Иван Костов пак ги изненада (неприятно)

„Здравите сили” у нас много обичат да прилагат съветския опит врагът да бъде громен с ръцете на …врага. Май като голям успех в това отношение им се привидя интервюто на Иван Костов за БТВ от 10 януари. https://ivo.bg/2016/01/11/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/

 

В онова интервю Иван Костов приятно изненада „здравите сили” с предложението турският посланик да бъде изгонен. На терена на руско-турския сблъсък в България това звучеше като точка за Москва. И ето че само седмица по-късно отново го поканиха в БТВ да доразвият „успеха” си. Поправете ме ако греша, но втора покана към един събеседник в една и съща телевизия само седмица по-късно и без специален повод е крайно необичайно медийно явление.

 

Иван Костов едва ли е най-големият специалист по въпросите на исляма и турското заиграване с него, но на ангажираните в руско-турската война на българското поле много им се е усладило да открият неговата повишена чувствителност по въпроса и се опитват да я канализират в желаната от тях посока за своите цели.

 

И този път понечиха да го ограничат в нишата на всичко негативно, което е готов да каже за турската намеса в България. Но бившият премиер внесе в сценария някои „малки корекции”, поемайки инициативата да блокира усилията, насочени към моделиране на неговото говорене.

 

Вместо да се съгласи, че Доган е защитил българския интерес с речта си ( от 17 декември 2015 г.) Иван Костов контрира, че това твърдение е слаба руска пропаганда. Каза го два пъти като за онези, които не схващат лесно. И се обърна както към водещия, който я прокарва, така и към „социолози, политолози” , да не си въобразяват, че могат да влияят на българските мюсюлмани. Обясни им като на двойкаджии ( каквито са), че българските турци гледат турска телевизия, а това означава край на влиянието на Доган, който много е ядосал Анкара, мобилизирала вече медиите си на съответната вълна.

 

След това зашеметяване Иван Костов поднесе още няколко разочарования на „здравите сили”:

 

-Обяви началото на края на влиянието на ДПС и прогнозира една трета по-малко гласове за тази партия на следващите избори, като дори отмести хоризонта на бъдещите й загуби с предвиждане за подобен отлив със същия процент на по-следващ вот.

-Бурно отказа да се съгласи с негативните обобщения на водещия за резултатите от прехода към демокрация в България и още по-категорично обори настояването му, че мнозина тъгували по Живков.

-Определи появата на премиера Борисов на заседанието на Висшия съдебен съвет като политическа намеса в неговата работа.

-Обвини службите, че с пасивността си могат да се превърнат направо във враг на собствената си страна.

– Отказа да се е отказвал от партията си ДСБ.

 

Апропо, по повод казаното от Иван Костов за решимостта на Анкара да противодейства на Доган, мога да си представя, че ни предстоят интересни времена.

 

Има две държави, които знаят кирливите риза на кирливия ни „елит”. Едната е матушката на този „елит”, другата, особено по отношение на някои исторически факти, свързани с натрапвания тук русофилски фанатизъм, е Турция. Тя може най-после да направи услуга на България ( макар и по свои егоистични подбуди) ако турските медии се превърнат в един специализиран Укилийкс чрез публикуване на фактология за задния двор на Русия на Балканите.

 

Ако питат мен, ще бъде напълно достатъчно да покажат документи как граф Игнатиев е поощрявал турските власти да обесят ( за неподчинение и на Русия) българина Васил Иванов Кунчев, който, за разлика от доста други дейци на националното ни освобождение, е отказал категорично и с презрение руските подкупи. Вярно е, че тези доказателства няма да изкупят вината на тогавашните турски власти, нито ще накарат българите да се влюбят внезапно в турците. Но разобличаването на руската подлост най-накрая ще придаде чуваемост на завета на Левски: „Който ни освободи, той и ще ни зароби”.

 

Само си представете как лепенка с тези думи се появява добавена върху хилядите потрети на Апостола в България! По-добро лечение от средновековната преданост на някои българи към руското мракобесие не може да измисли дори и Путин, който- трябва да му се признае- много се постара да постигне същото в Грузия и Украйна чрез глупавата агресия на оръжията си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 мнения за “Иван Костов пак ги изненада (неприятно)”

 1. Делото на Апостола едва сега започва, Братя Българи!! Думите в предсмъртното му писмо звучат така, сякаш Той е до нас в днешния ден! И Той е до нас!

  “Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва. НАШЕТО ДРАГОЦЕННО ОТЕЧЕСТВО, ЩЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ДОСТОЙНИ ХОРА, които да го водят по пътя на благоденствието, ТАКА ЩОТО ДА БЪДЕМ РАВНИ НА ДРУГИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НАРОДИ.
  АКО ДОПУСНЕТЕ УТРЕ, КОГАТО СТЕ ВЕЧЕ СВОБОДНИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ДНЕШНИТЕ ТУРСКИ МЕКЕРЕТА И РАЗНИТЕ МУ ЛИХВАРИ И ЧОРБАДЖИИ, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. ”

  “ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

  ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.

  ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.”

  Тук е логично да си зададем въпроса, КОИ са тези, които ни призовават да се отречем от ЦЕННОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ а следователно да се отречем и от Завета на Апостола?! Не са ли те същите, които насаждат омраза на “етническа или верска основа” ?! И какво наказание заслужават ???

 2. Наистина днес е черен ден за БГ-рубладжийската колона… Рублата гони зимбабвийската квача, червеният сесесерски пезевенгин и нерез в Стрелча, и силното участие на ИВАН КОСТОВ сутринта…
  От снощи съм нещо на друга Иванова линия- ВАЗОВА, та перифразирам малко патетично Народния поет:

  Днес ИВан Костов пак издигна своя глас,
  ужасен за тирана и сладостен-за нас!

 3. Костов, колкото и да го хулят с измислици, си е КОСТОВ. Признавам си, че съм КОСТОВИСТ.

 4. След прочитане на статията за сетен път се убедих, че в България има един държавник-Иван Костов и един аналитик хващаш нещата и в дълбочина и в перспектива-Иво Инджев!
  Браво и на двамата!

 5. Вчера си говорих с две молдованки, едната клон е шефът Русия ,а другата към Румъния.И двете обаче се учудиха че България не е била в състава на ссср! Жените са около 60 годишни,значи:-курица не птица,Болгария-не за граница,не било шега както си мислех аз!За “съветските “хора си е непоклатима истина и до ден днешен?280 милиона зомбирани, промити мозъци +нашите путинофили. Просвещение ни трябва,невежи сме!!!

 6. ЛИЧНО УСЕЩАНЕ:
  Единствено и само при управлението на КОСТОВ съм се чувствала спокойна за бъдещето на България.

 7. Към Тони,от друг Тони.кадедарската камарила,кагебейската пасмина,организира преврат и доведе
  ченгето дедо мони,на власт,и унищожи порива ни за по-добър живот…

 8. За Иван Костов се говори вече десетилетия и добре че не сме онези времена на Стефан Стамболов(нямаше да има кого да канят телвизиите). Противниците му нямат никакъв смислен довод говорейки за него а само с една омраза, която науката нарича ресентимент.

  Ако някой не знае – ресентимент е термин, въведен от Ницше, и означава желание да се създаде такъв образ на врага, че да бъде излята върху него цялата вина за един провал; ресентимент – това е моралът на робите, които страстно желаят да станат господари, моралът на завистниците, на озлобените неудачници, които обвиняват целия свят в липса на морал.

 9. ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ!?
  Днескашният урок на тема „ Как се защитават национални интереси“, на Иван Костов по БТВ ме накара да отговоря на предизвикателството на домакина на блога, който в реплика към Стамбо към негов коментар каза:
  Време е да поговорим по този въпрос, май…
  POSTED BY ИВО ИНДЖЕВ | ЯНУАРИ 10, 2016, 20:04
  Както знаете, за мен Иван Костов е ЕДИНСТВЕНИЯ ДЪРЖАВНИК за БЪЛГАРИЯ след 1944 сред толкова много политици. Най-оклеветяваният. По отношение на оклеветяванията към него, според мен той се доближава до най-великия ни държавник след 1878 год- СТЕФАН СТАМБОЛОВ . Най-мразеният, но и най-уважаваният. Защо е така? Това е така защото БЪЛГАРИЯ от 1878 година досега е трябвало или да защитава каузата БЪЛГАРИЯ СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА и БЛАГОДЕНСТВАЩА или да приеме статута на сателитна държава-част от русия. Иван Костов имаше смелостта и достойнството да защити националните интереси на БЪЛГАРИЯ. Издигна се чак до облаците и североизточните гръмотевици се стовариха върху него. Това е напълно очаквано, но за мен е необяснимо защо хора, които видимо защитават тук демократични позиции се оказват в лагера на заболелите от ССПЗ.
  Основните опорните точки срещу него са две: Непровеждане на лустрацията и продажбата на Нефтохим.
  Можеше ли да се проведе лустрацията? Да, можеше. Тя започна, но беше спряна. Да припомня:
  Още в началото на управлението си ОДС подготвя законопроект за разкриване на документите на ДС, който е приет на 01.08.1997г
  И сега нещо много важно, което до сега никъде не съм го срещал. Президентът п.стоянов призовава правителството на ОДС да не го изпълнява, докато КС сезиран от бсп, не се произнесе.
  КС отменя частта от закона отнасяща се за картотекирани сътрудници, чиито досиета са унищожени. От обхвата на закона бяха извадени също конституционните съдии, президента и вицепрезидента. А кой унищожи досиетата, сетете се сами. Интересното тук е, че досега никой не обвини Костов затова, а той е виновен за всичко, което не ви харесва. Имената на всички политически лица, чиито документи за принадлежност към ДС бяха запазени се обявиха поименно.
  През 2001 законът беше допълнен и създадена специална комисия и сега бъдете внимателни. Когато тази комисия започна да проверява прокурори, следователи, съдии и журналисти, ндсв, дпс и бсп ОТМЕНИХА ЗАКОНА ЗА ЛУСТРАЦИЯТА.
  Накратко: Досиетата на агентитите на ДС бяха отворени по време на управлението на ОДС и затворени при управлението на ндсв, бсп и дпс. Специалният закон за разсекретяване на досиетата и специалната комисия трябваше да доведат до предаване на досиетата на Държавния архив за общо ползване през юни 2003 год.. Правителството на ндсв, бсп и дпс премахна комисията, не изпълни закона и не предаде досиетата през 2003 год. При тези факти възможно ли ще да бъде да се намерят все още хора помежду ни, които да клеветят, че Иван Костов е виновен за непроведената лустрация?
  Продажбата на Нефтохим:
  Трябваше ли да се продаде Нефтохим? Категорично да, защото той нанасяше големи загуби на бюджета на страната и държавата ни трябваше да се отърве от такива фалирали предприятия. Трябваше ли да се продаде на русия? Тук става вече интересно, всички които страдат от ССПЗ/синдром на съзнателно придобитата зависимост/ и най-вече това се отнася за бсп и русофилите, са с категорично НЕ и започват пълноводно отделяне на злоба към Иван Костов, вместо да му благодарят, че така добре е оковал БЪЛГАРИЯ в полза на русия. Пълна шизофрения. Квичащите обвинители русофили станали русофоби. Ето защо хора, които не страдат от ССПЗ на посочената по горе група дори да допуснем, че е можело да се осигури по-добър купувач е по-добре да си замълчат, защото в противен случай ще бъдат идентифицирани с тях, а това е целта на „КОЙ“. В първите години след продажбата на „Нефтохим“ неща вървяха добре. Лукойл погаси всички задължения на „Нефтохим“ и се държеше коректно към държавата и община Бургас. Нещата се влошиха изключително много години по-късно. Тук е добре да се досетите при кое управление. „Лукойл“ започна да работи почти на загуба, неплатени данъци, никаква печалба, , отказ от поставяне на разходомери, невъзможност от контрол на държавата. Цените на бензина и дизела у нас винаги оставаха и остават най-високите в ЕС. Защо? Костов ли е виновен отново? Да сте чули за протести срещу високите цени на горивата, в коята и да е страна от ЕС. Не няма и да чуете. Защо? Ами защото, там цените на горивата следват тихо и плавно закономерно цената на световния петрол. Ами защото там има антимонополно законодателство. Там цените не се определят от председател на партия отправил молба за задържане или намаляване на цени за известно време към доставчика на горива. Не мога да си представя, който и да е английски Министър-председател да се обади примерно на Бритиш петролиум със следната молба „ Слушай Валантайн, намали малко цените или ги задръж за известно време, че губя властта, а после ти знайш, я ддс-то, я акцизите….“. Това управление на демократична държава ли е или диктатура на улицата? И забележете след продажбата Нефтохим, за която толкова много е упрекван Иван Костов, същият този тип миналата година се осмели да заяви обосновано, че Лукойл прикрива печалби и нанася огромни загуби на държавата. Да познавате такъв продавач, който да посочва такива сериозни нарушения на купувача си след толкова години? И още нещо, в края на миналата година Правителството на герб обяви, че търси западни елитни адвокатски фирми, които да могат да обезсилят договорите с Марица 1 и Марица 3. Много интересно, особено като се има предвид, че тока купуван от тях представлява не повече от 10% от стойността на общия микс, който всички ние купуваме. Сравнете това с продукцията на Лукойл и неговото разположение на пазара. Сигурен съм, че ако бяхме достатъчно зрели както сега, никога нямаше да пропуснем възможността да не му дадем и втори мандат за управление от 2001 година, за да довърши започнатите от него реформи, за които той отвори широко вратата. А ако това беше станало, днес в БЪЛГАРИЯ със сигурност нямаше да има:
  „Атака“
  Продажба на БТК на безценица
  Продажба на третия GSM оператор на безценица
  Замяна на брейди облигациите
  КТБ
  Пеевски
  400000 руски собственици на български имоти
  най-високите цени за газ и горива в ЕС
  „КОЙ“
  ………………………………………………………………………

  Иван Костов е РЕФОРМАТОРЪТ отправил БЪЛГАРИЯ към европейски просперитет.
  Да припомня, че между 1997 и 2001 няма нито едно гангстерско убийство и, че този човек премахна мултигруп и стикерите на сик и вис,…………….. Между другото сегашното състояние на нещата е връщане към Мултигруп. Кой ще го премахне сега? Отговорът е един! Такива като него, такива като Илиян Василев, такива като Лозан Панов, такива като Христо Иванов,такива като Здравка Калайджиева, такива като Радан Кънев, такива като Кристиян Таков, такива като Нели Огнянова, такива като Антоанета Цонева, ………………, такива като стопанина на блога, такива като повечето от нас. За да възстановим БЪЛГАРСКАТА държавност ни са необходими такива хора. Хора знаещи, хора можещи и най-вече хора, които няма да изменят на каузата си. Хора, за които НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ на БЪЛГАРИЯ са над всичко. И да кажем „СТИГА ВЕЧЕ“. Стига вече на безличните движения, стига вече на безлични партии. Искаме АКТИВНИ граждани и СИЛНИ демократи. И бъдете сигурни, че само такива мъже и жени могат да осигурят независимостта и благополучието на БЪЛГАРИТЕ. Радостното е, че въпреки много по големите трудности в които затъваме и затрудненията, които изпитваме, броя на тези мъже и жени непрекъснато расте. И не се страхувайте от мрака, който все още покрива Отечеството ни защото: „ Най-тъмно е преди разсъмване.“
  За държавника Иван Костов се говори с преувеличения за грешките/допуснати или преписани/ му и с изопачавания на положителните неща, които той направи, стигайки се и до върха на цинизма – създаване на масова паника с цел пълното му оклеветяване и свалянето му от власт /“България уби дете“/. Това го пиша най- вече за тези, за които БЪЛГАРИЯ не е територия и БЪЛГАРИТЕ не са безмозъчен народ. Преди пак да кажете или напишете, „..да, ама той не направи лустрацията, ама той продаде Нефтохим,…….. се замислете и не наливайте повече вода в мелницата на безродниците и изменниците на Отечеството ни. Защото тези пропуски за които го обвиняваме и то еднолично /всичко е било в негови ръце/, без да вземаме предвид , каква е била вероятността те да са били във възможностите му се използват само за едно. Не за довършване на лустрацията и законна работа на Лукойл, а за обезличаване на постигнатото от него и за замаскирване на огромните кражби, превръщането ни на колониален придатък на русия, превръщане на държавата ни на мафия, тъпченето на място, липса на независима съдебна власт, търговия на влияние, партийна икономика, опростачване на 30% от народа. Всички атаки срещу управлението на ОДС дойдоха преобладаващо от агентите на ДС и техните медии. Ще си позволя един категоричен съвет към тези, които ще критикуват Костов, ако искате да бъдете приети за нормални , а не страдащи от ССПЗ, винаги когато посочвате „големите му пропуски-вини“, винаги противопоставяйте срещу тях гениалните решения на политиците след него, заемали „за тоз дето духа“ поста Министър председател, които доведоха до завръщането на 1.5 млн БЪЛГАРИ в родината си, заради нечувания икономически бум на страната ни задминавайки такива страни като Англия, Германия, доближавайки се вече и до САЩ, и превърнаха ежедневието на народа ни в постоянен 24 май.

  И да си припомним думите му казани на XIII национална конференция на СДС: “ Ще остана на мястото си, за да обознача посоката, в която сме се движили. Ако не днес, то след няколко години със сигурност гражданското общество ще е напълно убедено, че това е вярната посока.“

  Историята на България която се изучава и в училищата и в университетите е изопачена, пълна с лъжи и неистини, важни исторически периоди са гилотирани или омаловажени. Тази история писана от комунисти, агенти и комунистически подлоги, верни слуги на русия се изучава от децата ни. За мен това не е проблем, защото знам ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ и въпреки, че не съм учител я преподавам на децата си, разказвам я на близки, роднини и колеги. Повярвайте ми тези хора, когато научат истината за нас БЪЛГАРИТЕ научавайки за злокобната роля на русия от древността та чак до наши дни се променят, започват да усещат любовта на тяхната МАДАРА и възвръщат любовта си към нея. Само един пример. Имам много близък роднина. Способен инженер, преди заемаше високи длъжности в ОНС, бил е директор, естествено беше член и на бкп. Когато му казвах ,че турците са ни причинили по малко злини от русите, той се опитваше в заслепението си да ме завре някъде. Но не успя! Успях аз! Успях аз, защото знаех истинската история за БЪЛГАРИЯ и че с постоянството си ще го върна в моя род, рода на БЪЛГАРИТЕ. Този мой така скъп роднина се промени изведнъж. Той запръв път видя БЪЛГАРИЯ със собствените си очи и тази БЪЛГАРИЯ му хареса. Големият обрат за него стана след като научи и се убеди, че русия е бомбардирала Варна и сринала до основи Балчик. А когато му разказвах за легендарния ген. Иван Колев в очите му видях сълзи. Радвам се, че върнах един човек в дома му. Невежеството ни прави роби, много добър материал за манипулиране и доене! Затова битка, непрекъсната и постоянна битка с лъжите, измамите, изопачаванията на БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ и вярвайте няма да има блуден син, който да не се завърне при своята свещенна МАДАРА-БЪЛГАРИЯ.

 10. Слушах го и видях как “големия” водещ се опита на два пъти да го подведе разговора да тръгне в друга насока но Костов не пое. Каквото и да приказват и да го хулят той си остава до сега единствения ДЪРЖАВНИК който направи много извади и вдигна България от трапа в която я вкараха комунягите.Има и грешки , но идеални хора няма и винаги който работи допуска и грешки.

 11. Е Костов си е Костов! ДЪРЖАВНИК! На неговия фон всички премиери след 1944г и до момента изглеждат твърде жалки. Надявам се да се да се появи по-скоро на хоризонта следващият като него.

 12. ГОЛЯМ КОСТОВ. Благодаря, че Ви има г-н ИНДЖЕВ. Tervel, свалям Ви шапка. Понеже в статията се говори за “елит”, ми хрумна, че нашичките са “илит”-илитерати, с неуточнен диалект.

 13. Много се радвам, че Ив. Костов се е поправил… и още повече се радвам, че го научих тук…

  Миналия път се опитах да “защитя ” Ив. Костов от прекомерни нападки в коментарите, а сега искам да го защитя от прекалени хвалебствия. Просто е казал нещата такива, каквита са, по начина, по който той го може… Да не прекаляваме нито с чернилката, нито с белилката. Ако беше чак толкова голям държавник, сега да е начело на държавата…. А че беше най-полезния министър-председател – с това съм съгласен (ама те и останалите много допринесоха за неговото величие)

  Щях да похваля и стопанина на блога за обективността, но на него тове си му е естественото състояние… за което му благодаря..

 14. Имаше една добра новина в това интервю. За разлика от много (напоследък доста напъплили по снагата на България) “врачки” а някои просто червеи, врачуващи апокалипсиси, Иван Костов каза, че Проклятията над България почват да “падат” или всъщност се изчистват.

  Да, тези “проклятия” ще продължат да се изчистват, защото беше постигната Голяма, Велика, Победа в Небесата! Поклон и Уважение пред Небесните Войни! Поклон и Уважение пред Царя и Спасителя на човеците, Господ Иисус Христос! Поклон и Уважение пред Бога Отец и пред Светия Божи Дух, създатели на човека и вселената!Амин!

 15. Ще припомня два вече забравени факта.

  1. При управлението на Иван Костов на всеки три месеца /!!!/ заплатите и пенсиите се индексираха спрямо инфлацията и се увеличаваха. Погледнете си трудовите книжки.
  2. Пак и само тогава българите получаваха 13-та и 14-та заплати и пенсии.

  И това – при почти празна хазна и след жанвиденовите 3 000 лв за $1.
  А не като днес – да ми се хвалят, че били дали за Коледа по няколко лева на най-бедните пенсионери. И останалото да отива в лични сметки.

 16. Поздравления за г-н Инджев! Както винаги – изключително точен, благодарение на високата си ерудиция, разбира се. Тази мисъл на Левски никак не се харесва на русофилите. По-добре не може да се каже: „Който ни освободи, той и ще ни зароби”. Но има и още една мисъл на Апостола, която не се харесва на днешния български „елит”, за който споменава г-н Инджев. В писмо до чорбаджи Ганчо Милев в Карлово, 10.V.1871г., В.Левски казва:
  „Най-много са виновни чорбаджиите” .
  Тази мисъл също заслужава да бъде написана под паметника на В.Левски. И други ценни мисли на Апостола могат да се видят на сайт
  https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB_%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8
  Днешният български елит непрестанно демонстрира невинност. Само обикновените българи живеят с чувство за своя вина и съзнание за тази на чорбаджиите. Затова Левски е тачен от обикновените хора. Със сърцето си обикновеният народ усеща, че Левски освен истински, независим патриот, е и интернационалист, и дори – истински социалист, който на дело е отричал социалното неравенство, а не като днешните БСП-ари.

 17. Големият политик обикновено получава признание след 1-2 поколения понеже обикновените хора, и особено заблудените!, не могат да разберат един визионер, който мисли за две поколения напред.
  Точно обратното на визионера е популиста, който мисли ден за ден и най-вече само как да се задържи по-дълго на власт, харесвайки се на всички. Неговата цел не е моралното извисяване на народа му, а собственото си принизяване до народняшкия, дори андрешковския начин на мислене понеже това се харесва от масата. Някои на това му казват >чалга в политиката<.

 18. Г-н Инджев,чест ви прави ,че веднага реагирахте и направихте анализ за изявата на Костов.Много читатели на блога ми се обадиха да коментираме вашето безпристрастно мнение.Така трябва ,ако искаме успешна държава.
  А Костов е безспорен ГОЛЯМ ДЪРЖАВНИК.
  Жалко ,че България не го използува.Още само един мандат и страната ни щеше да бъде друга.
  По добро място за живеене.
  И не само Костов,а голяма част от екипа с който управляваше дадоха всичко от себе си да да бъде България това което е и днес.Жалко,че тези хора бяха изхвърлени от позиции.
  Трябва и на тях да отдадем заслуженото.
  Без да е политик,без да претендира за политическо бъдеще изявите на Костов бунат най силно духовете на всички .
  И съмишленици и противници.
  Всички следят със затаен дъх какво ще каже той.
  А той казва обикновено държавнически неща.Без пропаганда,нападки и политически речи.
  Няма да имаме скоро държавник с такъв размах и визия за бъдещето.
  Жалко.

 19. Към съмишлениците в блога-моля не си
  създавайте кумири и преценявайте
  трезво!Напомням недоразумението
  Шиляшки и застрахователното дружество
  в енергетиката по времето на Костов

 20. Мен ми е по-интересно дали костофобите ще споделят със същия възторг и аплодисменти статията, както направиха с тази https://ivo.bg/2016/01/11/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/, привиждайки /в случая основателно / Иво Инджев като съидейник във вменяването на проруски уклон у Костов.

 21. @ ДЕНИ | ЯНУАРИ 20, 2016, 11:19

  От една страна, Иван Костов е твърде сложна (политическа) фигура, неподдаваща се на еднозначно отношение – пълна подкрепа или пълно отхвърляне – от позицията на здравия разум. От друга страна, българите сме такива, че не признаваме авторитетите – по това си приличаме с евреите (отношението към Христос), което е едновременно проклятие (никога не можем да бъдем единни) и благословия (изначално сме избавени от лудостта да последваме целокупно някой псевдо-месия като Хитлер).

  И тъй като се намираме на граждански терен (блога на г-н Инджев), мисля че запалянковщината (pros and cons Kostoff) и натякванията за публикувани по-рано, при предишни изяви на Костов, коментари са неуместни.

  Нали не искаме всички да мислим еднакво?

  Даже (май) срещу това се борим.

 22. “Вярно е, че тези доказателства няма да изкупят вината на тогавашните турски власти, нито ще накарат българите да се влюбят внезапно в турците. Но разобличаването на руската подлост най-накрая ще придаде чуваемост на завета на Левски: „Който ни освободи, той и ще ни зароби” – аз съм песимист в това отношение.

  Повечето мислещи българи гласуваха с краката си през терминал 1, а останалата тук био-плява най-вероятно ще отсече, че това е “хамариканска пропаганда” срещу братушките им. Нали иначе трябва да си признае, че цял живот са били манипулиран, мамен от комун-милицейската шайка боен добитък?

 23. @сарданапал,
  Закачката бе към споменатите от мен по-горе, които не пестят инак усърдие да вадят удобни думи/действия от констекта за успокоение на собствената си непогрешимост. Затова и въпросът, понеже явно се отбиват тук, ( а и нали говорим за обективност и чест )–дали ще последват същите аплодисменти за настоящата статия?
  Инак в “прегрешилото” си интервю ( от 10.01 )Костов каза в прав текст–напомням за всички видяли руски уклон или зависимост там, че “България, наред с Украйна е на първа линия на руската хибридна война”. Или греша?

 24. @ ДЕНИ | ЯНУАРИ 21, 2016, 00:39

  Да, Дени, ясно е към кого е закачката. Ясно е и че няма да последват аплодисменти за настоящата статия.

  Просто хората сме различни – един възприема нещата (политически) ахроматично, в черно и бяло (като, заради радикализма, ако бялото не е true white, дори и едно петънце да има, значи е черно) друг долавя нюансите, но това не означава, че единият е добър, а другият – лош и обратното.

  Това, което исках да кажа с предишния си коментар е, че не сме се събрали тук, за да се посочваме.

  Разнообразието е Божия благодат!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.