Мазната медийна пирожка се обръща срещу Борисов в пресъхналото русло на “Южен поток”

Извънредно, първо и само, дори екслузивно забелязано само в ivo.bg, преди всички неизбежно да го съзрат!

 

Сензация! Бомба! Ураган! Земетресение! Апокалипсис! Армагедон!

 

Виртуалният жълт официоз на властта , т.н. агенция ПИК, нападна за първи път Бойко Борисов в редакционна публикация на челно място. Обвини го в намеса в работата на Висшия съдебен съвет, защото си е позволил да коментира скандалната рокада , извършена днес там с издигането на доносника Димитър Узунов, посочен за автор на подмазваческия есемес вече и от негови колеги. Подчертавам, статията е редакционна, а не някакво авторско  упражнение, т.е. “магистрална” като за повелителя на магистралите, озаглавена по следния начин:

Борисов се меси в работата на ВСС, като коментира назначението на Димитър Узунов! Скандално е, че още мълчи за ваксините и Москов! На кого дължите обяснение, г-н премиер: на Прокопиев или на притеснените майки?

http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%83%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE–news471532.html

 

Преобръщането на палачинката напомня на две неща- и двете са свързани с медийния бос, който разиграва България.

 

Медиите на Пеевски, след като обслужваха долнопробно премиера Борисов през целия му управленски мандат, изведнъж се озъбиха срещу него като акули, надушили кръв. Направиха го (временно) след неговото отстъпление от властта през пролетта на 2013 г., обосновано от парламентарната трибуна като отказ от управлението, „ за да няма кръв” ( след инсценировка с кръвопускане на 19 февруари по време на демонстрация на Орлов мост в София).

 

Обръщането на тази мазна пирожка се повтори в медиите на Пеевски на Бъдни вечер миналата година. За броени часове уважаваният от тях шеф на ДПС Лютви Местан беше превърнат в следобедните мигове на най-светлия християнски празник в най-тъмния субект в държавата и на света: в „предател”, „беглец” и изобщо в чудовище, надушено току- що от глутницата на мастития медиен бос.

 

 

Напомням какво стои в дъното на тази тиня: Южен поток най-тържествено и официално беше обявен ДНЕС за мъртъв по документи от „Газпром”. Глутницата пеликани май озверява пред перспективата от гладна смърт край пресъхналия корупционен поток.

25 мнения за “Мазната медийна пирожка се обръща срещу Борисов в пресъхналото русло на “Южен поток””

 1. И на мене ще ми е любопитно какво ще последва. Пеликаните трябва да се хранят, но магистралите ги “прави” Борисов. Ще видим коя институция ще се задейства, след като няма да е прокуратурата. Борисов не разбра (изглежда) намека с кампанията срещу “приятеля” му Петър Москов и сега следва този “изстрел край ухото”.

 2. Как няма газ да ПИКаят, след като хидроинжинера (специалист по язовирите), а може би преквалафациран и като експерт по газопроводите, остава “безработен”! На тази хранилка се бяха наредили и още много ненаситни пеликани вкл. по обещанията на Властелина и на спортният клуб Левски на Батков и сие!

 3. Иво, това което го предвиждаше от известно време и начинът по който ще се реализа сценарият на опраскаването на банкянското слънце е задействан. Милиардите евра които не само са били нагласени за по-нататък се водят днес в графата “пропуснати печалби” но и комисионите по патока трябва да се повръщат.
  баце, пиши си “завещанието”. Каквото и да означава това.

 4. ‘Глутницата пеликани май озверява пред перспективата от гладна смърт край пресъхналия корупционен поток.’ – А дано, ама надали.

 5. Даа… Започна “опраскването” на “опрасквача”, ако използваме речника на високостоялите съдебни “(к)аки”.
  Наближават предсрочни парламентарни избори.

  Интересно е и дали ще има европейска заповед за арест на мутрата-премиер или ще му бъде осигурена доживотна охрана в Банкя от НСО като на философа-хидроинженер от сараите.

  Ха-ха – без подкупите от Москва руската агентура тук направо умира от глад. Гладът нещо много раздвижи напоследък и агент Гоце, и Р.Овч., и цялото ято пеликани, много обичащо “руската култура”.

 6. Стамбо и приятели, нека не бъда разбран погрешно. Не съм фен на демократа-президент Обама. Още като дете баща ми ме “направи” републиканец. Снощи се загледах в документален филм по местна телевизия с “главен герой” БО. Подвиза се като “баир будала”. В това отношение сме си лика-прилика. Това което най ме впечатли и същевременно не ме изненада кой знае колко беше неговата непринудена искреност. Нито за миг не се изкуши да се заиграе пред камерата. Гледал съм аналогични изяви на президентът на рф. Ами, няма и една допирна точка. Е И за туй, независимо кой е лидерът на свободният свят, САЩ си остава единствената суперсила, а раззия изпуска вече и статута на регионална сила.

 7. Да де, обаче червенокожия апах Винету не е заек, като другаря Местан и няма да го отстрелят толкова лесно. По-скоро очаквам битка между угоени милиционерски прасета на кален терен. Шоу няма да ни липсва и през тази година! Ехх добре се грижат за нас бедните овчици. Важното е виметата да са пълни и да има млеко!! Щот ако нема млеко и ритнем канчето, свинете ще умрат от глад.

 8. С кеф чух днес как петролът е поевтинял с още 7%. В момента, в който пиша, рублата падна до историческите 91 рубли за евро.
  Мъка ми е за родните “патриоти”-рубладжии – какви гладни времена ги очакват…
  Горкият Борисов, просто едва издържам да го гледам как се върти и суче, ама все към руската газ го избива…То не бяха опити да възкреси пАтока, то не беше мъглявата идея за газов хъб (естествено, пак с руска газ!)…А всъщност, колко простички решения има, по които той не си мръдна и пръста, за да ги реализира, и да станем наистина по-малко зависими от лакомия руски гъз….извинете, газ….7 години не му стигнаха да реализира интерконекторните връзки със съседните държави ( защото е патриот, а те нашите патриоти обичат Русия, както знаем! )
  Да не говорим, че можеше по примера на други, по-прозорливи (и, най-вече, по-независими ) държави да простроим газов терминал за втечнен газ, и тогава вече да станем истински газов разпределителен център на Балканите….Е-е-е-х, мечтиииии…..

 9. Опрасването на свинята започва.Колко ли прасета ще излязат.Обикновено са 10-16.При повече свинята умира.Това го знам от баща ми /ветр.лекар/

 10. Синоптиците, занимаващи се с времето, говорят за “сибирски студ”.

  А институциите, които трябва да се занимават с корупцията, идваща пак от там, са като трите маймунки – слепи, глухи и неми. Прокуратура, ДАНС, НАП и т.н.

  Работещите в тези институции не трябва ли да последват работещите в Свиленградската митница?

 11. До Георги Николов

  Този филм и аз го гледах преди около две седмици по NG. Мненията ни съвпадат.

 12. А междувременно добрите новини не спират: 1 US$ = 85.02 рубли, а
  1 Евро = 92.77 рубли.
  Лозан Панов показва силен характер и отказва да влезе във ВСС, докато не стане ясно кой е доносникът.

 13. Новината днес е покупката на Химко от Д.Пеевски . Сега става ясно за т.н наречената индустриализация при БСП – ДПС / под тази благовидна форма искаха да налеят 50 млн.лв държавни пари във Химко / Става ясно може би и атаката към Овъргаз , защото Химко без достъп до евтин руски газ е само куп желязо . А бе тоя наистина ли е такъв идиот та да си мисли , че ще вземе от С.Дончев този бизнес ? А Н.Недялков е ясен – там са си едни 5 млн. лв. недекларирани доходи от предходна сделка с Пеевски /човека е декларирал сделка за 200 000 евро , а тя всъщност макар и със сложи преводи е за 5 млн.лв. / Скоро ще му напомят това и ще смени пак плочата.Това днешното е само временно изхвърляне срещу Борисов

 14. @ STEVEN:
  ЕС декларира готовността си да финансира целево с 830 млн евро довършването и въвеждането на интерконекторите ни с Румъния, Гърция и Турция и изграждането на терминал за втечнен газ – мерки, осигуряващи на България енергийна независимост.

 15. @Georgi Nikolov

  Драги Жорж, разбирам те напълно, филмът не е предвзет пиар, такъв е човекът- и аз винаги съм добавял към критиките си по негов адрес “иначе симпатяга”. Но си абсолютно прав в това- Америка си е Америка, лидерите обаче… и тук казвам: САЩ бяха на практика едни и същи като потенциал и при Джими Картър, и при РОНАЛД РЕЙГЪН. Но ВЕЛИКИЯТ ЛИДЕР УСПЯ ДА ИЗПОЛЗУВА ТОЗИ ОГРОМЕН ПОТЕНЦИАЛ в полза на САЩ и на света, за го насочи към правилната цел. Това е разликата. Жив и здрав бъди!

 16. Стамбо, нямаме никакви разминавания. В потвърждение на казаното от теб, току-що приключих препоръчаната ми от Иво полудокументална книга на Питър Слайсър “Победа. Тайната стратегия на РЕЙГЪН за разбиването на ссср”. 1:1 основната ти идея се препокрива с тази на Слейсър. Без провеждане точ в точ на политиката на РР към Империята на злото можехме и досега да се влачим барабар със ссср 1.0 в тандема на (пост)комунизма.

 17. Скъпи Жорж,
  О, тази книга ми е настолна! С какво вдъхновение я четох, наслаждавай й се, приятелю!

 18. По повод диалога СТАМБО-GEORGI NIKOLOV:
  Има в химията такова понятие – СИНЕРГИЧНА КАТАЛИТИЧНА СИСТЕМА.

 19. Често научавам заглавия на книги от коментари, за което съм благодарна. Позволявам си уточнение на името на прелюбопитен автор с много и все интересни книги. Казва се Питър Швайзер ( Peter Schweizer), а коментираното заглавие е Victory: The Reagan Administration’s Secret Strategy That Hastened the Collapse of the Soviet Union
  Те, неговите заглавия, са все така дълги.
  ‘Makers and Takers’ ми е любима. А ‘Extortion’ е прелюбопитна.

 20. Към Pest:

  Книгата на Питър Суайцър е преведена на български и може да бъде намерена в антикварните магазини.

 21. Зя жалост съм изтървала дискусията, но ми прави впечатление тази дописка на “ПИК”. ПЪРВО в ПИК! Любимият сериал на Бойко Борисов се завръща на екран, започнаха снимките на новия сезон, очаква ни супер драматичен сюжет! http://pik.bg/първо-в-пик-любимият-сериал-на-бойко-борисов-се-завръща-на-екран-започнаха-снимките-на-нов-news471773.html
  Това си е ачик, ачик “Казвам ти дъще, сещай се, снахо”.
  Все по-трудно ги търпя. Да не казвам, че не ги търпя въобще.

 22. До Инж. Симеонов Инж. Симеонов, най-учтиво Ви моля да отделите малко време и да ми кажете какво е отношението Ви към “спортния” клуб цска. Благодаря Ви предварително!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.