”.

 

„Днес жизненият минимум в Русия е 9 600 рубли (172 долара по обменния курс от юни 2015 г., когато бе приет въпросният минимум) . Цитатите са от анализ със заглавие „ПЕТРОЛНАТА БЕДНОСТ НА РУСИЯ” http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/petrolnata-bednost-na-rusiia-6048554

 

Това е остаряла информация. Галопиращото обедняване на руснаците бележи нови стойности всеки ден.

 

Вместо да гадая за мрачното бъдеще на руската действителност и до какво дъно могат да се гмурнат издръжливите руснаци ( почти като Путин и рекламното му потапяне с един батискаф), предлагам да се върнем години назад в светлото минало на десетилетието на лесните за Русия и нейното ръководство петродолари.

 

Нека да стесним кръга на спомена, но не изобщо до онова моментно финансово руско величие (прахосано от Путин и компания по безумен начин), а до снизхождението и презрението, с което внезапно забогателите властелини на северното петролно шейхство се гавреха безнаказано с бедната България, изпълзели като „въшка на чело” на челно място по финансови резерви в света.

 

Примерите за господарските забежки спрямо българите са много , но ще дам само някои. Сред тях видно място заемаше доказаният московски мафиот Юрий Лужков, прогонен от кметския пост от батковците си по мафиотски игри Путин и Медведев през 2009 г. ( на 28 септември, броени дни след като на връх 9 септември той се прегръщаше тук с новия премиер Борисов на откриването на руския анклав в резервата „Камчия”)

ъhttp://www.bulgarica.com/2010/09/28/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F/).

 

Лужков беше светкавично изритан по същия съветски почин, по който беше разкаран и Местан от Доган. Путин и Медведев напъдиха кмета на Москва Лужков от поста му без оглед на факта, че е на избора длъжност- не че народът на Москва се трогна от това беззаконие…

 

Преди това обаче Лужков беше чест гост в България и грееше с безпардонния чар на руска мутра от екраните на българските телевизии, които се скъсваха да му се подмазват. Лайтмотивът на раболепните интервюта с него беше възхищението от богатството на поверената му руска столица и размаха му на разпоредител със съответните милиарди.

Лужков обичаше да парадира с „московските заплати”. Не пропускаше да спомене , че благоволява да ги плаща на (не)благодарните туземци в България.

Лужков 28 май 200 8. БТВ:

Ние се готвим за нови инвестиции в България, имаме тези възможности, разполагаме със средства и смятам, че това е много полезно, защото ако видим нещата в „Камчия”, там някъде около 400 души получават постоянна, цяла година работа със заплата, която отговаря на московската, а заплата в Москва е на 1000 долара в месец. И ако Москва има достатъчно за комфорт за инвестиране в България, в почивни станции не само в крайбрежието, това ще е полезно и за Москва, и за България. http://focus-news.net/opinion/0000/00/00/9163/

 

Подмазвачески интервюта, в рамките на които Лужков се държеше като господар на бедните българи, имаше в изобилие. Слугуващите му тукашни кебапчийски котета бяха обхванати от гузна амнезия след като той беше наритан от по-големите началници в Русия. Някои от нас обаче помним позора на позьора и позорните сценки от онова време.

 

Да беше само Лужков, с мед да го намажеш. Руската мечка, например в лицето на Медвев, се упражняваше за българска сметка по схема, в която на България беше отредено мястото на негативния пример, чрез който Кремъл да илюстрира тезите си за „европейското робство” и вредата от присъединяването на бившите съветски колонии към западните съюзи.

 

Междувременно към 15 декември 2014 г. стойността на всички руски фирми спадна до 339 милиарда долара. Това показа на тази дата индексът Bloomberg Russia Exchange Market Capitalization (WCAURUSS Index). Това е по-малко от капитализацията на корпорации като Microsoft ($386.6 млрд.) и Apple ($643.9 млрд.).

 

Още тогава съотношението на българската платежоспособност спрямо руската се преобърна. Злорадата руска пропаганда бълваше по отношение на бедните българи гадости. Като в подигравателния филм на Мамонтов „Болгарский перчик” ( „Българска чушка”), в който поръчковият автор беше взел на подбив чушката като единица мярка за българската бедност, противопоставяйки самодоволно висотата на руските заплати и пенсии.

 

https://ivo.bg/2014/12/17/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%B9/

 

Буквално ден след регистрирането на руския икономически срив премиерът Дмитрий Медведев отново се подигра на България. Този път обаче удобно не сравни българското падение с „възхода” на Русия ( който се привидя също и на Ахмед Доган в речта му от 17 декември 2015 г.), а избра да говори за бедността на България вече само в европейски контекст. Медведев „ призовава украинските власти да се вгледат в опита на своите югозападни съседи. За 6 години след присъединяването на България към ЕС през 2007 г. безработицата се е увеличила от 6,9 на 11,8%, а чуждите инвестиции са намалели близо 9 пъти от 9,051 млрд. евро до 1,092 млрд.” http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4487403

 

 

Клонингите на руската пропаганда в България ( която тепърва ще трябва да се пренастройва на обяснителен режим) , продължи да тръби весели лъжи. Създаденият за целта сайт „Руски дневник” съобщи на 13 април 2015 г. за българските шарани невероятната новина, според които рублата била най-стабилната валута на света. http://bg.rbth.com/2015/04/13/rublata-stana-nay-dobrata-valuta-v-sveta_94495

 

Галопиращият руски финансов срив не ми позволява да сложа точка на този коментар. Ще отбележа само часа : сега е 22.20 ч. българско време ( на 18 януари 2016 г.).

 

Не , че в това има нещо смешно, но след руските гаври за сметка на българската бедност имаме основание да се замислим над това кой ще се смее последен.

 

 

10 мнения за “Руската валута беше надута, но (дори пред лева) е кауза пердута”

 1. След пропагандните филми на даря асламова и аркадий мамонтов “Болгария умирает тихо” и “Болгарский перец”, сега следва да се появят филмите “россия исчезает бесславно” и “последние дни путина”! Амин!

 2. До пролетта руската рубла ще е по-евтина от тоалетната хартия. Но от хигиенична гледна точка /замърсеност на банкнотите/ няма да може бъде използвана и като такава. Пък и банкнотите са доста по-твърди.

  Но за сметка на това, скоро руските рубли ще могат да бъдат използвани успешно като тапети. Квадратен метър от банкноти по 10 руски рубли ще бъде много, много по-евтин от квадратен метър тапет за стена. Отдавна смятах да облепя килера си с тапети, но тези дни промених решението си – през май-юни ще го облепя с руски рубли с различни номинали. Ще бъде по-оригинално и красиво, пък и доста по-евтино.
  🙂

 3. както съм казвал още януари миналата година….по всякакви теми свързани с Мас.ва:
  200 🙂

 4. В кръчмарските среди се носят легенди , че заплатити в Москва били от 10 000$ нагоре. Доста от кварталните лабрадудели /кръстоска между лабрадор и пудел/, които навремето даваха вид на демократи и антиживковисти, днес са путиславни. Сигурно гледат АФЛА токсичната телевизия на пСидеров.
  Като стана дума за него ще се опитам да обясня
  днешната тактика на кремълторците в
  стремежа им да глътнат България.
  След атентатите в Париж, пСидеров на дълго и на широко по тв АФЛА “доказваше”, че такива атентати в Париж НЕ Е ИМАЛО!!! Това било измишльотина, манипулация, не показали жертвите и тнт. Да не се заблуждаваме, че това са негови тези! Той само е една ръкавица – говорител на кремълторците. Дори високопоставен човек от еврейската общност навремето спомена, че книгите които издаде пСидеров, били спуснати му, съветски антисемитски разработки от 70-те години. Целта е българинът да бъде объркан до побъркване.Напълни го с лъжи, дай му самочувствието на разбирач уж от по-друг ъгъл и потривай ръце. Затова пчеларите опушват пчелите, за да ги объркат и безнаказано да се мешат в кошера, прибирайки медеца…

 5. Снимката, за кой ли път прекрасно допълва удоволствието от статията показваща в хронологичен ред спихващият се балон на колосът на глинени крака.
  А сега не е по темата но не знам нали ще дочакаме някогаж и у нас случки като долната.

  http://argumentua.com/novosti/kontsert-s-merkel-rasskaz-ochevidtsa

 6. “заплата, която отговаря на московската, а заплата в Москва е на 1000 долара в месец”

  През 2008 г в супербогатата Русия, в супербогатия град Москва, заплата била хиляда долара. И тоя малоумник се хвали с това хахахаха. Както се казва – тъп, по-тъп, руснак.

 7. Не разбирам много от икономика но се чудя желязната копейка, която е от метал няма ли да стане по-скъпа от хартиената рубла? Ако е така, трябва да очакваме интересни феномени в правоверната империя.

 8. Отбелязвам, виж кое копче му е разкопчано на лужков 🙂

 9. Най-хубавото предстои: Руслямска държава затваря кранчето на русофилистичните псета и е време да ходят да пасат патките (така както си е било в нормална България т.е. преди 1944а), само затова стават

 10. Джинджифил,
  Добре ме развесели, благодаря.
  Разгледах снимките – на първата добре се вижда, че на московския хомункулус му липсва горе в дясно трети зъб.
  Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.