Борисов в Гоцеманската градина

„Който нож вдига, от нож умира”, библейски се произнесе днес премиерът Борисов срещу онези, които дръзват да му противоречат в държавата.

 

В помощ на тълкувателите на неговите „мъдрости”, звучащи в стила на рекетьорите, които събират „данък спокойствие”, искам да припомня произхода на сюжета, засегнат от заканващия се властелин.

 

Цитатът, употребен от Борисов, са думи на Христос, произнесени след доноса на Юда по време на арестуването му от римските окупатори. Апостол Петър, който по-късно ще се отрече три пъти от познанството си с Христос, се хвърля да го защити с изваден нож. Синът Божий го спира: „който нож вади от нож умира”. Исус знае, че Петър ще доживее до старини, единствен от апостолите.

 

В метафората, която Борисов засяга ( без да иска) ласкателите му могат да намерят каквото си поискат. „Подарявам” им тази възможност.

 

Избирам обаче да припомня къде се развива сцената с ареста след доноса: в Гетсиманската градина.

 

Борисов е в небрано Гоцеманско лозе и никога няма да може да каже истината защо му трябваше да се издава като вкарва Гоце сред своите „апостоли” във властта без това изобщо да се налагаше от „математиката” ( за която и днес говори на публично място, оправдавайки се , че математиката му препъва реформаторския устрем). Зависимостта му от президента Гоце няма нужда от обяснение поради срамната прозрачност на общото им минало на заговорници в разпределението на порциите в държавата между „лявото” и „дясното”, ориентирано към Северното и Източното докато се прави на Западно, опитващо се в момента да отклони вниманието към посочването на врага от Юг.

21 мнения за “Борисов в Гоцеманската градина”

 1. Четох днес поредната порция от потокът на съзнанието в духа на всичко за всеки на баце. Четох и интервюто на Иван Костов коментирано изключително адекватно от Иво. Сега на вниманието на SMS и останалите коментатори предлагам размисли на Александър Невзоров с днешна дата.
  Как пък няма една допирна точка между изверженията на банкянското слънце и останалите трима споменати. Далеч не само в интелектуално отношение.
  Ама, нейсе запуши я.

  http://glavpost.com/post/19jan2016/WorldPolitics/77331-aleksandr-nevzorov-rossiyskie-oppozicionery-nichem-ne-luchshe-nyneshnih-chernosotencev-oni-obespokoeny-tem-chto-seychas-zakryvayut-ih-a-ne-oni-zakryvayut.html

 2. Сега, малко инфо от два източника по посещанието на “оная с курабийките”.
  Вижте как интерпретира баце визитата на Виктория Нюланд и как е предадена тя в сайта на държавният департамент. Някой не е приятел на истината. Взема желаното за реалност и пак се вкарва в сапунка.
  На срещата днес, на която са присъствали и външният министър Даниел Митов и вицепремиерът Томислав Дончев, Борисов е заявил, че страната ни е заинтересована от запазване на перспективите за разширяване на програмата на САЩ за безвизови пътувания. В центъра на дискусията е бил напредъкът по създадените при миналогодишното посещение на държавния секретар Джон Кери работни групи за развитие на стратегическия диалог в областта на сигурността, енергийната диверсификация, върховенството на закона и културните връзки. На срещата е разглеждано и сътрудничеството в областта на отбраната предвид миграционната криза.

  Борисов е запознал Нюланд с готвената съдебна реформа, която по думите му има две цели – важните промени в конституцията за засилване ролята на инспектората, отчета на главния прокурор пред парламента, разделянето на ВСС и др., както и влизането на конкретни дати в парламента на пет закона – за съдебната власт, антикорупционният закон, двата кодекса и законът за борба с тероризма.
  Други основни акценти в разговора между министър-председателя Борисов и помощник държавния секретар Нюланд са били икономическото сътрудничество и енергийната диверсификация. Борисов е информирал Нюланд за стартирането на проекта за интерконектор България – Гърция и за развитието на плана за газовия хъб “Балкан”.

  In Sofia, Bulgaria, Assistant Secretary Nuland will meet with senior Bulgarian government officials to discuss a range of bilateral and regional issues, including energy security and diversification efforts, defense modernization and cooperation, as well as government reform efforts.

 3. Не, не мога без ексклузивния, ураганния, смазващия, размазващия, взривяващия „пык”! Три пъти до утре да ме дерат жив, пак ще го отварям, макар и съмненията дали не съм молепсал някой мазохистичен вирус ме глождят сегиз-тогиз! Сега обаче след тази разтърсваща сензация

  http://pik.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D1%89%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D1%8C%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0–news469313.html

  с особено удоволствие прочетох коментара , който за всеки случай копирах, защото в рубладжийската помиярница играе злобна цензура към всичко, що не е рубладжийско, дебелашко, комунделско, кретенско, атакаджийско, барекаджийско и пр.
  Ето го:

  БOЙKO 4EPHИ4KИЯ CMC

  “Вижте докъде водят пачките рубли от ” русиЯ СРЕЩУ България”! HеДЯЛKA HеДЯЛKOBA – ШИРОКАТА се ошишка като любовника си Дебелян Педереевски !”

 4. Който нож вади от нож умира го казва Господ Иисус Христос, защото той може да вижда бъдещето, настоящето и миналото, както и знае съдбата на всеки човек. Като наш Цар и Спасител той ни предупреждава, че ваденето на нож е част от кармичните закони на Бог Отец според, които е забранено да се убива и по тази причина ние ще бъдем наказани.

  Аз обаче не разбирам, защо винету си мисли, че борбата за Свободна България включва съглашателство със червени апаши и милиционери като него и другата гадост наречена гоце, който редовно е посещаван от своя любовник дявола. Те отдавна са извадили нож срещу родината си и сънародниците си и е време да си го получат обратно.

 5. Поздравления г.н Инджев! Кратко, ясно и пределно точно.

 6. Бившият правосъден министър Христо Иванов посочи члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота Димитър Узунов като човека, изпратил до премиера Бойко Борисов есемеса, с който го уведомява за разискванията на последното заседание на ВСС по скандала “Яневагейт”.

  “Есемесът за мен без никакво съмнение е изпратен от Димитър Узунов”, заяви Иванов пред БНР.

 7. И малко смешно събитие, но иначе много сериозно и поучително- за какво гонят в преуспяващата държава-рекордьор по антикорупция и образец за изтриване на всичко, останало от варварската монголоидна окупация!
  Браво, Естония!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/01/19/2688773_vissh_policai_v_estoniia_e_obvinen_che_si_kupil/

 8. Когато Борисов говори като Банкянски пророк,попил всичко от Правешките хитреци и Гоцевите мазни лавирания,нищо добро не може да се очаква.
  Г-н Инджев – както винаги нацелихте десятката.Благодаря Ви!

 9. Удоволствието от метафората е компенсирано от вонята на Гоцеманското лозе.
  Неудоволствието шупна и от друг факт: че се заинатих и изслушах гоцэ сырыщнык два пъти премиер за резил на България в снощния разговор с винаги основателно ококорената Цветанка Ризова. Бога ми, никой друг не използва медийното време за НАГЛОСТ така добре като гоцэ.

  Следя отдалече и фолклорното предаване ‘Пъдар в лозе ирина пази, в гащите й червен ластик. БИВА ЛИ БРЕ’.

 10. С всичко в това интервю на Алекс Алексиев преданият читател и коментатор в блога на Иво би се съгласил, освен с една основна теза и тя е?…
  Познахте, заявена е още в заглавието! Чист абсурд се е да се надяваш, че фен на Путин и ортак на гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши имцето му с малки букви и руски добавки!) ще убива и доубива “комуняги”!…

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/64777-aleks-aleksiev-borisov-da-varvi-kam-novi-izbori-da-se-otarve-ot-biti-nedobiti-komunyagi.html

 11. По-горе да се чете ‘президент’ вместо ‘премиер’. Отивам за кафе.

 12. Да не се чудят гражданите на Стрелча откъде им дойде злото, защото те сами го пуснаха в селото, след като издигнаха ЕДИНСТВЕНИЯТ по рода си ПАМЕТНИК На най-големия КРЪВОЛОК и ИЗНАСИЛВАЧ в световната история – ГЕОРГИЙ КОнстантинович ЖУКОВ. Жуков е сатрапа на СТалин, кръвологът който лишен от какъвто и да е било пълководчески талант бива изпращан от Кремъл в горещите точки за да извършва НЕСКОНЧАЕМИ РАЗСТРЕЛИ и да провежда НЕИЗБРОИМИ ТЪПИ КОНТРААТАКИ вследствие на които и до ден днешен мамашките одат по света и у нас да си търсят мъже, щот у дома не достигат, а които ги има са се пияни. При влизането на Червената Армия в ГЕРМАНИЯ ЖУКОВ ръководи НАЙ-ГОЛЯМОТО МАСОВО ИЗНАСИЛВАНЕ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, придружено от КРАЖБИ и убийства на цивилни граждани, а след това с приятели си Крючков изнасят цели ВЛАКОВЕ С ТРОФЕИ ОКРАДЕНИ ОТ ГЕРМАНИЯ И ГИ СКЛАДИРАТ НА ВИЛИТЕ СИ В ПОДМОСКОВИЕТО. ПРИ ТЕЗИ ФАКТИ СЕЛЯНИТЕ НА СТРЕЛЧА РЪКОВОДЕНИ ОТ СВОЯ БИВШ КМЕТ – РУСКА ПОДЛОГА, гавреща се с деца, който докара малолетни деца да ЗАДОВОЛИ РУСКИТЕ МАЙМУНИ преди време, ПО-ДОБРЕ ДА БЯХА ИЗДИГНАЛИ ПАМЕТНИК НА МЕФИСТОФЕЛ в това СЕЛО, а не на ЖУКОВ, затва сега да не са чудат откъде им е дошло.

 13. “ЧАСОВНИКЪТ ЗА СПРАВЕДЛИВОТО ВЪЗМЕЗДИЕ ПОНЯКОГА ЗАКЪСНЯВА, НО ВРЕМЕТО МУ ВИНАГИ ИДВА!”

  От последния брой /дек. 2015/ на сп. “Борба”, изд. на Българския националенъ фронтъ, Инк. – Чикаго.

 14. Филипе, много си точен!

  Стрелчаните да са мислили, като са избирали този скот!
  Та нима не ти е ясно, че избираш комунистически изрод, който изнасилва историята, достойнството на България, паметта на избитите от жуковите орди достойни българи, а и паметтта на хилядите съветски войници, които жуков като патологичен натегач и същевременно абсолютен бездарник е хвърлял само за разминиране и пушечно месо!…
  После-ама откъде не дойде!
  Но в “БГмедиите”- о-о-о, не, няма и половин дума, най-много четвъртинка за партийката на съветския нерез, а пък за паметника на жуков- ако не се лъжа, чух само веднъж! Че как иначе!

 15. Боже,този човек/Бойко Борисов/как ни люлее.Всеки момент имам чувството ,че ще паднем от люлката.
  Всичко сме имали ,но такъв въжеиграч не сме имали.
  И най важното лично оцелява при всяка ситуация.Изправя се като котка на краката си.За сметка на всички нас
  Тук искам да се обърна към Алекс Алексиев и да му кажа ,че е заблуден за качествата на Борисов за трети мандат.Ако се случи скандалите ще продължат.
  Трябва ни честен ,грамотен,почтен човек за Министър председател,па макар и от Герб.
  Дано Б.Б се откаже.Да ходи да си живее и да си харчи парите.

 16. Ето, уважаеми г-н Алекс Алексиев,
  един от безбройните примери как ГЕРБ “трепе комунягите”!
  Трепе ги брей, завалийките, здраво място от бой не им остави!

  http://www.segabg.com/article.php?id=787473

 17. До CHOSS, благодаря за линка. За съжаление при мен не тръгва. Четох в разгърнат текст интервюто, 1:1. Не разбрах с какво би могла оценката да ми различава при евентуално гледане на видеото. Бих бил благодарен ако сте малко по-центриран.
  Поздрави!

 18. Днес в *24 часа* има статия на Росен Тахов за шпионите на Русия в България през 19-ти началото на 20 век.
  Изобличен е Драган Цанков.Това е добре ,защото този вестник се чете и от русофили.
  Да им се отворят очите.
  ще трябва да използуваме тези данни за преименуване на булеварда в София.

 19. @Georgi Nikolov

  Много сполучливо сравнение за стила на изказ на Борисов с мисловната техника “поток на съзнанието”(Stream of Consciousness)- хаотично преплитане на фолклорни популистки “мъдрости” с неграмотни представи за геополитика в стил чул-нудочул, с мутренско самочувствие за непогрешимост и едва сдържана агресия! Всеки път едно и също:
  “Който нож вдига, от нож умира!”
  А колко пъти с прикриването на мутренския грабеж и предателството на българските интереси в полза на чужди държави НЕГОВОТО управление вдига нож срещу народа си ????
  И какво трябва да е възмездието за подобно престъпление?

  Благодаря и за линка към най-новото интервю на Александър Невзоров, явно съм пропуснала периода на националистическите му “изцепки”, но отново респектиращ с безпощадната присъда към собствените си грешки и към онова, което се случва днес в Матушката му.

 20. …..от ноЩ умирa.-Aко е игрa с думи-добре,но aко е неволнa грешкa , моля попрaвете.

  Поздрaви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.